Tross

Wednesday, 07 December, 18:37

Nyheter om Tross

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 15 minutter siden

Kritisk strømsituasjon i Kyiv

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko sier at til Tross for reparasjoner av strømnettet har byen fremdeles et strømunderskudd på 20 prosent. Byen har bare 500 varmestuer å tilby byens 3,6 millioner innbyggere dersom elektrisiteten forsvinner. Han oppfordrer innbyggerne til å skaffe seg et nødlager, men understreker at det ikke er aktuelt å evakuere byen..

NRK - 5 timer siden

Kullforbruket i Tyskland har økt

Kull ble hyppig brukt som energikilde i Tyskland i tredje kvartal i år. Forbruket økte med 13,3 prosentpoeng sammenlignet med året før. I juli, august og september kom mer enn en tredel, altså 36,3 prosent, av landets totale 118,1 milliarder kilowatt elektrisitet fra kull.

NRK - 5 timer siden

Afghanske jenter i videregående skole får ta eksamen

Til Tross for at de er utestengt fra klasserommene, får afghanske jenter i videregående skole denne uken ta eksamen. Det indikerte Taliban-regjeringen tidligere i uken. Jenter i Afghanistan har vært utestengt fra skolene siden den islamistiske bevegelsen tok over makten i landet i august i fjor.

NRK - 9 timer siden

Nordmenn fikk vesentlig dårligere råd i 3. kvartal

Folk flest har fått mindre å rutte med i tredje kvartal. Tall fra SSB viser at husholdningenes disponible realinntekt falt 4,3 prosent fra 2. til 3.

Aftenposten - 22 timer siden

Slike bilder sjokkerer byggepatrulje: – Vi venter bare på at enda flere skal falle ned

Til Tross for holdningskampanjer, millionsatsinger og samarbeid mellom etater faller arbeidsfolk ned fra stillaser like….

Klartale - Igår: 12:40

Skilpadden feiret 190 år

Skilpadden Jonathan ble 190 år sist helg. Den feiret han med bursdag på St. Helena.

VG - Igår: 09:56

Sugardating-gründer: – Alltid gjort det jeg kan for å beskytte barn

Til Tross for at eieren bak sugardating-nettstedet hevder at det ble lagt ned i 2021, var det oppe inntil to dager etter at VG tok kontakt. Da hadde nettstedet over flere år fungert som møtested mellom barn og voksne som ønsket seksuell kontakt..

NRK - Igår: 09:17

Forsker mente fetterens tiltståelse var falsk

Fetteren trakk tilståelsen ganske raskt og sa at dette hadde han ikke husket. Men han hadde signert på forklaringene, og riksadvokaten tok ut tiltale. Han ble dømt i første instans basert på forklaringene han hadde signert.

NRK - Igår: 19:34

Hasnain Asghar (19) mottok frivillighetsprisen for 2022

19 år gamle Hasnain Asghar mottok mandag kveld Frivillighetsprisen for 2022. Til Tross for sin unge alder, har Asghar alt jobbet med frivillighet på Stovner i fire år. – Han er et forbilde for andre ungdommer, heter det i grunngivingen.

Klartale - I førrgår: 14:03

Derfor er folk sinte på Kanye West

Kanye West (også kalt Ye) er en verdenskjent rapper. Han var tidligere gift med Kim Kardashian. Nå er de skilt.

NRK - I førrgår: 09:33

Widerøe: – Vi forbereder oss på en tøff vinter

Widerøe hadde litt fullere fly i november i år sammenlignet med i fjor. Samtidig er flyselskapet klare på at det tilbys for mange seter på innenriksmarkedet. – Til Tross for en bedring i november, er markedet fremdeles svakt.

NRK - I førrgår: 01:17

Verdens våpensalg fortsetter å øke

Våpensalget fortsetter å øke verden rundt, til Tross for problemer i forsyningsleddene. Det viser en rapport fra det svenske fredsforskningsinstituttet Sipri. Verdens 100 største våpenprodusenter solgte i fjor tunge våpen og militære tjenester til en samlet verdi av 592 milliarder dollar.

Dagbladet - 04 dec 22 kl. 00:01

Prins i løse lufta

Oppfinnsomme enkeltelementer og akrobatiske glansnumre til Tross: «Den lille prinsen» når ikke helt den eksistensielle nerven jeg tror Nationaltheatret har siktet seg inn mot..

NRK - 02 dec 22 kl. 21:10

Norsk skuffelse i Lake Louise

Ragnhild Mowinckel (30) kjørte for omstendelig da alpinkvinnene startet fartssesongen i verdenscupen. Hun er på en foreløpig 21.-plass i Lake Louise-utforen.

NRK - 02 dec 22 kl. 20:22

Enighet i EU om pristak på 60 dollar for russisk olje

EU-landene er blitt enige om et pristak på russisk olje. Polen holdt lenge igjen, men gikk til slutt med på å sette taket på 60 dollar per fat. Pristaket skal etter planen tre i kraft allerede mandag, parallelt med EU-forbudet mot import av russisk olje som fraktes sjøveien.

Dagbladet - 02 dec 22 kl. 12:49

Anmeldte hærverk: Redd for framtida

Frivillighetsbutikken Nødhjelp til Ukraina i Kongsvinger melder om stor giverglede blant folk. Dette til Tross for at de må holde butikkdørene lukket..

VG - 01 dec 22 kl. 21:53

Ny fiasko for Tyskland - må hjem fra VM

AL KHOR/OSLO (VG) (Costa Rica-Tyskland 2–4 og Japan-Spania 2–1) For andre fotball-VM på rad må Tyskland reise hjem før alvoret starter. Spania reddet videre VM-spill Tross tap mot Japan, som dermed er gruppevinner..

Aftenposten - 01 dec 22 kl. 19:49

Sjaman Durek bør besøke flere skoler

Sjaman Durek bør besøke flere skoler. Elevene skal Tross alt lære seg å tenke kritisk..

NRK - 11 nov 22 kl. 01:13

Kraftig økning i CO₂-utslipp i 2022

Til Tross for løfter om utslippskutt har verden aldri før sluppet ut så mye CO₂ fra fossile kilder som i år, viser en ny rapport. Verden ligger an til å slippe ut 37,5 milliarder tonn CO₂ i år. Det viser beregninger som Global Carbon Project offentliggjør fredag.

Aftenposten - 30 nov 22 kl. 21:55

VM-drømmen lever for Argentina til Tross for Messis straffebom

DOHA (VG) (Polen – Argentina 0–2, Saudi-Arabia – Mexico 1–2, ikke ferdigspilt) Lionel Messi (35) både skaffet og bommet….

VG - 30 nov 22 kl. 21:55

VM-drømmen lever for Argentina til Tross for Messis straffebom

DOHA (VG) (Polen – Argentina 0–2, Saudi-Arabia – Mexico 1–2) Lionel Messi (35) både skaffet og bommet på straffe, men drømmen om VM-gullet lever fortsatt..

NRK - 29 nov 22 kl. 13:48

Black week: Nedgang i butikksalget

Årets black week endte med nedgang i butikkhandelen. Sammenlignet med i fjor var det 1,4 prosent færre kjøp og en nedgang på 1,8 prosent for pengebruk. Tross nedgangen totalt, mener Kjetil Bøe, leder for betalingssystemet Bankaxept, likevel at butikkhandelen holdt seg på et høyt nivå.

NRK - 29 nov 22 kl. 06:28

Prishopp på strøm i dag

Lite vind på kontinentet fører til prishopp på strøm tirsdag ettermiddag. Det skjer til Tross for at gasslagrene er fulle og at regnet har bøttet ned flere steder. Gjennomsnittsprisen uten nettleie og avgifter tirsdag blir på rundt 3,60 kroner per kilowattime (kWh) i Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge.

E24 - 08 nov 22 kl. 17:03

Vil ikke åpne Rec-fabrikk Tross lavere strømpriser: – Vi trenger politiske løsninger

Nedstengningen av fabrikken i Kristiansand var spådd å være kortvarig. Til Tross for langt lavere strømpriser den siste tiden, våger ikke Rec Solar starte opp igjen produksjonen..

VG - 28 nov 22 kl. 23:22

Årets norske julegran på plass i London: – Nesten bare gode tilbakemeldinger

Et norsk grantre lyser opp Trafalgar Square i julen. Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV) hyller tradisjonen, til Tross for tidligere Twitter-mobbing fra britene..

NRK - 27 nov 22 kl. 21:39

Lokalvalg på Cuba – opposisjonen ber folk la være å stemme

Cubanerne gikk søndag til urnene for å velge lokale myndigheter. Men opposisjonen hevder at noen av deres kandidater er utsatt for press og ikke fikk stille. Over 8 millioner cubanere har stemmerett og kan avlegge hemmelig stemme.

NRK - 07 nov 22 kl. 09:30

Kina rammes av ny koronabølge mens innbyggerne mister tålmodigheten

Mandag ble det registrert over 5.600 nye koronatilfeller i Kina. Det er det høyeste tallet i landet på seks måneder, til Tross for strenge nedstengninger.

NRK - 27 nov 22 kl. 16:43

Øyevitner: Plyndring og massearrestasjoner i Tigray

Regjeringsstyrkenes allierte står bak plyndring og massearrestasjoner i Tigray i Etiopia, på Tross av våpenhvilen, forteller øyenvitner og bistandsarbeidere. – Soldater fra Eritrea og fra den etiopiske naboregionen Amhara – som har kjempet på regjeringsstyrkenes side – har plyndret bedrifter, private eiendommer, kjøretøy og helseklinikker i byen Shire, som ble gjenerobret forrige måned, forteller to bistandsarbeidere til nyhetsbyrået AP. Av frykt for egen sikkerhet ønsker de å være anonyme.

NRK - 26 nov 22 kl. 13:54

Regionleder sier ingen bekreftede dødsfall i Italia

Det er ikke bekreftet noen dødsfall etter jordskredet på Ischia i Italia lørdag, sier prefekten i Napoli, til Tross for tidligere meldinger om minst åtte døde. Tidligere på dagen opplyste visestatsminister Matteo Salvini at åtte mennesker hadde mistet livet. Da prefekt Claudio Palomba oppdatere pressen om status etter skredet, sa han altså at det ikke var noen bekreftede dødsfall og at tolv personer er savnet, skriver nyhetsbyrået Ansa..

NRK - 25 nov 22 kl. 20:13

Vi bruker mer på restaurant enn før pandemien

Til Tross for at alt har blitt dyrere, spiser vi mer ute nå enn i 2019. Det viser ferske tall. Sist uke lå kortbruken hos norske restauranter på 19 prosent over 2019-nivå, justert for inflasjon.

NRK - 25 nov 22 kl. 07:49

EUs innenriksministre møtes etter Ocean Viking-bråk

EU-ministre som er ansvarlige for innvandring og migrasjon skal holde et hasteinnkalt møte i Brussel fredag. Bakgrunnen er striden mellom Frankrike og Italia om hvem som hadde ansvaret for å ta hånd om migranter som ble plukket opp av det norskflaggede redningsfartøyet Ocean Viking. Italia nektet skipet å legge til kai, til Tross for at det hadde plukket opp en rekke migranter utenfor landets kyst.

NRK - 24 nov 22 kl. 12:50

Tyrkia kutter renten for fjerde måned på rad

Den tyrkiske sentralbanken har satt ned styringsrenten for fjerde måned på rad, til Tross for skyhøy inflasjon. Banken opplyser at den etter ønske fra president Recep Tayyip Erdogan har satt ned renten fra 10,5 til 9,0 prosent. Inflasjonen i Tyrkia er ute av kontroll og lå i oktober på over 85 prosent.

NRK - 23 nov 22 kl. 10:28

Skottland venter på rettsavgjørelse om ny folkeavstemning

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon kjemper for en ny folkeavstemning i Skottland om landet skal løsrive seg fra Storbritannia. I dag skal britisk høyesterett ta stilling til å Skottland kan gjennomføre en slik folkeavstemning til Tross for at landet ikke har fått tillatelse av den britiske regjeringen. Skottene stemte nei til løsrivelse i september 2014.

NRK - 01 nov 22 kl. 17:08

Økende fastlegemangel til Tross for flere leger

Møre og Romsdal har 28 403 listeplasser uten fast lege, viser ei foreløpig telling. Fylkeslege Karin Müller Mikaelsen forklarer at det ikke telles mennesker, men listeplasser. Hun sier legemangelen er bekymringfull fordi fastlegen har en så viktig funksjon i helsevesenet.

NRK - 21 nov 22 kl. 23:05

Ungarns utenriksminister deltok på russisk atom-varemesse

Ungarns utenriksminister var blant gjestene da det ble avholdt en varemesse for atomteknologi i den russiske byen Sotsji. Utenriksminister Peter Szijjarto deltok i forbindelse med byggingen av to nye reaktorer ved atomkraftverket Paks i Ungarn, som er bygget av russiske Rosatom. – Jeg håper inderlig at ikke et eneste europeisk land vil hindre denne investeringen, sier Szijjarto i en uttalelse via sitt departement.

Aftenposten - 21 nov 22 kl. 16:50

Kraftige reaksjoner etter at Iran-keeper fikk fortsette Tross stygg hodesmell: – Stor skam

Irans keeper Ali Beiranvand kolliderte stygt med en lagkamerat, men fikk likevel spille videre i VM-kampen mot England..

VG - 21 nov 22 kl. 16:50

Kraftige reaksjoner etter at Iran-keeper fikk fortsette Tross stygg hodesmell: – Stor skam

Irans keeper Ali Beiranvand kolliderte stygt med en lagkamerat, men fikk likevel spille videre i VM-kampen mot England. Avgjørelsen slaktes fra flere hold..

NRK - 21 nov 22 kl. 12:44

Russland: Ingen planer om videre mobilisering

Russland hevder de ikke har noen planer om å kalle inn flere russiske soldater til å kjempe i Ukraina-krigen gjennom en andre runde med mobilisering. Vladimir Putin beordret en «delvis» mobilisering av russiske reservister tidligere i år, men hevdet at innkallingen av 300.000 soldater ble fullført i slutten av oktober.

NRK - 21 nov 22 kl. 10:41

Kina sier mye gjenstår Tross avtale på klimatoppmøtet i Egypt

Kina ønsker enigheten fra klimatoppmøtet i Egypt velkommen, men sier det først er «en lang vei å gå» for å få til globalt samarbeid mot klimaendringene. – Veikartet for en dobling av finansieringen av klimatilpasninger er uklart, noe som ikke er egnet til å skape gjensidig tillit mellom nord og sør, sier talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement og viser til penger som skal hjelpe fattige land som allerede er berørt av klimaendringene. – Den globale klimaledelsen har lang vei å gå, og de utviklede landene har fortsatt ikke oppfylt forpliktelsen om 100 milliarder dollar i årlig klimafinansiering til mindre utviklede land, legger hun til.

VG - 21 nov 22 kl. 02:19

Qatar-pensjonister jubler Tross tap: – En drøm

DOHA (VG) (Qatar-Ecuador 0-2) Pensjonistene fra Qatar lener seg godt tilbake i sofaen idet kampen starter. Like ved følger migrantarbeiderne med på TV-en ute på gaten..

Aftenposten - 21 nov 22 kl. 02:19

Qatar-pensjonister jubler Tross tap: – En drøm

DOHA (VG) (Qatar-Ecuador 0-2) Pensjonistene fra Qatar lener seg godt tilbake i sofaen idet kampen starter..

NRK - 16 nov 22 kl. 14:49

Kuwait: Sju personer hengt i de første henrettelsene på flere år

Kuwait henrettet onsdag to kvinner og fem menn som var dømt for drap, opplyser landets påtalemyndighet. De første henrettelsene siden 2017 ble gjennomført til Tross for appell fra en ledende menneskerettighetsgruppe. I kunngjøringen fra myndighetene heter det at en kuwaitisk kvinne, en etiopisk kvinne, tre menn fra Kuwait, en mann fra Syria og en mann fra Pakistan ble henrettet ved hengning.

E24 - 15 nov 22 kl. 20:46

Puster ut etter strøm­pris-fall - men vil ikke gå tilbake til normale åpnings­tider

Bedriftsledere tør ikke senke skuldrene Tross svært lave strømpriser..

NRK - 14 nov 22 kl. 17:19

Lo-lederen etter Aps sentralstyremøte: – Må brette opp ermene

LO-leder Peggy Hessen Følsvik var kortfattet etter Arbeiderpartiets sentralstyremøte mandag, men sier man må gjøre mer for å vise fram partiets politikk. – Vi har hatt et godt møte, og alle er enige om å brette opp ermene. Vi må gjøre enda mer for å vise fram den gode politikken som vi Tross alt når fram med, sier Følsvik til mediene på vei ut av møtet på partiets hovedkontor.

E24 - 14 nov 22 kl. 15:30

Nedgang på Wall Street

Tross rolig rentesignal fra USAs visesentralbanksjef, endte Wall Street med nedgang mandag..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com