Tiltak

Torsdag, 29 Juli, 16:40

Nyheter om Tiltak

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 2 timer siden

Krever null moms på sjømat

Momsen på sjømat må fjernes dersom forbrukerne skal spise mer fisk, mener bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene. – Politikerne har gjort en rekke Tiltak gjennom årene for å øke forbruket av fisk. Problemet er at de aldri nevner det sterkeste Tiltaket for å endre vaner, nemlig pris, mener administrerende direktør Robert Eriksson i Sjømatbedriftene.

NRK - 4 timer siden

54 nye smittede i Bergen

Det er en kraftig økende smittetrend i Bergen. Onsdag ble det registrert 54 nye smittede, som er det høyeste tallet siden midten av april. Nå vurderer.

NRK - Igår: 14:20

Vannlekkasje på Stortinget

Store mengder regnvann trengte inn på Stortinget i ettermiddag. Kraftige nedbørsmengder førte til at et vann-nedløp delte seg, og det oppstod lekkasje i flere etasjer i fløyen mot Akersgaten. Stortingets administrasjon har iverksatt Tiltak og det meste av vannet er nå sugd opp.

NRK - Igår: 20:49

WHO advarer mot e-sigaretter

E-sigaretter og lignende produkter er helseskadelige og bør reguleres bedre, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). – Der de ikke er forbudt, bør regjeringer innføre passende Tiltak for å beskytte befolkningen mot de skadelige effektene, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus om e-sigaretter. I en rapport om tobakksbruk som ble publisert tirsdag, kritiserer også WHO produsentene for å rette seg mot unge brukere.

NRK - I førrgår: 19:46

– Sterk hete skyldes klimaendringer

Rask global oppvarming har ført til at varmerekorder er blitt knust i Canada og Sibir, ifølge en ny studie. Funnene i studien, som er publisert i Nature Climate Change, tyder på at menneskeheten vil oppleve flere dødelige hetebølger de neste tiårene. – Fordi vi er i en periode der oppvarmingen går veldig raskt, må vi forberede oss på flere hetehendelser som vil slå tidligere rekorder med store marginer, sier hovedforfatter av studien, Erich Fischer ved ETH-universitetet i Zürich.

NRK - 25 juli 21 kl. 21:09

Ti nye smitta i Øksnes

Ti nye personar er smitta i Øksnes, skriv avisa VOL. Kommunen ser på utbrottet som omfattande og uoversiktleg og vurderer ytterlegare fleire lokale Tiltak..

VG - 25 juli 21 kl. 18:25

Tysk uenighet om Tiltak for uvaksinerte

Tyskland vurderer å innføre restriksjoner for dem som ikke er vaksinert mot coronaviruset. Men statsminister Angela Merkel får motbør i eget parti..

NRK - 25 juli 21 kl. 18:07

Indonesia forlenger nedstenging

Indonesia har besluttet å forlenge den delvise nedstengningen av landet med en uke, men gir noen lettelser til næringslivet. Landet innførte strenge Tiltak grunnet en ny smittetopp den siste tiden, som gjorde landet til episenter for koronasmitten i Asia. President Joko Widodo sier at utbruddet, som har krevd 83.

NRK - 25 juli 21 kl. 17:41

Livlaus mann funne i vatn

Ein livlaus mann er funne i eit vatn i Øyangen i Rikeringe. Vedkommande blei funne ved ein kano. Naudetatane er på veg, og det blir gjort livreddande Tiltak på staden, skriv Sør-aust politidistrikt på Twitter..

NRK - 25 juli 21 kl. 17:41

Livlaus mann henta opp av vatn

Ein livlaus mann er funne i eit vatn i Øyangen i Ringerike. Vedkommande blei funne ved ein kano. Det blir gjort livreddande Tiltak på staden, skriv Sør-aust politidistrikt på Twitter.

Aftenposten - 24 juli 21 kl. 07:53

Tankesmien Agenda reagerer på video med statsministeren

Statsministerens kontor (SMK) har fått laget en video som skal fronte regjeringens Tiltak mot ensomhet blant eldre..

NRK - 22 juli 21 kl. 12:01

Hurtigtest ga falske positive

To personer testet positivt i forbindelse med Riddu-festivalen i Kåfjord forrige uke. Testen ga falskt prøvesvar, og de to er ikke smittet. Begge har nå testet negativt på vanlige PCR-tester og isolasjonen oppheves.

NRK - 19 juli 21 kl. 14:40

− Uakseptabelt og svært alvorlig

Det er i dag blitt kjent at regjeringen vurderer at IT-angrepet på Stortinget i mars ble gjennomført fra Kina. – Angrepet var uakseptabelt og svært alvorlig, og det må forventes at kinesiske myndigheter gjør det de kan for å hindre at slike IT-angrep skjer. Angrep på Stortinget er angrep på vårt demokrati, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

NRK - 19 juli 21 kl. 08:28

Norge dårlig ut i klimarapport

Ifølge en rapport er det brukt mer på støtteTiltak som forsterker klimakrisen enn som minker den – og Norge scorer dårlig takket være støtte til oljebransjen. Ifølge Dagens Næringsliv viser rapporten fra Vivid Economics at bare ti prosent av pengene som rike land har brukt på å stimulere økonomien under pandemien, har gått til Tiltak som er positive for klimaet. Samtidig har over 17 prosent gått til Tiltak som forverrer klimakrisen..

NRK - 18 juli 21 kl. 18:56

Ny smitterekord i Vietnam

I Vietnam er det registrert søndag registrert 5.926 nye tilfeller koronatilfeller, noe som er ny rekord. Myndighetene i Hanoi innfører nå de strengeste smittevernTiltakene til nå, og byen stenges i praksis ned.

NRK - 18 juli 21 kl. 15:07

Sykehjem stengt etter koronasmitte

Moen sykehjem i Elverum kommune er stengt for besøk inntil videre, som følge av at én ansatt ved avdeling 1 har fått påvist smitte med covid-19. Det er satt i gang Tiltak ved sykehjemmet for å redusere risikoen for at potensiell smitte sprer seg. Pårørende ble ble kontaktet lørdag kveld.

VG - 16 juli 21 kl. 13:22

Ut mot elsparkesykkel-regler

– Det er vårt eget ansvar hvilken risiko vi setter oss i, mener influencer Erik Sæter. Han er ikke fornøyd med Oslo kommunes nye Tiltak mot elsparkesykkel-ulykker..

NRK - 15 juli 21 kl. 10:28

Ny nasjonal kontraterrorstrategi

Regjeringen har utviklet en ny nasjonal kontraterrorstrategi som skal forebygge og motvirke terror, gir en tydelig ramme for arbeidet med kontraterror de neste årene, opplyser regjeringen. «I år er det 10 år siden terroren rammet oss 22. juli.

NRK - 15 juli 21 kl. 08:45

E.coli funnet i drikkevann i Etne

Kambe vannverk har gjort funn av E.coli-bakterier i drikkevatnet. Det opplyser Etne kommune på sine nettsider.

NRK - 15 juli 21 kl. 08:45

E. coli funnet i drikkevann i Etne

Kambe vannverk har gjort funn av E.coli-bakterier i drikkevatnet. Det opplyser Etne kommune på sine nettsider.

VG - 14 juli 21 kl. 23:06

Smitterekord i Sør-Korea: Forbyr «rask musikk» på treningssentre

Strenge Tiltak har blitt innført i deler av Sør-Korea som følge av rekordhøye smittetall..

NRK - 14 juli 21 kl. 20:45

Spania gjeninnfører Tiltak

Portforbud og andre smittevernTiltak gjeninnføres i deler av Spania i et forsøk på å stanse deltasmitten i landet, spesielt blant uvaksinerte unge. Det ventes at den nordøstlige regionen Catalonia onsdag vil be spanske domstoler om tillatelse til å innføre et portforbud om natten i byene hardest rammet av deltaviruset, inkludert feriefavoritten Barcelona. Naboregionen Valencia har allerede fått grønt lys for det samme..

NRK - 14 juli 21 kl. 19:38

Protesterer mot koronaTiltak

På mandag kunngjorde president Emanuel Macron nye Tiltak, med den hensikt at folk skal vaksinere seg raskest mulig. Obligatorisk vaksinering av helsearbeidere og «helsepass» for å slippe inn på barer og restauranter var blant dem. Det har ført til store protester og onsdag tok demonstranter til gatene i flere franske byer, på landets nasjonaldag.

VG - 14 juli 21 kl. 10:36

Pandemien har gjort de mektige mektigere

I alle verdens land krever pandemiresponsen ekstraordinære Tiltak fra styresmaktene. Virkemidler for å stoppe spredning av viruset har nødvendigvis også begrenset menneskers bevegelsesfrihet, forsamlingsmulighet, og andre grunnleggende rettigheter..

Aftenposten - 13 juli 21 kl. 10:17

Skrur ned farten tredemøller og forbyr rask musikk på treningssentre

I flere land i Asia og Stillehavsområdet øker smitten. Nå tar Sør-Korea i bruk utradisjonelle Tiltak for å stoppe….

NRK - 13 juli 21 kl. 01:13

Drastisk økning i barnearbeid

Redd Barna melder om drastisk økning i antall barn som blir tvunget ut på gaten i hovedstaden Beirut for å jobbe. Sammenlignet med 346 saker i hele 2020, ble det registrert 306 tilfeller av barnearbeid første halvår i år. Organisasjonen melder om barn ned i femårsalderen som blir slått av andre barn og utsatt for hundeangrep når de må ut på gatene for å selge bensin på svartebørsen.

NRK - 12 juli 21 kl. 20:38

Frankrike innfører en rekke Tiltak

Frankrike innfører en rekke nye koronarestriksjoner. Landets president Emmanuel Macorn kunngjorde Tiltak for å bremse deltavarianten i en TV-sending mandag. Han innledet sin tale med å si at «hvis vi ikke handler i dag, vil antall tilfeller fortsette å øke».

NRK - 12 juli 21 kl. 17:02

UK Fjerner de fleste restriksjoner

Den britiske regjeringen bekrefter at de fleste smittevernrestriksjonene i England skal oppheves 19. juli, melder AFP og Sky News. England beveger seg neste uke til det siste stadiet av gjenåpningen.

NRK - 12 juli 21 kl. 14:48

Yellen ber EU åpne lommeboka

USAs finansminister Janet Yellen ber innstendig EU om å få på plass flere Tiltakspakker for å få fart i europeisk økonomi. Yellen sier at det er viktig at medlemsstatene grundig vurderer å sette i verk nye Tiltak for å sikre en robust gjenreisning, både innenlands og globalt..

E24 - 12 juli 21 kl. 14:17

Norge innfører ytterligere Tiltak mot Hviterussland

Norge blir med på EUs nye sektorsanksjoner mot Hviterussland. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide krever at regimet løslater sine politiske fanger..

NRK - 12 juli 21 kl. 13:36

Innfører Tiltak mot Hviterussland

– Norge har i dag sluttet opp om EUs nye sektorsanksjoner mot Hviterussland. Disse Tiltakene er et nødvendig svar på de omfattende menneskerettighetsbruddene som begås av hviterussiske myndigheter, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) i en pressemelding..

NRK - 11 juli 21 kl. 02:12

TV-program kansellert etter trusler

Et program på nederlandsk TV er kansellert på grunn av trusler, få dager etter attentatforsøket på TV-reporteren Peter R. de Vries. TV-studioet i sentrum av Amsterdam ble også evakuert etter truslene, opplyser TV-kanalen RTL.

NRK - 09 juli 21 kl. 21:28

Vil forlenge Tiltak i Ullensaker

Kommuneoverlegen i Ullensaker vil forlenge de lokale smittevernTiltakene med én uke, til 20. juli. Mandag denne uka strammet Ullensaker inn etter flere dager på rad med høye smittetall.

NRK - 09 juli 21 kl. 21:28

Forlenger Tiltak i Ullensaker

Kommuneoverlegen i Ullensaker vil forlenge de lokale smittevernTiltakene med én uke, til 20. juli. Mandag denne uka strammet Ullensaker inn etter flere dager på rad med høye smittetall.

NRK - 09 juli 21 kl. 13:28

Starter undersøkelser

Fredag starter den svenske havarikommisjonen et ti dager langt forprosjekt for å avgjøre hvilke Tiltak som er nødvendige for å få undersøkt de tidligere ukjente hullene i Estonia-vraket. Fergen sank i 1994 og 852 mennesker mistet livet. Torsdag forlot et svensk og et estisk skip sine hjemhavner for å delta i undersøkelsen.

E24 - 09 juli 21 kl. 09:49

Ny elsparkesykkel-instruks: Oslo-politiet varsler kontroller og bøter

Oslo-politiet kan nå slå ned på flere på elsparkesykkel, men ønsker også å kunne gjøre systematiske promillekontroller. Samferdselsdepartementet vurderer alle Tiltak for å få ned antall skader..

VG - 09 juli 21 kl. 09:15

Ny elsparkesykkel-instruks: Oslo-politiet varsler kontroller og bøter

Oslo-politiet kan nå slå ned på flere på elsparkesykkel, men ønsker også å kunne gjøre systematiske promillekontroller. Samferdselsdepartementet vurderer alle Tiltak for å få ned antall skader..

Aftenposten - 08 juli 21 kl. 19:00

Flere norske byer ser dramatisk økning i ulykker. Men selskapene velger ulike Tiltak.

Både Bergen og Trondheim ser økning i alvorlige elsparkesykkelulykker..

VG - 08 juli 21 kl. 14:12

Ordførere i tvil om Tiltak: – Ønsker tydeligere svar fra FHI

Ordførerne på Nord-Jæren mener at Folkehelseinstituttet kommer med motstridende råd for hvordan de skal håndtere lokale smitteutbrudd. Nå ber de om en avklaring..

NRK - 08 juli 21 kl. 11:32

Forlenger Tiltak på Nord-Jæren

SmittevernTiltakene på Nord-Jæren vil fortsette fram til og med søndag 18. juli. Samtidig åpnes det for flere gjester i private arrangementer på offentlig sted, og rulleforbudet vil opphøre fra 11.

NRK - 08 juli 21 kl. 10:58

Flertall vil ha flydrivstoffavgift

72 prosent av de spurte i Europa mener at flyselskapene skal betale skatt for drivstoffet de bruker når de flyr internt i EU. Det viser en meningsmåling gjort av Ipsos, skriver Euractiv. I dag er flydrivstoff untatt for avgifter til tross for at flyindustrien bidrar til global oppvarming.

NRK - 08 juli 21 kl. 06:02

StortingsTiltak mot trakassering

Stortinget setter nå i verk Tiltak mot mobbing og trakassering av stortingsrepresentanter. I 2019 svarte en av seks representanter at de hadde opplevd trakassering eller mobbing de siste seks månedene. Stortingspresident Tone Trøen frykter at trakassering av kvinnelige folkevalgte fører til at kvinner kvier seg for å ta politiske verv og lederroller..

NRK - 07 juli 21 kl. 20:45

Skal vurdere Tiltak på Nord-Jæren

Ordførerne i de fire kommunene på Nord-Jæren skal torsdag vurdere smitteTiltakene i regionen. 24 personer fikk sist døgn påvist smitte i kommunene. Torsdag 1.

NRK - 07 juli 21 kl. 19:58

Vil gi p-piller til måker

Høyre-politikeren Gunnar Pedersen i Tromsø er lei av å bli truffet av måkedritt. Nå vil han at kommunen må gjøre noe med det han kaller «måketerroren». Pedersen mener måkene må fjernes fra sentrum.

NRK - 07 juli 21 kl. 01:50

New York med Tiltak mot våpenvold

New York-guvernør Andrew Cuomo innfører flere kriseTiltak for å bekjempe våpenvolden. Blant annet blir det enklere for ofre å saksøke våpenprodusenter. Cuomo erklærte tirsdag at vold med skytevåpen er en katastrofesituasjon..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt