Svært

Sunday, 03 March, 19:18

Nyheter om Svært

Klartale - 18 jul 23 kl. 11:00

Kan du svømme godt nok?

Mange kan svømme. Men ikke alle er svømmedyktige. Da må du kunne svømme 200 meter, skriver Frende Forsikring i en pressemelding.

NRK - 26 feb 24 kl. 17:21

Mer vold enn noensinne i Oslo-skolen

I fjor var det 5623 tilfeller av vold og trusler mot ansatte i Oslo-skolen. «Svært alvorlige hendelser» mot lærere i Oslo-skolen økte fra 2022 til 2023 med 21 prosent, viser Utdanningsetatens årsrapport om vold og trusler. Tallene er de høyeste noensinne registrert, ifølge Dagsavisen.

VG - 23 feb 24 kl. 15:05

Svært farlig narkotisk stoff beslaglagt i Vesterålen

Politiet har beslaglagt tabletter i Vesterålen som etter analyse viste seg å inneholde stoffet Metonitazen. Stoffet er Svært sterkt og kan føre til dødsfall..

NRK - 23 feb 24 kl. 15:05

Svært farlig narkotisk stoff beslaglagt i Vesterålen

Kripos har analysert tabletter som ble tatt i beslag i en kommune i Vesterålen nylig. Disse analysene har avdekket at tablettene inneholdt virkestoffet Metonitazen. Metonitazen er et syntetisk morfinlignende stoff (opiod), som er Svært sterkt.

NRK - 21 feb 24 kl. 14:21

Statsråder reagerer etter tvillingdødsfall: – Svært alvorlig

– Vi må gjøre det vi kan for å hindre at dette gjentar seg, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) til NTB. Statsforvalteren konkluderte i dag med at tvillingene Mina og Mille Hjalmarsen (16) ikke fikk forsvarlig helsehjelp før de døde i januar i fjor. Også familieministeren reagerer.

NRK - 21 feb 24 kl. 12:41

Barneombudet om tvillingdødsfallet: – Svært alvorlig

– Jeg ser Svært alvorlig på konklusjonen fra rapporten til Statsforvalteren. Dette roper på politisk handlekraft. At en velferdsstat som vår ikke klarer å gi god hjelp til alvorlig syke barn, kan vi ikke leve med, sier Bejer Engh til NTB.

NRK - 21 feb 24 kl. 11:40

Medier melder om minst 60 drepte russiske soldater i ukrainsk artilleriangrep

Russiske soldater som hadde samlet seg til morgenoppstilling, ble tirsdag morgen rammet av ukrainske Himars-raketter, ifølge flere medier. Himars er et Svært moderne rakettartilleri som Ukraina blir forsynt med av USA. Ifølge de ubekreftede meldingene, som blant annet gjengis av BBCs russiskspråklige tjeneste , var soldatene oppstilt utendørs i forbindelse med besøk fra en høytstående general.

NRK - 21 feb 24 kl. 03:50

25-åring dømt til fengsel i sju år for drapsforsøk

En 25 år gammel mann er dømt til sju år og fem måneders fengsel et macheteangrep på Haugenstua i Oslo i august 2020. I tillegg dømmes 25-åringen til å betale nesten 1,5 millioner kroner i erstatning til offeret i saken, melder Romerikes Blad. Hendelsen skjedde sent på kvelden 29.

NRK - 06 feb 24 kl. 16:07

Situasjonen i Avdijivka kritisk

Situasjonen i noen deler av den østukrainske byen Avdijivka er kritisk på grunn av konstant russisk beskytning og offensiver, sier en lokal tjenestemann. – I flere uker har vi sagt at situasjonen var Svært vanskelig, men under kontroll. Nå er situasjonen Svært vanskelig, og noen steder kritisk, sier Vitalij Barabasj, som er leder for byens militærkommisjon.

NRK - 05 feb 24 kl. 20:08

Biden-regjeringen om Charles' kreftdiagnose: – Svært triste nyheter

Nyheten om kong Charles' kreftdiagnose er Svært trist, sier en talsperson for USAs utenriksdepartement. – Våre tanker er med kongen og hans familie. Dette er Svært triste nyheter, sier talsperson Vedant Patel.

NRK - 18 feb 24 kl. 14:37

Fem til sykehus etter utforkjøring i Porsgrunn

To personer er kjørt til akuttmottak og tre til legevakt etter at en bil kjørte av veien i Jernbanegata i Porsgrunn sentrum. Bilen har kjørt ut og truffet en lyktestolpe like etter tunnelen, melder politiet. Veien er nå åpnet, etter å ha vært sperret for bilberging etter ulykken.

Aftenposten - Igår: 07:04

Marka-tårnet skal selges. «Svært høy» kulturminneverdi følger med på kjøpet.

Nå skal Tryvannstårnet selges. Men kjøperen overtar en bygning som må behandles som fredet..

NRK - Igår: 19:44

Rv52 over Hemsedalsfjellet er stengt

Rv52 over Hemsedalsfjellet er stengt, opplyser Statens Vegvesen. Veien har blitt Svært glatt grunnet mildvær, og to vogntog venter på bergingshjelp..

NRK - I førrgår: 12:13

Nasjonal helse- og samhandlingsplan 2024–2027

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol la fredag 1. mars frem Nasjonal helse- og samhandlingsplan 2024–2027. En plan som lanserer en rekke virkemidler for kortere ventetider og en felles helsetjeneste.

NRK - 01 feb 24 kl. 10:15

Oppdaterte farevarsler om Svært kraftige vindkast både i Nordland og Troms

Torsdag morgen ble farevarslene for Nordland og Troms oppdatert. Nordland opplever vind i orkans styrke. Også i Troms vil vindkastene bli voldsomme.

NRK - I førrgår: 00:20

Tusenvis av bankansatte får rekordstor bonus for 2023

Flere banker gir historisk høye bonuser til sine ansatte for 2023, et år da bankene tjente Svært godt, skriver NTB. DNBs konsernbonus for 2023 er på 33.000 kroner.

Klartale - 29 feb 24 kl. 15:30

Vil iranere bruke stemmeretten sin?

Fredag 1. mars er det valg i Iran. De skal velge ny nasjonalforsamling og ekspertforsamling.

NRK - 29 feb 24 kl. 14:31

Russisk redaktør arrestert

Den uavhengige russiske avisa Novaja Gazetas sjefredaktør, Sergej Sokolov, har blitt arrestert i Russland. Det skriver avisen selv. Sokolov er arrestert for å «diskreditere» den russiske hæren.

NRK - 29 feb 24 kl. 14:30

Equniorsjefen om den omkomne kvinnen: – Respekter og erfaren kollega

Kvinnen i 60-årsalderen som er bekreftet omkommet etter helikopterstyrten vest for Sotra onsdag kveld var ansatt i Equinor. – Den omkomne var sykepleier som har vært ansatt hos oss i flere tiår. Vi har mistet en veldig respektert og kjær kollega som var utrolig dedikert i arbeidet sitt for å ivareta andres sikkerhet, sier konsernsjef Anders Opedal.

NRK - 29 feb 24 kl. 13:17

Politiet om «den sorte boksen»: – Godt håp om at vi vil finne den

Stabssjef i Vest politidistrikt Gustav Landro sier han tror på at ferdsskriveren, også kalt «den sorte boksen», på helikopteret som gikk ned vest for Sotra onsdag kveld vil bli funnet. Han erkjenner likevel at det å finne ferdsskriveren og andre vrakrester er Svært krevende. – Den største utfordringen i arbeidet vårt har vært og er fortsatt dårlige værforhold.

NRK - 29 feb 24 kl. 09:21

SVT: Tre personer døde i togulykke

Tre personer ble onsdag kveld påkjørt av et godstog ved Örebro, skriver svensk politi i en pressemelding. Politiet omtalte de som «Svært alvorlig skadet» i går. Men opplyser torsdag at de tre personene omkom som følge av kollisjonen.

NRK - 29 feb 24 kl. 09:21

Tre personer døde i togulykke

Tre personer ble onsdag kveld påkjørt av et godstog ved Örebro, skriver svensk politi i en pressemelding. Politiet omtalte dem som «Svært alvorlig skadet» onsdag, men opplyser torsdag at de tre personene omkom som følge av kollisjonen. Til SVT sier svenske Trafikverket at de tre hadde gått av et persontog for så å krysse sporet – og at de dermed ikke så godstoget.

NRK - 29 feb 24 kl. 02:47

Fremmed mann sov i stua – livredd dame ringte politiet

Politiet rykket natt til onsdag ut til en adresse i Skien i Telemark. – Klokken 01.43 ringte ei livredd dame til politiet, og opplyste at det satt en helt fremmed mann og sov i en stol i stua hennes, skriver politiet.

NRK - 28 feb 24 kl. 23:26

Aftonbladet: Minst tre alvorlig skadet

Minst tre personer skal være alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av et godstog i Örebro i Sverige, melder Aftonbladet. Nødetatene er på stedet. Meldingen kom klokken 22.

NRK - 28 feb 24 kl. 23:26

Aftonbladet: Minst tre alvorlig skadet i togulykke

Minst tre personer skal være alvorlig skadet etter å ha blitt påkjørt av et godstog i Örebro i Sverige, melder Aftonbladet. Nødetatene er på stedet. Meldingen kom klokken 22.

NRK - 30 jan 24 kl. 16:33

Barth Eide om sykehus-video: – Om dette stemmer, er det Svært grovt

Tirsdag morgen ble det meldt om et angrep av israelske agenter mot et sykehus på Vestbredden, hvor tre palestinske menn ble skutt og drept. Kort tid etter begynte en video å sirkulere, som viste bevæpnede personer på sykehuset utkledd som leger og sivile – Om dette stemmer, så er det Svært grovt. Beskyttelsen av sykehus står veldig sentralt i internasjonal humanitærrett, sier utenriksminister Espen Barth-Eide til NRK.

Klartale - 28 feb 24 kl. 13:55

HamKam-talent funnet død

Archange Defringan Mondou ble funnet død tirsdag. Han ble funnet i leiligheten sin. Han ble bare 19 år gammel.

NRK - 28 feb 24 kl. 13:48

Venstre og SV vil ikke skjerpe kritikken mot Brenna

Verken Venstre eller SV finner grunn til å skjerpe kritikken mot Ap-statsråd Tonje Brenna, trass i DN-saken som ble publiserte rett før kontrollkomiteens siste møte om habilitetssakene tidligere i dag. Frp og Høyre har konkludert med at Brenna fortjener «sterk kritikk» fra Stortinget, noe KrF også vurderer å stemme for når saken kommer til votering i stortingssalen neste uke. Venstre og SV er imidlertid på linje med flertallet på Stortinget, som kun ønsker å uttrykke en mildere form for kritikk mot Brenna.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:34

Ap: Erna Solbergs sak skiller seg ut

Arbeiderpartiets Frode Jacobsen begrunnet under en pressekonferanse i Stortinget i dag hvorfor partiet fremmer sterk kritikk av Erna Solberg, men ikke av Ap-politikerne Anniken Huitfeldt og Tonje Brenna. – Erna Solbergs sak skiller seg klart ut. Den dreier seg om Svært omfattende habilitetsbrudd gjennom en periode på åtte år, mens hun var statsminister og den øverste ansvarlige for regjeringen og landet, sa Jacobsen.

NRK - 28 feb 24 kl. 11:32

Mann i 20-årene dømt for phishing

En mann i 20-årene er dømt til tre års fengsel for medvirkning til phishing-bedragerier for til sammen 5,5 millioner kroner, melder Oslo politidistrikt. Han er også dømt til å betale erstatning på over to millioner kroner. Phishing er forsøk på å stjele sensitiv informarsjon fra andre, som regel i form av brukernavn, passord, kredittkortnumre og informarsjon fra bankkontoer.

NRK - 28 feb 24 kl. 09:50

Kilder til NRK: Sterk kritikk av Solberg

En enstemmig kontroll- og konstitusjonskomité forventes å komme med sterk kritikk av Høyre-leder Erna Solberg når innstillingene i habilitetssakene legges fram senere i dag. Det får NRK bekreftet av flere kilder med innsikt i komiteens arbeid. I tillegg får både Erna Solberg og Jonas Gahr Støre kritikk for mangelfulle rutiner knyttet til habilitet i regjeringene.

NRK - 28 feb 24 kl. 08:39

HamKam-talent er død

HamKam skriver onsdag morgen at de har mottatt budskapet om at Archange Defringan Mondouo «Akillas» er død, 19 år gammel. – Dette er en Svært tung dag for alle berørte, sier daglig leder i HamKam Fotball, Bent Svele. – Våre varmeste tanker går til hans familie og pårørende, skriver HamKam i pressemeldingen.

E24 - 27 feb 24 kl. 15:31

Kryptoaksjer stiger etter Bitcoin-oppgang

Etter en Svært flat mandag på New York-børsen, er det blandet fra start tirsdag. Kryptoaksjer stiger etter at bitcoinprisen gjør et byks..

NRK - 27 feb 24 kl. 14:40

Politiet etterforsker voldshendelse i forbindelse med knivstikkingen på Os

Vest politidistrikt etterforsker en voldshendelse dagen før knivstikkingen på Os. Hendelsen kan være foranledningen til at en 15 år gammel gutt ble knivstukket søndag kveld, men politiadvokat Eli Valheim vil være forsiktig med å trekke konklusjoner. – Det er for tidlig å si noe om sammenhengen mellom disse to hendelsene, men politiet etterforsker nå både knivstikkingen søndag og voldshendelsen dagen før, sier Eli Valheim til NRK.

NRK - 27 feb 24 kl. 10:38

Britannia Hotel blir fredet

Trøndelag fylkeskommune kunngjør oppstart av fredningssak av Britannia Hotel i Trondheim. Det kommer frem i ei pressemelding. Hotellet er et av Norges eldste hotell, med kontinuerlig drift siden 1870-tallet.

NRK - 27 feb 24 kl. 10:31

Krangler om regningen for gigantisk fjellanlegg i Rana

Da Veidekke skulle overlevere det nye fjellanlegget ved Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana i slutten av 2021, skal Statsbygg ha nektet å ta over bygget, skriver bygg.no Statsbygg begrunnet avgjørelsen med som beskrives som et Svært høyt antall påviste mangler, og at de tekniske anleggene ikke var blitt testet i samsvar med kontraktens krav. Den nye fjellhallen ved Nasjonalbiblioteket har et samlet flateareal er på cirka 12.

VG - 27 feb 24 kl. 09:26

Kommuner kritiske til å fjerne eksamen

Totalt har rundt 40 kommuner og fylkeskommuner sendt inn høringssvar til forslaget om å fjerne eksamen fra grunnskolen. Flere er Svært kritiske til forslaget..

Aftenposten - 27 feb 24 kl. 08:32

1 av 3 syvendeklassinger på denne Oslo-skolen opplever mobbing: – En Svært turbulent høst

I den nyeste Elevundersøkelsen fra i høst melder opp mot 40 prosent av elevene ved enkelte trinn om mobbing..

NRK - 27 feb 24 kl. 07:15

Aldri målt meir sildeyngel

Forskarane melder om at det er tre gode årsklasser med norsk vårgytande sild i Barentshavet. Dette er Svært godt nytt for sildefiskarane, som har fått reduserte kvotar dei siste åra, skriv Fjordenes Tidende. Årsklassane av nvg-sild varierer, og det har ikkje vore ei sterk årsklasse sidan 2016.

NRK - 12 feb 24 kl. 02:42

Kirkens Nødhjelp lurt i Somalia – millioner i nødhjelp sporløst borte

Kirkens Nødhjelp skulle bistå ungdom i Somalia med yrkesutdanning. Nå er over 10 millioner norske bistandskroner borte, etter omfattende og systematisk svindel. Kirkens Nødhjelp (KN) startet i 2010 et bistandsprogram som skulle gi somalisk ungdom yrkesutdanning – og muligheter for jobb.

Dagbladet - 26 feb 24 kl. 13:33

Nytt virusfunn

Det Svært smittsomme viruset ble oppdaget hos døde fugler forrige uke..

NRK - 26 feb 24 kl. 09:38

Politiet har mistenkte etter leilighetsbrannene i Oslo

To personer har status som mistenkt i hver sin sak, etter leilighetsbrannene i Oslo natt til søndag. – Vi er tidlig i etterforskningene, men det gjennomføres både taktiske og tekniske undersøkelser i forbindelse med begge brannene. Vi er Svært sikre på at de ikke har noen sammenheng, sier krimleder Eivind Håndstad til NTB mandag morgen.

Klartale - 26 feb 24 kl. 09:00

Kvinne siktet for å ha knivstukket mannen

En mann ble knivstukket fredag kveld. Han var i Vardø i Finnmark fylke. Mannen døde av skadene.

NRK - 25 feb 24 kl. 16:32

Kjørte feil vei på E18 – hadde 2,4 i promille

Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke på E18 ved Holmestrand. Ulykken skal ha skjedd i sørgående retning rett før Hanekleivtunnelen. To biler skal være involvert.

Aftenposten - 25 feb 24 kl. 12:30

Åtte dager etter sønnen kom til verden, ble han påkjørt: – Jeg hadde englevakt

Odd Christian Eiking har hatt Svært hektiske uker..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com