Umerov

Tuesday, 16 July, 14:09

Nyheter om Umerov

NRK - 21 dec 23 kl. 01:29

Ukraina vil be ukrainske menn i utlandet om å melde seg

Ukraina vil be ukrainske menn som bor i utlandet, om å melde seg til militærtjeneste neste år, sier forsvarsminister Rustem Umerov. Stridsdyktige menn mellom 25 og 60 som bor i utlandet, vil bli bedt om å møte opp på et av forsvarets rekrutteringssentre, siteres Umerov på av det tyske nyhetsbyrået DPA. Umerov sier at han kommer med «en invitasjon», men han gjør det klart at det vil være sanksjoner for folk som ikke melder seg til tjeneste.

NRK - 14 maj 24 kl. 02:25

Forsvarsmøte mellom Ukraina og USA

Ukrainas forsvarssjef og forsvarsminister har diskutert frontlinjesituasjonen med blant annet USAs forsvarsminister. Ukrainas forsvarssjef Oleksandr Syrskyj og landets forsvarsminister Rustem Umerov diskuterte militærhjelp og situasjonen på fronten med USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan, forsvarsminister Lloyd Austin og forsvarssjef Charles Brown. Det opplyser Syrskyj på sin Telegram-konto.

NRK - 13 mar 24 kl. 01:53

Diskuterte våpenbehov med USA

Ukrainas forsvarssjef Oleksandr Syrskyj og forsvarsminister Rustem Umerov snakket med USAs forsvarsminister Lloyd Austin om våpenleveranser til Ukraina tirsdag. Tidligere samme dag kunngjorde USA at det skal sendes en ny støttepakke verdt 300 millioner dollar med sårt tiltrengte raketter, artillerigranater og ammunisjon til ukrainerne. Biden-administrasjonen har imidlertid erkjent at det siste bidraget er langt fra nok til å forsyne ukrainerne, og de tror at materiellet vil være oppbrukt i løpet av rundt to uker.

NRK - 05 mar 24 kl. 21:30

Forsvarsministeren møtte ukrainske forsvarstopper

Norges forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) hadde tirsdag et digitalt møte med Ukrainas forsvarsminister og forsvarssjef. På agendaen sto den norske støtten til Ukraina i tiden fremover, bekrefter Forsvarsdepartementet til NTB. Gram snakket med Ukrainas forsvarsminister Rustem Umerov og landets nylig utnevnte forsvarssjef Oleksandr Syrskyi.

NRK - 25 feb 24 kl. 11:27

Våpen kom ikke frem til Ukraina i tide

50 prosent av våpen fra vestlige allierte til Ukraina, kom ikke frem til avtalt tid i fjor. Det sier Ukrainas forsvarssjef Rustem Umerov søndag under en pressekonferanse, ifølge Reuters. Under pressekonferansen, som ble holdt en dag etter toårsmarkeringen for krigen, fortalte også industriminister Oleksandr Kamyshin at Ukraina tredoblet våpenproduksjonen i fjor..

NRK - 05 nov 23 kl. 16:48

Flere skal ha mistet livet i angrep mot ukrainsk seremoni i Zaporizjzja-regionen fredag

Flere ukrainske soldater mistet livet under et russisk angrep mot en seremoni i Zaporizjzja-regionen fredag. Ifølge den ukrainske nyhetsportalen Ukrainska Pravda skal det dreie seg om over 20 drepte. Seremonien var en markering av Artilleridagen og ble holdt i nærheten av frontlinjen.

NRK - 08 feb 24 kl. 17:06

Ukrainas president avsetter landets forsvarssjef

Det opplyser landets forsvarsminister, Rustem Umerov. – I dag ble det gjort et valg i å endre ledelsen til forsvaret av Ukraina. Jeg er takknemlig for Valerij Zaluzjnyj og for alle hans prestasjoner og seiere.

NRK - 31 aug 23 kl. 09:23

Ukrainsk politiker: Forsvarsministeren byttes ut

Den ukrainske opposisjonspolitikeren Jaroslav Zjeleznjak hevder forsvarsminister Oleksij Reznikov byttes ut med Rustem Umerov. Umerov leder i dag det statlige eiendomsfondet. Ryktene om at Reznikov skal byttes ut har gått i en god stund.

NRK - 06 nov 23 kl. 15:55

Ukraina bekrefter 19 drepte under angrep mot seremoni

Det ukrainske forsvaret opplyser at 19 soldater ble drept da Russland angrep en seremoni for å markere artilleridagen sist fredag. En russisk Iskander-rakett traff soldatene under seremonien, som fant sted i nærheten av frontlinjen i Zaporizjzja fylke. Det ukrainske forsvaret har fått kraftig kritikk for å ha tillatt en slik seremoni ikke langt fra kamphandlingene.

NRK - 25 sep 23 kl. 13:46

Zelenskyj: Amerikanske Abrams-stridsvogner har ankommet USA

Abrams-stridsvogner fra USA er på plass i Ukraina, melder landets president Volodymyr Zelenskyj. – Gode nyheter fra minister Umerov. Abrams er allerede i Ukraina og blir forberedt til å forsterke brigadene våre.

NRK - 04 sep 23 kl. 15:20

Ukrainas forsvarsminister går av etter korrupsjonsskandale

Mandag formiddag leverte Ukrainas forsvarsminister Oleksij Reznikov Reznikov oppsigelsesbrevet sitt til det ukrainske parlamentet. Det skjer etter at landets president Volodymyr Zelenskyj opplyste i går på Telegram at han ville be parlamentet godkjenne et ministerbytte. Ifølge Kyiv Post kan det være flere grunner til at den øverste forsvarstoppen i Ukraina måtte pakke sakene sine, dette på grunn av en korrupsjonsskandale.

VG - 03 sep 23 kl. 23:21

Krim-tatar blir forsvarsminister: – Blir aldri glemt

President Volodymyr Zelenskyj har pekt ut Rustem Umerov (41) som ny forsvarsminister. Han er krim-tatar. Det tolkes symbolsk av mange..

Klartale - 29 mar 22 kl. 11:00

Frykter at noen putter gift i mat og drikke i forhandlinger

Folk fra Ukraina og Russland skal snakke igjen. Det skjer i Istanbul i Tyrkia. Hensikten er å få slutt på krigen i Ukraina.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com