Ubåter

Friday, 24 March, 10:07

Nyheter om Ubåter

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 mar 23 kl. 20:04

USA: Australia skal kjøpe minst tre atomUbåter

Australia skal kjøpe minst tre amerikanske atomUbåter, ifølge USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan. I tillegg vil australierne få opsjon på kjøp av to til. Senere er planen at USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om bygging av nye atomdrevne Ubåter.

NRK - 08 mar 23 kl. 23:02

Reuters: Australia ventes å kjøpe opptil fem atomUbåter fra USA

Australia ventes å kjøpe opptil fem amerikanske atomUbåter av Virginia-klassen, opplyser fire amerikanske tjenestepersoner til nyhetsbyrået Reuters. Kjøpene vil skje rundt 2030 og er del av forsvarssamtalen mellom USA, Australia og Storbritannia, kjent som Aukus. Inkludert i samarbeidet er en avtale om at Australia skal anskaffe åtte atomdrevne Ubåter..

NRK - 10 jan 23 kl. 11:44

Russland fortsetter moderniseringen av atomarsenalet

Russland vil fortsette utviklingen av nye atomraketter, Ubåter og bombefly, sier forsvarsminister Sergej Sjojgu. – Vi vil fortsette å utvikle atomtriaden og opprettholde dens kampberedskap, siden atomskjoldet har vært og forblir hovedgarantisten for statens suverenitet og territorielle integritet, sier Sjojgu. Med atomtriaden mener han våpen med kjernefysiske stridshoder, samt Ubåter og fly som kan levere dem.

NRK - 18 jan 23 kl. 07:08

Australia avlyser ny forsvarsanskaffelse fra Frankrike

Australia kunngjorde onsdag at de vil trekke seg fra avtalen om å fortsette å kjøpe og vedlikeholde det europeisk-produserte helikopteret Taipan. Det til tross for energiske franske forsøk på å redde avtalen. Tilliten mellom de to landene har vært svært dårlig siden høsten 2021, da Australia plutselig trakk seg fra en avtale om å kjøpe franske Ubåter for mer enn 60 milliarder dollar.

NRK - 20 sep 22 kl. 07:37

Britisk etterretning: Russland har flyttet Ubåter fra Krim

Britisk etterretning melder at Russland flytter Ubåter fra Krim. Etterretningen skriver at de er nesten helt sikre på at Russlands Svarehavsflåte har flyttet sine KILO-klasse Ubåter fra hjemmehavnen i Sevastopol på Krim til Novorossijsk i Krasnodar Kral på det russiske fastlandet. – Dette er sannsynligvis på grunn av endringen i det lokale strusselnivået fra Ukrainas forbedrede langdistanserakettene, heter det i den britiske rapporten.

NRK - 23 sep 22 kl. 22:39

Australia og USA i samtaler om å bygge de første atomdrevne ubåtene

Australia er i samtaler med USA om å bygge de første atomdrevne ubåtene, melder Wall Street Journal fredag. Tidligere i år inngikk Australia og Frankrike forlik etter at Australia brøt en gigantkontrakt om kjøp av franske dieselUbåter. De brøt kontrakten fordi de heller ville ha atomdrevne Ubåter fra USA og Storbritannia..

VG - 20 okt 22 kl. 19:44

E-sjefen om russiske Ubåter: – Vi har rimelig god oversikt

LUTVANN LEIR (VG) Etterretningssjef Nils Andreas Stensønes sier de følger nøye med på russiske Ubåter. Han tror Putin vil unngå at krigen skal spre seg..

NRK - 22 jul 22 kl. 19:43

Russiske Ubåter observert utenfor Bergen i juni

To russiske Ubåter ble observert i internasjonalt farvann utenfor Bergen i juni, melder Expressen. Det var den britiske ubåtjegeren «HMS Portland» som oppdaget ubåtene. «Portland» skygget båtene til Nato-styrker tok over, ifølge britisk marine..

NRK - 22 jul 22 kl. 19:43

Russiske Ubåter observert utenfor Vestlandet i juni

To russiske Ubåter ble observert i internasjonalt farvann utenfor Vestlandet i juni, melder Expressen. Det var den britiske ubåtjegeren «HMS Portland» som oppdaget ubåtene. «Portland» skygget båtene til Nato-styrker tok over, ifølge britisk marine..

NRK - 22 jul 22 kl. 19:43

Russiske Ubåter observert utenfor Vestlandet

To russiske Ubåter ble observert i internasjonalt farvann utenfor Vestlandet i midten av juli, melder Expressen. Det var den britiske ubåtjegeren «HMS Portland» som oppdaget ubåtene. «Portland» skygget båtene til Nato-styrker tok over, ifølge den britiske marinen..

NRK - 03 okt 22 kl. 09:58

Sverige sender skip med sonarutstyr til området for gasslekkasje

Et stort svensk skip med sonarustyr om bord er sendt til området der det ble oppdaget eksplosjoner i gassrørledningene Nord Stream 1 og 2. Den svenske sjøforsvarets største skip, ubåtredningsskipet Belos, har seilet i området, ifølge Jyllands-Posten. Avisen skriver at skipet har utstyr som kan besiktige skadene på rørledningene.

Klartale - 28 sep 22 kl. 08:28

Forskere mener norske gassanlegg kan være i fare for angrep

I går ble det kjent at det er tre store lekkasjer av gass i rørene Nord Stream 1 og Nord Stream 2 i Østersjøen. Det er mistanke om at noen har ødelagt disse med vilje.– Jeg tror det er Russland som vil kutte forsyningen av gass uten å si det, Ståle Ulriksen til avisa E24.

NRK - 27 sep 22 kl. 22:26

– Norsk gassforsyning er viktige sabotasjemål

Oberstløytnant Geir Hågen Karlsen mener norsk gassforsyning sannsynligvis er det største og mest strategisk viktige sabotasjemålet i hele Europa akkurat nå. – Det kan gjøres på mange måter, med dykkere, Ubåter, ubemannede fartøy eller cyberangrep mot landinstallasjoner. Den trusselen tror jeg vi skal ta veldig alvorlig.

NRK - 27 sep 22 kl. 22:13

Oberstløytnant: – Norsk gassforsyning sannsynligvis Europas største sabotasjemål

– Vi har en storkrig i Europa akkurat nå. Norsk gassforsyning er sannsynligvis det største og mest strategisk viktige sabotasjemålet i hele Europa akkurat nå, sier oberstløytnant Geir Hågen Karlsen til NRK. – Det kan gjøres på mange måter, med dykkere, Ubåter, ubemannede fartøy eller cyberangrep mot landinstallasjoner.

VG - 06 okt 22 kl. 04:49

Slik skal Norge stå imot Putin

Beskyttelse av norsk sokkel handler om langt mer enn HV-soldater på sikringsoppdrag: Maritime patruljefly og krigsskip skal sikre oljeplattformer og gassrør mot Ubåter..

NRK - 11 jun 22 kl. 04:20

Ubåtforlik mellom Australia og Frankrike

Frankrike og Australia har inngått forlik etter at Australia i fjor brøt en gigantkontrakt om Ubåter. Konflikten mellom landene oppsto da Australia uten forvarsel avbrøt kjøp av franske dieselUbåter, og kunngjorde at landet heller ville kjøpe atomdrevne Ubåter av USA og Storbritannia. Australia betaler 555 millioner euro i kompensasjon for å ha brutt milliardkontrakten..

NRK - 25 sep 22 kl. 00:29

Nord-Korea skal ha prøveskutt rakett

Nord-Korea har prøveskutt minst én ballistisk rakett mot havet utenfor landets østkyst, ifølge generalstaben i Sør-Korea. I uttalelsen fra Sør-Korea fremkommer det ikke hvilken type rakett det skal være snakk om eller hvor langt den fløy før den falt ned i havet. Søndagens oppskyting fant sted dagen etter at sørkoreanske myndigheter opplyste at de hadde satt tegn til at Nord-Korea angivelig forberedt seg på en ny rakettest av en ballistisk rakett som kan skytes ut fra Ubåter.

VG - 20 sep 22 kl. 11:59

Krigen i Ukraina: – Vil unngå pinlig angrep

Frykten for å miste noen av sine mektigste våpen i Svartehavet, tvinger Russland til å flytte Ubåter. Det viser at Russland ikke er trygge på evnen til å forsvare Krim-halvøya..

NRK - 16 aug 22 kl. 14:56

Amerikansk spionfly i Barentshavet

Et amerikansk spionfly har i dag flydd fram og tilbake utenfor kysten av Kolahalvøya, ifølge Flightradar24. Dette skjer samtidig med at den russiske Nordflåten gjennomfører en militærøvelse i Barentshavet. Flyet fra US Air Force av typen RC-135W Rivet Joint tok i morges av fra den militære flyplassen Mildenhall, nordøst for London, og fløy deretter opp norskekysten.

Aftenposten - 29 apr 22 kl. 05:30

På innsiden av Norges nye overvåkingsfly som skal jakte på russiske Ubåter

JACKSONVILLE NAVAL BASE, FLORIDA (Aftenposten): Det er en ruteflyklassiker som skal gjøre følgende jobb for Norge og….

NRK - 28 apr 22 kl. 07:11

Russerne får ikke erstattet krigsskipet Moskva

Bosporosstredet forbli stengt for alle skip som ikke er tyrkiske. Dermed får ikke Russland erstattet det senkede krigsskipet Moskva eller landingsfartøyet Saratov i Svartehavet. Det melder britiske forsvarsmyndigheter på Twitter.

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

Financial Times: USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen. Ifølge avisen planlegger USAs president Joe Biden en kunngjøring sammen med Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison.

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Klokken 19 norsk tid bekrefter landene det i en uttalelse. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen.

NRK - 30 okt 21 kl. 01:44

Biden til Macron: – Vi var klønete

President Joe Biden kaller USAs opptreden i ubåtstriden med Frankrike, for «klumsete», skriver BBC. Frankrike har tatt det ille opp at USA fikk Australia til å bryte en avtale om kjøp av franske Ubåter, og overtalte dem til å kjøpe fra USA. Australia avtalte først å kjøpe 12 dieseldrevne Ubåter fra Frankrike for 340 milliarder kroner.

NRK - 22 feb 22 kl. 23:12

Nytt forsvarsfly kommer til Norge

Torsdag lander det første av fem nye maritime patruljefly i Norge som skal gjøre det lettere å oppdage Ubåter. Det norske P-8-flyet lander på Luftforsvarets base på Evenes flystasjon torsdag. Flyet skal hete «Viking» og blir en viktig milepæl med tanke på å styrke overvåkingen av havområdene utenfor Norge, skriver TV 2.

NRK - 29 okt 21 kl. 05:13

Macron og Morrison snakket sammen

Frankrikes president Emmanuel Macron snakket torsdag med Australias statsminister Scott Morrison for første gang siden ubåtkrisen forrige måned. Macron gjentok at Australias avgjørelse om å bryte en avtale med franskmennene om å kjøpe dieseldrevne Ubåter, til fordel for atomdrevne Ubåter fra USA "brøt tillitsforholdet mellom våre to land", heter det i en uttalelse fra hans kontor. (NTB).

NRK - 17 sep 21 kl. 16:25

Frankrike: Stoler ikke på Australia

Etter at Australia droppet ubåtavtalen med landet, sier franske myndigheter at de ikke lenger kan stole på Australia i de pågående handelsforhandlingene med EU. Onsdag kunngjorde USA, Australia og Storbritannia overraskende et nytt forsvarssamarbeid. Det innebærer at Australia skal bygge tolv atomdrevne Ubåter, og at de dermed vraker en storkontrakt om å kjøpe konvensjonelle Ubåter fra Frankrike.

NRK - 30 okt 21 kl. 01:44

Biden: Vi var klønete

President Joe Biden kaller USAs opptreden i ubåtstriden med Frankrike, for «klumsete», skriver BBC. Frankrike har tatt det ille opp at USA fikk Australia til å bryte en avtale om kjøp av franske Ubåter, og overtalte dem til å kjøpe fra USA...

VG - 03 okt 21 kl. 19:35

Østlandet: Både biler og båter under vann

I Oslo, Romerike og Østfold er det høy flomfare etter dager med mye nedbør. Enkelte eiere av småbåter har blitt til eiere av Ubåter..

Aftenposten - 22 sep 21 kl. 06:25

Mektige allierte i Nato krangler om Ubåter. Stoltenberg ber dem løfte blikket.

Ubåtstriden mellom fire mektige Nato-land truer med å skape splid i forsvarsalliansen..

NRK - 18 sep 21 kl. 11:21

USA vil møte Frankrike neste uke

USA håper de får diskutert striden med Frankrike om en ny sikkerhetsavtale med Australia ved FNs hovedforsamling neste uke. Det sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse lørdag. Talsmann Ned Price sier i uttalelsen at Frankrike er «en viktig partner og vår eldste allierte».

NRK - 16 sep 21 kl. 17:59

EU ikke informert om allianse

EU er lite fornøyd med å ha blitt holdt utenfor de hemmelige samtalene om et forsvarssamarbeid mellom USA, Storbritannia og Australia. – Vi er skuffet over å ikke bli informert og for å ikke ha vært del av disse samtalene, sa EUs utenrikspolitiske sjef Josep Borrell i en uttalelse torsdag. Prosjektet tolkes som et forsøk på å demme opp for Kinas innflytelse i blant annet Stillehavsregionen, og ble kunngjort av USAs president Joe Biden, Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison på et videomøte onsdag kveld norsk tid.

NRK - 08 jul 21 kl. 16:06

Norge kjøper nye tyske Ubåter

Norge og Tyskland har signert kontrakter om levering av nye Ubåter. Dermed blir også det tyske markedet åpnet for norsk forsvarsindustri. – Nå har vi nådd en viktig milepæl i ubåtprosjektet og i det strategiske samarbeidet med Tyskland.

NRK - 21 sep 21 kl. 18:04

USA-EU-møte i fare

Samtaler om handel og teknologi mellom EU og USA kan bli utsatt som følge av konflikten mellom Frankrike og USA om en kontrakt for bygging av Ubåter. Forberedelsesmøter som skulle funnet sted onsdag i Brussel i forkant av samtalene, er strøket fra EUs kalender av det slovenske presidentskapet. Det første møtet mellom EU og USA er planlagt i Pittsburgh i USA 29.

NRK - 05 okt 21 kl. 22:32

Kritisk til europeisk alternativ

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier at et europeisk forsvarssamarbeid utenfor Nato-samarbeidet ikke er veien å gå. Etter at Australia sikret seg atomdrevne Ubåter fra USA og Storbritannia i stedet for dieseldrevne fra Frankrike, har mektige allierte i Nato kranglet..

NRK - 15 sep 21 kl. 23:41

Samarbeid om atomUbåter

Australias statsminister Scott Morrison kunngjorde onsdag at landet vil begynne å bygge atomdrevne Ubåter i samarbeid med USA og Storbritannia. – Vi planlegger å bygge disse atomubåtene i Adelaide i Australia i tett samarbeid med USA og Storbritannia, sa Morrison på en videokonferanse med USAs president Joe Biden og britenes statsminister Boris Johnson onsdag. Atomubåtene er ikke ment til å utstyres med atomvåpen, sa lederne..

E24 - 21 sep 21 kl. 20:16

Handelsmøte mellom USA og EU i fare

Samtaler om handel og teknologi mellom EU og USA kan bli utsatt som følge av konflikten mellom Frankrike og USA om en kontrakt for bygging av Ubåter..

NRK - 21 sep 21 kl. 18:07

Macron vil samarbeide med India

Frankrikes president Emmanuel Macron er enig med Indias statsminister Narendra Modi om å koordinere sin opptreden i India-stillehavsområdet. Macrons telefonsamtale med Modi fant sted på et tidspunkt da Frankrike fortsatt er i harnisk over at Australia brøt en kontrakt om bygging av Ubåter og i stedet signerte en kontrakt med USA. Amerikanske tjenestemenn sier at president Joe Biden gjerne vil snakke med Macron på telefon for å redusere spenningen etter at Frankrike tilbakekalte ambassadørene fra USA og Australia.

NRK - 18 sep 21 kl. 03:20

USA håper på samtale med Frankrike

USA ønsker å få diskutere med Frankrike om sin forsvarsavtale med Australia på FNs generalforsamling neste uke, opplyser utenriksdepartementet fredag. – Frankrike er en viktig partner og vår eldste allierte, skrev talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price på Twitter fredag. Den diplomatiske striden oppsto da en omfattende forsvarsavtale mellom USA, Australia og Storbritannia ble kunngjort onsdag.

VG - 17 sep 21 kl. 03:23

Australia får tilgang på atomdrevne Ubåter – Kina fordømmer avtalen

Australia, USA og Storbritannia begrunner avtalen med «økte regionale sikkerhetsbekymringer». Det kinesiske utenriksdepartementet kaller avtalen «høyst uansvarlig»..

Dagbladet - 16 sep 21 kl. 01:42

Nytt partnerskap kan provosere Kina

Australia skal bygge tolv atomdrevne Ubåter i et nytt partnerskap med USA og Storbritannia. Det kunngjorde de tre landenes ledere onsdag.Click to add subtitle.

Dagbladet - 16 sep 21 kl. 01:42

Atompakt mot Kina kan provosere

Australia skal bygge tolv atomdrevne Ubåter i et nytt partnerskap med USA og Storbritannia. Det kunngjorde de tre landenes ledere onsdag..

NRK - 19 aug 21 kl. 16:05

Oppgraderer flåten i Svartehavet

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier landet vil gjennomføre en massiv oppgradering av skipsflåten i Svartehavet innen 2035, skriver NTB. – Vårt mål er å bygge en profesjonell, mektig flåte som er i stand til å stå imot enhver fiende, sier presidenten i et intervju med flere ukrainske mediehus torsdag. Den ukrainske lederen sier oppgraderingen inkluderer mindre krigsskip, hurtigbåter og Ubåter..

VG - 03 maj 21 kl. 21:30

Motstand mot atomUbåter: – Kjenner på frykt

TROMSØ (VG) Flere innbyggere i Tromsø er svært kritisk til mottak av atomdrevne Nato-Ubåter, og mener det har vært dårlig involvering og informasjon i saken. – Beklagelig, hvis det er inntrykket, sier Bakke-Jensen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com