Uro

Tuesday, 16 July, 15:07

Nyheter om Uro

NRK - 23 maj 24 kl. 21:23

Øyer Frp vil ha forbud: Kobler prideflagget til økende Uro og hærverk

Fremskrittspartiet i Øyer har sendt et brev til ordføreren der de setter økende Uro og hærverk i forbindelse med flagging av pride. De vil derfor at kommunen skal forby å heise prideflagget på skoler, barnehager og offentlige bygg, melder GD. «Vi opplever at de 2 siste årene har det blitt økende Uro og hærverk på bla.

E24 - Igår: 12:07

DNB: Finansmarkedene priser inn økt sannsynlighet for Trump-seier

Finansmarkedene tror attentatet mot Donald Trump lørdag har økt mulighetene for at han blir USAs neste president. Det kan bety økt inflasjon og økonomisk Uro..

NRK - 06 jul 24 kl. 19:35

Burkina Faso, Mali og Niger inngår «forbund»

Juntalederne i Burkina Faso, Mali og Niger har inngått et nytt «forbund» etter å ha møttes til sitt første toppmøte, ifølge AFP. Det skjer etter at de brutt med den vestafrikanske samarbeidsorganisasjonen Ecowas, skriver NTB. Juntalederne skal ha bestemt seg «for å ta et skritt nærmere større integrasjon mellom medlemsstatene», heter det i en uttalelse.

NRK - 05 jul 24 kl. 12:20

To nye ungdommar knytt til knivepisoden i Luster

Politiet har identifisert ytterlegare to ungdommar etter knivangrepet i Luster i juni 2024. Ein mann i 50 åra vart angripen med kniv i eit skogholt. – Det er ein person på 14 år som har lokal tilknyting, og ein person på 16 år som ikkje er lokal.

Klartale - 05 jul 24 kl. 10:44

Politi skal sikre ro under det franske valget

Det er valg i Frankrike. Folk skal velge ny nasjonal-forsamling. Det er valg i to runder.

NRK - 04 jul 24 kl. 05:01

Netflix-medgründer og stordonor oppfordrer Biden til å trekke seg

Netflix-grunnlegger Reed Hastings, som de siste årene har blitt en av Demokratenes viktigste donorer, ber president Joe Biden om å trekke seg fra valgkampen. – Biden er nødt til å tre til side og la en sprek, demokratisk leder slå Trump og holde oss trygge og i god behold, skriver Hastings i en e-post til New York Times. Avisa skriver at Hastings med det «ble en av de første til å si offentlig det mange demokratiske megadonorer sier privat».

NRK - 03 jul 24 kl. 12:58

Mali: Minst 20 sivile drept i angrep

Mer enn 20 sivile har blitt drept etter et angrep i byen Djiguibombo mandag, opplyser to lokale tjenestemenn AFP. Angrepet skal ha startet mandag natt og vart i tre timer. Kildene mener jihadister står bak, skriver NTB.

NRK - 29 jun 24 kl. 12:25

Pride-paraden i Oslo er i gang

Lørdag er det duket for folkefest i Oslos gater, og pridefeiringen topper seg med den regnbuefargede paraden som gikk av stabelen klokka 12. Paraden i Oslo er den største prideparaden i Norge. Totalt 144 organisasjoner skal delta, deriblant Amnesty, Skeiv Ungdom, Den norske kirke og Forsvaret.

NRK - 28 jun 24 kl. 14:23

Tenåring dømt for terrorplaner i Tyskland

En tysk domstol har dømt en 15 år gammel gutt til fire år på ungdomsanstalt for å ha planlagt et terrorangrep mot et julemarked i Leverkusen utenfor Köln. Retten dømte gutten for å ha planlagt å begå drap og å skape offentlig Uro, sa en talsperson for retten etter høringen, som ikke var åpen for offentligheten, skriver NTB. Ifølge domstolen ble gutten radikalisert høsten 2023.

NRK - 24 jun 24 kl. 07:48

Ny Uro i Ny-Caledonia

Flere bygninger og kjøretøy ble påtent i en ny runde opptøyer i deler av Frankrikes stillehavsterritorium Ny-Caledonia natt til mandag. I mai sendte Frankrike hundrevis av politifolk til Ny-Caledonia og erklærte unntakstilstand i tolv dager på grunn av pro-selvstendighetsopptøyer. Minst sju ble drept og hundrevis ble pågrepet (NTB)..

Aftenposten - 21 jun 24 kl. 10:58

Lærere kan gripe inn mot elever som skaper Uro i klasserommet, foreslår kunnskapsministeren

Lærere skal kunne gripe inn fysisk for å hindre elever i å forstyrre undervisning eller verbalt angripe andre, mener….

Klartale - 21 jun 24 kl. 10:13

Vil at lærere skal kunne gripe inn mot elever som skaper Uro

Stadig flere lærere sier at de har opplevd vold på jobb. Det viser tall fra januar.Stortinget har vedtatt at lærere kan gripe inn fysisk.

Aftenposten - 19 jun 24 kl. 06:00

Om kravene fra Palestinacampen

Vi forstår veldig godt at mange av våre studenter og ansatte føler Uro, frykt, frustrasjon og sinne over det som skjer….

NRK - 09 jun 24 kl. 03:09

Haitis midlertidige statsminister innlagt på sykehus

Haitis midlertidige statsminister Garry Conille (58) er innlagt på sykehus. Radio Metronome melder at tilstanden hans er stabil, mens en tjenesteperson forteller til nyhetsbyrået AP at den ikke er kjent. Conille ligger på sykehus i hovedstaden Port-au-Prince, får AP opplyst.

VG - 06 jun 24 kl. 02:45

Forsker om Putin-utspill: – Langsiktig strategi for å spre Uro og splittelse

Russland-forsker mener presidenten heller bensin på bålet og bygger opp under forestillingen om at USA er dypt splittet..

E24 - 03 jun 24 kl. 19:54

– Jeg setter pris på de som har skapt store verdier

– Vi skal legge all innenrikspolitisk diskusjon til side, sier statsminister Jonas Gahr Støre om bakgrunnen for å anerkjenne Palestina. I podkasten Stopp verden snakker han om internasjonal Uro, sosialdemokratiet, og eiere som har flyttet til Sveits..

NRK - 27 maj 24 kl. 15:45

Trekte seg etter Eviny-bråket: – Ikkje riktig for meg å tre inn i rolla

Bergen-byrådets ønske om å byte ut styreleiaren i kraftselskapet Eviny har skapt stor Uro blant medeigarane. Måndag blei det kjent at kandidaten deira, Øistein Andresen, trekte kandidaturet sitt laurdag. – Med den negative merksemda denne saka har fått og eit tilsynelatande breitt ønske om regional forankring, vil det ikkje vere riktig, verken for meg eller selskapet, at eg trer inn i rolla som styreleiar, skriv Andresen i ein SMS til NRK.

NRK - 25 maj 24 kl. 17:59

Uro på eritreisk fest i Oslo

Politiet har rykket ut med store mannskaper til Bryn i Oslo i forbindelse med en fest i det eritreiske miljøet. Politiet har brukt tåregass for å få kontroll. Ifølge politiet er det tilløp til slagsmål, skadeverk, vold og steinkasting.

Klartale - 24 maj 24 kl. 14:00

Du har rett til å betale med kontanter

Stortinget vedtok endringer i en lov torsdag. Det skal sikre at folk i Norge har rett til å betale med kontanter. Reglene skal også bli lettere å forstå.

NRK - 23 maj 24 kl. 18:55

Stortinget: Du har rett til å betale med kontanter

Stortinget vedtok torsdag endringer i finansavtaleloven. Endringene skal styrke retten til kontant betaling og gjøre reglene klarere, og dermed også enklere å forstå og praktisere», skriver Stortinget på sine nettsider. Endringene skal sikre at folk i Norge har rett til å betale med kontanter.

VG - 22 maj 24 kl. 14:41

Uro, bråk, vold og trusler får ikke konsekvenser

Forutsigbare og rimelige konsekvenser er ikke overgrep mot barn og ungdom..

NRK - 21 maj 24 kl. 20:14

Noreg gir 100 millionar kroner til palestinarane

Styresmaktene i dei palestinske områda manglar pengar til å betale for grunnleggande tenester, som helse og utdannings, seier utanriksminister Espen Barth Eide (Ap) i ei pressemelding. – Difor overfører Noreg no 100 millionar kroner i budsjettstøtte, seier han. Pengane skal brukast blant anna på medisinar og behandling ved palestinske sjukehus i Aust-Jerusalem.

NRK - 21 maj 24 kl. 15:23

Trekker seg som byråd

Ferhat Güven trekker seg som byråd. Det skriver Adresseavisen. Avisa avslørte i forrige uke at Güven har vært involvert i to alvorlige konkurser.

NRK - 21 maj 24 kl. 12:44

Emmanuel Macron skal besøke Ny-Caledonia

Emmanuel Macron skal besøke stillehavsøya Ny-Caledonia. Den franskstyrte øya har vore prega av Uro den siste tida. Orsaka til Uroa er forslag om ei lovendring som skal gi stemmerett til rundt 25.

Klartale - 21 maj 24 kl. 06:00

– Det skjønte jeg ikke. Hva sa du nå?

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 21 maj 24 kl. 03:38

Australia og New Zealand henter borgere hjem fra Ny-Caledonia

Australia og New Zealand sender tirsdag tre fly til Ny-Caledonia for å hente hjem turister som har blitt sittende fast på grunn av Uroen på stillehavsøya. Australias utenriksminister Penny Wong sier de har fått klarsignal til å sende to fly slik at australske og andre turister kan komme seg vekk fra det kriserammede franske territoriet. Håpet er å hente ut rundt 300 personer.

VG - 20 maj 24 kl. 17:44

Kan bli enda farligere

Med helikopterulykken som kostet Irans president Raisi livet, kan det bli Uro og maktkamper i ayatollah-regimets innerste sirkler. Faller regimet, er det godt nytt..

NRK - 20 maj 24 kl. 01:18

Nytt fransk krisemøte om Ny-Caledonia

President Emmanuel Macron kaller Frankrikes nasjonale sikkerhetsråd inn til et nytt krisemøte om situasjonen på stillehavsøya Ny-Caledonia. Også forsvarsdepartementet deltar i mandagens møte, som er det tredje i løpet av en uke. Det har oppstått Uro på den franskstyrte øya, som ligger et par timers flytur nordøst for Australia, etter en lovendring som ble vedtatt av den franske nasjonalforsamlingen forrige uke.

VG - 13 maj 24 kl. 04:56

Bama-ansatte kjenner på Uro og ubehag: – Ser meg over skulderen

Nye opplysninger om rekordbeslagene hos Bama skaper sterkt ubehag blant de ansatte..

VG - 11 maj 24 kl. 15:12

Norsk politi styrker svensk sikkerhet i Malmö

Politifolk fra Oslo politidistrikt er kalt inn som ekstra-mannskap mot sosial Uro og demonstrasjoner i EUrovisjon-byen Malmö..

VG - 08 maj 24 kl. 12:03

Politimester om vold mot barn som spres digitalt: - Jeg kjenner det i magen

Politimesteren i Oslo ser med Uro på at innbyggerne i enkelte bydeler har lavere tillit til at politiet kan løse utfordringene deres..

NRK - 31 mar 24 kl. 20:54

Politiet leiter etter ungdommar etter bråk i Stjørdal

Politiet skal ha fått fleire meldingar om ei gruppe ungdommar som bråka og skapte Uro utanfor ein kiosk i Stjørdal sentrum. Det skriv Trønder-Avisa. Ungdommane skal ha ropt etter andre folk utanfor kiosken.

NRK - 01 maj 24 kl. 21:10

EU følger situasjonen i Georgia

Presidenten i EUropakommisjonen, Ursula von der Leyen, seier ho følger situasjonen i Georgia med stor Uro, melder AFP. Dei siste vekene har fleire tusen menneske protestert mot eit nytt lovforslag der organisasjonar og verksemder som får meir enn 20 prosent av finansieringa si frå utlandet, må registrere seg som utanlandske agentar. Eit fleirtal i nasjonalforsamlinga stemte onsdag ja til forslaget.

NRK - 01 maj 24 kl. 21:10

Politiet bruker tåregass mot demonstrantar i Georgia

Politiet bruker tåregass og sjokkgranatar mot demonstrantar som onsdag kveld har samla seg i gatene i hovudstaden Tblisi i Georgia, melder Reuters. Demonstrantane protesterer mot eit nytt lovforslag som krev at organisasjonar og verksemder som får meir enn 20 prosent av finansieringa si frå utlandet, må registrere seg som utanlandske agentar. Eit fleirtal i nasjonalforsamlinga stemte onsdag for det omstridde lovforslaget.

NRK - 29 apr 24 kl. 17:14

FN-Uro etter at Irak kriminaliserte likekjønnet sex

FN reagerer sterkt på at Iraks folkevalgte har vedtatt å forby sex mellom to personer av samme kjønn. Strafferammen er på 15 års fengsel. Ifølge FN legitimerer slike lover fordommer.

VG - 29 apr 24 kl. 05:45

Forbereder seg på ny ekstremsommer: – Ingen værgaranti

Norske borgere må være bevisst på risikoen for sivil Uro og ekstrem varme når de booker sommerferien sin, oppfordrer UD..

NRK - 26 apr 24 kl. 12:24

Eritreiske demonstrasjonar i Oslo sentrum

Fredag blir det arrangert to eritreiske demonstrasjonar ved Stortinget. Politiet seier til NRK at det er rundt 500 personar som har møtt fram til no. I forkant av demonstrasjonen sa politiet at dei trudde det kunne komme opp mot 1000 personar.

Klartale - 26 apr 24 kl. 12:08

Eritreere demonstrerer ved Stortinget

To grupper demonstrerer ved Stortinget fredag. Den ene gruppen er mot regimet som styrer i Eritrea. Den andre gruppen er for.

Klartale - 26 apr 24 kl. 11:08

Flere vil bli sykepleiere, færre vil bli lærere

Vil de unge bli sykepleiere, lærere eller noe helt annet? Årets søkertall til høyere utdanning er klare. Minister Oddmund Hoel la dem fram fredag.

NRK - 26 apr 24 kl. 08:38

Folketrygdfondet tjente nær 11 milliarder kroner i første kvartal

Statens pensjonsfond Norge, som Folketrygdfondet forvalter, fikk et resultat på 10,7 milliarder kroner i første kvartal i 2024. – Til tross for geopolitisk Uro og usikkerhet knyttet til rentenivå leverer vi et stødig resultat og meravkastning i både aksje- og renteporteføljen, sier administrerende direktør i Kjetil Houg i Folketrygdfondet i en pressemelding. Aksjemarkedet fortsatte oppgangen i første kvartal samtidig som de lange rentene steg noe på forventninger om utsatte rentekutt fra sentralbankene.

NRK - 25 apr 24 kl. 15:38

Overgangsregjering offisielt innsatt i Haiti

En ny overgangsregjering er på plass i Haiti for å lede landet, som i flere år har slitt med politisk ustabilitet, Uro og humanitære kriser. Rådet, som består av ni medlemmer, tar over etter avtroppende statsminister Ariel Henry. Seremonien har blitt utsatt i flere uker mens ulike politiske grupper har posisjonert seg.

NRK - 25 apr 24 kl. 06:46

Equinor med kvartalsresultat på 83 milliarder

Equinors resultat for første kvartal i 2024 var på 7,53 milliarder amerikanske dollar, eller 83 milliarder norske kroner. Det opplyser selskapet i en børsmelding torsdag morgen. – God drift i alle deler av virksomheten bidro til solide finansielle resultater.

E24 - 23 apr 24 kl. 19:24

Hydrogenpro har valgt nytt styre etter Uro

Tirsdag avholdt Hydrogenpro to generalforsamlinger etter uenighet mellom noen av de største eierne. Nå er det nye styret valgt..

E24 - 22 apr 24 kl. 09:00

Oslo Børs åpner ned – oljeservice-aksje opp etter rettsavgjørelse

Etter en børsuke preget av Midtøsten-Uro forrige uke ser situasjonen ut til å ha roet seg. – Spent, sier porteføljeforvalter..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com