Strendene

Onsdag, 16 Juni, 02:31

Nyheter om Strendene

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 14 april 21 kl. 05:27

Vil ikke ha nasjonalpark

Flere grunneiere går imot planene om å etablere en nasjonalpark på Lista. Å gjøre Strendene om til nasjonalpark vil føre til en strengere verneform for Strendene som i dag er et landskapsvernområde.

VG - 07 juni 21 kl. 13:04

Den siste reisen

Fra Strendene i Nord-Frankrike til Karmøy er det nesten 1000 kilometer over havet. Den reisen har lille Artin (1) gjort helt alene..

NRK - 05 juni 21 kl. 20:33

Får 30.000 i bot for å stjele sand

Flere personer risikerer bøter på opptil 30.000 kroner for å ha tatt med seg sand og skjell fra den italienske øya Sardinia, melder lokale medier ifølge BBC. Myndighetene sier lørdag at de har rapportert 41 personer for å ha stjålet til sammen 100 kilo med gjenstander fra Strendene.

NRK - 30 mai 21 kl. 02:35

Tusener samlet på strender i USA

Tusenvis av mennesker er i helgen samlet på Strendene i Miami i Florida hvor de nyter solen, badeliv og et stort oppvisningsshow av militæret i USA. The Hyundai Air & Sea Show viser fram utstyr fra alle fem våpengrener. Fjorårets show ble avlyst på grunn av smittefare..

NRK - 29 mai 21 kl. 20:27

Kloakk ut i badevann

Folk frarådes nå og bade på Strendene ved Stockholm, skriver svenske Aftonbladet. En feil i renseanlegget har nemlig ført til at det renner kloakk ut i badevannet..

NRK - 29 mai 21 kl. 20:27

Kloakk i badevann i Stockholm

Folk frarådes nå å bade på Strendene i Stockholm, skriver svenske Aftonbladet. En feil i renseanlegget har nemlig ført til at det renner kloakk ut i vannet ved badestedene. Monika Gerdhem som jobber i miljøforvaltningen i Stockholm kaller hendelsen for ekstraordinær.

NRK - 28 mai 21 kl. 22:57

Brennende skip forurenser strender

Olje og vrakrester fra det brennende konteinerskipet «X-Press Pearl» skyller inn over strender på vestkysten av Sri Lanka. Skipet er lastet med kjemikalier, plast og kosmetikk. Det begynte å brenne utenfor hovedstaden Colombo for åtte dager siden.

NRK - 09 mai 21 kl. 10:45

Plastsøppel blir mobildeksel

En bedrift på Jæren plukker plastsøppel fra havet og bruker det til å lage deksler til mobiltelefoner. Bak selskapet står tre tenåringer, som i flere år har hatt som hobby å rydde på Strendene. De tre får ros fra Verdens Naturfond, WWF, for ideen..

Dagbladet - 04 mai 21 kl. 13:36

Turister bæsjet på Strendene

Titusenvis av turister besøkte de danske øyene sommeren 2020. På øya Færø ble det et problem at noen av de gjorde fra seg i naturen. Nå har kommunen en løsning..

NRK - 28 mars 21 kl. 21:53

Kåret til Europas beste strand

Lonely Planet har kåret de 20 beste Strendene i Europa. På topp er den iskalde Hauklandstranda i Lofoten..

VG - 26 mars 21 kl. 02:42

Ferieparadis åpner for turister etter ett år med nedstenging

Den lille øygruppen Seychellene ligger godt an i vaksineringen. Dermed kan turister se frem til late dager med bølgeskvulp på Strendene..

NRK - 29 des. 20 kl. 01:22

Stenger Copacabana nyttårsaften

Myndighetene i Rio de Janeiro har kunngjort at byens berømte strender blir blokkert nyttårsaften på grunn av smittefaren. Normalt samles millioner av mennesker på Ipanema, Copacabana og de andre Strendene for å feire nyttår med stort fyrverkeri..

VG - 30 okt. 20 kl. 18:23

Foreslår å kutte fyrverkeri og badevakter for å spare penger

For å spare 26 millioner kroner neste år foreslår Bymiljøetaten i Oslo å droppe badevakter på Strendene, kommunalt fyrverkeri og knipe inn på bortkjøring av snø..

P4 - 08 aug. 20 kl. 20:44

Stappfullt på Strendene i Oslo

Det har vært stappfullt av folk på mange av Strendene i og rundt hovedtaden i dag. Til VG sier byrådsleder Raymond Johansen at folk heller må dra hjem eller oppsøke steder med mindre trengsel når de ser det blir for fullt.- Smittevernoverlege Frantz Leonard Nilsen sier til avisen at folk må skjønne alvoret og at man med den økte smittefaren som nå er må ta personlig ansvar for å unngå smitte.

NRK - 27 juni 20 kl. 13:29

Miami stenger Strendene

Myndighetene i Miami har bestemt at alle Strendene skal stenges før nasjonaldagsfeiringen 4. juli, melder ABC News. Delstaten Florida er en av flere som opplever raskt stigende koronasmitte i USA.

Aftenposten - 11 juni 20 kl. 09:15

Disse Strendene bør du sjekke ut i sommer. Se hvilken ukjent perle som anbefales i din landsdel.

Savner du Strendene i sydlige strøk? Her er tre alternativer i hver landsdel..

Aftenposten - 11 juni 20 kl. 09:15

Disse Strendene bør du sjekke i sommer. Se hvilken ukjent perle som anbefales i din landsdel.

Savner du Strendene i sydlige strøk? Her er tre alternativer i hver landsdel..

VG - 10 aug. 20 kl. 11:50

Oljeutslippet på Mauritius: – Dette er en katastrofe for oss, vi trenger hjelp

Tonnevis av olje strømmer ut av et grunnstøtt skip på Mauritius. – Et tykt oljelag forurenser Strendene rundt deler av øystaten. Vi frykter at skipet brekker i to, sier den norske Merete Boy..

VG - 10 aug. 20 kl. 11:00

Oljesølet på Mauritius: – Dette er en katastrofe for oss, vi trenger hjelp

Tonnevis av olje strømmer ut av et grunnstøtt skip på Mauritius. – Et tykt oljelag forurenser Strendene rundt deler av øystaten. Vi frykter at skipet brekker i to, sier den norske Merete Boy..

NRK - 09 aug. 20 kl. 04:40

Ber briter bidra til kanal-patrulje

Den franske regjeringen vil rette en formell henvendelse til Storbritannia og be landet bidra med 30 millioner pund til patruljering av Strendene på den franske siden av den egelske kanal. Det melder den britiske avisa Sunday Telegraph..

VG - 08 aug. 20 kl. 20:13

Badegjest Zara: – Det er helt stappfullt

Badende ved Oslofjorden er sjokkerte over at folk ligger for tett på Strendene. – Dra hjem igjen om folk ligger for tett, mener byrådsleder Raymond Johansen..

P4 - 18 juli 20 kl. 23:19

Stengte strender i Barcelona

Politiet i Barcelona måtte i dag stoppe folk som trosset oppfrodringen fra myndighetene, og var på vei til stranden. Flere steder ble tilgangen til de populære Strendene stengt. I Barcelona ble folk i går bedt om å holde seg hjemme, men langt fra alle har lyttet til det.

Aftenposten - 17 juli 20 kl. 20:30

Slik er det på ferie i Spania: Inndelte soner på Strendene, bøter og munnbind

Ferierende nordmenn på spanskekysten føler seg tryggere her enn hjemme i Norge..

P4 - 02 juli 20 kl. 15:33

Strenge smittevernråd kan svekke folkets tillit

Unødvendig strenge smittevernråd kan svekke folkets tillit til myndighetene. Det sier filosof og rådgiver hos Civita, Lars Kolbeinstveit. Helsemyndighetene ba folk skjerpe seg etter at Strendene og parkene i Oslo var stappfulle av folk i midten av juni, men nå viser det seg at smitten gikk ned i ukene etter.

VG - 03 juni 20 kl. 11:39

Disse Strendene kan heise Blått Flagg i år

Fredag 5. juni kan 17 norske strender og fire marinaer heise kvalitetsbeviset Blått Flagg 2020. Sjekk hvilke som er med på listen i år..

Aftenposten - 02 juni 20 kl. 18:09

Fraråder bading på grunn av kloakkutslipp

Oslo kommune fraråder bading på de populære Strendene i Hvervenbukta på grunn av et heller illeluktende utslipp..

Dagbladet - 23 mai 20 kl. 21:06

Frykter strandkaos

Det blir varmere i Europa. Nå frykter flere land at det blir kaos på Strendene, og at viruset igjen får en oppsving..

P4 - 15 mai 20 kl. 21:27

Portugals strender åpner igjen

Strendene i Portugal åpnes igjen fra 6. juni. Det opplyser statsminister Antonio Costa.

NRK - 15 mai 20 kl. 21:24

Strendene i Portugal skal åpne

Fra 6. juni kan portugisere igjen gå på stranden, sier statsminister Antonio Costa. Grupper må holde 1,5 meters avstand til andre, og sport eller lek er ikke lov.

VG - 06 mai 20 kl. 13:16

Australia: Her kan du hverken sole deg eller stå stille

SYDNEY (VG) Etter at alle Strendene var stengt i flere uker, er nå blant annet verdensberømte Bondi Beach åpnet – men det er ikke lov til å sole seg eller stå stille på stranden..

NRK - 28 april 20 kl. 02:36

New South Wales letter på tiltak

I Australia løser delstaten New South Wales opp noen av restriksjonene som er innført for å motvirke spredningen av koronaviruset. Strendene åpnes opp for de lokale, og fra fredag kan to personer besøke en annen husholdning sammen, ifølge Reuters..

Aftenposten - 27 april 20 kl. 22:11

Fylkesmannen overlater plastpelletsmysterium til politiet

Store mengder plastpellets ligger spredt på Strendene på begge sider av Oslofjorden, men Fylkesmannen greier ikke å finne synderen. Nå overtar politiet..

NRK - 26 april 20 kl. 17:15

Rolege gater lokkar ville dyr

Mindre menneskeleg aktivitet gjer at ville dyr finn vegen til gatene. I ulike delar av verda har dyr som puma, ulv og villsvin vorte observerte, og på Strendene i Thailand har fleire trua havskjelpadder komme for å legge egg..

VG - 15 april 20 kl. 11:34

Gled deg til sommeren: Her er 15 fine strender i Norge

Myk korallsand, turkis hav og sol fra klar himmel. Vi snakker ikke om Syden, men om Norge. Ingen trenger å være lei seg for at det ikke blir noe sydenferie i år.

NRK - 13 april 20 kl. 09:59

Avstandsregler på Strendene også

Spania varsler at reglene om å holde avstand til hverandre skal fortsette, også på landets strender, når nedstengningen avsluttes. Den spanske regjeringen innførte strenge nedstengningstiltak 14. mars for å bekjempe koronapandemien..

NRK - 09 mars 20 kl. 06:05

Halvpartene av Strendene truet

Om lag halvparten av verdens sandstrender står i fare for å erodere bort helt eller delvis på grunn av klimaendringer og stigende havnivå. Det kommer frem i en ny studie publisert i tidsskriftet Nature Climate Change..

Dagbladet - 31 des. 19 kl. 18:34

Fanget på Strendene

Tusenvis har flyktet ned på Strendene øst i Australia. Der er de fanget til hjelpen kommer sjøveien..

Aftenposten - 21 feb. 20 kl. 10:00

Strendene på Kreta er lekre. Men hvorfor ikke teste en 2000-meterstopp?

Det finnes mer enn 50 av dem på øya..

Aftenposten - 01 jan. 20 kl. 07:08

Australia setter inn militæret for å hjelpe brannrammede

Australske myndigheter setter inn militærskip og fly for å avhjelpe områder som er herjet av skogbrann og som har tvunget folk til å søke tilflukt på Strendene..

NRK - 01 jan. 20 kl. 06:42

Australia setter inn militæret

Australske myndigheter setter inn militærskip og fly for å hjelpe områder som er herjet av skogbrann der folk har måttet søke tilflukt på Strendene. Flere byer og tettsteder langs den sørøstlige kysten av Australia var onsdag fremdeles isolert..

Aftenposten - 31 des. 19 kl. 07:14

Tusener brannevakuert til strender sør i Australia

To er bekreftet døde og fem er savnet samtidig som tusenvis er evakuert til Strendene på grunn av skogbrannene langs den sørøstlige kysten av Australia..

P4 - 18 nov. 19 kl. 16:36

Folk kaster mye rart i do

Kaster du våtservietter og Q-tips i do, kan de ende opp på en strand nær deg. Mye av søpla som plukkes fra Strendene kommer fra nemlig fra toalettet. Folk kaster også blant annet snus, tamponger og kondomer i do.

Aftenposten - 28 juli 19 kl. 20:35

Været gjør helomvending. Men er sommeren over?

Hetebølgen inntok Norge, Strendene ble tettpakket og badeplassene hyppig brukt. Nå skal temperaturene stupe..

P4 - 21 juli 19 kl. 17:27

Strengere alkoholregler på Mallorca

Byen Palma på Mallorca har innført nye og strengere regler for å slå ned på utagerende fyll. Myndighetene på den spanske ferieøya har sett seg lei av turister som fester, drikker og bråker langs Strendene. Nå innføres bøter for kjøp av alkohol og overstadig beruselse.

Aftenposten - 06 juni 19 kl. 13:36

Han var 17 år, fotballstjerne og jobbet for Norges mektigste skipsreder. Men det han så på Strendene i Normandie, endret alt.

OSMANVILLE/ VILLONS-LES-BUISSONS (Aftenposten): Da D-dagen ble markert for fem år siden, var syv norske krigsveteraner til stede. Nå er Trygve Hansen (97) alene tilbake..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt