Tsjernihiv

Tuesday, 16 July, 17:34

Nyheter om Tsjernihiv

NRK - 17 apr 24 kl. 09:16

Ukraina: Flere drept og såret i angrep mot Tsjernihiv

Et russisk rakettangrep mot Tsjernihiv nord i Ukraina har ført til at flere er drept og såret, sier områdets guvernør. – Fienden rettet tre rakettangrep mot sentrumsområdet. Sivile er blitt drept, og mange er såret.

NRK - 17 apr 24 kl. 09:16

Ukraina: Minst ti personer drept i angrep mot Tsjernihiv

Et russisk rakettangrep mot Tsjernihiv nord i Ukraina har ført til at flere er drept og såret, sier områdets guvernør. – Fienden rettet tre rakettangrep mot sentrumsområdet. Sivile er blitt drept, og mange er såret.

NRK - 17 apr 24 kl. 13:10

Dødstallene øker etter russisk angrep i Tsjernihiv

Onsdag morgen ble det meldt om et russisk rakettangrep mot Tsjernihiv nord i Ukraina. Rakettene skal ha truffet flere boligblokker, blant annet et åtte etasjer høyt bygg. Byens fungerende ordfører opplyste tidligere at minst åtte personer er drept.

VG - 17 apr 24 kl. 10:44

Minst ti drept i russisk angrep mot Tsjernihiv – Zelenskyj sier Ukraina ikke har nok luftvern

Minst ti skal være drept i et russisk angrep mot Tsjernihiv. – Dette hadde ikke skjedd hvis vi hadde tilstrekkelig luftvern, sier president Volodymyr Zelenskyj..

Aftenposten - 18 apr 24 kl. 10:15

Putin bombet huset til dommeren Natalia. Hun var heldig som overlevde blodbadet.

Tsjernihiv, UKRAINA (Aftenposten): Dødstallene fortsetter å stige etter onsdagens angrep..

NRK - 17 apr 24 kl. 18:27

Zelenskyj etterspør mer luftforsvar etter russiske angrep

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, etterspør mer støtte fra vestlige partnere, etter at et russisk angrep tok livet av 10 personer i Tsjernihiv onsdag morgen. – Dette ville ikke ha skjedd hvis Ukraina hadde fått tilstrekkelig med luftforsvarsutstyr, sier Zelenskyj via Telegram..

NRK - 19 aug 23 kl. 11:48

Sentrum av ukrainsk by truffet av russisk rakett

Sentrum i den ukrainske byen Tsjernihiv, 15 mil nord for Kyiv, ble lørdag truffet av en russisk rakett. Guvernøren i Tsjernihiv-regionen, Vjatsjeslav Tsjaus, sier det var en ballistisk rakett som rammet sentrum, og han ber folk holde seg i tilfluktsrommene. President Volodymyr Zelenskyj opplyser at et teater og et universitet ble rammet da raketten slo ned på hovedtorget i byen.

NRK - 20 aug 23 kl. 02:46

Antallet sårede i Tsjernihiv oppjusteres til 144

Minst 144 personer er meldt såret i det russiske rakettangrepet mot sentrum av den ukrainske byen Tsjernihiv lørdag. Blant de sårede er det 15 barn, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale lørdag kveld. – Jeg er sikker på at soldatene våre vil gi Russland et svar på dette terrorangrepet.

NRK - 19 aug 23 kl. 16:06

Minst sju drept i russisk rakettangrep

Lørdag formiddag ble den ukrainske byen Tsjernihiv, som ligger 15 mil nord for hovedstaden Kyiv, truffet av en russisk rakett. Innenriksminister Ihor Klymenko opplyser at minst sju mennesker ble drept og 90 såret, blant dem tolv barn, i angrepet på Tsjernihivs travle sentrum. Guvernøren i Tsjernihiv-regionen, Vjatsjeslav Tsjaus, sier det var en ballistisk rakett som rammet byen, og han ber folk holde seg i tilfluktsrommene.

NRK - 20 maj 23 kl. 05:50

Brann i boligblokk i Kyiv etter rakettangrep

Russland har gjennom natten gjennomført nye luftangrep mot Ukrainas hovedstad Kyiv. Det brøt ut brann på taket av en boligblokk. Det var taket på en ni etasjer høy boligblokk i bydelen Dniprovskyj som tok fyr, opplyser Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko.

NRK - 05 maj 23 kl. 04:48

Russland hevder å ha angrepet utenlandske instruktører i Ukraina

Russland har angrepet en base for utenlandske instruktører i Ukraina, ifølge en russisk militær talsperson. Sergej Zybinskij, talsperson for den vestlige kampgruppen i det russiske militæret, sier til det statlige nyhetsbyrået Ria Novosti at angrepet skjedde i Tsjernihiv-regionen. Han sier at det dreier seg om et flyangrep mot en midlertidig base for utenlandske instruktører.

NRK - 31 dec 22 kl. 12:29

Luftalarm over heile Ukraina

Flyalarmen har gått over heile Ukraina, melder ukrainske styresmakter på Telegram. Det er også meldt om fire rakettar over Tsjernihiv i retning Kyiv..

NRK - 30 mar 22 kl. 10:35

Sier angrepene fortsetter mot Tsjernihiv

Tross russiske løfter om å lette på angrepstrykket mot Kyiv og Tsjernihiv, fortsatte angrepene mot sistnevnte som før over natta, sier den lokale guvernøren. Vjatsjeslav Tsjaus uttaler i en video i sosiale medier at hus, bibliotek og kjøpesentre er blant byggene som er blitt rammet av russiske angrep i Tsjernihiv og Nizjyn. Foreløpig har det ikke kommet informasjon om døde eller skadde.

NRK - 26 mar 22 kl. 17:51

Ordfører: Tsjernihiv er fullstendig ødelagt

Ordføreren i den ukrianske byen Tsjernihiv sier at byen er fullstendig ødelagt av russiske styrker, og at 200 mennesker er drept de siste ukene. Tsjernihiv, som ligger ved grensen til Russland og Hviterussland, har nå under halvparten av sine opprinnelig 285.000 innbyggere.

NRK - 25 jun 22 kl. 11:32

Ukraina hevder å bli angrepet fra Belarus

Tsjernihiv-regionen nord i Ukraina ble i morgentimene utsatt for et massivt rakettangrep fra Belarus, ifølge den ukrainske hæren. Belarus hevder å stå utenfor krigen i Ukraina, selv om russiske invasjonsstyrker tidlig i krigen fikk fri adgang over grensa. – Rundt klokka 5 i dag morges ble Tsjernihiv-regionen utsatt for et massivt rakettangrep.

NRK - 03 sep 22 kl. 21:41

Ukrainske myndigheter: – Flere barn drept i russiske angrep

Flere barn er drept eller såret i russiske angrep i Ukraina de siste dagene, opplyser ukrainske myndigheter. – I Zelenodolsk drepte russerne en ni år gammel gutt, sier militærguvernøren i byen som ligger i Dnipropetrovsk-regionen, Valentyn Resnitsjenko. Til sammen ti personer ble såret i rakettangrepene, de fleste alvorlig, sier han.

NRK - 04 apr 22 kl. 02:47

Ukraina har gjenerobret flere byer i Tsjernihiv

Det ukrainske forsvaret sier deres styrker har gjenerobret flere byer i Tsjernihiv-regionen og at nødhjelp er på vei. Nyhetsbyrået RBK Ukraina melder at veien mellom Tsjernihiv og hovedstaden Kyiv delvis åpner for trafikk på mandag, skriver NTB..

NRK - 01 apr 22 kl. 08:02

Britisk etterretning: Ukraina har teke tilbake landsbyar nær Tsjernihiv

Ukrainske styrkar skal ifølge britisk etterretning ha teke tilbake landsbyane Sloboda og Lukashivka sør for byen Tsjernihiv i Ukraina. Det melder Reuters. Landsbyane ligg langs ei av hovudforsyningsrutene mellom byen Tsjernihiv og hovudstaden Kyiv..

NRK - 30 mar 22 kl. 13:37

Tsjernihiv under voldsomt angrep sier ordfører

Den nord-ukrainske byens Tsjernihiv er under et voldsomt angrep, det sier ordføreren Vladyslav Atrosjenko til CNN. Det skjer til tross for de russiske løftene på tirsdag om å trappe ned angrepene. – Dette er bare nok et eksempel på at Russland alltid lyver, sa Atrosjenko.

NRK - 08 aug 22 kl. 17:18

Russisk soldat dømt for krigsforbrytelser i Ukraina

En russisk soldat er dømt til ti års fengsel for krigsforbrytelser i Tsjernihiv nord i Ukraina. Soldaten er dømt for å ha skutt fra en stridsvogn mot en bygård, en ordre han fikk kort tid etter at krigen begynte i slutten av februar, ifølge ukrainsk rikskringkasting. En leilighet i tiende etasje av bygningen skal ha blitt ødelagt, men ingen ble såret i angrepet.

Klartale - 29 jul 22 kl. 06:30

Unge i Ukraina har ravefest mens de rydder i ruiner

Mer enn 200 unge ukrainere har funnet en ny måte å hjelpe landet sitt. De jobber for å rydde opp og bygge opp igjen det som ble ødelagt av soldater fra Russland.Det samme skjer hver dag.

NRK - 28 jul 22 kl. 05:27

Rakettangrep nord for Kyiv, opplyser guvernør

Et distrikt i Kyiv fylke, et stykke nord for den ukrainske hovedstaden, ble utsatt for rakettangrep natt til torsdag, sier den lokale guvernøren. – I morges satte fienden i gang et rakettangrep mot et lokalsamfunn i Vysjhorod-distriktet, skriver guvernør Oleksij Kuleba, ifølge en Twitter-melding fra Ukraine News klokken 5 torsdag norsk tid. Han sier det ble skutt mot infrastruktur i området, og at det jobbes med å finne informasjon om eventuelle ofre.

NRK - 28 jul 22 kl. 05:27

Rakettangrep nord for Kyiv

Et distrikt i Kyiv fylke, et stykke nord for den ukrainske hovedstaden, ble utsatt for rakettangrep natt til torsdag, sier den lokale guvernøren. – I morges satte fienden i gang et rakettangrep mot et lokalsamfunn i Vysjhorod-distriktet, skriver guvernør Oleksij Kuleba, ifølge en Twitter-melding fra Ukraine News klokken 5 torsdag norsk tid. Han sier det ble skutt mot infrastruktur i området, og at det jobbes med å finne informasjon om eventuelle ofre.

NRK - 26 jul 22 kl. 06:48

Unge ukrainere har rydderave i utbombet kulturhus

I et utbombet kulturhus i utkanten av Yahidne i Ukraina har mer enn 200 unge ukrainere funnet en ny måte å hjelpe landet sitt med gjenoppbyggingen. På dagtid, hver dag, arrangerer de et rydderave i landsbyen 14 mil nordøst for Kyiv. Tanken er å bruke dansefester som bakgrunn for å rydde i kaoset de russiske angrepene og okkupasjonen etterlot seg.

NRK - 12 maj 22 kl. 12:45

Ukraina: Tre personer skal være drept i russisk angrep i Tsjernihiv

Tre personer skal være drept og 12 personer skadd i et russisk angrep mot byen Novhorod-Siverskyj i Tsjernihiv nordøst i Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. Angrepet skal ha funnet sted onsdag Redningsarbeidere og helsepersonell arbeider på stedet, ifølge Tsjernihivs guvernør Viatsjeslav Tsjaus Angrepet skal ha skjedd mens det var mørkt og skal ha truffet kritisk infrastruktur, blant annet en skole, skriver NTB..

VG - 14 apr 22 kl. 07:15

Frykter soldatenes retur: – Vi vet jo ikke hva de kan finne på

Tsjernihiv (VG) Hva om russerne kommer tilbake? Frykten ligger rett under overflaten i tidligere beleirede Tsjernihiv..

NRK - 11 apr 22 kl. 01:07

Flere skutt i kirke i Tsjernihiv

Flere lik er funnet i en kirke i den ukrainske byen Tsjernihiv der russiske styrker hadde hovedkvarter under okkupasjonen. Ukainas ombud for menneskeretter, Lyudmyla Denisova, sier dette er en klar krigsforbrytelse..

NRK - 09 apr 22 kl. 05:02

12-åring gravlagt i Tsjernihiv

12 år gamle Veronika Kuts ble fredag gravlagt i landsbyen L'hiv ved Tsjernihiv i Nord-Ukraina, omgitt av familien og bestemoren Liudmila Sumantsjuk. Veronika Kuts er en av mange ukrainere som ble drept da russiske styrker angrep hjembyen hennes..

NRK - 18 jun 22 kl. 05:37

Satellittfoto viser nedgang i ukrainsk kornproduksjon

Analyser av satellittbilder fra det private amerikanske selskapet Maxar kaster nytt lys over krigens innvirkning på kornproduksjonen i Ukraina. Maxar har offentliggjort bilder som viser endringer sammenlignet med i fjor. Områdene med størst årlig prosentvis nedgang i kornproduksjonen er Tsjernihiv-regionen og Zjytomyr-regionen, med et fall på henholdsvis nesten 70 prosent og 67 prosent, melder BBC..

NRK - 04 apr 22 kl. 03:52

Ordfører: 70 prosent av Tsjernihiv er ødelagt

Hele 70 prosent av byen Tsjernihiv nord i Ukraina er ødelagt i russiske angrep, sier byens ordfører. – Konsekvensene er alvorlige, som de er i Butsja, Kharkiv og muligens i Mariupol, sier Vladyslav Atrosjenko til avisa Ukrainska Pravda..

NRK - 02 apr 22 kl. 18:08

Sier de har gjenerobret 30 landsbyer utenfor Kyiv

Rådgiver for Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, Olexij Arestovytsj, sier at ukrainske styrker har tatt tilbake rundt 30 landsbyer utenfor Kyiv. Samtidig sier han at kampene øst i landet forsterkes. Det skal ha blitt utført luftangrep mot Mariupol, Kharkiv og Tsjernihiv.

NRK - 30 mar 22 kl. 14:28

Færre angrep mot Kyiv – flere angrep andre steder

De russiske angrepene mot Kyiv har stilnet, men fortsetter med uforminsket styrke flere andre steder i Ukraina. Etter tirsdagens forhandlingsmøte i Istanbul lovet Russland å trappe ned angrepene mot den ukrainske hovedstaden og byen Tsjernihiv. – Natten var relativt rolig, men lyden av sirener og skuddveksling kunne høres fra kamphandlinger rundt byen, opplyste Kyivs varaordfører Mykola Povoroznyk onsdag formiddag.

VG - 29 mar 22 kl. 14:05

Russlands viseforsvarsminister: Vil «drastisk nedskalere» militær aktivitet rundt Kyiv og Tsjernihiv

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at de vil «drastisk nedeskalere krigsaktiviteten» ved Kyiv og Tsjernihiv..

NRK - 23 mar 22 kl. 09:46

Ukraina seier russisk styrkar har øydelagt bru brukt til evakuering

Russiske styrkar skal ha bomba og øydelagt ei bru i byen Tsjernihiv i Ukraina som blei brukt til evakueringar, ifølgje guvernøren i byen. Ho kryssa elva Desna og knytte byen saman med hovudstaden Kyiv. Brua blei og brukt til å levere humanitær bistand.

NRK - 03 jun 22 kl. 04:36

Ukraina: Delvis fremgang i Sievjerodonetsk

Ukraina har hatt noe fremgang i kampene mot delvis russiskokkuperte Sievjerodonetsk, men det er for tidlig å si hvordan det vil ende, sier Ukrainas president. – Situasjonen der er den vanskeligste nå, og det er slik også i byer og lokalsamfunn i nærheten, som Lysytsjansk, Bakhmut og andre plasser. Mange byer står overfor kraftige russiske angrep, sier president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale.

NRK - 17 mar 22 kl. 15:09

Amerikaner drept i Tsjernihiv-angrep

En amerikansk statsborger er blant de drept i angrepet mot Tsjernihiv, melder ukrainsk politi. Minst 53 mennesker ble drept..

VG - 17 mar 22 kl. 14:48

Flere døde etter artilleriangrep i Tsjernihiv

Politiet i Tsjernihiv fylke sier torsdag at byen nok en gang har blitt rammet av kraftig russisk artilleriskyts. .

NRK - 17 mar 22 kl. 11:31

Ukrainske myndigheter: 53 personer drept i Tsjernihiv

53 personer ble drept i byen Tsjernihiv onsdag, sier lokale myndigheter. Byens regionale guvernør har bekreftet dette, melder Sky News. Ifølge nyhetskanalen ble tre døde barn funnet i en bygning som ble beskutt i byen.

NRK - 17 mar 22 kl. 01:53

5 døde i artilleriangrep i Tsjernihiv

Ifølge ukrainske redningsarbeidere ble fem personer, inkludert tre barn, drept i et artilleriangrep i byen Tsjernihiv onsdag. De fem personene ble drept da russiske soldater angivelig skjøt mot en boligblokk i byen som ligger nord i Ukraina. Redningsarbeiderne hentet ut likene fra ruinene av bygningen som hadde flere etasjer, skriver Ukrainas krisedepartement på Telegram.

NRK - 16 mar 22 kl. 14:42

CNN: Minst ti menneske kan ha vorte drepne i brødkø i Ukraina

Geolokalisering gjennomført av CNN tyder på at ein granat eller ein rakett trefte ein brødkø i den ukrainske byen Tsjernihiv onsdag morgon. Ein lokal journalist på staden seier at minst ti menneske vart drepne i angrepet, men det kan ikkje CNN stadfeste via uavhengige kjelder. CNNs video viser det som ser ut til å vere livlause menneske på bakken, og at nokon vart boren til ein bil i nærleiken.

NRK - 07 mar 22 kl. 02:14

Den ukrainske regjeringen melder om kraftige angrep

Russiske styrker har intensivert artilleriangrepene mot byer både sentralt, i nord og i sør av Ukraina søndag kveld, ifølge den ukrainske regjeringen. – Den seneste bølgen med missilangrep kom da mørket falt på, sa president Volodymyr Zelenskyjs rådgiver Oleksij Arestovitsj på ukrainsk TV søndag. Ifølge ham er blant annet utkantene av Kyiv, byen Tsjernihiv i nord, Mykolajiv i sør og Kharkiv i øst, landets nest største by, blant byene som ble utsatt for kraftige angrep.

Aftenposten - 19 maj 22 kl. 10:02

Nina Vynnyk (62) mistet alt. Hvem skal ta regningen?

Tsjernihiv, UKRAINA (Aftenposten): Gjenoppbyggingen av Ukraina er i gang..

NRK - 17 maj 22 kl. 13:12

Ukraina: Åtte personar drepne i luftåttak

Åtte personar er drepne og 12 skadde etter eit russisk luftåttak i Tsjernihiv, hevdar ukrainske myndigheiter. Det melder Reuters..

NRK - 03 mar 22 kl. 14:54

Ni døde i angrep i Tsjernihiv

Minst ni personar er drepne og fire såpa etter at to skular og fleire hus i Tsjernihiv blei treft av eit russisk rakettangrep. Det melder guvernøren, ifølge Reuters. Redningsarbeidet er i gang..

NRK - 03 mar 22 kl. 14:54

22 døde i angrep i Tsjernihiv

Minst ni personar er drepne og fire såra etter at to skular og fleire hus i Tsjernihiv blei treft av eit russisk rakettangrep torsdag ettermiddag. Det melder guvernøren, ifølge Reuters. Redningsarbeidet er i gang.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com