Temperaturen

Saturday, 03 December, 21:17

Nyheter om Temperaturen

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 04 okt 22 kl. 09:00

Nå blir det kaldere på togstasjonene

Temperaturen på 334 togstasjoner senkes. Bane Nor sier forbruket på strøm går ned med 10 prosent. Og at det sparer staten for 13 millioner kroner hvert år.

NRK - 22 sep 22 kl. 20:15

Oslo lufthavn senker Temperaturen for å spare strøm

Hittil i år har Oslo lufthavn brukt 136 millioner kroner på strøm. Nå senker Norges hovedflyplass Temperaturen. – Vi senker nå Temperaturen i terminalen og andre bygg, og ser på en rekke andre tiltak for å spare strøm, sier Stine Ramstad Westby, lufthavndirektør på Oslo lufthavn, til Romerikes Blad.

NRK - 17 nov 22 kl. 10:04

Framleis uavklart situasjon på Mongstad

Klokka 10.00 fortel 110-sentralen til NRK at Temperaturen i syretanken på Mongstad Base så smått har byrja å auka igjen. Det betyr at situasjonen enno ikkje er avklart.

NRK - 26 sep 22 kl. 16:48

Oslo universitetssykehus skrur ned Temperaturen i vinter

Oslo universitetssykehus setter ned Temperaturen i sine bygg ned mot 19 grader for å spare strøm, men lover det ikke skal gå utover pasientene. Sparegrepet skyldes at den statlige strømstøtten ikke omfatter sykehusene, og Oslo universitetssykehus (OUS) velger derfor å ta egne grep. De ansatte er varslet om at Temperaturen kan krype ned mot 19 grader.

NRK - 30 okt 22 kl. 13:36

Skrur ned Temperaturen

Sørlandet sykehus har bestemt å senke Temperaturen i egne og leide bygg. Det skriver Fædrelandsvennen. Sykehus tror det vil være mulig å spare fire millioner kroner i året ved å senke Temperaturen i en del utvalgte rom, samt skru av lys i lokaler som ikke er i bruk..

Klartale - Igår: 13:29

Det ble satt 58 varmerekorder i november

Målinger av temperaturer i Norge startet i 1900. Årets november er den tiende varmeste siden det. Det har vært en varm måned i mesteparten av landet, men unntak av Troms.

NRK - 18 nov 22 kl. 03:31

Har passert Paris-avtalens grense

Temperaturøkningen i Danmark har allerede passert grensen som ble nedfelt i Parisavtalen i 2015, skriver Jyllands-Posten. Avisen viser til statistikk fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), der det fremkommer at Temperaturen de siste 30 årene i gjennomsnitt har steget 1,5 grader sammenlignet med Temperaturen for 150 år siden. De siste ti årene har temperaturøkningen i Danmark vært på 2 grader, og de siste fem årene har den vært på 2,2 grader, viser tallene.

NRK - 04 okt 22 kl. 08:09

Senker Temperaturen på norske togstasjoner

Nå senkes Temperaturen på 334 togstasjoner landet over. Det reduserer energiforbruket med 10 prosent, og sparer staten for 13 millioner kroner årlig, skriver Bane Nor i en pressemelding. Temperaturen blir senket fra 21 til 17 grader.

NRK - 12 nov 22 kl. 15:28

Tyske gasslagre er snart fulle

Lagringsanleggene for gass i Tyskland er nå nesten helt fulle, men de kan likevel fylles litt mer, ifølge talsmann. – Under optimale forhold er det fullt mulig å nå et fyllingsnivå i gasslagrene på over 100 prosent, sier Sebastian Bleschke i Initiative Energien Speichern (Ines). Temperaturen, gassens brennverdi samt trykket i rørledningene er alle faktorer som kan påvirke hvor mye gass som kan lagres, sier han.

NRK - 11 nov 22 kl. 16:02

Mot rekordhøye novembertemperaturer flere steder

Flere steder i Norge er det nå historisk varmt for november, opplyser Meteorologisk institutt. På Sunndalsøra i Møre og Romsdal ble det målt 18,8 grader natt til fredag 11. november.

NRK - 02 nov 22 kl. 15:10

FN: Temperaturen i Europa har økt kraftig

Temperaturen i Europa har økt mer enn dobbelt så mye som gjennomsnittet i verden siden 1991..

NRK - 1 time siden

Alvorlig trafikkulykke i Balsfjord

To trailere har kollidert i 80-sonen på E6 ved Strupen i Balsfjord lørdag kveld. Det skal være alvorlig personskade to av de tre involverte, melder politiet. – Vi fikk melding klokka 19:14 om at to trailere hadde kollidert på E6 nord for Heia og Strupen.

NRK - I førrgår: 17:34

Novembervêret: Dobbelt så tørt i nord og dobbelt så vått i sør

I Nordland er det oransje farevarsel for skogbrann, mens Sørlandet har hatt sin våtaste november på lenge. November var våt, tørr og varm. Klimaforskar Helga Therese Tilley Tajet ved Meteorologisk institutt seier at Temperaturen i heile landet var 2,2 grader over normalen i førre månad.

Klartale - 29 nov 22 kl. 08:31

Hyttefolk bruker mye mindre strøm

Hyttefolket bruker mye mindre strøm i år. Vi har brukt 19,7 prosent mindre strøm fra januar til og med oktober i år. Forbruket er sammenlignet med samme periode i fjor.

NRK - 23 nov 22 kl. 02:38

Ordfører: Kyiv står overfor den verste vinteren siden andre verdenskrig

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko sier at den ukrainske hovedstadens 3 millioner innbyggere går en bekmørk vinter i møte på grunn av skader på infrastrukturen. Russland har rettet en rekke angrep mot landets sivile infrastruktur. – Dette er den verste vinteren siden andre verdenskrig, sier Klitsjko til tyske Bild.

NRK - 22 nov 22 kl. 18:29

Åtvarar mot glatte vegar i kveld

Temperaturen på Østlandet stig, og dermed blir det glattare på vegane. Det opplyser Statens vegvesen til NRK Trafikk. Det er sendt ut strøbilar..

NRK - 22 nov 22 kl. 05:12

USAs og Kinas forsvarsministre møtes i Kambodsja

USAs forsvarsminister Lloyd Austin møtte sin kinesiske kollega Wei Fenghe i Kambodsja tirsdag, mens partene forsøker å holde spenningen seg imellom i sjakk. Møtet på sidelinjen av en konferanse med forsvarsministre i Siem Reap er det første mellom de to siden juni, før lederen for Representantens hus Nancy Pelosis besøk i Taiwan utløste raseri i Beijing. Men Kina og USA har siden søkt å senke Temperaturen med møter på høyt nivå.

VG - 10 okt 22 kl. 14:22

Barnehager senker Temperaturen på grunn av høye strømpriser

Med vinteren rett rundt hjørnet ser flere barnehager seg nødt til å skru ned Temperaturen for å ha sjans til å betale strømregningene..

VG - 21 nov 22 kl. 23:31

Snøværet på Sørlandet: Her bør du være obs

Sesongens første snødager førte til såpeglatte veier i Sør-Norge. Temperaturen vil stige de neste dagene, men det betyr ikke at faren er over, ifølge meteorolog..

VG - 21 nov 22 kl. 23:31

Snøværet i Sør-Norge: Her bør du være obs

Sesongens første snødager førte til såpeglatte veier i Sør-Norge. Temperaturen vil stige de neste dagene, men det betyr ikke at faren er over, ifølge meteorolog..

NRK - 19 nov 22 kl. 12:35

Politiet åtvarar om glatte vegar på Vestlandet

Det er glatte vegar fleire stader etter at Temperaturen sank på Vestlandet natt til laurdag. Ein bil snurra rundt på taket i møte med såpeglatt veg i Sogndal. – Køyr forsiktig og bruk vinterdekk, oppfordrar politiet..

NRK - 07 okt 22 kl. 10:49

Stortinget senker Temperaturen og stenger badstuen

Det skal bli kaldere og mørkere på Stortinget. Det har Stortingets presidentskap vedtatt for å spare strøm fremover, skriver VG. – Europa står midt i en alvorlig energikrise, og Stortinget vil bidra i den store strømsparedugnaden.

Klartale - 24 aug 22 kl. 15:30

Slik blir været framover

Sommeren nærmer seg slutten, men værmeldingen viser at vi fortsatt har litt varme igjen.De neste dagene kan flere nyte siste rest av sommer. Alle får ikke sol, men det vil bli rundt 20 grader flere steder.

NRK - 16 nov 22 kl. 17:46

Varmere på Svalbard enn i Oslo onsdag morgen

Onsdag morgen klokka 9 ble det målt 3,9 grader på Svalbard Lufthavn og 2,5 grader på Blindern i Oslo. Klimaforsker ved Meteorologisk institutt Hans Olav Hygen sier til Svalbardposten at det var enda varmere på Svalbard natt til onsdag. Mellom klokken tre og fire ble det målt 4,8 varmegrader.

VG - 30 sep 22 kl. 21:21

Vil at Stortinget skal senke Temperaturen

Miljøpartiet De Grønne (MDG) vil at Temperaturen på Stortinget og i departementene skal senkes, etter at mange bedrifter, husholdninger og offentlige bygg har gjort det samme..

NRK - 30 sep 22 kl. 08:11

Vurderer å senke Temperaturen på skoler

Arendal kommune vurderer å senke Temperaturen i skoler og idrettshaller, melder Agderposten. Kommunen må ut med 56 millioner kroner til strøm i år, som er dobbelt så mye som budsjettert. Forslaget behandles i kommunens arbeidsmiljøutvalg i oktober..

NRK - 11 nov 22 kl. 11:03

Satte ny varmerekord

På Sunndalsøra i Møre og Romsdal ble det målt 18,8 grader natt til fredag 11. november. Det er den høyeste Temperaturen målt i Norge så sent i november, opplyser Meteorologisk institutt til P4-nyhetene.

NRK - 11 nov 22 kl. 05:47

Mer legionalla-smitte med strømsparing

Smittetallene for legionella er på vei opp over igjen etter to år med lave smittetall. Hittil er 62 personer smittet. De siste 10 årene er rundt 40 blitt smittet av legionellabakterien årlig.

Klartale - 09 nov 22 kl. 17:50

Unormalt varmt vær ventes til helgen

November er for de fleste preget av regn og mørke dager. Men selv om det kun er noen uker til advent, er det ikke hvite gater eller minusgrader på gradestokken. – Det er rimelig unormalt.

NRK - 08 nov 22 kl. 05:17

Bæringer blir nektet badstu

Bærum kommune tar drastiske grep for å kutte i de høye strømregningene. Det fører til at bæringer ikke lenger får sitte sammen og svette i kommunale badstuer, for de blir stengt på ubestemt tid. Det skriver Budstikka.

E24 - 06 nov 22 kl. 06:49

Arkitekter frykter nedbemanninger: – Går virkelig i kjelleren nå

Temperaturen i økonomien må ned, sier Norges Bank. Arkitektleder Egil Haugstad måtte varsle om permittering av halve kontoret denne uken..

E24 - 22 sep 22 kl. 21:06

Oslo lufthavn senker Temperaturen for å spare strøm

Hittil i år har Oslo lufthavn brukt 136 millioner kroner på strøm. Nå senker Norges hovedflyplass Temperaturen..

Aftenposten - 22 sep 22 kl. 21:06

Oslo lufthavn senker Temperaturen for å spare strøm

Hittil i år har Oslo lufthavn brukt 136 millioner kroner på strøm. Nå senker Norges hovedflyplass Temperaturen..

Klartale - 03 nov 22 kl. 09:44

Regjeringen skal kutte 55 prosent av utslippene innen 2030

Klima-toppmøtet i Egypt starter søndag. Verdens ledere kommer. Sammen skal verden forhandle om kutt.

NRK - 03 nov 22 kl. 07:15

Trailervelt på Hardangervidda – vanskelege køyretilhøve over fjellovergangane

Ein trailer har velta på rv. 7 over Hardangervidda like vest for Haugastøl, melder Vegtrafikksentralen. Den ligg halvvegs inne i vegbana, men annan trafikk skal kunne passera.

NRK - 21 sep 22 kl. 14:19

Oslo universitetssykehus senker Temperaturen

Oslo universitetssykehus har bestemt seg får å skru ned inneTemperaturen flere steder, det bekrefter pressevakten til VG. De ansatte har fått beskjed om at Temperaturen kan bli senket ned til 19 grader, som er minimumsanbefalingen til Arbeidstilsynet..

Klartale - 01 nov 22 kl. 14:40

Slik kan du spare penger

Mange bekymrer seg for pengene sine om dagen. Både prisen på mat, strøm og lån er blitt høyere. Men det finnes noen ting du kan gjøre for å få bedre kontroll på økonomien din.

NRK - 01 nov 22 kl. 13:50

Lista fyr tangerte varmerekord

Lista fyr i Farsund tangerte rekorden for høyeste snittemperatur målt i oktober, melder Meteorologisk institutt. Temperaturen ved fyret lå i snitt på 11,7 grader. Rekorden er fra 1961 i en måleserie som går tilbake til 1867..

NRK - 01 nov 22 kl. 12:53

Etne i Vestland hadde 16,2 grader

Allereie klokka 10 tysdag føremiddag var Temperaturen i Etne kommune i Vestland 16,2 grader, og var med det varmast i Noreg, skriv Meteorologane på Twitter. Også fleire andre stader på Vestlandet har høg temperatur. Årsaka til dei høge temperaturane er varme luftmassar frå Europa..

Aftenposten - 27 okt 22 kl. 20:26

Kong Harald spøkte om politikernes goder og strømsparing på Slottet

Kong Harald sier han har dempet belysningen og Temperaturen før torsdagens festmiddag for politikerne..

NRK - 21 okt 22 kl. 06:36

Kirkene roper varsko

De høye strømprisene kan få ytterligere konsekvenser for norske kirker, og det stilles nå spørsmål om begravelser må flyttes eller gjennomføres i kalde kirkerom. Kirkerådsdirektør Ingrid Vad Nilsen roper nå varsko om den økonomiske situasjonen til de kirkelige fellesrådene, skriver Vårt Land. Det ble tidligere kjent at kirkene i Oslo forberedte seg på å senke Temperaturen til ti grader i vinter.

Aftenposten - 15 okt 22 kl. 14:02

Full splid om grasrotas forslag – vil si nei til Klæbos klubb

Temperaturen ble høy da skiledelsen uttrykte skepsis til grasrotas sponsorkrav..

Aftenposten - 14 okt 22 kl. 13:47

Ny strømplan fra byrådet: Kan bli mørke skiløyper, kalde sykehjem og redusert elbil-lading i vinter

Først skal Temperaturen litt ned. Og hvis det ikke er nok, kommer tiltakene som virkelig vil merkes på kroppen..

Klartale - 13 okt 22 kl. 14:40

Forskere tror små levende vesen kan ha utslettet seg selv

Franske forskere har sett mer på planeten Mars. Der har de funnet ut at det kan ha vært levende mikrober der for lenge siden.---Hva er en mikrobe?

Klartale - 13 okt 22 kl. 08:44

Slottet må spare på strømmen

Strøm har vært veldig dyrt det siste året. Det har mange fått kjenne på. Nå gjelder det også kongefamilien.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com