Utleveringsavtale

Saturday, 02 December, 22:49

Nyheter om Utleveringsavtale

NRK - I førrgår: 13:18

Ventar avgjerd i utleveringssak mot Bhatti 7. desember

Høyringa i den fyrste rettsinstansen i Islamabad vart i dag avslutta. Dommaren seier han i løpet av få dagar vil ta stilling til kausjonssøknaden til Arfan Bhatti, medan avgjerda i sjølve utleveringssaka er venta den 7. desember.

NRK - 23 nov 23 kl. 19:14

VG: Mistenkt kvinne i Martine-saken blir ikke siktet

I mars 2022 ble en kvinne i 60-årene pågrepet i London på bakgrunn av mistanke om at hun hadde hjulpet drapssiktede Farouk Abdulhak. Scotland Yard opplyser nå til VG at det ikke tas ut siktelse mot kvinnen. Natt til 14.

NRK - 08 maj 22 kl. 15:01

Økokrim ønsker Utleveringsavtale med Dubai: – Kunne løst saker vi jobber med

Kriminelle og etterlyste nordmenn er registrert som eiere av 48 eiendommer i Dubai. Nå ønsker Økokrim ha Utleveringsavtale med emiratet. En datalekkasje fra Dubais eiendomsregister viser at kriminelle og etterlyste nordmenn er registrert som eiere av 48 eiendommer i emiratet.

E24 - 30 nov 22 kl. 18:49

Dubai-avsløringene: Viktig brev om Utleveringsavtale ble liggende i 287 dager

Justisdepartementet har ventet på innspill fra Kripos om en mulig Utleveringsavtale med Emiratene siden februar 2022. Men Det nasjonale statsadvokatembetet lot være å videreformidle forespørselen..

E24 - 17 nov 22 kl. 19:10

Dubai-avsløringene: Norge har hatt Utleveringsavtale på bordet i halvannet år

Emiratene har gjentatte ganger tatt initiativ til en Utleveringsavtale med Norge. Dokumenter viser at et avtaleutkast har ligget på justisministerens bord i halvannet år..

NRK - 18 dec 22 kl. 23:51

Jemen har utsted arrestordre på Martine-mistenkte Farouk Abdulhak

Myndighetene i Jemen skal ha utstedt en arrestordre på Farouk Abdulhak som er mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen i London 2008. Det var Dagbladet som først meldte dette. Faren til Martine Magnussen, Odd Petter Magnussen, bekrefter til NRK at han har fått en e-post fra utenriksdepartementet om arrestordren.

NRK - 21 jul 22 kl. 00:43

Belgia ratifiserer Utleveringsavtale med Iran

Den belgiske nasjonalforsamlingen har ratifisert en sterkt kritisert Utleveringsavtale med Iran. Avtalen åpner potensielt for at en iransk diplomat fengslet i 20 år for terrorisme kan bli utlevert til hjemlandet, etter at han ble dømt for å ha planlagt et bombeangrep utenfor Paris i 2018. Etter to dager med heftig debatt, stemte medlemmene i den belgiske nasjonalforsamlingen for avtalen med 79 stemmer mot 41.

E24 - 08 maj 22 kl. 10:59

Økokrim vil ha Utleveringsavtale med Dubai: – Ville vært en stor fordel

Kriminelle og etterlyste nordmenn er oppført som eiere av en rekke eiendommer i Dubai. Nå vil Økokrim ha Utleveringsavtale med emiratet..

NRK - 25 maj 22 kl. 16:38

Gambia vil straffeforfølge tidligere diktator

Den tidligere diktatoren Yahya Jammeh i Gambia skal straffeforfølges for «utallige» forbrytelser begått av regimet i de over 20 årene han hadde makten. Avgjørelsen fra Gambias justisdepartement kommer etter en anbefaling fra landets sannhetskommisjon, som har etterforsket Jammehs regime. Mellom 2017 og 2021 har de hørt grufulle vitnemål fra nesten 400 personer.

E24 - 18 maj 22 kl. 19:00

Rødt om Dubai-avsløringene: – Må få politiske konsekvenser

Opposisjonen på venstresiden ber regjeringen oppfylle Økokrims ønske om en Utleveringsavtale med Dubai. Også Høyre vil ta opp saken med justisministeren..

E24 - 05 maj 22 kl. 20:29

SV om Dubai-avsløringene: – Viser hvorfor skatteparadis er så skadelig

SVs Kari Elisabeth Kaski mener Skatteetaten må få flere ressurser til å følge opp skatteparadiser som Dubai, og at regjeringen må jobbe for en Utleveringsavtale med emiratet..

NRK - 22 apr 22 kl. 09:21

Fransk arrestordre mot tidligere Nissan-sjef på rømmen

Frankrike har utstedt en internasjonal arrestordre på Carlos Ghosn, den tidligere Nissan-toppsjefen som rømte da han var løslatt mot kausjon i Japan. Arrestordren gjelder tvilsomme betalinger på til sammen 15 millioner euro mellom bilalliansen Renault-Nissan, ledet av Ghosn, og et selskap i Oman, sier påtalemyndigheten i franske Nanterre utenfor Paris. Beløpet tilsvarer drøyt 140 millioner kroner med dagens kurs.

NRK - 23 sep 21 kl. 18:44

Advart mot land med Kina-avtale

Aktivisten og finansmannen Bill Browder sier han er blitt advart av britiske myndigheter mot å dra til land som har Utleveringsavtale med Kina. Også andre Kina-kritikere har fått en slik advarsel fra det britiske utenriksdepartementet, opplyser Browder, som har britisk statsborgerskap, til nyhetsbyrået AFP. Bakgrunnen er den kinesiske sikkerhetsloven for Hongkong.

NRK - 03 aug 20 kl. 17:58

Frankrike stanser Utleveringsavtale

Franske myndigheter opplyser at de stanser godkjenningen av en Utleveringsavtale med Hongkong. Årsaken er innføringen av den nye sikkerhetsloven. Flere land har allerede opphevet sine Utleveringsavtaler med Hongkong..

Aftenposten - 03 aug 20 kl. 17:54

Frankrike stanser ratifiseringen av Utleveringsavtale med Hongkong

Franske myndigheter opplyser at de stanser ratifiseringen av en Utleveringsavtale med Hongkong. Årsaken er innføringen av en kontroversiell ny sikkerhetslov..

Aftenposten - 20 jul 20 kl. 18:14

Storbritannia stanser Utleveringsavtale med Hongkong

Storbritannia stanser landets Utleveringsavtale med Hongkong som en reaksjon på den nye kinesiske sikkerhetsloven for området..

P4 - 20 jul 20 kl. 17:18

Stanser Utleveringsavtale

Storbritannia stanser deres Utleveringsavtale med Hongkong. Det har fra før Australia og Canada gjort. Årsaken er den nye kinesiske sikkerhetsloven for Hongkong.

NRK - 28 jul 20 kl. 07:50

Anklages for brudd på folkeretten

Kina anklager New Zealand for brudd på folkeretten etter at New Zealand avbrøt sin Utleveringsavtale med Hongkong, som følge av Kinas nye sikkerhetslov i Hongkong. Kina kaller det et grovt brudd på folkeretten, og hevder det er en grov innblanding..

NRK - 22 jul 20 kl. 21:01

Tyskland truer Kina med sanksjoner

Tyskland vil innføre tiltak i protest mot den nye kinesiske sikkerhetsloven for Hongkong, varsler landets utenriksminister Heiko Maas onsdag. Avslutning av Utleveringsavtale og begrensinger i våpeneksport er blant de mulige tiltakene, melder DPA.

Aftenposten - 21 jul 20 kl. 07:13

Kina truer Storbritannia med konsekvenser etter stans av Utleveringsavtale

Kina sier det vil få konsekvenser at Storbritannia mandag trakk seg fra Utleveringsavtalen med Hongkong i protest mot den nye kinesiske sikkerhetsloven i byen..

NRK - 20 jul 20 kl. 02:28

Sier opp Utleveringsavtale med Kina

Storbritannia opphever mandag utvekslingsavtalen med Hongkong i protest mot den nye sikkerhetsloven, skriver The Times. Utenriksminister Dominic Raab skal komme med kunngjøringen i Parlamentet. Han anklaget søndag Kina for grove menneskerettsbrudd..

NRK - 09 jul 20 kl. 09:39

Kina hardt ut mot Australia

Kina reagerer på at Australia opphever en Utleveringsavtale med Hongkong og åpner for å tilby permanent opphold til hongkongkinesere som befinner seg i landet, som følge av bekymring for den nye sikkerhetsloven..

Aftenposten - 09 jul 20 kl. 07:08

Australia opphever Utleveringsavtale med Hongkong

Australia opphever Utleveringsavtalen med Hongkong som følge av bekymring for den nye sikkerhetsloven..

Aftenposten - 09 jul 20 kl. 07:08

Kina hardt ut mot Australia for håndsrekning til hongkongkinesere

Kina reagerer på at Australia opphever en Utleveringsavtale med Hongkong og åpner for å tilby permanent opphold til hongkongkinesere som befinner seg i landet..

NRK - 09 jul 20 kl. 05:39

Sier opp avtale med Hongkong

Australia sier opp Utleveringsavtale med Hongkong. Samtidig forlenger landet visum til Australia for besøkende fra Hongkong. Det gjøres som følge av Kinas innføring av den omstridte sikkerhetsloven i Hongkong, melder nyhetsbyrået AP..

VG - 25 maj 20 kl. 21:11

Vil fengsle «spionen» i 18 år: – Vi er i sjokk

Russland kjører hardt mot hardt og vil fengsle amerikanske Paul Whelan i 18 år. Saken har skapt spekulasjoner om en Utleveringsavtale mellom USA og Russland..

P4 - 21 apr 20 kl. 07:35

Tilbød Martines far 50 millioner dollar

Faren til avdøde Martine Vik Magnussen ble tilbudt 50 millioner dollar fra faren til drapsmistenkte Farouk Abdulhak for å gjøre opp for sønnen. Det opplyser Odd Petter Magnussen til NRK. Pengene, som ble tilbudt i 2011, kaller Magnussen for blodpenger, og det ville vært stikk i strid med hans verdier å takke ja.

NRK - 09 jan 20 kl. 10:40

Ghosn i møte med riksadvokat

Nissans tidligere toppsjef Carlos Ghosn, som flyktet fra en korrupsjonssiktelse i Japan, hadde torsdag et møte med Libanons riksadvokat Ghassan Aweidats, ifølge en rettskilde. Japan har etterlyst ham, men har ingen Utleveringsavtale med Libanon..

NRK - 30 sep 19 kl. 18:34

Voldtektssak utsatt igjen

Ankesaken mot en tidligere Molde-spiller som er tiltalt for sovevoldtekt, er utsatt for tredje gang. Mannen er internasjonalt etterlyst og begjært utlevert av norske myndigheter, men spiller nå fotball i et land Norge ikke har Utleveringsavtale med..

VG - 17 jun 19 kl. 10:43

Viktig seier

Hongkongs leder Carrie Lam ber innbyggerne om unnskyldning for myndighetenes håndtering av en omstridt Utleveringsavtale med Kina. For få dager siden insisterte hun på at lovendringen skulle gjennomføres, uten hensyn til massedemonstrasjonene..

P4 - 15 jun 19 kl. 15:52

Støtter Hongkongs avgjørelse

Kinesiske myndigheter støtter beslutningen til Hongkongs leder, om å legge behandlingen av et omstrid lovforslag på is. Forslaget som innebærer en Utleveringsavtale med Kina ble i dag satt på vent. Forslaget har ført til voldsomme demonstrasjoner i Hongkong den siste uken.

P4 - 12 jun 19 kl. 10:37

Demonstranter forsøker å storme parlamentet

Demonstranter i Hongkong forsøker nå å storme parlamentet. Politiet bruker tåregass i forsøk på å kontrollere de svært hissige demonstrantene, som protesterer mot en Utleveringsavtale med Kina. De har også spylt vann på demonstrantene som har revet ned politibarrikader og stormet mot parlamentet.

P4 - 10 jun 19 kl. 07:08

Hongkongs leder vil ikke trekke omstridt lovendring

Hongkongs leder Carrie Lam sier at det ikke er aktuelt å trekke planene om en Utleveringsavtale med Kina. Det har vært massive demonstrasjoner i Hongkong mot lovendringer som skal gjøre det mulig å utlevere personer til det kinesiske fastlandet. Den lovgivende forsamlingen i landet vil starte diskusjonene rundt lovforslaget onsdag..

NRK - 10 jun 19 kl. 06:57

Vil ikke trekke omstridt lovforslag

Hongkongs leder Carrie Lam sier det ikke er aktuelt å trekke planene om en Utleveringsavtale med Kina. Uttalelsen kommer dagen etter de massive demonstrasjonene imot lovendringer som skal gjøre det mulig å utlevere personer til Kinas fastland..

Aftenposten - 10 jun 19 kl. 07:06

Hongkongs leder vil ikke trekke omstridt lovendring

Hongkongs leder Carrie Lam som ble tatt i ed Kinas president Xi Jinping i 2017, sier at det ikke er aktuelt å trekke planene om en Utleveringsavtale med Kina..

Aftenposten - 10 jun 19 kl. 07:06

Kina gir full støtte til omstridt lovforslag i Hongkong

Det er uaktuelt å trekke planene om en Utleveringsavtale med Kina, sier Hongkongs leder Carrie Lam, som har full støtte fra Beijing etter masseprotestene..

NRK - 09 jun 19 kl. 06:28

Venter store demonstrasjoner

Titusener er søndag ventet å demonstrere i Hongkong mot et lovforslag som åpner for utlevering til Kina. Mange frykter at en Utleveringsavtale kan bli brukt til å straffe politiske forbrytelser ettersom Hongkong og Kina har vidt ulike rettssystemer..

NRK - 18 maj 17 kl. 15:10

– Versjoner vi ikke kjenner igjen

Presidentens kontor i Kongo har sagt til Dagbladet at de forventer at Joshua French nå skal sone i norsk fengsel. – Det er klinkende klart at Joshua French ikke har noen dom mot seg her, og vi har ingen Utleveringsavtale med Kongo, sier Børge Brende..

P4 - 31 aug 16 kl. 17:35

- Ingen tvil om at saken løses

- Det er ingen tvil om at denne saken skal løses. Det sier Odd Petter Magnussen, faren til Martine Vik Magnussen som ble drept i London i 2008. Farouk Abdulhak, som er etterlyst internasjonalt for drapet, lever isolert i Jemen, men hverken Norge eller Storbritannia har Utleveringsavtale med landet.

NRK - 23 jun 16 kl. 13:09

– Kan ikke utleveres ved forvaring

Bugge viser til at Norge og Litauen i 2012 ble enige om en Utleveringsavtale. – Hvis han får en tidsavgrenset dom kan han overføres til soning i Litauen, det kan han ikke hvis han får en forvaringsdom, sier medforsvareren om Lukosevicius..

NRK - 21 apr 16 kl. 14:59

Nygaard: – Vil være et gjennombrudd

– Det vil være et gjennombrudd for Snowden å komme til et land der en Utleveringsavtale settes i sjakk. Det er et skritt på veien for at han skal få en rettferdig behandling, sier styreleder William Nygaard i Norsk PEN om Snowdens søksmål mot Norge..

NRK - 28 sep 15 kl. 23:36

Vart rana- får ingen dom

Sidan Norge ikkje har Utleveringsavtale med fleire land, er det svært vanskeleg for politiet å straffefølgje personar som gjer lovbrot i Norge, men som seinare reiser ut av landet. Bjørg Bergsland i Skien vart rana i eigen heim, men ho vil aldri sjå ransmennene dømde..

VG - 23 jul 15 kl. 13:50

Blatter drar til Russland - som ikke har Utleveringsavtale med USA

For første gang siden FIFA-skandalen tok av, drar FIFA-president Sepp Blatter (79) utenlands..

P4 - 01 jul 15 kl. 05:39

Kan bli vanskelig å få utlevert drapsmann

Det kan bli vanskelig å få utlevert den 38 år gamle chileneren som er mistenkt for å ha drept Lene Sand i Berlin. Politiet vet ikke hvor mannen er og frykter han kan ha dratt tilbake til Chile. Tyskland har ingen formell Utleveringsavtale med landet og det kan også bli vanskelig med straffeforfølgelse i landet, skriver VG..

P4 - 03 jun 15 kl. 10:22

Snowdens advokat fraråder Norgestur

Edward Snowdens advokat anbefaler ikke å reise til Norge for å motta Bjørnsonprisen. Advokaten mener det er stor fare for at varsleren da blir utlevert til USA, melder NRK. Overfor en russisk radiostasjon, viser advokaten til at Norge har en Utleveringsavtale med USA.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com