Tross

Tuesday, 29 November, 21:50

Nyheter om Tross

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 nov 22 kl. 01:13

Kraftig økning i CO₂-utslipp i 2022

Til Tross for løfter om utslippskutt har verden aldri før sluppet ut så mye CO₂ fra fossile kilder som i år, viser en ny rapport. Verden ligger an til å slippe ut 37,5 milliarder tonn CO₂ i år. Det viser beregninger som Global Carbon Project offentliggjør fredag.

NRK - 8 timer siden

Black week: Nedgang i butikksalget

Årets black week endte med nedgang i butikkhandelen. Sammenlignet med i fjor var det 1,4 prosent færre kjøp og en nedgang på 1,8 prosent for pengebruk. Tross nedgangen totalt, mener Kjetil Bøe, leder for betalingssystemet Bankaxept, likevel at butikkhandelen holdt seg på et høyt nivå.

NRK - 15 timer siden

Prishopp på strøm i dag

Lite vind på kontinentet fører til prishopp på strøm tirsdag ettermiddag. Det skjer til Tross for at gasslagrene er fulle og at regnet har bøttet ned flere steder. Gjennomsnittsprisen uten nettleie og avgifter tirsdag blir på rundt 3,60 kroner per kilowattime (kWh) i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge.

E24 - 08 nov 22 kl. 17:03

Vil ikke åpne Rec-fabrikk Tross lavere strømpriser: – Vi trenger politiske løsninger

Nedstengningen av fabrikken i Kristiansand var spådd å være kortvarig. Til Tross for langt lavere strømpriser den siste tiden, våger ikke Rec Solar starte opp igjen produksjonen..

VG - 22 timer siden

Årets norske julegran på plass i London: – Nesten bare gode tilbakemeldinger

Et norsk grantre lyser opp Trafalgar Square i julen. Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) hyller tradisjonen, til Tross for tidligere Twitter-mobbing fra britene..

NRK - I førrgår: 21:39

Lokalvalg på Cuba – opposisjonen ber folk la være å stemme

Cubanerne gikk søndag til urnene for å velge lokale myndigheter. Men opposisjonen hevder at noen av deres kandidater er utsatt for press og ikke fikk stille. Over 8 millioner cubanere har stemmerett og kan avlegge hemmelig stemme.

NRK - 07 nov 22 kl. 09:30

Kina rammes av ny koronabølge mens innbyggerne mister tålmodigheten

Mandag ble det registrert over 5.600 nye koronatilfeller i Kina. Det er det høyeste tallet i landet på seks måneder, til Tross for strenge nedstengninger.

NRK - I førrgår: 16:43

Øyevitner: Plyndring og massearrestasjoner i Tigray

Regjeringsstyrkenes allierte står bak plyndring og massearrestasjoner i Tigray i Etiopia, på Tross av våpenhvilen, forteller øyenvitner og bistandsarbeidere. – Soldater fra Eritrea og fra den etiopiske naboregionen Amhara – som har kjempet på regjeringsstyrkenes side – har plyndret bedrifter, private eiendommer, kjøretøy og helseklinikker i byen Shire, som ble gjenerobret forrige måned, forteller to bistandsarbeidere til nyhetsbyrået AP. Av frykt for egen sikkerhet ønsker de å være anonyme.

NRK - 26 nov 22 kl. 13:54

Regionleder sier ingen bekreftede dødsfall i Italia

Det er ikke bekreftet noen dødsfall etter jordskredet på Ischia i Italia lørdag, sier prefekten i Napoli, til Tross for tidligere meldinger om minst åtte døde. Tidligere på dagen opplyste visestatsminister Matteo Salvini at åtte mennesker hadde mistet livet. Da prefekt Claudio Palomba oppdatere pressen om status etter skredet, sa han altså at det ikke var noen bekreftede dødsfall og at tolv personer er savnet, skriver nyhetsbyrået Ansa..

NRK - 25 nov 22 kl. 20:13

Vi bruker mer på restaurant enn før pandemien

Til Tross for at alt har blitt dyrere, spiser vi mer ute nå enn i 2019. Det viser ferske tall. Sist uke lå kortbruken hos norske restauranter på 19 prosent over 2019-nivå, justert for inflasjon.

NRK - 25 nov 22 kl. 07:49

EUs innenriksministre møtes etter Ocean Viking-bråk

EU-ministre som er ansvarlige for innvandring og migrasjon skal holde et hasteinnkalt møte i Brussel fredag. Bakgrunnen er striden mellom Frankrike og Italia om hvem som hadde ansvaret for å ta hånd om migranter som ble plukket opp av det norskflaggede redningsfartøyet Ocean Viking. Italia nektet skipet å legge til kai, til Tross for at det hadde plukket opp en rekke migranter utenfor landets kyst.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:50

Tyrkia kutter renten for fjerde måned på rad

Den tyrkiske sentralbanken har satt ned styringsrenten for fjerde måned på rad, til Tross for skyhøy inflasjon. Banken opplyser at den etter ønske fra president Recep Tayyip Erdogan har satt ned renten fra 10,5 til 9,0 prosent. Inflasjonen i Tyrkia er ute av kontroll og lå i oktober på over 85 prosent.

NRK - 23 nov 22 kl. 10:28

Skottland venter på rettsavgjørelse om ny folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon kjemper for en ny folkeavstemning i Skottland om landet skal løsrive seg fra Storbritannia. I dag skal britisk høyesterett ta stilling til å Skottland kan gjennomføre en slik folkeavstemning til Tross for at landet ikke har fått tillatelse av den britiske regjeringen. Skottene stemte nei til løsrivelse i september 2014.

NRK - 01 nov 22 kl. 17:08

Økende fastlegemangel til Tross for flere leger

Møre og Romsdal har 28 403 listeplasser uten fast lege, viser ei foreløpig telling. Fylkeslege Karin Müller Mikaelsen forklarer at det ikke telles mennesker, men listeplasser. Hun sier legemangelen er bekymringfull fordi fastlegen har en så viktig funksjon i helsevesenet.

NRK - 21 nov 22 kl. 23:05

Ungarns utenriksminister deltok på russisk atom-varemesse

Ungarns utenriksminister var blant gjestene da det ble avholdt en varemesse for atomteknologi i den russiske byen Sotsji. Utenriksminister Peter Szijjarto deltok i forbindelse med byggingen av to nye reaktorer ved atomkraftverket Paks i Ungarn, som er bygget av russiske Rosatom. – Jeg håper inderlig at ikke et eneste europeisk land vil hindre denne investeringen, sier Szijjarto i en uttalelse via sitt departement.

Aftenposten - 21 nov 22 kl. 16:50

Kraftige reaksjoner etter at Iran-keeper fikk fortsette Tross stygg hodesmell: – Stor skam

Irans keeper Ali Beiranvand kolliderte stygt med en lagkamerat, men fikk likevel spille videre i VM-kampen mot England..

VG - 21 nov 22 kl. 16:50

Kraftige reaksjoner etter at Iran-keeper fikk fortsette Tross stygg hodesmell: – Stor skam

Irans keeper Ali Beiranvand kolliderte stygt med en lagkamerat, men fikk likevel spille videre i VM-kampen mot England. Avgjørelsen slaktes fra flere hold..

NRK - 21 nov 22 kl. 12:44

Russland: Ingen planer om videre mobilisering

Russland hevder de ikke har noen planer om å kalle inn flere russiske soldater til å kjempe i Ukraina-krigen gjennom en andre runde med mobilisering. Vladimir Putin beordret en «delvis» mobilisering av russiske reservister tidligere i år, men hevdet at innkallingen av 300.000 soldater ble fullført i slutten av oktober.

NRK - 21 nov 22 kl. 10:41

Kina sier mye gjenstår Tross avtale på klimatoppmøtet i Egypt

Kina ønsker enigheten fra klimatoppmøtet i Egypt velkommen, men sier det først er «en lang vei å gå» for å få til globalt samarbeid mot klimaendringene. – Veikartet for en dobling av finansieringen av klimatilpasninger er uklart, noe som ikke er egnet til å skape gjensidig tillit mellom nord og sør, sier talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement og viser til penger som skal hjelpe fattige land som allerede er berørt av klimaendringene. – Den globale klimaledelsen har lang vei å gå, og de utviklede landene har fortsatt ikke oppfylt forpliktelsen om 100 milliarder dollar i årlig klimafinansiering til mindre utviklede land, legger hun til.

VG - 21 nov 22 kl. 02:19

Qatar-pensjonister jubler Tross tap: – En drøm

DOHA (VG) (Qatar-Ecuador 0-2) Pensjonistene fra Qatar lener seg godt tilbake i sofaen idet kampen starter. Like ved følger migrantarbeiderne med på TV-en ute på gaten..

Aftenposten - 21 nov 22 kl. 02:19

Qatar-pensjonister jubler Tross tap: – En drøm

DOHA (VG) (Qatar-Ecuador 0-2) Pensjonistene fra Qatar lener seg godt tilbake i sofaen idet kampen starter..

NRK - 16 nov 22 kl. 14:49

Kuwait: Sju personer hengt i de første henrettelsene på flere år

Kuwait henrettet onsdag to kvinner og fem menn som var dømt for drap, opplyser landets påtalemyndighet. De første henrettelsene siden 2017 ble gjennomført til Tross for appell fra en ledende menneskerettighetsgruppe. I kunngjøringen fra myndighetene heter det at en kuwaitisk kvinne, en etiopisk kvinne, tre menn fra Kuwait, en mann fra Syria og en mann fra Pakistan ble henrettet ved hengning.

E24 - 15 nov 22 kl. 20:46

Puster ut etter strøm­pris-fall - men vil ikke gå tilbake til normale åpnings­tider

Bedriftsledere tør ikke senke skuldrene Tross svært lave strømpriser..

NRK - 14 nov 22 kl. 17:19

Lo-lederen etter Aps sentralstyremøte: – Må brette opp ermene

LO-leder Peggy Hessen Følsvik var kortfattet etter Arbeiderpartiets sentralstyremøte mandag, men sier man må gjøre mer for å vise fram partiets politikk. – Vi har hatt et godt møte, og alle er enige om å brette opp ermene. Vi må gjøre enda mer for å vise fram den gode politikken som vi Tross alt når fram med, sier Følsvik til mediene på vei ut av møtet på partiets hovedkontor.

E24 - 14 nov 22 kl. 15:30

Nedgang på Wall Street

Tross rolig rentesignal fra USAs visesentralbanksjef, endte Wall Street med nedgang mandag..

VG - 14 nov 22 kl. 14:55

Slik drev politiet topphemmelig etterforskning av Johny Vassbakk

HAUGESUND TINGRETT (VG) Til Tross for ransaking, telefonavlytting og spaning, fant politiet ingenting som kunne felle Johny Vassbakk for drapet på Birgitte Tengs..

Aftenposten - 14 nov 22 kl. 10:31

Økonomisk presset Kristiansund rykker ned: – Møter motgang for første gang i klubbens historie

Til Tross for at Kristiansund er i rød sone og skal spille i Obosligaen i 2023, har klubben estimert et voksent budsjett….

VG - 14 nov 22 kl. 10:31

Økonomisk presset Kristiansund rykker ned: – Møter motgang for første gang i klubbens historie

Til Tross for at Kristiansund er i rød sone og skal spille i Obosligaen i 2023, har klubben estimert et voksent budsjett for neste sesong. Daglig leder er ikke bekymret for klubbens økonomi..

E24 - 11 nov 22 kl. 18:05

Keiser Zuckerberg

Til Tross for fallende inntekter, økende kostnader og dramatisk fallende aksjekurs, sitter Mark Zuckerberg trygt som leder for Meta..

Klartale - 11 nov 22 kl. 14:00

Russland vil stoppe dem

Memorial er en gruppe som kjemper for menneske-rettigheter i Russland. Russiske myndigheter prøver å bryte ned organisasjonen. Spesielt etter Memorial fikk Nobels fredspris.

NRK - 11 nov 22 kl. 08:09

Sjekkdeg-tall har stått stille i 25 år

Andelen kvinner som sjekker seg for livmorhalskreft, har ikke rikket seg på 25 år, til Tross for utallige sjekk deg-kampanjer. Det viser tall P4-nyhetene har hentet inn. Helseminister Ingvild Kjerkol sier til P4-nyhetene at regjeringen nå bevilger ekstra penger, og skal få flere kvinner til å teste seg.

NRK - 10 nov 22 kl. 22:59

Skatteekspert kritisk til lakseskatten

Til Tross for flere permitteringsvarsler i oppdrettsnæringa, står finansministeren fast på innføringen av grunnrenteskatt. Lerøy Seafood Group permitterer 339 ansatte fra nyttår. Dette berører anlegg flere steder i landet.

NRK - 10 nov 22 kl. 15:27

Los gir fastpriskunder utvidet angrefrist

Los vil gi kunder som har inngått avtale om fastpris for november og desember fornyet mulighet til å angre. – Med de dramatiske markedsendringene som har vært denne høsten, har vi imidlertid forståelse for at flere kunder er kommet i en vanskelig situasjon. Til Tross for at Los allerede har kjøpt inn strømmen til en meget høy pris sammenlignet med dagens spotpris, gir Los nå kunder som har inngått avtale om fastpris for november og desember – Los Forutsigbar, fornyet mulighet til å angre, sier administrerende direktør i Los Margit Unander.

NRK - 10 nov 22 kl. 14:23

OUS-sjefen: – Burde ha oppgitt andre tall

Administrerende direktør Bjørn Atle Bjørnbeth gikk langt i å ta selvkritikk i rådhuset i dag: – Jeg har ingen problemer med å forstå at søknaden og vi som institusjon ser ganske dumme ut, ut fra antallet som er søkt om, sier han. Helse- og sosialutvalget i Oslo bystyre har høring om ny landingsplattform for redningshelikoptre på Rikshospitalet. I søknaden om å få bygge plattform sto det at helikoptrene ville lande ca.

NRK - 10 nov 22 kl. 03:27

Milliardunderskudd for Agder Energi

Rekordlav produksjon og dyre prissikringsavtaler gjør at Agder Energi går på en milliardsmell i tredje kvartal Tross 4 milliarder kroner mer i omsetning. Underskuddet for Agder Energi i tredje kvartal lander på 1,8 milliarder kroner. Det er kraftig ned fra samme tid i fjor da selskapet dro inn 590 millioner kroner, skriver Fædrelandsvennen.

VG - 09 nov 22 kl. 15:46

Unormalt varmt vær ventes i helgen

Til Tross for mørke, regn og høstvær i store deler av landet, må de som gleder seg til vinteren, smøre seg med tålmodighet. Helgen blir unormalt varm..

Aftenposten - 09 nov 22 kl. 14:46

Unormalt varmt vær ventes i helgen – kan bli 16 grader på Østlandet

Til Tross for mørke, regn og høstvær i store deler av landet, må de som gleder seg til vinteren, smøre seg med….

NRK - 09 nov 22 kl. 04:02

Feil på printer – påsto valgfusk

En printer med feil innstillinger skapte anklager om valgfusk i Arizona. Tross nye påstander om valgfusk fra Donald Trump-leiren, er det ingenting som tyder på alvorlige problemer med valgavviklingen, sier USA-ekspert Eirik Løkke i Civita til NTB. Problemene i Maricopa påvirket rundt 20 prosent av valglokalene der.

E24 - 08 nov 22 kl. 22:39

Disney-aksjen faller tungt Tross flere strømmekunder

Underholdningskjempen overrasker analytikerne og har hanket inn flere abonnenter enn ventet i fjerde kvartal. Men det ellers svake resultatet sender aksjen ned i etterhandelen..

NRK - 08 nov 22 kl. 14:59

Zelenskyj antyder mulighet for fredssamtaler med Russland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj åpner døra på gløtt for fredssamtaler, noe han tidligere har utelukket så lenge Vladimir Putin er president i Russland. Mandag kveld ba Zelenskyj omverdenen «tvinge Russland til reelle fredssamtaler», men han gjentok samtidig tidligere betingelser: Full russisk tilbaketrekning fra okkuperte områder, kompensasjon for krigsødeleggelser og straffeforfølgelse av krigsforbrytere. Til Tross for betingelsene framstår retorikken likevel som mindre krass enn tidligere ettersom den ukrainske presidenten i september slo fast at det ville være «umulig å føre fredssamtaler» med Putin.

NRK - 08 nov 22 kl. 11:23

SAS: Nesten to millioner reisende i oktober

oktober reiste 1,93 millioner passasjerer med SAS. Det er en økning på cirka 38 prosent sammenlignet med oktober i fjor. – Vi er glade for at vi hadde nesten to millioner passasjerer som har fløyet med oss i oktober.

NRK - 08 nov 22 kl. 08:00

Kina: Sammenstøt under koronademonstrasjon

Koronanedstengingene fører til mer uro i Kina. Tirsdag ble sju personer pågrepet av politiet under en demonstrasjon i byen Linyi i Shandong-provinsen. Demonstrantene protesterte mot myndighetenes rigide null-covid-politikk, til Tross for at smittetallene i Kina er relativt lave.

NRK - 08 nov 22 kl. 05:48

USA bekrefter kontakt med Russland

USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan bekrefter at det foregår «kommunikasjon» mellom Washington og Moskva. Kanalen er åpen til Tross for krigen i Ukraina, sier han. Sullivan sier at det er i USAs interesse å opprettholde kontakten med Moskva, skriver BBC.

NRK - 08 nov 22 kl. 05:17

Bæringer blir nektet badstu

Bærum kommune tar drastiske grep for å kutte i de høye strømregningene. Det fører til at bæringer ikke lenger får sitte sammen og svette i kommunale badstuer, for de blir stengt på ubestemt tid. Det skriver Budstikka.

NRK - 07 nov 22 kl. 04:36

Apple og Foxconn varsler redusert produksjon etter koronautbrudd

Teknologigiganten Apple og selskapets underleverandør Foxconn varsler redusert produksjon av mobiltelefoner som følge av koronasmitte på Foxconns anlegg. – Selskapets utsikter for fjerde kvartal var opprinnelig forsiktig optimistisk, men som følge av pandemien som berører driften vår i Zhengzhou, kommer selskapet til å nedjustere utsiktene for fjerde kvartal, opplyser Foxconn. Lokale myndigheter stengte ned området rundt fabrikken onsdag i forrige uke.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com