Sveriges Radio

Sunday, 04 December, 12:36

Nyheter om Sveriges Radio

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 25 nov 22 kl. 21:19

Sverige, Finland og Tyrkia: Fremgang i Nato-forhandlingene

Representanter fra Sverige, Finland og Tyrkia møttes fredag i Stockholm om Nato-avtalen som ble inngått i sommer. Landene melder om fremgang i forhandlingene. Ifølge en felles uttalelse har Sverige og Finland tatt skritt for å møte Tyrkias krav, melder Sveriges Radio.

NRK - 05 nov 22 kl. 07:29

Den svenske regjeringen tar avstand fra kurdiske YPG og PYD

Den svenske regjeringen tar avstand fra kurdiske YPG og PYD, skriver Sveriges Radio. Bare dager før statsminister Ulf Kristersson (M) skal møte Tyrkias president Recep Tayyip Erdoğan, kommer det informasjon om at den svenske regjeringen ikke lenger har til hensikt å støtte den kurdiske militsen i Syria, YPG, og deres politiske gren, PYD-partiet. – Det er for nær forbindelse mellom disse organisasjonene og PKK, som er en terrorlistet organisasjon av EU, til at det er bra for forholdet mellom oss og Tyrkia, sier utenriksminister Tobias Billström (M) i et intervju med Sveriges Radio.

NRK - 02 nov 22 kl. 16:10

Sveriges Radio: Store kratre funnet ved Nord Stream

Sveriges Radio melder at det er funnet store kratre ved Nord Stream-røredningen i Østersjøen. Det viser selskapets første undersøkelser etter gasslekkasjene. Mellom kratrene er rundt 250 meter av ledningen sprengt bort.

NRK - 14 nov 22 kl. 05:05

Frykt for pilotmangel i det svenske forsvaret

Stadig flere jagerpiloter fra det svenske luftforsvaret tar permisjon fra jobben. Det har skapt frykt for at pilotmangel kan sette Sveriges sikkerhet i fare. I fjor vår ba rundt 30 jagerflygere om permisjon fra september i år.

NRK - 02 okt 22 kl. 13:07

Sveriges Radio: Nord Stream 1 har sluttet å lekke gass

Lekkasjen i gassrørledningen Nord Stream 1 har sluttet å lekke, bekrefter danske energimyndigheter til Sveriges Radio..

NRK - 07 nov 22 kl. 09:19

Haiti: Kolerautbruddet øker

Koleraepidemien fortsetter å øke på kriserammede Haiti. Over 3.000 mennesker er så langt smittet og mist 75 mennesker har dødd.

NRK - 03 nov 22 kl. 05:19

Tror Sverige kan bli medlem av Nato før nyttår

For at Tyrkia skal godkjenne Sverige og Finland som Nato-medlem, må landene utlevere 73 personer som Tyrkia krever å få utlevert, det sa Tyrkias ambassadør, Yönet Can Tezel, til Sverige til SVT onsdag kveld. Sverige må etterkomme Tyrkias utvisningsbegjæringer, så langt har de ikke gjort det, sier ambassadør Tezel Tidligere ambassadør til Tyrkia, Michael Sahlin, tror forhandlingene om medlemskap nærmer seg en løsning, og at svenskene kan bli Nato-medlem allerede før nyttår, ifølge Sveriges Radio.

NRK - 01 nov 22 kl. 09:55

33-åring tiltalt for terror i Sverige

En 33 år gammel mann er tiltalt for terrorkriminalitet og drap på den svenske psykiateren Ing-Marie Wieselgren under Almedalsveckan på Gotland. Svensken har erkjent at han knivstakk den 64 år gamle kvinnen under den svenske politikkuka i Visby 6. juli.

Klartale - 29 okt 22 kl. 21:40

Minst 146 døde under feiring av halloween

Tragedien skjedde i en smal gate i hovedstaden Seoul i Sør-Korea. Tusenvis av feststemte mennesker var ute for å feire halloween. Trengselen i gata ble for stor.

NRK - 23 aug 22 kl. 12:09

Programdirektøren i Sveriges Radio går av

Programdirektør Björn Löfdahl melder i dag at han fratrer sin stilling i Sveriges Radio. Det skriver blant andre SVT. Ledelsen i SR ble innkalt til et møte tidligere i dag, hvor nyheten ble kjent.

NRK - 12 okt 22 kl. 18:38

H&M har sendt ut varsel om oppsigelse for 400 ansatte i Sverige

Kleskjeden Hennes & Mauritz bekrefter overfor Sveriges Radio at de har sendt ut varsel om oppsigelse av 400 ansatte i 69 butikker i landet. Varselet er sendt til fagforeningen og til det svenske Arbetsförmedlingen, og er et estimat. H&M sier til radiokanalen at alle butikkansatte vil få tilbud om fortsatt ansettelse i butikk, varselet er et anslag på hvor mange som vil takke nei.

NRK - 06 okt 22 kl. 12:38

Analyse: Tusen ganger høyere metannivå i Østersjøen enn normalt etter gasslekkasjene

Det er tusen ganger høyere metannivå enn normalt i området rundt gasslekkasjene fra Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen, ifølge svenske forskere. Det viser resultaterer fra forskningsfartøyet Skagerack, som har gjennomført analysen noen nautiske mil fra lekkasjene, skriver Sveriges Radio. Ifølge vitenskapelig leder om bord, Katarina Abrahamsson, kan de høye metankonsentrasjonene påvirke havets plankton, men det er behov for flere analyser for å bekrefte dette.

NRK - 28 sep 22 kl. 11:21

Svensk marine i beredskap etter gasslekkasjene

Etter gasslekkasjene i Østersjøen er den svenske marinen i beredskap for å rykke ut til området om nødvendig. Detonasjonene som ser ut til å ha ødelagt rørledningene, har skjedd utenfor svensk territorium, og det svenske forsvaret anser ikke at landet er under angrep på noe vis. Likevel mener forsvarsminister Peter Hultqvist (S) det er viktig at Sverige er til stede i området.

NRK - 27 aug 22 kl. 05:23

Dødt løp mellom blokkene i Sverige

Det er jevnt løp mellom de to regjeringsalternativene i Sverige. Sosialdemokiratenes blokk får 49,4 prosent, og de borgerlige 49 prosent, viser en ny måling. Målingen er laget av Svensk väljaropinion, og er en sammenstilling av målinger som Kantar Sifo gjør for Sveriges Radio Ekot hver måned.

NRK - 12 jul 22 kl. 08:43

Sverige gjeninnfører munnbind-krav i 17 regioner

Sveriges Radio melder at 17 av Sveriges 21 helseregioner gjeninnfører munnbindpåbud på sine institusjoner. Tiltaket er for å beskytte ansatte og pasienter etter at smittespredningen i Sverige har økt med rundt 30 prosent de siste fire ukene..

NRK - 27 jul 22 kl. 11:57

Kriminalitet er et viktig tema for svenske velgere

Kriminalitet topper listen over de viktigste sakene for velgerne i Sverige i forkant av høstens riksdagsvalg, ifølge en ny måling. Det er første gang emnet kommer på toppen av listen siden SOM-instituttet ved Göteborg-universitetet startet målingene i 1979, melder Sveriges Radio. – Dette er trolig den første valgkampen i moderne tid at saken står så høyt på agendaen at alle partier, enten de vil eller ikke, må diskutere saken, sier Patrick Öhberg, statsviter ved SOM-instituttet.

NRK - 13 maj 22 kl. 15:20

Sveriges utenriksminister er optimist til tross for Tyrkia

Til tross for at Tyrkias president Erdogan sier han er mot at Finland og Sverige skal få bli med i Nato er Sveriges utenriksminister ikke så urolig, – Jeg har veldig gode forhåpninger, sier utenriksminister Ann Linde til Ekot på Sveriges Radio. Linde mener Erdogans utspill kan være en måte å utnytte situasjonen på for Tyrkia. – Men det er også slik at det er en sterkt ønske i veldig mange land om at Sverige og Finland skal bli medlemmer av Nato, fordi vi bidrar med sikkerhet i Østersjø-regionen.

NRK - 07 jul 22 kl. 08:20

SAS: 200 flyteknikarar har gått ut i sympatistreik

200 danske flyteknikarar har gått ut i sympatistreik. Det melder Sveriges Radio. Sympatistreiken vil ikkje påverke flygingane som allereie er planlagde..

NRK - 02 jul 22 kl. 21:29

61 rein påkjørt av toget fire mil øst for Mo i Rana

Et tog har kjørt inn i en reinflokk som befant seg på jernbanesporet utenfor Kabdålis i Norrbotten. 61 dyr døde, melder Sameradion som er underlagt Sveriges Radio. Ulykkesstedet ligger mellom Arvidsjaur og Jokkmokk, rundt fire mil øst for Mo i Rana.

NRK - 10 maj 22 kl. 09:38

Tror på styrket forsvarsevne med Nato-medlemskap

Sveriges forsvarsminister Peter Hultqvist mener at Nordens samlede forsvarsevne vil bli styrket hvis Sverige og Finland går inn i Nato. Han mener det vil være svært nyttig at de nordiske landene får på plass en felles forsvarsplanlegging. – Grovt sett vil effekten bli at vi utnytter hverandres styrker og utfyller hverandre fullt ut og dessuten gjennomfører en operativ planlegging.

NRK - 20 maj 22 kl. 21:09

Tyrkisk ambassadør dementerer uttalelse

Den tyrkiske ambassadøren i Stockholm Emre Yunt dementerer meldingen fra nyhetsbyrået TT som kom tidligere fredag om at han peker ut et svensk riksdagsmedlem han gjerne ville sett utlevert til Tyrkia. Ambassadøren opplyser til Ekot/ Sveriges Radio at det må dreier seg om en misforståelse og at Amineh Kakabaveh ikke befinner sge på listen over personer som Tyrkia ønsker utlevert..

NRK - 10 maj 22 kl. 12:14

Person mistenkt i Einár-saken

En person er mistenkt for medvirkning i forbindelse med bortføringen og drapet på den svenske artisten Einár i oktober 2021. Det melder Sveriges Radio. Statsadvokat Marina Chirakova soer til kanalen at personen er mistenkt i forbindelse med Einár-saken, men vil ikke kommentere på hvilken måte vedkommende settes i sammenheng med saken.

NRK - 01 maj 22 kl. 18:35

Rasmus Paludan ble jaget vekk utenfor moské i Uppsala

Den høyreekstreme danske politikeren Rasmus Paludan var til stede utenfor en moské i Uppsala søndag, melder Expressen. Tilstedeværelsen hans førte til opptøyer. Paludan ble jaget vekk av flere personer.

NRK - 28 apr 22 kl. 21:42

Avviser krav om Nato-folkeavstemning

Spørsmålet om Nato-medlemskap er blitt høyaktuelt etter at Russland invaderte Ukraina. Vänsterpartiet er imot at Sverige blir medlem av Nato, men leder Nooshi Dadgostar er villig til å bøye seg for folkeviljen, skriver NTB. – Dette må skje med en meget bred forankring, det er et meget, meget stort spørsmål som må møtes av velgerne.

NRK - 27 apr 22 kl. 11:11

Sverige ber EU erstatte hjelmer sendt til Ukraina

Sverige har sendt gamle hjelmer til en verdi av 5 millioner svenske kroner til det ukrainske forsvaret. Nå ber de EU om 95 millioner kroner for å kjøpe nye. Ifølge Sveriges Radio var de 5.

NRK - 22 apr 22 kl. 15:01

Svensk partileder: Hvorfor skjøt ikke politiet med skarpt?

Lederen for svenske Kristdemokraterna stiller i et radiointervju spørsmål ved hvorfor ikke politiet skjøt med skarpt mot voldelige demonstranter i påsken. – Vi har minst hundre skadde politifolk. Det store spørsmålet som bør stilles nå er: Hvorfor har vi ikke minst hundre skadde islamister, hundre skadde kriminelle, hundre skadde bråkmakere, spør Ebba Busch i et intervju med Sveriges Radio.

NRK - 08 apr 22 kl. 19:22

Ukrainsk fotballklubb spiller veldedighetskamper i Europa

Den ukrainske fotballklubben Shakhtar Donetsk skal spille en rekke veldedighetskamper i Europa i fremtiden, skriver Sveriges Radio. Pengene som samles inn skal gå til det ukrainske militæret i krigen mot Russland og til ukrainske flyktninger. Allerede til helgen venter en kamp mot den greske serielederen Olympiakos..

NRK - 27 feb 22 kl. 11:06

Sverige forbereder stenging av luftrom

Sverige forbereder en å stenge luftrommet for russiske fly, sier landets EU-minister Hans Dahlgren til Sveriges Radio. – Det er nå helt nødvendig å gå videre med flere skarpe tiltak for å isolere Russland. Et slikt tiltak er å stenge Sveriges og EUs luftrom for russiske fly, sier han..

NRK - 17 mar 22 kl. 07:33

Stoltenberg: Svensk Nato-medlemskap kan gå fort

Nato-sjef Jens Stoltenberg meiner det vil gå raskt å få Sverige inn i alliansen, dersom svenskane ønsker det. – Eg kan ikkje seie kor lang tid det vil ta, men det kan gå fort dersom de ønsker det, seier Stoltenberg til Sveriges Radio om eit mogleg svensk medlemskap. Han peikar på at både Sverige og Finland allereie har eit nært samarbeid med Nato, og oppfyller alliansens politiske og militære krav..

NRK - 16 mar 22 kl. 11:10

Säpo: Auka risiko for russisk spionasje

Sverige må vere merksame på at det kan kome fleire forsøk på påverking frå Russland, seier operativ sjef Anna Sjöberg i Säkerhetspolisen til. Sveriges Radio. Ho seier at dei det kan kome forsøk på alt frå verve spionar og drive med ulovleg etterretningsarbeid i Sverige, til å stele informasjon gjennom dataangrep..

NRK - 09 mar 22 kl. 09:36

Vil ha fleire avgangar mellom Russland og Finland

Det er stor pågang av folk som vil ha plass på toget mellom St. Petersburg i Russland og Helsinki i Finland. Toglinja er den einaste offentlege transporten som er tilgjengeleg for russarar som vil til EU etter at flytrafikken blei stoppa, og går berre to gongar om dagen.

NRK - 27 feb 22 kl. 11:06

Sverige førebur stenging av luftrom

Sverige førebur å stenge luftrommet for russiske fly, seier landets EU-minister Hans Dahlgren til Sveriges Radio. – Det er nå heilt nødvendig å gå vidare med fleire skarpe tiltak for å isolere Russland. Eit slikt tiltak er å stenge Sverige og EU sitt luftrom for russiske fly, seier han.

NRK - 27 feb 22 kl. 11:06

Sverige stenger luftrommet for russiske fly

Sverige førebur å stenge luftrommet for russiske fly, seier landets EU-minister Hans Dahlgren til Sveriges Radio. – Det er nå heilt nødvendig å gå vidare med fleire skarpe tiltak for å isolere Russland. Eit slikt tiltak er å stenge Sverige og EU sitt luftrom for russiske fly, seier han.

NRK - 27 feb 22 kl. 11:06

Stenger luftrommet for russiske fly

Fleire land stenger no luftrommet for russiske fly. Også nabolandet vårt Sverige, seier landets EU-minister Hans Dahlgren til Sveriges Radio. – Det er nå heilt nødvendig å gå vidare med fleire skarpe tiltak for å isolere Russland.

NRK - 11 feb 22 kl. 08:23

Hatkampanje mot svensk barnevern

Det svenske barnevernet har dei siste dagane blitt utsett for ein valdam hatkampanje på nettet, skriv NTB. Sverige sitt Imamråd og Förenade Islamiska föreninger i Sverige gjekk fredag ut med ein skriftleg utsegn der dei tek avstand frå den falske ryktespreiinga, ifølge Sveriges Radio..

NRK - 08 feb 22 kl. 09:58

Langsiktig covid annerledes hos barn

Ifølge forskere kan barn lide av helt andre problemer enn det som regnes som langsiktig covid hos voksne, skriver NTB. – Hos barn kan det tegne seg et annet bilde, hvor barnet er veldig plaget av trøtthet, depresjon, søvnvansker og den typen unnvikende symptomer, sier Petter Brodin, barnelege og førsteamanuensis i immunologi ved Karolinska Institutet til Sveriges Radio Ekot..

NRK - 07 feb 22 kl. 16:42

Sverige opphever innreiseforbud

Forbudet mot innreise til Sverige fra Norden, EU og EØS oppheves fra onsdag 9. februar. Statsborgere fra disse landene vil ikke lenger vil bli omfattet av koronabegrensninger.

NRK - 07 feb 22 kl. 16:42

Sverige opphever innreiserestriksjoner

Restriksjoner ved innreise til Sverige fra Norden, EU og EØS oppheves fra onsdag 9. februar. Statsborgere fra disse landene vil ikke lenger vil bli omfattet av koronabegrensninger.

NRK - 17 okt 21 kl. 18:59

Estonia-videoer offentliggjort

Den svenske havarikommisjonen har offentliggjort alle videoopptakene fra de nye dykkerekspedisjonene som ble gjort i juli ved Estonia-vraket, melder Sveriges Radio. Sju filmopptak er publisert på hjemmesiden til den estiske havarikommisjonen, – Vi er positivt overrasket over av siktforholdene var såpass bra. Det har jo vært et poeng å både kunne filme de to hullene, og de stedene som vi har bedømt som mer interessante, sier Jonas Bäckstrand fra den svenske havarikommisjonen til radiostasjonen.

NRK - 09 okt 21 kl. 05:51

Miljøaktivister vil endre SVT

Rundt 30 miljøaktivister ønsker å endre innholdet i nyhetsprogrammene Aktuelt og Rapport i Sveriges Television. De foreslår at Miljøpartiet De Grønne skal jobbe for å få det til, skriver Svenska Dagbladet. I tillegg vil de at Sveriges Radio skal rapportere om klimakrisen og «hva som straks må gjøres for å unngå kollapsen av klima og natur» i noen minutter i hver sending.

NRK - 31 okt 21 kl. 02:40

Islandsk stemmekrangel

Island har ennå ikke fått ny regjering én måned etter valget. Årsaken er anklager om lovbrudd og slurv med stemmesedler. Da stemmene i en krets der resultatet var jevnt, skulle telles på ny, ble fem mandater endret, ifølge Sveriges Radio.

NRK - 19 okt 21 kl. 08:22

Vil endre alkohollova i Sverige

Leiinga i Moderaterna i Sverige går for å endre alkohollova og vil mellom anna la folk kjøpe med seg alkohol saman med take away-maten. Forslaget frå partileiinga skal diskuterast i partiet denne veka, melder Sveriges Radio..

NRK - 18 okt 21 kl. 02:50

Tror pågripelse kan svekke IS

Pågripelsen av Sami Jasim al-Jaburi, kjent som finanssjef i IS, kan bli et stort problem for gruppen, mener forskeren Mollie Saltskog, ifølge Sveriges Radio. Irakiske myndigheter opplyste mandag at al-Jaburi er pågrepet. Han var tidligere nestleder i den ytterliggående islamistgruppa IS..

NRK - 28 sep 21 kl. 09:59

Fleire skadde i eksplosjon

Rundt 25 personar er sendt til sjukehus etter ein eksplosjon i ein bygard i Göteborg, melder Sveriges Radio. Minst fire av desse skal vere hardt skadde, ifølge Sahlgrenska sjukehuset. Eksplosjonen skjedde like før klokka fem tysdag morgon.

NRK - 28 sep 21 kl. 07:49

Minst 20 til sykehus i Göteborg

Mellom 20 og 25 personer er brakt til sykehus etter en stor eksplosjon i et leilighetsbygg i Göteborg. Alle beboere skal være evakuert, melder SVT. – Vi har transportert mellom 20 og 25 til sykehus på morgenkvisten, sier en innsatsleder til Sveriges Radio..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com