Trekke

Friday, 24 June, 23:46

Nyheter om Trekke

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 timer siden

Russiske soldater hevder de har inntatt to nye småbyer

Russiske styrker og separatister hevder de har inntatt byene Hirske og Zolote sør for Lysytsjansk, som er den siste storbyen Ukraina kontrollerer i Luhansk. Ukrainske styrker har foreløpig ikke bekreftet at byene har falt. Det er uklart om ukrainske styrker rakk å Trekke seg ut av byen.

Klartale - 11 timer siden

Soldater skal ha fått ordre om å Trekke seg ut fra by

– De har fått ordre om å gjøre det. Det sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Telegram er en meldingstjeneste.

NRK - 15 timer siden

Guvernør: Ukrainske styrker beordret til å Trekke seg ut av Sievjerodonetsk

Ukrainske soldater er nødt til å Trekke seg tilbake fra Sievjerodonetsk, sier guvernøren i Luhansk etter flere uker med harde kamper mot russiske styrker i øst. – De har fått en ordre om å gjøre det, sier Serhij Hajdaj på Telegram fredag morgen. Han er guvernør i Luhansk fylke der Sievjerodonetsk ligger øst i Ukraina.

NRK - 23 timer siden

Guvernør: Ukrainske styrker kan Trekke seg tilbake fra Lysytsjansk

Etter at russiske styrker har erobret to landsbyer i sør, kan ukrainske styrker komme til å Trekke seg tilbake fra byen Lysytsjansk. Det for å unngå å bli omringet, sier Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj torsdag. En tilbaketrekking av ukrainske styrker fra Lysytsjansk og Sievjerodonetsk, kan bringe Russland nærmere et av sine mål om å erobre hele denne regionen, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 15 jun 22 kl. 14:25

Cubus Trekker skjorte etter Qatar-kritikk

Kleskjeden Cubus Trekker en Norge-skjorte med Qatars VM-logo etter å ha fått kritikk knyttet til debatten om menneskerettigheter. – Cubus har til nå valgt å stå i samarbeidet med Fifa, men har på bakgrunn av en ny vurdering besluttet å Trekke produktene fra butikk og netthandel, sier pressetalsperson Julie Eckhardt i en epost til Dagbladet..

NRK - 15 jun 22 kl. 12:22

Nettavisen Trekker sine podkaster fra Podtoppen

Denne uken har Nettavisen valgt å midlertidig Trekke sine podkaster fra Podtoppen, melder Podtoppen. Det gjør de i påvente av at de gjør ytterligere tekniske undersøkelser av dataene som leveres til Podtoppen. Det vakte oppsikt da Nettavisens fotballpodkast Sesongkortet føk inn øverst på Podtoppen for noen uker siden.

Aftenposten - 09 jun 22 kl. 12:00

Krysset fingrene for VM-plass - samtlige lag møtte opp

Sunniva Helland-Hansen (24) og Emilie Olimstad (21) reite til Roma uten VM-plass med håp om at et lag skulle Trekke seg..

VG - 09 jun 22 kl. 12:00

Krysset fingrene for VM-plass - samtlige lag møtte opp

Sunniva Helland-Hansen (24) og Emilie Olimstad (21) reite til Roma uten VM-plass med håp om at et lag skulle Trekke seg. Slik gikk det ikke..

VG - 08 jun 22 kl. 13:48

Trekker G19-laget fra serien etter at politiet måtte hjelpe dommeren

Dommeren måtte få politihjelp etter en kamp mellom to G19-lag i Oslo-området mandag kveld. Nå har klubbledelsen valgt å Trekke det aktuelle laget fra serien..

NRK - 08 jun 22 kl. 09:30

– Ukrainas militære må kanskje Trekke seg tilbake i Sievjerodonetsk

Ukrainske styrker må muligvis rekke seg tilbake til sterkere stillinger i byen Sievjerodonetsk, hvor det pågår voldsomme kamper. Det opplyser Luhansk-guvernør Serhij Hajdaj. Det melder Reuters.

NRK - 07 jun 22 kl. 04:26

Stoltenberg advarer mot å gi etter for Russland

En avslutning på krigen i Ukraina kan ikke innebære at ukrainerne presses til å bøye seg for Russlands aggresjon, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg. Han advarer mot å Trekke logikken for langt, om at Vesten må gi Putin en slik "avkjøringsrampe", skriver Aftenposten. - Vi har alle et ansvar for å finne måter å avslutte krigen på, men det kan ikke innebære at vi skal presse Ukraina til å bøye seg for russernes aggresjon.

NRK - 06 jun 22 kl. 16:23

Musk truer med å Trekke seg fra Twitter-kjøp

Elon Musk truer med å Trekke seg fra kjøpet av Twitter og anklager meldingstjenesten for å holde tilbake data om falske kontoer. I et brev til Twitter mandag sier advokatene hans at Musk gjentatte ganger har bedt om informasjonen slik at han kan vurdere hvor mange av Twitters 229 millioner kontoer er falske. Advokatene sier at Twitter hittil bare har tilbudt data om selskapets testmetoder.

NRK - 01 jun 22 kl. 04:48

Amerikansk eksgeneral: 20.000 russiske soldater drept i Ukraina

Over 20.000 russiske soldater kan ha blitt drept så langt i krigen i Ukraina, ifølge den pensjonerte generalen og tidligere CIA-sjefen David Petraeus. – Dette er langt flere enn de mistet på ni år i Afghanistan, sier han til BBC.

Klartale - 30 maj 22 kl. 12:51

LO-lederen mener SV må inn i regjering

I dag er det LO-kongressen. Der snakket leder Peggy Hessen Følsvik. Hun snakket direkte til statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 29 maj 22 kl. 18:22

Avsatt Polen-ambassadør vant over staten i retten

Oslo tingrett har gitt den avsatte ambassadøren OIav Myklebust fullt medhold i konflikten om sikkerhetsklarering med staten. I en dom fra Oslo tingrett fredag kritiseres Sivil klareringsmyndighet (SKM) for feil lovanvendelse og for feil i saksbehandlingen da den i 2020 trakk Myklebusts sikkerhetsklarering tilbake. Tilbakekallelsen medførte at han måtte fratre som Norges ambassadør i Polen og måtte reise tilbake til Norge hvor han måtte jobbe i Utenriksdepartementet under tilsyn.

NRK - 28 maj 22 kl. 04:41

Ukraina frykter å bli omringet i Donbas

Ukraina kan bli nødt til å Trekke styrker ut av Luhansk-regionen øst i landet i takt med at russerne gjør framskritt. Frykten er at de skal bli omringet. I verste fall kan de siste soldatene som holder stand i Luhansk ende opp som dem som ble igjen i den beleirede byen Mariupol i ukevis før de til slutt overga seg, er bekymringen.

NRK - 27 maj 22 kl. 18:24

Guvernør: Ukrainske styrker må kanskje Trekke seg ut av Luhansk

De ukrainske styrkene må kanskje Trekke seg ut av byer i Luhansk-regionen, sier guvernør Serhiy Gaidai på Telegram, ifølge Reuters..

NRK - 27 maj 22 kl. 16:56

Russiske politikere ber Putin stanse Ukraina-krigen

To kommunistiske politikere oppfordret fredag ​​president Vladimir Putin til å stoppe krigføringen i Ukraina i en sjelden offentlig demonstrasjon av uenighet. Til tross for at tusenvis av mennesker har blitt drept og såret under Russlands tre måneder lange militærkampanje i Ukraina, har Putin i stor grad kunnet nyte lojaliteten til landets politiske partier og myndighetspersoner. Men under et møte i den lovgivende forsamlingen i Primorsky Krai-regionen skapte to lokalpolitikere oppstyr da leste opp en uttalelse som oppfordret presidenten til å Trekke russiske styrker ut av Ukraina.

Klartale - 27 maj 22 kl. 09:44

Våpenlobbyen møtes etter skolemassakre

Tirsdag døde 19 barn og to lærere i en skyting på en barneskole. Det skjedde i Uvalde i delstaten Texas i USA.Espen Moe er USA-ekspert.

NRK - 25 maj 22 kl. 12:51

«Partygate»: Johnson innrømmer feil

Den mye omtalte partygate-rapporten til Sue Gray ble offentliggjort onsdag. I rapporten skildres et høyt alkoholforbruk under fester. – Et arrangement holdt i offentlige kontorer i juni 2020 involverte for mye alkohol og en deltaker ble også dårlig, står det blant annet i rapporten.

NRK - 23 maj 22 kl. 21:25

Fransk minister anklages for voldtekt

Presset øker mot Frankrikes nyutnevnte solidaritetsminister, som anklages for å ha voldtatt to kvinner rundt 2010. Damien Abad avviser anklagene. Mandag gikk Abad ut og sa at han ikke har tenkt å Trekke seg fra regjeringen.

NRK - 23 maj 22 kl. 09:17

Polen Trekker seg fra 29 år gammel gassavtale med Russland

Den polske klimaministeren sier på Twitter at de vil Trekke seg fra gassavtalen om Yamal-gassledningen som de har hatt med Russland siden 1993, melder Reuters..

E24 - 23 maj 22 kl. 07:40

Brende om Davos-møtet: – Alle med suksess vil bli utsatt for kritikk

DAVOS (Aftenposten): Davos-sjefen Børge Brende spår at Europa vil skille seg mer ut i en verden der mye går i gal retning. Demokrati, frihet og toleranse vil Trekke folk og næringsliv til vår del av verden..

NRK - 23 maj 22 kl. 05:15

Trump skal ha vurdert å Trekke seg i 2016

Donald Trump skal ha vurdert å Trekke seg fra presidentvalgkampen i 2016 etter at et lydopptak ble offentliggjort der han sier at han gjerne tok kvinner i skrittet og at de lot ham gjøre det. Det skriver Trumps tidligere rådgiver Kellyanne Conway i en ny bok som kommer i handelen tirsdag, skriver The Daily Beast..

NRK - 22 maj 22 kl. 23:40

Flere russiske soldater sier opp

CNN har snakket med en russisk offiser som sa opp kontrakten sin i hæren etter noen uker i Ukraina. Han sier at han ikke er alene om å Trekke seg fra felttoget. Aleksei Tabalov som leder en organisasjon som hjelper russiske soldater, sier til CNN at han har hjulpet flere som vil hjem.

VG - 21 maj 22 kl. 13:03

By mot land, mann mot mann?

På selveste 17. mai benyttet VG-kommentator Tone Sofie Aglen anledningen til å Trekke opp en påstått by mot land-konflikt. Der hevder hun blant annet regjeringen har avspist byene med smuler i regjeringserklæringen..

NRK - 18 maj 22 kl. 05:44

Nedgang i påkjørte elg, hjort og rådyr

Siste vinter ble rundt 100 færre rådyr, elg og hjort påkjørt og drept på veg og bane i Gudbrandsdalen og Ringsaker enn samme tid forrige vinter. Det til tross, så måtte 384 av disse hjorteviltene bøte med livet i vinter i disse områdene, etter å ha blitt påkjørt av biler eller tog. Det viser tall som lokalavisa GD har henta inn.

Dagbladet - 15 maj 22 kl. 20:55

Diplomaten avslørte norsk FN-topp

På dette bildet smiler toppdiplomaten Mukesh Kapila og FN-sjef Grete Faremo side om side. Fire år etter har hun måttet Trekke seg. Han er rasende..

NRK - 14 maj 22 kl. 11:16

Ukraina hevder russiske styrker Trekker seg fra Kharkiv

Russiske styrker Trekker seg tilbake fra Ukrainas nest største by, Kharkiv, hevder landets myndigheter lørdag. Den ukrainske generalstaben sier at russerne er i ferd med å Trekke seg unna Kharkiv, med fokus på å bevokte forsyningslinjene sine. Samtidig trapper russerne opp artilleri- og luftangrepene i Donbas-regionen i øst.

NRK - 12 maj 22 kl. 10:21

Anslår økt realinntekt

Norske husholdninger vil få mer å rutte med i år, ifølge Finansdepartementets anslag i revidert nasjonalbudsjett. – Til tross for høyere prisvekst og økte renter ventes husholdningene å få en vekst i disponibel realinntekt utenom aksjeutbytte på 1,2 prosent i 2022, heter det i budsjettet. – Oppgangen er lavere enn i de to foregående årene, og dette må særlig ses i sammenheng med økte renter.

VG - 09 maj 22 kl. 21:38

Pentagon hardt ut mot Putins tale

Pentagons talsperson John Kirby sier Russlands president Vladimir Putins 9. mai-tale var full av falskheter og usannheter og etterlyser en russisk plan for å Trekke seg ut av Ukraina..

VG - 09 maj 22 kl. 17:16

Britisk opposisjonsleder vil Trekke seg om han blir coronabøtelagt

Labour-leder Keir Starmer sier mandag at han vil Trekke seg dersom han blir bøtelagt for brudd på coronareglene..

NRK - 09 maj 22 kl. 16:15

Sky News: Labour-leder vil tilby å Trekke seg

Den britiske opposisjonslederen Keir Starmer vil tilby å Trekke seg dersom han blir funnet skyldig av politiet for å ha brutt covid-reglene på en samling i fjor. Det skriver Sky News. Labour-lederen har fått kritikk etter at et bilde ble publisert av at han står med en øl i hånda med kolleger i april 2021 under en valgkamptur..

NRK - 08 maj 22 kl. 17:36

Væpnede menn drepte minst 48 i angrep i Nigeria

Minst 48 mennesker er drept i angrep på tre landsbyer i delstaten Zamfara nordvest i Nigeria, ifølge en lokal tjenestemann og innbyggere i regionen. Nordvestlige og sentrale Nigeria har i årevis blitt terrorisert av kriminelle gjenger som stjeler kveg og foretar massebortføringer av innbyggere for løsepenger. – I alt 48 mennesker ble drept av bandittene i de tre landsbyene (Damri, Sabon Garin og Kalahe) som ble angrepet fredag ​​ettermiddag, sier Aminu Suleiman, administrativ leder for Bakura-distriktet der landsbyene ligger.

NRK - 06 maj 22 kl. 13:01

Tipssaken ankes til Høyesterett av arbeidsgiver

Hotellansatte vant i april frem i lagmannsretten for sine rettigheter til å beholde all tips, uten at arbeidsgiver skal kunne Trekke arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader. Nå anker arbeidsgiverne i Hotel Bristol og Oslo Plaza saken til Høyesterett, skriver Parat i en pressemelding. – Ifølge dommen kan ikke hotellene beholde disse pengene i kraft av den såkalte styringsretten.

NRK - 03 maj 22 kl. 11:27

Russisk kampanje stempler Sverige som nazister

I en kampanje på russiske bussholdeplasser stemples Sverige som nazister. Det skriver svenske Aftonbladet. Kampanjen avbilder flere svenske historiske personligheter som Astrid Lindgren, Ingmar Bergman og Ingvar Kamprad, og stempler de alle som nazister.

NRK - 03 maj 22 kl. 08:57

BP har tapt 20,4 milliarder dollar på Russland-exit

BPs kvartalsresultat viser at den britiske oljegiganten har tapt 20,4 milliarder dollar på beslutningen om å Trekke seg helt ut av Russland. Beløpet tilsvarer cirka 192 milliarder kroner. Nettotapet er en del av selskapets resultat for årets første kvartal, som ble lagt fram tirsdag.

VG - 02 maj 22 kl. 03:17

Varmere klima kan gi granskog på Finnmarksvidda

Med et våtere og varmere klima, kan granskogen Trekke nordover og dekke Finnmarksvidda, viser en rapport..

NRK - 28 apr 22 kl. 16:51

– Krigen kan fortsette i årevis

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier krigen i Ukraina kan fortsette i måneder og år, men at Nato er villig til å støtte landet så lenge det trengs. Nato er forberedt på å hjelpe Ukraina med å modernisere hæren med moderne vestlig utstyr, framfor gamle sovjetiske våpen. Tyngre utstyr fra Nato-land har hittil i hovedsak vært fra sovjettiden, ettersom ukrainerne har erfaring med dette utstyret.

NRK - 28 apr 22 kl. 02:59

Mali forbyr franske medier

De franske radiostasjonene RFI og France 24 forbys i Mali. De er to av de mest populære radiokanalene i landet, og ble tatt av lufta i mars. Da anklaget militærjuntaen, som kuppet makten i landet i mai i fjor, kringkasterne for å komme med falske anklager om at regjeringshæren i landet begår overgrep.

NRK - 28 apr 22 kl. 02:59

Mali forbyr franske radiokanaler

De franske radiostasjonene RFI og France 24 forbys i Mali. De er to av de mest populære radiokanalene i landet, og ble tatt av lufta i mars. Da anklaget militærjuntaen, som kuppet makten i landet i fjor, de franske mediene for å komme med falske anklager om at regjeringshæren begår overgrep.

E24 - 27 apr 22 kl. 19:10

Det vil koste Musk 1 milliard dollar om han anger på Twitter

Elon Musk har signert på at han ikke skal fornærme Twitter eller dets ansatte de neste månedene. Det vil koste Musk en milliard dollar om han skulle angre seg og ønske å Trekke seg fra kjøpet..

NRK - 21 apr 22 kl. 13:08

Russland stenger baltiske konsulater

Russland stenger konsulatene til Latvia, Litauen og Estland i Russland, som svar på at de russiske konsulatene i Baltikum ble stengt tidligere denne måneden. Russlands utenriksdepartement sier at det har bestemt seg for å «Trekke tilbake samtykke til aktivitet» for konsulatene i St. Petersburg i tillegg til Latvias konsulat og Estlands kontor i Pskov, en by nær grensa til Estland.

NRK - 19 apr 22 kl. 12:18

Ber om at Paludan ikkje får demonstrasjonsløyve

Norrköping er av fleire svenske byar der det har skjedd store opptøyar dei siste dagane. På ein pressekonferanse tysdag seier kommunedirektør Anna Thörn at dei har fått informasjon om at Stram kurs-partileiar Rasmus Paludan ønsker å halde nye møter. Thörn og Linköping-kommunedirektøren har gitt politiet beskjed om at Paludan ikkje bør få løyve til å halde fleire møter.

Klartale - 16 apr 22 kl. 06:30

Sniker seg inn i bjørnens hule for å teste den for korona

Forsker Todd Kautz legger seg på magen i snøen. Han åler seg inn til en svartbjørn i dvale.Han lyser med lommelykten mot snuten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com