Torsdag

Tuesday, 07 December, 22:23

Nyheter om Torsdag

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 15 okt 21 kl. 09:00

Kongsberg-siktede skal sjekkes psykisk

I går fikk politiet meldinger om en mann som skjøt på folk med pil og bue. Senere kom det fram at mannen var Espen Andersen Bråthen.Fem personer ble drept.

NRK - 04 nov 21 kl. 15:51

Fortsetter samtaler neste uke

Samtalene mellom Storbritannia og Frankrike som har som mål å løse fiskeristriden mellom landene, fortsetter neste uke. Det opplyser ifølge AFP britenes statsminister Boris Johnson i en uttalelse Torsdag. Britenes brexitminister David Frost besøkte Torsdag Paris for samtaler med Frankrikes europaminister Clement Beaune.

NRK - 04 nov 21 kl. 13:13

171 smittede på sykehus

Torsdag var 171 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på fire pasienter fra dagen før. 19 av pasientene får respiratorbehandling, og 40 ligger på intensivavdeling.

NRK - 04 nov 21 kl. 10:12

Ny smittetopp i Tyskland

33.949 nye koronatilfelle er registrerte i Tyskland det siste døgnet, noko som er det høgaste talet på nye smitta sidan pandemien starta. Dette er ein oppgang frå 28.

NRK - 29 okt 21 kl. 11:00

58 nye smitta i Tromsø

Det er registrert 58 nye koronasmittede personer i Tromsø det siste døgnet. Det er fire færre enn dagen før, da det ble satt smitterekord i kommunen, melder NTB. Det ble gjennomført 571 tester i regi av kommunens testsentre Torsdag, skriver kommunen på sine nettsider.

NRK - 28 okt 21 kl. 13:12

107 koronapasientene innlagt

Torsdag var 107 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på seks pasienter fra dagen før. 16 av pasientene får respiratorbehandling, og 30 ligger på intensivavdeling.

NRK - 28 okt 21 kl. 11:12

Ingen søk i Kvam

Redningsmannskapene i Kvam skal Torsdag foreta strand- og overflatesøk i Movatnet og i deler av Hardangerfjorden. Det opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding. Der står det videre at det ikke vil bli gjort søk i Tokagjelet Torsdag.

NRK - 28 okt 21 kl. 09:36

Farevarsel om sterk vind

Det er sendt ut gult farevarsel om vindkast på inntil 35 meter per sekund i Nord-Troms og kyst- og fjordstrøkene i Vest-Finnmark. – Torsdag kan det lokalt komme vindkast på 30–35 meter i sekundet og snøfokk som konsekvens av vinden, skriver Meteorologene på Twitter. De skriver at flere ferger allerede er innstilt.

NRK - 28 okt 21 kl. 07:24

– Ikke aktuelt med nasjonale tiltak

Det siste døgnet er det registrert 1.180 koronasmittede i Norge, og smittetrenden er stigende. FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier til NRK Torsdag morgen at det ikke er aktuelt med nasjonale tiltak nå.

NRK - 08 nov 21 kl. 20:44

Norge involvert mot hackere

Sju personer er pågrepet i en global operasjon mot kriminelle bak løsepengevirus som har kostet ofrene over en halv million euro. Kommunikasjonssjef Åste Dahle Sundet i Kripos bekrefter at norsk politi deltok i etterforskningen. – Jeg kan bekrefte at vi har deltatt, men av hensyn til etterforskningen kan jeg ikke gi noen detaljer, sier Sundet til NTB.

NRK - 08 nov 21 kl. 11:13

Kinas staker ut veien videre

Sentralkomiteen i Kinas kommunistparti har innledet møtet der mye av landets videre politiske kurs stakes ut. Om lag 400 medlemmer av komiteen vil fra mandag til Torsdag være samlet i Beijing. Møtet er ventet å gi president Xi Jinping enda mer makt..

NRK - 15 okt 21 kl. 05:03

Kvinne funnet omkommet

En kvinne i 70-årene er funnet omkommet i Sande i Holmestrand kommune etter å ha vært savnet siden Torsdag. Kvinnen ble sist sett rundt klokken 18 Torsdag kveld, og Sørøst politidistrikt satte Torsdag kveld inn flere politipatruljer for å lete etter henne. Klokken 03.

NRK - 14 okt 21 kl. 18:05

Flere samles på torget i Kongsberg

Små og store samlet seg utover Torsdag ettermiddag og kveld på torget i Kongsberg. Der ble det lagt ned blomster og tent lys for dem som mistet livet og ble skadet i byen onsdag kveld. Tidligere Torsdag ble det kjent at to av ofrene døde etter at de kom til sykehus.

NRK - 14 okt 21 kl. 16:55

Oslo Børs med ny rekord

Oslo Børs endte 1,3 prosent i pluss Torsdag og ligger dermed over 1.200 poeng for første gang. Sluttkursen Torsdag ettermiddag ligger på 1.

Klartale - 14 okt 21 kl. 15:14

Stengte moske etter angrepet på Kongsberg

Torsdag ble det kjent at 37-åringen som er siktet for fem drap på Kongsberg, har konvertert til islam. Han har selv valgt å bli muslim. Da dette ble kjent onsdag kveld, bestemte Kongsbergs eneste moske å stenge Torsdag.

NRK - 14 okt 21 kl. 00:18

Politiet møter pressen Torsdag

Sør-Øst politidistrikt opplyser at det ikke vil bli gitt flere statusoppdateringer fra politiet til pressen før Torsdag morgen. – Det vil ikke bli gitt flere statusoppdateringer om hendelsen igjen før Torsdag morgen, skriver politiet i en pressemelding..

NRK - 06 nov 21 kl. 12:51

Boris Johnson får krass kritikk

Storbritannias tidligere statsminister John Major mener nåværende statsminister og partikollega Boris Johnsons håndtering av en korrupsjonssaken rundt Owen Paterson er «skammelig». I oktober viste en granskning at det konservative parlamentsmedlemmet Owen Paterson hadde lobbet for to selskaper han mottok betalinger fra som konsulent. Johnson regjering forsøkte først å blokkere suspenderingen av Paterson ved å be om en revisjon av etikk-reglene for parlamentsmedlemmer.

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 20:48

Flere kommuner varsler tiltak: – Har hatt møter med Oslo og alle kommunene i Viken

Torsdag sa helseminister Ingvild Kjerkol at kommuner med økt koronasmitte ikke må nøle med å innføre strengere tiltak..

NRK - 05 nov 21 kl. 11:22

Presidentkandidat pågrepet

Presidentkandidaten Santos Rodriguez i Honduras ble Torsdag pågrepet og siktet for anklager om hvitvasking av penger knyttet til narkotikasmugling og drap. Arrestasjonen kommer mindre enn en måned før presidentvalget der alle hovedkandidatene enten er anklaget for korrupsjon eller narkotikasmugling. Avtroppende president Juan Orlando Hernandez har selv blitt anklaget for narkotikasmugling, mens broren Tony Hernandez i mars ble dømt til livsvarig fengsel i New York for samme forbrytelse.

Aftenposten - 05 nov 21 kl. 10:25

«Den femte Beatle» var en jentemagnet, men det var helt bortkastet

AFTENPOSTEN HISTORIE: 27-åringen som sto blant publikum på «The Cavern» i sentrum av Liverpool Torsdag 9..

NRK - 05 nov 21 kl. 09:08

Nye fraværsregler til høsten

Regjeringen besluttet Torsdag å innføre unntak fra fraværsreglene ut skoleåret. I regjeringsplattformen sier regjeringen at den vil ha et mindre rigid og byråkratisk fraværsreglement enn dagens system. – Beslutningen om å oppheve forskriften midlertidig sier bare noe om dagens situasjon, sier utdanningsminister Tonje Brenna.

NRK - 05 nov 21 kl. 09:07

209 nye koronasmitta i Trondheim

209 personar vart registrert koronasmitta i Trondheim Torsdag, skriv Trondheim kommune i ei pressemelding. Over halvparten av dei smitta er under 20 år. 10 koronapasientar er innlagde på St.

NRK - 05 nov 21 kl. 04:42

DPA: Etiopia-møte i Sikkerhetsrådet

FNs sikkerhetsråd skal møtes fredag for å diskutere situasjonen i Etiopia, der konflikten mellom regjeringen og opprørsgrupper har eskalert de siste ukene. Det får nyhetsbyrået DPA opplyst fra diplomatkilder. Ifølge nyhetsbyråets kilder arbeider Sikkerhetsrådet med en felles uttalelse, men Russland skal Torsdag ha bedt om mer betenkningstid..

NRK - 05 nov 21 kl. 01:21

Nasa vil forsøke å avlede asteroide

Nasa vil styre et romfartøy i en hastighet på 24.000 kilometer i timen inn i en asteroide, i det de kaller en test av «planetforsvar». Testen skjer i november.

NRK - 05 nov 21 kl. 00:16

1534 nye koronasmittede

Det siste døgnet er det registrert 1534 koronasmittede i Norge. Det er 538 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1222 koronasmittede per dag.

NRK - 04 nov 21 kl. 23:55

To drept i skyting i Mexico

To personer er drept i en skuddveksling mellom rivaliserende gjenger på en strand ved den mexicanske feriebyen Cancún, opplyser myndighetene. Påtalemyndigheten i Quintana Roo tvitret Torsdag at det var to narkobander som støtte sammen. Skytingen skapte panikk blant utenlandske turister, hvorav noen spilte volleyball på stranden da skuddene ble avfyrt like ved.

NRK - 04 nov 21 kl. 23:34

Skal lede Vatikanets administrasjon

For første gang skal en kvinne lede Vatikanets administrasjon. Pave Frans har utnevnt Raffaella Petrini til ny generalsekretær. Paven har gjentatte ganger sagt at han ønsker mer likestilling i den katolske kirken.

NRK - 04 nov 21 kl. 22:59

Bodø/Glimt tok poeng i Roma

Det så lenge ut til at Bodø/Glimt skulle stikke av med nok en seier mot Roma i conferenceligaen Torsdag, men det ble «bare» 2-2. Både Ola Solbakken (23) og Erik Botheim (21) sjokkerte José Mourinhos menn i deres egen storstue. I forkant gjorde Mourinho sju endringer for å revansjere det bitre 6-1-tapet i Bodø..

NRK - 04 nov 21 kl. 21:53

Redda frå båt i Middelhavet

Eit redningsskip med nesten 400 migrantar om bord redda 400 andre personar frå ein søkkande trebåt i Middelhavet Torsdag. Dei blei plukka opp i eit område der Malta har ansvaret for å drive redningsarbeid. Skipet er no på veg til den italienske øya Lampedusa, men det er uvisst om dei får legge til kai..

NRK - 04 nov 21 kl. 21:33

OECD vil ha satsing på mental helse

Psykiske problem som angst og depresjon har auka kraftig under pandemien, ifølge ei undersøking frå OECD. Rapporten, som blei presentert i Paris Torsdag, viser at hjelpa ofte ikkje strekk til og kjem for seint. Dei meiner difor at det trengst fleire førebyggande tiltak og behandlingstilbod..

VG - 04 nov 21 kl. 20:46

Ruud ble historisk: Klar for ATP-finalen

(Casper Ruud – Marcos Giron 6–2, 6–1) Kun åtte spillere får spille i ATP-finalen i Torino i november. Torsdag sikret Casper Ruud seg en plass som første nordmann noen gang..

VG - 04 nov 21 kl. 20:46

Ruud klar for ATP-finalen: – Veldig stort

(Casper Ruud – Marcos Giron 6–2, 6–1) Kun åtte spillere får spille i ATP-finalen i Torino i november. Torsdag sikret Casper Ruud (22) seg en plass som første nordmann noen gang..

NRK - 04 nov 21 kl. 19:12

Færre vaksinar frå Moderna

Moderna varslar at dei kjem til å levere færre koronavaksinar enn det dei har varsla tidlegare. Grunnen er blant anna at det tek lengre tid å gjere vaksinane klare for eksport. Moderna seier problema er kortvarige, men meldinga førte til at kursen på Moderna-aksjar søkk med 19 prosent Torsdag..

NRK - 04 nov 21 kl. 18:11

Tredje dose til helsepersonell

Helsepersonell med pasientkontakt får no tilbod om ein tredje vaksinedose mot korona. Det opplyste helseminister Ingvild Kjerkol (H) på ein pressekonferanse Torsdag. Dei som fekk vaksinen først vil også få tilbode om den tredje dosen først..

NRK - 04 nov 21 kl. 18:08

Ber kommunar vurdere lokale tiltak

Kommunar med høgt smittetrykk, bør vurdere å innføre tiltak ved behov, seier helseminister Ingvild Kjerkol (Ap). Dei siste vekene har smitten auka i fleire kommunar. Helseministeren har Torsdag hatt møter med kommunar med høgt smittetrykk.

VG - 04 nov 21 kl. 18:07

Helsepersonell med pasientkontakt får boosterdose

Torsdag kveld kom helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) med en gladnyhet til helsepersonell med pasientkontakt..

NRK - 04 nov 21 kl. 17:12

FHI drøftar lokale tiltak

Folkehelseinstituttet, FHI, er i samtalar med kommunane om smittesituasjonen, belastninga på helsetenesta og vurderingar om tiltak, melder VG. Torsdag klokka 18 møter helseminister Ingvild Kjerkol pressa etter at ho har hatt møter med kommunar med høgt smittetrykk. Der skal også helsedirektør Bjørn Guldvog og direktøren i FHI, Camilla Stoltenberg, vere til stades..

NRK - 04 nov 21 kl. 16:46

Opec+ varsler moderat økning

Landene i Opec+ er enige om en moderat vekst i oljeproduksjonen, tross USAs ønske om en raskere økning. Torsdag bekreftet de oljeproduserende landene at de vil produsere 400.000 millioner fat mer per dag i desember..

Aftenposten - 04 nov 21 kl. 16:50

Kunnskapsministeren holder pressekonferanse om fraværsreglene

Kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap) holder Torsdag klokken 17.15 en pressekonferanse om fraværsreglene i videregående….

NRK - 04 nov 21 kl. 16:09

Pressekonferanse om fråværsgrensa

Regjeringa kallar inn til pressekonferanse om fråværsreglane i vidaregåande skule klokka 1715 Torsdag ettermiddag. Det skjer etter ein auke i smitten, og at mange ungdommar må oppsøke fastlegen for å få legeattest på gyldig fråvær..

NRK - 04 nov 21 kl. 15:52

Slutter å finansiere fossilt

USA, Storbritannia, Canada, Danmark og en rekke andre land lover å slutte med direkte offentlig finansiering av fossil energi i andre land. Slik støtte skal avsluttes innen utgangen av 2022, går det fram av en erklæring på klimatoppmøtet i Glasgow Torsdag. Det gjøres unntak for fossil energi med fangst og lagring av CO2.

NRK - 04 nov 21 kl. 15:25

Brennande reketrålar gjekk ned

Reketrålaren som byrja å brenne ved Moss i Oslofjorden Torsdag formiddag, gjekk ned, melder NTB. Ein person blei flogen til sjukehus etter å ha blitt redda ut frå trålaren. Ifølge politiet var denne personen aleine om bord i trålaren..

NRK - 04 nov 21 kl. 15:13

Tar snart beslutning om vaksine til barn

Pfizer/Biontech har søkt om å få godkjent sin koronavaksine for barn ned til fem år. Det kan skje i slutten av året, ifølge EMA. Det europeiske legemiddelverket (EMA) skriver Torsdag på Twitter at de i løpet av desember regner med å ta en beslutning om hvorvidt vaksinen kan godkjennes til bruk på barn i alderen fem til elleve år.

NRK - 04 nov 21 kl. 14:52

Gripen for Nav-trugsmål i Bergen

Ein mann i 30-åra blei Torsdag arrestert for trugsmål mot eit Nav-kontor i Bergen, melder Bergensavisen. Pågripinga skal ha skjedd utan dramatikk, ifølge politiet, som ikkje vil seie noko om kva slags trugsmål eller kva Nav-kontor det er snakk om..

NRK - 04 nov 21 kl. 14:27

Krav om vaksine i USA

Frå og med 4. januar må alle amerikafararar som arbeider på større arbeidsplassar vere vaksinert mot korona, kunngjorde Det kvite hus Torsdag. Tilsette som ikkje er ferdigvaksinerte må teste seg kvar veke.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt