Utrydde

Wednesday, 22 March, 14:50

Nyheter om Utrydde

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 feb 23 kl. 16:41

Afrikanske land vil Utrydde aids blant barn innen 2030

Tolv afrikanske land går sammen for å Utrydde aids blant barn innen 2030. Det skal gjøres ved hjelp av utbredt hiv-testing, behandling og prevensjon. Ifølge UNAIDS dør det et barn av aids-relaterte årsaker hvert femte minutt.

NRK - 26 jan 23 kl. 06:43

Opiumproduksjonen blomstrer i Myanmar

Opiumproduksjonen i Myanmar har blomstret siden militæret grep makten, viser en FN-rapport. Dyrkingen av valmuer steg med en tredel i fjor, i takt med at forsøk på å Utrydde vekstene dabbet av, og mens den vaklende økonomien i landet har ført til at flere tyr til narkotikahandel. Det viser en rapport fra FNs kontor mot narkotika og kriminalitet torsdag.

NRK - 15 dec 22 kl. 19:48

EU-parlamentet: Sultkatastrofen i Ukraina var folkemord

EU-parlamentet vedtok torsdag en resolusjon som sier at sultkatastrofen i Ukraina under Stalin i 30-årene var folkemord. I resolusjonsteksten heter det at sultkatastrofen i 1932–33 som ukrainerne kaller holodomor, var et direkte resultat av sovjetregimets politikk og folkemord mot det ukrainske folk. Resolusjonen ble vedtatt noen dager etter at 90-årsdagen for katastrofen ble markert i Ukraina, og mens russiske styrker bomber Ukraina i en krig som legger mye av landet i grus.

NRK - 02 dec 22 kl. 23:39

Hevdar EU tvang Noreg til å skyte ned villrein

EU pressa Noreg til å Utrydde villreinstammen i Nordfjella etter skrantesjukeutbrot. Det hevdar tidlegare statssekretær i Miljødepartementet, Stein Lier Hansen. Mattilsynet på si side tilbakeviser påstanden om at Noreg skal ha blitt pressa av EU til å avlive reinen i Nordfjella.

NRK - 22 sep 22 kl. 21:10

Malawi første sørafrikanske land til å Utrydde alvorlig øyesykdom

Malawi er det første sørafrikanske land til å Utrydde den alvorlige øyesykdommen trakomi som et alvorlig helseproblem. Fire andre land nord i Afrika har tidligere fått bukt med infeksjonen, ifølge organisasjonen Sightsavers. På verdensbasis er to millioner mennesker blinde eller svaksynte på grunn av trakomi.

Klartale - 24 nov 22 kl. 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

Klartale - 28 okt 22 kl. 06:30

Derfor blir det aldri fred i Midtøsten

– Konflikten er like uløst som alltid, sier Hilde Henriksen Waage til Klar Tale. Hun snakker om Israel og palestinerne og deres dårlige forhold. Israel har drept 100 palestinere hittil i 2022.

NRK - 17 okt 22 kl. 00:05

Gates-stiftelse lover milliarder til poliobekjempelse

Bill & Melinda Gates Foundation lover 1,2 milliarder dollar til innsatsen for å Utrydde polio. Pengene skal brukes for å bistå arbeidet med å gjøre slutt på polio i Pakistan og Afghanistan, de to siste landene der viruset er endemisk, og til å forhindre utbrudd av nye virusvarianter, heter det i en uttalelse fra stiftelsen. Summen tilsvarer knappe 13 milliarder kroner og går til Global Polio Eradication Initiative (GPEI).

Klartale - 12 sep 22 kl. 14:20

50 millioner mennesker er fanget i moderne slaveri

50 millioner mennesker er fanget i enten tvangsarbeid eller tvangsekteskap. Det rapporterer Verdens-organisasjonen FN.FN har et mål om å Utrydde alle former for moderne slaveri.

NRK - 12 sep 22 kl. 13:45

FN-rapport: 50 millioner mennesker fanget i moderne slaveri

50 millioner mennesker er fanget i tvangsarbeid eller tvangsekteskap, ifølge FN, som advarer om at antallet har økt kraftig de siste årene. FN har satt seg som å mål å Utrydde alle former for moderne slaveri innen 2030, men i stedet har antallet mennesker i tvangsarbeid eller tvangsekteskap økt med 10 millioner mellom 2016 og 2021, ifølge en ny rapport. Rapporten er laget av FNs byråer for arbeid og migrasjon, sammen med organisasjonen Walk Free Foundation.

NRK - 30 aug 22 kl. 19:45

WHO: Apekopp-utbruddet går i riktig retning i Europa

Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at utbruddet av apekopper i Europa, ser ut til å miste fart. Organisasjonen oppfordrer til å fortsette innsatsen for å bekjempe sykdommen, skriver NTB. – Det går i riktig retning, sier WHOs regiondirektør Hans Kluge.

Klartale - 11 aug 22 kl. 08:44

Nord-Korea sier de har vunnet over korona

Kim Jong-un sier at ingen har blitt smittet av korona de siste to ukene. Det sa han til folk som jobber med helse torsdag. Kim er leder for Nord-Korea.

NRK - 02 aug 22 kl. 15:50

Overgangsregjeringen i Bulgaria er tatt i ed

Overgangsregjeringen i Bulgaria ble tirsdag tatt i ed. Den skal lede landet fram til neste valg, som etter planen skal holdes 2. oktober.

Dagbladet - 17 jul 22 kl. 21:40

- Ønsker å Utrydde oss

Avisa El Pais gir et sjeldent innblikk i førstedame Olena Zelenskas liv etter at Russland invaderte Ukraina i slutten av februar..

Klartale - 13 maj 22 kl. 09:46

Hjelper naboen selv om de er i krig

Korona-viruset har herjet verden over. Nesten alle land har hatt folk med smitte. Likevel har Nord-Korea sagt at de har hatt null tilfeller.

NRK - 07 jul 22 kl. 21:43

Dødelig lakseparasitt snart bekjempet

Etter 40 års kamp er lakseparasitten Gyrodactylus salaris trolig snart borte fra norske elver, melder Miljødirektoratet. – Vi er i sluttfasen av arbeidet med å bekjempe lakseparasitten Gyrodactylus salaris, og nærmer oss målet om å Utrydde den. Det gjenstår å behandle åtte smittede vassdrag i de to regionene Driva og Drammen.

Klartale - 20 maj 22 kl. 16:30

Mange storbyer risikerer vannmangel

Det er den globale organisasjonen Christian Aid som har laget rapporten. Organisasjonen jobber for å støtte bærekraftig utvikling. De jobber også for å Utrydde fattigdom.

NRK - 20 maj 22 kl. 06:14

Mange storbyer risikerer vannmangel

Byer over hele verden – fra London til Beijing og New Delhi – står overfor økende fare for tørke som følge av klimaendringer, heter det i en ny rapport. Det er den globale organisasjonen Christian Aid som står bak rapporten. Organisasjonen jobber for å støtte bærekraftig utvikling, Utrydde fattigdom, støtte sivilsamfunnet og gi katastrofehjelp i Sør-Amerika, Karibia, Afrika og Asia.

Klartale - 25 apr 22 kl. 11:03

Advarer mot å kjøpe planter fra utlandet

Hagesesongen er i gang. Folk kjøper planter i butikker der de bor. Men mange bestiller også på nett fra utlandet.

NRK - 30 mar 22 kl. 15:51

Svensk politiker delte russiskvennlig propaganda

Roger Richthoff fra Sverigedemokraterna delte en video der Russland takkes for å invadere Ukraina. Videoen inneholdt også russisk propaganda om at jøder finansierer nazistene i Ukraina som ønsker å Utrydde kristne. Det ble også påstått at Ukraina hadde biologiske våpen.

Klartale - 12 okt 21 kl. 06:00

Frykter at villreinen blir Utryddet

I fjor ble skrantesyken funnet i en villreinbukk under jakta. Det er en sykdom som gjør at reinsdyr sliter med å få i seg næring, og oppfører seg unormalt. Den kan også smitte elg, rådyr og rein.

Aftenposten - 09 okt 21 kl. 13:26

Snart kan Martha gi sønnen en ny form for livredning. Men den nye vaksinen kan ikke Utrydde malaria.

For første gang skal barn få tilbud om en vaksine mot malaria..

NRK - 17 sep 21 kl. 13:03

Pakistan håper å Utrydde polio

Pakistan har ikke registrert et eneste poliotilfelle på sju måneder, og håper nå at sykdommen er i ferd med å bli Utryddet fra regionen. Landet er et av få steder der det fortsatt har vært registrert polioutbrudd de siste årene. Det foreløpig siste tilfellet ble imidlertid funnet så langt tilbake som i januar.

VG - 14 jul 21 kl. 16:19

Pandemi og sult

Da FN for over 20 år siden vedtok tusenårsmålene sto kampen for å Utrydde sult i verden innen 2030 høyt på dagsordenen. Frem til 2014 ble det gjort store fremskritt. Nå ser vi et dramatisk tilbakeslag..

NRK - 30 jun 21 kl. 02:42

Kina er erklært malariafritt

Verdens helseorganisasjon erklærte onsdag at Kina var fritt for malaria, etter at landet har ført en 70 år lang kamp for å Utrydde sykdommen. – Vi gratulerer befolkningen i Kina med å ha blitt befridd for malaria. Kina slår følge med et stadig økende antall land som viser at en malariafri framtid er et realistisk mål, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus i en uttalelse..

Aftenposten - 05 jun 21 kl. 10:38

Forteller om massiv tortur utført av kinesiske myndigheter: - Vi hørte skrikene fra grusomhetene de ble utsatt for

Tvungen abort og sterilisering er et forsøk på å Utrydde befolkningsgruppen, mener menneskerettighetsorganisasjoner..

NRK - 26 maj 21 kl. 07:30

Smitte blant eldre nesten null

95 prosent av dei som har vore smitta i mai har vore under 60 år. Samtidig er talet på koronapasientar framleis lågt, skriv Aftenposten. – Vi tolkar dette som at vi er i ferd med å Utrydde epidemien blant eldre, seier Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet til avisa.

Aftenposten - 26 maj 21 kl. 05:41

Nå er Norge i ferd med å Utrydde pandemien blant de eldre

Onsdag gjenåpner Oslo, og Raymond Johansen er bekymret. Men da bør han sjekke smittetallene blant de eldre..

NRK - 03 mar 21 kl. 13:01

BBC: Uigur-befolkningen tynnes ut

En ny hemmelig kinesisk studie viser at uigurene er i ferd med å tynnes ut i Xinjiang-regionen i Kina, melder BBC. Kinesiske myndigheter sier de ønsker å Utrydde fattigdom på landsbygda, men avviser at de har et mål om å endre demografien i området..

Aftenposten - 01 nov 20 kl. 09:00

Manchester United-stjernen hylles for kampen han kjemper utenfor banen

Marcus Rashford (23) vil Utrydde barnefattigdom i Storbritannia..

Aftenposten - 20 okt 20 kl. 08:00

En stille virusepidemi som har krevd millioner av liv

Nobelprisvinnernes arbeid har lagt grunnlaget for at vi i dag kan ha ambisjoner om å Utrydde hepatitt C..

NRK - 28 aug 20 kl. 14:33

Russland sparka antidopingsjefen

Russland har sparka den fritalande sjefen for det russiske antidopingbyrået Rusada, Jurij Ganus. Ganus skal ha fått sparken fordi han har kritisert det sportslege leiarskapet i landet, blant anna for å ha feila totalt i kampen for å Utrydde dopinga..

VG - 24 aug 20 kl. 15:46

De som trodde de kunne Utrydde corona

Etter over hundre dager uten et eneste tilfelle, slo viruset plutselig tilbake på New Zealand. Det samme skjer i andre land hvor de hadde kontroll..

P4 - 24 jul 20 kl. 06:17

Skarpe stillehavsøsters gir kutt hos badegjester

Legevakten melder nå om flere pasienter med kuttskader etter at de har badet i Oslofjorden og skjært seg på knivskarpe stillehavsøsters. Fredrikstad og Hvaler legevakt forteller til NTB at de kan ha 10 - 20 personer innom på en godværsdag som trenger hjelp til å sy igjen sårene. Stillehavsøstersen er formelt uønsket i norsk natur.

P4 - 02 jun 20 kl. 21:31

Lite smitte fra dyr til mennesker i Norge

Det er lite smitte av sykdommer fra dyr til mennesker i Norge. Det viser en fersk rapport fra Veterinærinstituttet, skriver Aftenposten. Norske matproduserende dyr er fri for salmonella, vi har ikke rabies og storetuberkulose, som mange andre land sliter med, og heller ikke parasitten Revens dvergbendelorm, som finnes i Sverige.

P4 - 29 apr 20 kl. 13:17

Norge med plan for å nå bærekraftsmål

Norge skal lage en nasjonal handlingsplan for å oppnå FNs bærekraftmål. Det er seks år siden FN vedtok de 17 målene, som handler om alt fra å stanse klimaendringene til å Utrydde fattigdom og sult. Først neste vår kommer planen for hvordan Norge skal nå målene innen 2030, sier ansvarlig statsråd Nikolai Astrup til Dagsavisen.

P4 - 28 jan 20 kl. 06:28

Tror ikke fattigdom Utryddes

Nesten ingen i Norge tror på at FNs mål om å Utrydde ekstrem fattigdom innen 2030 kommer til å bli nådd. Bare fire prosent tror dette er mulig, viser en ny undersøkelse gjort for bistandsorganisasjonen Strømmestiftelsen. Generalsekretær i stiftelsen, Kristine Storesletten Sødal sier til Vårt Land at det er overraskende at så få tror det er mulig, siden vi er den første generasjonen som har midler og redskaper til å makte dette..

Aftenposten - 10 jan 20 kl. 06:11

Haftar avviser Putin og Erdogans våpenhvile-forslag. Vil «Utrydde terrorgrupper».

Militsleder Khalifa Haftar avviste Tyrkia og Russlands oppfordring til våpenhvile. Ønsker «Utryddelse av terrorgrupper» og fortsatt militær operasjon i Libya..

VG - 11 dec 19 kl. 13:32

Suu Kyi mener folkemordsaken mot Myanmar er ukorrekt

Aung San Suu Kyi hevder at folkemordsaken mot Myanmar er ufullstendig og ukorrekt, og at hensikten med militæroperasjonen ikke var å Utrydde rohingyaene..

P4 - 25 nov 19 kl. 05:42

Frykter Utryddelse av koalaer

De kraftige skogbrannene som herjer i Australia skal ha drept over 1000 koalabjørner. The Australian Koala Foundation frykter nå at tørske og branner skal Utrydde dyrene, skriver Forbes. Organisasjonen mener også at 80 prosent av levestedene til koalaen er ødelagt..

VG - 24 nov 19 kl. 11:36

Australske skogbranner truer med Utrydde koalaen

Over 1000 koalaer har blitt drept i skogbrannene som herjer i Australia, ifølge The Australian Koala Foundation..

P4 - 06 nov 19 kl. 06:25

Trump tilbyr krigshjelp mot narkokarteller

Donald Trump tilbyr nå Mexico hjelp til å krige mot narkokartellene. Tilbudet kommer etter at seks barn og tre kvinner med amerikansk statsborgerskap ble drept i Mexico, mandag. – Hvis Mexico trenger hjelp til å Utrydde disse monstrene, er USA klar og i stand til å involvere seg og gjøre jobben rask og effektivt, skriver Trump på Twitter..

VG - 10 okt 19 kl. 03:06

Synagoge-angriperens angivelige plan sirkuleres på nettet

I det som skal være et elleve sider langt dokument som av flere tyske medier omtales som et «manifest», skriver det som skal være mannen bak synagoge-angrepet i Halle i Tyskland at han ønsket å Utrydde jødene..

Aftenposten - 11 sep 19 kl. 07:00

Vi er i ferd med å Utrydde den norske toppfotballspilleren | Alexander Bendiksen

Hvorfor henter norske klubber inn så mange utenlandske spillere når det er så mange gode unge norske å ta av?.

NRK - 16 jul 19 kl. 13:16

Hiv-relaterte dødsfall ned 33%

Antall hiv-relaterte dødsfall i verden var i fjor rundt 770.000, som er 33 prosent lavere enn i 2010. Det viser FNs aidsprogram siste rapport.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com