Sveriges Nato

Saturday, 02 December, 23:08

Nyheter om Sveriges Nato

NRK - 22 nov 23 kl. 13:02

Ungarn utsetter behandlingen av Sveriges Nato-søknad

Ungarns nasjonalforsamling kommer ikke til å behandle Sveriges Nato-søknad på sitt møte neste uke, melder TT. Nyhetsbyrået har fått beskjed om dette fra den ungarske parlamentsrepresentanten Agnes Vadai. Hun skriver at saken om ratifisering av søknaden fra Sverige ikke står på nasjonalforsamlingens arbeidsplan.

NRK - 22 nov 23 kl. 21:06

Tyrkia vil likevel ikke godkjenne svensk Nato-søknad før utenriksministermøtet

Tyrkia har varslet Nato at landet ikke vil ratifisere Sveriges Nato-søknad innen neste ukes utenriksministermøte, opplyser to kilder med kjennskap til saken. Forrige uke utsatte utenrikskomiteen i den tyrkiske nasjonalforsamlingen en avstemning om ratifisering av Sveriges Nato-søknad. Da ble det sagt at behandlingen kunne bli gjenopptatt denne uken.

Klartale - 11 jul 23 kl. 08:24

Tyrkia sier ja til at Sverige kan bli medlem av Nato

Russlands invasjon av Ukraina endret mye. Sverige og Finland ønsket å bli medlem av forsvars-alliansen Nato. For at de skulle få lov, må alle medlemmene si ja.

NRK - 28 nov 23 kl. 08:16

Stoltenberg forventer at Tyrkia og Ungarn ratifiserer Sveriges Nato-medlemskap

Generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato sier tirsdag at han forventer at Tyrkia og Ungarn ratifiserer Sveriges medlemskap i forsvarsalliansen «uten videre forsinkelser». Det skriver Reuters, som siterer ungarske medier. Stoltenberg gir ikke noe tidspunkt for når dette vil skje, men sier ungarske myndigheter har sagt at de ikke vil være det siste medlemslandet til å ratifisere Sveriges medlemskap..

NRK - 04 nov 23 kl. 11:05

Erdogan: Parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap

Tyrkias President Recep Tayyip Erdogan sier lørdag at det tyrkiske parlamentet skal diskutere godkjenning av Sveriges Nato-medlemskap. – Vi skal forsøke å støtte Sveriges Nato-godkjenning så lenge motpartene imøtegår Tyrkia positivt. Sverige har ikke tatt skritt mot å gjøre noe med de kurdiske PKK-militante i landet, sier han i uttalelsen..

NRK - 16 nov 23 kl. 14:56

Svenske medier: Tyrkia utsetter Nato-beslutning

Tyrkia utsetter å ta en beslutning om Sveriges Nato-medlemskap, melder blant andre Aftonbladet. Den svenske avisen viser til det svenske nyhetsbyrået TT. De folkevalgte i Tyrkias utenrikskomité skulle diskutere ratifiseringen av Sveriges Nato-medlemskap i dag, ifølge nasjonalforsamlingens agenda.

NRK - 14 nov 23 kl. 10:54

Tyrkiske folkevalgte skal diskutere Sveriges Nato-søknad

De folkevalgte i Tyrkias utenrikskomité skal diskutere ratifiseringen av Sveriges Nato-medlemskap på torsdag, ifølge nasjonalforsamlingens agenda. President Recep Tayyip Erdogan leverte lovforslaget til ratifisering i nasjonalforsamlingen for tre uker siden. Tyrkia har hittil stilt seg på bakbeina når det gjelder svenskenes innlemmelse i forsvarsalliansen, noe de har forklart med påstander om at Sverige støtter kurdiske grupper som PKK, som Tyrkia anser som en terrororganisasjon.

VG - 23 okt 23 kl. 17:02

Erdogan har bedt parlamentet godkjenne Sveriges Nato-medlemskap

Sverige er nå et langt skritt nærmere Nato-medlemskapet. Mandag har Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sendt dokumentene som skal godkjenne Sveriges Nato-medlemskap, til det tyrkiske parlamentet..

NRK - 26 okt 23 kl. 13:15

Ungarn vil ha forklaring fra Sverige før Nato-avgjørelse

Ungarn vil ha en forklaring fra Sverige, før de godkjenner svensk NATO-medlemskap. Det kom frem under en pressekonferanse onsdag kveld. Den ungarske nasjonalforsamlingen kan tidligst ha en avstemning om Sveriges Nato-avstemning den 6.

NRK - 24 okt 23 kl. 15:13

Ungarsk avstemning om svensk Nato-medlemskap tidligst 6. november

Den ungarske nasjonalforsamlingen kan tidligst ha en avstemning om Sveriges Nato-avstemning den 6. november. Det opplyser Agnes Vadai, som sitter i forsamlingen, til det svenske nyhetsbyrået TT.

NRK - 25 okt 23 kl. 15:04

Sveriges Nato-søknad behandles i den tyrkiske utenrikskomiteen

Utenrikskomiteen i den tyrkiske nasjonalforsamlingen har fått oversendt Sveriges Nato-søknad og innleder behandling av saken. Forsamlingens talsperson Numan Kurtulmus bekrefter at komiteen har fått saken. Det skjer etter at søknaden ble oversendt nasjonalforsamlingen av president Recep Tayyip Erdogan, noe som regnes som et stort framskritt for svenskene.

NRK - 18 sep 23 kl. 09:24

Ungarn antyder ny Nato-utsettelse for Sverige

Lederen for nasjonalforsamlingen i Ungarn kommer med uttalelser som øker usikkerheten rundt godkjenningen av Sveriges Nato-søknad. – Jeg er ikke sikker på om vi trenger å godkjenne denne søknaden, sa nasjonalforsamlingens leder Laszlo Köver til fjernsynsstasjonen HirTV søndag kveld. Ifølge nyhetsbyrået Reuters tolkes dette som en mulig ny utsettelse.

NRK - 18 sep 23 kl. 08:02

Regjeringspartiet i Ungarn antyder ny Nato-utsettelse for Sverige

Lederen for nasjonalforsamlingen i Ungarn kommer med uttalelser som kan tyde på at godkjenningen av Sveriges Nato-søknad igjen kan bli utsatt. Det er ikke sikkert Ungarn trenger å gi noen godkjenning, sa nasjonalforsamlingens leder til fjernsynsstasjonen HirTV søndag kveld. Ifølge nyhetsbyrået Reuters tolkes dette som en mulig ny utsettelse.

NRK - 05 jul 23 kl. 20:09

Kristersson diskuterer Sveriges Nato-søknad med Biden

Sveriges statsminister Ulf Kristersson er på plass i Det hvite hus, der han skal diskutere svenskenes Nato-søknad med USAs president Joe Biden. Tyrkia og Ungarn er de eneste Nato-medlemmene som har satt foten ned for Sveriges søknad om å bli medlem i militæralliansen. Opptak av nye medlemmer krever at alle Nato-landene sier ja.

NRK - 19 sep 23 kl. 15:17

Ungarn utsetter behandling av svensk Nato-medlemskap

Nasjonalforsamlingen i Ungarn kommer ikke til å behandle den svenske Nato-søknaden i neste uke. Dermed hales ratifiseringen ytterligere ut. Utsettelsen er ikke spesielt uventet ettersom flere ledende ungarske politikere den siste tiden har kritisert Sverige.

NRK - 19 sep 23 kl. 02:02

Stoltenberg: Tyrkia behandler svensk Nato-medlemskap så snart som mulig

Nato-sjef Jens Stoltenberg har møtt Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan i New York. Blant annet snakket de om det svenske Nato-medlemskapet. – Glad for å møte president Recep Tayyip Erdogan i New York.

NRK - 14 jun 23 kl. 10:59

Kristersson om Nato-møtet med Tyrkia: – Utrolig viktig

Sveriges statsminister Ulf Kristersson beskriver dagens Nato-møte med Tyrkia som utrolig viktig. Ifølge ham gir USA stor støtte til et raskt Nato-medlemskap. Den pågående prosessen for svensk Nato-medlemskap var tema i Riksdagens partilederdebatt onsdag.

NRK - 26 okt 23 kl. 17:13

Nato-tilbakeslag for Sverige

Regjeringspartiet AKP har ikke hastverk med å godkjenne Sveriges Nato-søknad, opplyser regjeringskilder til Cumhuriyet. Prosessen kan bli utsatt til desember eller til neste år, skriver avisen..

NRK - 26 okt 23 kl. 17:13

Mulig Nato-tilbakeslag for Sverige

Det tyrkiske regjeringspartiet AKP har ikke hastverk med å godkjenne Sveriges Nato-søknad, opplyser regjeringskilder til Cumhuriyet. Prosessen kan bli utsatt til desember eller til neste år, skriver avisen..

NRK - 12 okt 23 kl. 15:42

Tyrkia bekrefter til Nato at de står ved Sverige-avtale

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han har snakket med Tyrkias forsvarsminister og har fått bekreftet at avtalen om å ratifisere Sveriges Nato søknad fortsatt gjelder..

NRK - 12 okt 23 kl. 15:26

Stoltenberg: Tyrkia står fremdeles ved avtalen om svensk Nato-medlemskap

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han har snakket med Tyrkias forsvarsminister. Han har fått bekreftet at avtalen om å ratifisere Sveriges Nato-søknad fortsatt gjelder..

Aftenposten - 03 okt 23 kl. 05:38

I dag er dagen svenskene har ventet på. Men Nato-søknaden er ikke å finne på dagsordenen.

ISTANBUL (Aftenposten): Presidenten har lovet at Sveriges Nato-søknad skal behandles i oktober..

Aftenposten - 23 okt 23 kl. 16:23

Erdogan anbefaler Sveriges Nato-medlemskap for parlamentet

Den tyrkiske presidenten Tayyip Erdogan la mandag frem et lovforslag der han anbefaler parlamentet å stemme ja til….

NRK - 20 jul 23 kl. 10:11

Tyrkias folkevalgte innkalt til ekstraordinært møte

Den tyrkiske nasjonalforsamlingen holder 25. juli et ekstraordinært møte midt i sommerferien, men angivelig ikke for å ratifisere Sveriges Nato-søknad. Ifølge den tyrkiske avisen Daily Sabah er det presidenten i nasjonalforsamlingen, Numan Kurtulmus, som har innkalt til møtet neste tirsdag.

NRK - 29 maj 23 kl. 13:26

Tyrkias utenriksminister uteblir fra Nato-møte i Oslo

Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavusoglu kommer ikke til Nato-møtet i Oslo torsdag, sier Sveriges utenriksminister Tobias Billströms pressekontakt. Det var tidilgere meldt at utenriksministrene fra Sverige og Tyrkia skulle møtes for å diskutere førstnevntes mulige Nato-medlemskap. Dette er det første møtet av sitt slag siden president Recep Tayyip Erdogan vant gjenvalg på søndag.

NRK - 07 aug 23 kl. 13:40

Sveriges Nato-forhandler ferdig med jobben

Oscar Stenström, som har ledet de svenske Nato-forhandlingene, avslutter sitt arbeid for regjeringen. Ifølge statsministerens kontor i Sverige er Stenströms oppgave fullført, i og med at Tyrkia i juli sa at landet kommer til å ratifisere Sveriges medlemskap i Nato, skriver Dagens Etc. Tyrkia har fortsatt ikke gitt klar beskjed om når dette vil skje, men den siste opplysningen er at det skjer i løpet av høsten.

NRK - 26 sep 23 kl. 12:17

Erdogan: Tyrkia vil støtte svensk Nato-medlemskap hvis USA leverer F16-fly

Tyrkias nasjonalforsamling vil godkjenne Sveriges Nato-søknad hvis USA baner vei for at Tyrkia kan kjøpe F16-jagerfly, sier president Recep Tayyip Erdogan. Uttalelsen ble gitt til tyrkisk presse tirsdag, idet Erdogan kom hjem etter en tur til Aserbajdsjan. (NTB).

NRK - 09 jul 23 kl. 20:04

Erdogan og Biden snakket om svensk Nato-medlemskap

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og USAs president Joe Biden har snakket sammen på telefon søndag, ifølge førstnevntes kontor. Blant temaene de har diskutert, er F-16-kjøp og Sveriges Nato-søknad. De to ble også enige om å møtes på sidelinjen av det kommende Nato-toppmøtet i Vilnius for å diskutere bilaterale forhold.

NRK - 16 sep 23 kl. 13:16

Erdogan med nytt utfall mot Sverige

I et nytt utfall mot Sverige sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ennå ikke har «oppfylt sine plikter» for å bli medlem av Nato. – Det er ikke nok å forbedre lovgivningen. Det er nødvendig også å implementere den, sa Erdogan lørdag før avreise til New York for å delta på FNs hovedforsamling.

NRK - 16 sep 23 kl. 13:16

Erdogan med nytt utspill mot Sverige

I et nytt utspill mot Sverige sier Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan at landet ennå ikke har «oppfylt sine plikter» for å bli medlem av Nato. – Det er ikke nok å forbedre lovgivningen. Det er nødvendig også å implementere den, sa Erdogan lørdag før avreise til New York for å delta på FNs hovedforsamling.

NRK - 15 jul 23 kl. 09:46

Tyrkias nasjonalforsamling åpner for arbeid i sommerferien

Tyrkias nasjonalforsamling har gjort det mulig for utenrikskomiteen å møtes i sommerferien. Det kan føre til raskere behandling av Sveriges Nato-søknad. Det melder nyhetsbyrået Bloomberg , som siterer det nasjonale og offisielle tyrkiske tidsskriftet Official Gazette.

NRK - 28 maj 23 kl. 22:20

Støre: Forventer at Tyrkia vil godkjenne Sveriges Nato-søknad

Statsministeren gratulerer Recep Tayyip Erdogan med valgseieren og sier han venter at landet nå vil si ja til Sveriges Nato-medlemskap. – Norges forhold til Tyrkia er godt og vi forventer at Tyrkia nå vil ratifisere Sveriges søknad om medlemskap i Nato, sier Støre til NTB. På Twitter skriver Støre at Tyrkia er en viktig venn og partner av Norge.

NRK - 14 jun 23 kl. 17:27

Amerikansk senator blokkerer våpensalg til Ungarn

Den republikanske senatoren Jim Risch blokkerer amerikansk våpensalg til Ungarn som reaksjon mot landes blokkering av Sveriges Nato-søknad. Risch, som sitter i senatets utenrikskomité, blokkerer et våpensalg verdt 735 millioner dollar, rundt 7,7 milliarder kroner, fordi Ungarn ikke har godkjent Sveriges Nato-søknad. – Ungarn må ta de nødvendige grepene for å slippe Sverige inn i alliansen, og det snart, sier senatoren i en uttalelse.

NRK - 12 jul 23 kl. 17:13

Erdogan: Tyrkia kjem ikkje til å godta Sveriges Nato-søknad før oktober

Tyrkias president Erdogan seier at han forventar at Sverige tek konkrete skritt mot terror, mot at Tyrkia ratifiserer avtalen om godkjenning av den svenske Nato-søknaden, melder Reuters. Erdogan og Sveriges statsminister Ulf Kristersson blei måndag einige om at Tyrkia skal godkjenne Sverige sin Nato-søknad. For at søknaden formelt skal bli godkjent, må den gjennom det tyrkiske parlamentet.

NRK - 10 jul 23 kl. 13:25

Stoltenberg positiv til tyrkisk EU-ønske

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier han støtter Tyrkias ambisjon om å bli medlem i EU. Tyrkias president Erdogan sa tidligere i dag at de vil åpne veien for svensk Nato-medlemskap dersom EU åpner døren for tyrkisk medlemskap der. Stoltenberg sier de jobber hardt for at Sverige skal bli medlem av Nato så raskt som mulig, og at det fortsatt er mulig å få en løsning allerede på toppmøtet i Vilnius tirsdag og onsdag.

NRK - 26 jun 23 kl. 14:08

Stoltenberg: Nytt møte med Sverige og Tyrkia før Nato-toppmøtet i Vilnius i juli

Det blir et ekstra møte på toppnivå mellom Sverige, Finland og Tyrkia i Brussel i forkant av Nato-toppmøtet i Vilnius 11. og 12. juli.

NRK - 10 jul 23 kl. 19:59

USA: Galt å knytte Sveriges Nato-medlemskap til Tyrkias EU-medlemskap

Det er galt av Tyrkia å bruke forhandlinger om EU-medlemskap som pressmiddel for å slippe Sverige inn i Nato, sier USA. – Dette er to separate spørsmål, sier en talsmann for utenriksdepartementet i Washington, Matthew Miller. Tyrkia søkte først om å bli medlem av Det europeiske økonomiske fellesskapet – en forgjenger til EU – i 1987.

NRK - 29 maj 23 kl. 12:11

Sverige og Tyrkia i Nato-samtaler i Oslo

Forsvarsministrene fra Sverige og Tyrkia skal møtes i Oslo denne uken for å diskutere Sveriges Nato-medlemskap. Det melder Reuters. Tyrkia har lenge motsatt seg Sveriges inntog i Nato, blant annet på grunn av landets støtte til kurderne..

NRK - 10 jul 23 kl. 22:03

Kristersson: – En bra dag for Sverige

– Jeg er veldig glad for at vi har tatt hverandre i hånden rundt denne felles uttalelsen. Det har vært en bra dag for Sverige og nå venter resten av dette toppmøtet. Det sa Sveriges statsminister Ulf Kristersson etter at han og Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan hadde inngått en avtale der Tyrkia skal godkjenne Sveriges Nato-medlemskap.

NRK - 30 jul 23 kl. 18:06

Tyrkia oppfordrer Sverige til hastetiltak etter koranbrenning

Tyrkias utenriksminister Hakan Fidan oppfordret søndag Sverige til å ta konkrete grep for å forhindre brenning av koranen, ifølge en kilde fra det tyrkiske utenriksdepartementet. Det melder Reuters. I en telefonsamtale fortalte Fidan sin svenske kollega Tobias Billstrom at fortsettelsen av slike «slemme handlinger» under ytringsfrihetens navn var uakseptabelt.

NRK - 30 jul 23 kl. 18:06

Tyrkia ber Sverige ta grep etter koranbrenning

Tyrkias utenriksminister Hakan Fidan oppfordret søndag Sverige til å ta konkrete grep for å forhindre brenning av koranen, ifølge en kilde fra det tyrkiske utenriksdepartementet. Det melder Reuters. I en telefonsamtale fortalte Fidan sin svenske kollega Tobias Billstrom, at fortsettelsen av slike «slemme handlinger» under ytringsfrihetens navn var uakseptabelt.

NRK - 14 jun 23 kl. 12:18

Ikke noe NATO-ja til Sverige før toppmøte

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan sier man ikke kan forvente noen ratifisering av Sveriges Nato-medlemskap før NATO-møtet i Vilnius. – Sverige har forventninger. Det betyr ikke at vi vil etterkomme dem, sier Erdogan i en uttalelse fra presidentkontoret..

NRK - 14 jun 23 kl. 12:18

Ikke noe Nato-ja til Sverige fra Tyrkia før toppmøte

Den tyrkiske presidenten Recep Tayyip Erdogan sier man ikke kan forvente noen ratifisering av Sveriges Nato-medlemskap før Nato-møtet i Vilnius. – Sverige har forventninger. Det betyr ikke at vi vil etterkomme dem, sier Erdogan i en uttalelse fra presidentkontoret, skriver nyhetsbyrået AFP..

Aftenposten - 29 jun 23 kl. 15:51

– Vi skal lære de arrogante vestlige, tordnet Erdogan etter koranbrenning. Hva betyr det for Sveriges Nato-håp?

OSLO/ISTANBUL/BRUSSEL (Aftenposten): Det viktige Nato-toppmøtet er bare to uker unna..

NRK - 30 maj 23 kl. 22:34

Blinken oppfordrer Tyrkia til å godkjenne Sveriges Nato-søknad umiddelbart

Flere observatører har påpekt at spørsmålet om godkjenning av Sveriges Nato-søknad ble en del av valgkampen i Tyrkia. Nå som president Recep Tayyip Erdogan har sikret seg en ny periode, er spørsmålet hva som skjer videre i saken. Utenriksminister Antony Blinken var tirsdag i Sverige.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com