Tildelt

Tuesday, 20 February, 23:51

Nyheter om Tildelt

NRK - I førrgår: 20:36

Christopher Nolan fikk Bafta-prisen som beste regissør

Oppenheimer-regissør Christopher Nolan vant Bafta-prisen søndag kveld. Storfilmen er nominert i 13 kategorier, og nå renner prisene inn. Bafta, eller British Academy Film Awards, er britenes svar på Oscar-utdelingen.

NRK - 31 jan 24 kl. 09:27

Støre overrakte Mohnprisen til amerikansk polarforsker

Den amerikanske polarforskeren Oran Young ble onsdag Tildelt forskningsprisen Mohnprisen for 2024. Prisen ble overrakt av statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). Young er Tildelt Mohnprisen for sin forskning og geopolitiske arbeid for Arktis.

NRK - 29 jan 24 kl. 10:20

Lillebjørn Nilsen er død

Nilsen ble 73 år gammel. – Lillebjørn Falk Nilsen sovnet stille inn lørdag kveld den 27. januar med sine nærmeste rundt seg, skriver plateselskapet Grappa.

NRK - 16 feb 24 kl. 12:08

Toppen Bech bisettes

Den tidligere NRK-profilen Toppen Bech bisettes fra Frogner kirke i dag. Ellen Åse Bech Langballe, kjent som Toppen Bech, sovnet stille inn natt til mandag 5. februar.

NRK - 16 feb 24 kl. 10:43

Ny rettssak mot russisk menneskerettighetsaktivist

Den russiske menneskerettighetsaktivisten Oleg Orlov ble fredag på nytt stilt for retten i Moskva for kritikk av krigen i Ukraina. Orlov, som er en av få menneskerettighetsforkjempere som ikke er i fengsel i Russland, risikerer en dom på fem år for å fordømme den russiske krigen i Ukraina. – Jeg venter ikke at det kommer noe godt ut av dette, sa Orlov før rettssaken ble åpnet i tinghuset i Moskva fredag.

NRK - 08 jan 24 kl. 05:01

Golden Globe til «Oppenheimer» og «Succession»

«Oppenheimer» vant prisen for beste dramafilm under nattens Golden Globe. Videre ble TV-serien «Succession» hedret med prisen som beste dramaserie under nattens Golden Globe-utdeling. Serien ble Tildelt flere priser i løpet av natten.

VG - 03 jan 24 kl. 14:29

Haaland og Graham Hansen Tildelt NFFs gullball for 2023

Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen er Tildelt gullballen som Norges beste mannlige og kvinnelige fotballspiller i 2023..

NRK - 05 feb 24 kl. 02:23

Miley Cyrus hederet med Grammy

Miley Cyrus er Tildelt prisen for beste pop-soloopptreden under årets Grammy-utdeling. Artisten fikk prisen for sitt arbeid på låten «Flowers». Samtidig vant artistene SZA og Phoebe Bridgers prisen for beste popduo/gruppeopptreden.

NRK - 03 feb 24 kl. 14:27

Samisk filmsatsing Tildelt 10 millioner

SpareBank 1 Nord-Norge støtter ulike prosjekter i landsdelen gjennom Samfunnsløftet. På lørdag meldte de at sparebanken tildeler Internasjonalt Samisk Filminstitutt (ISFI) støtte til en storsatsing på nye samiske filmer og TV-serier. 10 millioner skal nå investeres i et samisk filmløft over tre år.

NRK - 02 feb 24 kl. 12:43

Trettebergstuen: – Ikke gjort noe straffbart

Tidligere Ap-statsråd Anette Trettebergstuen sier hun tar «til etterretning» at Økokrim vil gå igjennom saken mot henne. – Jeg skal selvfølgelig svare på alle spørsmål de måtte ha. Jeg mener jeg ikke gjort noe straffbart, og ser jeg fram til at saken blir endelig avklart, skriver Trettebergstuen i en tekstmelding til NRK.

NRK - 29 jan 24 kl. 10:20

Lillebjørn Nilsen er død, ifølge hans plateselskap

Nilsen ble 73 år gammel. Plateselskapet opplyser at Lillebjørn Falk Nilsen sovnet stille inn lørdag kveld den 27. januar med sine nærmeste rundt seg.

VG - 26 jan 24 kl. 10:34

Avslører fullt kaos i kulissene: – Løp naken rundt i korridoren og skrek

Det ble full oppstandelse da Ebba Andersson (26) ble Tildelt Jerringpriset på den svenske idrettsgallaen..

Aftenposten - 26 jan 24 kl. 10:34

Avslører fullt kaos i kulissene: – Løp naken rundt i korridoren og skrek

Det ble full oppstandelse da Ebba Andersson (26) ble Tildelt Jerringpriset på den svenske idrettsgallaen..

Aftenposten - 18 jan 24 kl. 14:19

Drømmebeskjed for norsk lag – får sykle årets Tour de France

Uno-X er klarE for 2024-utgaven av Tour de France. Det norske sykkellaget er som i fjor Tildelt det ene av to wildcards..

Aftenposten - 18 jan 24 kl. 08:07

Bygg- og anleggsselskap sikrer milliardkontrakt med Equinor - gir 200 årsverk i Nord-Norge

Leonhard Nilsen & Sønner er Tildelt milliardkontrakt i tilknytting til Snøhvit Future-prosjektet..

E24 - 18 jan 24 kl. 08:07

Bygg- og anleggsselskap sikrer milliardkontrakt med Equinor - gir 200 årsverk i Nord-Norge

Leonhard Nilsen & Sønner er Tildelt milliardkontrakt i tilknytting til Snøhvit Future-prosjektet..

NRK - 16 jan 24 kl. 14:41

Regjeringa delar ut 62 oljelisensar

Regjeringa har delt ut 62 lisensar for leiting etter olje på norsk sokkel. Equinor og Aker BP er blant dei 24 selskapa som har fått Tildelt konsesjonar. Energiminister Terje Aasland (Ap) kunngjorde tildelinga under Olje- og energipolitisk seminar som Norsk Petroleumsforening held kvart år.

NRK - 16 jan 24 kl. 11:29

Sjukehusa skal få meir pengar

Kjerkol lovar meir pengar til sjukehusa under sjukehustalen i Bergen. Sjukehusa har vore underlagt effektiviseringskutt i 15 år, men frå og med 2025 skal det vera slutt på kutta. Kvart år vert det rekna kor mykje av kostnadene til sjukehusa aukar for å dekka behovet i befolkinga, men sjukehusa får i dag berre Tildelt 80 prosent av kostnadene.

NRK - 15 jan 24 kl. 09:08

40 kommuner får en kvart million kroner til tillitsreform

Av 59 søkere er 40 kommuner Tildelt en kvart million kroner til å innføre mer tillitsbaserte arbeidsformer i skoler og barnehager. Loddtrekning avgjorde at 40 kommuner får 250.000 kroner hver til en tillitsreform i offentlig sektor, skriver Utdanningsnytt.

NRK - 08 jan 24 kl. 02:23

Golden Globe til Robert Downey Jr.

Følg også utdelingen på nrk.no/kultur. Skuespiller Robert Downey Jr.

NRK - 01 jan 24 kl. 14:55

Fredsprisvinner dømt til fengsel i Bangladesh

Nobelprisvinner Muhammad Yunus er dømt til seks måneders fengsel i Bangladesh for brudd på landets arbeidslover. Hans støttespillere fordømmer dommen som politisk motivert. Muhammad Yunus ble Tildelt Nobels fredspris i 2006 for sitt arbeid med den Grameen Bank, som gir små lån til fattige mennesker som ønsker å drive sin egen virksomhet.

NRK - 23 nov 23 kl. 19:52

Ingvar Ambjørnsen Tildelt hedersprisen under Bragepris-utdelingen

Forfatter Ingvar Ambjørnsen er Tildelt Brages Hederspris. På grunn av svekket helse var det kona til Ambjørnsen, Gabriele Haefs, som hadde reist fra parets hjem i Hamburg for å ta imot hedersprisen på vegne av Ambjørnsen. De to har bodd sammen i Tyskland siden 1985.

NRK - 27 dec 23 kl. 07:12

Alvorlig voldsepisode i Hamar

En mann i 50-årene ble i natt sendt til sykehus etter å ha blitt utsatt for vold i Hamar. Først ble han Tildelt flere slag og spark i en bil. Deretter havnet han utenfor bilen, og ble også der utsatt for slag og spark.

NRK - 23 dec 23 kl. 21:30

Iran beslaglegger Mahsa Aminis Sakharov-pris

Iransk politi har beslaglagt prisbeviset som følger med EU-parlamentets menneskerettighetspris, Sakharov-prisen, som i år ble Tildelt avdøde Mahsa Amini. Det melder menneskerettighetsgruppa Hengaw, som holder til i Norge. Aminis advokat Mohammed Saleh-Nikbakht mottok tidligere i måneden prisen på vegne av Amini og protestbevegelsen som hennes død utløste i Iran.

NRK - 22 dec 23 kl. 20:11

Frykter sjarkfiskere vil gå til grunne til neste år

Leder i Kystfiskarlaget, Tom Vegard Kiil, frykter mange sjarkfiskere med lån på fartøyene vil gå konkurs i 2024. Det skriver Kyst og fjord. Spesielt er situasjonen for fiskerne i åpen gruppe dyster.

E24 - 22 dec 23 kl. 17:22

Seadrill varsler nye kontrakter verdt 11 milliarder kroner

To av boreskipene til Seadrill er Tildelt lange kontrakter i Brasil..

Dagbladet - 19 dec 23 kl. 19:36

- Er som et fengsel

Forrige uke mistet Ine Gullet Riesto og mannen den kommunale boligen i husbrann. Den nye leiligheten de er Tildelt av kommunen får henne til å riste oppgitt på hodet..

NRK - 17 dec 23 kl. 11:03

Michelin-restaurant flytter inn på Nasjonalbiblioteket

Restauranten Credo, som har en stjerne i Michelin-guiden, flytter inn på Nasjonalbiblioteket på Solli plass i Oslo. Den populære restauranten har tidligere ligget i Trondheim, men retter nå snuten mot hovedstaden. Der vil de utvikle et formidlings- og serveringskonsept med «fokus på norsk matkultur, mattradisjoner og kulturhistorie».

NRK - 15 dec 23 kl. 08:59

Kongsberg signerer avtale til 3,6 milliarder om leveranse av missiler til Spania

Den spanske marinen har i dag Tildelt Kongsberg Defence & Aerospace en avtale til en verdi av rundt 3,6 milliarder kroner om leveranse av missiler. Det skriver Kongsberg i en børsmelding fredag morgen. Den spanske marinen anskaffer missilene gjennom NATO Support and Procurement Agency (NSPA).

E24 - 15 dec 23 kl. 08:57

Kongsberg signerer ny milliardavtale

Den spanske marinen har Tildelt Kongsberg en avtale for leveranse av missiler verdt rundt 3,6 milliarder kroner..

NRK - 13 dec 23 kl. 18:51

Raftopris-vinner blir Polens justisminister

Juristen og ombudsmannen Adam Bodnar, som i 2018 ble Tildelt Raftoprisen for å ha kjempet for menneskerettigheter i Polen, blir landets nye justisminister. Bodnar er utnevnt som en av statsrådene i Donald Tusks nye regjering. Den tiltrer etter at nasjonalkonservative Lov- og rettferdighetspartiet (PiS) har styrt siden 2015.

NRK - 12 dec 23 kl. 20:58

Riksrevisoren mener fortsatt de ikke fikk nok informasjon

Riksrevisor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen svarer Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM): – NSM sitt tilsvar illustrerer problemet i denne saken. De synes fortsatt å mene at den ulovlige låneavtalen med Norwegian Property ikke er av betydning for revisor. Det er jeg uenig i.

NRK - 11 dec 23 kl. 16:02

Fransk journalist fratas pris - sammenlignet Israels angrep med Holocaust

Paris har kansellert en pris som ble Tildelt en anti-islamsk aktivist og journalist i 2019, skriver AFP. Simone Veil prisen blir fratatt tv-kommentatoren og skribenten Zineb El Rhazoui fordi hun skal ha videreformidlet en uttalelse på X, der Israel anklages for folkemord. I uttalelsen sammenlignes Israels politikk mot palestinere med nazistenes holdning mot jøder under Andre verdenskrig.

NRK - 09 dec 23 kl. 13:35

Tror ikke hun får se moren igjen

Datteren til fredsprisvinner Narges Mohammadi tror hun aldri kommer til å møte moren igjen i live, skriver NTB. Tvillingbarna Kiana og Ali mottar prisen sammen med ektemannen til fredsprisvinneren, Taghif Rahmani, på vegne av Narges Mohammadi søndag – Når det kommer til å se henne igjen, er jeg pessimistisk. Da hun ble Tildelt nobelprisen, kommer regimet vil stramme til enda mer, sier datteren Kiana Mohammadi på en pressekonferanse i Oslo lørdag.

NRK - 02 okt 23 kl. 11:46

Katalin Karikó og Drew Weissman Tildelt Nobelprisen i medisin eller fysiologi

Ungarske Katalin Karikó og amerikanske Drew Weissman fekk Tildelt Nobelprisen i medisin eller fysiologi måndag. Dei fekk Tildelt prisen for sitt arbeid med covid-19 vaksinen. Oppdaginga deira gjorde det mogleg å utvikle effektive mRNA-vaksiner mot koronaviruset.

NRK - 05 dec 23 kl. 22:03

Koronasyk Lech Walesa innlagt på sykehus

Polens tidligere president og fredsprisvinner Lech Walesa er koronasmittet. 80-åringen er lagt inn på sykehus. En av Walesas assistenter, Marek Kaczmar, sier til polske medier at den tidligere presidenten er alvorlig syk, men at han får god behandling på et sykehus i hjembyen Gdansk.

NRK - 05 dec 23 kl. 14:06

To mottakere får Wenche Foss' ærespris

Karpe og The Artificial limbs and polio center (ALPC) er Tildelt Wenche Foss' ærespris i 2023. ALPC er en ideell og ikke-statlig organisasjon på Gazastripen. – Årets prisvinner har skapt et kompass som peker i alle himmelretninger.

NRK - 31 okt 23 kl. 16:47

Litteraturpris til Pedro Carmona-Alvarez og Ragnhild Holmås

Pedro Carmona-Alvarez er Tildelt Riksmålsforbundets litteraturpris, mens barne- og ungdomsbokprisen går til Ragnhild Holmås. Carmona-Alvarez får litteraturprisen for romanen Chiquitita, mens Holmås er Tildelt barne- og ungdomsbokprisen for barneboken Ordenes hårreisende hemmeligheter. Riksmålsforbundet har delt ut litteraturpriser siden 1957, og prisene legger særlig vekt på å belønne språklige kvaliteter.

NRK - 31 okt 23 kl. 15:45

Kongens fortjenstmedalje til Vigdis Bunkholdt

Vigdis Bunkholdt (87) er Tildelt Kongens fortjenstmedalje for sitt virke som menneskerettighetsforkjemper og pioner i den skeive bevegelsen i Norge. 87-åringen er også Tildelt fortjenstmedaljen for sitt livslange engasjement og virke som klinisk psykolog og bidragsyter til utvikling av barnevernsfeltet i Norge. Bunkholdt ble styremedlem i Det norske forbundet av 1948 (DNF-48) i 1950 og har vært aktiv i den skeive bevegelsen og i offentligheten siden.

Aftenposten - 29 nov 23 kl. 05:00

Dagens quiz: Onsdag 29. november 2023

Hva heter forskeren som nylig ble Tildelt Bragepris for boken «Maskiner som tenker»?.

NRK - 26 nov 23 kl. 23:02

Booker-prisen til Paul Lynch

Den irske forfatteren Paul Lynch er Tildelt Bookerprisen for 2023. Bookerprisen er en prestisjetung britisk litteraturpris. Lynch får den for boka «Prophet Song», melder BBC.

NRK - 24 nov 23 kl. 15:40

Pave Frans gratulerer Jon Fosse med nobelprisen

Pave Frans gratulerer forfattar, lyrikar og dramatikar Jon Fosse med nobelprisen i litteratur. Det skjer i eit personleg brev til Fosse, der paven auser «guddommelege velsigningar» over han, ifølgje nettsida til Den katolske kyrkja i Noreg. Jon Fosse er sjølv katolikk, og blir takka av paven for sitt «milde trusvitnesbyrd».

Aftenposten - 23 nov 23 kl. 19:02

Bestseller om kunstig intelligens vant Bragepris

Inga Strümke er Tildelt Brageprisen for sakprosa med «Maskiner som tenker», mens Ragnhild Holmås og Henriette T..

Aftenposten - 23 nov 23 kl. 19:02

Frode Grytten får Brageprisen for skjønnlitteratur

Frode Grytten fikk Brageprisen for skjønnlitteratur, mens Inga Strümke er Tildelt Brageprisen for sakprosa..

NRK - 20 nov 23 kl. 10:26

Widerøe får Tildelt flere FOT-ruter

Flyselskapet Widerøe får fortsette å fly FOT-ruter i nord. Dette innebærer blant annet flygninger mellom Kirkenes, Vadsø, Vardø, Båtsfjord, Berlevåg, Mehamn, Honningsvåg, Hammerfest, Alta og Tromsø. Samferdselsdepartementet har innstilt Widerøe for å fly 18 FOT-ruter.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com