Taiwan

Monday, 15 July, 17:40

Nyheter om Taiwan

NRK - 24 maj 24 kl. 09:20

Kina: Taiwans nye president presser øya mot krig

– Siden han ble tatt i ed, har Taiwans president utfordret ett-Kina-prinsippet, og presset våre landsmenn i Taiwan mot en farefull situasjon med krig og fare, sier talsmann Wu Qian for det kinesiske forsvarsdepartementet fredag, i følge AFP. Kina sier samtidig at deres «mottiltak» mot Taiwan vil eskalere om de provoseres ytterligere, skriver AFP. Kina holder torsdag og fredag en stor militærøvelse rundt Taiwan.

NRK - 02 jun 24 kl. 08:24

Taiwan hardt ut mot Kina etter tale i Singapore

Taiwan beklager dypt det de mener er provoserende og irrasjonelle uttalelser fra Kinas forsvarsminister under sikkerhetskonferansen i Singapore. Regjeringen i Taipei reagerer svært sterkt etter at forsvarsminister Dong Jun anklaget Taiwan for separatisme og truet øya med maktbruk fra talerstolen foran utsendinger fra 40–50 land. – Kina har gjentatte ganger truet Taiwan med maktbruk på internasjonale arrangementer, fastslår den Taiwanske regjeringen i en uttalelse søndag.

NRK - 23 maj 24 kl. 02:09

Stor kinesisk militærøvelse rundt Taiwan

Natt til torsdag startet Kina en stor militærøvelse rundt Taiwan, ifølge Reuters som siterer kinesiske statlige medier. Øvelsen skal gjennomføres i Taiwanstredet, nord, sør og øst for Taiwan, ifølge nyhetsbyrået. Kina sier øvelsen står som en «kraftig straff for Taiwans separatistiske handlinger» og «en streng advarsel mot innblanding og provokasjon fra ytre krefter».

NRK - 21 mar 24 kl. 03:52

Taiwan: 32 kinesiske militærfly ved Taiwan i løpet av et døgn

32 kinesiske militærfly ble observert rundt Taiwan i løpet av et døgn. Det melder den selvstyrte øyas forsvarsdepartement, melder AFP. Det er det nest største antallet kinesiske militærfly i nærheten av Taiwan så langt i år.

NRK - 24 apr 24 kl. 09:29

Taiwan fornøyde med amerikansk våpenpakke

Taiwans president Tsai Ing-wen sier hun er glad for at Kongressen har godkjent en ny støttepakke til Taiwan. Kina uttrykker misnøye med pakken. USA er Taiwans viktigste internasjonale støttespiller og våpenleverandør, selv om de ikke har formelle diplomatiske forbindelser.

NRK - 25 maj 24 kl. 05:33

Kina har avsluttet militærøvelse ved Taiwan

Det kinesiske militæret har avslutte sin to dager lange øvelse rundt Taiwan, melder statlige medier. Kinas væpnede styrker har gjennomført en vellykket øvelse rettet mot Taiwan, sier en reporter i den statlige kinesiske TV-kanalen CCTV-7, som dekker forsvarsnyheter og landets militære styrker. Meldingen fredag kveld kom etter at Kina i to dager har gjennomført en stor militærøvelse som mer eller mindre har omringet Taiwan.

NRK - 22 jan 24 kl. 03:46

Kinesiske ballonger krysser Taiwan-stredet

Taiwan oppdaget søndag seks kinesiske ballonger over Taiwan-stredet. En av dem krysset over sørspissen av Taiwan, ifølge forsvarsdepartementet. Tidligere denne måneden anklaget Taiwan Kina for å true sikkerheten i luftfarten og drive psykologisk krigføring med ballongene.

NRK - 19 jun 24 kl. 04:49

USA godkjenner våpensalg til Taiwan

Det amerikanske utenriksdepartementet gir grønt lys for eksport av raketter og droner til Taiwan for flere hundre millioner dollar. Det opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet, ifølge NTB. Samtidig sier den Taiwanske presidenten Lai Ching-te at landet ikke vil bukke under for kinesisk press, skriver nyhetsbyrået AFP.

VG - 11 jul 24 kl. 06:21

Rekordmange kinesiske militærfly rundt Taiwan under Nato-toppmøtet

Det siste døgnet har Taiwan registrert det høyeste antallet kinesiske militærfly så langt i år, ifølge forsvarsdepartementet..

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

– Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe Biden til Nato-toppmøte. Biden er USAs president.

E24 - 08 jul 24 kl. 15:31

Taiwan Semiconductor nådde milepæl – Wall Street i grønt

Analytikerne venter bedre resultat og sterk guiding for AI-selskapet Taiwan Semiconductor i forkant av neste ukes tallslipp..

E24 - 08 jul 24 kl. 15:31

Taiwan Semiconductor nådde milepæl

Analytikerne venter bedre resultat og sterk guiding for AI-selskapet Taiwan Semiconductor i forkant av neste ukes tallslipp..

NRK - 23 maj 24 kl. 10:12

Taiwan sender opp fly under Kinas militærøvelse

Mens Kina holder en stor militærøvelse rundt Taiwan, har Taiwan sendt både fly- og flåtestyrker som motsvar. – Som svar har ROCs væpnede styrker sendt luft-, flåte- og landstyrker i overensstemmelse med våre protokoller, melder forsvarsministeriet i Taipei, ifølge byråer. (ROC, Republikken Kina, erTaiwans offisielle navn, red.

NRK - 23 maj 24 kl. 02:09

Kina starter militærøvelse rundt Taiwan

Torsdag morgen kinesisk tid startet Kina en stor militærøvelse rundt Taiwan, ifølge Reuters som siterer kinesiske statlige medier. Øvelsen skal gjennomføres i Taiwanstredet, nord, sør og øst for Taiwan, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 23 maj 24 kl. 02:09

Kina har startet militærøvelse rundt Taiwan

Natt til torsdag startet Kina en stor militærøvelse rundt Taiwan, ifølge Reuters som siterer kinesiske statlige medier. Øvelsen skal gjennomføres i Taiwanstredet, nord, sør og øst for Taiwan, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 15 jan 24 kl. 07:36

Taiwans president takker USA for støtten til øyas demokrati

USA ser fram til kontinuitet i forholdet til Taiwan under landets nye president, og den amerikanske støtten er bunnsolid, bedyrer utsendinger fra Washington. En amerikansk delegasjon var mandag på plass på øya for å møte Taiwans avtroppende president Tsai Ing-wen og den påtroppende presidenten Lai Ching-te. Delegasjonen består av tidligere viseutenriksminister James Steinberg og sikkerhetsrådgiver Stephen J.

NRK - 19 jun 23 kl. 22:37

Blinken: – USA støtter ikke uavhengighet for Taiwan 

USAs utenriksminister forsikrer Kina om at Washington ikke viker fra den såkalte ett-Kina politikken. – Denne politikken har ikke endret seg. Vi støtter ikke uavhengighet for Taiwan, sa USAs utenriksminister Blinken på en pressekonferanse i Beijing.

VG - 06 jul 24 kl. 21:20

Spionsiktet nordmann brukte falskt navn for å gi oppdrag

Nordmannen ønsket seg analyser om militært samarbeid mellom vestlige land, Taiwan, teknologi, russiske atomvåpen, USA og EU..

NRK - 17 apr 24 kl. 19:08

Republikanerne i Representantenes hus vil gi Ukraina 60 milliarder dollar

Republikanerne i Representantenes hus har lagt fram forslag til støttepakker for Ukraina, Israel, Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet. Støttepakken til Ukraina er på 60,84 milliarder dollar, tilsvarende over 671 milliarder kroner etter dagens kurs. Ifølge forslaget skal Israel få en støttepakke på 26,38 milliarder dollar, mens pakken til Taiwan og USAs allierte i Indo-Stillehavet er på 8,12 milliarder dollar.

VG - 25 maj 24 kl. 07:53

Kina avslutter omstridt militærøvelse ved Taiwan

Øvelsen varte i to dager og ble sett på som en provokasjon av Taiwan..

NRK - 03 apr 24 kl. 11:56

Minst ni døde etter jordskjelv i Taiwan

Talet på døde etter det kraftige jordskjelvet i Taiwan har kome opp i ni menneske, melder Reuters. Skjelvet skal vere det kraftigaste på 25 år i Taiwan. Det blei sendt ut tsunamivarsel i tre land i samband med skjelvet, som skjedde natt til onsdag norsk tid..

NRK - 03 apr 24 kl. 04:56

Kraftigste jordksjelv i Taiwan på 25 år

Jordskjelvet i Stillehavet natt til onsdag norsk tid skal ha vært det verste i Taiwan på 25 år. Sjelvet skal ha hatt en styrke på opp mot 7,7. – Skjelvet gikk veldig nærme land og det var veldig grunt.

NRK - 03 apr 24 kl. 04:56

Kraftigste jordksjelv på Taiwan på 25 år

Jordskjelvet i Stillehavet natt til onsdag norsk tid skal ha vært det verste på Taiwan på 25 år. Sjelvet skal ha hatt en styrke på opp mot 7,7. – Skjelvet gikk veldig nærme land og det var veldig grunt.

NRK - 03 apr 24 kl. 04:56

Kraftigste jordskjelv på Taiwan på 25 år

Jordskjelvet i Stillehavet natt til onsdag norsk tid skal ha vært det verste på Taiwan på 25 år. Skjelvet skal ha hatt en styrke på opp mot 7,7. – Skjelvet gikk veldig nærme land og det var veldig grunt.

NRK - 14 jan 24 kl. 11:08

Frankrike gratulerer Taiwan med valet

Det franske utanriksdepartementet gratulerer Taiwan med valet laurdag, melder Reuters. – Valet viser at Taiwan har forplikta seg til demokratiske verdiar, står det i ei fråsegn. Frankrike ber også partia respektere resultatet, og at dei håper dialogen mellom Kina og Taiwan kan halde fram.

NRK - 14 jan 24 kl. 09:22

Tyskland gratulerer Taiwan med valet

Tyskland gratulerer både veljarar og kandidatar som deltok i valet på Taiwan laurdag, seier ein talsperson for utanriksdepartementet i Tyskland, melder Reuters. – Eit fritt og fredeleg val på Taiwan har nok ein gong vist kor sterkt demokratiet står på Taiwan, står det i fråsegna. Tyskland seier dei har tette og gode forhold med Taiwan i fleire sektorar, og at dei ønsker å bygge vidare på dette innanfor rammene av «eitt-Kina»-politikken..

NRK - 13 jan 24 kl. 15:55

Kina: – Valget på Taiwan endrer ingenting

Kina understreker i sin reaksjon på valget på Taiwan at «Taiwan er Kinas Taiwan». Den kinesiske regjeringen sier at valgresultatet ikke representerer opinionen på øya. – Vi vil motsette oss all aktivitet som jobber for «uavhengighet for Taiwan», og all innblanding utenfra.

E24 - 19 jun 24 kl. 06:45

Softbank stiger etter tronskifte i New York

Samtidig er det nye børsrekorder i både Taiwan og India..

NRK - 18 jun 24 kl. 09:53

Thailand: Vedtok lov om likekjønna ekteskap

Det melder Reuters. Overhuset i den thailandske nasjonalforsamlinga har vedteke ei lov som gjer likekjønna ekteskap lovleg. Thailand er dermed det første landet i Sørøst-Asia der ekteskap mellom same kjønn er lovleg.

NRK - 18 feb 24 kl. 10:04

Kina trappar opp Taiwan-patruljering

Kina seier at dei skal trappa opp patruljering i farvatn nær Taiwan etter ei ulukke der to kinesiske fiksarar drukna. Fiskebåten med fire personar blei onsdag forfølgt av ein båt av Taiwans kystvakt då han kantra. To personar overlevde og er i Taiwans varetekt.

Aftenposten - 11 jun 24 kl. 23:18

Er Taiwan en del av Kina? I 2010 sa Støre «ja». I dag er svaret uklart.

NYHETSANALYSE: Hva betyr egentlig Norges «ett-Kina-politikk»? Spørsmålet kan bli viktig hvis Kina og USA går til krig….

NRK - 24 apr 24 kl. 17:17

Joe Biden har signert enorm hjelpepakke

USAs president Joe Biden har onsdag signert den lenge ventede støttepakken til Ukraina, Israel og Taiwan. Støtten til Ukraina er på 61 milliarder dollar, som tilsvarer drøyt 670 milliarder kroner med dagens kurs. Samtidig får Taiwan støtte på 8,1 milliarder dollar, og Israel får militær støtte på 13 milliarder dollar.

Klartale - 24 apr 24 kl. 11:00

– Vi vil få en sjanse til å seire

Søndag ble Volodymyr Zelenskyj intervjuet av TV-kanalen NBC. Der ba han om at USA måtte gi mer støtte til Ukraina. Zelenskyj er Ukrainas president.

VG - 24 apr 24 kl. 09:27

Taiwan fornøyde med amerikansk våpenpakke

Taiwans president Tsai Ing-wen sier hun er glad for at Kongressen har godkjent en ny støttepakke til Taiwan. Kina uttrykker misnøye med pakken..

NRK - 24 apr 24 kl. 03:57

Senatet i USA vedtok hjelpepakke til Ukraina

Et flertall i det amerikanske Senatet stemte sent tirsdag kveld for den store støttepakken til Ukraina. Vedtaket inkluderer støttepakker til Israel og Taiwan. Allerede før opplesingen av stemmene var ferdig, ble det klart at det var nok ja-stemmer til å vedta hjelpepakkene.

NRK - 23 apr 24 kl. 00:52

Taiwan rammet av flere jordskjelv

Taiwan ble mandag og natt til tirsdag rammet av en rekke større og mindre jordskjelv. Det kraftigste hadde en styrke på 6,3, opplyser landets værvarsling. Det første skjelvet inntraff like etter klokken 17 mandag ettermiddag og hadde en styrke på 5,5.

Dagbladet - 25 maj 24 kl. 17:25

USA «dypt bekymret» over kinesiske øvelser

Kina har øvd på å «gripe makten» på Taiwan..

VG - 23 maj 24 kl. 03:47

Stor kinesisk militærøvelse rundt Taiwan

Den selvstyrte øya fikk ny president tidligere denne uken..

NRK - 20 maj 24 kl. 03:56

Taiwans nye president tatt i ed

Lai Ching-te ble mandag tatt i ed som Taiwans nye president etter at han vant valget på den selvstyrte øya i januar. Innsettelsen skjer mens Kina øker det militære og diplomatiske presset mot Taiwan, som de anser for å være en del av Kina. I tillegg til å ha en stor og mektig nabo som ser på ham som en separatist, må Lai også håndtere en splittet nasjonalforsamling der opposisjonen higer etter å utfordre ham.

NRK - 05 apr 24 kl. 09:02

Japan gir ein million dollar til Tawain etter jordskjelv

Japan vil gi ein million dollar i naudhjelp til Taiwan etter det kraftige jordskjelvet onsdag. Det seier Japans utanriksminister Yoko Kamikawa fredag, ifølge Reuters. Japans statsminister Fumio Kishida sa allereie onsdag at Japan skulle yte all hjelp om dei vart bedt om det.

Aftenposten - 14 maj 24 kl. 22:02

Vil Kina angripe Taiwan i 2027? Spørsmålet bunner i en misforståelse.

NYHETSANALYSE: Da Xi Jinping møtte Joe Biden i San Francisco i november, kom han med et hjertesukk til den amerikanske….

NRK - 08 dec 23 kl. 07:50

Taiwan melder om kinesisk overvåkingsballong i Taiwanstredet

Taiwan oppgir at det er observert en kinesisk overvåkingsballong i Taiwanstredet, samt en stor mengde militære fly og skip. Ifølge forsvarsdepartementet i Taipei passerte ballongen sørvest for havnebyen Keelung torsdag kveld før den fortsatte østover mot Stillehavet og forsvant. Taiwan har truet med å skyte ned slike ballonger, men det er ingen tegn til at myndighetene har grepet inn.

NRK - 08 dec 23 kl. 05:48

Taiwan anklager Kina for å planlegge påvirkning av valget på øya

Taiwan sier de har etterretningsopplysninger om at kinesiske ledere nylig møttes for å koordinere påvirkning av det kommende valget på den selvstyrte øya. Møtet ble ifølge Taiwan holdt i Beijing i begynnelsen av desember og ble ledet av Wang Huning. Han er den fjerde høyets rangerte personen i det kinesiske kommunistpartiet og leder regjeringens gruppe for Taiwan-relaterte saker.

NRK - 16 jan 24 kl. 09:33

Kina refser Filippinene etter Taiwan-gratulasjon

Kina har innkalt Filippinenes ambassadør på teppet etter at landets president Ferdinand Marcos gratulerte vinneren av presidentvalget på Taiwan. Lai Ching-te, som Kina har stemplet som separatist, vant søndagens valg og skal innsettes som president i mai. Det falt ikke i god jord i Beijing, og Kina ser nå ut til å øke presset mot alle som synes å støtte Lai.

Klartale - 04 apr 24 kl. 08:39

Over 1.000 skadd etter jordskjelv

Jordskjelvet traff Taiwan natt til onsdag norsk tid. Torsdag er det meldt om 1.050 skadde.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com