Utover

Saturday, 15 June, 02:09

Nyheter om Utover

Klartale - 30 maj 24 kl. 14:03

– Det går Utover hverdagen til folk

Stortinget har gitt nesten dobbelt så mye penger til jernbane de siste årene.Likevel er det stadig flere forsinkede og innstilte tog i Norge. Det viser tall fra Bane Nor.

NRK - 30 maj 24 kl. 12:05

Riksrevisjonen kritisk til togforseinkingar: – Ikkje haldbart

Riksrevisjonens nyaste undersøkingar viser at det blir stadig fleire forseinkingar og innstillingar på jernbanen, skriv de i ein pressemelding. Hovudårsaka er feil i infrastrukturen. – Samferdselsdepartementet, Jernbanedirektoratet og Bane Nor har lenge visst om utfordringane på jernbanen.

Klartale - 21 maj 24 kl. 16:30

Slik blir været fremover

17. mai ble en værfest nesten over hele landet. Pinsehelgen ble også varm og solfylt flere steder.

NRK - 5 timer siden

Fem ungdommer siktet for vold etter knivstikking i Luster

Jourhavende politijurist Elisabeth Morstøl sier til NRK at fem ungdommer er siktet kroppsskade eller medvirkning til dette etter knivstikkingen i Luster fredag kveld. – Vi vil jobbe med saken Utover kvelden og gjennomføre sporsikring, åstedsundersøkelser og avhør. Vi vil prøve å få oversikt over det som har skjedd, sier hun..

Aftenposten - 10 timer siden

Ringnes utsetter avgjørelse: – På vei rett ned i dass!

Bryggeriet skyver på beslutning som kan gå Utover inntil 300 arbeidsplasser..

E24 - 12 timer siden

Ringnes utsetter avgjørelse: – På vei rett ned i dass!

Bryggeriet skyver på beslutning som kan gå Utover inntil 300 arbeidsplasser. Har ikke tilstrekkelig grunnlag slik situasjonen er nå, sier kommunikasjonsdirektøren..

Dagbladet - Igår: 17:45

Togtunnelbrann i Asker slukket

– Tunnelen forblir stengt Utover kvelden..

NRK - Igår: 08:28

Venstre vil kutte i sykelønna

På Politisk kvarter torsdag tok Venstres Sveinung Rotevatn til orde for kutt i sykelønna. Han mener at dette vil bidra til å redusere sykefraværet. Sykefraværet var på 7 prosent i fjor, viser tall fra SSB.

Klartale - 15 maj 24 kl. 06:00

For travelt med flere barn

Hvorfor velger vi å ikke få flere? Og hva kan regjeringen gjøre så flere velger å få flere barn?I dagens samfunn kan det være krevende for foreldre å få mer enn to unger.

NRK - 11 jun 24 kl. 19:19

Riksmeklar: – Har trua på at partane blir einige

Fem timar før meklingsfristen mellom LO Stat/Norsk Tjenestemannskap (NTL) og Spekter ser riksmeklaren positive teikn til å unngå streik på norske lufthamner. – Eg har trua på at partane blir einige i kveld, seier riksmeklar Mats Ruland til NRK. Riksmeklaren minner likevel om at det er ein del å jobbe med Utover kvelden og at det også er ein reell fare for konflikt.

NRK - 11 jun 24 kl. 10:16

Reuters: Hamas sier de godtar FNs resolusjon om våpenhvile

FNs sikkerhetsråd godkjente mandag et amerikansk resolusjonsforslag om våpenhvile på Gazastripen. Nå sier talsperson for Hamas, Sami Abu Zuhri, til Reuters at de aksepterer forslaget. Han sier de er klare for å forhandle om detaljene.

NRK - 11 jun 24 kl. 10:16

Reuters: Hamas sier de godtar FNs forslag om våpenhvile

FNs sikkerhetsråd godkjente mandag et amerikansk resolusjonsforslag om våpenhvile på Gazastripen. Nå sier talsperson for Hamas, Sami Abu Zuhri, til Reuters at de aksepterer forslaget. Zuhri sier Hamas er klare for å forhandle om detaljene.

Klartale - 10 jun 24 kl. 13:33

Kan bli streik på flyplasser

Folk som jobber for Avinor kan gå ut i streik. Selskapet drifter flere flyplasser i Norge. Det vil gå Utover flytrafikken.

Klartale - 10 jun 24 kl. 06:00

Bør du bade hvis vannet er grønt?

Har du en badeplass du liker ekstra godt? Hvor vannet kan bli grønt om sommeren? Og kanskje lukte litt rart?

NRK - 07 jun 24 kl. 13:19

Spesialenheten etterforsker motorsykkelulykke i Trondheim

Spesialenheten for politisaker etterforsker politiets tjenestehandlinger i forkant av en dødsulykke i Trondheim 13. mai 2024. En motorsyklist kjørte ut av veien ved Rotvoll i Trondheim.

NRK - 09 maj 24 kl. 17:46

Norske politifolk bistår i Malmö

Blant de mange politifolkene som er i Malmö, er innsatsleder Lars Kostveit. Til vanlig jobber han i Oslo politidistrikt, men han og flere norske kollegaer bistår nå det svenske politiet. – Norsk politi bistår i en litt mindre pro-israelsk demonstrasjon som ikke har startet ennå, men som vi skal støtte Utover kvelden, sier han til NRK.

NRK - 05 jun 24 kl. 15:15

Tidligere Frp-rådgiver Espen Teigen tiltalt for grovt bedrageri

Teigen fikk en pendlerbolig han ikke hadde rett på fra 1. mars 2016 til 18. april 2018, ifølge tiltalen.

Klartale - 05 jun 24 kl. 14:59

Ingen sommervarme denne uken eller neste

– Vi legger bak oss en ekstremt varm mai måned. Juni starter ikke på samme måte. Det sier Charalampos Sarchosidis.

NRK - 05 jun 24 kl. 13:12

De første sedlene med kong Charles i omløp

Folk sto i kø utenfor Bank of England da de første sedlene med portrett av kong Charles ble tatt i bruk onsdag. Tradisjonen tro skal monarken prege alle sedlene som gis ut av den britiske sentralbanken, 5, 10, 20 og 50 pund. Utover dette er det ingen endringer i designet av sedlene, som skal sirkulere sammen med eksisterende sedler med bilde av kongens mor og forgjenger, dronning Elizabeth, som døde i september 2022.

NRK - 04 jun 24 kl. 12:03

Meteorologene varsler tung nedbør i Sør-Norge: – Øsende, pøsende regn

Forrige uke startet med styrtregn i hovedstaden. Nå varsler meteorolgene at et nytt regnvær er på vei onsdag. Fra tirsdag vil det enkelte steder i Sør-Norge vil det regne 30-50 mm i løpet av ett døgn.

NRK - 04 jun 24 kl. 07:56

Streik: Sykepleierstudenter risikerer å ikke få autorisasjon

Streiken i staten kan gå Utover sensur for mange studenter. For sykepleierstudentene kan det bety at de ikke får autorisasjon før sommeren. Dette fører videre til at de ikke får jobbe som sykepleier, men må nøye seg med å være assistent i sommer, skriver VG..

NRK - 03 jun 24 kl. 10:23

DNBs systemer fungerer som normalt igjen

DNB hadde mandag problemer med nettbanken, noe som gikk Utover betalingsfunksjonen. Kort tid senere var problemene løst. Det bekrefter banken på sin statusside.

NRK - 02 jun 24 kl. 00:26

Bondelaget om streik: – Vil gå Utover dyrevelferden

Når flere ansatte i Mattilsynet mandag går ut i streik, vil det stoppe slakting på sju slakterier. Dette vil raskt gå ut over dyrevelferden, mener Bondelaget. Mattilsynet får ikke dispensasjon fra streiken for personell som driver tilsyn med slakting.

NRK - 31 maj 24 kl. 13:16

Evakuerer bygg etter utglidning

Et bygg i Trondheim sentrum evakueres etter at deler av bygningsmassen har begynt å sige Utover. Fasaden buler ut mot gat. Bygget er under oppføring og de som var på stedet evakueres.

Klartale - 31 maj 24 kl. 12:00

Reise hit? Du trenger ikke pass

Det er streik i staten. Da streiker også politiet. Det går Utover passkontorene.

NRK - 30 maj 24 kl. 23:21

Casper Ruud til 3. runde i Roland-Garros etter maratonkamp mot Alejandro Davidovich-Fokina

Casper Ruud fikk det tidvis tøft mot Alejandro Davidovich-Fokina, men var best da det gjaldt og fikk spanjolen forbanna i det avgjørende settet. Ruud kunne til slutt juble for at han er én av 32 igjen i turneringen med sifrene 7-6 (7-5), 1-6, 6-3, 4-6, 6-3. Avgjørelsen kom da Ruud brøt Davidovich-Fokina i det fjerde gamet.

NRK - 28 maj 24 kl. 16:39

VG: Fem personer pågrepet for korrupsjon i stor politiaksjon

To kvinner og tre menn ble tirsdag pågrepet i en stor politiaksjon, skriver VG. De skal ifølge avisen ha blitt pågrepet på ulike steder i Oslo og Øst politidistrikt. – Vi har pågrepet fem personer siktet dem for korrupsjon.

Klartale - 28 maj 24 kl. 10:58

Smertefull menstruasjon gjør det vanskelig på jobb

Mange kvinner sliter med plager når de har mensen. Plagene kan også komme andre steder i syklusen. Mange ønsker at skole og arbeid skal ta større hensyn.

Klartale - 28 maj 24 kl. 09:19

Styrtregn og torden på Østlandet

Sommerværet ble byttet ut med regn, torden og lyn på Østlandet mandag. Det kom 32.5 millimeter nedbør på én time på Blindern i Oslo.

VG - 28 maj 24 kl. 09:02

Seks av ti kvinner sier det går Utover livskvaliteten: – Går ordentlig til helvete

I en periode av menstruasjonssyklusen, kan Frida Marie Grande føle på at hun ikke vil leve mer..

NRK - 28 maj 24 kl. 08:44

Togtrafikken på Oslo S går igjen

Oslo S er åpen for trafikk igjen etter at det ble meldt om jordfeil tirsdag morgen. Bane Nor opplyser at de fortsatt venter forsinkelser Utover formiddagen. – Reisende må sjekke med togselskapet sitt for mer informasjon, sier Bane Nors pressekontakt.

NRK - 27 maj 24 kl. 16:53

Dødstalet stig i USA

Dødstalet etter tornadoane og ekstremvêret som herja det sentrale USA i helga, har måndag stige til 19. No truar uvêret også delar av austkysten. Uvêret trefte regionen kjent som Southern Plains seint laurdag.

Klartale - 27 maj 24 kl. 10:58

Slik kan streiken påvirke deg

Over 3.500 som jobber i staten vil streike fra mandag. Fredag begynte 1.

NRK - 26 maj 24 kl. 22:20

Flyplassmekling: Langt fram til mål

Flyplassene i Oslo og Bergen kan bli rammet av streik fra mandag. Midnatt går fristen ut for partene i flyoverenskomsten, og mekleren sier det er langt igjen. Meklingen pågår Utover kvelden, bekrefter mekler Carl Petter Martinsen overfor NTB.

NRK - 25 maj 24 kl. 02:41

Spionmistenkt mann pågrepet i Romania

En mann som mistenkes for å ha spionert for Russland de to siste årene, er pågrepet i Romania, opplyser påtalemyndigheten. En diplomat som mistenkes for å ha vært den rumenske mannens russiske kontakt, er utvist. Rumensk etterretning ba om at han ble erklært uønsket og måtte forlate landet.

NRK - 23 maj 24 kl. 14:21

Forsinkelser på alle T-banelinjer i Oslo

Tidligere i dag var det full stans i retning Øst, på grunn av en situasjon på Helsfyr. T-banene kjører nå igjen, men Sporveien skriver på X at forsinkelser må påregnes Utover ettermiddagen og kvelden..

NRK - 22 maj 24 kl. 14:54

Ber om forlenget fengsling etter knivangrep på 12-åring

Mannen i 50-årene som er siktet for drapsforsøk på en 12-åring på vei til skolen i Moss 25. april, fremstilles fredag for forlenget varetektsfengsling. Etter knivangrepet ble han varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

NRK - 22 maj 24 kl. 09:53

Sveriges regjering enige om Ukraina-støtte over tre år

Støtten innebærer totalt 25 milliarder svenske kroner per år i 2024–2026. Den militære støtten kan ifølge regjeringen skje i form av donasjoner av forsvarsmateriell, økonomiske bidrag og økonomisk støtte til anskaffelse av forsvarsmateriell. Regjeringen skriver videre at Ukraina-støtten ikke skal gå Utover opprustningen av det svenske forsvaret.

Klartale - 24 apr 24 kl. 06:00

Naturen kan ikke alltid tape

Har du vært i en urskog? Sikkert ikke. Under 2 prosent av skogen i Norge er gammel skog.

NRK - 21 maj 24 kl. 22:16

Meyers København-reise kan bryte med korrupsjonsreglane i Bergen

Byrådsleiar Christine Meyer (H) forklarte seg i dag for kontrollutvalet i Bergen kommune, om den omstridde København-turen i desember. Høgre arrangerte turen, men reisa vart først betalt av kommunen, før Høgre overtok rekninga etter kritikk frå opposisjonen i bystyret. Striden handlar om korvidt Meyer tok reisa som byrådsleiar eller Høgre-medlem, noko ho tidlegare har gitt ulike svar på.

Klartale - 21 maj 24 kl. 13:26

Slik går lønnsoppgjøret

Det er mai og lønnsoppgjør. Nå mekler staten og Oslo kommune. Fristen for meklingen i begge oppgjørene er ved midnatt natt til fredag.

Klartale - 21 maj 24 kl. 08:50

Ble mye alkohol på 17. mai

Politiet melder om mange oppdrag som handlet om alkohol og fyll på 17. mai. – Dessverre ble det mye fyll på 17.

Klartale - 22 apr 24 kl. 06:00

– Den største flyktningkrisen i verden nå

Borgerkrigen har rast i Sudan i ett år. Byen Khartoum er en krigssone. Kampene er mellom hæren og gruppa RSF.

NRK - 18 maj 24 kl. 08:13

Seks personer kom seg ut - hund døde i hyttebrann

Klokka 05 fikk politiet melding om en hytte som brant på Tjørhom i Sirdal. Hytta var overtent. Det var fire voksne og to barn, samt en hund i hytta.

NRK - 17 maj 24 kl. 16:29

Flere har besvimt: – En perfekt storm

I forbindelse med 17. mai-feiring i varme bunader og dresser, sammen med alkohol og mange mennesker, opplyser innsatsleder, Thomas Johannesen, ved Oslo universitetssykehus om at flere rett og slett har gått i bakken. – De er helt naturlig på 17.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com