Unge

Friday, 17 September, 03:48

Nyheter om Unge

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 6 timer siden

Trekker seg som Unge Venstre-leder: – På tide å takke for seg

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark varsler at han kommer til å gå av som leder for Unge Venstre på neste landsmøte i partiet. I løpet av de fire årene som leder er det bare én sak han angrer på..

VG - 6 timer siden

Gir seg som Unge Venstre-leder: – På tide å takke for seg

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark varsler at han kommer til å gå av som leder for Unge Venstre på neste landsmøte i partiet. I løpet av de fire årene som leder er det bare én sak han angrer på..

NRK - 11 timer siden

Unge Venstre-leder trekker seg

Sondre Hansmark trekker seg, etter fire år som leder i Unge Venstre – Jeg kommer til å gå av som leder ved landsmøtet vårt om noen uker. Jeg har hatt fire fantastiske år, og jeg er så stolt av alt Unge Venstre og Venstre har fått til, skriver han på Facebook..

NRK - 08 sep 21 kl. 20:39

1 milliard til barn og Unge

Fem dager før valget kommer regjeringen med et milliardløfte til barn og Unge. De vil tette kunnskapshull etter korona, men også gi penger til psykisk helse og SFO. – Dette er en prioritering i statsbudsjettet.

NRK - 08 sep 21 kl. 20:39

Lover én milliard til barn og Unge

Fem dager før valget kommer regjeringen med et milliardløfte til barn og Unge. De vil tette kunnskapshull etter korona, men også gi penger til psykisk helse og SFO. – Dette er en prioritering i statsbudsjettet.

NRK - 03 sep 21 kl. 19:59

Unge reagerer på Frp-uttalelser

Frp-politikeren i Arendal uttalte at barn og Unge ikke har en godt nok utviklet hjerne til å ta inn all informasjon i klimadebatten. Da kom reaksjonene. – Det er helt sinnssykt å si noe sånn, for det er jo vi Unge som engasjerer oss mest for klimaet, sier 18-åring..

NRK - 02 sep 21 kl. 12:04

Gir tilbud om vaksine til Unge

Regjeringen har besluttet at 12-15-åringer skal få tilbud om koronavaksine, slik Folkehelseinstituttet anbefaler. Aldersgruppen vil i første omgang tilbys én vaksinedose. – De faglige rådene er at 12-15-åringene får flere fordeler enn ulemper ved en vaksinasjon.

NRK - 01 sep 21 kl. 07:20

Medgir at systemet ikke fUngerer

Flere, blant annet Elevorganisasjonen, er bekymret for hvordan smittesituasjonen påvirker barn og Unge. Til tross for rekordhøye smittetall skal skoler holdes åpne. Nå er helsemyndighetene mer opptatt av tall på innlagte enn av smittetall, bekrefter FHIs Camilla Stoltenberg til NRK.

NRK - 30 aug 21 kl. 14:16

Kina: Tillater mindre dataspill

Kina strammer inn reglene for dataspill. Fra nå av skal barn og Unge under 18 år bare få spille mellom klokka 20 og 21 lokal tid på fredag og i helgene, samt helligdager, skriver nyhetsbyrået Xinhua ifølge Reuters. Spillselskaper vil ikke få lov til å tilby spill til barn og Unge utenom disse tidene, og myndighetene vil skjerpe kontrollen med selskapene slik at de ikke bryter reglene.

NRK - 14 sep 21 kl. 00:20

Unge politikere venter i spenning

Det blir en nervepirrende natt for mange Unge politikere rundt omkring i landet. – Jeg tør ikke håpe på plass ennå, sier 25 år gamle Anja Abusland (Sp)..

NRK - 13 sep 21 kl. 20:11

Unge Venstre-leder: – Vi er nervøse

Leder for Unge Venstre, Sondre Hansmark, sier til NRK han er spent på kveldens valgresultat. – Vi er smertelig klar over hva det vil si å havne under sperregrensen, så det er nok mange som er litt nervøse for det. Men jeg tror det kommer til å gå bra, uten at jeg skal si altfor mye om det, sier en tydelig spent ungdomspolitiker.

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 10:49

Barneombudet kritiserer leger og helsemyndigheter: – Det skapes mye frykt som barn og Unge må bære på.

– Det skapes mye frykt som barn og Unge må bære på. Det er svært uheldig, sier barneombud Inga Bejer Engh..

Aftenposten - 13 sep 21 kl. 09:38

Er det en myte at gamle ikke bryr seg om klima og at Unge ikke har sex? Ja, mener bokaktuell professor.

Ny bok slår hull på myter om generasjoner: – Samvær mellom Unge og gamle må inn i samfunnsplanleggingen, sier den….

NRK - 13 sep 21 kl. 05:59

Råkjørere overvåkes av ny brikke

Et nytt prosjekt i regi av Trygg Trafikk, politiet, friomsorgen og forskere skal overvåke atferden til Unge bilførere ved hjelp av en brikke. Prosjektet har fått navnet «Straff og læring», og deltakelse i forsøket er en del av straffen for de Unge råkjørerne..

Aftenposten - 10 sep 21 kl. 08:00

Ti kjappe med Unge Venstre: – Det er mye tryggere å ha et weed-monopol

Sondre Hansmark, leder i Unge Venstre, synes det er synd at rusreformen ble «drept»..

E24 - 09 sep 21 kl. 12:40

Advarer mot boliglånløsning: – Viktig at vi beskytter nettopp de Unge

Nikolai Astrup (H) advarer om at Unge kan rammes hardt av et boligprisras dersom regjeringen åpner lånekranen for å hjelpe dem – og får følge av SV..

NRK - 09 sep 21 kl. 08:58

Unge vet ikke hva de skal stemme

Unge velgere sliter med å bestemme seg for hvem de skal stemme på i stortingsvalget. For 4 år siden var det nesten 4 av 10 mellom 20 og 24 år som lot være å stemme..

NRK - 09 sep 21 kl. 05:25

Mange Unge strever med å velge

Unge voksne strever med å bestemme seg for hvem de skal stemme på. Ved forrige stortingsvalg unnlot nesten fire av ti mellom 20 og 24 år å stemme. Stortingskandidat for Høyre i Vest-Agder, Nicolai Østeby, frykter mange utsetter valget for lenge..

NRK - 08 sep 21 kl. 16:21

Vaksinerer 12-15 åringene fra mandag

Unge født i år 2006–2008 vil fra og med mandag 13. september i uke 37 få tilbud om koronavaksine i Oslo kommune. De som er født i 2009 og har fylt 12 år kan møte til drop-in fra mandag 20.

VG - 07 sep 21 kl. 12:08

«25 under 25»: Hei, du! Ikke la oldefar bestemme framtiden din!

Det er vi Unge som skal leve lengste med konsekvensene av det som blir bestemt på Stortinget de neste fire årene! Likevel er det få som er dårligere til å stemme enn oss Unge. Slik kan vi ikke ha det..

VG - 06 sep 21 kl. 06:06

Klart for massetesting av Unge: – Litt spent på hvordan det går

Fra og med i dag mandag skal barn og Unge i Oslo massetestes i et omfang Norge aldri har sett. Det vil føre til en kraftig økning i de registrerte smittetallene, venter helsebyråd Robert Steen (Ap)..

Aftenposten - 05 sep 21 kl. 20:00

Et tips til politikere som fortsatt lurer på hvordan dere skal engasjere Unge i valget

Et tips til politikere som fortsatt lurer på hvordan dere skal engasjere Unge i valget.

Aftenposten - 05 sep 21 kl. 08:00

Ti kjappe med Unge Høyre: – Det er bare én ting vi er dønn uenige med Høyre om

Politikere må innse at rusmidler ikke forsvinner, uansett hvor mye man skulle ønske det, mener Unge Høyre-leder Ola….

NRK - 28 jul 21 kl. 12:27

Unge slipper smittekarantene

Barn og Unge under 18 år vil fra 16. august bli unntatt plikt til smittekarantene, med unntak av husstandsmedlemmer eller nære kontakter til den smittete personen, som for eksempel en kjæreste. Unntaket gjelder kun hvis det gjennomføres testing i tråd med retningslinjer fra kommunen I dagens regelverk har ubeskyttede nærkontakter plikt til å være i smittekarantene i 10 døgn etter eksponering.

NRK - 02 sep 21 kl. 18:37

Barnehageansatt dømt for overgrep

En mann i 40-årene er dømt til fengsel i tre år og åtte måneder for grov voldtekt av sine egne barn og for overgrep mot barn i barnehagen hvor han jobbet, melder Aftenbladet. Mannen erkjente straffskyld både for seksuell handling mot barn i barnehagen der han jobbet, og for å ha lastet ned, delt og produsert overgrepsmateriale. I rettssaken erkjente tiltalte også straffskyld for overgrep mot sine egne barn, men nektet for å være skyld i voldtekt.

NRK - 02 sep 21 kl. 15:38

29.476 bivirkningsvirkninger

Etter at over 6,9 millioner vaksinedoser er satt, har Legemiddelverket mottatt 29.476 meldinger om mistenkte bivirkninger. 16.

Aftenposten - 01 sep 21 kl. 16:21

Frykter Unge blir mindre samfunnsbevisste av strømme NRK og TV 2

Frykter utviklingen kan gjøre at Unge blir mindre samfunnsbevisste..

VG - 01 sep 21 kl. 12:08

Bent Høie: – Ønsker ikke at barn og Unge skal smittes i det tempoet som er nå

Helseminister Bent Høie er tydelig på at myndighetene ønsker seg bedre kontroll på smittespredningen blant barn og Unge..

NRK - 31 aug 21 kl. 14:53

Støre ber om vaksineavklaring

Regjeringen må raskt avklare om barn og Unge mellom 12 og 15 år skal få tilbud om koronavaksine, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. – Det bør være mulig å få et klart signal fra regjeringen som gjør at man kan komme i gang med en sånn vaksinering raskt, sier Støre til NTB. Regjeringen varslet for et par uker siden at det snart ville komme en vurdering av om Unge mellom 12 og 15 år skal tilbys vaksine, men avgjørelsen lar vente på seg.

NRK - 30 aug 21 kl. 07:26

Vil nå flere Unge med Smittestopp

Folkehelseinstituttet sender i dag en SMS til 640.000 Unge mellom 16 og 25 år der de minner om Smittestopp-appen. Årsaken er økende smitte i denne aldersgruppen.

NRK - 29 aug 21 kl. 20:08

Stopper skoledebattene i Oslo

Smittesituasjonen på videregående skoler i Oslo er så alvorlig at Unge Høyre, sammen med KrFU, Unge Venstre, SpU og Grønn Ungdom, har tatt initiativ til å droppe de fysiske skoledebattene og valgtorgene, skriver VG. Bjerke, Ullern og Kuben har allerede fulgt oppfordringen. Ungdomspartiene oppfordrer isteden til digitale debatter..

NRK - 16 timer siden

4 av 5 handlet på nett

Tall fra SSBs undersøkelse «Bruk av IKT i husholdningene» viser at andelen i befolkningen som handler på nett er større enn noen gang. 79 prosent av nordmenn mellom 16 og 79 år handlet på nett 1. kvartal 2021.

NRK - 17 timer siden

35 smittet siste døgn i Tromsø

Det er det høyeste antallet siden starten av pandemien. For øyeblikket er det svært mange som ønsker å teste seg. Kommunen melder at det er mye smitte blant den Unge andelen av befolkninga..

VG - 28 aug 21 kl. 22:00

Hatet mot Unge klimaaktivister: – Ikke noe jeg skal akseptere

Klimadebatten i Norge er for delt og snever, mener Penelope Lea (17). Nå ønsker hun at det skal bli tryggere for Unge å ytre seg i offentligheten..

NRK - 10 aug 21 kl. 14:29

Støre med egen pakke til de Unge

Ap lover satsing på Unge hvis partiet kommer til makten etter valget. Jonas Gahr Støre la tirsdag fram en pakke som spenner fra tannhelse til jobbgaranti. – Vi trenger et krafttak for Unge, sier Støre.

NRK - Igår: 13:29

Fire pågrepet for journalistdrap

Den 29 år gamle journalisten Lyra McKee ble skutt og drept da hun dekket opptøyer i byen Londonderry i Nord-Irland i 2019. Ekstremistgruppen New IRA påtok seg ansvaret for drapet. Nå er fire Unge menn pågrepet, mistenkt for å ha medvirket, skriver NTB.

Aftenposten - Igår: 12:00

Emma Kolloen Lundberg (24) har gjort et viktig grep for å få drømmejobben. Syv tips som øker jobbmulighetene.

Unge mennesker er bekymret for jobbfremtiden, ifølge ny undersøkelse. Dette er årsaken..

Aftenposten - 27 aug 21 kl. 18:29

Flertall av Unge ville satt demokratiet til side for en politiker de er enig med

Unge føler avmakt, mener MDGs Rauand Ismail (22)..

Aftenposten - 27 aug 21 kl. 16:01

Måtte stenge skole etter massiv smitteøkning, nå innføres massetesting for Unge i Oslo

Fremsynder vaksinering av 16- og 17-åringer etter sterk smitteøkning blant Unge..

Klartale - 27 aug 21 kl. 09:42

Har ikke snakket nok om smitte blant barn og Unge

Barn og Unge blir sjeldent alvorlig syke av korona-viruset. Nå blir mange av de smittet..

NRK - 27 aug 21 kl. 07:45

Høie bekymra over smitte blant Unge

Det siste døgnet har 1415 fått påvist koronaviruset. Det er særleg mange Unge som er smitta, og i fleire norske storbyar er situasjonen kaotisk. – Vi må rekne med at fleire i den gruppa blir smitta, rett og slett fordi dei er uvaksinerte.

Aftenposten - I førrgår: 10:18

Disse vinnerskallene skal ta medaljene hjem til Sørlandet

Selv om KRS Topphåndball er nyopprykkete «underdogs» i eliteserien, er det store ambisjoner i den Unge klubben..

Aftenposten - I førrgår: 10:18

Disse vinnerskallene skal til topps i Norge: – Samholdet skaper en vinnerkultur

Selv om Kristiansand Topphåndball er nyopprykkete «underdogs» i eliteserien, er det store ambisjoner i den Unge klubben..

Dagbladet - I førrgår: 03:56

Tre døde: - Alle er berørt

De to Unge kvinnene som døde i en bilulykke i Värmland i Sverige søndag morgen, var på vei til jobb da de krasjet..

NRK - 13 sep 21 kl. 14:15

Vil straffe hemmeleg forfølging

Justis- og beredskapsdepartementet har sendt på høyring eit lovforslag som vil gjere skjult personforfølging og hemmeleg fotografering straffbart. Målet er å beskytte Unge kvinner og andre som er utsette for skremmande og ubehagelege episodar, skriv departementet i ei pressemelding. Forslaget skal sikre at slike handlingar blir straffa på lik linje med personforfølging som skjer open..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt