Unge

Wednesday, 20 October, 18:59

Nyheter om Unge

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 07 okt 21 kl. 10:38

Flere land stanser Moderna-vaksinen

Sverige og Danmark meldte onsdag at de stanser å gi korona-vaksinen fra Moderna til Unge mennesker. Årsaken er at den kan føre til betennelse i hjertet. Nå sier også Finland at de stanser Moderna-vaksinen.

Klartale - 08 okt 21 kl. 16:15

Vil gi gratis psykisk helsehjelp til Unge

Alle til og med 25 år skal få gratis psykisk helsehjelp. Det har Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) nå lovet. Skolehelse-tjenesten skal også styrkes.

NRK - 08 okt 21 kl. 11:30

Danmark gir Moderna til Unge

Danske helsemyndigheter opplyser fredag at koronavaksinen fra Moderna fortsatt er tilgjengelig for personer under 18 år. Det skriver Reuters. I en pressemelding onsdag skrev Sundhedsstyrelsen at Unge i alderen 12-18 år fortrinnsvis vil bli tilbudt vaksinen fra Pfizer/Biontech.

NRK - 18 timer siden

Årets Unge kokk 2021

Vinneren av prisen Årets Unge kokk 2021 ble 24 år gamle Andrea Svendsen. Hun jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Andreplassen gikk til Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg.

VG - I førrgår: 14:47

Flere Unge dropper p-pillen

Flere og flere Unge kvinner dropper p-piller til fordel for p-stav og spiral. Andrea Riise (18) ville slippe bivirkningene, og bruke noe som føltes mer sikkert..

VG - 17 okt 21 kl. 10:03

New York Times: Instagram er redd for å miste Unge brukere

I interne dokumenter skal Facebook uttrykke bekymring for at deres nøkkelprodukt for å nå ut til Unge forbrukere – Instagram – er i ferd med å miste grepet..

NRK - 26 sep 21 kl. 17:22

Innstilt som leiar i Unge Venstre

Valkomiteen har samrøystes innstilt Ane Breivik som ny leiar av Unge Venstre. Ho tek over vervet etter Sondre Hansmark som går av som leiar i november. Ho er i dag første nestleiar i Unge Venstre og første vara til Stortinget for Hordaland..

NRK - 13 okt 21 kl. 15:06

Skyv rekninga over på dei Unge

– Støre og Vedum gjer dessverre ingen endringar i oljepolitikken. Dei er ikkje klare for å stille opp på den dugnaden, men skyv heller rekninga over på dei som er Unge i dag, seier MDG sin fUngerande leiar Kriss Rokkan Iversen. Ho meiner at den nye regjeringserklæringa tyder på at det er Stortinget – og ikkje regjeringa – som tar leiinga i klimapolitikken.

E24 - 12 okt 21 kl. 13:38

Slik påvirker statsbudsjettet studenter og Unge

Regjeringen foreslår et nytt jobbfradrag som skal få flere Unge ut i arbeidslivet. I tillegg kommer nye studenboliger, lån og stipend..

Klartale - 12 okt 21 kl. 13:15

Slik påvirker statsbudsjettet din lommebok

Tirsdag la regjeringen fram statsbudsjettet for 2022. I forslaget vil de bruke 322,4 milliarder kroner av det Norge har tjent på oljen. Det er 84,4 milliarder kroner mindre enn i år.

NRK - 12 okt 21 kl. 08:47

Regjeringa vil hjelpe Unge

Solberg-regjeringa leverer tysdag sitt siste forslag til statsbudsjett. Der foreslår dei blant anna å gi barn og Unge eit milliardløft og hjelpe koronautsette verksemder over kneika..

NRK - 23 sep 21 kl. 16:09

Kronprinsparet feiret fondets 20 år

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit tok i dag imot ungdommer som har deltatt i prosjekter som støttes av Kronprinsparets fond, på Skaugum for å markere at fondet er 20 år. Fondet ble dannet da kronprinsparet giftet seg for 20 år siden og jobber for å styrke ungdom og blant annet med å hindre frafall i skolen. – Det vi har vært veldig opptatt av, er at hvis Unge ikke gjennomfører videregående utdanning, får det store konsekvenser for livet videre.

VG - 23 sep 21 kl. 12:23

Tinashes antirasistiske metode! Bokanmeldelse: «Håndbok for Unge antirasister»

I «Håndbok for Unge antirasister» gir Tinashe Williamson (36) barn og Unge et språk for å ta fatt på kampen mot rasisme..

Klartale - 11 okt 21 kl. 11:12

Korona påvirket disse gruppene mest

Noen grupper har blitt mer påvirket av pandemien enn andre. Det sier Folkehelseinstituttet (FHI). De presenterte sin oppsummering av pandemien på mandag.

VG - 11 okt 21 kl. 11:05

Mange Unge lures til å kjøpe produkter på nett

Minst én av ti Unge oppgir å ha blitt lurt til å kjøpe noe på internett, viser Medietilsynets undersøkelse om kritisk medieforståelse..

Klartale - 11 okt 21 kl. 09:38

Brølte for psykisk helse

Søndag var Verdensdagen for psykisk helse. Verdens-organisasjonen FN markerer dagen i hele verden hvert år. I år var temaet livet under og etter en pandemi.

Aftenposten - 20 sep 21 kl. 23:15

Flere ungdomsran i helgen. Dette vet vi om ran av Unge i Oslo.

Bevæpnet med kniver og slagvåpen drar de ut for å rane andre Unge. I helgen var det åtte ran av Unge i Oslo..

NRK - 06 okt 21 kl. 14:13

FHI: Unge menn bør vurdere å ta Pfizer

Etter det ble kjent at Sverige dropper å bruke Moderna på personer under 30 år, sier FHI at de råder Unge menn til å velge Pfizer når de skal vaksineres..

NRK - 06 okt 21 kl. 13:12

Sverige vil ikke gi Moderna til Unge

Svenske helsemyndigheter har midlertidig stanset vaksineringen med Moderna av personer født i 1991 og senere. Årsaken er at vaksinen det i sjeldne tilfeller kan gi betennelse i hjertemuskelen eller hjerteposen. Siden tilstanden er vanligst blant Unge menn, har myndighetene for sikkerhets skyld valgt å ta vaksinen ut av bruk blant personer under 30 år.

NRK - 17 sep 21 kl. 16:52

Danskene øker prisen på snus

En ny avgift skal bidra til å hindre at Unge dansker snuser. Regjeringen vil øke prisen på en snusboks med 15 kroner. – Kreativiteten i tobakksindustrien er enorm.

VG - 16 sep 21 kl. 20:59

Trekker seg som Unge Venstre-leder: – På tide å takke for seg

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark varsler at han kommer til å gå av som leder for Unge Venstre på neste landsmøte i partiet. I løpet av de fire årene som leder er det bare én sak han angrer på..

VG - 16 sep 21 kl. 20:59

Gir seg som Unge Venstre-leder: – På tide å takke for seg

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark varsler at han kommer til å gå av som leder for Unge Venstre på neste landsmøte i partiet. I løpet av de fire årene som leder er det bare én sak han angrer på..

NRK - 16 sep 21 kl. 16:45

Unge Venstre-leder trekker seg

Sondre Hansmark trekker seg, etter fire år som leder i Unge Venstre – Jeg kommer til å gå av som leder ved landsmøtet vårt om noen uker. Jeg har hatt fire fantastiske år, og jeg er så stolt av alt Unge Venstre og Venstre har fått til, skriver han på Facebook..

VG - 6 timer siden

Reagerer på konverteringsfokus etter Kongsberg-angrepet

Flere Unge muslimer har reagert på at VG og andre medier skrev at mannen bak Kongsberg-angrepet hadde konvertert til islam. De føler seg stigmatisert, og at konverteringen er irrelevant..

Aftenposten - 11 timer siden

Kometen (17) er ett av Norges største hopptalenter

KÅRING: Flere av Norges mest lovende hoppere er svært Unge. Om de får ut potensialet sitt, kan det være mye moro i vente..

VG - 01 okt 21 kl. 12:09

Åtte Unge pågrepet etter flere ungdomsran: – Politiet ser alvorlig på dette

Flere barn og Unge ble ranet for verdigjenstander, jakker og andre private eiendeler tidligere i september. Denne uken aksjonerte politiet mot flere adresser..

NRK - 01 okt 21 kl. 10:55

8 pågrepet etter ungdomsran

Politiet pågrep torsdag åtte Unge personer mistenkt for ran, etter at minst 10 barn og Unge ble utsatt for ran i løpet av helgen 17.-19. september.

NRK - 01 okt 21 kl. 10:55

Åtte pågrepet etter ungdomsran

Politiet pågrep torsdag åtte Unge personer mistenkt for ran, etter at minst 10 barn og Unge ble utsatt for ran i løpet av helgen 17.-19. september.

NRK - 01 okt 21 kl. 08:54

Unge drakk sjeldnere

35 prosent drakk alkohol ukentlig det siste året, viser rusundersøkelsen fra Statistisk sentralbyrå. Andelen Unge i alderen 16–24 år som har drukket alkohol ukentlig, har falt det siste året, mens voksne og eldre har drukket litt oftere..

NRK - 30 sep 21 kl. 20:28

Mann i 20-åra dømd for nettovergrep

Ein mann i 20-åra frå Hordaland er dømd til fengsel i ti og eit halvt år for å ha misbrukt fleire Unge jenter på internett. Bergens Tidende skriv at mannen innrømde forholda. I dommen frå Hordaland tingrett heiter det at han laug om alderen sin og manipulerte dei Unge jentene til å få tilsendt nakenbilde og videoar..

Aftenposten - Igår: 22:28

Mer enn én av ti elever med innvandrerbakgrunn frykter å bli sendt til utlandet mot sin vilje: – Dette er en alvorlig utvikling.

Noen Unge i Norge går på skolen, sparker fotball og har venner. Men de lever i frykt for hva foreldrene deres kan finne….

NRK - I førrgår: 17:50

Flere enn 400 migranter reddet

Den private hjelpeorganisasjonen Sea-Watch melder at 412 personer ble reddet fra havsnød i Middelhavet i helgen og mandag, inkludert mange barn og Unge mennesker..

NRK - I førrgår: 17:26

Tix-selvbiografi gir håp til Unge

Historien om Tix er blitt en bok der virkeligheten er like magisk som eventyret i selvbiografien «TIX – Den stygge andUngen». Hvis fortellingen kan gi styrke til andre som føler seg utenfor, er ingenting bedre enn det, skriver NRKs litteraturkritiker Anne Cathrine Straume..

NRK - I førrgår: 07:30

Vil styrkje barns forbrukarvern

Barneombodet og Forbrukarrådet åtvarar mot ei open dør for kommersielle aktørar som går etter barn i marknadsføringa. Dei ber den nye regjeringa ta grep. Barns forbrukarvern i digitale medium er ikkje nemnde i Hurdalsplattformen, men dei to etatane ber i eit brev Ap-Sp-regjeringa sjå på saka, skriv Aftenposten.

NRK - I førrgår: 22:22

Minst fire omkom da båt kantret

Fire tunisiske flyktninger og migranter omkom etter at båten de var i, kantret utenfor Tunisia. 19 personer er savnet i forliset. Totalt 30 tunisiere, de fleste av dem Unge menn, var i båten da den kantret, opplyser en talsperson for myndighetene..

NRK - 16 okt 21 kl. 15:11

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire Unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..

Aftenposten - 15 okt 21 kl. 21:34

Rettspsykiater etter Kongsberg-drapene: – Flere bør utredes mot sin vilje

– Mange adferdsforstyrrede, Unge menn blir oppfattet som umulige istedenfor som mulig syke..

NRK - 15 okt 21 kl. 21:23

Obama til Glasgow

Tidligere president i USA, Barack Obama, vil besøke klimatoppmøtet i Glasgow i Skottland i november, melder Reuters. Under møtet, kjent som COP26, vil Obama møte Unge aktivister og snakke om trusselen klimaendringer utgjør. Nåværende president Joe Biden vil stille med en stor delegasjon i Glasgow etter at han har deltatt på G20-møtet i Roma i dagene før.

NRK - 08 sep 21 kl. 20:39

1 milliard til barn og Unge

Fem dager før valget kommer regjeringen med et milliardløfte til barn og Unge. De vil tette kunnskapshull etter korona, men også gi penger til psykisk helse og SFO. – Dette er en prioritering i statsbudsjettet.

NRK - 08 sep 21 kl. 20:39

Lover én milliard til barn og Unge

Fem dager før valget kommer regjeringen med et milliardløfte til barn og Unge. De vil tette kunnskapshull etter korona, men også gi penger til psykisk helse og SFO. – Dette er en prioritering i statsbudsjettet.

Aftenposten - 14 okt 21 kl. 19:15

Hva vil egentlig den nye regjeringen med fraværsgrensen?

Det er skuffende at de sviktet oss Unge slik..

Aftenposten - 14 okt 21 kl. 15:58

Aftenpodden: – Dette blir en ilddåp for den Unge justisministeren

Jonas Gahr Støres regjering er klar. Podkasten Aftenpodden ser på hva mannskapet hans vil bety, og hvordan….

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt