Ukraina

Sunday, 29 January, 02:54

Nyheter om Ukraina

Sortering: Relevans | Senaste
VG - 5 timer siden

I kamp mot en indre fiende

Ukraina har en ytre fiende, Russland. Men de har også en indre fiende, korrupsjon..

VG - 9 timer siden

Russland anklager Ukraina for å ha bombet sykehus

Bilder fra sykehusområdet viser ødeleggelser. Opplysningene om døde og skadede er ikke bekreftet av andre kilder..

Dagbladet - 10 timer siden

- Overrasket over sykehus-angrep

En russisk mann som skal ha deltatt i Killnet-angrepet mot norske myndigheter i sommer, sier han er overrasket over at gruppa angrep norske sykehus i dag. Men er tydelig på hvorfor han støtter gruppa - og invasjonen av Ukraina..

Aftenposten - 11 timer siden

Krigen har flyttet makten i Europa. Nå er det andre som sitter øverst ved bordet.

Macrons forhandlingsdrøm blir møtt med raseri. Polen presset Tyskland til å gi stridsvogner til Ukraina..

Dagbladet - 14 timer siden

- Putins dager er talte

Mikhail Sjisjkin ber ukrainerne om unnskyldning, men den anerkjente russiske forfatteren vet ikke om noe av det som har skjedd i Ukraina kan tilgis..

NRK - 18 timer siden

Ordføreren i Stavanger ønsker overvåking fra Nato

Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun (Ap) ønsker seg et Nato-senter for overvåking av olje- og gassinstallasjoner til Stavanger-regionen. Det kommer fram i et brev hun har sendt til forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp), skriver Rogalands Avis. − Det er opp til nasjonale myndigheter å vurdere hastegraden, men krigen i Ukraina setter naturlig nok saken på dagsordenen.

NRK - 20 timer siden

Nord-Korea fordømmer USAs beslutning om å sende stridsvogner til Ukraina

Nord-Korea refser USAs beslutning om å sende stridsvogner til Ukraina og hevder USA med dette bedriver stedfortrederkrig for å ødelegge Russland. US har skylden for krisen i Ukraina, het det i en uttalelse fra Kim Yo-jong, den nordkoreanske ledere Kim Jong-uns mektige søster. (NTB) Hun anklager USA for å gå over streken ved å sende stridsvogner til Ukraina.

Dagbladet - Igår: 23:35

- Skifter mot Nato og Vesten

Vladimir Putins krig startet med Ukraina, men utviklet seg til en «krig mot Nato og Vesten», mener EU-topp..

NRK - Igår: 20:39

– 321 stridsvogner til Ukraina

321 stridsvogner er nå lovet til Ukraina, sier Ukrainas ambassadør til Frankrike, ifølge Reuters..

NRK - Igår: 16:35

Norge tilbyr å lede arbeidet med atomsikkerhet i Ukrainas fredsplan

Norge har tilbudt seg å lede arbeidet med atomsikkerhet i Ukrainas fredsplan, opplyser utenriksministeren til VG. – Zelenskyj’s fredsplan er omfattende og ambisiøs, og Norge er innstilt på å bidra. Det gjenstår å se hvordan Ukraina vil følge opp planen i praksis, og vi vil også måtte diskutere med dem hvordan vi best kan bidra, skriver Anniken Huitfeldt (Ap) i en epost til avisen.

VG - Igår: 16:17

Norge tilbyr lederskap i Ukrainas fredsplan

President Volodymyr Zelenskyj har kontaktet Norge og en rekke andre land for å be om støtte til sin fredsplan i Ukraina. Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier at Norge har tilbudt å lede arbeidet med atomsikkerhet..

NRK - Igår: 13:13

EU forlenger de økonomiske sanksjonene mot Russland

EU har bestemt seg for å forlenge de økonomiske sanksjonene mot Russland fram til og med 31. juli. Det melder EU-rådet i en uttalelse.

NRK - Igår: 11:16

FN: – Russland gir barn ukrainske pass og adopterer dem bort

– Russland bryter «grunnleggende prinsipper for beskyttelse av barn i krigstid» ved å gi ukrainske barn russiske pass, for deretter å la de bli adoptert bort. Det sier FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR, i et intervju med Reuters. Etter en seks dagers reise i Ukraina, sa Filippo Grandi at Ukrainas president har bedt høykommissæren om å «gjøre mer» for å hjelpe barna fra de russiskokkuperte områdene..

NRK - Igår: 11:16

FN: – Russland gir ukrainske barn russiske pass for å adoptere dem bort

– Russland bryter «grunnleggende prinsipper for beskyttelse av barn i krigstid» ved å gi ukrainske barn russiske pass, for deretter å la dem bli adoptert bort. Det sier FNs høykommissær for flyktninger, UNHCR, i et intervju med Reuters. – Dette skjer i Russland, og det skal ikke skje, sier høykommissær Filippo Grandi.

NRK - Igår: 10:38

Russland ber Tyskland forklare uttalelsen «krig mot Russland

Den russiske regjeringen ber Tyskland forklare uttalelsen fra utenriksminister Annalena Baerbock om at europeiske land «kjemper en krig mot Russland». Talsperson Maria Zakharova i russisk UD viser til at det er kommet motstridende uttalelser fra tyske myndigheter. – Forstår de selv hva de snakker om?

NRK - Igår: 10:36

Ukrainske flyktninger får utvidet rett til å kjøre bil i Norge

Statens vegvesen har nå fastsatt endringer i førerkortforskriften som innebærer at perioden ukrainske førerkort blir anerkjent i Norge er utvidet fra tolv måneder til varigheten av den kollektive beskyttelsen ukrainske flyktninger har i Norge, som er inntil tre år. Det opplyser regjeringen i en pressemelding. Videre anerkjennes alle førerkortklasser, ikke bare personbil, som det hittil har vært.

Klartale - Igår: 10:11

Russland forbyr avisa Meduza

Meduza skriver selv at myndighetene har erklært dem som en trussel mot Russland. Både mot grunnloven og sikkerheten til landet.Ifølge Meduza blir det også forbudt for folk i Russland å samarbeide med avisa.

Dagbladet - Igår: 09:30

Kaller Norge «satanisk»: - Skremmende

Først skulle de «avnazifisere» Ukraina. Nå driver Russland en «hellig krig» mot «satanister» fra hele verden, hevder Vladimir Putins favoritt-propagandist..

Aftenposten - Igår: 08:34

Vesten sender Abrams, Challenger og Leopard. Men hva kan de stille opp med?

Ukraina får til slutt stridsvogner av Vesten. Dette er deres styrker og svakheter..

NRK - Igår: 08:06

Ungarn vil nedlegge veto mot EU-sanksjoner mot Russland

Viktor Orbán, som er statsminister i Ungarn, sier at Ungarn vil nedlegge veto mot EU-sanksjoner mot Russland som omhandler atomenergi. Det sa han fredag morgen på riksdekkende radio i Ungarn, skriver Reuters. Ukraina har tidligere oppfordret EU til å inkludere det russisk statseide Rosatom, som er et atomenergiselskap, i sanksjonene.

NRK - Igår: 07:41

Danmark skal se på muligheten for å rettsforfølge russiske ledere

Danmark slutter seg til en kjernegruppe av land som skal se på muligheten for å rettsforfølge russiske ledere involvert i invasjonen av Ukraina. – Når vi er vitne til slike forbrytelser, stiller det krav om handling. Det er også et spørsmål om ansvaret vi har for den internasjonale rettsorden og staters suverenitet, sier utenriksminister Lars Løkke Rasmussen i en pressemelding.

NRK - Igår: 05:53

Zelenskyj vil ha mer militærhjelp

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber nå på nytt om mer militærhjelp etter at allierte land har lovet å sende ham stridsvogner. – Den russiske aggresjonen kan bare stanses med tilfredsstillende våpen. Terrorstaten er ikke i stand til å forstå noe annet, sier Zelenskyj i sin daglige videotale, der han viser til den siste bølgen med russiske angrep.

NRK - I førrgår: 21:43

Storbritannia skal vurdere regler som tillot Wagner-søksmål mot journalist

Storbritannia skal undersøke hvordan sanksjonerte personer har tillatelse til å bruke landets juridiske tjenester etter at et søksmål ble reist mot en britisk journalist. Det skjer etter anklager om at den britiske regjeringen hjalp leder for Wagner-gruppen, Jevgenij Prigozjin, med å saksøke en britisk journalist. Det britiske finansdepartementet gir i dag lisenser som lar sanksjonerte personer omgå restriksjoner for å ansette britiske advokater, og betale deres honorarer for søksmål anlagt ved britiske domstoler.

NRK - I førrgår: 20:54

Ukraina fordømmer nye Russland-signaler – truer med å stå over OL

Ukraina kritiserer IOCs kursskifte i spørsmålet om russisk og belarusisk deltakelse i Paris-OL neste år. Landets idrettsminister utelukker ikke en boikott. Den internasjonale olympiske komité (IOC) meldte onsdag at man vil jobbe for å ta utøvere fra Russland og Belarus inn i varmen igjen.

VG - I førrgår: 20:44

Ukraina truer med å boikotte OL

Ukraina kritiserer IOCs kursskifte i spørsmålet om russisk og belarusisk deltakelse i Paris-OL neste år. Landets idrettsminister sier de vil vurdere en boikott..

Aftenposten - I førrgår: 20:20

Den tyske kanslerens fremtid avgjøres på slagmarken i Ukraina

Er Olaf Scholz et geni som fikk USA med på å levere stridsvogner til Ukraina? Kanskje er kansleren selv i tvil..

NRK - I førrgår: 20:19

Spanias Leopard-stridsvogner må repareres før de kan sendes til Ukraina

Spania planlegger å sende Leopard-stridsvogner for å hjelpe krigsherjede Ukraina, men først må flere av dem repareres, ifølge forsvarsminister Margarita Robles. – Vi har vært i kontakt med forsvarsindustrien for å finne ut hvor mange som må repareres, ettersom det er en rekke Leopard-2A4-stridsvogner som har vært ute av drift i lang tid, sa hun på en pressekonferanse torsdag. Spania har i likhet med Tyskland og flere andre europeiske land besluttet å sende stridsvogner til Ukraina.

NRK - I førrgår: 18:58

Canada sender fire Leopard-stridsvogner til Ukraina

Canada har planer om å sende fire Leopard 2-stridsvogner til Ukraina, opplyser landets forsvarsminister Anita Anand. Onsdag besluttet den tyske regjeringen at de vil sende de moderne, tyskproduserte Leopard-stridsvognene til Ukraina og lar andre land gjøre det samme. Norge lovet samme dag å sende stridsvogner av samme merke, men spesifiserte ikke når eller hvor mange.

NRK - I førrgår: 17:55

Storbritannia skal levere stridsvogner til Ukraina innen mars

Innen mars vil Storbritannias leveranser av Challenger 2-stridsvognene ankomme Ukraina, ifølge britenes forsvarsdepartement. – Intensjonen er at stridsvognene vil være i Ukraina i slutten av mars, sa Storbritannias minister for forsvarsinnkjøp, Alex Chalk, i parlamentet torsdag. Allerede neste uke vil ukrainske soldater begynne opplæring i bruk og vedlikehold av stridsvogner i Storbritannia.

VG - I førrgår: 17:10

Ukraina: Minst 11 drept i russiske angrep torsdag

Ifølge ukrainske myndigheter er 11 personer drept og 11 såret i russiske angrep torsdag..

NRK - I førrgår: 15:42

Ukraina: 11 drept i russiske angrep i dag

Ukrainske nødetater hevder at 11 mennesker har mistet livet i de russiske missilangrepene i dag tidlig. Det melder AFP..

NRK - I førrgår: 14:46

Støre: – Viktig å bidra med norske stridsvogner til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier Norge vil fortsette å støtte Ukraina så lenge det er nødvendig. Onsdag ble det klart at også Norge skal donere stridsvogner til Ukraina, i likhet med en lang rekke andre land. Det er ennå ikke kjent hvor mange stridsvogner Norge donerer, men det er snakk om vogner av typen Leopard 2A4, ifølge regjeringen.

NRK - I førrgår: 12:16

Ukraina hevder å ha skutt ned 47 av 55 missiler

Ukrainske myndigheter hevder at de har skutt ned 47 av 55 missiler etter angrepet i dag morges. Det melder AFP. En person ble drept og to personer såret av en av rakettene som traff Kyiv, opplyste byens ordfører Vitalij Klitsjko tidligere i dag.

NRK - I førrgår: 11:15

Ukraina melder om russisk angrepsbølge – én drept og to såret Kyiv

Én person er drept og to er såret i russiske rakettangrep i den ukrainske hovedstaden Kyiv torsdag, melder byens ordfører Vitalij Klitsjko. Ifølge ordføreren var det en rakett som traff et ubebodd bygg i Golosijvskij-distriktet, som førte til at en person ble drept og to andre såret. (NTB).

NRK - I førrgår: 11:08

Tyskland: Ukraina vil få Leopard-stridsvogner i slutten av mars

Rundt slutten av mars eller starten av april vil Ukraina motta tyskproduserte Leopard-stridsvogner fra Tyskland, opplyser tyske myndigheter torsdag. I tillegg skal Tyskland om få dager begynne å trene opp ukrainske soldater i å bruke stridsvognene, sier forsvarsminister Boris Pistorius. Ifølge han starter samtaler med forsvarsindustrien allerede neste uke for å få fortgang i produksjonene av våpenanskaffelser og opptrapping av ammunisjonsforsyninger.

VG - I førrgår: 10:56

Stridsvognene som kan endre krigen: – Helt avgjørende

Onsdag kunngjorde Tyskland at de vil sende Leopard 2-stridsvogner til Ukraina. Nå følger flere vestlige land etter. Russland kaller det en «direkte innblanding i konlfikten».

VG - I førrgår: 10:45

Asialekene gir grønt lys for russisk deltakelse

Russiske og belarusiske utøvere får delta i Asianlekene senere i år til tross for invasjonen av Ukraina, bekrefter Asias olympiske råd (OCA)..

NRK - I førrgår: 10:26

Russland: - En direkte innblanding i konflikten

Russland anser avgjørelsen om å sende stridsvogner til Ukraina som en direkte innblanding i krigen, sier Kreml-talsperson Dmitrij Peskov. – Europeiske land og USA gir stadig uttalelser om at det å sende ulike typer våpen, inkludert stridsvogner, på ingen måte betyr at de er innblandet i fiendtligheter, sier Peskov torsdag. – Dette er vi sterkt uenige i.

Klartale - I førrgår: 10:00

Norge skal trene soldater og sender stridsvogner til Ukraina

Til våren kommer 100 ukrainske soldater til Norge. Her skal de trenes opp. Det skjer i fem til seks uker.

Dagbladet - I førrgår: 09:49

Eksplosjoner i Kyiv: Klar beskjed

En rekke missilangrep rammer Ukraina torsdag morgen, blant annet hovedstaden Kyiv..

Aftenposten - I førrgår: 09:11

Syv vil bli nestleder i SV. Politisk drar de i ulike retninger.

De har vært uenige om våpen til Ukraina. Om norsk Nato-medlemskap og hvem som burde bli ny SV-leder..

VG - I førrgår: 09:09

Flyalarmen går i Ukraina

Torsdag morgen går flyalarmen nok en gang i alle Ukrainas fylker. Det er hørt smell i Kyiv og Odesa..

NRK - I førrgår: 09:07

Ukraina: Mer enn 30 raketter avfyrt fra Russland

Russland har avfyrt mer enn 30 raketter mot Ukraina torsdag morgen, sier talsperson Jurij Ignat for det ukrainske forsvaret. – Totalt venter vi over 30 raketter, som vi allerede har begynt å se i ulike områder. Luftvernsystemene våre fungerer, sier Ignat til den ukrainske kringkasteren Suspilne.

Aftenposten - I førrgår: 08:46

Flyalarm i hele Ukraina – meldes om eksplosjoner i flere byer

KYIV, Ukraina (Aftenposten): Gjennom natten angrep dronene. Torsdag morgen er flere ukrainske byer under missilangrep..

Aftenposten - I førrgår: 08:46

Flyalarm over hele Ukraina: – Skjøt ned 47 av 55 raketter.

KYIV, Ukraina (Aftenposten): Gjennom natten angrep dronene. Torsdag morgen er flere ukrainske byer under missilangrep..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com