Utbrudd

Sunday, 24 October, 11:01

Nyheter om Utbrudd

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 20 okt 21 kl. 16:07

Utbrudd med RS-virus: Disse symptomene skal du se etter

Utbrudd med RS-virus har startet tidligere enn normalt. Disse symptomene bør du som forelder være oppmerksom på..

VG - 20 okt 21 kl. 16:07

Utbrudd av RS-virus: Disse symptomene skal du se etter

Utbrudd med RS-virus har startet tidligere enn normalt. Disse symptomene bør du som forelder være oppmerksom på..

VG - 06 okt 21 kl. 11:42

Utbrudd av hepatitt A - Sannsynligvis fra en matvare

Folkehelseinstituttet har oppdaget et Utbrudd av den smittsomme leverbetennelsen hepatitt A..

NRK - 06 okt 21 kl. 10:27

Utbrudd av hepatitt A flere steder

Folkehelseinstituttet har oppdaget Utbrudd av hepatitt A. Så langt har ti personer fått påvist smitte: Seks i Viken. To i Trøndelag.

Dagbladet - 20 okt 21 kl. 13:23

Hyttekommune tar coronagrep

Etter et større Utbrudd i forbindelse med høstferien, ber Hol kommune folk bruke munnbind og holde avstand..

VG - 16 okt 21 kl. 20:32

CoronaUtbrudd på Ahus – seks døde

På hematologisk sengeområde var det så fullt at flere av pasientene måtte ligge i korridoren. Etter to Utbrudd nylig, er seks pasienter døde..

VG - 16 okt 21 kl. 20:32

Seks døde etter coronaUtbrudd på Ahus

På hematologisk sengeområde var det så fullt at flere av pasientene måtte ligge i korridoren. Etter to Utbrudd nylig, er seks pasienter døde..

NRK - 01 okt 21 kl. 19:54

Ingen flere tilfeller av ny variant

Den nye varianten av deltaviruset, som har vært påvist i Møre og Romsdal, er ikke funnet i flere prøver fredag. Det betyr blant annet at den nye varianten ikke er funnet i prøvene fra et Utbrudd knyttet til en helseinstitusjon i Molde, melder rbnett..

Dagbladet - 30 sep 21 kl. 17:03

Advarer mot farlig Utbrudd: - Et rush av tilskuere

Myndighetene advarer mot vulkansk gass og steiner, som kan bli slengt ut fra krateret..

Dagbladet - 30 sep 21 kl. 15:35

Påvist salmonella hos slangeeiere

Det er så langt funnet 13 bekreftede smittetilfeller etter et nasjonalt Utbrudd av salmonella..

NRK - 17 jul 21 kl. 09:29

Første smittetilfelle i OL-byen

Det første tilfelle av koronaviruset i OL-landsbyen i Tokyo er påvist, opplyste arrangøren på en pressekonferanse lørdag. Det første smittetilfellet i OL-landsbyen kom med det seks dager før lekene åpnes kommende fredag 23. juli.

NRK - 25 sep 21 kl. 12:37

Nakstad: Bli hjemme ved sykdom

– Det er veldig lurt å holde seg hjemme når en er syk. Det er det vi står igjen med nå som det aller viktigste – det vil ta ned smittespredningen betydelig, sier assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad til NRK. Helsedirektoratet og FHI anbefalte en gjenåpning ved månedsskiftet, men synes det er greit at det gjøres nå, fordi kommunene ser ut til å være klare for det.

NRK - 21 sep 21 kl. 14:32

Massetesting på barneskoler i Oslo

Fra neste uke starter Oslo kommune med massetesting av elevene på barnetrinnet. 90.000 elever skal testes hjemme to ganger i uken.

Aftenposten - 20 sep 21 kl. 10:25

Se de spektakulære bildene: Flere tusen evakuert etter vulkanUtbrudd på Kanariøyene

Rundt 5000 mennesker er evakuert etter at vulkanen Cumbre Vieja på den spanske øya La Palma hadde Utbrudd søndag..

Klartale - 20 sep 21 kl. 08:33

Tusener må flykte fra lavaen

Vulkuanen Cumbre Vieja hadde et Utbrudd søndag. Rundt 5.000 mennesker har måttet flykte.

VG - 20 sep 21 kl. 07:33

Tusener evakueres etter vulkanUtbrudd på La Palma

Rundt 5000 mennesker er evakuert etter at vulkanen Cumbre Vieja på den spanske øya La Palma hadde Utbrudd søndag..

NRK - 28 maj 21 kl. 02:36

Frykter nytt Utbrudd fra vulkan

Innbyggere flykter fra millionbyen Goma i frykt for nye Utbrudd i Nyiragongo-vulkanen. Et Utbrudd kan føre til at giftig gass kan ta mange liv. Minst 32 døde da vulkanen våknet til live sist lørdag.

NRK - 17 sep 21 kl. 13:18

Anbefalinger fra Helsedirektoratet

Overordnet anbefaler Helsedirektoratet i en normal hverdag med økt beredskap å fjerne de fleste nasjonale tiltak, men å opprettholde muligheten for kommunale tiltak dersom konsekvensene av Utbrudd tilsier at det er nødvendig og forholdsmessig. Helsedirektoratet anbefaler å avvikle de fleste innreisetiltak i fasen normal hverdag med økt beredskap, men anbefaler at dette gjøres gradvis..

NRK - 10 aug 21 kl. 22:06

Etna har vokst seg større

Den italienske vulkanen Etna er større enn noen gang etter et halvår med høy aktivitet og flere Utbrudd. Den berømte vulkanens yngste og mest aktive krater har vokst seg til å bli 3.357 meter over havet, høyere enn den noen gang har vært, opplyser vulkaninstituttet INGV.

Aftenposten - 15 sep 21 kl. 19:40

Sinte foreldre kan skade barna. Hvordan reparere etter Utbrudd?

Lytt til rådene fra psykolog Hedvig Montgomery..

Dagbladet - 13 sep 21 kl. 19:41

Mystisk Utbrudd skaper bekymring

Til tross for lave smittetall velger myndighetene å fortsette nedstengingen av Auckland. Eksperter bekymrer seg over ukjent smittevei.

NRK - 11 sep 21 kl. 07:02

Svinepest-Utbrudd i Romania

Den fryktede sykdommen svinepest har brutt ut på en dansk-eid stor svinefarm i Romania, skriver Jyllands-Posten. Utbruddet betyr at 31.000 griser må avlives og destrueres.

Dagbladet - 03 aug 21 kl. 01:44

Nye Utbrudd - millioner i lockdown

Kinesiske myndigheter kjemper mot flere nye Utbrudd. Nå er det innført portforbud i over 20 byer..

Aftenposten - 01 sep 21 kl. 11:24

Nå er hovedsmittekilden i Oslo via skoler og barnehager. Elever sendes hjem flere steder.

Flere videregående skoler i Oslo har nå hjemmeundervisning på grunn av covid-19-Utbrudd..

NRK - 01 sep 21 kl. 10:13

WHO åpner pandemisenter i Berlin

Verdens helseorganisasjons (WHO) nye senter for tidlig pandemivarsling skal samle ekspertise og verktøy for å håndtere fremtidig pandemier. Senteret, som åpnet i Berlin onsdag, «skal samle partnere fra hele verden for å samarbeide og bygge verktøy og data så alle land kan forberede seg, oppdage og håndtere risiko knyttet til epidemier og pandemier», sier WHO. Eksperter tror det bare er et spørsmål om tid før en ny pandemi rammer.

VG - 31 aug 21 kl. 23:29

Lange testkøer flere steder: – Handler om å smøre seg med tålmodighet

ADAMSTUEN/BERGEN/OSLO (VG) Utbrudd på skoler og i barnehager fører til lange testkøer flere steder i landet. I Oslo er køene utenfor teststasjonene opp mot to timer lange..

VG - 30 aug 21 kl. 11:23

Vil masseteste opp mot 36.000 studenter i Trondheim

Trondheim kommune står midt oppe i et stort Utbrudd med rundt 100 nye smittetilfeller daglig. Nå vil de masseteste studentene..

NRK - 30 aug 21 kl. 09:36

359 nye koronasmittede i Trondheim

Trondheim kommune ber alle innbyggere begrense sosial kontakt de neste to-tre ukene. – Jeg håper virkelig ikke vi får flere samtidige store Utbrudd. Da vil vi få virkelig trøbbel, sier kommunedirektør Morten Wolden..

NRK - 28 aug 21 kl. 10:44

India: 10 mill. vaksinert på en dag

India satt vaksinerekord på fredag. For første gang ble over 10 millioner personer vaksinert mot covid-19 på én dag. Statsminister Narendra Modi hyller både de som lar seg vaksinere, og de som sørger for at folk blir vaksinert.

NRK - 14 jul 21 kl. 15:04

FHI: Trolig delta-dominans i Oslo

FHI tror den mer smittsomme delta-varianten allerede kan være dominerende i Oslo. – Vi er ikke ferdig med helgenomsekvenseringen enda, men det er gjort screening av prøver fra Utbrudd. Resultater viser at det er sannsynlig delta-variant i de fleste Utbrudd i Oslo den siste uken, sier avdelingsdirektør Line Vold i Folkehelseinstituttet til NRK.

NRK - 19 aug 21 kl. 19:58

19 smittet i verksted-Utbrudd

Tallet på antall smittede etter koronaUtbruddet ved Grovfjord Mekaniske Verksted i Tjeldsund i Troms og Finnmark er nå steget til 19 personer..

NRK - 19 aug 21 kl. 05:12

12-åringer vaksineres i New Zealand

New Zealand åpner for koronavaksinasjon av barn mellom 12 og 15 år. Fra før har man kunnet vaksinere unge fra 16 år og oppover. Landets regjering kunngjorde endringen torsdag, dagen etter at myndighetene innførte en nasjonal nedstenging på minst tre dager, samt sju dager i Auckland og Coromandel, for å slå ned et Utbrudd av deltavarianten.

NRK - 18 aug 21 kl. 14:33

Visjon Norge: Utbrudd øker i omfang

24 personer i seks forskjellige kommuner har fått påvist koronasmitte etter arrangementer hos Visjon Norge i Drammen. Ni personer bosatt i Drammen er de to siste dagene bekreftet smittet av koronavirus på TV-sending med publikum i salen hos Visjon Norge, skriver Drammens Tidende. Av personvernhensyn ønsker ikke Sagberg å fortelle hvilke kommuner det er snakk om, annet at Øvre Eiker og Drammen er blant kommunene.

NRK - 18 aug 21 kl. 12:37

Uganda slår polio-alarm

Uganda har slått polio-alarm etter at det er påvist et Utbrudd knyttet til to kloakkrenseanlegg i hovedstaden Kampala. Polio-varianten som er påvist, er den samme som tidligere er påvist i nabolandet Sudan. Helsemyndighetene frykter nå ukontrollert spredning..

NRK - 16 aug 21 kl. 06:21

Stort vulkanUtbrudd i Indonesia

Indonesias mest aktive vulkan, Merapi-vulkanen, hadde mandag sitt største Utbrudd på flere måneder. Området rundt vulkanen har lenge vært underlagt evakuering, og ingen personer er meldt skadd eller omkommet, ifølge NTB..

NRK - 12 aug 21 kl. 11:49

17 nye smittetilfeller i Ålesund

Ålesund kommune fikk onsdag melding om 17 nye koronasmittetilfeller. I tillegg fikk de melding om to nye tilfeller som blir ioverført til Giske kommune siden de bor der. 11 av de smittede er relatert til et smitteUtbrudd ved ei bedrift i Ålesund kommune.

NRK - 11 aug 21 kl. 16:05

Innfører nye tiltak i Bergen

Bergen kommune har bestemt å innføre flere nye tiltak etter fortsatt økt smitte og råd fra FHI. – Vi har ikke avgrensede Utbrudd. Smitten har spredd seg i hele befolkningen.

VG - 10 aug 21 kl. 19:19

Nakstad om skolestart: – En mer normal hverdag

Med mange lokale Utbrudd rundt om i landet og skoler som snart skal åpnes som normalt, ber Espen Nakstad kommunene følge svært godt med..

VG - 10 aug 21 kl. 08:26

Kommuner med lokale Utbrudd sliter med tiltakstretthet

Tiltakstretthet og større vaksinedekning gjør det vanskeligere for kommuner å avgjøre hvordan de skal håndtere lokale smitteUtbrudd..

NRK - 09 aug 21 kl. 21:54

Svært dødelig virus funnet i Guinea

Vest-Afrikas første tilfelle av Marburg-viruset har blitt registrert i Guinea. Det skriver Verdens helseorganisasjon (WHO) i en pressemelding. En pasient i Gueckedou-området sør i Guinea testet positivt for viruset, og døde som følge av symptomene.

NRK - 09 aug 21 kl. 16:06

Driller skoler før grønn skolestart

I et brev sendt til norske kommuner mandag, redegjør Helsedirektoratet for hvilke regler de anbefaler til skolestart og hvordan et testregime skal gjennomføres. – Ved skolestart anbefales det at skoler og barnehager åpner på grønt nivå, men kommunene må selv vurdere egen smittesituasjon ved Utbrudd om dette er forsvarlig, heter det i brevet. Direktoratet ber skolene opprettholde god håndhygiene og unngå håndhilsning og klemming.

NRK - 01 jul 21 kl. 16:29

20 smittede i Utbrudd i Ullensaker

20 nye personer er smittet med korona i flere Utbrudd i Ullensaker. Det melder presseansvarlig i kommunen til NRK. Utbruddene knyttes til tre utesteder på Jessheim.

VG - 06 aug 21 kl. 22:59

Belgia: Sykehjemsbeboere døde etter Utbrudd med den colombianske varianten

Syv fullvaksinerte sykehjemsbeboere i Belgia døde etter å ha blitt smittet med den colombianske varianten. Men det er foreløpig ingenting som tyder på varianten er mer smittsom eller gir mer alvorlig sykdom enn deltavarianten..

NRK - 06 aug 21 kl. 12:00

500 i karantene i Trondheim

Nesten 500 personer må i karantene etter smitte på et utested i Trondheim. Det opplyser kommuneoverlege Tove Røsstad til Adressa. Kommuneoverlege frykter nå at det kan komme flere Utbrudd etter dagens smittetall..

VG - 06 aug 21 kl. 02:44

DeltaUtbrudd i Australia: Storbyer stenger ned

Australia kjemper for å slå ned flere Utbrudd av den mer smittsomme deltavarianten..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt