Tiltak

Mandag, 02 August, 20:08

Nyheter om Tiltak

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 06 juli 21 kl. 10:24

Fortsatt smitte blant innvandrere

Smittereduserende Tiltak overfor innvandrere i Norge har trolig fungert, men gruppen er fremdeles overrepresentert i smittestatistikken, ifølge ny FHI-rapport. – Tiltak igangsatt for å redusere smitte i innvandrerbefolkningen har fungert etter hensikten, selv om de ikke har vært tilstrekkelige for å fjerne overrepresentasjonen, sier avdelingsdirektør Thor Indseth ved FHI, som er redaktør for rapporten. Ifølge rapporten gjelder dette særlig Tiltak for å senke terskelen for testing og Tiltak i forbindelse med reise..

NRK - 6 timer siden

Ikke lokale Tiltak i Volda og Ørsta

Etter smitteutbruddet i Volda og Ørsta diskuterte de to kommunene hvorvidt lokale Tiltak skulle innføres mandag. Konklusjonen ble nei. Ordførerne sier ungdommene har vært flinke gjennom helgen..

NRK - 30 juli 21 kl. 09:58

Etterlyser Tiltak mot rømlinger

I 2018 foreslo en arbeidsgruppe flere Tiltak for å få bukt med at folk unndrar seg soning. Justisdepartementet behandler fortsatt rapporten. – Regjeringen har hatt tre år på seg uten å gjøre noe.

NRK - 19 juli 21 kl. 08:28

Norge dårlig ut i klimarapport

Ifølge en rapport er det brukt mer på støtteTiltak som forsterker klimakrisen enn som minker den – og Norge scorer dårlig takket være støtte til oljebransjen. Ifølge Dagens Næringsliv viser rapporten fra Vivid Economics at bare ti prosent av pengene som rike land har brukt på å stimulere økonomien under pandemien, har gått til Tiltak som er positive for klimaet. Samtidig har over 17 prosent gått til Tiltak som forverrer klimakrisen..

NRK - 12 juli 21 kl. 20:38

Frankrike innfører en rekke Tiltak

Frankrike innfører en rekke nye koronarestriksjoner. Landets president Emmanuel Macorn kunngjorde Tiltak for å bremse deltavarianten i en TV-sending mandag. Han innledet sin tale med å si at «hvis vi ikke handler i dag, vil antall tilfeller fortsette å øke».

NRK - 18 timer siden

Fauci tror ikke på ny nedstenging

USAs smitteverntopp Anthony Fauci tror ikke en ny smittebølge med deltavarianten vil føre til nye nedstenginger i høst, selv om deltasmitten stiger i flere amerikanske byer og stater. President Joe Biden har varslet at deltasmitten trolig må møtes med nye Tiltak, men Fauci sier vaksinasjonsgraden gjør at det ikke vil bli en smittebølge som i vinter. (NTB).

Dagbladet - 22 timer siden

Vurderer disse Tiltakene

Søndag er det registrert ti nye smittetilfeller i Volda og Ørsta. Mandag morgen skal kommunene sammen vurdere situasjonen og se om ytterligere Tiltak må på plass for å stoppe smitten..

NRK - 16 juni 21 kl. 14:32

Tiltak mot negativ sosial kontroll

I dag legger kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) fram regjeringens nye handlingsplan Frihet fra negativ sosial kontroll og æresrelatert vold (2021-2024). Der foreslår regjeringen 33 Tiltak mot negativ sosial kontroll. Handlinsplanens innsatsområder er: 1) Innsats for nyankomne flyktninger og innvandrere 2) Kunnskap og kompetanse for et helhetlig hjelpetilbud 3) Et styrket rettsvern for utsatte personer 4) Forebygge ufrivillige utenlandsopphold 5) Internasjonalt samarbeid – Friheten til å bestemme over eget liv er grunnleggende i vårt samfunn.

NRK - 30 juli 21 kl. 15:26

Vil avvente strengere Tiltak

Foreløpig blir det ikke innført pålegg om innstramminger etter smitteutbruddet i Ørsta og Volda. Det sier ordføreren i Ørsta Stein Aam (Sp) etter et møte i ettermiddag. De siste dagene er over 80 personer blitt koronasmittet i de to kommunene og flere smittetilfeller er blitt sporet tilbake til ett av utestedene som nå er blitt politianmeldt.

NRK - 30 juli 21 kl. 10:14

Nedgang i antall arbeidssøkere

Ved utgangen av juli er det registrert 149.300 helt arbeidsledige eller arbeidsledige og arbeidssøkere på NAV-Tiltak. Det utgjør 5,3 prosent av arbeidsstyrken.

NRK - 29 juli 21 kl. 14:34

Krever null moms på sjømat

Momsen på sjømat må fjernes dersom forbrukerne skal spise mer fisk, mener bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene. – Politikerne har gjort en rekke Tiltak gjennom årene for å øke forbruket av fisk. Problemet er at de aldri nevner det sterkeste Tiltaket for å endre vaner, nemlig pris, mener administrerende direktør Robert Eriksson i Sjømatbedriftene.

NRK - 29 juli 21 kl. 12:20

54 nye smittede i Bergen

Det er en kraftig økende smittetrend i Bergen. Onsdag ble det registrert 54 nye smittede, som er det høyeste tallet siden midten av april. Nå vurderer.

NRK - 28 juli 21 kl. 14:20

Vannlekkasje på Stortinget

Store mengder regnvann trengte inn på Stortinget i ettermiddag. Kraftige nedbørsmengder førte til at et vann-nedløp delte seg, og det oppstod lekkasje i flere etasjer i fløyen mot Akersgaten. Stortingets administrasjon har iverksatt Tiltak og det meste av vannet er nå sugd opp.

NRK - 27 juli 21 kl. 20:49

WHO advarer mot e-sigaretter

E-sigaretter og lignende produkter er helseskadelige og bør reguleres bedre, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). – Der de ikke er forbudt, bør regjeringer innføre passende Tiltak for å beskytte befolkningen mot de skadelige effektene, sier WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus om e-sigaretter. I en rapport om tobakksbruk som ble publisert tirsdag, kritiserer også WHO produsentene for å rette seg mot unge brukere.

NRK - 26 juli 21 kl. 19:46

– Sterk hete skyldes klimaendringer

Rask global oppvarming har ført til at varmerekorder er blitt knust i Canada og Sibir, ifølge en ny studie. Funnene i studien, som er publisert i Nature Climate Change, tyder på at menneskeheten vil oppleve flere dødelige hetebølger de neste tiårene. – Fordi vi er i en periode der oppvarmingen går veldig raskt, må vi forberede oss på flere hetehendelser som vil slå tidligere rekorder med store marginer, sier hovedforfatter av studien, Erich Fischer ved ETH-universitetet i Zürich.

NRK - 25 juli 21 kl. 21:09

Ti nye smitta i Øksnes

Ti nye personar er smitta i Øksnes, skriv avisa VOL. Kommunen ser på utbrottet som omfattande og uoversiktleg og vurderer ytterlegare fleire lokale Tiltak..

VG - 25 juli 21 kl. 18:25

Tysk uenighet om Tiltak for uvaksinerte

Tyskland vurderer å innføre restriksjoner for dem som ikke er vaksinert mot coronaviruset. Men statsminister Angela Merkel får motbør i eget parti..

NRK - 25 juli 21 kl. 18:07

Indonesia forlenger nedstenging

Indonesia har besluttet å forlenge den delvise nedstengningen av landet med en uke, men gir noen lettelser til næringslivet. Landet innførte strenge Tiltak grunnet en ny smittetopp den siste tiden, som gjorde landet til episenter for koronasmitten i Asia. President Joko Widodo sier at utbruddet, som har krevd 83.

NRK - 25 juli 21 kl. 17:41

Livlaus mann funne i vatn

Ein livlaus mann er funne i eit vatn i Øyangen i Rikeringe. Vedkommande blei funne ved ein kano. Naudetatane er på veg, og det blir gjort livreddande Tiltak på staden, skriv Sør-aust politidistrikt på Twitter..

NRK - 25 juli 21 kl. 17:41

Livlaus mann henta opp av vatn

Ein livlaus mann er funne i eit vatn i Øyangen i Ringerike. Vedkommande blei funne ved ein kano. Det blir gjort livreddande Tiltak på staden, skriv Sør-aust politidistrikt på Twitter.

Dagbladet - 02 juli 21 kl. 08:16

Stavanger-ordfører: - Folk kan ikke slappe av

Det innføres ingen nye, strengere Tiltak på Nord-Jæren, til tross for at smittetallet i regionen er svært høyt. - Folk kan ikke slappe av nå. Uten bedring må vi ha strengere Tiltak, advarer ordføreren..

Aftenposten - 24 juli 21 kl. 07:53

Tankesmien Agenda reagerer på video med statsministeren

Statsministerens kontor (SMK) har fått laget en video som skal fronte regjeringens Tiltak mot ensomhet blant eldre..

NRK - 06 juni 21 kl. 20:49

Varsler fortsatt strenge Tiltak

Kommunedirektør Morten Wolden sier at FHI anbefaler videre strenge Tiltak for å slå ned smitten i Trondheim. Det skriver Adresseavisen. Wolden har søndag kveld hatt møte med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet, som igjen har hatt møte med FHI.

NRK - 22 juli 21 kl. 12:01

Hurtigtest ga falske positive

To personer testet positivt i forbindelse med Riddu-festivalen i Kåfjord forrige uke. Testen ga falskt prøvesvar, og de to er ikke smittet. Begge har nå testet negativt på vanlige PCR-tester og isolasjonen oppheves.

NRK - 05 juni 21 kl. 16:58

Merkel ønsker konkrete Tiltak

Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun håper at klimatoppmøtet i Glasgow vil føre fram til konkrete Tiltak. – Parisavtalen viser oss hvordan vi kan begrense global oppvarming til et nivå som kan tolereres, sier den tyske statsministeren lørdag, i forbindelse med en forberedende konferanse som nå er i gang i Bonn. – Klimatoppmøtet må gi ny drivkraft til konkrete Tiltak, sa hun, ifølge NTB..

NRK - 19 juli 21 kl. 14:40

− Uakseptabelt og svært alvorlig

Det er i dag blitt kjent at regjeringen vurderer at IT-angrepet på Stortinget i mars ble gjennomført fra Kina. – Angrepet var uakseptabelt og svært alvorlig, og det må forventes at kinesiske myndigheter gjør det de kan for å hindre at slike IT-angrep skjer. Angrep på Stortinget er angrep på vårt demokrati, sier stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen.

NRK - 18 juli 21 kl. 18:56

Ny smitterekord i Vietnam

I Vietnam er det registrert søndag registrert 5.926 nye tilfeller koronatilfeller, noe som er ny rekord. Myndighetene i Hanoi innfører nå de strengeste smittevernTiltakene til nå, og byen stenges i praksis ned.

NRK - 18 juli 21 kl. 15:07

Sykehjem stengt etter koronasmitte

Moen sykehjem i Elverum kommune er stengt for besøk inntil videre, som følge av at én ansatt ved avdeling 1 har fått påvist smitte med covid-19. Det er satt i gang Tiltak ved sykehjemmet for å redusere risikoen for at potensiell smitte sprer seg. Pårørende ble ble kontaktet lørdag kveld.

VG - 16 juli 21 kl. 13:22

Ut mot elsparkesykkel-regler

– Det er vårt eget ansvar hvilken risiko vi setter oss i, mener influencer Erik Sæter. Han er ikke fornøyd med Oslo kommunes nye Tiltak mot elsparkesykkel-ulykker..

VG - 23 juni 21 kl. 11:24

Massivt utbrudd i Grimstad - avventer likevel nye Tiltak

Grimstad kommune opplever et massivt smitteutbrudd blant sørlandsbyens unge, men vil ikke innføre lokale Tiltak torsdag kveld. Kommuneoverlege Vegard Vige holder seg til en sterk anbefaling om å droppe all sosial kontakt..

VG - 23 juni 21 kl. 11:24

Stort utbrudd i Grimstad - avventer likevel nye Tiltak

GRIMSTAD/OSLO (VG) Grimstad kommune opplever et massivt smitteutbrudd blant sørlandsbyens unge, men vil ikke innføre lokale Tiltak nå. Kommuneoverlege Vegard Vige holder seg til en sterk anbefaling om å droppe all sosial kontakt..

NRK - 15 juli 21 kl. 10:28

Ny nasjonal kontraterrorstrategi

Regjeringen har utviklet en ny nasjonal kontraterrorstrategi som skal forebygge og motvirke terror, gir en tydelig ramme for arbeidet med kontraterror de neste årene, opplyser regjeringen. «I år er det 10 år siden terroren rammet oss 22. juli.

NRK - 15 juli 21 kl. 08:45

E.coli funnet i drikkevann i Etne

Kambe vannverk har gjort funn av E.coli-bakterier i drikkevatnet. Det opplyser Etne kommune på sine nettsider.

NRK - 15 juli 21 kl. 08:45

E. coli funnet i drikkevann i Etne

Kambe vannverk har gjort funn av E.coli-bakterier i drikkevatnet. Det opplyser Etne kommune på sine nettsider.

VG - 14 juli 21 kl. 23:06

Smitterekord i Sør-Korea: Forbyr «rask musikk» på treningssentre

Strenge Tiltak har blitt innført i deler av Sør-Korea som følge av rekordhøye smittetall..

NRK - 14 juli 21 kl. 20:45

Spania gjeninnfører Tiltak

Portforbud og andre smittevernTiltak gjeninnføres i deler av Spania i et forsøk på å stanse deltasmitten i landet, spesielt blant uvaksinerte unge. Det ventes at den nordøstlige regionen Catalonia onsdag vil be spanske domstoler om tillatelse til å innføre et portforbud om natten i byene hardest rammet av deltaviruset, inkludert feriefavoritten Barcelona. Naboregionen Valencia har allerede fått grønt lys for det samme..

NRK - 14 juli 21 kl. 19:38

Protesterer mot koronaTiltak

På mandag kunngjorde president Emanuel Macron nye Tiltak, med den hensikt at folk skal vaksinere seg raskest mulig. Obligatorisk vaksinering av helsearbeidere og «helsepass» for å slippe inn på barer og restauranter var blant dem. Det har ført til store protester og onsdag tok demonstranter til gatene i flere franske byer, på landets nasjonaldag.

NRK - 21 juni 21 kl. 15:12

Kina med nye Tiltak: Bitcoin stuper

Prisen på bitcoin rammes av Kinas Tiltak mot kryptovalutaen. Nylig ble utvinningen forbudt i en viktig provins, og banker nekter å hjelpe folk med å handle. Selv om handel med kryptovaluta har vært forbudt i Kina siden 2019, foregår 80 prosent av all verdens utvinning av bitcoin i Kina.

VG - 14 juli 21 kl. 10:36

Pandemien har gjort de mektige mektigere

I alle verdens land krever pandemiresponsen ekstraordinære Tiltak fra styresmaktene. Virkemidler for å stoppe spredning av viruset har nødvendigvis også begrenset menneskers bevegelsesfrihet, forsamlingsmulighet, og andre grunnleggende rettigheter..

Aftenposten - 13 juli 21 kl. 10:17

Skrur ned farten tredemøller og forbyr rask musikk på treningssentre

I flere land i Asia og Stillehavsområdet øker smitten. Nå tar Sør-Korea i bruk utradisjonelle Tiltak for å stoppe….

NRK - 28 mai 21 kl. 14:43

Ekspertgruppe skal vurdere Tiltak

En ny ekspertgruppe skal vurdere Tiltak på integreringsfeltet som følge av koronapandemien, skriver Regjeringen i en pressemelding. Gruppen skal kartlegge årsaker til vaksineskepsis og foreslå Tiltak for å få flere personer med innvandrerbakgrunn til å ta vaksinen. Personer med innvandrerbakgrunn har gjennom pandemien vært overrepresentert i smittestatistikken..

NRK - 13 juli 21 kl. 01:13

Drastisk økning i barnearbeid

Redd Barna melder om drastisk økning i antall barn som blir tvunget ut på gaten i hovedstaden Beirut for å jobbe. Sammenlignet med 346 saker i hele 2020, ble det registrert 306 tilfeller av barnearbeid første halvår i år. Organisasjonen melder om barn ned i femårsalderen som blir slått av andre barn og utsatt for hundeangrep når de må ut på gatene for å selge bensin på svartebørsen.

NRK - 12 juli 21 kl. 17:02

UK Fjerner de fleste restriksjoner

Den britiske regjeringen bekrefter at de fleste smittevernrestriksjonene i England skal oppheves 19. juli, melder AFP og Sky News. England beveger seg neste uke til det siste stadiet av gjenåpningen.

NRK - 12 juli 21 kl. 14:48

Yellen ber EU åpne lommeboka

USAs finansminister Janet Yellen ber innstendig EU om å få på plass flere Tiltakspakker for å få fart i europeisk økonomi. Yellen sier at det er viktig at medlemsstatene grundig vurderer å sette i verk nye Tiltak for å sikre en robust gjenreisning, både innenlands og globalt..

E24 - 12 juli 21 kl. 14:17

Norge innfører ytterligere Tiltak mot Hviterussland

Norge blir med på EUs nye sektorsanksjoner mot Hviterussland. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide krever at regimet løslater sine politiske fanger..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt