Toppmøte

Thursday, 01 June, 11:05

Nyheter om Toppmøte

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 apr 23 kl. 12:17

Australias statsminister gjester Nato-Toppmøte i sommer

Australias statsminister Anthony Albanese vil ta del i Nato-Toppmøtet i Vilnius i Litauen i juli, opplyser hans kontor fredag. For noen dager siden ble det kjent at New Zealands statsminister Chris Hipkins også deltar på møtet. Australia og New Zealand er ikke medlemmer av Nato, men har et langt forhold til den vestlige alliansen.

NRK - 20 maj 23 kl. 01:20

Zelenskyj kritiserte arabiske ledere på arabisk Toppmøte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj møtte fredag Saudi-Arabias statsminister Mohammed Shia al-Sudani i Jeddah i forbindelse med Toppmøtet i Den arabiske liga. Zelenskyj har bedt de arabiske landene om å fordømme Russlands angrep. Han kritiserer arabiske ledere for å «vende det blinde øyet til krigen» og Russlands ulovlige annektering.

NRK - 19 maj 23 kl. 13:41

Bashar al-Assad ble ønsket velkommen på arabisk Toppmøte

Da han ankom sitt første Toppmøte på over ti år ble Syrias president Bashar al-Assad ønsket velkommen av Saudi-Arabias kronprins Mohammad bin Salman. Bilder fra statlig saudiarabisk TV viser et håndtrykk mellom de to lederne utenfor konferanselokalet der Den arabiske liga holder sitt Toppmøte. Syria har vært suspendert fra Den arabiske liga siden borgerkrigen i landet startet i 2011, men for drøyt to uker siden ble medlemmene enige om å gjenoppta landet i ligaen..

NRK - 10 maj 23 kl. 13:48

Syrias president invitert til arabisk Toppmøte

Saudi-Arabia har invitert Syrias president Bashar al-Assad til Toppmøtet i Den arabiske liga. Det skriver syriske statlige medier. Saudi-Arabias utenriksminister sa tirsdag at de ønsker å gjenoppta et diplomatisk forhold til Syria.

NRK - 05 apr 23 kl. 02:05

Zelenskyj invitert til Nato-Toppmøte i juli

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er velkommen til Nato-Toppmøtet i Vilnius i juli. – Et sterkt og uavhengig Ukraina er nødvendig for å sikre stabilitet i det euro-atlantiske området. Vi ser fram til å møte president Zelenskyj på Toppmøtet med alliansens ledere denne sommeren, sier Stoltenberg, ifølge NTB.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj besøker Toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk Toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar også på møtet, som er en del av the European Political Community.

Klartale - 2 timer siden

Klare for Nato-møte

Områder er sperret av. Politi med våpen står på hvert sitt hjørne. Det er liten tvil om at det skjer noe stort i Oslo i dag (torsdag).

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj på politisk Toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk Toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

NRK - Igår: 09:29

Støre deltar på Toppmøte i Moldova

47 stats- og regjeringssjefer deltar torsdag på et Toppmøte i Moldova, bare 20 kilometer fra grensen til Ukraina. Møtet er det andre innenfor rammen av the European Political Community, et forum som bringer et stort antall politiske ledere sammen for å drøfte sikkerhetsspørsmål og andre dagsaktuelle temaer. Fra norsk side deltar statsminister Jonas Gahr Støre (Ap).

NRK - 20 maj 23 kl. 01:20

Zelenskyj kritiserte arabiske ledere på arabisk Toppmøte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj møtte fredag Saudi-Arabias statsminister Mohammed Shia al-Sudani i Jeddah i forbindelse med Toppmøtet i Den arabiske liga. Zelenskyj har bedt de arabiske landene om å fordømme Russlands angrep og støtte hans fredsplan. Golfstatene, inkludert Saudi-Arabia, har imidlertid gode forbindelser til Russland og har så langt stilt seg nøytralt til krigen i Ukraina.

NRK - 17 maj 23 kl. 05:51

Australia avlyser Toppmøte

Australias statsminister Anthony Albanese sier at neste ukes møte i «Firerbanden», eller «the Quad», blir avlyst. Møtet mellom USA, Australia, Japan og India skulle ha blitt holdt i Sydney etter helgen og etter at denne ukens G7-Toppmøte er over i Japan. Avlysningen skyldes at USAs president Joe Biden, som skal delta på G7-møtet, avlyser planlagte besøk til New Guinea og Australia og som skulle ha blitt gjennomført neste uke.

NRK - 16 maj 23 kl. 13:37

Saudi-Arabia inviterer Zelenskyj til arabisk Toppmøte

Saudi-Arabias kong Salman har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj som æresgjest til et arabisk Toppmøte i Jeddah denne uka. Ifølge diplomatiske kilder i Riyadh vil et slikt møte gi kronprins Mohammed bin Salman anledning til å drøfte muligheter for å få i gang forhandlinger om krigen med Zelenskyj. Så langt er det ikke kommer noen reaksjon fra Ukraina.

Klartale - 04 maj 23 kl. 08:50

Dette sa Støre til Zelenskyj

Jonas Gahr Støre er Norges president. Onsdag var han i Finland for å være med på et nordisk Toppmøte. Der var lederen fra Island, Sverige, Danmark og Finland.

NRK - 03 maj 23 kl. 10:49

Zelenskyj på nordisk Toppmøte i Helsingfors

Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj dukka onsdag opp på nordisk Toppmøte i Helsingfors i Finland. Statsministrane i dei nordiske landa møtte onsdag 3. mai i presidenten sitt slott i Helsingfors for å diskutere sikkerheit, nordisk samarbeid og støtte til Ukraina.

Dagbladet - 2 timer siden

Zelenskyj dukket opp i Moldova

Den ukrainske presidenten dukker opp for et europeisk Toppmøte..

NRK - 3 timer siden

Jens Stoltenberg: – Ukrainas fremtid er i Nato

Historien må ikke repetere seg selv, sa generalsekretær for Nato Jens Stoltenberg under Toppmøte i Oslo. 25 av 31 av Natos utenriksministre er samlet i hovedstaden for et «uformelt» møte. Stoltenberg uttrykte også støtte for at Sverige kunne så snart som mulig bli med i alliansen..

VG - 02 maj 23 kl. 01:14

Putin kan bli arrestert på Toppmøte: – Har ikke noe valg

Sør-Afrika vil ikke ha Vladimir Putin (70) til et Toppmøte i sommer - av frykt for at de skal måtte pågripe ham. En av Russlands mest kjente statsvitere tror ikke at presidenten vil bli arrestert - men at Putin likevel dropper turen..

VG - Igår: 18:11

Stoltenberg om svensk Nato-medlemskap: – Innen rekkevidde

Jens Stoltenberg mener at Sverige kan bli fullverdige medlemmer av Nato allerede når de 31 medlemslandene møtes til Toppmøte i Litauen om en og en halv måned..

NRK - 25 apr 23 kl. 18:20

ANC mener Sør-Afrika bør forlate ICC

President Cyril Ramaphosa og regjeringspartiet ANC mener Sør-Afrika bør trekke seg fra Den internasjonale straffedomstolen (ICC). ICC utstedte i forrige måned arrestordre på Russlands president Vladimir Putin, noe som innebærer at Sør-Afrika er pålagt å pågripe ham dersom han stiller på Toppmøtet i de såkalte Bricks-landene i august. Sør-Afrika er vertsnasjon for årets Toppmøte, der Ramaphosa og lederne fra Russland, Brasil, India og Kina etter planen skal møtes.

NRK - 21 maj 23 kl. 15:37

Toppleiarar på tur etter G7-Toppmøte

Etter G7-møtet i Hiroshima har regjeringssjefar reist vidare til kringliggande land. Tyskland sin forbundskanslar Olaf Scholz besøkte søndag grensa mellom Nord- og Sør-Korea, den demilitariserte sona mellom landa. Der bad han Nord-Korea slutte med sine omstridde prøveskytingar med ballistiske missil.

NRK - 20 maj 23 kl. 22:08

Biden skal møte Zelenskyj søndag

USAs president Joe Biden skal møte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj søndag. Det opplyser en amerikansk kilde til Reuters. Biden skal også ha et felles møte med lederne for Japan og Sør-Korea.

NRK - 20 maj 23 kl. 17:22

Zelenskyj takker Sunak

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har takket den britiske statsministeren for støtten til å stable på beina en koalisjon for å skaffe vestlige kampfly. Zelenskyj møtte Rishi Sunak på sidelinjen av G7-landenes Toppmøte i den japanske byen Hiroshima. – Jeg takket ham for lederskapet Storbritannia har tatt i den internasjonale kampflykoalisjonen, skriver Zelenskyj på sin Telegram-konto.

NRK - 19 maj 23 kl. 13:15

G7 enige om nye sanksjoner mot Russland

Lederne for G7-landene ble fredag enig om nye sanksjoner mot Russland rettet mot teknologi, industriutstyr og tjenester som støtter krigsapparatet. Beslutningen ble tatt etter at både USA, Storbritannia og EU kunngjorde nye sanksjoner som strammer grepet om Russland, 15 måneder etter Vladimir Putins invasjon av Ukraina. – Vi vil frata Russland teknologi, industriutstyr og tjenester fra G7 som støtter opp under krigsinnsatsen, sier USA, Storbritannia, Japan, Canada, Tyskland, Frankrike, Italia og EU i en fellesuttalelse.

NRK - 19 maj 23 kl. 09:16

Storbritannia kunngjør nye sanksjoner mot Russland

Storbritannia innfører nye sanksjoner mot Russland. Denne gangen er målgruppa selskap som er involvert i tyveri av ukrainsk korn og frakt av russisk energi. Storbritannia, USA og de øvrige G7-landene ventes å kunngjøre nye sanksjoner mot Russland på sitt Toppmøte i Japan i helgen..

NRK - 19 maj 23 kl. 04:53

Michel: I EUs interesse å samarbeide med Kina

Det er i EUs interesse å opprettholde et stabilt og konstruktivt samarbeid med Kina, sier EU-president Charles Michel. Han kom med uttalelsen på sidelinjen av G7-ledernes Toppmøte i Hiroshima i Japan fredag. Han la til at EU oppfordrer Kina til å øke presset mot Russland for å stanse Moskvas krig mot Ukraina.

NRK - 16 maj 23 kl. 21:23

Lovar internasjonal koalisjon for kampfly til Ukraina

Regjeringssjefane i dei 43 medlemslanda i Europarådet er samla for Toppmøte i Reykjavík på Island. Der kjem britiske Rishi Sunak og nederlandske Mark Rutte med lovnad om ein internasjonal koalisjon som skal syte for forsvarsevne i lufta, melder AFP. – Statsministrane har blitt einige om å bygge ein internasjonal koalisjon for å støtte Ukraina med kampfly, alt frå trening til anskaffing av F16-jagarfly, heiter det i ei fråsegn frå det britiske statsministerkontoret..

NRK - 14 maj 23 kl. 15:25

Armensk-aserbajdsjansk Toppmøte om spent situasjon

Lederne for Armenia og Aserbajdsjan kom søndag til Brussel for samtaler om konflikten rundt Nagorno-Karabakh og det anstrengte forholdet mellom de to landene. I dagene før møtet har det igjen vært trefninger langs grensen, med sårede soldater og minst ett dødsfall på hver side. Armenias statsminister Nikol Pasjinian beskyldte Aserbajdsjan for å forsøke å undergrave samtalene i Brussel.

Aftenposten - 09 maj 23 kl. 18:51

Full finsk galskap og mye dumt. Dette er låtene som konkurrerer i kveldens delfinale.

Det er nordisk Toppmøte i første semifinale. Men hvem er best, Norge, Sverige eller Finland?.

NRK - 05 apr 23 kl. 16:32

Stoltenberg: Zelenskyj deltar på Nato-Toppmøte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er invitert til Natos Toppmøte i Litauens hovedstad Vilnius i juli. Og han har takket ja. Det bekrefter Natos generalsekretær Jens Stoltenberg til VG.

Klartale - 03 maj 23 kl. 12:06

Støre møter Ukrainas president

Volodymyr Zelenskyj har reist til Finland for å møte Sauli Niinistö. Han er Finlands president. Der skal han også møte Norges statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 04 mar 23 kl. 09:52

Guterres langer ut mot rike land og oljeprodusenter

FNs generalsekretær António Guterres anklager rike land og oljeprodusenter for å føre en ondsinnet politikk som rammer verdens fattigste. Verdens 46 minst utviklede land, de såkalte LDC-landene, åpnet lørdag sitt Toppmøte i Doha i Qatar. Afghanistan og Myanmar inngår i gruppen, men er utestengt fordi makthavner ikke er anerkjent som lovlige av FN.

Dagbladet - 03 maj 23 kl. 11:25

Møter Zelenskyj i Finland

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj deltar på et nordisk Toppmøte i Finland, hvor også Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar..

NRK - 29 mar 23 kl. 16:21

Biden ba om felles front på demokratiToppmøte

På demokratiToppmøtet i Washington ba USAs president om felles front mot Russland og Kina. Han lover milliardstøtte til kampen mot demokratisk tilbakegang. Joe Biden hadde invitert 121 ledere til det andre demokratiToppmøtet, som i hovedsak ble avviklet virtuelt.

NRK - 24 apr 23 kl. 16:08

Støre: Mål om at havvind tar igjen vasskrafta i 2040

– Vi har ambisjonar om å lage like mykje havvind i 2040 som vi gjer med vasskraft i dag, seier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK. Leiarar frå ni land er samla til Toppmøte i den belgiske byen Oostende for å bidra til at Nordsjøen blir «verdas største energianlegg». – Her kjem det så mykje kraft etter kvart at det å ha ei utveksling med andre land, som vi skal bestemme innretninga på, er fornuftig, seier Støre.

Aftenposten - 21 apr 23 kl. 17:27

Stoltenberg ga Zelenskyj en klem. Så la Zelenskyj press på Nato-sjefen for å få ønsket sitt oppfylt.

BRUSSEL (Aftenposten): President Volodymyr Zelenskyj sier at sommerens Nato-Toppmøte kan bli historisk..

NRK - 17 apr 23 kl. 07:37

G7 advarer mot voldsbruk for å endre verdensordenen

G7-landene sier at de vil avvise alle forsøk på å endre verdensordenen ved hjelp av vold. Uttalelsen tolkes som en beskjed til både Russland og Kina. – Vi vil bestemt avvise ethvert unilateralt forsøk på å endre status quo med makt, sa Japans utenriksminister Yoshimasa Hayashi da han og de andre utenriksministrene i G7 møttes for og diskutere situasjonen i Stillehavsregionen mandag.

NRK - 05 apr 23 kl. 14:40

Polen vil jobbe for sikkerhetsgarantier til Ukraina

Polen vil jobbe for å sikre Ukraina flere sikkerhetsgarantier på NATO-Toppmøte i juli. – Vi forsøker å sikre Ukraina flere garantier, sikkerhetsgarantier, som vil styrke Ukrainas militære potensial, sa Polens president Andrzej Duda til journalister, under et besøk av hans ukrainske motpart Volodymyr Zelenskyj i Warszawa onsdag..

NRK - 31 mar 23 kl. 07:18

Japans utenriksminister besøker Kina

Japans utenriksminister Yoshimasa Hayashi besøker denne helga Kina, hans første besøk i landet på tre år, opplyser utenriksdepartementet i Tokyo. Hayashi skal under besøket ha samtaler med blant andre Kinas utenriksminister Qin Gang, men det er ikke kjent hva som blir hovedtema under besøket. Forholdet mellom Kina og Japan har de siste årene vært spent, og Tokyo har gjentatte ganger gitt uttrykk for bekymring over Kinas stadig sterkere militære avtrykk i regionen.

NRK - 27 mar 23 kl. 13:28

EU-enighet om å forby forbrenningsmotorer – Tyskland dropper veto

Tyskland dropper sitt veto mot et EU-forbud mot å registrere biler med forbrenningsmotorer etter 2035. Dermed er medlemslandene enige om et forbud. Det svenske EU-formannskapet sier medlemslandenes ambassadører mandag støttet avtalen som er inngått mellom Brussel og Berlin om en utfasing av biler som går på fossilt drivstoff.

NRK - 26 mar 23 kl. 23:47

Tar på seg noe av skylden for attentatet på Haitis president

Colombias president Gustavo Petro sier landet hans har noe av skylden for attentatet på Haitis president Jovenel Moïse i juli 2021. – Jeg vil dra til Haiti. Det er et problem der Colombia har medansvar, for det første fordi det var Haiti som i sin tid hjalp oss med å bli et land, og for det andre fordi det var colombianske leiesoldater som drepte Haitis president, og utløste en krise som ble verre enn den de allerede sto i, sa Petro til pressen under et Toppmøte i Den dominikanske republikk.

NRK - 23 mar 23 kl. 22:28

Vil ha konferanse om barn som er flyttet fra Ukraina til RusslandI

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen sier hun vil bidra til å arrangere en konferanse for å sikre at barn blir brakt tilbake fra Russland til Ukraina. – Det er en forferdelig påminnelse om de mørkeste delene av vår historie, det som skjer der når barn deporteres. Dette er en krigsforbrytelse, sier von der Leyen etter et Toppmøte med EU-ledere torsdag.

Aftenposten - 20 mar 23 kl. 06:02

Mandag møtes de igjen: Xi og Putin utgjør verdens viktigste «bromance»

NYHETSANALYSE: Mens Joe Biden gjør seg klar for Toppmøte med verdens demokratier, har lederne i Kina og Russland planer….

NRK - 20 mar 23 kl. 01:44

Sverige: Har ingen plan B for Nato

Sveriges utenriksminister Tobias Billström sier han er «helt overbevist» om at Sverige blir godkjent som Nato-medlem på organisasjonens Toppmøte i Vilnius i juli. Han viser til at 28 av 30 Nato-land allerede har godtatt den svenske søknaden. – Sverige har en lengre vei å gå enn Finland.

NRK - 18 mar 23 kl. 11:47

Egypt og Tyrkia vil normalisere forholdet

Egypt og Tyrkia planlegger et møte mellom landenes presidenter i andre halvår. De ønsker å normalisere forholdet og varsler snarlig utveksling av ambassadører. Planene om et kommende Toppmøte ble kunngjort på en pressekonferanse i Kairo lørdag, der utenriksministrene Mevlüt Çavusoglu fra Tyrkia besøkte sin egyptiske kollega Sameh Shoukry.

NRK - 16 jan 23 kl. 09:45

EU inviterer Norge til felleseuropeisk Toppmøte

Norge er invitert til Toppmøte i EU. I år er også Andorra, Monaco og San Marino invitert til møtet. Møtet skal holdes i Moldova 1.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com