Uken

Saturday, 01 October, 19:49

Nyheter om Uken

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 28 sep 22 kl. 13:11

Fortsatt rekordlav fyllingsgrad i vannmagasinene i Øst- og Sørvest-Norge

Fyllingsgraden i Øst- og Sørvest-Norge var i uke 38 på sitt laveste de siste 20 årene. Nivået totalt i Norge sank 0,3 prosentpoeng fra Uken før. I Øst- og Sørvest-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene.

NRK - 21 sep 22 kl. 13:14

Fortsatt rekordlav fyllingsgrad i vannmagasinene i Øst- og Sørvest-Norge

Fyllingsgraden i Øst- og Sørvest-Norge var i uke 37 på sitt laveste de siste 20 årene. Nivået totalt i Norge økte 0,7 prosentpoeng fra Uken før. I Øst- og Sørvest-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene.

E24 - 25 sep 22 kl. 21:49

Dette skjer denne Uken: – Inflasjonen vil ikke berolige markedene

Inflasjon fra USA og EU, samt taler fra de store sentralbankene, vil prege den kommende Uken. Her hjemme får vi viktige tall for varehandel og arbeidsledighet..

E24 - 18 sep 22 kl. 21:52

Dette skjer til Uken: – Fed må holde trykket oppe

Rente er stikkordet til Uken. Det er ventet at både Den amerikanske sentralbanken og Norges Bank setter opp renten. Det store spørsmålet er hvor mye..

E24 - 18 sep 22 kl. 21:52

Dette skjer denne Uken: – Fed må holde trykket oppe

Rente er stikkordet til Uken. Det er ventet at både Den amerikanske sentralbanken og Norges Bank setter opp renten. Det store spørsmålet er hvor mye..

NRK - 14 sep 22 kl. 13:52

Putin og Erdoğan møtes denne Uken

Russlands president Vladimir Putin og hans tyrkiske motpart Tayyip Erdogan skal møtes i Samarkand i Usbekistan denne Uken, melder Reuters. De skal blant annet diskutere konflikten mellom Armenia og Aserbajdsjan. Siden slutten av krigen om den omstridte Nagorno-Karabakh-regionen i 2020 har det kommet hyppige meldinger om skuddveksling langs grensen mellom de to landene, skriver NTB.

VG - 14 sep 22 kl. 12:39

Har kun to skoletimer i Uken på grunn av streiken

Først var det pandemien som gjorde at elevene ikke fikk full skole. Nå er de igjen overlatt til seg selv mesteparten av Uken..

E24 - 3 timer siden

Nord Stream 2 tom for gass

Gassrørledningen i Østersjøen er tømt etter lekkasjene tidligere denne Uken..

E24 - 7 timer siden

Norwegian vant flykonkurranse, men ingen andre var nominert

«Hurra, vi har blitt tildelt prisen for det beste lavprisflyselskapet i Nord-Europa,» skrev Norwegian på Instagram denne Uken. Men det viser seg at de var den eneste deltageren..

NRK - 17 timer siden

Nord-Korea har trolig avfyrt to nye raketter

Det japanske forsvarsdepartementet sier at Nord-Korea sannsynligvis har avfyrt ballistiske raketter. Sener ble oppskytingen bekreftet fra Sør-Korea. Nord-Korea avfyrte to ballistiske missiler tidlig lørdag, sa militæret i landet.

NRK - 17 timer siden

Wallevik sier opp i Norce etter medieomtale

Kristin Wallevik har sagt opp stillingen sin som konsernsjef i forskningsinstituttet Norce tilknyttet Universitetet i Bergen. Bakgrunnen er mediesaker om private forhold den siste Uken, oppgir instituttet i en pressemelding. Kapital meldte fredag at kreditorer hadde tatt arrest i Walleviks bolig.

NRK - Igår: 17:20

Støre besøker Sleipner-plattformen lørdag for å møte ansatte etter hendelsene i Østersjøen

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøker lørdag Sleipner-plattformen utenfor Stavanger. Bakgrunnen for besøket er at statsministeren ønsker å møte ansatte etter eksplosjonene og lekkasjen fra gassrørledningene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersjøen tidligere denne Uken. Både politikere og eksperter mener det er snakk om sabotasje.

NRK - Igår: 17:22

Støre: Norge har takket ja til utenlandsk hjelp i Nordsjøen

Norge har takket ja til utenlandsk tilværelse av på norsk sokkel etter lekkasjene fra gassrørledningene Nord Stream. Det er Tyskland, Frankrike og Storbritannia som skal hjelpe Norge å øke sikkerheten. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre på en pressekonferanse.

E24 - Igår: 16:48

Støre holder pressekonferanse om gasslekkasjene og Ukraina-krigen

Statsminister Jonas Gahr Støre skal for andre gang denne Uken snakke om situasjonen rundt gasslekkasjene i Østersjøen og krigen i Ukraina..

NRK - Igår: 09:56

Lukket møte på Stortinget

De politiske partiene på Stortinget satt fredag morgen i et møte i den utvidede utenriks- og forsvarsskomiteen, etter det NRK får opplyst. I komiteen orienterer regjeringen Stortinget om saker som berører nasjonal sikkerhet. Verken tid, sted eller tema for møter i den spesielle komiteen er offentlig tilgjengelig.

NRK - Igår: 09:46

Forventer ingen enighet i EU om å innføre et pristak på gass

Det forventes ingen enighet om å innføre et pristak på gass når EU-landenes 27 energiministre møtes i Brussel fredag. Ministrene skal ta stilling til en rekke krisetiltak som sammen skal hjelpe Europa gjennom en dyr vinter. Pristak på gass er ikke et av dem, bekrefter Tsjekkias nærings- og industriminister, Jozef Sikela.

E24 - Igår: 06:00

Se opp for økt finansskatt til Uken

Med en regjering som leter etter økte inntekter, bør kanskje aksjonærer i finansnæringen være på vakt..

VG - I førrgår: 15:14

Håndballjentenes stjernefall: – Norge er svekket

Camilla Herrem, Kari Brattset Dale og Sanna Solberg-Isaksen – med 571 landskamper – er uaktuelle for EM i november. Stine Bredal Oftedal spiller ikke oppkjøringskampene denne Uken. Ekspertene er spent på hvor Norge står 36 dager før EM-åpningen..

E24 - I førrgår: 21:24

Markant løft på Wall Street

Wall Street bykset onsdag kveld etter en bred nedgang tidligere i Uken. Den amerikanske tiårsrenten falt etter å ha bikket 4 prosent, som er høyeste nivå siden 2008..

VG - I førrgår: 20:05

Bekrefter fullt kaos før toppmøter med russere: – Visste ingenting

Skipresident Tove Moe Dyrhaug (56) hevder hun ikke visste noen ting og ble overrasket over at russerne deltok under Det internasjonale ski- og snøbrettforbundets (FIS) høstmøte i Zürich denne Uken..

NRK - 28 sep 22 kl. 18:00

Huitfeldt: – Må forberede oss på at energisituasjonen kan forverres

Vondt kan bli verre, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) om energisituasjonen i Europa etter gasslekkasjene i Østersjøen denne Uken. – Det er klart at Europa er i en sårbar situasjon energipolitisk, og det er jo noe vi må være forberedt på at er tøft nå og at prisene øker, men vi må også være forberedt på at det bli verre med tanke på energiforsyning til Europa, sier hun til NTB..

NRK - 28 sep 22 kl. 16:21

VG: Norges Skiforbund trekker seg fra FIS-møter på grunn av russisk deltakelse

Norges Skiforbund dropper å delta på møtevirksomhet i regi av Det internasjonale skiforbundet som følge av at russiske representanter skal delta. Det er VG som får bekreftet at Norge likevel ikke vil delta på planlagte møter i Sveits denne Uken.(NTB).

NRK - 28 sep 22 kl. 16:09

Fortsatt rekordlav fyllingsgrad

Fyllingsgraden i Sørvest-Norge var i uke 38 på sitt laveste de siste 20 årene, med en fyllingsgrad på 50,6 prosent. Nivået sank 0,2 prosentpoeng fra Uken før. Det viser den Ukentlige magasinstatistikken fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)..

NRK - 27 sep 22 kl. 16:33

Mann siktet for voldtekt og innbrudd

En mann fra Romerike som er tiltalt for voldtekt og innbrudd møtte tirsdag i Oslo tingrett. Mannen skal ifølge tiltalen ha brutt seg inn i huset til et ektepar på Veitvet i Oslo mens de lå og sov. Deretter skal han ha tatt av seg klærne, lagt seg mellom dem i senga og prøvde å voldta kvinnen.

E24 - 27 sep 22 kl. 14:33

Tre eksperter: Dette mener de om aksjemarkedet nå

Makrotall, volatilitet og defensive posisjoneringer preger aksjemarkedene denne Uken, ifølge ekspertene..

NRK - 27 sep 22 kl. 06:58

Mange søker om fritak fra lærerstreiken

Flere skoler søker nå dispensasjon fra lærerstreiken for hele klasser og klassetrinn. Mange får søknaden innvilget. I forrige uke fikk Utdanningsforbundet 1866 søknader om dispensasjon fra streiken, hvorav 1775 ble innvilget.

NRK - 26 sep 22 kl. 21:41

Carlsen om sjakkbråket: – Jeg tror at Niemann har jukset mer nylig enn han innrømmer

Magnus Carlsen uttaler seg for første gang om de siste ukers sjakkdrama mellom ham og tenåringen Hans Niemann. Det gjør han i meldinger i en uttalelse på Twitter mandag. Carlsen varslet søndag at han kom til å uttale seg om saken tidlig denne Uken.

NRK - 26 sep 22 kl. 16:49

Kiwi fjerner rabatt på fisk

Kiwi slutter denne Uken å gi kunder 15 prosent rabatt på fisk. Trumf-medlemmene har inntil nå fått avslag på både fisk og grønnsaker, men dagligvarekjeden opplyser på Facebook at ordningen fjernes..

VG - 26 sep 22 kl. 16:36

Mystiske Lindsey Buckingham-avlysninger bekymrer fans

Fleetwood Mac-legenden skulle egentlig spilt i Oslo i kveld, for første gang som soloartist. Konserten er imidlertid avlyst, i likhet med de øvrige showene han skulle holdt den siste Uken..

NRK - 26 sep 22 kl. 16:13

Ungdommer i Bergen strømmer til helsestasjoner for å teste seg for kjønnssykdom

Helsestasjoner i Bergen rapporterer om økning i unge som tester seg for kjønnssykdommen gonoré. Bare den siste Uken ble det registrert ti tilfeller. Bakgrunnen er at Helse Bergen og Bergen kommune sendte et varsku for rundt to uker siden etter en kraftig økning av gonoré blant unge helt ned i 15-årsalderen, skriver Bergensavisen.

Klartale - 26 sep 22 kl. 13:26

Flere russiske menn har krysset grensen til Norge

På Storskog er det grensekontroll. Det er det eneste stedet folk kan krysse over til Norge fra Russland.Trafikken over Storskog har økt noe de siste dagene.

Klartale - 26 sep 22 kl. 06:00

Synes du det er mange rundt deg som snufser nå?

Host.Kremt.Snufs.

Aftenposten - 25 sep 22 kl. 21:00

Tusen takk, Rudjord, Skarbø og Tjelta!

Men mye positivt har skjedd den siste Uken..

NRK - 24 sep 22 kl. 22:27

Zelenskyj: Putin sender sine innbyggere i døden

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj appellerte til russerne lørdag kveld. Han sa at president Vladimir Putin bevisst «sender sine innbyggere i døden». På russisk oppfordret Zelenskyj russiske styrker til å overgi seg.

VG - 24 sep 22 kl. 19:59

Filmkveld i «Skal vi danse: All stars» og nytt par på dansegulvet

Tidligere i Uken måtte Katrine Moholts dansepartner Egor Filipenko trekke seg på grunn av en skade. Inn kommer Tarjei Svalastog som ble slått ut sammen med Martine Lunde forrige lørdag..

E24 - 24 sep 22 kl. 09:19

Første ukevinner i Aksje-NM: – Å ikke tape penger har vært utslagsgivende

Kim Lie (43) har vært med i aksje-NM flere år tidligere, uten det han vil beskrive som noen stor suksess. Denne Uken gjorde han det best av de drøyt 15.000 deltagerne i konkurransen..

E24 - 24 sep 22 kl. 06:00

– Hun lar seg ikke knekke

«Jaguar E-type», «Rent-a-wreck» og «kvinnehelse»: Tre ord forandret denne Uken alt for stil-ikon og podkaster Vanessa Rudjord (45). Men det er ikke første gang hun er i hardt vær..

VG - 23 sep 22 kl. 22:08

Medier: Abramovitsj forhandlet fra fangeutveksling

Tidlige Chelsea-eier Roman Abramovitsj og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salam var sentrale i den store fangeutvekslingen mellom Russland og Ukraina denne Uken, ifølge flere medier..

VG - 23 sep 22 kl. 22:08

Medier: Abramovitsj forhandlet frem fangeutveksling

Tidlige Chelsea-eier Roman Abramovitsj og Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salam var sentrale i den store fangeutvekslingen mellom Russland og Ukraina denne Uken, ifølge flere medier..

NRK - 23 sep 22 kl. 18:57

Menneskerettsorganisasjon: Minst 50 personer drept i Iran

Totalt har minst 50 personer blitt drept i demonstrasjonene i Iran den siste Uken, ifølge menneskerettsorganisasjon. Det er den Oslo-baserte menneskerettsorganisasjonen Iran Human Rights som melder om tallet på døde. Demonstrasjonene har pågått i sju dager og ifølge organisasjonen har altså minst 50 demonstranter blitt drept i denne perioden.

E24 - 23 sep 22 kl. 15:30

Wall Street faller fra åpning

Hevingen av den amerikanske styringsrenten har sendt Wall Street nedover denne Uken. Fredag ser det ikke lystigere ut..

E24 - 23 sep 22 kl. 15:30

Bred nedgang på Wall Street

De amerikanske markedene faller tungt den siste dagen av Uken, og den industritunge Dow Jones-indeksen ligger an til bunnotering for året..

E24 - 23 sep 22 kl. 15:30

Kraftig nedgang på Wall Street

De amerikanske markedene faller tungt den siste dagen av Uken, og den industritunge Dow Jones-indeksen nærmer seg en bunnotering for året..

Klartale - 23 sep 22 kl. 10:12

Blir neppe ny frist for nasjonale prøver

– På flere skoler ser vi at det er vanskelig å få dette til. Det er kanskje mulig hvis elevene kommer tilbake denne Uken, sier Frode Nilsen til avisa Bergens Tidende (BT). Han er skoledirektør i Bergen kommune.

NRK - 22 sep 22 kl. 17:02

Utdanningsdirektoratet sier nei til utsettelse av nasjonale prøver

Fredag neste uke er fristen for å gjennomføre nasjonale prøver i skolen, men lærerstreiken skaper utfordringer. Utdanningsdirektoratet sier nei til utsettelse. – På flere skoler ser vi at det er vanskelig å få dette til.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com