Trettebergstuen

Saturday, 25 June, 05:58

Nyheter om Trettebergstuen

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 18 timer siden

Forslaget skal forby homoterapi

Homoterapi blir også kalt «konverterings-terapi». Det er behandlinger med mål om å endre personers seksuelle orientering. Det er en omstridt behandling.

NRK - 03 maj 22 kl. 18:07

Trettebergstuen om amerikansk abortforslag: – Kjempestort tilbakeslag

Det lekkede utkastet til abortavgjørelse fra USAs høyesterett får kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) til å grøsse. – Det er forferdelig. Jeg grøsset da jeg hørte det på morgennyhetene i dag tidlig, sier Trettebergstuen til Dagbladet tirsdag.

NRK - 16 jun 22 kl. 19:20

Trettebergstuen til TV 2: Kan forstå kritikken

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap), sier til TV 2 at hun kan forstå å reaksjonen på at Deichman i Bjørvika stenges for å feire prinsesse Ingrid Alexandra. Hun mener likevel at valget av sted er godt. – Jeg hører jo kritikken og kan jo forstå den.

Klartale - 25 apr 22 kl. 13:17

Flere hatefulle ytringer mot muslimer i sosiale medier de siste årene

Det viser en ny rapport. Den er laget på oppdrag fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir). Forskere fra Oslo Met har jobbet med rapporten.

Dagbladet - 7 timer siden

Vil ikke gripe inn i Fredriksen-avtale

Rødt krever granskning fra Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) etter at døtrene til milliardær John Fredriksen får stille ut kunst på Nasjonalmuseet. Det vil ikke Trettebergstuen..

NRK - 12 timer siden

Reagerer på abortavgjørelse: – Et angrep på grunnleggende friheter

USAs tidligere president Barack Obama reagerer på høyesteretts avgjørelse om å oppheve Roe mot Wade-dommen, og med det fjerne den føderale retten til selvbestemt abort. – Et angrep på grunnleggende friheter, skriver Obama på Twitter. Nancy Pelosi, lederen av Representantenes hus, sier det er ondskapsfullt av USAs høyesterett å sette den føderale abortretten til side.

NRK - Igår: 21:00

Statsministeren med på feiring av Oslo Pride

I dag hadde Oslo kommune og regjeringa offisiell markering av skeivt kulturår og feiring av Oslo Pride i Oslo Rådhus. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) var til stade under markeringa. Trettebergstuen hadde tidlegare i dag lagt fram regjeringa sitt lovforslag om forbod mot konverteringsterapi.

NRK - Igår: 15:53

Trettebergstuen om forbud mot konverteringsterapi

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen skal klokken 16 redegjøre for det nye lovforslaget om forbud mot konverteringsterapi. Følg pressekonferansen direkte på NRK:.

NRK - I førrgår: 15:44

Trettebergstuen får skattesmell

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) er blant politikerne som må betale mer skatt etter pendlerboligsaken. Det skriver VG. Skatteregningen vil trolig bli godt over 100.

Klartale - 19 apr 22 kl. 16:05

Statsråder på to hjul for folkehelse og miljø

Jon-Ivar Nygård og Anette Trettebergstuen syklet begge til jobb tirsdag. Nygård er samferdselsminister. Trettebergstuen er kultur- og likestillingsminister.

VG - 12 maj 22 kl. 20:38

Trettebergstuen om nye Qatar-avsløringer: – FIFA må endevendes

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) mener Qatars myndigheter ikke innfrir kravet om å garantere for den juridiske sikkerheten til LHBT+-personer under det kommende fotball-VM..

Aftenposten - 12 maj 22 kl. 20:38

Trettebergstuen om nye Qatar-avsløringer: – FIFA må endevendes

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) mener Qatars myndigheter ikke innfrir kravet om å garantere for den juridiske….

Klartale - 10 maj 22 kl. 13:17

14 millioner til prosjekter for funksjonshemmede

31 prosjekter skal hjelpe folk med funksjonshemning. Det har Kultur-departementet gitt støtte til. Anette Trettebergstuen sier at alle får nedsatt evne for funksjon på et tidspunkt.

NRK - 10 maj 22 kl. 11:58

14 millioner til prosjekter for funksjonshemmede

31 prosjekter som skal gjøre samfunnet mer tilgjengelig for funksjonshemmede, har fått 14 millioner kroner i støtte av Kulturdepartementet, skriver NTB. – Universell utforming gjør hverdagen bedre for alle og er helt vesentlig for at vi skal ha et inkluderende samfunn, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) i en pressemelding. De 14 millioner kronene er fordelt på ulike prosjekter, fra kollektivtrafikk, friluftsliv, digitalisering og bygningsteknikk til utdanning.

VG - 7 timer siden

Intervjuet av sin «besteste» venninne på Dagsnytt 18

Den profilerte NRK-programlederen Sigrid Sollund intervjuet lørdag Anette Trettebergstuen (Ap) i Dagsnytt 18. Hverken Trettebergstuens motdebattant eller lytterne fikk vite at Sollund og kultur- og likestillingsministeren er nære venner..

VG - 15 timer siden

Må jeg i fengsel, Trettebergstuen?

Hvis lovforslaget fra regjeringen blir vedtatt, så vil du vel sette meg i fengsel?.

Klartale - Igår: 19:15

I kveld kan du se markeringen av skeivt kulturår

I år er det 50 år siden det ble slutt på forbudet mot å være homofil i Norge. Det blir markert med at det i 2022 skal være Skeivt kulturår.Paragraf 213 i Straffeloven ble fjernet i 1972.

Aftenposten - Igår: 16:05

Nytt lovforslag: Regjeringen vil forby konverteringsterapi. Kan gi fengsel i inntil tre år.

Det fortalte likestillingsminister Anette Trettebergstuen torsdag..

NRK - Igår: 16:02

Legger frem lovforslag om forbud mot konverteringsterapi

Nå er lovforslaget mot å utføre og markedsføre konverteringsterapi klart for å sendes ut på høring, opplyser kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen på en pressekonferanse. – I dag tar vi et nytt, stort og viktig skritt på veien mot et friere og mer inkluderende Norge. Ifølge forslaget vil den den som «anvender metoder med formål om å få en annen til å endre, fornekte eller undertryke sin seksuelle orientering eller kjønnsidentitet, som er klart egnet å påføre vedkommende psykisk skade» kunne straffes med bot eller fengsel inntil 3 år..

Klartale - 21 apr 22 kl. 09:45

Heiste regnbueflagget i Eidsvoll

Fram til 1972 kunne menn bli straffet. Det var dersom de hadde sex med andre menn. Men da fikk Stortinget nok.

VG - I førrgår: 15:34

Tok grep for å rydde opp – får skattesmell likevel: – Jeg fikk sjokk og kaffen i halsen

Som eneste stortingsrepresentant tok Anette Trettebergstuen (Ap) selv kontakt med administrasjonen og ba om å betale mer skatt, lenge før pendlerboligavsløringene kom. Nå får hun likevel en stor skattesmell..

VG - I førrgår: 15:34

Ryddet opp – får skattesmell likevel: – Jeg fikk sjokk og kaffen i halsen

Som eneste stortingsrepresentant tok Anette Trettebergstuen (Ap) selv kontakt med administrasjonen og ba om å betale mer skatt, lenge før pendlerboligavsløringene kom. Nå får hun likevel en stor skattesmell..

NRK - 21 jun 22 kl. 12:33

Kristin Danielsen får seks nye år som direktør for Norsk kulturråd

Kultur- og likestillingsdepartementet har forlenget åremålet til Kristin Danielsen med ytterligere seks år. Hun blir direktør for Norsk kulturråd fram til 2028. – Kristin Danielsen har ledet Norsk kulturråd gjennom en stor omstillingsprosess, og under hennes ledelse har Norsk kulturråd håndtert nye og omfattende oppgaver, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) om ansettelsen i en pressemelding.

NRK - 18 jun 22 kl. 10:24

Posten gir ut skeivt frimerke

Posten gir ut et skeivt frimerke for å markere at det er 50 år siden homoseksuelle handlinger ble avkriminalisert i Norge. – Mangfold og likeverd på alle områder har lenge vært viktige verdier for Posten. Vi er derfor glade for å kunne være en del av Pride-markeringen og i dag utgi dette symboltunge frimerket i forbindelse med Skeivt kulturår i 2022, sier konsernsjef Tone Wille i Posten.

VG - 17 jun 22 kl. 11:36

Håkonsen ut mot kulturministeren etter pengekrav: – Inkompetent

Kulturdepartementet ber det norske selskapet bak X Games om å betale tilbake 2,3 millioner kroner. Nå reagerer snowboardikonet Terje Håkonsen (47) kraftig mot Anette Trettebergstuen (Ap)..

VG - 16 jun 22 kl. 22:30

Abid Raja ut mot kulturministeren: – Hun svikter en hel sektor

Tidligere kulturminister Abid Raja (V) sier han er dypt skuffet over sin etterfølger Anette Trettebergstuen (Ap). – Spesielt at han ikke har fått med seg hvordan dette fungerer, svarer hun..

NRK - 14 jun 22 kl. 12:27

En halv milliard til frivillig beredskapsarbeid

Redningsselskapet, Røde Kors og Norsk Folkehjelp mottar samlet 495,5 millioner kroner til nasjonal beredskap fra Norsk Tippings overskudd fra 2021. – Norge går ikke rundt uten frivilligheten, og det frivillige beredskapsarbeidet er bokstavelig talt livsviktig. Hver eneste dag gjør frivillige over hele landet en uunnværlig innsats for den nasjonale beredskapen, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en pressemelding..

NRK - 08 feb 22 kl. 16:07

Kulturministeren likevel ikke til Paralympics

Kulturminister Anette Trettebergstuen kommer likevel ikke til å dra til Paralympics. Det bekrefter hun overfor NRK. – Det handler om utelukkende om koronasituasjoner og de komplikasjonene det medfører.

Klartale - 07 apr 22 kl. 10:01

Vil ha flere barn i idretten

– Alle barn og unge skal kunne delta i idrett og fysisk aktivitet, sier Anette Trettebergstuen. Hun er kultur- og likestilling-minister.Trettebergstuen mener at mange ikke får vært med i idretten.

Aftenposten - 05 apr 22 kl. 10:46

Trettebergstuen øker kampen mot spillproblemer: – Altfor lite

Anette Trettebergstuen øker satsingen mot spillproblemer med nesten 50 prosent..

VG - 05 apr 22 kl. 10:46

Trettebergstuen øker kampen mot spillproblemer: – Altfor lite

Anette Trettebergstuen øker satsingen mot spillproblemer med nesten 50 prosent. Kulturministeren vil blant annet bruke pengene til å få mer kunnskap om dem som havner i bettingtrøbbel..

Aftenposten - 21 maj 22 kl. 18:47

Da hun ble gravid med sin homofile venn, ringte Anniken Huitfeldt for å spørre om det alle lurte på

Faren til Anette Trettebergstuen fikk en anelse panikk: – Har du begynt med narkotika?.

NRK - 20 maj 22 kl. 10:40

5 millioner ekstra til Skeivt kulturår

Skeivt kulturår får 5 millioner kroner fra Norsk kulturråd. Dette kommer i tillegg til de 5 millionene de allerede er tildelt. I alt 31 prosjekter får støtte fra Kulturrådet.

NRK - 17 mar 22 kl. 15:27

Kulturministeren gratulerer den nye kringkastingsjefen

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) gratulerer Vibeke Fürst Haugen med den nye stillinga som kringkastingssjef. – NRK er ein av våre viktigaste kulturinstitusjonar, og stillinga som kringkastingssjef er ein av dei viktigaste jobbane i norsk mediebransje. Både i eit medie- og likestillingsperspektiv er det svært gledelig at NRK får en så solid og dyktig leiar.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 09:07

Et nytt kulturpalass i Oslo til et ukjent antall milliarder? Dette vil de elske i Bergen.

Anette Trettebergstuen med enda en dyr visjon for Oslo..

Dagbladet - 03 maj 22 kl. 17:01

- Forferdelig. Jeg grøsset

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) sier til Dagbladet at hun grøsset da hun hørte at USA kan være i ferd med å fjerne den føderale abortretten..

VG - 24 apr 22 kl. 09:54

Trettebergstuen sparker i gang enda et mannsutvalg

Høye selvmordstall, mer frafall fra videregående skole og færre søkere til høyere utdanning. Nå starter mannsutvalget arbeidet med å snu de dystre trendene..

NRK - 21 apr 22 kl. 09:34

Heiste Pride-flagg på Eidsvollbygningen

Torsdag morgen skjedde det noe historisk. For aller første gang ble et regnbueflagg heist i hovedstanga foran Eidsvollbygningen. Eidsvoll 1814 markerer med det 50-årsdagen for at forbudet mot homoseksuelle handlinger mellom menn ble opphevet.

NRK - 21 apr 22 kl. 09:24

24 millioner kroner til barne- og ungdomsfrivilligheten

To nye tilskuddsordninger for barne- og ungdomsfrivilligheten skal sørge for at aktiviteten kommer i gang igjen over hele landet, melder regjeringen. Tilskuddsordningene er finansiert gjennom ubrukte midler fra pandemiåret 2021, skriver kultur- og likestillingsdepartementet i en pressemelding. De 24 millionene forvaltes av Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) og Norsk Musikkråd (NMR).

Klartale - 13 apr 22 kl. 06:05

For andre år på rad blir The Gathering på nett

Påsken er tradisjon for mange og feires på ulikt vis. Noen drar på hytta med familien, og noen drar på ferie til utlandet.Mens for enkelte er påsken en tid for noe helt annet.

Aftenposten - 09 apr 22 kl. 22:48

Vil endre Qatars «homolov»: – Kan ikke dra dit og være trygg

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) vet ikke om hun kan bestille billetter til fotball-VM i Qatar..

VG - 09 apr 22 kl. 22:48

Vil endre Qatars «homolov»: – Kan ikke dra dit og være trygg

Kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) vet ikke om hun kan bestille billetter til fotball-VM i Qatar..

VG - 29 mar 22 kl. 13:12

Trettebergstuens stjernemøte

Dette bildet av kulturminister Anette Trettebergstuen (Ap) og filmstjernen Kirsten Stewart, har utløst mange kommentarer på Instagram..

E24 - 22 mar 22 kl. 23:00

Bedrifter må rapportere om likestilling: – Mange vil få seg en overraskelse

I år må norske bedrifter for første gang rapportere om forskjeller i lønn og lederposisjoner mellom kvinner og menn. – Dette er en nøkkel til mer likestilling i arbeidslivet, sier Anette Trettebergstuen..

VG - 12 mar 22 kl. 11:39

Trettebergstuen heller bensin på bålet

Kulturministerens øksing av X Games er en rød klut for alle som mener at båndene mellom Arbeiderpartiet og etablissementet i norsk idrett er usunt tette..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com