Taiwan

Saturday, 13 April, 02:58

Nyheter om Taiwan

NRK - 21 mar 24 kl. 03:52

Taiwan: 32 kinesiske militærfly ved Taiwan i løpet av et døgn

32 kinesiske militærfly ble observert rundt Taiwan i løpet av et døgn. Det melder den selvstyrte øyas forsvarsdepartement, melder AFP. Det er det nest største antallet kinesiske militærfly i nærheten av Taiwan så langt i år.

NRK - 22 jan 24 kl. 03:46

Kinesiske ballonger krysser Taiwan-stredet

Taiwan oppdaget søndag seks kinesiske ballonger over Taiwan-stredet. En av dem krysset over sørspissen av Taiwan, ifølge forsvarsdepartementet. Tidligere denne måneden anklaget Taiwan Kina for å true sikkerheten i luftfarten og drive psykologisk krigføring med ballongene.

NRK - 15 jan 24 kl. 07:36

Taiwans president takker USA for støtten til øyas demokrati

USA ser fram til kontinuitet i forholdet til Taiwan under landets nye president, og den amerikanske støtten er bunnsolid, bedyrer utsendinger fra Washington. En amerikansk delegasjon var mandag på plass på øya for å møte Taiwans avtroppende president Tsai Ing-wen og den påtroppende presidenten Lai Ching-te. Delegasjonen består av tidligere viseutenriksminister James Steinberg og sikkerhetsrådgiver Stephen J.

NRK - 19 jun 23 kl. 22:37

Blinken: – USA støtter ikke uavhengighet for Taiwan 

USAs utenriksminister forsikrer Kina om at Washington ikke viker fra den såkalte ett-Kina politikken. – Denne politikken har ikke endret seg. Vi støtter ikke uavhengighet for Taiwan, sa USAs utenriksminister Blinken på en pressekonferanse i Beijing.

NRK - 03 apr 24 kl. 11:56

Minst ni døde etter jordskjelv i Taiwan

Talet på døde etter det kraftige jordskjelvet i Taiwan har kome opp i ni menneske, melder Reuters. Skjelvet skal vere det kraftigaste på 25 år i Taiwan. Det blei sendt ut tsunamivarsel i tre land i samband med skjelvet, som skjedde natt til onsdag norsk tid..

NRK - 14 jan 24 kl. 11:08

Frankrike gratulerer Taiwan med valet

Det franske utanriksdepartementet gratulerer Taiwan med valet laurdag, melder Reuters. – Valet viser at Taiwan har forplikta seg til demokratiske verdiar, står det i ei fråsegn. Frankrike ber også partia respektere resultatet, og at dei håper dialogen mellom Kina og Taiwan kan halde fram.

NRK - 14 jan 24 kl. 09:22

Tyskland gratulerer Taiwan med valet

Tyskland gratulerer både veljarar og kandidatar som deltok i valet på Taiwan laurdag, seier ein talsperson for utanriksdepartementet i Tyskland, melder Reuters. – Eit fritt og fredeleg val på Taiwan har nok ein gong vist kor sterkt demokratiet står på Taiwan, står det i fråsegna. Tyskland seier dei har tette og gode forhold med Taiwan i fleire sektorar, og at dei ønsker å bygge vidare på dette innanfor rammene av «eitt-Kina»-politikken..

NRK - 03 apr 24 kl. 04:56

Kraftigste jordksjelv i Taiwan på 25 år

Jordskjelvet i Stillehavet natt til onsdag norsk tid skal ha vært det verste i Taiwan på 25 år. Sjelvet skal ha hatt en styrke på opp mot 7,7. – Skjelvet gikk veldig nærme land og det var veldig grunt.

NRK - 03 apr 24 kl. 04:56

Kraftigste jordksjelv på Taiwan på 25 år

Jordskjelvet i Stillehavet natt til onsdag norsk tid skal ha vært det verste på Taiwan på 25 år. Sjelvet skal ha hatt en styrke på opp mot 7,7. – Skjelvet gikk veldig nærme land og det var veldig grunt.

NRK - 03 apr 24 kl. 04:56

Kraftigste jordskjelv på Taiwan på 25 år

Jordskjelvet i Stillehavet natt til onsdag norsk tid skal ha vært det verste på Taiwan på 25 år. Skjelvet skal ha hatt en styrke på opp mot 7,7. – Skjelvet gikk veldig nærme land og det var veldig grunt.

NRK - 13 jan 24 kl. 15:55

Kina: – Valget på Taiwan endrer ingenting

Kina understreker i sin reaksjon på valget på Taiwan at «Taiwan er Kinas Taiwan». Den kinesiske regjeringen sier at valgresultatet ikke representerer opinionen på øya. – Vi vil motsette oss all aktivitet som jobber for «uavhengighet for Taiwan», og all innblanding utenfra.

NRK - 18 feb 24 kl. 10:04

Kina trappar opp Taiwan-patruljering

Kina seier at dei skal trappa opp patruljering i farvatn nær Taiwan etter ei ulukke der to kinesiske fiksarar drukna. Fiskebåten med fire personar blei onsdag forfølgt av ein båt av Taiwans kystvakt då han kantra. To personar overlevde og er i Taiwans varetekt.

NRK - 08 dec 23 kl. 07:50

Taiwan melder om kinesisk overvåkingsballong i Taiwanstredet

Taiwan oppgir at det er observert en kinesisk overvåkingsballong i Taiwanstredet, samt en stor mengde militære fly og skip. Ifølge forsvarsdepartementet i Taipei passerte ballongen sørvest for havnebyen Keelung torsdag kveld før den fortsatte østover mot Stillehavet og forsvant. Taiwan har truet med å skyte ned slike ballonger, men det er ingen tegn til at myndighetene har grepet inn.

NRK - 08 dec 23 kl. 05:48

Taiwan anklager Kina for å planlegge påvirkning av valget på øya

Taiwan sier de har etterretningsopplysninger om at kinesiske ledere nylig møttes for å koordinere påvirkning av det kommende valget på den selvstyrte øya. Møtet ble ifølge Taiwan holdt i Beijing i begynnelsen av desember og ble ledet av Wang Huning. Han er den fjerde høyets rangerte personen i det kinesiske kommunistpartiet og leder regjeringens gruppe for Taiwan-relaterte saker.

NRK - 05 apr 24 kl. 09:02

Japan gir ein million dollar til Tawain etter jordskjelv

Japan vil gi ein million dollar i naudhjelp til Taiwan etter det kraftige jordskjelvet onsdag. Det seier Japans utanriksminister Yoko Kamikawa fredag, ifølge Reuters. Japans statsminister Fumio Kishida sa allereie onsdag at Japan skulle yte all hjelp om dei vart bedt om det.

NRK - 16 jan 24 kl. 09:33

Kina refser Filippinene etter Taiwan-gratulasjon

Kina har innkalt Filippinenes ambassadør på teppet etter at landets president Ferdinand Marcos gratulerte vinneren av presidentvalget på Taiwan. Lai Ching-te, som Kina har stemplet som separatist, vant søndagens valg og skal innsettes som president i mai. Det falt ikke i god jord i Beijing, og Kina ser nå ut til å øke presset mot alle som synes å støtte Lai.

Klartale - 04 apr 24 kl. 08:39

Over 1.000 skadd etter jordskjelv

Jordskjelvet traff Taiwan natt til onsdag norsk tid. Torsdag er det meldt om 1.050 skadde.

NRK - 04 apr 24 kl. 06:46

Over 1000 skadde etter jordskjelv

Talet på skadde etter jordskjelvet på Taiwan har stige til 1050, opplyser myndigheitene torsdag. Same dag melder myndigheitene at ei gruppe på seks gruvearbeidarar som var innesperra, er i trygg forvaring. 64 personar er framleis innesperra i ei anna gruve.

Klartale - 15 jan 24 kl. 06:04

Hva skjer om Russland vinner krigen i Ukraina?

– Det hadde vært en tragedie om Putin vinner. Ikke bare for Ukraina, men også for oss, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg sent i fjor.Land i forsvars-samarbeidet Nato hjelper Ukraina med våpen og utstyr.

NRK - 15 jan 24 kl. 03:16

Taiwans avtroppende president har møtt amerikansk delegasjon

Taiwans avtroppende president Tsai Ing-wen har hatt et møte med en amerikansk delegasjon på besøk i Taipei etter valget på øya. Møtet fant sted mandag, melder nyhetsbyrået AFP. Delegasjonen består av tidligere viseutenriksminister James Steinberg og sikkerhetsrådgiver Stephen J.

NRK - 03 apr 24 kl. 10:35

Talet på døde etter jordskjelv i Taiwan stig

Minst sju menneske er døde og over 700 er skadde etter det som skal ha vore det verste jordskjelvet i Taiwan på 25 år, melder AFP. Det blei sendt ut tsunamivarsel i tre land som følge av det kraftige skjelvet, som skjedde natt til onsdag norsk tid..

NRK - 14 jan 24 kl. 08:54

Kina protesterer mot USAs gratulasjoner etter valget på Taiwan

Kina protesterer på USAs uttalelser om valget på Taiwan i går. En talsperson for utenriksdepartementet i Beijing mener USA bryter løftet om å ikke anerkjenne Taiwan som en selvstendig stat. Kina krever overherredømme over øystaten, der den tapende sida i borgerkrigen beholdt kontrollen i 1949.

Aftenposten - 03 apr 24 kl. 03:21

Minst fire døde og over 50 skadede etter jordskjelv ved Taiwan – skal være kraftigste på 25 år

Kollapsede bygninger i Hualien i Taiwan etter jordskjelv – folk skal være innesperret..

NRK - 03 apr 24 kl. 02:47

Flere bygninger skal ha rast sammen i Taiwan

Flere bygninger skal ha rast sammen øst i Taiwan som følge av et kraftig jordskjelv i området. Nyhetsbyrået Reuters skriver at flere mennesker er fanget i en sammenrast bygning i byen Hualien øst i landet..

NRK - 02 apr 24 kl. 20:34

Biden og Xi snakket om Taiwan og handelen mellom landene

Tirsdag snakket USAs president Joe Biden i telefonen med Kinas president Xi Jinping, blant annet om Taiwan og handelsrestriksjonene mot Kina. Samtalen fant sted kort tid før Taiwans presidentinnsettelse i mai. Biden brukte anledningen til å understreker viktigheten av å opprettholde fred og stabilitet over Taiwanstredet, står det i en uttalelse fra Det hvite hus.

E24 - 13 jan 24 kl. 13:06

Kina etter valgresultatet på Taiwan: – Taiwan er Kinas Taiwan

Valgkampen har vært preget av spenningen mellom Kina og Taiwan. Kina har advart mot å stemme på valgvinneren Lai Ching-te..

NRK - 22 feb 24 kl. 07:33

Amerikanske politikere besøker Taiwan

– Støtten til Taiwan i den amerikanske Kongressen er ekstremt sterk, sa kongressrepresentant Mike Gallagher under et besøk på øya sammen med fire kolleger torsdag. Republikaneren Gallagher, som leder Kina-komiteen i Representantenes hus, leder den amerikanske delegasjonen. Regjeringen i Kina, som anser Taiwan som en del av sitt territorium, misliker denne typen amerikanske besøk.

Klartale - 12 aug 22 kl. 11:30

Hva vil skje med Taiwan?

Taiwan heter offisielt «Republikken Kina». Og har vært en del av Kina lenge. Men folk fra begge steder er uenige.

Klartale - 21 sep 22 kl. 06:00

Derfor krangler verdens to mektigste land

Ingen er sterkere enn USA i verden. De bruker enormt mye penger på militæret sitt. De har soldater rundt om i verden.

NRK - 07 jan 24 kl. 05:03

Kinesiske sanksjoner mot fem selskaper i USA for våpensalg til Taiwan

Kina har kunngjort sanksjoner mot fem amerikanske forsvarsleverandører for deres rolle i våpensalg til Taiwan, som Kina gjør krav på. Kina har sagt at de en dag skal ta kontroll over den selvstyrte øya. Samtidig krever den amerikanske Kongressen at Taiwan forsynes med våpen for å kunne forsvare seg.

NRK - 22 mar 24 kl. 02:39

Største antall kinesiske militærfly rundt Taiwan hittil i år

Det siste døgnet har 36 kinesiske militærfly blitt avdekket rundt Taiwan, skriver NTB. Det er det høyeste antallet hittil i år, ifølge det Taiwanske forsvarsdepartementet..

NRK - 27 dec 23 kl. 16:37

Kina takker Taiwan for jordskjelvhjelp

Kinesiske myndigheter uttrykte onsdag en «inderlig takk» til organisasjoner og næringsliv på Taiwan for hjelpen etter jordskjelvet tidligere denne måneden. Mandag forrige uke ble det nordvestlige Kina rammet av et jordskjelv med styrke 6,2. Nesten 150 mennesker omkom, og over 200.

NRK - 18 dec 23 kl. 02:24

Kinesiske værballonger skal ha krysset over Taiwanstredet

To kinesiske ballonger ble søndag oppdaget etter å ha krysset Taiwanstredet, ifølge det Taiwanske forsvarsdepartementet. Taiwan mener at ballongene var værballonger. Ballongene krysset stredet skillelinjen og fløy østover mot Stillehavet før de forsvant, melder departementet.

NRK - 26 feb 24 kl. 02:01

Feleti Teo ny statsminister i Tuvalu

Den lille øystaten Tuvalu i Stillehavet, ett av få land i verden med formelle diplomatiske forbindelser til Taiwan, har valgt Feleti Teo til ny statsminister. De 16 medlemmene av nasjonalforsamlingen gikk enstemmig inn for Teo, som var den eneste kandidaten til statsministervervet. – Det er første gang i vår historie at en statsminister har blitt nominert uten motkandidater, skriver parlamentariker Simon Kofe i sosiale medier og gratulerer den nye regjeringssjefen.

Klartale - 03 apr 24 kl. 08:46

Over 700 skadd i jordskjelv

Over 700 mennesker er skadd, ifølge myndighetene i Taiwan. Fire mennesker er bekreftet døde. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

NRK - 03 apr 24 kl. 04:10

Japan nedgraderer tsunamivarsel etter jordskjelv

Japan har nedgradert tsunamivarselet som ble utstedt etter det kraftige jordskjelvet utenfor Taiwan, melder nyhetsbyrået AFP. Jordskjelvet hadde ifølge japanske meteorologimyndigheter en styrke på hele 7,7. Det ble anslått at øya Okinawa kunne få en tsunamibølge på opptil tre meter.

Dagbladet - 03 apr 24 kl. 03:36

Tsunamivarsel i tre land

Et jordskjelv med en styrke på 7,5 er registrert utenfor kysten av Taiwan, mot Japan. Det er sendt ut tsunamivarsel i de to landene og for Filippinene..

Dagbladet - 03 apr 24 kl. 03:36

Kraftigste på 25 år

Et jordskjelv med en styrke på 7,7 er registrert utenfor kysten av Taiwan, mot Japan. Et tsunamivarsel etter skjelvet er senere nedgradert..

Aftenposten - 03 apr 24 kl. 03:21

Tsunamivarsel etter jordskjelv med styrke 7,5

Kollapsede bygninger i Hualien i Taiwan etter jordskjelv – folk skal være innesperret..

Aftenposten - 03 apr 24 kl. 03:21

Syv døde og over 700 skadede etter jordskjelv ved Taiwan – skal være kraftigste på 25 år

Folk skal være innesperret i kollapesede bygninger. Taiwans myndigheter melder om syv døde og over 700 skadede..

NRK - 14 jan 24 kl. 05:15

Taiwan ber Beijing respektere valgresultatet

Taiwanske myndigheter ber Beijing om å respektere resultatet etter lørdagens valg. Samtidig kritiserer Kina Japan for å ha gratulert valgvinneren. Det sittende regjeringspartiet DPP og dets Beijing-kritiske presidentkandidat Lai Ching-te vant valget lørdag.

NRK - 13 jan 24 kl. 16:57

UD om Taiwan: – Et vel gjennomført valg

Utenriksdepartementet kommenterer valget på Taiwan slik i en e-post til NRK: – Vi merker oss et vel gjennomført valg på Taiwan 13. januar. Velfungerende demokratiske prosesser er avgjørende for opprettholdelsen av innbyggernes demokratiske rettigheter og friheter i ethvert samfunn..

NRK - 13 jan 24 kl. 16:39

Biden: USA støtter ikke uavhengighet for Taiwan

USA er Taiwans viktigste internasjonale støttespiller både politisk og militært. Likevel forholder USA seg, i likhet med de fleste andre land, til «ett Kina-prinsippet» og anser ikke Taiwan som et eget land. På spørsmål om hvilken reaksjon han har på valgresultatet på Taiwan, svarte president Biden lørdag kort at «USA støtter ikke uavhengighet».

NRK - 13 jan 24 kl. 15:55

Kina: – Vinnerpartiet på Taiwan representerer ikke folket

Kina understreker i sin reaksjon på valget på Taiwan at «Taiwan er Kinas Taiwan». Den kinesiske regjeringen sier at valgresultatet ikke representerer opinionen på øya..

NRK - 13 jan 24 kl. 12:59

Opposisjonen på Taiwan innrømmer nederlag

Presidentkandidaten til det Kina-vennlege opposisjonspartiet KMT, Hou Yu-ih, innrømmer valnederlag i presidentvalet på Taiwan, melder Reuters. Visepresident William Lai frå partiet DPP vinn med det ein historisk siger, og blir dei første til å vinne tre periodar på Taiwan..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com