Støre

Sunday, 03 March, 21:15

Nyheter om Støre

NRK - 27 feb 24 kl. 15:50

Støre avviser norske soldater til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) avviser at Norge vil tilby Ukraina soldater eller annet militært personell. Støre svarer på spørsmålet etter at den franske presidenten Emmanuel Macron uttalte at det ikke ville være umulig å sende franske soldater til Ukraina. Macrons uttalelse kom etter at flere statsledere hadde et møte om situasjonen i Ukraina i den franske hovedstaden mandag kveld.

NRK - 28 feb 24 kl. 15:42

Støre: Full tillit til Brenna

– Jeg har full tillitt til Tonje Brenna. Hun har vært åpen om denne saken, og det var jo hun som løftet den fram, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) til NRK. Støre er på besøk i Warszawa og kommenterer innstillingen til kontroll- og konstitusjonskomiteen derfra.

NRK - 17 feb 24 kl. 16:58

Støre varsler største bevilgning til Forsvaret siden andre verdenskrig

Regjeringen vil legge fram en langtidsplan som sikrer de største bevilgningene til Forsvaret etter andre verdenskrig, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap). – Norge har behov for å styrke forsvaret sitt. Vi har styrket det med 40 prosent siden vi kom i regjering, men nå må vi gjøre et større grep for flere år framover, sier Støre til NTB.

NRK - 27 feb 24 kl. 00:23

Støre: – Viljen til å støtte Ukraina er fortsatt stor

Samholdet og viljen til å støtte Ukraina er fortsatt stor, sier statsminister Jonas Gahr Støre etter et toppmøte om Ukraina i Paris mandag. Det skriver NTB. – Dette møtet bekreftet hvor sterkt samholdet er og at viljen til å støtte Ukraina fortsatt er stor, sier statsministeren til NTB..

NRK - Igår: 15:47

Støre forsvarer pengebruken på kongens hjemreise

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har lørdag snakket med kronprins Haakon om kongens helstetilstand. – Han deler det som vi nå alle vet at kongen fikk pacemaker installert tidligere i dag, og det var livlegen som så det som nødvendig. Det var viktig også for å legge til rette for hjemreisen.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:26

KrF: Sterk kritikk av Erna Solberg i aksjesaken

KrF sitter ikke i kontroll- og konstitusjonskomiteen, men dette er partiets holdning til de ulike sakene: -KrF støtter sterk kritikk av Erna Solberg -KrF støtter sterk kritikk av Anniken Huitfeldt -KrF mener dagens avsløringer i Tonje Brennas sak forsterker alvorlighetsgraden i denne saken, og vil fram til behandling i Stortinget vurderer å stemme for sterk kritikk av også henne. -KrF støtter også kritikk av Støre og Solberg for manglende rutiner for å vurdere habilitet i regjeringene de leder og har ledet. Kontrollkomiteen legger nå fram sine konklusjoner i de mange habilitetsskandalene som preget fjoråret..

NRK - 18 feb 24 kl. 14:56

Høyre: Feil å regne inn Ukraina-støtte i norsk forsvarsøkning

Høyre bifaller regjeringens varslede satsing på Forsvaret, men sier det blir feil å regne inn pengene Norge gir som militær støtte til Ukraina. – I tallene Støre presenterer over økningene i budsjettet siden han overtok, inngår mange milliarder kroner til militær støtte til Ukraina. Den støtten er det helt riktig og avgjørende at Norge gir, men det gir ikke et presist bilde å regne pengene inn som en økning av det norske forsvarsbudsjettet, sier Ine Eriksen Søreide søndag.

NRK - 23 feb 24 kl. 08:17

Støre sier de kan nå Nato-mål tidligere

Statsminister Jonas Gahr Støre sier planen er å nå målet om 2 prosent av BNP på Forsvaret i 2026, men utelukker ikke at det kan skje før. Støre sier de gikk inn i regjering med en klar ambisjon om å nå 2-prosentmålet. – Vi begynte med 2027, nå sier vi 2026.

NRK - 27 feb 24 kl. 17:09

Støre ønsker kongen god bedring

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier det er trist å høre at kong Harald er innlagt på sykehus i Malaysia. – Det var leit å høre at kong Harald er innlagt på sykehus i Malaysia. Jeg vil ønske kong Harald god bedring og håper han snart er frisk igjen, sier Støre til Dagbladet..

NRK - 29 feb 24 kl. 14:34

Støre: Den palestinske selvstyremyndigheten har mottatt overføring av skattepenger

Den første overføringen fra Israel til Norge og så videre den palestinske selvstyremyndigheten på 1,2 milliarder kroner ble gjort mandag, opplyser regjeringen. – Som resultat av den midlertidige ordningen for skattepenger som Norge har lagt til rette for mellom israelske og palestinske myndigheter, ble den første overføringen fra Israel til Norge gjort mandag, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding. Som resultat av den midlertidige ordningen for skattepenger som Norge har lagt til rette for mellom israelske og palestinske myndigheter, ble den første overføringen fra Israel til Norge gjort mandag, skriver NTB..

NRK - 14 feb 24 kl. 19:58

Støre: Vi står ikke overfor en militær trussel om krig i Norge

Ledere i flere land i Europa har gått ut og bedt befolkningen forberede seg på at det kan bli krig. Statsminister Jona Gahr Støre mener derimot det ikke er noen overhengende fare for krig i Norge nå. – Jeg tror det er veldig liten sannsynlighet for at Putin er interessert i en krig mot Nato, sier Støre til NRK.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:15

Solberg-regjeringen og Støre-regjeringen får kritikk: For dårlige habilitetsrutiner

Fjoråret ble preget av en rekke politiske skandaler knyttet til habilitet. Nå legger Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité fram sine konklusjoner. Flere statsråder i Støre-regjeringen måtte gå av som følge av brudd på habilitetsreglene.

NRK - 23 feb 24 kl. 10:08

Spesialenheten skal undersøke sak om hemmelige Støre-dokumenter på avveier

Etter at hemmelige dokumenter om Støre-besøk i Røros kom på avveier, har Trøndelag politidistrikt oversendt saken til Spesialenheten. – Spesialenheten vil foreta innledende undersøkelser, og deretter vurdere om det er rimelig grunn til å iverksette etterforskning, skriver Spesialenheten i en e-post til NRK. Dokumentne inneholdt detaljerte planer for sikkerheten til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) under et besøk til Røros.

E24 - 17 feb 24 kl. 17:33

Støre varsler største bevilgning til Forsvaret siden andre verdenskrig

Regjeringen vil legge fram en langtidsplan som sikrer de største bevilgningene til Forsvaret etter andre verdenskrig, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)..

VG - 17 feb 24 kl. 16:57

Støre varsler største bevilgning til Forsvaret siden andre verdenskrig

Regjeringen vil legge fram en langtidsplan som sikrer de største bevilgningene til Forsvaret etter andre verdenskrig, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)..

VG - 26 feb 24 kl. 16:00

Støre: Vil ikke sende norske soldater til Ukraina

Norge er ikke blant landene som vurderer å sende soldater inn i Ukraina. Det opplyser statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) foran et møte med europeiske toppledere i Paris mandag kveld..

NRK - 26 feb 24 kl. 14:02

Slovakias statsminister hevder vestlige land vurderer å sende styrker til Ukraina

Flere Nato- og EU-land vurderer å sende soldater til Ukraina gjennom bilaterale avtaler, hevder Slovakias statsminister Robert Fico. Det skriver NTB. – Jeg vil begrense meg selv til å si at disse samtalene tilsier at flere Nato- og EU-medlemsland vurderer å sende sine styrker til Ukraina på bilateral basis, sa han på et TV-sendt pressetreff etter et møte i Slovakias sikkerhetsråd.

NRK - 26 feb 24 kl. 14:02

Hevder vestlige land vurderer å sende styrker til Ukraina

Flere Nato- og EU-land vurderer å sende soldater til Ukraina gjennom bilaterale avtaler, hevder Slovakias statsminister Robert Fico. Det skriver NTB. – Jeg vil begrense meg selv til å si at disse samtalene tilsier at flere Nato- og EU-medlemsland vurderer å sende sine styrker til Ukraina på bilateral basis, sa han på et TV-sendt pressetreff etter et møte i Slovakias sikkerhetsråd.

NRK - 07 feb 24 kl. 12:51

Støre om Israel i Eurovision: – Ikke noe regjeringen skal inn i

Regjeringen skal ikke blande seg inn i spørsmålet om Israels deltakelse i Eurovision, slår statsministeren fast. Han avviser SVs krav om en NRK-avklaring. – Dette er NRK og Eurovisions ansvar å finne en løsning på.

NRK - 07 feb 24 kl. 11:52

Støre ikke enig i Høyesteretts dommen fra klima-søksmålet

– Vi mener at saksbehandlingen har vært i tråd med regelverket og Høyesteretts dom i 2020, og at vi har fulgt den opp både med å vurdere direkte og indirekte utslipp før behandlingen av hver utbyggingsplan. Det sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Stortingets muntlige spørretime i dag. Støre ble utfordret av Lan Marie Berg (MDG), som lurte på om Støre var enig i dommen, og om statsministeren kunne garantere at klimakonsekvenser var tilstrekkelig utredet i allerede godkjente olje- og gassfelt.

NRK - 07 feb 24 kl. 11:52

Støre ikke enig i Tingretts dommen fra klima-søksmålet

– Vi mener at saksbehandlingen har vært i tråd med regelverket og Høyesteretts dom i 2020, og at vi har fulgt den opp både med å vurdere direkte og indirekte utslipp før behandlingen av hver utbyggingsplan. Det sa statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Stortingets muntlige spørretime i dag. I 2020 ble staten saksøkt for åpning for nye olje- og gassfelt.

NRK - 16 feb 24 kl. 19:10

Støre: Norge vil om få uker undertegne sikkerhetsavtale med Ukraina

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har inngått avtaler med Storbritannia, Tyskland og Frankrike denne uken. Nå er han på sikkerhetskonferansen i München hvor også statsminister Jonas Gahr Støre er. Støre bekrefter overfor VG i München at Norge forhandler med Ukraina om en lignende avtale.

Klartale - I førrgår: 13:00

Anbefaler nytt senter mot voldelig ekstremisme

Ekstremisme-kommisjonen ble startet i 2022. De skulle finne ut hvordan Norge kan hindre at radikalisering og voldelig ekstremisme skjer.Årsaken var blant annet terrorangrep.

Aftenposten - I førrgår: 11:17

Norske aviser publiserte master-feil om Jonas Gahr Støre

Statsministerens kontor vil ta kontakt med aviser for å rette opp i feil..

Aftenposten - 28 feb 24 kl. 18:57

Hun får kritikk som fortjent (og kan bli statsminister igjen)

Og hun får hjelp av Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum..

Klartale - 14 feb 24 kl. 11:16

– Ikke lovlig

Drammen kommune har vedtatt å kun ta imot flyktninger fra Ukraina. Flere politikere mener at det ikke er lov. Simon Nordanger er politiker for Senterpartiet (Sp).

Klartale - 28 feb 24 kl. 12:31

Erna Solberg får sterk kritikk

Politikk og habilitet har lenge vært et tema. Flere politikere har brutt regler som har ført til at de har måttet slutte. Mens andre har brutt regler og valgt å fortsette.

E24 - 28 feb 24 kl. 12:18

Erna Solberg (H) får enstemmig «sterk kritikk» fra Kontrollkomiteen

Komiteen mener både regjeringen Solberg og Støre har hatt mangelfulle rutiner knyttet til habilitetsregelverket..

NRK - 28 feb 24 kl. 09:50

Kilder til NRK: Sterk kritikk av Solberg

En enstemmig kontroll- og konstitusjonskomité forventes å komme med sterk kritikk av Høyre-leder Erna Solberg når innstillingene i habilitetssakene legges fram senere i dag. Det får NRK bekreftet av flere kilder med innsikt i komiteens arbeid. I tillegg får både Erna Solberg og Jonas Gahr Støre kritikk for mangelfulle rutiner knyttet til habilitet i regjeringene.

Klartale - 27 feb 24 kl. 20:36

Kongen innlagt på sykehus i Malaysia

Det skriver kongehuset i en pressemelding.Han er innlagt på et sykehus på ferieøya Langkawi, ifølge Aftenposten. De skal ha satt inn tiltak for sikkerheten til kongen.

VG - 22 feb 24 kl. 16:48

Politiet kontakter Spesialenheten om hemmelig Støre-plan på avveie

Trøndelag politidistrikt skal kontakte Spesialenheten etter at en detaljert plan for sikkerheten til statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) havnet på avveie..

NRK - 22 feb 24 kl. 16:21

Hemmelige opplysninger om Støre på avveier: Politiet kontakter Spesialenheten

En detaljert plan for sikkerheten til statsminister Jonas Gahr Støre havnet på avveier. Mandag kveld ble den funnet på gata i Trondheim. – Uheldig, sa politiet.

Aftenposten - 17 feb 24 kl. 17:33

Støre varsler største bevilgning til Forsvaret siden andre verdenskrig

Regjeringen vil legge fram en langtidsplan som sikrer de største bevilgningene til Forsvaret etter andre….

Dagbladet - 26 feb 24 kl. 22:45

- Strammer grepet

17. mars skal det avholdes valg av ny president i Russland. Etter Aleksej Navalnyjs død er det ingen andre hinder for Vladimir Putins vei til Kreml.

NRK - 17 feb 24 kl. 10:26

Støre: – Fryktkultur

Statsminister Jonas Gahr Støre seier talen til Navalnyjs kone, Julia Navalnaja, gjorde sterkt inntrykk. – Det å sjå og høyra frå ei kvinne som må ta inn bodskapen om at mannen døyr i ein straffeleir, er så brutalt som det går han. Det gjer djupt inntrykk på meg, seier han til NRK frå sikkerheitskonferansen i München.

NRK - 26 feb 24 kl. 16:47

Ungarn har godkjent Sveriges Nato-søknad

Det er en historisk dag, konstanterer Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Som siste land i Nato har Ungarns nasjonalforsamling med 188 stemmer for og 6 imot, nå godkjent Sveriges søknad om å bli med i organisasjonen. Det skjedde i en avstemning mandag ettermiddag.

NRK - 21 feb 24 kl. 20:01

Støre tente lys for Aleksej Navalnyj

Statsminister Jonas Gahr Støre tente onsdag kveld lys foran bildet av Aleksej Navalnyj i Kirkenes. Bildet av den russiske opposisjonspolitikeren utstilt i sentrum av Kirkenes, som en del av utstillingen «Faces of Russian Resistance». Forrige uke kom nyheten fra Russland at Navalnyj er død.

NRK - 07 feb 24 kl. 10:44

Støre sier utskjelt avgift blir skrotet i 2025

Ekstraskatt på høye inntekter kommer til å bli fjernet. Det varslet statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i Stortingets muntlige spørretime i dag. – Den midlertidige arbeidsgiveravgiften skal avvikles.

NRK - 14 feb 24 kl. 10:43

Støre: Vedtaket i Drammen er ikke veien å gå

Statminister Jonas Gahr Støre (Ap) er mener vedtaket i Drammen kommunestyre om kun å ta imot ukrainske flyktninger er ulovlig. – For det første er dette et vedtak som ikke er lovlig. Det er ikke noe kommunene kan gjøre.

NRK - 14 feb 24 kl. 10:43

Støre: Vedtaket i Drammen er ikke lovlig

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) mener vedtaket i Drammen om kun å ta imot ukrainske flyktninger er ulovlig. – For det første er dette et vedtak som ikke er lovlig. Det er ikke noe kommunene kan gjøre.

Dagbladet - 17 feb 24 kl. 17:16

Varsler gigantbevilning

Regjeringen vil legge fram en langtidsplan som sikrer de største bevilgningene til Forsvaret etter andre verdenskrig, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)..

Dagbladet - 17 feb 24 kl. 17:16

Varsler gigantbevilgning

Regjeringen vil legge fram en langtidsplan som sikrer de største bevilgningene til Forsvaret etter andre verdenskrig, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)..

VG - 17 feb 24 kl. 11:31

Støre: Merking av Vestbredden-varer kan bli pliktig

Regjeringen snakker med andre land om en obligatorisk merkeordning av varer fra okkuperte områder på Vestbredden. Men handelsforbud er ikke aktuelt, ifølge statsminister Jonas Gahr Støre (Ap)..

NRK - 12 feb 24 kl. 11:35

Støre om bråket i Trondheim Ap: – Nå må de få slutt på bråket

– Nå må de få slutt på bråket. Det sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) om årsmøtebråket i Trondheim Ap i helga. Bakgrunnen er lokallagets årsmøte lørdag, som endte med at Trond Giske ble valgt som nestleder etter et benkeforslag.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com