Utover

Sunday, 26 March, 16:32

Nyheter om Utover

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 06 mar 23 kl. 14:51

Avinor: Ikke funnet feilen som skaper flytrøbbel i Sør-Norge – forsinkelser Utover ettermiddagen

Feilen som skaper flyproblemer i store deler av Norge mandag, er fortsatt ikke funnet. Det blir redusert kapasitet Utover ettermiddagen. – Avinor jobber på spreng med å finne feilen i trafikkovervåkingssystemet, men kan ikke si når den blir funnet.

NRK - 06 mar 23 kl. 10:37

Flyplassen i Tromsø er åpen igjen

Langnes lufthavn i Tromsø var stengt i morgentimene mandag på grunn av været. Flyplassen har åpnet igjen. – Det er veldig uvanlig at det blåser og snør så mye som det har gjort de siste timene.

NRK - 6 timer siden

Høy nordlysaktivitet i Nord-Norge de neste dagene

Det kan være lurt for folk i Nord-Norge å gå en tur ut på kveldstid de neste dagene. Sannsynligheten for å se nordlys er stor. – Både indeksen for nordlys og været ser veldig bra ut.

NRK - Igår: 11:23

Lege på Ahus bøtelagt etter journalsnoking

En lege på Akershus universitetssykehus har fått en bot på 30.000 kroner for brudd på helsepersonelloven etter å ha snoket i flere pasientjournaler. Snokingen ble oppdaget for ett år siden, skriver Romerikes Blad.

NRK - Igår: 22:03

USA-børsene endte med oppgang

Til tross for en svak start endte uken med børsoppgang på Wall Street. Etter en formiddag preget av nedgang begynte pilene å snu Utover ettermiddagen. Dermed endte den brede S&P 500-indeksen med en oppgang på 0,6 prosent.

Klartale - I førrgår: 12:50

Gatekamper i Frankrike under protester

Franske fagbevegelser har demonstrert siden midten av januar. De protesterer på grunn av pensjon. Den kan endre seg, slik at folk må jobbe to år lengre.

NRK - 22 feb 23 kl. 14:36

Mange er bekymret for hyttebygging i naturen

Halvparten av befolkningen er bekymret for at den samlede hyttebyggingen i Norge går hardt Utover naturen, viser en fersk undersøkelse. Undersøkelsen er gjennomført av Ipsos på oppdrag fra Norsk Friluftsliv. Den viser også at det er en høyere andel kvinner enn menn som er bekymret for at hyttebyggingen går Utover naturen.

Aftenposten - 23 mar 23 kl. 09:03

Korona er ikke over. Noen grupper bør ta en femte vaksinedose nå.

Vinterens bølge ser ut til å være over. Men den videre smitteutviklingen Utover våren og sommeren er usikker..

Aftenposten - 23 mar 23 kl. 09:03

Koronaen er ikke over. Noen grupper bør ta en femte vaksinedose nå.

Vinterens bølge ser ut til å være over. Men den videre smitteutviklingen Utover våren og sommeren er usikker..

NRK - 22 mar 23 kl. 08:27

Sp om elektrifisering av Melkøya: – Ingen skråsikker plan

Stortingsrepresentant Geir Pollestad sier Senterpartiet foreløpig ikke har noen definert plan for å fjerne utslippene fra gassanlegget på Melkøya i Finnmark. – Det er ingen skråsikker plan. Det er flere alternativer som vi må vurdere.

Dagbladet - 21 mar 23 kl. 14:55

- Da er det krise

Tørke i Sør-Europa kan føre til vannmangel Utover i året. I Spania er det nok en gang satt varmerekorder..

NRK - 21 mar 23 kl. 12:01

Anbefaler oppfriskningsdose

Folkehelseinstituttet anbefaler de over 75 å ta en oppfriskningsdose med koronavaksine. Anbefalingen gjelder også til de som bor på sykehjem. Det er usikkert hvor mye koronasmitte det blir Utover våren og sommeren, men myndighetene anbefaler at aldersgruppa tar en vaksine for å beskytte de som rammes hardest av covid-19..

NRK - 21 mar 23 kl. 11:04

Sør-Europa igjen rammet av tørke

Begynnende tørke i Sør-Europa kan føre til vannmangel Utover i året. I Spania er det flere steder satt varmerekorder for mars. EU-kommisjonen advarer om situasjonen, som skyldes at vinteren har vært eksepsjonelt tørr og varm, melder NTB.

NRK - 21 mar 23 kl. 10:50

Mann dømt for drapsforsøk på moren i Lillehammer

En mann er dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern for drapsforsøk på moren sin i Lillehammer i fjor vår. I dommen heter det at knivstikkingen kom høyst uventet på moren og tiltaltes søsken. Mannen har ingen voldshistorikk før dette, og det skal heller ikke ha vært noen konflikt som kan forklare hendelsen.

NRK - 21 mar 23 kl. 10:43

Mann dømt for drapsforsøk på sin mor.

En mann er dømt til overføring til tvungent psykisk helsevern for drapsforsøk på moren sin i Lillehammer i fjor vår. Dommen falt i Vestre Innlandet tingrett i forrige uke. I dommen heter det at knivstikkingen kom høyst uventet på moren og tiltaltes søsken.

NRK - 20 mar 23 kl. 07:35

Tokyo-børsen stengte med nedgang

Tokyo-børsens Nikkei-indeks endte mandag med en nedgang på 1,42 prosent og endte på 26.945,67 poeng. Den bredere Topix-indeksen gikk ned 1,54 prosent og endte på 1.

NRK - 20 mar 23 kl. 07:35

Børsnedgang i både Tokyo og Hongkong

Tokyo-børsens Nikkei-indeks endte mandag med en nedgang på 1,42 prosent og endte på 26.945,67 poeng. Den bredere Topix-indeksen gikk ned 1,54 prosent og endte på 1.

NRK - 19 mar 23 kl. 19:23

Meteorologene varsler snøfokk og fare for skred

Det varsles om snøfokk i Nord-Norge og betydelig skredfare på Vestlandet. – Faren avtar Utover kvelden og natten, skriver Meteorologene på Twitter. Meteorologene melder også om betydelig skredfare, hovedsakelig på Vestlandet.

NRK - 19 mar 23 kl. 14:09

Hyllet Fosen-aksjonistene

I sin tale til SVs landsmøte hyllet Kirsti Bergstø samiske ungdommer og unge naturvernere for aksjonene mot regjeringens manglende oppfølging av Fosen-saken. – Den historiske aksjonen tvang frem en helt ny prosess, en beklagelse og forhåpentligvis en erkjennelse. Jeg vet at flere her tok del i aksjonen, noen også i lenker, sa Bergstø.

VG - 18 mar 23 kl. 13:49

Sp-topp sier nei til prestisjeprosjekt: «Driter» i om Equinor må punge ut

TRONDHEIM (VG) Sp-topp Geir Adelsten Iversen mener det vil være vanskelig for Senterpartiet å sitte i en regjering som elektrifiserer Melkøya. Han mener det vil gå Utover all annen aktivitet i Finnmark..

NRK - 16 mar 23 kl. 05:01

Børsnedgangen fortsetter i Asia

De toneangivende indeksene på børsene i Asia gikk markant ned etter åpning torsdag, men har siden hentet seg noe inn. Etter bare et kvarters handel var hovedindeksen Nikkei 225 nede 2,2 prosent, mens den bredere Topix-indeksen hadde falt 2,5 prosent. De hentet seg imidlertid noe inn Utover dagen, og ved pausen var Nikkei 225 0,9 i minus, mens Topix lå på minus 1,3.

Klartale - 15 mar 23 kl. 16:30

Her blir det påskevær torsdag og fredag

Været i Sør-Norge blir dårlig torsdag og fredag. Årsaken er et lavtrykk i Nordsjøen. Nedbøren starter som snø.

NRK - 13 mar 23 kl. 14:35

Biden: Bankinnskuddene er trygge – sjefene får sparken

President Joe Biden forsikrer amerikanerne om at pengene i banken er trygge. Men sjefene som styrer dem i grøfta, sitter ikke trygt. Biden kom med en kort uttalelse mandag for å forsikre amerikanerne om at de kan stole på banksystemet, selv om Silicon Valley Bank kollapset.

NRK - 12 mar 23 kl. 18:02

Vegtrafikksentralen med oppfordring

Mandag er det ventet store snømengder flere steder i Sør-Norge. Vegtrafikksentralen oppfordrere derfor alle bilister i sør om å beregne god tid i morgentrafikken: – Beregn ekstra god tid. Vi forventer at det blir forsinkelser, sier trafikkoperatør Thale Eikeset ved vegtrafikksentralen øst.

NRK - 10 feb 23 kl. 14:19

Riksveg 80 kan bli stengt på kort varsel

Riksveg 80 mellom Fauske og Bodø kan bli stengt på kort varsel frå søndag morgon. Det er dersom det oppstår fare for nye sørpeskred ved Kistrand i løpet av helga. Det opplyser Statens vegvesen.

NRK - 11 mar 23 kl. 13:03

Politiet: Unge overstadig beruset i Holmenkollen

Politiet melder om høyt alkoholinntak blant en del av tilskuerne i Holmenkollen. Publikum er nå på vei ut av arenaen, og politiet skriver at det er mange folk ved Frognerseteren. – Flere unge personer er overstadig beruset, og blir tatt hånd om av helse.

E24 - 09 mar 23 kl. 16:03

NHO om lønnsoppgjøret: Må styrke bedriftenes konkurransekraft

Lønnsoppgjøret må ikke gå Utover bedriftenes konkurranseevne eller bidra til ytterligere prisvekst, fastslår NHO i sin posisjon før forhandlingene starter..

NRK - 08 mar 23 kl. 17:06

LO-topp krever åpenhet om milliardbonuser i Statkraft

Statkraft økte i fjor bonusutbetalingene med over 1 milliard til rundt 2,2 milliarder totalt. En LO-topp etterlyser mer åpenhet rundt hvem som mottar bonusene. – Jeg synes det er vanskelig å fatte, sier forbundsleder Jan Olav Andersen i El- og IT-forbundet til Dagens Næringsliv.

NRK - 08 mar 23 kl. 11:33

Varsler om full storm

Yr melder om full storm utsatte steder på Svalbard for torsdag. Det er allerede sterk vind nord på øygruppa. Men Utover morgendagen vil det blåse godt også lenger sør.

E24 - 08 mar 23 kl. 11:06

Unio vil bryte frontfagsrammen – kommer til å kreve mye mer enn industrien

Unio varsler krav om økt kjøpekraft og en lønnsvekst Utover rammen som blir forhandlet fram av industrien i lønnsoppgjøret til våren..

E24 - 08 mar 23 kl. 11:06

Unio vil sprenge frontfagsrammen – vil kreve mer i lønnsøkning enn industrien

Unio vil kreve økt kjøpekraft og en lønnsvekst Utover rammen som blir forhandlet fram av industrien til våren. Det betyr trolig krav godt over 5 prosent..

Aftenposten - 08 mar 23 kl. 06:09

Thurka (33) ble sendt hjem før ammingen var i gang. Kort liggetid går Utover pasientsikkerheten

Nybakte mødre blir sendt ut av sykehuset før ammingen er i gang. – Kort liggetid i barsel kan redusere….

NRK - 07 mar 23 kl. 01:10

Tre nordmenn med i koronasøksmål i Østerrike

Tre nordmenn krever til sammen rundt 1,2 millioner kroner i et massesøksmål mot myndighetene i Østerrike og Tyrol etter koronautbruddet i Ischgl i 2020. Opprinnelig var 42 nordmenn med blant de over 5.000 i massesøksmålet, men mange har trukket seg eller er «sjekket ut av saken», skriver Aftenposten.

NRK - 06 mar 23 kl. 18:02

Sju biler i kollisjon på E6 nord for Oslo

Det har vært en kjedekollisjon med flere biler involvert på E6 rett nord for Hvam-krysset. Det skal være sju biler involvert, ifølge politiet. Trolig ikke snakk om store personskader.

NRK - 06 mar 23 kl. 14:53

Russland stempler Transparency International som uønsket organisasjon

Transparency International, som jobber for å bekjempe korrupsjon, er stemplet som en uønsket organisasjon i Russland. Ifølge den russiske riksadvokaten går organisasjonens virksomhet langt Utover dens uttalte målsettinger. Mange organisasjoner er erklært som uønsket i Russland siden russiske myndigheter begynte med den særegne stemplingen i 2015.

NRK - 06 mar 23 kl. 14:51

Radartrøbbel får konsekvenser for flytrafikken resten av dagen

Avinor jobber på spreng med å rette feilen i radarsystemet som styrer flytrafikken i Sør-Norge, men sliter med å rette alle feilene. – Dessverre vil vi måtte fortsette med 50 prosent kapasitet, sannsynlig ut dagen. Vi håper at i løpet av kvelden eller natten at vi skal komme opp igjen i full kapasitet til morgentrafikken tirsdag, sier lufthavndirektør Anette Sigmundstad til NRK.

Aftenposten - 03 mar 23 kl. 22:25

Rentetoppen kan bli enda høyere

Sterke krefter i Norge og utlandet presser opp renten Utover i 2023. Prisveksten er mer gjenstridig enn ventet..

E24 - 03 mar 23 kl. 22:24

Rentetoppen kan bli enda høyere

Sterke krefter i Norge og utlandet presser opp renten Utover i 2023. Prisveksten er mer gjenstridig enn ventet. Norges Banks rentetopp kan bli høyere..

E24 - 03 mar 23 kl. 10:52

Tre eksperter om boligvåren: – For mange vil det komme som et sjokk

Mange kommer til å få et sjokk Utover året, spår seniorøkonom. Det kan få store konsekvenser for boligprisene..

NRK - 03 mar 23 kl. 09:15

Aksjonistene opphever blokadene

Aksjonistene opphever blokadene og setter seg ned foran slottet under statsråd, det skriver de i en pressemelding. – I dag gjør vi ikke et ekte forsøk på å blokkere slottet. De sorte regjeringsbilene står fritt til å kjøre inn bakveien.

NRK - 01 mar 23 kl. 08:05

Equinor investerer stort i nordlige Nordsjøen

Oljegiganten Equinor har kjøpt andeler i fem funn i Troll-, Fram- og Kvitebjørn-området i Nordsjøen på norsk sokkel fra Wellesley Petroleum AS. – Med dette styrker vi vår posisjon i et av våre kjerneområder på norsk sokkel. Funn nær infrastruktur er viktig for vår ambisjon om å opprettholde produksjonen på dagens nivå fra norsk sokkel Utover 2030, sier Kjetil Hove, konserndirektør for Undersøkelse og Produksjon Norge..

Aftenposten - 01 mar 23 kl. 06:56

Vet fremdeles ikke om hun får fortsette i RBK: – Burde fått svar for to måneder siden

Emilie Lein vet ikke om hun har klubb når serien sparkes i gang i mars. Hun innrømer at det går Utover det mentale..

Klartale - 28 feb 23 kl. 08:49

Her fikk Sør-Norge se nordlys

Mandag kveld og natt til tirsdag var det stor aktivitet av nordlys i hele Norge. Nordlyset kunne ses på Østlandet, Sørlandet og Vestlandet. Enkelte steder er himmelfenomenet sterkere enn vanlig.

NRK - 24 feb 23 kl. 18:20

WHO: Kraftig økning i kolerautbrudd i Mosambik

Antall smittede etter et utbrudd av kolera som startet i Mosambik i september i fjor, øker nå kraftig. Det melder Verdens helseorganisasjon (WHO). Så langt er det registrert 5237 smittede og 37 døde.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com