Utbyggingen

Wednesday, 28 September, 14:42

Nyheter om Utbyggingen

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 17 aug 22 kl. 19:05

Milliardsprekk for Bybanen i Bergen

Bybanens nye trasé til Fyllingsdalen i Bergen blir en milliard kroner dyrere enn budsjettert. Samtidig trekker prosjektdirektøren seg etter ti år i jobben. – Prosjektet har dessverre ikke hatt tilstrekkelig kontroll med den løpende kostnadsutviklingen, og det tar vi selvkritikk for, skriver Håkon Rasmussen, avdelingsdirektør for mobilitet og kollektiv i Vestland fylkeskommune, i en pressemelding onsdag.

NRK - 13 sep 22 kl. 11:07

OBOS vil bygge elbusstunnel

OBOS foreslår å bygge busstunnel sør i Oslo uten at det skal koste det offentlige en krone. En ny bydel på Gjersrud-Stensrud med 10.000 boliger har ligget på tegnebrettet i flere tiår i påvente av en kollektivløsning.

NRK - 06 sep 22 kl. 15:27

Ekspertgruppe skal vurdere skredområdet i Heim

En ekspertgruppe oppnevnt av Statens vegvesen skal onsdag starte arbeidet med å granske raset i Valsøyfjorden i Heim kommune. Det opplyser NGI (Norges Geotekniske Institutt) i en pressemelding. Statens vegvesen oppnevnte ekspertgruppen søndag.

NRK - 03 sep 22 kl. 21:16

Vegvesenet til TV 2: Stor sannsynlighet for at raset har sammenheng med veibygging

Prosjektdirektør i Statens vegvesen, Ove Nesje, forteller til TV 2 at vegvesenet nå ser at det er en stor sannsynlighet for at det er en sammenhengen mellom Utbyggingen av E39 og det dødelige raset i Valfsøyfjord. – Vi forstår godt at man tenker at det er en sammenheng, og det er det vi er i ferd med å konkludere med og, sier han og legger til at det er på grunnlag av de geotekninske undersøkelser som er gjort på stedet..

NRK - 03 sep 22 kl. 21:16

Vegvesenet til TV 2: Stor sannsynlighet for at skredet har sammenheng med veibygging

Prosjektdirektør i Statens vegvesen, Ove Nesje, forteller til TV 2 at vegvesenet nå ser at det er en stor sannsynlighet for at det er en sammenhengen mellom Utbyggingen av E39 og det dødelige skredet i Valsøyfjord. – Vi forstår godt at man tenker at det er en sammenheng, og det er det vi er i ferd med å konkludere med og, sier han og legger til at det er på grunnlag av de geotekninske undersøkelser som er gjort på stedet..

NRK - 01 sep 22 kl. 12:32

Politiet etterforsker dødsfallene i Tokagjelet på nytt

Politiet har startet ny etterforskning av Tokagjelet-ulykken, der tre personer omkom etter de falt utfor en foss. Politiet henla saken i februar, men har nå åpnet etterforskning etter en klage. – Henleggelsen ble klaget, og sammen med ny informasjon fra NVE er saken gjenåpnet, bekrefter Cathrine Melau, påtaleansvarlig ved Vest politidistrikt, til Nationen.

NRK - 25 aug 22 kl. 07:15

Flertall mot å legge ned Ullevål

Et flertall i Oslo bystyre vil bevare og utvide Ullevål sykehus i stedet for å bygge nytt, stort sykehus på Gaustad. Det er klart etter Oslo kommunes uttalelse til statens sykehusplaner er behandlet i helse- og sosialutvalget og byutviklingsutvalget. Alle partiet unntatt Høyre og Arbeiderpartiet vil ha full omkamp selv om dette er avvist en rekke ganger både av dagens og forrige regjering.

NRK - 24 aug 22 kl. 11:26

Qatar skal bygge enorme solcelleparker

Qatar skal bygge to enorme solcelleparker som skal doble landets forsyningskapasitet fra fornybare energikilder. Ved utgangen av 2024 skal de nye solcelleparkene produsere 1,67 gigawatt. Investeringene koster nesten 6 milliarder kroner.

NRK - 04 aug 22 kl. 10:31

AUF sier nei til Wisting-feltet

Det omstridte Wisting-feltet har blitt pekt ut av miljøbevegelsen som det neste store oljeslaget i norsk politikk. AUF går mot moderpartiet. De vil stoppe Utbyggingen av oljefeltet oppkalt etter polarhelten Oscar Wisting.

NRK - 11 jun 22 kl. 13:05

Guri Melby ber Erna Solberg bli med på å stanse oljefelt

I sin tale til landsstyret kom Venstre-leder Guri Melby med en direkte utfordring til sin gamle sjef om å skrote det omstridte Wisting-feltet. Våren 2020 innførte Stortinget gunstige skattebetingelser for oljenæringen. Tidligere statsminister Erna Solberg har sagt hun angrer.

NRK - 23 maj 22 kl. 07:26

Okea kjøper feltandeler for 1,1 milliarder

Oljeselskapet Okea kjøper andeler fra Wintershall Dea for totalt 1,1 milliarder kroner i Brage-feltet, Aasen-feltet og i Nova-Utbyggingen. Wintershall Dea hadde eierandeler på 35,2 prosent i Brage-feltet, 6,46 prosent i Ivar Aasen-feltet, i tillegg til en andel på 6 prosent i Nova-Utbyggingen. I en pressemelding skriver selskapet at Brage-feltet blir overtatt av en operatør med spesialkompetanse på felt i midt- og senfase, og med ambisiøse vekstambisjoner på norsk sokkel.

NRK - 24 jun 22 kl. 09:53

Milliardkontrakt på Fornebubanen

Under et døgn etter at det endelige vedtaket om å gå videre med Fornebubanen ble gjort, ble den neste store kontrakten signert. Fornebubanen og Veidekke signerte kontrakten om å bygge tunnel fra Vækerø til Lysaker. Verdien er 1,145 milliarder kroner.

NRK - 10 maj 22 kl. 12:54

MDG-topp advarer byrådskolleger

MDGs gruppeleder i Oslo bystyre, Eivind Trædal, advarer de andre byrådspartiene mot å skrote Fornebubanen. Gruppelederne til Arbeiderpartiet og SV sa til Avisa Oslo og Nettavisen i går at de ikke utelukket at partiene vil gå inn for å stoppe Utbyggingen. – Det vil være en tragedie hvis vi kutter et kjempeviktig kollektivprosjekt i Oslo-regionen, og det bygges en motorvei til 60 milliarder langs mye av den samme traseen som øker trafikken inn til Oslo, sier Trædal.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:02

Viken vedtok Fornebubanen

Det siste politiske hinderet for Fornebubanen er ryddet av veien. Viken fylkesting vedtok torsdag ettermiddag å gå videre med Utbyggingen. Den åtte kilometer lange T-banestrekningen fra Majorstua til Fornebu er beregnet å koste 26,4 milliarder 2021-kroner.

NRK - 22 jun 22 kl. 11:57

Utsetter sykehusbygg

En rekke sykehusbygg på Sør- og Østlandet ligger an til å bli utsatt. Bakgrunnen er hovedsakelig de økte byggekostnadene. Det går fram av økonomisk langtidsplan for Helse Sør-Øst, som styret i helseforetaket vedtok onsdag formiddag.

NRK - 21 jun 22 kl. 11:34

Telia utvider 5G-nettet: Disse stedene får mobilteknologien det neste halvåret

Mer enn to av tre nordmenn har nå tilgang på 5G-nett. Nå utvider Telia nettilgangen enda mer med 87 nye byer og kommuner over store deler av landet. – Neste halvår vil et stort antall byer og kommuner i blant annet Møre og Romsdal, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Vestland få 5G fra Telia med høyere hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning, sier administrerende direktør Stein-Erik Vellan i en pressemelding.

NRK - 21 jun 22 kl. 08:28

Skuffet over Sunnaas-utsettelse

Nesodden-ordfører Cathrine Kjeller Forsland (Ap) er skuffet og oppbrakt over at en planlagt utbygging av Sunnaas sykehus kan bli fem år forsinket. Onsdag tar styret i Helse Sør-Øst stilling til om siste del av et byggeprosjekt som startet i 2010 skal bli utsatt til etter 2028. Flere sykehusbygg på Sør- og Østlandet kan bli skjøvet ut i tid på grunn av høye byggekostnader.

Aftenposten - 13 jun 22 kl. 21:11

Håper på raskere nettutbygging: – Tryggheten for kraftforsyningen er avgjørende

Nettaktører og industri håper på fortgang i Utbyggingen av kraftnettet. Tirsdag kommer et utvalg med forslag til hvordan..

E24 - 13 jun 22 kl. 21:11

Håper på raskere nettutbygging: – Tryggheten for kraftforsyningen er avgjørende

Nettaktører og industri håper på fortgang i Utbyggingen av kraftnettet. Tirsdag kommer et utvalg med forslag til hvordan..

NRK - 12 jun 22 kl. 19:49

Danmark vil femdoble strømproduksjonen fra havvind i 2030

Havvindmølleparkene i Danmark skal bygges ut for å kunne femdoble kraftproduksjonen i 2030 sammenlignet med dagens nivå, foreslår regjeringen i København. Utbyggingen av vindmølleparker skal gjøre danskene i stand til å produsere 12,9 gigawatt fra havvind, mot dagens 2,3 gigawatt, ifølge planene regjeringen la fram søndag. Fra før er det besluttet utbygginger for å øke produksjonen til 8,9 gigawatt i 2030, men dette målet oppjusteres nå altså med 4 gigawatt havenergi.

VG - 11 jun 22 kl. 12:08

Venstre-Melby: Utfordrer eks-sjefen til å skrote omstridt oljefelt

Guri Melby (V) vil ha med Erna Solberg (H) på å skrote den omstridte Utbyggingen av Wisting-feltet..

NRK - 03 jun 22 kl. 17:42

Fylkesrådet i Viken vil stille nytt Fornebu-ultimatum til Oslo

Fylkesrådet i Viken anbefaler fylkestinget å avvise Oslos nye krav om Fornebubanen slik de ser ut nå – og vil stille nytt ultimatum til Oslo. Arbeiderpartiet i Oslo la mandag fram seks krav til Viken som må oppfylles hvis de skal støtte Utbyggingen av Fornebubanen. 23.

NRK - 02 jun 22 kl. 11:43

Stortinget gir regjeringen nye tidsfrister for havvind

Et flertall på Stortinget vil gi regjeringen strengere tidsfrister for Utbyggingen av havvind. Det går frem av energi- og miljøkomiteens innstilling til regjeringens energimelding. Blant annet vil flertallet at tildelingen av arealer for havvind på Utsira nord og i Sørlige Nordsjø II må skje allerede i løpet av 2023.

NRK - 23 maj 22 kl. 02:58

Ikke godt nok om konsekvensene på Wisting

Klima- og miljødepartementet mener at det er mangler ved konsekvensutredningen av Wisting-feltet i Barentshavet, skriver Klassekampen. Utbyggingen av oljefeltet er omstridt på grunn av usikkerheten rundt klima- og miljøkonsekvensene. Departementet ber blant annet om flere analyser om miljørisikoen..

NRK - 19 maj 22 kl. 22:43

Canada utestenger Huawei

Den kinesiske teknologigiganten Huawei får delta i Utbyggingen av Canadas 5G-nettverk. Myndighetene frykter at KIna skal spionere på canadiere gjennom teknologien. Utestengingen bekreftes av en talsperson for Canadas minister for offentlig sikkerhet, Marco Mendicino.

Aftenposten - 19 maj 22 kl. 18:39

Norge blir ikke med på historisk havvindsatsing i Nordsjøen

Danmark, Tyskland, Belgia og Nederland vil tidoble Utbyggingen av havvind i Nordsjøen..

E24 - 19 maj 22 kl. 18:39

Norge blir ikke med på historisk havvindsatsing i Nordsjøen

Danmark, Tyskland, Belgia og Nederland vil tidoble Utbyggingen av havvind i Nordsjøen. – Naturlig at Norge kobler seg på samarbeidet, sier forsker. Men Norge vil prioritere egen satsing..

NRK - 18 maj 22 kl. 03:50

Vil ha Nato og EU med på Nord-Norgebanen

Et selskap som kaller seg Jernbane Nord AS er etablert i Tromsø for å få fortgang på ny jernbane mellom Fauske og Finnmark. Før sommeren skal selskapet ansette minst tre jernbaneeksperter, som i samarbeid med lokale og regionale myndigheter vil arbeide for raskest mulig byggestart på jernbane mellom Fauske og Finnmark, skriver Klassekampen. Målet er en startbevilgning i Nasjonal transportplan for 2025.

E24 - 17 maj 22 kl. 08:47

Equinor planlegger andre fase i Brasil-utbygging

Oljekjempen har begynt planleggingen av en andre fase i Bacalhau-Utbyggingen i Brasil..

Aftenposten - 01 apr 22 kl. 15:28

Utbyggingen av sykehus på Gaustad og Aker går som planlagt: – Det er ikke til å tro

Regjeringen har besluttet at Utbyggingen av sykehus på Gaustad og Aker gjennomføres via statlig reguleringsplan og….

Aftenposten - 01 apr 22 kl. 15:28

Utbyggingen av sykehus på Gaustad og Aker går som planlagt: – Det er ikke til å tro

Utbyggingen av sykehus på Gaustad og Aker skal gjennomføres via statlig reguleringsplan og bygges dermed ut som planlagt..

Aftenposten - 01 apr 22 kl. 15:28

Utbyggingen av sykehus på Gaustad og Aker går som planlagt: – Ikke til å tro

Utbyggingen av sykehus på Gaustad og Aker skal gjennomføres via statlig reguleringsplan og bygges dermed ut som planlagt..

NRK - 01 apr 22 kl. 14:38

Utbyggingen på Gaustad og Aker vil gå som planlagt

Oslo universitetssykehus er i gang med en helt nødvendig utbygging av sykehusene i Oslo. Pågående og planlagte prosjekter skal gi nye og moderne sykehusbygg, som kommer Oslo og resten av landet til gode. Regjeringen har derfor besluttet at Utbyggingen på Gaustad og Aker vil gå som planlagt gjennom statlig regulering av tomtene, skriver regjeringen i en pressemelding.

E24 - 05 apr 22 kl. 06:47

Oljetopp om Equinors Martin Linge-suksess: – Flaks!

IKM-sjef Ståle Kyllingstad så tidlig at Martin Linge-Utbyggingen var i ferd med å spore av..

NRK - 04 apr 22 kl. 12:06

Krever folkeavstemning om Ullevål sykehus

Det må holdes folkeavstemning om fremtiden til Ullevål sykehus senest innen kommunevalget neste år, mener sykehusaktivister. Kravet ble kunngjort under en demonstrasjon mandag arrangert av aksjonen Redd Ullevål sykehus og støttespillere. Forrige uke ble det kjent at regjeringen har besluttet at Utbyggingen av Gaustad og Aker sykehus skal gjennomføres via statlig reguleringsplan.

NRK - 04 apr 22 kl. 12:02

Vil ha folkeavstemning om Ullevål

Det må holdes folkeavstemning om fremtiden til Ullevål sykehus senest innen kommunevalget neste år, mener sykehusaksjonen. Kravet ble kunngjort under en demonstrasjon mandag arrangert av aksjonen Redd Ullevål sykehus og støttespillere. – Folkets mening om sykehusstrukturen i Oslo må bli hørt, heter det i oppropet.

Aftenposten - 07 mar 22 kl. 06:23

Isbjørn Is på Askøy får hjelp av solen til å lage iskrem. Men Utbyggingen av solkraft går i sneglefart, mener solenergi-bransjen.

Men utdatert regelverk og mangel på kompetanse hindrer raskere utbygging, mener solkraft-utbyggerne..

E24 - 07 mar 22 kl. 06:23

Isbjørn Is på Askøy får hjelp av solen til å lage iskrem. Men Utbyggingen av solkraft går i sneglefart, mener solenergi-bransjen.

Men utdatert regelverk og mangel på kompetanse hindrer raskere utbygging, mener solkraft-utbyggerne..

NRK - 05 nov 21 kl. 17:48

Krass kritikk fra Oslo kommune

Oslo kommune reagerer på at Bane Nor nå har bestemt seg for å utsette planene om togUtbyggingen i Brynsbakken i fem år. – Det kom som et sjokk at Bane Nor nå utsetter planene i årevis. Bane Nor har presset Oslo kommune til å hastebehandle togutbygging i Brynsbakken, for så å kaste kortene få måneder senere.

NRK - 04 nov 21 kl. 14:56

Nye togspor utsatt i fem år

Bane Nor utsetter byggingen av nytt dobbeltspor mellom Oslo S og Bryn i fem år. Byggestart var planlagt i 2022, men er utsatt til 2027, opplyser Bane Nor i en pressemelding. Hensikten med prosjektet «Brynsbakken» er å øke kapasiteten og bedre togtilbudet i Oslo-området.

E24 - 13 okt 21 kl. 17:38

Støre og Vedums regjeringserklæring: «Kraftfulle tiltak» skal gi billig strøm

Senterpartiet og Ap lover å senke strømprisene. De vil utjevne nettleien og øke Utbyggingen av vann- og vindkraft for å sikre kraftoverskudd og billig strøm..

E24 - 13 okt 21 kl. 06:31

Nå skal Equinor forbedre Martin Linge-økonomien

Kostnadene på Equinors Martin Linge-utbygging er mer enn doblet siden Utbyggingen ble vedtatt i 2012. Nå setter Equinor ned egen Martin Linge-gruppe for å forbedre inntjeningen på feltet..

Klartale - 11 okt 21 kl. 13:31

Vant i retten til slutt

Storheia vindkraftverk har bygget over 80 store vindmøller på Fosen i Trøndelag. Dette er områder der reineiere har dyrene sine. Samer her har lange tradisjoner med reindrift.

Aftenposten - 11 okt 21 kl. 11:51

Samer vant klar seier i Høyesterett: Vindkraftanlegg ble satt opp ulovlig.

Utbyggingen av vindkraft var ulovlig. Nå må Fosen vind ut med millioner i erstatning til lokale reindriftssamer..

Aftenposten - 08 okt 21 kl. 07:45

Han deltok ved Utbyggingen av T-banen i Oslo

Kåre Ingvar Løkken (1938–2021).

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com