Torsdag

Saturday, 25 June, 00:42

Nyheter om Torsdag

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 08:09

16 flyreiser kansellert på grunn av flyteknikarstreik

Totalt 16 fly er innstilt i dag som følge av flyteknikarstreiken. Widerøe har kansellert fire avgangar som følge av flyteknikarstreiken Torsdag. Kanselleringane gjeld avgangane: * Sandefjord-Stavanger * Stavanger-Aberdeen * Aberdeen-Stavanger * Stavanger-Sandefjord Flyselskapet SAS har Torsdag ingen kansellert som følge av flyteknikarstreiken Torsdag, men andre innstilte fly som følge av mangel på pilotar og kabintilsette, opplyser pressesjef i SAS Tonje Sund til NRK.

Klartale - I førrgår: 16:00

Torsdag kan bli årets varmeste dag for én del av landet

– Det blir kjempefint å ta et bad på Østlandet. Sankthansaften ligger an til å bli årets varmeste dag, sier Unni Nilssen til nyhetsbyrået NTB. Hun er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

NRK - 16 jun 22 kl. 14:33

Bred nedgang på Oslo Børs

Nær alle selskapene på Oslo Børs falt markant i løpet av dagen Torsdag. Et par timer før stengetid var hovedindeksen ned med 1,62 prosent til 1.203,89 poeng.

NRK - 16 jun 22 kl. 02:24

Mekling på overtid - fare for kinostreik

I alt 79 kinoansatte i Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen går ut i streik dersom meklingen mellom Fagforbundet og Virke natt til Torsdag ikke fører fram. Meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til Torsdag, men Fagforbundet og arbeidsgiverorganisasjonen Virke har bestemt seg for å mekle på overtid. Om partene ikke finner en løsning blir det streik fra arbeidstidens start Torsdag.

NRK - 15 jun 22 kl. 10:01

Det kan bli kinostreik fra Torsdag

79 kinoansatte i Oslo, Bergen, Trondheim og Drammen går Torsdag ut i streik dersom meklingen mellom Fagforbundet og Virke ikke fører fram. Meklingsfristen går ut ved midnatt onsdag kveld, og har partene ikke kommet til enighet, blir det streik fra arbeidstidens begynnelse Torsdag. – Kinoansatte har et veldig lavt lønnsnivå og ingen tillegg for å jobbe på ubekvem arbeidstid.

NRK - 20 timer siden

Hevder Trump presset Justisdepartementet

USAs tidligere president Donald Trump skal ha forsøkt å presse Justisdepartementet til å følge opp hans påstander om valgfusk. Det kom frem Torsdag i høringen etter stormingen av kongressen 6. januar i fjor.

NRK - Igår: 12:45

Jernbanekaoset fortsetter i Storbritannia

Den omfattende jernbanestreiken i Storbritannia fortsetter. Torsdag sto britiske tog og T-baner stille for andre gang denne uken, med utallige innstillinger. Britisk togpersonell startet tirsdag den største togstreiken i landet på over 30 år.

Klartale - Igår: 08:47

Klart for nytt møte i flytekniker-streiken

– Jeg skal til Oslo i dag for å ha et møte med partene. Men det er litt usikkert om det blir gjennomført. Jeg håper de to partene kan møte i dag, sa Carl Petter Martinsen til Dagbladet Torsdag morgen.

Aftenposten - Igår: 06:23

Torsdag skal dette «mennesket» settes fyr på. Her kan du se årets sankthansbål.

11 offentlige bål skal tennes i Oslo Torsdag kveld..

NRK - I førrgår: 14:24

Legger fram streike-vurdering Torsdag

Lockout i flystreiken som ble varlset av NHO tirsdag vil også ramme ambulansefly. Helsetilsynet har blitt bedt om å vurdere om liv og helse er i fare når det er streik. I så fall kan regjeringen stanse konflikten og gripe inn med tvungen lønnsnemd.

NRK - I førrgår: 11:43

Norwegian kansellerer tolv avganger Torsdag

Flyselskapet Norwegian kansellerer tolv avganger Torsdag, inkludert utenlandsruter til London og Mallorca, opplyser flyselskapet til NTB. Kanselleringene omfatter følgende avganger fra Oslo og tilbake til Oslo: * Oslo-London * Oslo-København * Oslo-Mallorca * Oslo-Krakow * Oslo-Stockholm * Oslo-London Det gjelder altså to ulike London-flygninger. Alle de berørte passasjerene har fått beskjed om kanselleringene, og de fleste har fått tilbud om å reise med et annet fly til samme reisemål.

Klartale - 09 jun 22 kl. 15:30

Kan Norge vinne fem kamper på rad?

Sist gang landslaget i herrefotball for menn vant fem kamper på rad, var i 2018. Da vant Norge mot Kypros, Panama, Island, Albania og Australia. Dermed ble det fem seiere av fem mulige på halvt år.

NRK - 17 jun 22 kl. 01:16

Gutt (6) døde etter kanovelt i Tysnes

Den 6 år gamle gutten som ble funnet etter at en kano kantret i Tysnes Torsdag kveld, er omkommet. Pårørende er varslet, melder operasjonsleder Steinar Hausvik ved Vest Politidistrikt i en pressemelding natt til Torsdag..

NRK - 16 jun 22 kl. 23:42

EU vil eksportere korn fra Ukraina via Romania

Frankrikes president Emmanuel Macron sa Torsdag at EU jobber med en alternativ eksportrute gjennom Romania for korn fra Ukraina. – Odesa ligger noen titalls kilometer fra Romania. Korn kan bli eksportert via Romania gjennom Donau og inn i jernbanesystemet, sa Macron til den franske TV-kanalen TF1.

NRK - 16 jun 22 kl. 18:02

Fall på europeiske børser – laveste nivå på 3 måneder

Børsfallet fortsetter, utløst av kraftig inflasjon og påfølgende rentehopp. Torsdag falt europeiske børser til det laveste nivået på tre måneder. I London falt FTSE 100-indeksen 3,1 prosent, og endte dagen på 7.

NRK - 16 jun 22 kl. 11:58

Macron sier han ser tegn på krigsforbrytelser i ruinert Kyiv-forstad

De fire EU-lederne som er i Kyiv Torsdag, besøker forstaden Irpin, der det ble funnet nesten 300 døde sivile da russerne trakk seg ut i mars. Emmanuel Macron sier at han ser tegn på krigsforbrytelser i Irpin og fordømmer det han omtaler som massakrer fra russiske styrker. Han hyller også heltemotet ukrainske styrker har vist.

NRK - 16 jun 22 kl. 10:03

Meldinger om at luftalarmen går i Kyiv

Luftalarmen går i Kyiv fylke Torsdag formiddag. Det skjer samtidig som flere europeiske ledere besøker Ukrainas hovedstad. Ifølge Twitter-kontoen Ukraine Siren Alert går luftalarmen i Kyiv fylke Torsdag formiddag.

NRK - 16 jun 22 kl. 05:14

ZDF: Scholz, Macron og Draghi besøker Kyiv Torsdag

Statslederne fra Tyskland, Frankrike og Italia skal besøke Kyiv Torsdag, ifølge kildene til den tyske kringkasteren ZDF. ZDF skrev onsdag kveld at Tysklands statsminister Olaf Scholz var på vei til den ukrainske hovedstaden. ZDF-korrespondent Andreas Kynast skrev samtidig at han fikk opplyst av «sikre kilder» at Scholz får selskap av Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Mario Draghi..

NRK - 02 jun 22 kl. 08:40

Svenske kommuner uten vann – skoler stenges

Store deler av Nyköping og Oxelösund i Sverige er uten vann Torsdag. Flere skoler blir stengt, og syke og eldre prioriteres. Kommunenes nettsider var nede på grunn av ekstrem pågang Torsdag morgen.

Klartale - 13 jun 22 kl. 12:30

Noen få billetter igjen til Bislett Games

Torsdag 16. juni er det klart for Bislett Games. Der skal folk som driver med friidrett kjempe om å vinne medaljer.

Dagbladet - 9 timer siden

Mintes Noah (12): - Sjokk, sorg og tårer

Torsdag denne uka ble Noah Landro (12) begravet i Landro kirke. Dagene etter den tragiske ulykka har vært spesielle, sa rektor i begravelsen..

Aftenposten - 9 timer siden

Nordea er første bank til å heve utlånsrenten

Nordea er første bank til å heve sine utlånsrenter etter at Norges Bank Torsdag hevet renten med 0,5 prosentpoeng..

E24 - 9 timer siden

Nordea er første bank til å heve utlånsrenten

Nordea er første bank til å heve sine utlånsrenter etter at Norges Bank Torsdag hevet renten med 0,5 prosentpoeng..

NRK - 11 timer siden

Fremdeles ikke klart om flyteknikere kan søke dispensasjon fra lockout

Ambulanseflyselskapet Babcock venter fortsatt på en vurdering fra helsemyndighetene som gjør at de kan sende en søknad om dispensasjon i flyteknikerkonflikten. – Vi har foreløpig ikke mottatt en slik vurdering, sier daglig leder Marius Hansen i Babcock Norden til NTB fredag. Dersom det ikke blir en løsning i flyteknikerkonflikten, har NHO Luftfart varslet en lockout fra og med søndag.

NRK - 12 timer siden

Kreml: Ukrainas EU-kandidatur er et indre anliggende

EUs beslutning om å gi Ukraina kandidatstatus er et indre europeisk anliggende, sier president Vladimir Putins talsmann i Russland. – Det er veldig viktig for oss at alle disse prosessene ikke gir oss flere problemer - eller skaper flere problemer i forholdet mellom disse landene og oss, sier Dmitrij Peskov samtidig. Torsdag ble det klart at EU gir Ukraina og Moldova såkalt kandidatstatus, som er et viktig skritt på veien til å bli EU-medlem.

VG - 13 timer siden

Barn (2) døde etter traktorulykke i Melhus

Barnet som ble skadet i en traktorulykke i Melhus i Trøndelag Torsdag, døde av skadene..

Klartale - 13 timer siden

Forslaget skal forby homoterapi

Homoterapi blir også kalt «konverterings-terapi». Det er behandlinger med mål om å endre personers seksuelle orientering. Det er en omstridt behandling.

NRK - 13 timer siden

Barn (2) omkom i traktorulykke i Melhus

Politiet mottok melding om en alvorlig traktorulykke på en gård i Melhus kommune Torsdag. – Et to år gammelt barn kom til skade under ulykken og ble fraktet til St. Olavs Hospital med luftambulanse.

NRK - 14 timer siden

40.000 underskrifter til nytt dansk parti

På mindre enn ett døgn har 40.000 dansker skrevet under på at de ønsker at Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokratene, skal kunne stille til valg. Det nye partiet ble registrert Torsdag ettermiddag.

NRK - 15 timer siden

Fant lam i søppelkasse

Politiet i Troms opplyser at det i helgen ble funnet et lam innestengt i en søppelkasse i Tovik i Tjeldsund kommune. Lammet var dehydrert og utmagret. Lammet har sannsynligvis vært i søppelkassen mellom ett og to døgn før det ble funnet, skriver de i en pressemelding.

NRK - 15 timer siden

Tre nye døde etter demonstrasjoner i Ecuador

Ytterligere tre personer har mistet livet denne uka i forbindelse med protestene mot regjeringen i Ecuador, ifølge lokale menneskerettighetsorganisasjoner. Det siste offeret var en 39 år gammel demonstrant som ble skutt og drept Torsdag, ifølge Alliansen av menneskerettsorganisasjoner. Det skjedde da sammenstøt ved nasjonalforsamlingen i hovedstaden Quito spredte seg til en park i nærheten.

Klartale - 15 timer siden

Norge og Storbritannia vil satse på vannkraft i Afrika

Scatec er et norsk selskap som jobber med fornybar energi. De skal satse mye på å lage vannkraft i Afrika, og får med seg to fond på det. Det ene er norske Norfund og det andre er BII fra Storbritannia.

NRK - 15 timer siden

Boris Johnson sier han vil fortsette

Storbritannias statsminister Boris Johnson sier han vil fortsette som landets leder, til tross for at partiet hans tapte to viktige suppleringsvalg Torsdag. Det melder Reuters. Tapet er et nederlagt for De konservative.

Klartale - 16 timer siden

Ingen kansellert fly fredag

Flyselskapene SAS, Norwegian og Widerøe sier ingen flyginger er kansellert fredag morgen. Det har de informert nyhetsbyrået NTB om. Situasjonen kan endre seg i løpet av dagen.

Aftenposten - 17 timer siden

I natt strammet USA inn våpenlovene

Det amerikanske senatet vedtok Torsdag kveld en tverrpolitisk våpenlov som blant annet åpner for mer bakgrunnssjekk..

NRK - 18 timer siden

De konservative taper to lokalvalg

Liberaldemokratene og Labour har vunnet hvert sitt av to suppleringsvalg til Parlamentet Torsdag i et ydmykende nederlag for de konservative. Før det endelige resultatet forelå, sa Liberaldemokratene at deres kandidat Richard Foord har vunnet et mandat i Devon i Sør-England som de konservative har holdt siden 1880-tallet. Sist vant de med et flertall på 24.

NRK - 19 timer siden

Våpenlov vedtatt av Senatet

En ny lov som strammer inn de nasjonale våpenlovene i USA ble Torsdag formelt vedtatt av Senatet. Fredag er det ventet at Representantenes hus i Kongressen godkjenner forslaget, skriver nyhetsbyrået AFP. Forslaget omfatter utvidet bakgrunnssjekk for våpenkjøpere under 21 år.

NRK - 20 timer siden

Mann pågrepet for mistenkt ulovlig grensepassering av Norsk-Russisk grense

En mann ble pågrepet av politiet i Norge for mistenkt ulovlig grensepassering fra den russiske Kolahalvøya, melder Thebarentsobserver. Mannen skal ha kommet via Korpfjell i den nordlige delen av den norsk-russiske grensen. Vedkommende ble pågrepet Torsdag, melder politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 20 timer siden

Mann mistenkt ulovlig grensepassering av Norsk-Russisk grense

En mann ble pågrepet i terrenget av politiet i Norge for mistenkt ulovlig grensepassering fra den russiske Kolahalvøya, melder Thebarentsobserver. Mannen skal ha kommet via Korpfjell i den nordlige delen av den norsk-russiske grensen. Vedkommende ble pågrepet Torsdag, melder politiet i Finnmark på Twitter.

NRK - 21 timer siden

Nancy Pelosis mann siktet for fyllekjøring

Paul Pelosi, kongressleder Nancy Pelosis ektemann, ble Torsdag tiltalt for promillekjøring etter en trafikkulykke han var involvert i i forrige måned. 82 år gamle Pelosi ble arrestert etter at promilletesten viste at han hadde en promille på 0,8 to timer etter en kollisjon i Napa, vindistriktet noen mil nordøst for San Francisco. (NTB).

Dagbladet - 21 timer siden

- Trump presset justisdepartementet

Tidligere ansatte i justisdepartementet fortalte Torsdag hvordan ekspresident Donald Trump prøvde å presse dem til å følge opp hans påstander om valgfusk..

NRK - 21 timer siden

Portrett av prins William og Kate avduket

Det første offisielle fellesportrettet av Storbritannias prins William og Kate, hertug og hertuginne av Cambridge, ble avduket på Fitzwilliam -museet i Cambridge Torsdag 23. juni. Portrettet er malt av den britiske portrettkunstneren Jamie Coreth, melder CNN..

NRK - 21 timer siden

Fem døde i brann i Argentina

To kvinner og tre barn fra samme familie mistet livet i en kraftig brann i en boligblokk i Buenos Aires Torsdag. Ytterligere 35 ble skadd. Brannen oppsto tidlig om morgenen i sjuende etasje i den 14 etasjer høye bygningen i Recoleta-nabolaget og spredte seg raskt til etasjen over, ifølge brannvesenet.

NRK - 23 timer siden

Gruvestreik i Chile slutt

Arbeiderne i Chiles statseide kobber gruveselskap Codelco avsluttet Torsdag en streik etter å ha kommet fram til en avtale med myndighetene. 40.000 gruvearbeidere gikk onsdag til streik i protest mot at selskapet skulle stenge et smelteverk i en av Chiles mest forurensede områder.

VG - Igår: 00:03

Steinblokk dundret ned på E6: – Halve kjørebanen er smadret

Torsdag ettermiddag dundret en fjellblokk på anslagsvis 50 tonn nedover fjellsiden i Storfjord – og rett ned på trafikkerte E6..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com