Svalbardposten

Sunday, 19 September, 09:07

Nyheter om Svalbardposten

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 10 jul 21 kl. 09:03

Henlegger sak etter snøskred i fjor

To tyske turister omkom i en skredulykke på Svalbard i februar 2020. Nå er saken henlagt. De to omkom da det gikk et snøskred på Fridtjovbreen nær Barentsburg.

NRK - 16 maj 21 kl. 19:01

Skred i Longyearbyen

Søndag ettermiddag har det gått et større skred ned mot Longyearbreen. – Sysselmannen har mannskaper ute for å undersøke skredet. Ingenting tyder på at noen er rammet av det.

NRK - 12 apr 21 kl. 16:16

Nesten 4 mill. til Svalbard-turismen

Visit Svalbard får tilskudd på til sammen 3,85 millioner kroner, skriver Svalbardposten. Litt over 3,4 millioner kommer fra Innovasjon Norge og resten fra Svalbardpakke 1. Midlene skal brukes til tiltak som skal gjenreise destinasjonen etter koronaen..

NRK - 11 jan 21 kl. 07:29

Disney til Svalbard-breer

Sysselmannen på Svalbard har gitt Disney tillatelse til 20 helikopterlandinger flere steder på Spitsbergen. Det skriver Svalbardposten. Disney skal i vår lage film som dokumenterer klimaendringer.

NRK - 28 jul 20 kl. 11:09

Vanninntrenging i Svalbard-gruve

Det ble oppdaget en stor vanninntrengning i Gruve 7 på Svalbard søndag kveld. En ny pumpe ble hentet med helikopter i Svea mandag. – En stor del av gruva er oversvømt, sier gruvesjef Per Nilssen til Svalbardposten.

Dagbladet - 05 nov 19 kl. 16:03

Svalbardposten: Per Sandberg vil bli kultursjef i Longyearbyen

Ifølge Svalbardposten er tidligere Frp-statsråd og stortingsrepresentant, Per Sandberg, en av 38 søkere på stillingen som kultursjef i Longyearbyen lokalstyre..

Aftenposten - 05 nov 19 kl. 15:54

Svalbardposten: Per Sandberg vil bli kultursjef i Longyearbyen

Ifølge Svalbardposten er tidligere Frp-statsråd og stortingsrepresentant, Per Sandberg, en av 38 søkere på stillingen som kultursjef i Longyearbyen lokalstyre..

NRK - 25 nov 19 kl. 10:34

Isbjørn angrep hund

En hund er hardt skadet etter å ha blitt angrepet av en isbjørn i Hornsund på Svalbard, skriver Svalbardposten. Det er en polsk forskningsstasjon i området som den siste uken har vært plaget med en nærgående isbjørn, ifølge Sysselmannen..

NRK - 14 nov 19 kl. 11:37

Skal være hele året på Svalbard

Sysselmannsskipet «Polarsyssel» får nå penger til å seile året rundt på Svalbard, skriver Svalbardposten. I forslaget til statsbudsjett økte seilingstida fra ni til ti måneder. Stortingsgruppene har nå blitt enige om å øke dette til 12 måneder..

NRK - 17 aug 19 kl. 12:20

Fant rekordstort fossil

Forskere har funnet fossilet etter en nesten 10 meter lang fiskeøgle på Svalbard. Det er den største oppdagede av arten på øygruppa noensinne, skriver Svalbardposten. Forskerne mener fiskeøgla kan være så mye som 238 millioner år gammel..

NRK - 08 aug 19 kl. 10:35

Bygninger synker på Svalbard

Bygninger synker mer enn forventet på Svalbard, viser to års målinger. – Dette kan i alle fall delvis tilskrives klimaendringer, sier Anatoly Sinitsyn i Sintef til Svalbardposten (bak betalingsmur). Resultatet kan påvirke fremtidig byggeaktivitet..

P4 - 02 aug 19 kl. 10:53

Evakuert på grunn av isbjørn

Ti personer ble i natt evakuert fra en teltleir på Svalbard, etter å ha fått besøk av en isbjørn. Isbjørnen tok seg inn i leiren deres i Gipsvika og rev opp telt, skriver Svalbardposten. Den måtte skremmes vekk med helikopter.

NRK - 02 aug 19 kl. 10:48

Ti personer evakuert fra teltleir

Årsaken til at de ti i natt måtte evakueres var at en isbjørn tok seg inn i leiren deres i Gipsvika på Svalbard og rev opp telt, skriver Svalbardposten. Den måtte skremmes vekk med helikopter. Ingen ble skadet..

NRK - 07 jun 19 kl. 09:53

Båt tar inn vann ved Svalbard

Båten «Havsel» med 13 personer om bord har problemer i Billefjorden på Svalbard. – Beskjeden vi har fått er at mannskapet foreløpig har kontroll. De om bord er klare til evakuering, sier Alf Hågensen ved Hovedredningssentralen til Svalbardposten..

Aftenposten - 19 maj 19 kl. 18:50

To funnet døde etter skred på Svalbard

To personer er funnet døde i skredområde på Svalbard, melder Svalbardposten..

Aftenposten - 19 maj 19 kl. 18:50

To funnet døde på Svalbard - falt flere hundre meter i skredområde

To personer er funnet døde i skredområde på Svalbard, melder Svalbardposten..

NRK - 09 jan 19 kl. 16:18

Over 100 evakueres på Svalbard

Over 100 personer blir evakuert på Svalbard på grunn av dårlig vær. Det er meldt vind på 45 meter per sekund. Også skolen, SFO og kulturksolen i Longyearbyen blir stengt fra torsdag morgen, melder Svalbardposten..

NRK - 25 dec 18 kl. 19:19

Stort snøskred på Svalbard

Politiet har rykket ut med to helikopter etter melding om et stort snøskred på Svalbard. Svalbardposten skriver at politiet også har kalt ut Røde Kors. Det er foreløpig ikke klart om noen er tatt av skredet..

NRK - 25 sep 18 kl. 10:46

Må forlate øya etter pub-bråk

Først ble mannen utvist fra samtlige puber på Svalbard på grunn av dårlig oppførsel. Deretter tok arbeidsgiveren affære og sendte mannen bort fra øya. – Vi kan ikke akseptere slik oppførsel, sier arbeidsgiveren til Svalbardposten..

Aftenposten - 17 sep 18 kl. 07:42

Avisen «alle» følger med på

70-årsjubilanten Svalbardposten er ikke som alle andre aviser. Tidvis fungerer den nærmest som et lokalkontor for verdenspressen..

NRK - 27 jul 18 kl. 19:48

Rabiestilfelle på Svalbard

To reinsdyr ble avlivet på Svalbard, etter mistanke om rabies. Nå bekrefter Sysselmannen til Svalbardposten at de hadde den dødelige virussykdommen. De overvåker situasjonen og vil vurdere fortløpende om det vil få konsekvenser for reinsdyrjakta..

NRK - 17 jul 18 kl. 15:09

Frykter nytt rabiestilfelle

To reinsdyr ble avlivet på Svalbard, etter mistanke om rabies, skriver Svalbardposten. Sysselmannen rykket ut til Ny-Ålesund etter tips fra turister. Reinsdyrene blir sendt til fastlandet for undersøkelser, siden Svalbard nylig hadde rabiestilfelle..

NRK - 17 jul 18 kl. 12:50

Ubehagelige turistbesøk i barnehage

Begge barnehagene i Longyearbyen opplever at turister tar seg inn i barnehagen med den største selvfølgelighet, skriver Svalbardposten. – Det må vi få en slutt på, skriver styrer Trine Berntsen i Polarflokken barnehage, i et brev til Visit Svalbard..

P4 - 09 jun 18 kl. 13:12

Måtte skremme vekk isbjørn

Sysselmannen på Svalbard måtte evakuere en gruppe studenter som oppholdt seg på en strand da en isbjørn la på svøm mot Longyearbyen i natt. Det ble tatt i bruk både båt og helikopter for å skremme bjørnen vekk fra stranda, melder Svalbardposten. Den ble drevet utover fjorden, men det ble holdt vakt ved stranda hele natten, og et fly skal sjekke at den fortsatt er på trygg avstand fra folk i løpet av ettermiddagen..

P4 - 03 jun 18 kl. 09:55

Isbjørn brøt seg inn på hotell

En isbjørn tok seg i dag tidlig inn i tørrlageret på hotellet Isfjord Radio. Det melder Svalbardposten. Isbjørnbesøket ble oppdaget rundt klokken 07, og isbjørnen skal ha vært inne i bygningen i over to og en halv time.

NRK - 03 jun 18 kl. 09:44

Isbjørn brøt seg inn på hotell

En isbjørn har brutt seg inn på hotellet Isfjord Radio på Svalbard, melder Svalbardposten. Ifølge avisa befinner ni hotellgjester og fem ansatte seg på hotellet, men ingen skal ha vært i fare da bjørnen brøt seg inn..

VG - 03 jun 18 kl. 09:49

Isbjørn brøt seg inn på hotell på Svalbard

En isbjørn tok seg søndag morgen seg inn i på hotellet Isfjord Radio. Det melder Svalbardposten..

VG - 03 jun 18 kl. 09:49

Her titter isbjørnen ut fra vinduet på Isfjord Radio på Svalbard

En isbjørn tok seg søndag morgen seg inn i på hotellet Isfjord Radio. Det melder Svalbardposten..

P4 - 15 mar 18 kl. 23:29

Mange boliger i Longyearbyen skredutsatt

Langt flere boliger i Longyearbyen på Svalbard er utsatt for skred enn tidligere antatt. NVE mener det er umulig å sikre rundt 140 boenheter mot skred, melder Svalbardposten. Men de har kommet med forslag til hvordan 37 boliger og sentrumsområdet kan sikres for en prislapp på rundt 100 millioner kroner..

NRK - 26 okt 17 kl. 16:49

Russisk Mili MI-8-helikopter

Ifølge Svalbardposten og flere andre aviser er det et russisk Mili MI-8-helikopter som har gått ned nær Barentsburg. Det er vanligvis stasjonert på den russiske Kapp Heer-basen like nord for Barentsburg..

NRK - 15 jun 17 kl. 15:50

Vil vingeklippe Store Norske

I et ekstraordinært møte vil lokalstyret snevre inn rollen til Store Norske, og be dem kun holde på med gruvedrift. Ifølge Svalbardposten.no er det torsdag kveld ekstraordinære møter i både administrasjonsutvalget og lokalstyret..

P4 - 15 maj 17 kl. 11:59

Døde av skadene

Den russiske mannen i 30-årene som ble sendt til sykehuset i Tromsø etter snøskuterulykken på Svalbard 28. april, døde i natt av skadene han fikk. Mannen var én av tre som havnet i sjøen med snøskuter, etter å ha gått gjennom isen i Tempelfjorden.

Aftenposten - 21 feb 17 kl. 12:06

Svalbardposten: Boliger tatt av snøskred i Longyearbyen

Det har gått et snøskred på Longyearbyen på Svalbard. Ifølge Svalbardposten er boliger tatt av skredet..

VG - 21 feb 17 kl. 12:10

Svalbardposten: Boliger tatt av snøskred i Longyearbyen

Det har gått et snøskred på Longyearbyen på Svalbard. Ifølge Svalbardposten er boliger tatt av skredet..

NRK - 07 apr 17 kl. 08:58

Svalbard slår dopapiralarm

Svalbardbutikken, den eneste dagligvaren på øygruppa, sliter med tilgangen på varer. Ifølge Svalbardposten har den største mangelvaren i det siste vært dopapir. Årsaken er at grossisten på fastlandet er tom for toalettpapir og en del ferskvarer..

NRK - 07 apr 17 kl. 08:58

Slår dopapiralarm på Svalbard

Svalbardbutikken, den eneste ordinære dagligvaren på øygruppa, sliter med tilgangen på varer. Ifølge Svalbardposten har den største mangelvaren i det siste vært dopapir. Årsaken er at grossisten på fastlandet er tom for dét og en del ferskvarer..

NRK - 31 mar 17 kl. 09:43

Vil gjenoppta kulldrift på Svalbard

Kullselskapet Store Norske skisserer en plan for gjenoppta kulldriften i Svea, sørøst for Longyearbyen. – Hvis alle forutsetninger oppfylles, kan de første kullene komme ut av fjellet til neste år, sier adm.dir.

NRK - 17 mar 17 kl. 08:47

Vil ha 12 nye bygg i Longyearbyen

Gruveselskapet Store Norske ønsker å iverksette snarlig bygging av 12 nye boligbygg i Longyearbyen for å dekke opp den pågående boligkrisen, melder Svalbardposten. En rekke bygninger er i dag ødelagt og permanent evakuert grunnet skred og skredfare..

P4 - 23 feb 17 kl. 17:45

Akutt boligmangel på Svalbard

Det er akutt mangel på hus og leiligheter i Longyearbyen etter skredet som tirsdag ødela seks boliger. En rekke boliger blir i tillegg trolig fraflyttet på grunn av sikkerheten, og Statsbygg mener dette vil føre til en boligkrise. Spesielt gjelder dette for nøkkelpersonell hos Sysselmannen, Svalbard lufthavn og sykehuset, ifølge Svalbardposten..

NRK - 23 feb 17 kl. 17:01

Slår alarm om Longyearbyen

Etter Longyearbyen-skredet er det mangel på boliger til kritisk personell hos Sysselmannen, Svalbard lufthavn og sykehuset, ifølge Svalbardposten. – Dette er personell som er helt nødvendig for at vi kan være på øya, sier Bente Næverdal i Statsbygg..

P4 - 21 feb 17 kl. 15:36

- Barna ble kastet rundt

Skredområdet i Longyearbyen er nå gjennomsøkt og situasjonen er avklart. Ingen er savnet, opplyser sysselmannen. Opp mot 200 personer er evakuert etter skredet og flere kan bli evakuert i ettermiddag, skriver Svalbardposten.

NRK - 21 feb 17 kl. 12:32

– Folk hoppet fra vinduene

– Det er to blokker som er tatt av ras med til sammen seks leiligheter. Det er folk som er observert som har hoppet ut av vinduene for omtrent en halvtime siden, sier Hilde Kristin Røsvik, redaktør i Svalbardposten, til NRK..

NRK - 21 feb 17 kl. 12:04

– Uklart om noen er tatt

– Det har gått et skred i Vei 228, det er det vi vet foreløpig. Vi har ikke fått melding om at noen tatt. Vi har personell ute, sier sysselmannsførstebetjent Vidar Arnesen om skredet på Svalbard til Svalbardposten..

P4 - 21 feb 17 kl. 12:02

Skred på Svalbard

Det har gått et snøskred i Longyearbyen på Svalbard. Ifølge Svalbardposten skal to blokker ha blitt tatt av skredet..

NRK - 21 feb 17 kl. 11:59

Skred i Longyearbyen

Det skal ha gått et skred i Longyearbyen, melder Svalbardposten. NRK har foreløpig ikke kommet i kontakt med nødetatene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt