Trusselen

Monday, 15 July, 16:21

Nyheter om Trusselen

NRK - I førrgår: 06:04

Nord-Korea hardt ut mot Nato

USA og Nato utgjør en trussel mot verdensfreden, uttaler regimet. Landet kommer med kraftig kritikk mot slutterklæringen fra Nato-toppmøtet i Washington. – Washington-toppmøtets erklæring, som ble kokt i hop og lagt fram 10.

NRK - 11 jul 24 kl. 21:40

CNN: Russland skal ha planlagt å likvidere toppsjefer i europeisk forsvarsindustri

Russland skal ha hatt planer om å ta livet av toppsjefene i europeisk forsvarsindustri, blant dem Armin Papperger i Rheinmetall, melder CNN. CNN oppgir flere vestlige etterretningsorganisasjoner og fem amerikanske og vestlige tjenestemenn som kilder for oppslaget. Det skal ha blitt avslørt av en amerikansk etterretningstjeneste som i sin tur underrettet tyske myndigheter, bekrefter en høyt plassert tysk tjenestemann.

NRK - 11 jul 24 kl. 10:06

TV 2: Dømt for Vipps-ran i Bergen

En 24 år gammel mann fra Askøy er dømt til ti måneders fengsel etter et Vipps-ran i vinter. Det melder TV 2. Mannen og to andre skal ha tatt med balltre, dekket til ansiktet og truet tre tilfeldige personer i Nygårdsgaten i januar i år.

NRK - 11 jul 24 kl. 10:06

Dømt for Vipps-ran i Bergen

En 24 år gammel mann fra Askøy er dømt til ti måneders fengsel etter et Vipps-ran i vinter. Mannen og to andre skal ha tatt med balltre, dekket til ansiktet og truet tre tilfeldige personer i Nygårdsgaten i januar i år. Han skal ha holdt fram en gjennomsiktig beholder med væske inni og sa det var syre.

NRK - 11 jul 24 kl. 04:42

Kina åtvarar Nato

Nato bør slutte å hausse opp den såkalla Kina-Trusselen. Det seier ein talsperson for Kina sin delegasjon til EU. Nato-generalsekretær Jens Stoltenberg sa i går at Kina si støtte til Russland forlengar krigen i Ukraina.

Aftenposten - 20 jun 24 kl. 21:14

I Netflix-filmen angripes utøverne av hai. Den ekte Trusselen er en annen.

Emmanuel Macron har lovet å bade i Paris’ berømte elv før OL. Kun fem uker før lekene hersker det fortsatt usikkerhet….

NRK - 20 jun 24 kl. 18:20

Det hvite hus: Skuffet over israelsk våpenpåstand

Det hvite hus sier at de er skuffet over Benjamin Netanyahus påstand om at USA har holdt tilbake våpen til Israel. – Det var mildt sagt forvirrende og absolutt skuffende, spesielt med tanke på at ingen andre land gjør mer for å hjelpe Israel med å forsvare seg mot Trusselen fra Hamas, sier John Kirby, talsmann for USAs nasjonale sikkerhetsråd. Tidligere i uken hevdet den israelske statsministeren at president Joe Biden har holdt tilbake våpen og ammunisjon til Israel.

Dagbladet - 12 jun 24 kl. 08:36

Politiet bekymret: - Største Trusselen

Politiet ser en bekymringsfull økning og trussel fra svenske kriminelle nettverk i Nord-Norge. Samtlige kommuner i Troms er orientert om situasjonen: - Vi klarer det ikke alene, sier politiet..

NRK - 12 jun 24 kl. 08:26

Politiet i Nord-Norge: Økt trussel fra svenske kriminelle nettverk

Troms politidistrikt skal ha en pressekonferanse om det de mener er en «bekymringsfull økning og trussel fra svenske kriminelle nettverk i Nord-Norge», skriver de selv i en pressemelding onsdag morgen. Problemet skal være spesielt stort i Troms. Pressekonferansen starter klokka 11.

Klartale - 28 apr 24 kl. 06:05

– For omtrent all natur er den største Trusselen den samme

Klima og miljø har vært et tema i lang tid. António Guterres snakker om det stadig vekk; utslipp av klimagasser og hogging av skog.– Det kveler planeten vår, sier FN-sjefen.

NRK - 23 maj 24 kl. 04:33

Mann pågrepet for trusler med våpen i Stjørdal

En mann i 30-årene er pågrepet etter en trusselsituasjon i Stjørdal natt til torsdag. Mannen skal ha kommet med trusler med våpen. Ingen ble skadet i hendelsen, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding klokken 3.

VG - 07 apr 24 kl. 10:18

PST: Trusselen er svekket

PSTs undersøkelser av Trusselen mot moskeene i Oslo tyder på at de ikke var reelle, sier Martin Bernsen i PST..

NRK - 07 apr 24 kl. 10:07

PST: Realiteten i Trusselen er svekket

Lørdag ble det innført generell bevæpning av politiet etter at det ble oppdaget trusler mot moskeer i Oslo. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener nå det ikke er snakk om noen umiddelbar trussel. – Realiteten i Trusselen er svekket, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til NRK.

NRK - 03 apr 24 kl. 10:46

Politiet: Bombetrussel mot Stortinget

Det er snakk om en bombetrussel, opplyser operasjonsleder Sven Christian Lie i oslopolitiet til NRK. Politiet fikk melding om Trusselen klokka 09.48.

Dagbladet - 07 maj 24 kl. 10:07

Dette truer sikkerheten under Eurovision

Trusselbildet beskrives som komplekst før folkefesten i Malmö. Terrorforsker mener at den største Trusselen kan kobles til Russland..

NRK - 25 apr 24 kl. 11:51

Macron: Risiko for at Europa kan dø

Unter en tale ved Sorbonne-universitetet i Paris torsdag sa Frankrikes president Emmanuel Macron at kampen for å bygge et sterkt Europa er langt fra vunnet, skriver Reuters. Videre la han til at Europa er ved et vippepunkt, og at mer må til for å kunne konkurrere med globale rivaler. – Det er en risiko for at vårt Europa kan dø.

NRK - 17 apr 24 kl. 01:32

«Great Barrier Reef» skadet av høye temperaturer

Verdens største korallrev, «Great Barrier Reef», er ifølge australske myndigheter rammet av det som skal være dets verste tilfelle av såkalt «bleking». Det melder AFP. Ved bleking kvitter korallene seg med algene som lever i dem.

Klartale - 15 apr 24 kl. 08:48

Israel og Iran skylder på hverandre

Iran angrep Israel i helgen. De brukte droner og missiler. Det meste ble stoppet.

NRK - 14 apr 24 kl. 03:06

Israel nedjusterer tilfluktsvarsel

Det israelske militæret har nedjustert et tidligere varsel til innbyggere flere steder i landet om å holde seg nær tilfluktsrom. Det kan tyde på at de anser Trusselen om mer iransk bombardement for å være over, skriver Reuters. – Det er ikke lenger behov for å oppholde seg nær et sikret område, heter det i varselet, som gjelder for hele landet.

NRK - 06 mar 24 kl. 13:36

Politiet ser alvorlig på trusler mot lokalavis

Politiet ser alvorlig på truslene som er fremsatt mot avisa Varden og deres redaktør, Tom Erik Thorsen. Ifølge avisa er Trusselen fremsatt i forbindelse med en sak de har dekket journalistisk. Leder for etterforskning og etterretning ved Grenland politistasjon, Annie Sandersen, sier at politiet har innført sikkerhetstiltak for flere personer i forbindelse med denne Trusselen..

NRK - 13 apr 24 kl. 22:04

IDF: Iran har skutt droner mot Israel

Iran har avfyrt flere droner mot Israel lørdag kveld. Det melder den israelske hæren (IDF). Tidligere på kvelden innført Israel en rekke sikkerhetstiltak.

NRK - 13 apr 24 kl. 19:28

Israel sier de overvåker planlagt angrep

Israel overvåker et planlagt angrep fra Iran og Teherans allierte i regionen, sier Israels forsvarsminister Yoav Gallant lørdag. Ministeren gir ingen detaljer om Trusselen..

NRK - 13 apr 24 kl. 19:28

Israel stenger alle skolene

Israel overvåker et planlagt angrep fra Iran og Teherans allierte i regionen, sier Israels forsvarsminister Yoav Gallant lørdag. Ministeren gir ingen detaljer om Trusselen. Ifølge det israelske forsvaret er alle styrkene i full alarmberedskap.

Dagbladet - 10 apr 24 kl. 01:40

Slår Kina-alarm

FBI-sjefen med klar beskjed. - Den største Trusselen..

Dagbladet - 08 apr 24 kl. 08:36

Trussel om skoleskyting - iverksetter tiltak

Skolen i Bergen anser ikke Trusselen som reell. Tar likevel ingen sjanser..

NRK - 07 apr 24 kl. 23:57

Skole i Bergen gjør tiltak etter trussel om skoleskyting

Sandgotna skole i Bergen gjør mandag flere tiltak etter en trussel om skoleskyting. Blant annet innføres det adgangskontroll og låste dører. Foresatte til elever ved Sandgotna skole har mottatt en melding fra skolen om at det vil bli innført sikkerhetstiltak mandag 8.

NRK - 07 apr 24 kl. 10:07

PST til Dagbladet: Ingen umiddelbar trussel

Lørdag ble det innført generell bevæpning av politiet etter at det ble oppdaget trusler mot moskeer i Oslo. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mener nå det ikke er snakk om noen umiddelbar trussel. – Undersøkelsene våre så langt tyder på at det er ingen umiddelbar trussel, og at realiteten i Trusselen er svekket, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Dagbladet..

Aftenposten - 06 apr 24 kl. 13:40

Her er Trusselen som fører til nasjonal bevæpning

Trusler mot tre konkrete moskeer i Oslo har fått politiet til å innføre nasjonal bevæpning..

NRK - 04 apr 24 kl. 10:31

PST tar over trusselsakene mot Stortinget

– PST jobbar vidare med desse sakene for å avdekke kva som liggje i dei, og kva som har skjedd, seier seniorrådgivar i PST Eirik Veum til NRK. Dei vil sjå nærare på om det har vore retta liknande truslar mot Stortinget, eller andre miljø tidlegare, og om dei eventuelt kjem frå same miljø. VG omtala saka fyrst.

Dagbladet - 03 apr 24 kl. 18:47

- Drittunge som ikke skjønner alvoret

Ekstremismekjenner tror Trusselen mot Stortinget på 4chan var «gutta-snakk»..

Klartale - 02 apr 24 kl. 06:00

5 ting du må vite om Nato

11. mars blir det svenske flagget heist til topps. Regnet pøser ned utenfor Natos kontor i Brussel.

Aftenposten - 25 mar 24 kl. 19:18

Bør Europa igjen frykte IS? – Trusselen fra IS forsvant aldri, sier ekspert.

BRUSSEL/OSLO (Aftenposten): Den islamske stat hevder de står bak terroren i Moskva. Hvorfor ville de ramme Russland?.

Klartale - 25 mar 24 kl. 13:30

Politiet skal bære våpen i påsken

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) har vurdert Trusselen i Norge. Politiet skal gå med våpen i påsken. Det skriver Politidirektoratet i en pressemelding.

Klartale - 12 feb 24 kl. 13:07

Dette er de største truslene mot Norge

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) har sett på hva som kan true Norge i 2024. Det har også Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Etterretningstjenesten (E-tjenesten) gjort.Funnene la de fram for pressen mandag.

NRK - 21 mar 24 kl. 20:02

Blinken: Israelsk storoffensiv i Rafah vil være en tabbe

En israelsk storoffensiv i Rafah vil være en tabbe, mener USAs utenriksminister Antony Blinken. Han ser fortsatt positivt på mulighetene for en våpenhvile. Israel har lenge varslet en bakkeoffensiv mot byen Rafah sør på Gazastripen der det nå oppholder seg rundt 1,5 millioner palestinere, det store flertallet av dem internt fordrevne som lever i provisoriske telt.

NRK - 18 mar 24 kl. 09:32

KrF vil forby TikTok i Norge

KrF mener TikTok er en sikkerhetsrisiko og vil ha forbud mot den populære appen. Stortingsrepresentant for KrF, Kjell Ingolf Ropstad, mener Trusselen fra Kinesiske myndigheter, som står bak appen, er alvorlig. – Det er en sikkerhetsutfordring at de kan få mye informasjon om norske brukere og kan bruke TikTok til å påvirke befolkningen og spre feilinformasjon, sier han.

Dagbladet - 13 mar 24 kl. 20:30

Fnyser av Putin-trussel

Putin vil utstasjonere soldater og nye våpen langs finskegrensa etter at landet ble med i Nato. Finsk og norsk ekspert fnyser av den militære Trusselen..

NRK - 08 mar 24 kl. 17:59

Great Barrier Reef rammet av hett hav – store skader på verdens største korallrev

For femte gang på åtte år fører varmt havvann til store skader på Great Barrier Reef utenfor Australia. Det opplyste australske myndigheter fredag. – Klimaendringene er den største Trusselen mot korallrev verden over.

NRK - 05 mar 24 kl. 12:03

Trusselvurderinga for 2024: Politiet er bekymra for svensk organisert kriminalitet

Trusselen frå organiserte kriminelle nettverk er betydeleg, ifølge PST. Auka konfliktnivå frå svenske organiserte kriminelle og vald blant mindreårige er noko av det som uroar politiet mest. Trusselvurderinga rettar fokus på det som truar samfunnet som heilskap.

Aftenposten - 05 mar 24 kl. 12:01

Politiet: Svenske kriminelle nettverk er en fremtredende trussel i Norge

Politiet mener Trusselen fra organiserte kriminelle nettverk i Norge er betydelig og økende..

NRK - 12 dec 23 kl. 16:35

Nederland hever beredskapen til nest høyeste nivå

Trusselen om et terrorangrep i Nederland har økt såpass at myndighetene hever beredskapen til nivå fire, det nest høyeste på landets skala. Det er fire år siden sist trusselnivået var såpass høyt, skriver den nederlandske kringkasteren Nos. Det er flere faktorer sammenlagt som gjør at anti-terrormyndigheten NCTV anser Trusselen om angrep som høyere, blant annet krigen mellom Israel og Hamas, koranbrenninger i flere europeiske land og oppfordringer til terror fra IS og al-Qaeda.

Klartale - 26 feb 24 kl. 06:00

Krigen har sendt millioner på flukt

Sudan har hatt borgerkrig i ti måneder. Hovedstaden Khartoum er nå en krigssone. Folk gjemmer seg i hjemmene sine.

NRK - 01 nov 23 kl. 14:31

PST: Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet

– Trusselbildet i Norge vurderes ikke som vesentlig endret som følge av konflikten i Midtøsten, sier leder for kontraterroravdelingen i PST, Lars Lilleby på en pressekonferanse tirsdag. PST vurderer derimot at Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet. PST er ikke kjent med at det på dette tidspunkt planlegges terrorangrep mot Norge som følge av konflikten i Midtøsten.

NRK - 22 feb 24 kl. 12:03

Kripos om kriminelle nettverk: Fem konkrete trusler mot Norge

En ny Kripos-rapporten viser til fem konkrete trusler Kripos har identifisert som utgjør en alvorlig trussel mot Norge. – Vi ser at det er en alvorlig situasjon der Norge kan bli et transittland for narkotika, og at både politiet, Tolletaten og andre samfunnsaktører må samarbeide og jobbe målrettet for å motvirke denne utviklingen, sier leder for etterforskningsavdelingen ved Kripos, Eivind Borge. I tillegg til narkotikaTrusselen, peker Kripos på Trusselen fra kriminelle nettverk i Sverige, Marokko, Litauen, samt albanskspråklige land.

NRK - 22 feb 24 kl. 12:03

Kripos: Fem konkrete trusler mot Norge

En ny rapport viser til fem konkrete trusler Kripos har identifisert som utgjør en alvorlig trussel mot Norge. – Vi ser at det er en alvorlig situasjon der Norge kan bli et transittland for narkotika, og at både politiet, Tolletaten og andre samfunnsaktører må samarbeide og jobbe målrettet for å motvirke denne utviklingen, sier leder for etterforskningsavdelingen ved Kripos, Eivind Borge. I tillegg til narkotikaTrusselen, peker Kripos på Trusselen fra kriminelle nettverk i Sverige, Marokko, Litauen, samt albanskspråklige land.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com