Svekke

Tuesday, 16 July, 13:33

Nyheter om Svekke

Aftenposten - 11 jul 24 kl. 19:00

Høyesterettsdommen kan Svekke rettsbeskyttelsen for dyr i Norge

Kan Svekke rettsbeskyttelsen for dyr i Norge..

Klartale - 05 jul 24 kl. 06:00

Hvilken informasjon kan vi stole på?

Filmen «Viljens Triumf» er en tysk dokumentarfilm fra 1935. Den vant flere priser og ble brukt som propaganda. Den skulle vise hvor gode nazistiske holdninger var.

VG - 02 jul 24 kl. 07:20

Forskere: Valget i Frankrike kan Svekke EU

Høyresidens frammarsj i Frankrike kan føre til et mer splittet Europa og et mindre handlekraftig EU, frykter forskere..

NRK - 26 jun 24 kl. 17:18

Norge tar sterkt avstand fra søksmål mot ansatte i UNRWA

Utenriksminister Espen Barth Edie (Ap) sier i en uttalelse at Norge tar sterkt avstand fra søksmålet mot ansatte i FN-organisasjonen UNRWA, som driver nødhjelp i Palestina. – Inkludert den norske diplomaten som tidligere har vært nestleder i organisasjonen, sier Eide. Regjeringen mener at dette er en politisk motivert kampanje som har som mål å Svekke organisasjonen..

Aftenposten - 24 jun 24 kl. 14:20

Unge Høyres svartmaling kan Svekke integreringen

Innvandringsstopp er ikke løsningen..

NRK - 22 jun 24 kl. 18:09

Slovakias regjering krever gransking av våpengave til Ukraina

Slovakias nye regjering anklager den forrige regjeringen for å ha sabotert landets forsvar ved å gi kampfly og luftvernsystem til Ukraina. Landet donerte i fjor tolv aldrende MiG-29 kampfly og luftvernsystemet KUB til Ukraina til bruk i krigen mot den russiske invasjonsstyrken. I oktober i fjor måtte Eduard Heger overlate statsministerposten og regjeringsmakten til den langt mer populistiske og russiskvennlige Robert Fico og hans parti Smer-SD.

NRK - 13 jun 24 kl. 10:25

Støre: – Økt forsiktighet i samhandling med Kina

Statsminister Jonas Gahr Støre står torsdag på talerstolen på Stortinget, hvor han snakker om den nasjonale sikkerhetssituasjonen. – Demokratiet, det frie ordskiftet og tilliten er grunnleggende kvaliteter i vårt land. Det er gode kilder til motstandsdyktighet i en ny sikkerhetspolitisk situasjon, sa Støre.

Klartale - 05 jun 24 kl. 15:30

Hva er en «tradwife»?

«50-tallet ringte og ville ha kvinneidealet sitt tilbake, liksom.». Det skriver Tone Sofie Algen.

NRK - 24 maj 24 kl. 09:20

Kina: Taiwans nye president presser øya mot krig

– Siden han ble tatt i ed, har Taiwans president utfordret ett-Kina-prinsippet, og presset våre landsmenn i Taiwan mot en farefull situasjon med krig og fare, sier talsmann Wu Qian for det kinesiske forsvarsdepartementet fredag, i følge AFP. Kina sier samtidig at deres «mottiltak» mot Taiwan vil eskalere om de provoseres ytterligere, skriver AFP. Kina holder torsdag og fredag en stor militærøvelse rundt Taiwan.

NRK - 19 maj 24 kl. 17:16

Fengslet for overgrep mot barn

En mann i 20-årene fra Gjøvikregionen må sitte fire uker i varetektsfengsel, hvorav to av dem med brev- og besøksforbud, og er siktet for å ha forsøkt å fremstille seksuelle overgrep mot barn eller som seksualiserer barn. Det skriver Oppland Arbeiderblad. Den siktede har ifølge fengslingskjennelsen fra Hamar tingrett blitt avhørt av politiet, men avhøret inneholder etter rettens syn ikke opplysninger som er egnet til å Svekke mistankegrunnlaget.

Klartale - 19 maj 24 kl. 06:00

– Integrering handler ikke bare om å tilpasse seg det nye miljøet

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

E24 - 04 maj 24 kl. 12:12

Joseph E. Stiglitz: Globale valg i skyggen av nyliberalismen

NEW YORK – Populistisk nasjonalisme er på fremmarsj rundt om i verden, noe som ofte gjør at autoritære ledere kommer til makten. Men det var meningen at den nyliberale ortodoksien – mindre stat, skattekutt og deregulering – som grep om seg i Vesten for rundt 40 år siden, skulle styrke demokratiet, ikke Svekke det. Hva gikk galt?.

Aftenposten - 04 maj 24 kl. 12:12

Det var meningen at nyliberalismen skulle styrke demokratiet, ikke Svekke det. Hva gikk galt?

NEW YORK – Populistisk nasjonalisme er på fremmarsj rundt om i verden, noe som ofte gjør at autoritære ledere kommer til….

NRK - 15 mar 24 kl. 11:36

Listhaug kritisk til Huitfeldt som ny USA-ambassadør

Sylvi Listhaug mener regjeringens utnevnelse av Anniken Huitfeldt som ny ambassadør i USA kan bidra til å Svekke tilliten til norske politikere. – På kun få måneder går Anniken Huitfeldt fra en tillitskrise til et toppverv i en av de mest prestisjetunge jobbene i norsk utenrikstjeneste. Det er tydelig at Arbeiderpartistaten er tilbake, der partibakgrunn er viktigere enn kvalifikasjonene, sier Listhaug.

NRK - 23 jan 24 kl. 09:30

Storbritannia: Vil fortsette forsøket på å Svekke houthiene i Jemen

Storbritannia sier de vil fortsette å jobbe for å Svekke houthi-militsen i Jemen, sier utenriksminister David Cameron ifølge nyhetsbyrået AFP. – Vi har sendt en tydelig melding om at vi vil fortsette å Svekke kapasiteten deres til å utføre disse angrepene, samtidig som vi sender en tydelig melding om at vi vil følge opp ordene våre med handling, sier Cameron. Houthi-militsen har ved flere anledninger angrepet skip i Rødehavet, som de mener er på vei til Israel.

NRK - 16 apr 24 kl. 08:53

Israel oppfordrar til å sanksjonere Iran

Utanriksminister i Israel sa tysdag at han oppmodar land til å sanksjonere Iran sitt missilprogram, skriv Reuters. Han oppfordrar også til å kalle Irans revolusjonsgarde ein terrororganisasjon, etter at Iran angrep Israel i helga. Ifølge utanriksminister Katz, skal han ha sendt brev til 32 land med oppfordringane, med mål om å «Svekke Iran»..

NRK - 19 jan 24 kl. 16:02

EUs utenrikssjef: Israel har finansiert Hamas for å Svekke den palestinske selvstyremyndigheten

EUs utenrikssjef Josep Borrell sier Israel har bidratt til å finansiere Hamas i Gaza for å Svekke president Mahmoud Abbas og selvstyremyndigheten på Vestbredden – Ja, Hamas ble finansiert av den israelske regjeringen i et forsøk på å Svekke den palestinske selvstyremyndigheten som ledes av Fatah, sa Borrell fredag i en tale på universitetet i Valladolid i Spania. (NTB).

Klartale - 01 mar 24 kl. 11:55

Sier Vesten forsøker å Svekke Russland fra innsiden

President Vladimir Putin holdt sin årlige tale torsdag. Den handlet om hvordan det går med Russland.Han startet med å si at et stort flertall av russere støtter Russlands krig mot Ukraina.

NRK - 29 feb 24 kl. 10:24

Vladimir Putin ut mot Vesten: – Vil Svekke Russland fra innsiden

Torsdag holdter Putin sin årlige tale til nasjonen. Her sier han blant annet at landet ikke vil tillate noen å blande seg inn i Russlands innenrikspolitikk. – Vesten til Svekke Russland fra innsiden, hevder han under talen.

NRK - 29 feb 24 kl. 10:24

Vladimir Putin ut mot Vesten: – Vil Svekke oss fra innsiden

Torsdag holdter Putin sin årlige tale til nasjonen. Her sier han blant annet at landet ikke vil tillate noen å blande seg inn i Russlands innenrikspolitikk. – Vesten til Svekke Russland fra innsiden, hevder han.

NRK - 12 apr 24 kl. 17:39

Biden og Trump kommer dårlig ut i ny måling

Amerikanske velgere er ikke imponert over verken president Joe Biden eller forgjengeren Donald Trumps innsats for landet, viser en ny måling. Over halvparten av de spurte i målingen fra AP-NORC Center for Public Affairs Research mener Biden med sin politikk har bidratt til økte levekostnader og Svekket grensekontroll. Over halvparten mener også at Donald Trump under sin regjeringstid bidro til å Svekke stemmeretten, valgsikkerheten, USAs forhold til omverdenen, abortlovgivningen og kampen mot klimaendringer, viser målingen.

NRK - 12 apr 24 kl. 10:43

Listhaug: – Det eneste riktige utfallet

Sylvi Listhaug mener Ingvild Kjerkols avgang som helse- og omsorgsminister var helt nødvendig. Frp-lederen frykter at de mange skandalene i Støre-regjeringen kan Svekke tilliten til norske politikere. Dette var det eneste riktige utfallet.

Aftenposten - 25 mar 24 kl. 01:00

Vi bevarer ikke natur ved å Svekke lokaldemokratiet

Lokalpolitikere er like opptatt av å bevare natur som stortingspolitikere og statsråder er..

E24 - 24 mar 24 kl. 12:08

Tror Trump kan Svekke kronen: – Toxic cocktail

Presidentvalget i USA kan få ringvirkninger hele veien til nordmenns ferieplaner..

VG - 17 mar 24 kl. 12:24

Trondheim Ap mister makt – kan Svekke Giskes comeback-sjanser

Ifølge VGs opplysninger mister Trondheim Ap ti mandater på nominasjonsmøtet i høst med nye regler. Det Svekker Trond Giskes comeback-sjanser..

VG - 16 mar 24 kl. 15:36

Nye nominasjonsregler kan Svekke Giskes comeback-sjanser

Nye nominasjonsvedtekter kan gi Trondheim Ap og Trond Giske mindre makt, ifølge VGs opplysninger..

NRK - 13 mar 24 kl. 10:00

Økokrim: To tiltalt for grove bedragerier mot departementer

To menn er tiltalt for grove bedragerier mot Utenriksdepartementet og Klima- og miljødepartementet. Det opplyser Økokrim i en pressemelding onsdag. De er tiltalt for grove bedragerier over 47 millioner kroner.

NRK - 05 mar 24 kl. 11:57

Støre: Ikke grunnlag for mistillit mot Brenna

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener det ikke er grunnlag for mistillit mot statsråd Tonje Brenna (Ap). Frp fremmet mistillitsforslaget i dagens debatt i Stortinget. – Det mener jeg det ikke er grunnlag for, sa Støre i sitt innlegg fra talerstolen.

NRK - 19 jan 24 kl. 20:57

Barth Eide: Netanyahu har hatt glede av palestinsk splittelse

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har bidratt til den dype splittelsen mellom Hamas og Fatah, mener utenriksminister Espen Barth Eide (Ap). Ifølge EUs utenrikssjef Josep Borrell har Israel bidratt til å finansiere Hamas for å Svekke president Mahmoud Abbas og selvstyremyndigheten på Vestbredden. – Ja, Hamas ble finansiert av den israelske regjeringen i et forsøk på å Svekke den palestinske selvstyremyndigheten som ledes av Fatah, sa han i en tale på universitetet i Valladolid i Spania fredag.

NRK - 19 jan 24 kl. 20:57

Barth Eide: Ikke i tvil om at Netanyahu har bidratt til splittelse

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har bidratt til den dype splittelsen mellom Hamas og Fatah, mener utenriksminister Espen Barth Eide (Ap). Ifølge EUs utenrikssjef Josep Borrell har Israel bidratt til å finansiere Hamas for å Svekke president Mahmoud Abbas og selvstyremyndigheten på Vestbredden. – Ja, Hamas ble finansiert av den israelske regjeringen i et forsøk på å Svekke den palestinske selvstyremyndigheten som ledes av Fatah, sa han i en tale på universitetet i Valladolid i Spania fredag.

NRK - 29 feb 24 kl. 19:49

Frp: Fratas opparbeide rettigheter

Fremskrittspartiet valgte i forrige uke å trekke seg fra pensjonsforhandlingene. Grunnen var at de opplevde at det ikke var mulig å få gehør for minstepensjonistene. – Vi opplevde underveis i forhandlingene at det ikke var mulig å få gehør for å løfte minstepensjonen.

Aftenposten - 22 feb 24 kl. 16:56

Frykter søppeleksport til Sverige: To usannsynlige partier slår seg sammen for å stoppe avgiftsøkning

En uvanlig duo på Stortinget har nå gått sammen. De frykter en avgiftsøkning på søppelforbrenning vil Svekke satsingen….

NRK - 12 feb 24 kl. 14:06

HRW: Bistandskutt har ført til katastrofal helsekrise i Afghanistan

Helsevesenet i Afghanistan er svært hardt rammet som følge av omverdenens bistandskutt etter at Taliban kom til makten, ifølge Human Rights Watch. Menneskerettsorganisasjonen dokumenterer i en ny rapport hvordan den afghanske økonomien har kollapset siden august 2021, noe som har fått alvorlige følger for helsevesenet i landet. Giverlandene beslutning om å kutte i bistanden har rammet afghanernes mulighet til å få helsehjelp, bidratt til å Svekke økonomien og forverre matsikkerheten i landet, slår rapporten « A Disaster for the Foreseeable Future’: Afghanistan’s Healthcare Crisis » fast.

Klartale - 12 feb 24 kl. 06:13

Tre land vil ut av afrikansk fellesskap

Ecowas er et fellesskap for stater i Vest-Afrika. Samarbeidet er både økonomisk og politisk. 12 land er med.

NRK - 02 feb 24 kl. 15:32

Storstreik mot arbeidsreform i Finland

Kollektivtrafikken stanset opp i det meste av Finland fredag da rundt 300.000 organiserte i forskjellige bransjer streiket. Regjeringen til den konservative statsminister Petteri Orpo har foreslått endringer i arbeidsmarkedsreglene som ifølge kritikere vil Svekke arbeidstakernes rettigheter og medføre kutt i sosiale ytelser, skriver NTB.

NRK - 28 jan 24 kl. 22:40

Financial Times: EU vil straffe Ungarn økonomisk hvis landet sier nei til Ukraina-støtte

EU vil «sabotere» den ungarske økonomien hvis landet blokkerer hjelpen til Ukraina på toppmøtet til uken. Det melder Financial Times , som omtaler planen som nå utarbeides som en «kraftig eskalering» av konflikten rundt EUs Ukraina-pakke. Strategien innebærer ifølge avisen å eksplisitt ramme Ungarns økonomiske svakheter, Svekke landets valuta og tvinge fram en kollaps i investorenes tiltro til landet.

NRK - 26 jan 24 kl. 06:26

President Xi slår ned på korrupsjon i plaget finanssektor

Til tross for at den kinesiske finanssektoren sliter i motbakke, fortsetter president Xi sin jakt på korrupsjon og misligheter. I sitt ti år lange presidentskap har Xi Jinping slått ned på korrupsjon på en rekke områder. Det har rammet Kinas hemmelige rakettforsvar, landslaget i fotball og partieliten i kommunistpartiet.

NRK - 23 jan 24 kl. 00:47

Lavrov langer ut mot USA og Ukraina i FN

På et møte i FNs sikkerhetsråd i New York mandag avviste Russlands utenriksminister Sergej Lavrov enhver fredsplan for Ukraina som støttes av Ukraina og Vesten. Lavrov hevdet at de ukrainske styrkene er fullstendig mislykket på slagmarken og ikke er i stand til å beseire eller Svekke Russland. Han sa at Russland alltid er klar for fredsforhandlinger, men at fredsplanene som er lagt fram av Ukraina og deres vestlige «herrer», bare tjener til å dekke over en fortsettelse av krigen.

NRK - 19 jan 24 kl. 20:45

Høyre om Borch-avgangen: – Uheldig for regjeringen

Høyres utdanningspolitiske talsperson Jan Tore Sanner sier til NRK at dette er en veldig uheldig sak for Sandra Borch og regjeringen. – At en statsråd er tatt for plagiat kan åpenbart være egnet til å Svekke tilliten til henne. At det er statsråden med ansvar for nettopp forskning- og høyere utdanning som er tatt i plagiat, gjør dessverre ikke saken mindre alvorlig.

Aftenposten - 18 jan 24 kl. 20:52

Mer Trump? Det skaper uro for Nato.

DAVOS (Aftenposten): Europa risikerer å Svekke Nato av frykt for at Donald Trump gjør det. Det er ikke så smart..

NRK - 18 jan 24 kl. 09:12

Kringkastingsrådet behandler Israels deltakelse i Eurovision

Israels deltakelse i Eurovision Song Contest i år har vært omstridt, og flere har tatt til orde for at NRK bør boikotte sangkonkurransen. Torsdag er deltakelsen tema i Kringkastingsrådet. Kringkastingssjef Vibeke Furst Haugen fraråder en boikott av Eurovision.

NRK - 09 jan 24 kl. 09:13

Statsråden må svare etter «Helge Ingstad»-dommen

Dommen i «Helge Ingstad»-saken er rettskraftig etter at vaktsjefen på fregatten valgte å ikke anke lagmannsrettens dom til Høyesterett. Vaktsjefen ble dømt for uaktsomt å ha gjort sjøskade, der det var stor fare for tap av menneskeliv. Han var den eneste enkeltpersonen involvert i kollisjonen som ble dømt.

NRK - 24 nov 23 kl. 07:30

Dommerforeningen ber Stortinget og regjeringen respektere Fosen-dommen

Den norske Dommerforeningen har sendt brev til Stortingspresident Masud Gharahkani og statsminister Jonas Gahr Støre. I brevet blir Stortinget og regjeringen bedt om å respektere Fosen-dommen og redegjøre for hvordan de vil sikre rettsstaten og menneskerettighetene. – I en rettstat er det viktig at dommer blir respektert og etterlevd.

NRK - 03 jan 24 kl. 12:42

Frykter følgene av attentatet på Hamas-leder

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) frykter at Israels attentat på Hamas' politiske nestleder Saleh al-Arouri vil føre til en opptrapping av krigen. – Vi er bekymret for at dette kan bidra til eskalering, sier Eide til NTB. Han vil ikke svare på om det i henhold til internasjonale konvensjoner kan sies å være legitimt å likvidere politiske ledere i andre land.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com