Umiddelbar

Wednesday, 06 December, 09:43

Nyheter om Umiddelbar

NRK - 16 nov 23 kl. 23:11

FN: Umiddelbar fare for sult på Gazastripen

Det er Umiddelbar fare for sult på den krigsherjede Gazastripen, advarer Verdens matvareprogram (WFP). Etter at krigen mellom Israel og Hamas brøt ut, har Gazastripen bare fått 10 prosent av nødvendige matforsyninger, ifølge FN-organisasjonen. – Med vinteren raskt i anmarsj, utrygge og overfylte tilfluktssteder og mangel på rent vann står sivile overfor en Umiddelbar mulighet for sult, sier WFP-leder Cindy McCain i en uttalelse.

NRK - 23 okt 23 kl. 22:34

FN ber om Umiddelbar våpenhvile i Gaza

FNs menneskerettighetssjef, Volker Turk, ba mandag om en Umiddelbar våpenhvile i Gaza. Det første steget må være en Umiddelbar humanitær våpenhvile, som redder livet til sivile med rask og effektiv humanitær hjelp, sa Volker Turk i en uttalelse. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 15 nov 23 kl. 21:46

FNs sikkerhetsråd ber om Umiddelbar våpenhvile på Gaza

FNs sikkerhetsråd ber om at alle gisler som Hamas og andre grupper holder må bli sluppet fri. Sikkerhetsrådet ber også om Umiddelbar våpenhvile på Gaza, melder flere nyhetsbyråer..

NRK - 12 nov 23 kl. 18:16

Tysklands kansler støtter ikke våpenhvile nå

Kravene om en Umiddelbar våpenhvile på Gaza støttes ikke av Tysklands kansler Olaf Scholz. – Jeg innrømmer at jeg ikke tror det er riktig, verken med en Umiddelbar våpenhvile eller en lang pause, fordi det vil bety at Israel gir Hamas muligheten til å komme tilbake og få tak i nye raketter, sier Scholz, ifølge AFP..

NRK - 06 nov 23 kl. 04:33

FN-ledere med felles opprop for våpenhvile i Gaza

Topplederne for alle de viktigste FN-organisasjonene har gått sammen om en sjelden felles uttalelse der de ber om «Umiddelbar humanitær våpenhvile» i Gaza. Lederne for blant annet Unicef, Verdens matprogram (WPF) og Verdens helseorganisasjon (WHO) beskriver de forferdelige tapene på begge sider siden Hamas' angrep på Israel 7. oktober.

NRK - 28 okt 23 kl. 18:05

Utenriksministeren: – Norge ber om en Umiddelbar våpenstillstand

I en uttalelse lørdag kveld sier utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) at han er svært bekymret over eskaleringen vi nå ser i Midtøsten. – Det som haster aller mest, er å få et opphold i krigen så ikke flere blir drept og for å kunne hjelpe dem som er rammet, sier Eide på regjeringens nettsider. – Norge ber om en Umiddelbar våpenstillstand.

NRK - Igår: 05:13

Guinea-Bissaus president oppløser nasjonalforsamlingen

Presidenten Guinea-Bissau har oppløst den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen mindre enn seks måneder etter at den konstituerte seg. Umaro Sissoco Embaló viste til en trefning forrige uke mellom soldater som er lojale overfor ham og styrker som kontrolleres av parlamentet da han kom med sin kunngjøring. Han beskrev kampene som et mislykket kuppforsøk.

NRK - 29 nov 23 kl. 16:47

Israel gransker påstand fra Hamas om at tre gisler er drept i luftangrep i Gaza

Hamas hevdet onsdag at tre israelske gisler, inkludert en 10 måneder gammel baby, ble drept i et tidligere israelsk luftangrep på Gazastripen. Det israelske militæret (IDF) sier de nå sjekker om det stemmer at 10 måneder gamle Kfir Bibas, hans 4 år gamle bror Ariel Bibas og deres mor Shiri Bibas, som ble bortført under Hamas' angrep på Israel 7. oktober, er døde.

NRK - 18 okt 23 kl. 05:52

FN-sjefen ber om Umiddelbar humanitær våpenhvile

FNs generalsekretær Antonio Guterres tar onsdag morgen til ordet for en Umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas..

Aftenposten - 25 nov 23 kl. 07:45

Klopp måtte ta et drastisk valg i sommer. Grepet ble en Umiddelbar suksess.

ANALYSE: At Manchester City topper Premier League, er blitt en vane. At Liverpool igjen ser ut som den sterkeste….

NRK - 14 okt 23 kl. 22:11

FN-ekspert advarer mot etnisk rensing av palestinere

Palestinere står i alvorlig fare for å bli utsatt for etnisk rensing i stor skala, mener FNs spesialrapportør. Hun ber om Umiddelbar våpenhvile. – FN og medlemslandene må trappe opp innsatsen for å mekle fram en Umiddelbar våpenhvile mellom partene, før det er for sent å snu, sier Francesca Albanese om situasjonen på okkupert palestinsk territorium og i Israel.

NRK - 21 nov 23 kl. 16:43

Naturvernforbundet anmelder soyaoljeutslippet i Fredrikstad

Naturvernforbundet har anmeldt utslippet av rundt 30.000 liter soyaolje fra fabrikken Denofa i Østerelva i Fredrikstad natt til tirsdag. – Vi anmoder politiet om å åpne etterforskning med sikte på strafferettslig reaksjon mot bedriften, sier leder Truls Gulowsen i Naturvernforbundet i en pressemelding.

NRK - 15 nov 23 kl. 14:50

FNs nødhjelpssjef: – Blodbadet i Gaza må ta slutt

Lederen for FNs nødhjelpskontor (OCHA), Martin Griffiths, ber om Umiddelbar handling for å få slutt på det han kaller et blodbad på Gazastripen. – Mens blodbadet i Gaza når nye, redselsfulle høyder hver dag, fortsetter verden å se på i sjokk mens sykehus blir angrepet, for tidlig fødte babyer dør, og en hel befolkning blir fratatt det de trenger for å overleve, sier Griffiths i en uttalelse. – Dette kan ikke tillates å fortsette, sier han.

NRK - 15 nov 23 kl. 10:56

Erdogan: Israel er en terrorstat som begår folkemord

Tyrkias president Reccep Tayyip Erdoğan kaller Israel for en terrorstat og anklager Israel for å stå bak et folkemord i Gaza, ifølge Reuters. Det kommer frem i en tale han gir til partiet sitt, AKP. Erdogan har flere ganger oppfordret til Umiddelbar våpenhvile i konflikten.

NRK - 14 nov 23 kl. 18:51

FN-sjefen ber nok en gang om våpenhvile i Gaza

FNs generalsekretær António Guterres er dypt bekymret over tapet av menneskeliv på flere sykehus i Gaza, og ber igjen om en våpenhvile. – I menneskehetens navn ber generalsekretæren om en Umiddelbar humanitær våpenhvile, sier Guterres' talsperson Stephane Dujarric mandag. Guterres uttrykker også bekymring for situasjonen ved flere av Gazas sykehus.

Aftenposten - 14 nov 23 kl. 08:05

To toppsjefer i danske Ørsted går på dagen

Både finansdirektøren og driftsdirektøren i det danske fornybarselskapet går av med Umiddelbar virkning..

E24 - 14 nov 23 kl. 08:05

To toppsjefer i danske Ørsted går på dagen

Både finansdirektøren og driftsdirektøren i det danske fornybarselskapet går av med Umiddelbar virkning..

E24 - 13 nov 23 kl. 16:01

Heikki Holmås gikk på dagen i Entreprenørforeningen

Tidligere toppolitiker Heikki Holmås gikk av med Umiddelbar virkning. Inn kom tidligere EBA-sjef, Kari Sandberg..

NRK - 08 nov 23 kl. 10:54

Stenger bru med øyeblikkelig virkning

Viken fylkeskommune har etter hovedinspeksjon av Vinnes bru i Drammen, besluttet å stenge gang- og sykkelbrua for all ferdsel med Umiddelbar virkning. Det melder Viken fylkeskommune i en pressemelding. Det er skader i rekkverket som gjør at brua må stenges, meldes det videre.

NRK - 07 nov 23 kl. 16:34

Palestina-demonstrasjon på Oslo S

I overkant av 100 personer demonstrerer på Oslo Sentralstasjon i ettermiddagsrushet tirsdag. Flere er tilknyttet Aksjonsgruppen for Palestina, og ligger på gulvet i avgangshallen dekket av hvite laken. Gruppen demonstrerer for Umiddelbar våpenhvile mellom Israel og Hamas.

NRK - 06 nov 23 kl. 14:56

Ungarsk museumsdirektør får sparken for manglende håndheving av anti-LHBT-lov

Direktøren for Ungarns nasjonalmuseum mister jobben etter at han ikke håndhevet en lov mot visning av LHBT-innhold under World Press Photo-utstillingen. Den prestisjetunge utstillingen viser blant annet en serie bilder fra et fellesskap av eldre LHBT-personer på Filippinene, der noen av medlemmene vises i drag og sminke. Det bryter mot en lov fra 2021 som forbyr visning av LHBT-innhold for mindreårige, mener myndighetene.

NRK - 05 nov 23 kl. 16:52

Hundretusener i Gaza-protest i Indonesia

Hundretusener av propalestinske demonstranter har samlet seg i sentrum av Indonesias hovedstad Jakarta for å kreve en våpenhvile på Gazastripen. Demonstrantene, som har på seg røde, hvite og grønne Palestina-skjerf – et symbol på palestinsk solidaritet – er samlet ved en hovedscene ved nasjonalmonumentet overfor presidentpalasset i Jakarta. Høytstående indonesiske embetsmenn, inkludert speaker Puan Maharani, utenriksminister Retno Marsudi og religionsminister Yaqut Cholil Qoumas, samt presidentkandidat Anies Baswedan er blant dem som har møtt opp for å tale.

NRK - 02 nov 23 kl. 15:45

USA advarer Sudan om stort angrep i Darfur

USA advarer sentralregjeringen i Sudan om at opprørsmilitsen RSF planlegger en større offensiv i Darfur med det aller første. Det var USAs utenriksminister Antony Blinken som torsdag varslet den sudanske regjeringshæren om «Umiddelbar fare» for et motangrep i Darfur, dit flere tusen sivile har flyktet. – USA er svært urolig over meldinger om et nær forestående angrep som vil utsette tusener av fordrevne for ekstrem fare, sier Blinken.

NRK - 02 nov 23 kl. 15:36

WHO: Trenger humanitær pause, helst våpenhvile

Tedros Adhanom Ghebreyesus, leder for Verdens helseorganisasjon (WHO), sier 217 lastebiler med humanitær hjelp har entret Gaza siden 7. oktober. Han sier dette ikke er nok.

NRK - 01 nov 23 kl. 15:37

Nordisk råd støtter humanitær pause i Gaza

De nordiske utenriksministrene er i dag samlet i Oslo i forbindelse med Nordisk råds 75. sesjon. Island, Sverige og Finlands utenriksministere sier alle at de støtter en «humanitær pause» i konflikten i Israel og Palestina.

NRK - 31 okt 23 kl. 20:20

Kongen i Jordan oppfordrer Biden til å be om humanitær våpenhvile

Kong Abdullah i Jordan har snakket med USAs president Joe Biden. I samtales oppfordret han Biden til å be om en Umiddelbar humanitær våpenhvile for å få humanitærhjelp inn til Gaza. Det skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 31 okt 23 kl. 13:20

Nordiske statsministrar einige om Gaza-hjelp

Alle dei nordiske landa er einige om behovet for humanitær søtte til Gazastripa. Det kjem fram då statsministrane samla seg i Oslo i dag i samband med Nordisk råds 75. sesjon.

VG - 31 okt 23 kl. 11:26

Norge alene i Norden om å støtte våpenhvile i Gaza: - Var ikke et alternativ å avstå

Som eneste nordiske land stemte Norge for FN-resolusjonen om Umiddelbar våpenhvile i Gaza. Det var ikke noe alternativ å avstå, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Men Finland mente at resolusjonen var «ubalansert».

VG - 31 okt 23 kl. 09:13

James Harden bytter NBA-lag igjen

NBA-stjernen James Harden (34) melder overgang fra Philadelphia 76ers til Los Angeles Clippers med Umiddelbar virkning..

Aftenposten - 31 okt 23 kl. 09:13

James Harden bytter NBA-lag igjen

NBA-stjernen James Harden (34) melder overgang fra Philadelphia 76ers til Los Angeles Clippers med Umiddelbar virkning..

NRK - 29 okt 23 kl. 14:38

Barth Eide bekymret for at krigen øker splittelsen mellom «Vesten og resten»

Norge var et av 120 land som stemte for FN-resolusjonen om en «Umiddelbar humanitær våpenhvile» mellom Israel og Hamas. Danmark og Sverige stemte imot og trosset med det rådet var Norges utenriksminister Espen Barth Eide. Resolusjonen ble blant annet kritisert for ikke eksplisitt å fordømme Hamas.

VG - 29 okt 23 kl. 13:50

Barth Eide om svensk og dansk Gaza-nei: – Skulle gjerne hatt dem med

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) skulle ønske at Sverige og Danmark stemte for FN-resulosjonen om en Umiddelbar humanitær våpenhvile..

NRK - 29 okt 23 kl. 09:54

Israel ber om Umiddelbar evakuering av Al-Qud-sykehuset i Gaza

Palestinsk Røde halvmåne sier israelske myndigheter har sagt at sykehuset Al-Qud må evakueres Umiddelbart. Det skriver Reuters..

NRK - 29 okt 23 kl. 09:54

Israel advarer: Ber om Umiddelbar evakuering av Al-Qud-sykehuset i Gaza

Palestinsk Røde halvmåne sier israelske myndigheter har sagt at sykehuset Al-Qud må evakueres Umiddelbart. Det skriver Reuters. – Siden søndag morgen har det vært flere angrep bare 50 meter fra sykehuset, skriver organisasjonen på Facebook..

VG - 28 okt 23 kl. 19:42

– Norge har skilt lag med Europa

Som eneste nordiske land stemte Norge for FN-resolusjonen om Umiddelbar våpenhvile i Gaza. Fredsforsker mener Norge må forvente reaksjoner fra Israel..

NRK - 28 okt 23 kl. 14:33

Søreide: – Israel bryter reglene for krig

Høyres Ine Eriksen Søreide, leder i utenriks – og forsvarskomiteen sier Israel har en klar rett til å forsvare seg mot og svare på Hamas’ terrorangrep. Hun påpeker at det er regler for hva en stat kan gjøre når den forsvarer seg, og det er et klart krav at Israel forsvarer seg i tråd med reglene for krig. – Disse reglene brytes nå.

NRK - 28 okt 23 kl. 02:13

Israel kritiserer FN-resolusjon

Israel reagerer på at ordlyden i den ikke-bindene resolusjonen som ble vedtatt av FNs hovedforsamling fredag kveld. – Det eneste stedet denne resolusjonen hører hjemme, er i historiens søppelbøtte, sa Israels FN-ambassadør Gilad Erdan. Israels utenriksminister Eli Cohen omtaler resolusjonen som «skammelig» og at Israel vil fortsette å jobbe for å ødelegge Hamas.

Dagbladet - 27 okt 23 kl. 23:48

Raser mot FN:- Avskyelig

Israel raser mot FN fordi verdensorganisasjonen krever en Umiddelbar humanitær våpenhvile. Dette skjer samtidig som det israelske forsvaret har intensivert sine angrep mot Gazastripen..

Dagbladet - 27 okt 23 kl. 23:48

- Voldsomme bombedrønn

Bombeangrepene mot Gazastripen har natt til lørdag vært blant de mest intense siden konflikten eskalerte. Dette mens FN krever en Umiddelbar humanitær våpenhvile..

NRK - 27 okt 23 kl. 22:51

Barth Eide: Vi er glade for å ha stemt for resolusjonen

– Vi er glade for å ha stemt for denne resolusjonen sammen med de fleste av FNs medlemsland og mange av våre nærstående land. Verdenssamfunnet er enige om veldig mange av de sentrale spørsmålene, inkludert viktigheten av å beskytte sivile og avhjelpe den humanitære krisen i Gaza, sier utenriksminister Espen Barth Eide i en uttalelse fredag kveld. FNs hovedforsamling samlet seg fredag i en såkalt nødsesjon og vedtok fredag en ikke-bindene Gaza-resolusjon som Jordan står bak.

NRK - 27 okt 23 kl. 21:55

FNs hovedforsamling vedtar resolusjon med bønn om humanitær våpenhvile i Gaza

FNs hovedforsamling har med støtte fra 120 land vedtatt en ikke-bindende Gaza-resolusjon som Jordan står bak. 14 land stemte mot og 45 land avsto. I teksten tas det til orde for «en Umiddelbar, varig og vedvarende humanitær våpenhvile som fører til opphør av fiendtlighetene».

NRK - 26 okt 23 kl. 19:16

Maratonsesjon om Gaza i FNs hovedforsamling

Over hundre diplomater skal stå på talerstolen i FNs hovedforsamling torsdag og fredag for å diskutere Gaza-situasjonen. Spesialsesjonen startet torsdag med taler fra Israel og palestinernes representanter. Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian dukket overraskende opp og fremmet et budskap om at USA ikke vil «bli spart fra denne ilden» hvis Israels angrep mot Gazastripen fortsetter.

NRK - 26 okt 23 kl. 16:11

SV og Rødt ber utenriksminister Barth Eide ta initiativ til våpenhvile

– Vi må være tydelige, så ikke Norge stilltiende tas til inntekt for en aggressiv krigføring. En pause er ikke nok. Vi trenger humanitær våpenhvile, sier Ingrid Fiskaa, utenrikspolitisk talsperson i SV.

NRK - 25 okt 23 kl. 07:36

Minst 80 skal være drept i nattlige angrep på Gaza

Hamas-styret på Gaza sier minst 80 personer er drept i israelske angrep natt til onsdag. Tallene er ikke bekreftet fra andre hold. To tredeler av Gazas helsesystem skal ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO) være ute av drift som følge av Israels massive luftangrep.

NRK - 17 okt 23 kl. 20:49

WHO-sjefen fordømmer sjukehus-åttaket

WHO-sjefen fordømmer angrepet på sjukehuset i Gaza. – Vi ber om Umiddelbar beskyttelse av sivile og helsevesen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com