Trusselen

Saturday, 02 December, 12:48

Nyheter om Trusselen

NRK - 01 nov 23 kl. 14:31

PST: Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet

– Trusselbildet i Norge vurderes ikke som vesentlig endret som følge av konflikten i Midtøsten, sier leder for kontraterroravdelingen i PST, Lars Lilleby på en pressekonferanse tirsdag. PST vurderer derimot at Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet. PST er ikke kjent med at det på dette tidspunkt planlegges terrorangrep mot Norge som følge av konflikten i Midtøsten.

VG - 05 nov 23 kl. 02:48

Trusselen mot jøder øker i Danmark

Trusselen mot jøder i Danmark har økt siden Hamas-bevegelsen angrep Israel 7. oktober, sier landets justisminister Peter Hummelgaard..

NRK - 14 nov 23 kl. 19:51

Ung gutt skal ha blitt truet av mann med kniv i Sarpsborg

En ti år gammel gutt skal ha blitt truet av en mann med kniv i Sarpsborg i 15-tiden i ettermiddag, opplyser politiet. Trusselhendelsen skal ha skjedd da gutten var på vei hjem fra skolen. Politiet har pågrepet en mann i slutten av 30-årene, som de mistenker står bak Trusselen..

NRK - 01 nov 23 kl. 19:06

Støre til trossamfunn: – Alle i Norge skal være trygge

Krigen i Gaza skal ikke antenne konflikter i norske gater, understreker statsminister Jonas Gahr Støre. Onsdag møtte han de ulike trossamfunnene i Norge. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) kom onsdag med en ny trusselvurdering i lys av krigen i Midtøsten.

VG - 01 nov 23 kl. 14:36

PST: - Vurderer at Trusselen mot jødiske mål i Norge er skjerpet

PST legger frem sin trusselvurdering onsdag..

VG - 01 nov 23 kl. 14:36

PST: – Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet

PST legger frem sin trusselvurdering onsdag..

Dagbladet - 01 nov 23 kl. 14:35

Dette frykter PST nå

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) øker ikke det generelle trusselnivået, men er bekymret for Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge..

VG - 01 nov 23 kl. 14:36

PST: – Trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge er skjerpet

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vurderer det generelle trusselnivået i Norge som uendret..

Klartale - 01 nov 23 kl. 06:00

Hvorfor frykter Iran og Israel hverandre?

Israel vil knuse gruppa Hamas. De slipper bomber over Gaza. Samtidig sender USA soldater og krigsskip til Midtøsten.

NRK - 25 okt 23 kl. 19:56

President Biden med stønad til Israel

Onsdag kveld norsk tid møtte President Biden og den australske statsministeren Anthony Albanese pressa i Det kvite hus. – Sinnet, smerta og frustrasjonen israelarane føler på, er fullt forståeleg. Israel har rett til å svara på åtaket, og me skal syrgja for at Israel har det dei treng for å svara på Trusselen frå Hamas, sa Biden.

NRK - 25 okt 23 kl. 19:56

President Biden med stønad til Israel: – Israel har rett til å svara på åtaket

Onsdag kveld norsk tid møtte President Biden og den australske statsministeren Anthony Albanese pressa i Det kvite hus. Han starta med å rosa alliansen mellom USA og Australia, før han retta fokus mot Midtausten. – Sinnet, smerta og frustrasjonen som israelarane føler på, er fullt forståeleg.

NRK - 25 okt 23 kl. 19:56

President Biden: Stolar ikkje på dødstala frå Gaza

Onsdag kveld norsk tid møtte President Biden og den australske statsministeren Anthony Albanese pressa i Det kvite hus. Han starta med å rosa alliansen mellom USA og Australia, før han retta fokus mot Midtausten. – Sinnet, smerta og frustrasjonen som israelarane føler på, er fullt forståeleg.

Aftenposten - 20 okt 23 kl. 09:37

Trusselen fra nord. Slik kan Israels krig bli utvidet.

Israel er allerede i kamp med erkefienden Hizbollah i Libanon. En invasjon i Gaza vil øke faren for spredning av….

NRK - 20 okt 23 kl. 03:56

En person pågrepet etter bombetrussel mot St. Olavs hospital i Trondheim

Trusselen ble fremsatt i 23-tiden torsdag kvled. Det er opprettet straffesak, melder politiet i Trøndelag..

NRK - 18 okt 23 kl. 14:17

Seks franske flyplasser evakuert etter bombetrusler

Seks franske flyplasser evakuerte på grunn av bombetrusler, ifølge en kilde i politiet. Flyplassene i Lille, Lyon, Nantes, Nice, Toulouse, Beauvais nær Paris er evakuert for at myndighetene kan «fjerne all tvil» om at Trusselen er ekte, meldte den ikke-navngitte politikilden tidligere onsdag. Truslene skal ha kommet på e-post.

NRK - 16 okt 23 kl. 11:00

Skole i Frankrike evakuert etter bombetrussel, melder AFP

Lørdag ble ti personer varetektsfengslet etter det antattet terrorangrepet på en skole i Arras i Frankrike, hvor en lærer ble drept i et knivangrep. Mandag er skolen evakuert etter bombetrussel, det melder AFP. Trusselen skal være fremsatt over internett, skriver nyhetsbyrået.

NRK - 14 okt 23 kl. 16:07

Evakuerer Versailles etter bombetrussel

Det har kommet en bombetrussel mot slottet i Versailles, og evakuering pågår, melder AFP. Nyhetsbyrået viser til kilder i politiet. Versailles er et kongelig slott i regionen Île-de-France utenfor Paris.

NRK - 12 okt 23 kl. 15:26

Stoltenberg: Nato oppnevner koordinator for antiterror

Nato har innfridd et krav fra Tyrkia om å oppnevne en egen koordinator for antiterror, opplyser Nato-sjef Jens Stoltenberg. Kunngjøringen kom på en pressekonferanse på Natos forsvarsministermøte onsdag. – Terrorisme fortsetter å være den mest direkte Trusselen for alliansen.

NRK - 03 okt 23 kl. 06:22

Niger: 29 soldager drept av islamister

29 soldater ble drept i et angrep vest i Niger nær grensa til Mali mandag, sier militærjuntaen i landet. Ifølge landets forsvarsdepartement gikk over 100 jihadister til angrep med eksplosiver og kamikaze-kjøretøy, ble det opplyst på statlig TV sent mandag. De opplyser at angrepet skjedde under en militæraksjon med mål om å «nøytralisere Trusselen fra Den islamske stat (IS) i området».

NRK - 30 sep 23 kl. 00:31

Juntaleder: Ingen prioritet å holde valg i Burkina Faso

Sammenlignet med sikkerhet, er det å holde valg i Burkina Faso ingen prioritet, sier leder Ibrahim Traore for militærjuntaen som kuppet makten i fjor. Traore har tidligere lovet at landet skal gå tilbake til demokrati og ha presidentvalg innen juli 2024. – Det er ingen prioritet, det kan jeg si dere helt tydelig.

NRK - 29 sep 23 kl. 12:51

Kripos-sjefen: Holder ikke med 15 millioner kroner til gjengsatsing

Denne uka lovte regjeringen 15 millioner kroner til politiet i Oslo Øst for å forebygge at svensk gjengvold krysser grensen. Det er ikke nok, sier Kripos-sjefen. – Hvis man skal få gjort noe med dette, så kreves det betydelig mye mer enn 15 millioner kroner til Oslo politidistrikt for en satsing på Oslo øst.

NRK - 26 sep 23 kl. 18:26

Nord-Korea til FN: – På terskelen til atomkrig

Nord-Koreas FN-utsending sa til FNs generalforsamling tirsdag at Koreahalvøya er på terskelen til atomkrig – Den militære sikkerhetssituasjonen i og rundt den koreanske halvøya har blitt drevet nærmere randen av en atomkrig, sa Nord-Koreas FN-ambassadør, Kim Song, til generalforsamlingen. Han mente at USA og Sør-Korea har skapt en farlig situasjon og sa videre at Nord-Korea ikke har noe annet valg å akselerere opprustingen av forsvaret. FNs generalsekretær António Guterres sa tirsdag at verden er på vei inn i et nytt atomvåpenkappløp.

NRK - 26 sep 23 kl. 16:25

Guterres advarte mot atomvåpenkappløp

FNs generalsekretær Antonio Guterres sa tirsdag at verden er på vei inn i et nytt atomvåpenkappløp. Han advarte om at Trusselen om utslettelse henger over verden. Det rasles igjen med atomsablene.

NRK - 22 sep 23 kl. 14:26

Krim-halvøya rammet av dataangrep

Kort tid etter at den russiske svartehavsflåtens hovedkvarter på Krim-halvøya ble angrepet, melder en russisk tjenestemann at Krim-halvøya har blitt utsatt for et dataangrep. Det melder Reuters. Angrepet skal ifølge lokale tjenestemenn være rettet mot internettleverandørene.

NRK - 12 aug 23 kl. 21:58

Ny evakuering av Eiffeltårnet

Eiffeltårnet i Paris ble lørdag kveld evakuert på grunn av en bombetrussel – for andre gang på samme dag. Trusselen kom rundt klokka 19.30.

NRK - 16 sep 23 kl. 00:26

Al Qaida truer svensk ambassade

En gren av terrorgruppen Al Qaida retter bombetrusler mot en svensk ambassade, skriver franske Le Figaro. Avisa vet ikke hvilken ambassade Al Qaida Trusselen blir rettet mot, men i bombetruslene fremmes som hevn for koranbrenninger i Sverige i det siste. Terrorforsker Magnus Ranstorp er ikke overrasket over de alvorlige truslene, til Sveriges Radio sier han at det aldri er bra å være i fokus fra terrorgrupper..

Klartale - 11 sep 23 kl. 13:09

Utenlandsk borger siktet for spionasje i Norge

Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) pågrep en utenlandsk mann fredag. Det sier Thomas Blom til nyhetsbyrået NTB. Han er politiadvokat i PST.

NRK - 06 sep 23 kl. 06:27

Bonde dømt etter å ha truet kontrollører fra Mattilsynet

En bonde fra Gudbrandsdalen er dømt til betinget fengsel etter at han kom med trusler overfor kontrollører som kom på gården for å se over dyreholdet. Bonden ble funnet skyldig i å ha oppført seg truende overfor kontrollørene. På SMS skal mannen ha truet med å stasjonere selvskudd rundt gården dersom kontrollørene skulle komme på besøk, skriver Gudbrandsdølen Dagningen.

NRK - 04 sep 23 kl. 15:07

Niger-juntaen gjenåpner luftrommet

Kuppmakerne i Niger gjenåpner landets luftrom for alle kommersielle flyginger etter å ha holdt det stengt siden 6. august. Det opplyser en talsperson for landets samferdselsdepartement, uten å oppgi en konkret grunn til hvorfor.

Dagbladet - 02 sep 23 kl. 19:09

Aksels dødsdom: Pappa ble redningen

Fikk en bit av pappas lever. Mor oppdaget en feil første levedag. Nå er vannkopper den store Trusselen..

NRK - 25 aug 23 kl. 06:51

F-16 er en seier og utfordring for Ukraina

Ukraina får endelig F-16-flyene de har ønsket seg. Men det er slett ikke sikkert at de vil seire mot Russlands flyvåpen. Torsdag varslet Jonas Gahr Støre (Ap) i Kyiv at Norge, som ett av flere NATO-land, gir F-16-fly til Ukraina.

NRK - 24 aug 23 kl. 00:45

Opposisjonsleder: Ingen belarusere vil savne Prigozjin

Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin var «en drapsmann» som ingen belarusere vil savne, sier den belarusiske opposisjonslederen Svetlana Tikhanovskaja. Tikhanovskajas uttalelse ble lagt ut i sosiale medier etter at det ble kjent at Wagner-sjefen etter alt å dømme døde i en flystyrt nordvest for Moskva onsdag. – Den kriminelle Prigozjin vil ikke bli savnet i Belarus.

NRK - 16 aug 23 kl. 11:30

Konteinerskip trosser trussel om angrep og har lagt fra kai i Odesa

Et Hongkong-registrert konteinerskip trosset onsdag Trusselen om angrep fra den russiske marinen og forlot den ukrainske havnebyen Odesa. Konteinerskipet Joseph Schulte, som hadde ligget til kai i Odesa siden den russiske invasjonen i februar i fjor, har nå satt kursen for Istanbul i Tyrkia via en såkalt humanitær korridor som ble proklamert av Ukraina i forrige uke. – Et skip seiler nå for første gang gjennom den midlertidige korridoren som er etablert for sivile skip til og fra havner langs Svartehavet, heter det i en uttalelse fra Ukrainas infrastrukturminister Oleksandr Kubrakov.

NRK - 16 aug 23 kl. 10:03

Sverige og Danmark hever ikke trusselnivået

Sverige og Danmark hever ikke trusselnivået som følge av at al-Qaida i helgen oppfordret til terroraksjoner på grunn av den siste tids koranbrenninger. Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo opplyser at trusselnivået inntil videre blir liggende på tre på en skala som går til fem. – Innenfor rammen av en treer ligger det at et terrorangrep kan komme til å skje, sier Säpos pressetalsperson Fredrik Hultgren-Friberg.

NRK - 16 aug 23 kl. 06:22

Finland sier Russland ennå ikke har utplassert styrker ved finskegrensen

Russland har ikke fulgt opp Trusselen sin om å utplassere styrker ved grensen til Finland etter at landet ble med i Nato, sier den finske utenriksministeren. – Russland kunngjorde reformer og opprettelsen av nye militærenheter nordvest i landet allerede i desember i fjor med henvisning til Natos utvidede tilstedeværelse. Innsatsen for å sette dette ut i livet ser ikke ut til å ha gått veldig raskt, sier utenriksminister Elina Valtonen i en epost til AFP.

NRK - 16 aug 23 kl. 02:54

– Tar al-Qaida-Trusselen på alvor

ppfordringen fra al-Qaida om å rette angrep mot Danmark og Sverige i kjølvannet av koranbrenningene tas på alvor, melder den danske justisministeren. – Vi har et trusselbilde mot Danmark som er alvorlig, og situasjonen har blitt skjerpet den siste tiden, sier justisminister Peter Hummelgaard ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Samtidig understreker han at befolkningen ikke skal frykte et angrep.

Dagbladet - 03 jul 23 kl. 10:57

- USA den største Trusselen i verden

Richard Haass, som har vært utenrikspolitisk rådgiver for fire amerikanske presidenter, mener at det i dag er USA som utgjør den største Trusselen i verden..

Klartale - 10 aug 23 kl. 08:37

Russland sier Nato forbereder seg på å bruke atomvåpen

Russland angrep Ukraina 24. februar 2022. Siden det har mange tusen soldater og sivile blitt drept.

NRK - 09 aug 23 kl. 14:29

Sender 2000 soldater til Belarus-grensa

Polen sender ytterligere 2000 soldater til grensen i øst ved Belarus. Det skjer samtidig som rekordmange migranter forsøker å krysse grensa, skriver NTB. Disse soldatene er et tilskudd til de allerede 2000 soldatene som er der fra før.

NRK - 01 aug 23 kl. 11:23

Kreml betegner droneangrep som trussel

For frste gang kommenterer Kreml droneangrepene i Moskva de siste dagene. Trusselen eksisterer, det er klart, uttalte Kremls talsperson Dmitrij Peskov tirsdag..

NRK - 31 jul 23 kl. 20:56

Skjerpet terrortrussel mot Danmark

Politiets Efterretningstjeneste (PET) mener at koranbrenningene har skjerpet terrorTrusselen mot Danmark. Det offisielle trusselnivået er likevel ikke hevet. Dette skriver PET i et svar til nyhetsbyrået Ritzau.

VG - 21 jun 23 kl. 19:28

Støre: Trusselen fra Russland bestemmer størrelsen på Forsvaret

GAUSTATOPPEN (VG) Fremtidens norske forsvar må dimensjoneres ut fra Trusselen fra Russland, ifølge statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Regjeringen starter nå arbeidet med en ny langtidsplan for Forsvaret..

NRK - 27 jul 23 kl. 10:55

Ukrainsk minister åpner for «nøytrale» russiske utøvere i OL

Ukraina kan være villig til å godta russiske utøvere under nøytralt i neste års OL i Paris og dermed droppe Trusselen om boikott av lekene. Ukraina har siden april nektet egne utøvere å møte russere i idrettssammenheng. Det var flere ukrainske utøvere misfornøyde med, i og med at russere og belarusere kan bli invitert til Paris-OL under nøytralt flagg.

VG - 27 jul 23 kl. 10:50

Ukrainsk minister har startet diskusjoner for russiske utøvere i OL

Ukraina kan være villig til å godta russiske utøvere under nøytralt i neste års OL i Paris og dermed droppe Trusselen om boikott av lekene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com