Tiltak

Lørdag, 19 Juni, 09:07

Nyheter om Tiltak

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 14:32

Tiltak mot negativ sosial kontroll

I dag legger kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) fram regjeringens nye handlingsplan Frihet fra negativ sosial kontroll og æresrelatert vold (2021-2024). Der foreslår regjeringen 33 Tiltak mot negativ sosial kontroll. Handlinsplanens innsatsområder er: 1) Innsats for nyankomne flyktninger og innvandrere 2) Kunnskap og kompetanse for et helhetlig hjelpetilbud 3) Et styrket rettsvern for utsatte personer 4) Forebygge ufrivillige utenlandsopphold 5) Internasjonalt samarbeid – Friheten til å bestemme over eget liv er grunnleggende i vårt samfunn.

NRK - 06 juni 21 kl. 20:49

Varsler fortsatt strenge Tiltak

Kommunedirektør Morten Wolden sier at FHI anbefaler videre strenge Tiltak for å slå ned smitten i Trondheim. Det skriver Adresseavisen. Wolden har søndag kveld hatt møte med kommuneoverlegen og smittesporingsteamet, som igjen har hatt møte med FHI.

NRK - 05 juni 21 kl. 16:58

Merkel ønsker konkrete Tiltak

Tysklands statsminister Angela Merkel sier hun håper at klimatoppmøtet i Glasgow vil føre fram til konkrete Tiltak. – Parisavtalen viser oss hvordan vi kan begrense global oppvarming til et nivå som kan tolereres, sier den tyske statsministeren lørdag, i forbindelse med en forberedende konferanse som nå er i gang i Bonn. – Klimatoppmøtet må gi ny drivkraft til konkrete Tiltak, sa hun, ifølge NTB..

NRK - 28 mai 21 kl. 14:43

Ekspertgruppe skal vurdere Tiltak

En ny ekspertgruppe skal vurdere Tiltak på integreringsfeltet som følge av koronapandemien, skriver Regjeringen i en pressemelding. Gruppen skal kartlegge årsaker til vaksineskepsis og foreslå Tiltak for å få flere personer med innvandrerbakgrunn til å ta vaksinen. Personer med innvandrerbakgrunn har gjennom pandemien vært overrepresentert i smittestatistikken..

NRK - 12 timer siden

Iverksetter Tiltak ved Svinesund

Politiet iverksetter flere Tiltak ved Svinesund for at køen skal gå raskere. Blant annet kan pendlere og samfunnkritisk helsepersonell benytte den gamle Svinesund-broen. Det opprettes også et venteområde for dem som skal videre til karantenehotell.

VG - 13 timer siden

Nye Tiltak på Svinesund skal redusere kø

Den lange ventetiden for innreisende på grensen mellom Norge og Sverige ved Svinesund skal ned. Politiet innfører blant annet nye Tiltak for varetransport, pendlere og samfunnskritisk helsepersonell..

VG - 17 timer siden

Så kom dagen vi ventet på

Endelig åpnes Norge opp. Tiltak etter Tiltak kastes og begraves. Måtte de aldri gjenoppstå..

NRK - 15 juni 21 kl. 13:20

Foreslår ekstra skoletimer

En regjeringsoppnevnt arbeidsgruppe foreslår tirsdag blant annet ekstra skoletimer for elever som har behov for det, økt tid til kontaktlærer og forsterket opplæring som Tiltak mot tapt læring som følge av pandemien. – Nå gjelder det å finne en god balanse mellom å gi ansatte og elever ro til å ta fatt på hverdagen igjen, og å sette inn Tiltak der det trengs, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V), ifølge NTB..

VG - 15 juni 21 kl. 11:59

Rapport til regjeringen: Tiltak mot negative følger av corona-skolen

Et regjeringsoppnevnt utvalg foreslår flere Tiltak mot tapt læring og negative konsekvenser av corona-skolen..

NRK - 09 juni 21 kl. 10:25

Ap krever jobbmilliarder

Arbeiderpartiet mener budsjettenigheten mellom Frp og regjeringen svikter de arbeidsledige. Nå legger partiet milliarder på bordet i sitt alternativ, «En redningsaksjon for langtidsledige» I den alternative planen lanserer Ap tre Tiltak for å skape flere arbeidsplasser: 1) Om lag 500 millioner kroner i økt støtte til hardt rammede bedrifter. 2) Nærmere 500 millioner kroner til aktivitetsskapende Tiltak for næringslivet i regi av kommuner og fylkeskommuner.

NRK - 13 mai 21 kl. 09:40

Foreslår Tiltak for tapt læring

Regjeringen oppretter en arbeidsgruppe som skal foreslå Tiltak for å ta igjen tapt læring. Pandemien har ført til tapt sosial og faglig læring for barn og unge. Regjeringen har bedt en arbeidsgruppe ledet av utdanningsdirektør hos Statsforvalteren i Oslo og Viken, Grethe Hovde Parr, foreslå konkrete Tiltak for å bøte på dette..

NRK - 31 mai 21 kl. 09:11

Orienter om nye Tiltak i Trondheim

Trondheim kommune har kalt inn til pressekonferanse om smittesituasjonen og nye Tiltak mandag klokken 13.30..

NRK - 28 mai 21 kl. 10:31

Arbeidsledigheten synker

I mai var det registrert 183.900 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på Tiltak hos Nav, 6,5 prosent av arbeidsstyrken. Det er 6.

Aftenposten - 1 time siden

En buss fra Sverige. En korøvelse. Et karantenehotell. Slik kom Delta-mutanten til Norge.

Til tross for strenge Tiltak på grensen, er Delta-viruset i ferd med å etablere seg i Norge..

Aftenposten - 14 timer siden

Aftenposten bommer om prognoser. Igjen og igjen.

Når nettopp prognosene legges til grunn for å endre Tiltak, er det feil å kritisere FHI for at de ikke stemmer med….

NRK - 15 timer siden

Tønsberg blir værende på trinn to

Tønsberg kommune blir ikke med når Norge går over til trinn tre i gjenåpningen, men tar en uke til på nivå to på grunn av utbruddet i nabokommunen Færder. – Vi er i en veldig spesiell situasjon med deltasmitten og ønsker å ta gjenåpningen litt roligere enn det regjeringen foreslår. Vi jobber nå med en lokal forskrift over hvilke Tiltak og anbefalinger som skal gjelde i Tønsberg den neste uken, sier ordfører Anne Rygh Pedersen.

NRK - 16 timer siden

Viderefører lokale Tiltak

Mens resten av Norge fikk nyheter om ny gjenåpning av samfunnet fredag, viderefører Færder kommune strengere, lokale regler. Det innføres påbud om bruk av munnbind i øykommunen i gamle Vestfold i en uke til. De nasjonale lettelsene vil ikke gjelde der.

NRK - 20 timer siden

Foreslår pensjon fra første krone

Regjeringen har i dag lagt frem et lovforslag som skal innføre krav om pensjon fra første krone i private tjenestepensjonsordninger. Det skriver regjeringen i en pressemelding. – Rett til pensjon fra første krone for alle ansatte i privat sektor er et viktig Tiltak for et mer inkluderende arbeidsliv, sier finansminister Jan Tore Sanner (H).

NRK - Igår: 06:44

Lisboa stenger byen i helgen

Portugals hovedstad stenger seg inne i helgen for å hindre spredningen av deltavarianten. Den har spredt seg raskt i Lisboa. Statsminister Mariana Vieira da Silva opplyser om et kortvarig Tiltak hvor reiser inn og ut av Lisboa blir forbudt i helgen.

NRK - 25 mai 21 kl. 14:07

Utelukker ikke strengere Tiltak

– Vi kan ikke utelukke at det blir behov for strengere Tiltak enn vi har nå, sier kommuneoverlege Styrk F. Vik i Kristiansand. Onsdag skal politikerne diskutere nye koronaTiltak.

E24 - 25 mai 21 kl. 07:19

Regjeringen til dem med gjenåpningsangst: – Letter ikke på Tiltak før det er forsvarlig

Regjeringen sier at det ikke lettes på Tiltak før de mener det er forsvarlig. Men smitten kan fortsatt komme ut av kontroll, advarer de..

NRK - I førrgår: 05:48

Uforsvarlig tilbud fra helseforetak

En pasient ble alvorlig skadd da han hoppet ut fra en veranda på sykehuset i Ålesund i fjor sommer. Statens helsetilsyn har konkludert med at Helse Møre og Romsdal ikke hadde sikret bygningen godt nok, og at tilbudet var uforsvarlig. Mannen var alvorlig deprimert, og helsetilsynet mener pasienten burde ha vært vurdert på nytt med tanke på fare for selvmord.

NRK - I førrgår: 16:16

Bærum opphever lokale Tiltak

Formannskapet i Bærum kommune har vedtatt å fjerne den lokale koronaforskriften og vil nå kun følge de nasjonale smittevernreglene, skriver Budstikka. Det betyr at Bærum får tilmærmet like regler som nabokommunene Asker og Oslo..

NRK - I førrgår: 10:29

Vil fjerne lokale Tiltak i Bærum

Bærums kommunedirektør Geir Aga anbefaler formannskapet å oppheve den lokale koronaforskriften. Det kommer fram i Agas anbefaling til formannskapsmøtet i Bærum som skal være onsdag ettermiddag, skriver Budstikka. Kommunedirektøren ber om at lettelsene i koronaTiltakene skal tre i kraft umiddelbart.

NRK - I førrgår: 10:26

Vurderer nye Tiltak i Stavanger

Smitteutviklingen på Nord-Jæren, med 45 nye smittede i dag, har ført til at Stavanger kommune nå vurderer å sette inn nye strengere smittevernTiltak. Det bekrefter beredskapssjef Torstein Nielsen i Stavanger Aftenblad. – Vi ser dessverre at mange opplever gjenåpningen som en beskjed om at ting er normalt, og at smittevernrådene ikke lenger er nødvendige, sier helsesjef Runar Johannessen til avisa..

NRK - 16 juni 21 kl. 07:30

Kim erkjenner matmangel

Nord-Koreas leder Kim Jong-un sier at landets økonomi er bedre, men at pandemien og fjorårets kraftige tyfoner har ført til en «anstrengt» matforsyning. Det melder nordkoreanske medier. Kunngjøringen kom etter at Kim ledet et møte for sentralkomitéen i det regjerende partiet.

NRK - 16 juni 21 kl. 04:31

Professorer uenige om munnbindpåbud

Flere fagpersoner er kritiske til at det ikke lenger er et nasjonalt munnbind-påbud i Norge. Opphevelsen av påbudet har ført til at en rekke kommuner nå dropper påbud lokalt. – Munnbind er et kjempeviktig Tiltak for beskyttelse.

NRK - 16 juni 21 kl. 04:24

Frykter ny overdose-sommer

Hjelpearbeidere og organisasjoner frykter en ny sommer med rekordmange overdoser og ber om at det settes inn ekstra Tiltak for å hindre gjentakelse av fjoråret. Tall fra Folkehelseinstituttet som ble publisert forrige uke, viser at 324 personer døde av overdose i fjor. Det er 49 flere enn året før, og det høyeste dødstallet på 20 år.

VG - 15 juni 21 kl. 18:34

Advarer mot å kaste munnbindet: – Et kjempeviktig Tiltak mot smitte

Det er ikke lenger noe nasjonalt råd om å bruke munnbind i Norge, men eksperter råder nordmenn til å beholde munnbindet på. Unødvendig mange har blitt smittet i Norge fordi det har vært munnbind-motstand, mener professor..

NRK - 15 juni 21 kl. 17:10

Viderefører påbud om hjemmekontor

Byrådet i Oslo letter på en rekke koronaTiltak, men viderefører noen Tiltak. De viderefører kravet om munnbind i kollektivtrafikken og i taxi, og viderefører påbud om hjemmekontor til og med 4. juli.

Aftenposten - 15 juni 21 kl. 16:25

Nå slipper du munnbind i butikk – og kan dra på kulturarrangementer igjen. Her er de nye lettelsene.

Oslo fjerner flere koronaregler, og går for det meste over til nasjonale Tiltak..

Aftenposten - 15 juni 21 kl. 16:25

Nå slipper du munnbind i butikk og kan dra på kulturarrangementer. Her er de nye lettelsene.

Oslo fjerner flere koronaregler, og går for det meste over til nasjonale Tiltak..

NRK - 15 juni 21 kl. 14:49

Nedgang i antall arbeidsledige

Den 15. juni var 171.183 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på Tiltak hos Nav.

VG - 15 juni 21 kl. 11:59

Rapport til regjeringen: Foreslår ekstra timer og økt lærertid etter corona-skolen

Et regjeringsoppnevnt utvalg foreslår flere Tiltak mot tapt læring og negative konsekvenser av corona-skolen. Blant annet foreslås ekstra timer til elever som har behov for det, forsterket opplæring og økt tid til kontaktlærer-rollen..

NRK - 15 juni 21 kl. 10:00

Oslofjorden gror igjen

Flere oppvekst- og leveområder for fisk og andre arter holder på å dø ut i Oslofjorden, ifølge Miljødirektoratet. – Resultatene viser en tydelig negativ utvikling i Oslofjorden. Derfor er det viktig med nye Tiltak, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet..

NRK - 15 juni 21 kl. 09:38

Delta-variant oppdaget i Tønsberg

Delta-varianten oppdaget i Tønsberg. Kriseledelsen i Tønsberg diskuterer nå om det er behov for å sette inn nye Tiltak. Det opplyser Tønsberg kommune i en pressemelding..

NRK - 14 juni 21 kl. 11:51

Sveits sliter med utslippskutt

Sveits vil få problemer med å oppfylle kravene i Paris-avtalen om å senke utslipp av klimagasser. Det er resultatet av helgens folkeavstemning, der regjeringens forslag til Tiltak fikk 49 prosent av stemmene, mens 51 prosent stemte mot. Målet om å senke utslippene med 50 prosent i forhold til år 1990 skulle nås med en ny drivstoffavgift og en avgift på flybilletter.

NRK - 21 mai 21 kl. 18:15

Vurderer Tiltak mot BBC

Storbritannias regjering vurderer Tiltak mot BBC etter avsløringen om at kanalen lurte til seg til et intervju med prinsesse Diana i 1995. Den britiske kulturministeren Oliver Dowden sier at granskingen viser grove feil hos BBC. Den britiske allmennkringkasteren beklaget i går for første gang det omstridte intervjuet..

NRK - 20 mai 21 kl. 18:34

Ber om strengere Tiltak i Larvik

Også formannskapet i Larvik vedtok i kveld å innføre Tiltaksnivå 5B. Det kan bli skjenkestopp og flere lokale Tiltak frem til 3. juni hvis regjeringen godkjenner ønsket fra politikerne.

NRK - 12 juni 21 kl. 17:56

Klimaaktivister ber G7 trappe opp

Opp mot 2000 klimaaktivister demonstrerte i Cornwall lørdag der de oppfordret G7-lederne om å gjøre mye mer i kampen mot klimaendringer. Søndag skal deltakerne på G7-toppmøtet diskutere Tiltak mot klimaendringer og hvordan beskytte biologisk mangfold. Dette skal legge grunnen for det kommende klimatoppmøtet COP26 i Skottland i november..

NRK - 12 juni 21 kl. 15:28

Moskva med arbeidsfri uke

Moskvas ordfører innfører en arbeidsfri uke for byens innbyggere neste uke i et forsøk på å bremse spredingen av koronasmitte. Også flere andre Tiltak skal iverksettes for å hindre spredningen i den russiske hovedstaden, som for tiden opplever det største smittetrykket på seks måneder..

NRK - 19 mai 21 kl. 16:24

Diskuterer Tiltak i morgen

Klokka åtte i morgen tidlig møter kommunene i Grenland Statsforvalteren, FHI og Helsedirektoratet, for å bli enige om koronaTiltakene skal forlenges eller ikke. Dagens Tiltak går ut 25. mai.

Aftenposten - 11 juni 21 kl. 08:34

Hun venter rush av nordmenn i sommer, men må stenge tre av fem steder

Reiselivet etterlyser raske Tiltak for å sikre at kokker og kjøkkensjefer får komme inn i Norge..

E24 - 11 juni 21 kl. 08:34

Hun venter rush av nordmenn i sommer, men må stenge tre av fem steder

Reiselivet etterlyser raske Tiltak for å sikre at kokker og kjøkkensjefer får komme inn i Norge. Lettes det ikke på reglene for arbeidsinnvandring frykter bransjen det verste..

NRK - 11 juni 21 kl. 06:15

Sp vil ha mer hjelp til luftfart

I sitt alternative statsbudsjett foreslår Sp blant annet en kompensasjonsordning for luftfarten på 1,5 milliarder kroner og redusert serveringsmoms ut året. − Det er behov for kraftfulle og målrettede Tiltak overfor arbeidsfolk og bedrifter i de bransjene som har vært hardest rammet over tid, sier finanspolitisk talsperson Sigbjørn Gjelsvik til NTB..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt