Svindel

Tuesday, 19 October, 14:01

Nyheter om Svindel

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 okt 21 kl. 05:52

Google ut mot klimafornektere

I nye retningslinjer for annonsører, utgivere og folk som lager YouTube-videoer, varsler Google at de vil forby det å tjene penger på innhold som bryter med «veletablert vitenskapelig konsensus rundt eksistensen og årsakene» til klimaendringene, heter det i en uttalelse fra selskapet. – Dette omfatter innhold som omtaler klimaendringer som tøys eller Svindel, påstander som nekter for at langtidstrendene viser at det globale klimaet varmes opp, og påstander som nekter for at utslipp av drivhusgasser og menneskelig aktivitet bidrar til klimaendringene, skriver Google..

VG - 02 okt 21 kl. 19:31

Tiltalt sammen med eiendomsmegler, fengselsansatt og to leger

Narkosmugling inn i fengsler, fiktive bud på boliger, falske sykemeldinger og Svindel av millioner av kroner blir tema i den nye rettssaken mot tidligere advokat Amir Mirmotahari (44)..

NRK - 24 sep 21 kl. 13:13

Kina forbyr all kryptohandel

Kinas sentralbank kunngjør at alle finansielle transaksjoner som omfatter kryptovaluta, er ulovlig i landet. – I de siste årene har handel og spekulasjon i bitcoin og andre kryptovalutaer blitt omfattende, har påvirket den økonomiske orden, gitt grobunn for hvitvasking, ulovlig pengeinnsamling, Svindel, pyramideSvindel og andre ulovlige aktiviteter, uttaler Kinas sentralbank..

NRK - 13 aug 21 kl. 15:36

Dansk Folkepartis nestleder dømt

Dansk Folkepartis nestleder Morten Messerschmidt er dømt til seks måneders betinget fengsel for EU-Svindel og dokumentfalsk. Messerschmidt var tiltalt for Svindel med EU-midler og dokumentfalsk, blant annet i forbindelse med en falsk kontrakt med Color Hotel Skagen..

NRK - 09 aug 21 kl. 20:13

Advarer mot Bank-ID-Svindel

Politiet i Agder advarer på Twitter mot mange Svindelforsøk, etter å ha fått henvendelser fra folk som har mottatt SMS med beskjed om at Bank-ID-en deres er sperret. Tekstmeldingene inneholder en lenke man bes om å følge for å låse opp sperringen. – Dette er et forsøk på Svindel.

Aftenposten - 18 sep 21 kl. 21:00

Å dele BankID er som å gi fra deg passet ditt. Her er noen tiltak for å unngå Svindel.

Selv om sikkerheten i selve BankID er høy, er ID-tyveri et problem vi alle kan bli utsatt for..

NRK - 08 aug 21 kl. 20:00

Politiet advarer mot Svindel

Politiet i Trøndelag sier de har fått flere henvendelser fra folk som har blitt oppringt fra 02800, hvor oppringer har sagt de er fra politiet. – Dette er Svindel. Politiet ringer ALDRI fra 02800.

NRK - 15 sep 21 kl. 22:08

Utset sak mot Volkswagen-sjef

Rettssaka mot Volkswagens tidlegare toppsjef Martin Winterkorn er utsett på ubestemt tid på grunn av sjukdom, melder AFP. Winterkorn skulle ha møtt i ein tysk domstol torsdag for ralla han spelte i Volkswagens utsleppsskandale, der han står tiltalt for deltaking i organisert Svindel og skattesvik. Saka er allereie utsett to gongar på grunn av koronapandemien..

NRK - 05 aug 21 kl. 17:18

Danske Bank rammet av Svindel

Flere kunder i Danske Bank har fått ulike beløp trukket fra kontoene sine. Banken opplyser at det er snakk om Svindel knyttet til leveringsselskapet Deliveroo. – Vi ser meget alvorlig på saker som dette, sier Svindeljeger Ingrid Grav i Danske Bank til E24.

E24 - 05 aug 21 kl. 12:40

Tre personer er pågrepet for Svindel mot frivillige organisasjoner

Lag og foreninger over hele Norge skal ha blitt utsatt for omfattende e-poste-Svindel. Nå er tre personer pågrepet..

E24 - 05 aug 21 kl. 12:40

Tatt for Svindel av frivillige organisasjoner: - Det gjør meg glad

Lag og foreninger over hele Norge skal ha blitt utsatt for omfattende e-poste-Svindel. Nå er tre personer pågrepet. - Jeg håper vår sak har bidratt til at svindlerne er arrestert, sier Cathrine Furenes til VG..

VG - 05 aug 21 kl. 11:57

Tre personer er pågrepet for Svindel mot frivillige organisasjoner

Lag og foreninger over hele Norge skal ha blitt utsatt for omfattende e-poste-Svindel. Nå er tre personer pågrepet..

VG - 05 aug 21 kl. 11:57

Tatt for Svindel av frivillige organisasjoner: - Det gjør meg glad

Lag og foreninger over hele Norge skal ha blitt utsatt for omfattende e-poste-Svindel. Nå er tre personer pågrepet. - Jeg håper vår sak har bidratt til at svindlerne er arrestert, sier Cathrine Furenes til VG..

NRK - 05 sep 21 kl. 16:53

Jacob Zuma blir prøveløslatt

Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma er prøveløslatt på medisinsk grunnlag, opplyser landets fengeselmyndigheter til AFP. Zuma (79) ble tidligere i sommer dømt til 15 måneders fengsel for å ha vist forakt for retten etter å ha nektet å møte for å forklare seg for landets antikorrupsjonskommisjon. Selve korrupsjonsrettssaken mot Zuma har blitt utsatt flere ganger på grunn av hans helse.

NRK - 05 sep 21 kl. 16:42

Dømt for å ha hacket Dagbladet

En gutt på 17 år er i Kristiansand tingrett dømt til samfunnsstraff etter å ha hacket Dagbladet og publisert en artikkel i nettavisen. Gutten, som da var 15 år, kom seg inn på Dagbladets publiseringssystem i oktober 2019, og publiserte en artikkel der han skrev at «Erna Solberg sier det er greit» og «pedofili er greit». Han er nå dømt for datainnbruddet hos Dagbladet og Svindel, blant annet gjennom betalingstjenesten Vipps.

NRK - 31 aug 21 kl. 13:43

Svindel fra politinummer

Troms politidistrikt advarer mot pågående Svindelforsøk via politiets nummer 02800. En kvinne i 70-årene i Midt-Troms fikk sist fredag en slik telefon. En mann presenterte seg som politibetjent og sa at kvinnen var forsøkt svindlet.

Klartale - 27 aug 21 kl. 10:11

Advarer mot Svindel på Facebook

Slettmeg.no advarer mot ny måte å svindle folk på Facebook..

NRK - 19 aug 21 kl. 11:18

Kampanje mot falske nyheter

Norsk senter for informasjonssikring lanserer i august kampanjen «Stopp – tenk deg om» for å bekjempe hets, spredning av falske nyheter og Svindel på nett. Kampanjen gjennomføres på oppdrag fra Justis- og beredskapsdepartementet, skriver NorSIS i en pressemelding. – Uriktig informasjon om politiske saker og et langt tøffere debattklima i forbindelse med stortingsvalgkampen gjør det ekstra viktig å minne om kildekritikk.

NRK - 09 jul 21 kl. 15:43

Kvinne dømt på ny for NAV-Svindel

En 52-år gammel kvinne er dømt for ha tilrettelagt en families omfattende Nav-Svindel, melder BA. Hun sto tiltalt for grov arbeidsmarkedskriminalet i Bergen tingrett, sammen med syv andre personer i fjor. Resultatet ble to år og to måneders fengsel, men kvinnen anket dommen.

VG - 04 jul 21 kl. 10:16

Indonesisk jihad finansiert av veldedig Svindel

Indonesiere som har donert sine lommepenger til veldedige formål, kan ha endt opp med å gi almisser til terrorister. En utspekulert Svindel er avslørt..

NRK - 13 aug 21 kl. 14:19

Ber om fengsel for dansk politiker

Dansk påtalemyndighet har bedt om om minst seks måneders fengsel for nestlederen i Dansk Folkeparti, Morten Messerschmidt. Messerschmidt er tiltalt for Svindel med EU-midler og dokumentfalsk, blant annet i forbindelse med en falsk kontrakt med Color Hotel Skagen. Ifølge tiltalen mottok Messerschmidt i 2014 og 2015 urettmessig rundt 100.

NRK - 02 jul 21 kl. 14:07

Advarer mot forsøk på Olga-Svindel

Oslo politidistrikt advarer mot Svindelforsøk fra politidistriktets sentralbordnummer 22 66 90 50. Svindelen er ofte rettet mot eldre personer. Personene som blir oppringt, har blitt bedt om å oppgi sensitive person- og bankopplysninger, slik som personnummer, kontonummer og BankID.

NRK - 10 aug 21 kl. 12:02

Rettssaken mot Zuma utsatt igjen

Korrupsjonssaken mot Sør-Afrikas tidligere president Jacob Zuma blir igjen utsatt, denne gangen fordi han er til helsemessig observasjon, ifølge Bloomberg. Rettssaken ble også utsatt i juli, den gangen på grunn av demonstrasjoner i landet. Zuma er tiltalt for Svindel, korrupsjon og organisert pengeutpressing i forbindelse med kjøp av kampfly, patruljebåter og militært utstyr fra flere europeiske våpenprodusenter da han var visepresident i 1999..

E24 - 05 aug 21 kl. 13:42

Danske Bank rammet av Svindel – kunder fikk kontoen tappet

En kunde opplevde plutselig at 2.200 kroner hadde forsvunnet fra kortet. Pengene var trukket fra et leveringsselskap han aldri hadde hørt om.

Aftenposten - 05 aug 21 kl. 13:42

Danske Bank rammet av Svindel – kunder fikk kontoen tappet

En kunde opplevde plutselig at 2.200 kroner hadde forsvunnet fra kortet..

NRK - 05 aug 21 kl. 11:56

Tre pågrepet for foreningsSvindel

Tre personer er pågrepet for Svindel mot lag og foreninger over hele Norge, skriver politiet i Nordland i en pressemelding. Nordland politidistrikt har de siste ukene samarbeidet med Sør-Vest politidistrikt og Oslo politidistrikt i etterforskning av to såkalte CEO-bedragerier, hvor lag og foreninger via epost er lurt til å utbetale til dels store summer til det de tror er betaling for utstyr. Som følge av etterforskningen ble det 3.

NRK - 02 aug 21 kl. 16:28

Politiet advarer mot Svindeltelefon

Vest politidistrikt har fått flere meldinger fra personer som er oppringt av politiets nødnummer 112. – Vi ringer ikke fra dette nummeret, så det er nok Svindel, skriver politiet på Twitter..

NRK - 28 jul 21 kl. 16:19

Dømt for falske koronasertifikat

En lege i Göteborg er dømt for Svindel og forfalskning av dokumenter etter å ha laget falske koronasertifikater, skriver SVT. I april 2020 startet den dømte legen et selskap som tilbød raske svar på PCR-tester til reiselystne svensker. Men pasienter og konkurrenter ble raskt mistenkelige overfor legens virksomhet, fordi svartiden på koronatestene i noen tilfeller var så kort som to timer.

VG - 17 jun 21 kl. 09:31

Flere unge svarer på epost- og SMS-Svindel

En ny undersøkelse fra Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) viser at nær en av ti gir fra seg personopplysninger i epost- og SMS-Svindel..

E24 - 20 jul 21 kl. 20:05

Brukte 11.400 på Booking.com – lovet leilighet fantes ikke

Ann-Elin Saur (20) og venninnene hadde booket spa-leilighet i Vennesla gjennom Booking.com. Men da de kom frem var det ingen leilighet til leie.

VG - 20 jul 21 kl. 19:13

Brukte 11.400 på Booking.com – lovet leilighet fantes ikke

Ann-Elin Saur (20) og venninnene hadde booket spa-leilighet i Vennesla gjennom Booking.com. Men da de kom fram var det ingen leilighet til leie.

NRK - 15 jul 21 kl. 14:40

Engangskode-app knyttet til Svindel

Svindlere har forsøkt å lure tusenvis slik at de kan aktivere en engangskode-app på sin egen telefon i såkalte phishing-forsøk. I juli har tusenvis mottatt en epost som ser ut til å være fra Sparebank1, melder Romerikes Blad. Det skal være snakk om 23.

VG - 14 jul 21 kl. 09:30

To svindlet for millionbeløp - nå advarer politiet

Politiet i Innlandet advarer mot kryptoSvindel. I løpet av våren har de mottatt to anmeldelser på Svindel som utgjør millionbeløp..

E24 - 27 maj 21 kl. 11:17

Etterlyser bedre kontrollmekanismer hos Nav: 33 personer og bedrifter anmeldt for Svindel

Nav har foreløpig ikke fått på plass tilstrekkelige kontroller for feilutbetalinger etter coronakrisen, mener Riksrevisjonen. Anmeldelsene dreier seg om Svindel av lønnskompensasjonsordningen på til sammen 29 millioner kroner..

NRK - 05 jul 21 kl. 19:06

Advarer mot Svindelforsøk

Arendal kommune og Skatteetaten advarer mot å åpne link i e-post om eiendomsskatt, skriver Agderposten. E-postene, som er forsøk på Svindel, skal være sendt ut til flere innbyggere i Arendal..

NRK - 04 jul 21 kl. 09:10

Almisser gitt til terror

Dødelige terrorangrep og treningsleirer for jihadister i Indonesia er blitt finansiert gjennom en Svindel. Vanlige indonesiere kan ha bidratt til Svindelen. Et islamistisk nettverk har samlet inn penger til det som tilsynelatende var veldedighet.

NRK - 02 jul 21 kl. 09:45

Høyesterett frifinner dømt mann

Høyestrett frifinner enstemmig en mann som ble dømt til 75 dagers fengsel for grovt uaktsomt, grovt bedrageri. Årsaken var at han i perioder hadde vært utenlands mens han fikk arbeidsavklaringspenger, uten at han hadde opplyst Nav om det. Gjenopptakelseskommisjonen besluttet i fjor at Nav-dommen fra 2017 skulle gjenåpnes.

NRK - 02 jul 21 kl. 09:45

Frifinner mann i trygdeskandalen

Høyestrett frifinner enstemmig en mann som ble dømt til 75 dagers fengsel for grovt trygdebedrageri fordi han i perioder oppholdt seg i utlandet mens han mottok arbeidsavklaringspenger. Saken omtales som pilotsaken i trygdeskandalen, fordi den er den første av en lang rekke saker som nå gjenopptas fordi Efta-domstolen mener at Nav-skandalen strekker seg tilbake til 1994. Norske myndigheter har tidligere innrømmet feil siden 2012.

Klartale - 25 jun 21 kl. 11:39

Slik kan du unngå Svindel på mobilen

Svindlere har sendt meldinger med skumle lenker. Dette kan du gjøre om du har trykket på lenken..

E24 - 23 jun 21 kl. 20:47

Svære investorer om kryptovaluta: «Rottegift»

Institusjonelle investorer holder seg i stor grad unna kryptohandel og vil fortsette med dette, ifølge en undersøkelse. Nær alle tror kryptoverdenen er preget av Svindel..

E24 - 19 jun 21 kl. 19:01

Medier: Svensk politi etterforsker storSvindel med koronatester

Politiet mistenker at Svindel med koronatester kan ha rammet opptil 100.000 personer i Sverige, ifølge Aftonbladet og Expressen. Tre personer er pågrepet..

NRK - 15 jun 21 kl. 09:52

Korrupsjonsskandale Costa Rica

Politiet har gjennomført 57 rassiaer mot toppledere og myndighetspersoner i Costa Rica, ette rmistanke om korrupsjon. Det dreier seg om bestikkelser, underslag, uregelmessige utbetalinger, Svindel og bedrag, skriver CNN. En av rassiane var mot presidenthuset og et departement.

Klartale - 15 jun 21 kl. 08:57

Telenor advarer om Svindel på mobil

Svindlere stjeler opplysninger om folk og deres nettbank fra mobilene deres. Telenor har aldri før hatt et større angrep..

NRK - 02 jun 21 kl. 09:14

Mann dømt til seks år for Svindel

En mann i 50-årene er dømt til seks års fengsel for 114 bedragerier, ID-tyveri og hvitvasking av 13 millioner kroner. Mannen nektet straffskyld under rettssaken som gikk i Oslo tingrett..

Dagbladet - 21 apr 21 kl. 10:15

Kalte corona en Svindel - smittet

Før jul tvilte han på at coronaviruset eksisterte og kalte pandemien en Svindel. Nå er den konservative amerikanske rockestjerna Ted Nugent coronasyk..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt