Uvaksinerte

Wednesday, 20 October, 02:40

Nyheter om Uvaksinerte

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 09 sep 21 kl. 14:53

Kan bli andre regler for Uvaksinerte

Nesten alle koronarestriksjoner heves i Sverige 29. september, men det kan bli andre regler for Uvaksinerte, sier statsepidemiolog Anders Tegnell. Fra slutten av måneden er det ikke lenger noen øvre grense på antall deltakere ved arrangementer, og oppfordringen om å jobbe hjemmefra fjernes også.

NRK - Igår: 09:32

Uvaksinerte får ikkje jobbe

Egypt vil hindre Uvaksinerte som jobbar i regjeringa frå å gå på jobb, skriv BBC. Eit varsel frå kabinettet på søndag sa at arbeiderar måtte vaksinere seg eller ta ein koronatest i veka, for å sleppe inn i regjeringsbygningar frå 15. november.

NRK - 15 okt 21 kl. 12:50

Sender medisinar til Romania

Medlemslanda i EU har sendt koronamedisinar og utstyr til å behandle pasientar til Romania, der mange Uvaksinerte er sjuke. I løpet av dei ti første dagane i oktober døydde det ein person kvart sjette minutt av covid-19 i Romania, der vaksineskepsisen er høg. Ein tredel av innbyggarane i landet er vaksinerte.

VG - 13 okt 21 kl. 02:22

England: Nær én av fem kritisk syke er gravide og Uvaksinerte

Blant coronasyke som må få livsnødvendig behandling i England, er nesten én av fem gravide – og Uvaksinerte. Nye studier får helsemyndighetene til å be gravide om å ta vaksinen så raskt som mulig..

NRK - 31 jul 21 kl. 09:03

6 av 10 Uvaksinerte utenlandsfødte

Utenlandsfødte er overrepresentert blant Oslos Uvaksinerte. De utgjør 63 prosent av de Uvaksinerte, ifølge nye tall fra Folkehelseinstituttet, skriver Aftenposten..

Aftenposten - 31 jul 21 kl. 06:47

Nye tall fra FHI: 6 av 10 Uvaksinerte i Oslo er født i utlandet.

Utenlandsfødte er overrepresentert blant Oslos Uvaksinerte. De utgjør 63 prosent av de Uvaksinerte, til tross for at de….

NRK - 30 jul 21 kl. 19:29

FHI om lekket skriv fra CDC

At noen vaksinerte får koronaviruset og også kan spre smitte videre, er et argument for vaksinasjon, ikke imot, mener Folkehelseinstituttet. De svarer på nyheten om at det amerikanske folkehelseinstituttet CDC skrev at vaksinerte kan være like smittsomme som Uvaksinerte dersom de blir syke, i et lekket internt notat. – CDC henviser til at virusmengden i prøver tatt fra fullvaksinerte som er blitt syke med covid-19, inneholder omtrent like mye virus som virusprøver fra syke Uvaksinerte.

NRK - 27 jul 21 kl. 06:27

Uvaksinerte får ikkje eigne reglar

Fleire europeiske land innfører eigne reglar for Uvaksinerte. Høg vaksinasjonsdekning og stabil smittespreiing gjer at det same truleg ikkje vil skje i Noreg. – Ein vil følgja utviklinga av epidemien nøye framover, spesielt med omsyn til kva effekt spreiing av deltavarianten får for sjukdomsutvikling, både hjå vaksinerte og Uvaksinerte personar.

VG - 25 sep 21 kl. 06:05

Nakstad: – Pandemien ikke over for Uvaksinerte

– Ja, vi er absolutt i en ny fase av pandemien for den vaksinerte delen av befolkningen. Men for Uvaksinerte og for helsetjenesten, er pandemien ikke over, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad..

NRK - 23 sep 21 kl. 09:53

Sverige opphever restriksjoner

29.september fjerner svenske myndigheter nesten alle dagens koronarestriksjoner. Bllant annet forsvinner begrensninger på hvor mange som får være til stede i teatre, på konserter og idrettsarrangementer.

NRK - 18 jul 21 kl. 21:46

Bekymret for USAs smitteutvikling

Sjefen for USAs føderale helsemyndighet, Vivek Murthy, er urolig for at koronasmitten øker, samtidig som millioner av amerikanere fortsatt er Uvaksinerte. Murthy sa på CNN-programmet «State of the Union» at nesten alle koronarelaterte dødsfall i USA nå skjer blant dem som ikke har vaksinert seg mot koronaviruset. Til tross for utbredt vaksinetilgjengelighet, er det fremdeles rundt 90 millioner amerikanere som ikke har tatt første dose av koronavaksinen.

NRK - 16 sep 21 kl. 14:55

Strengt for Uvaksinerte i Sverige

Uvaksinerte i Sverige vil fra 29. september måtte forholde seg til strengere koronarestriksjoner enn andre, fastslår svenske folkehelsemyndigheter. De som ikke er vaksinert, må fortsatt holde avstand og unngå folkemengder.

NRK - 16 sep 21 kl. 11:17

3000 Uvaksinerte permittert

Den franske helseministeren Olivier Véran sier i et radiointervju torsdag morgen at rundt 3000 permitteringsvarsler er sendt ut til Uvaksinerte ansatte ved helsesentre og klinikker i landet, ifølge AFP. President Emmanuel Macron ga i juli beskjed til ansatte ved sykehus, sykehjem og i brannvesenet om at de ville bli permittert om de ikke hadde sørget for å få minst én vaksinedose innen 15. september, skriver NTB..

NRK - 09 sep 21 kl. 22:57

Tegnell: Uvaksinerte trenger råd

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell sier det vil bli nødvendig med egne råd og anbefalinger for Uvaksinerte. I Sverige er det nesten 30 prosent i aldersgruppen 30–39 år som ikke har tatt vaksine, melder SVT..

NRK - 09 sep 21 kl. 10:00

Flyselskap permitterer Uvaksinerte

Det amerikanske flyselskapet United Airlines krever at ansatte som ikke vaksinerer seg av religiøse årsaker, tar permisjon uten lønn. Det skriver CNBC. De får først komme tilbake til jobben når koronapandemien avtar i USA.

NRK - 07 sep 21 kl. 11:15

750.000 Uvaksinerte til Norge

750.142 Uvaksinerte har reist inn i Norge siden regjeringen opphevet sine reiseråd 5. juli, viser tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap hentet inn av P4..

VG - 01 sep 21 kl. 23:19

Avdelingsleder: – Pasientene våre er nå yngre og Uvaksinerte

Fem av seks covid-pasienter på Sykehuset Østfold er Uvaksinerte, yngre personer. Ved Oslo universitetssykehus er de spent på utviklingen de neste ukene..

VG - 27 aug 21 kl. 11:32

Flere Uvaksinerte på sykehus: - Ser starten på bølge fire

Flesteparten av dem som har blitt innlagt på sykehus med corona den siste tiden, er Uvaksinerte..

E24 - 25 aug 21 kl. 16:51

Delta gjør helseforsikring dyrere for Uvaksinerte ansatte

Det amerikanske flyselskapet Delta Airlines «straffer» Uvaksinerte ansatte ved å øke egenandelen på helseforsikringen..

NRK - Igår: 13:25

FN startar poliovaksinasjon

Taliban har gitt grønt lys til å starte Afghanistan sin første landsomfattande kampanje på over tre år for å vaksinere barn mot polio, seier FN. Dei vil vaksinere 9.9 millionar barn under fem år.

Klartale - 15 okt 21 kl. 09:57

Fortsatt mye smitte i verden

Det er stadig mindre korona-smitte i Norge. Samfunnet er åpent og vi kan leve som normalt. Årsaken er at veldig mange nordmenn er vaksinert.

NRK - 13 okt 21 kl. 15:14

Fryktar kaos med vaksinepass

Det er frykt for kaos og opptøyar når Italia frå fredag krev vaksinepass av alle tilsette for å sleppe inn på arbeidsplassen. Over 85 prosent av italienarane over tolv år har teke minst ein dose koronavaksine, og får dermed eit gyldig vaksinepass. Men framleis er det rundt 2,5 millionar av totalt 23 millionar sysselsette i både offentleg og privat sektor som ikkje er vaksinerte, og som derfor risikerer å bli nekta åtgang til arbeidsplassen sin.

Dagbladet - 11 okt 21 kl. 18:22

Holder konserter bare for Uvaksinerte

Nekter samtidig for at de er vaksinemotstandere..

NRK - 05 aug 21 kl. 10:51

Fremdeles 80.000 Uvaksinerte i Oslo

To uker etter at alle voksne i Oslo skal ha fått tilbud om koronavaksinering, er fremdeles 80.000 personer Uvaksinerte i hovedstaden. Helsebyråd Robert Steen (Ap) tror ferieavvikling er hovedårsaken til at 14 prosent av Oslos befolkning fremdeles ikke har tatt første vaksinedose, skriver Avisa Oslo..

NRK - 01 aug 21 kl. 10:32

Uvaksinerte får ikke fly i Pakistan

Fra søndag får ikke Uvaksinerte personer lov til å reise med innenlandsfly i Pakistan, opplyser landets helsedepartement. En talsmann for helsedepartementet sier at tiltaket er innført for å få folk til å vaksinere seg mot koronaviruset. Han sier at motvilje mot å vaksinere seg er et problem som myndighetene sliter med.

NRK - 04 okt 21 kl. 20:37

Ber rike land vente med tredje dose

Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp og tidligere helseminister, ber rike land vente med å gi tredje dose koronavaksine til friske personer. Høybråten, som nettopp er tilbake fra et besøk i Mali i Vest-Afrika, har et klart budskap fra landets vaksinekoordinator, skriver VG. – Årsaken til at fattige land ikke får tilgang til vaksiner nå, er at stadig flere rike land gir friske en tredje dose som «booster», samtidig som helsepersonell i afrikanske land er Uvaksinerte, sier Høybråten.

NRK - 04 okt 21 kl. 08:06

4,4 vaksinerte i Afrika

Berre 4,4 prosent av kontinentets befolkning er så langt fullvaksinerte, opplyste Verdas helseorganisasjon (WHO) i slutten av september. WHO fryktar at nye virusvariantar skal utvikla seg blant Uvaksinerte i afrikanske land..

VG - 31 jul 21 kl. 02:50

6 av 10 Uvaksinerte i Oslo er født i utlandet

Utenlandsfødte utgjør 63 prosent av de Uvaksinerte i Oslo, ifølge FHI, selv om de bare utgjør 34 prosent av befolkningen..

NRK - 31 jul 21 kl. 02:30

6 av 10 Uvaksinerte født utenlands

Utenlandsfødte utgjør 63 prosent av de Uvaksinerte i Oslo, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet som Aftenposten har analysert. Utenlandsfødte utgjør 34 prosent av Oslos befolkning. Fortsatt er over 90.

VG - 03 okt 21 kl. 14:44

Israel: Færre innleggelser etter boosterdose

Israel så en kraftig nedgang av fullvaksinerte innlagte da de begynte med en tredjedose. Nå fylles sengene i stedet av Uvaksinerte yngre..

NRK - 30 jul 21 kl. 03:34

CDC: Vaksinerte er like smittsomme

Vaksinerte kan være like smittsomme som Uvaksinerte og kan overføre deltavarianten av covid-19 til andre vaksinerte, advarer USAs folkehelseinstitutt CDC. De viser til upubliserte data og studier som konkluderer med at vaksinerte som er smittet med deltavarianten, kan overfører covid-19 like lett som Uvaksinerte, skriver Washington Post. Deltavarianten er like smittsom som vannkopper.

VG - 30 jul 21 kl. 03:43

CDC: Vaksinerte som er smittet av coronaviruset kan være like smittsomme som Uvaksinerte

Vaksinerte kan være like smittsomme som Uvaksinerte om de blir smittet med covid-19, advarer amerikanske myndigheter i internt skriv..

VG - 30 jul 21 kl. 03:43

CDC: Covid-syke fullvaksinerte kan være like smittsomme som Uvaksinerte

Fullvaksinerte kan være like smittsomme som Uvaksinerte dersom de blir syke med covid-19, advarer amerikanske myndigheter i internt skriv..

Dagbladet - 02 okt 21 kl. 21:25

Regine Marice (23) vil ikke vaksineres

- En heksejakt, sier tromsøværingen Regine Marice Andreassen om behandlingen av Uvaksinerte i pandemien. 23-åringen er klinkende klar på at hun ikke skal coronavaksineres. FHI ber henne tenke seg om en gang til..

Aftenposten - 27 jul 21 kl. 05:54

Lite sannsynlig med egne regler for Uvaksinerte i Norge

Flere europeiske land innfører egne regler for Uvaksinerte. Høy vaksinasjonsdekning og stabil smittespredning gjør at….

E24 - 29 sep 21 kl. 23:12

United Airlines forbereder oppsigelser av Uvaksinerte ansatte

Nærmere 600 ansatte i flyselskapet kan få sparken. Årsaken er at de ikke har fremlagt bevis for at de er vaksinert mot covid-19..

NRK - 29 sep 21 kl. 14:51

4 av 10 pasienter var fullvaksinert

Nesten fire av ti pasienter som var innlagt med koronasmitte i forrige uke, var fullvaksinert, ifølge Folkehelseinstituttet. Flertallet består av Uvaksinerte. Av til sammen 52 pasienter som var innlagt med koronasmitte i forrige uke, var 31 (60 prosent) ikke vaksinert, 20 (38 prosent) fullvaksinert og 1 (2 prosent) delvaksinert.

NRK - 26 sep 21 kl. 10:29

Trolig vil flere yngre smittes

Flere yngre mennesker vil bli koronasmittet i kjølvannet av gjenåpningshelgen, anslår assisterende helsedirektør Espen Nakstad. – Gjenåpningen vil ganske sikkert føre til noen flere smittetilfeller blant yngre mennesker, men det er ikke sikkert vi vil se det så tydelig på smittetallene fordi de fleste er vaksinert og fordi selvtester tatt i privat regi i liten grad registreres, sier han til NTB. Utover høsten og vinteren er Helsedirektoratets fremste bekymring en smitteøkning blant Uvaksinerte.

NRK - 25 sep 21 kl. 12:37

Nakstad: Bli hjemme ved sykdom

– Det er veldig lurt å holde seg hjemme når en er syk. Det er det vi står igjen med nå som det aller viktigste – det vil ta ned smittespredningen betydelig, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NRK. Helsedirektoratet og FHI anbefalte en gjenåpning ved månedsskiftet, men synes det er greit at det gjøres nå, fordi kommunene ser ut til å være klare for det.

NRK - 21 jul 21 kl. 09:48

24.000 Uvaksinerte kommer sjøveien

24.366 Uvaksinerte personer har kommet inn til Norge via sjøveien etter at reiserådene ble endret 5. juli, melder P4.

NRK - 24 sep 21 kl. 12:38

Smittede må fortsatt isolere seg

Selv om de aller fleste tiltak avvikles fra i morgen av, gjelder det fremdeles enkelte regler og anbefalinger. De som tester positivt på korona må fortsatt isolere seg. Uvaksinerte som bor sammen med en smittet bør gå i karantene.

NRK - 20 jul 21 kl. 17:03

Mange Uvaksinerte inn til Norge

215.796 Uvaksinerte personer har kommet inn til Norge etter at reiserådene ble endret 5. juli, viser tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

NRK - 19 jul 21 kl. 15:38

Må være vaksinert for å ta bussen

Grønland strammer inn koronatiltakene og nekter Uvaksinerte å bruke kollektiv transport. Det gis unntak for reiser til hjemstedet. Kravet om at man må ha fått minst én vaksinedose dersom man vil reise kollektivt, ble presentert av lederen for landsstyret, Mute B.

Dagbladet - 18 sep 21 kl. 12:15

Retter fingeren mot Uvaksinerte

Familien er i sorg etter at Candace Cay Ayers døde av covid-19. - Hun var vaksinert, men ble smittet av andre som valgte å ikke være det. Det kostet henne livet..

Dagbladet - 13 jul 21 kl. 12:43

Uvaksinerte må punge ut

Om bord i cruisskipet «Freedom of the Seas,» som reiser fra Florida til Bahamas, får Uvaksinerte passasjerer en helt annen reiseopplevelse enn vaksinerte gjester..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt