Streik

Wednesday, 22 March, 14:06

Nyheter om Streik

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 15 feb 23 kl. 12:45

I morgen kan det bli Streik i flere barnehager

Fra torsdag kan det bli Streik i seks private barnehager. Disse er i ulike deler av Norge.Nederst i saken kan du se om det kan bli Streik i din barnehage.

NRK - 24 feb 23 kl. 15:11

Det kan bli Streik for redningsmannskaper i Norsk Luftambulanse

Arbeidstakerorganisasjonen Parat møter NHO Luftfart til mekling mandag. Om de ikke blir enige, går redningsmannskaper i Norsk Luftambulanse ut i Streik. Det var i midten av desember i fjor det ble brudd i forhandlingene mellom redningsmannskapene i Norsk Luftambulanse helikopter og NHO Luftfart.

Klartale - 16 feb 23 kl. 08:43

Streik i flere barnehager

Det er Streik i seks barnehager. Til sammen 42 personer Streiker. Meglingen førte ikke fram natt til torsdag.

NRK - 15 feb 23 kl. 09:54

Kan bli Streik i private barnehager torsdag

Det er nok en gang uenighet om pensjon i private barnehager. Hvis ikke meklinga fører fram, blir det Streik fra 16. februar, ifølge Fagforbundet som møter NHO til mekling i dag 15.

NRK - 11 mar 23 kl. 16:16

Varsler Streik på tyske flyplasser mandag

Det kan bli lange køer og forsinkelser når sikkerhetspersonell går ut i Streik på flyplasser i Berlin, Hamburg, Hanover og Bremen mandag. Det er fagforbundet Verdi som tar sine medlemmer ut i Streik. Årsaken er en uoverensstemmelse som har pågått i årevis og som handler om ulempesatser for blant annet kvelds- og helgearbeid..

NRK - 27 feb 23 kl. 10:10

To flyplasser i Tyskland rammet av Streik

Over 370 flyginger på flyplassene i Köln og Düsseldorf er mandag innstilt som følge av Streik. Det er sikkerhetspersonell som står bak éndags-Streiken. Fagforeningene krever at de ansatte får en lønnsøkning på 10,5 prosent og har avslått tilbudet fra arbeidsgiver om en lønnsøkning på 5 prosent.

NRK - 18 mar 23 kl. 04:01

Streik stanser luftambulanse

Streik blant redningsmenn gjør at luftambulanse-tjenestens helikopter blir satt på bakken flere steder i landet. I neste uke vil 4 av 14 helikopter være ute av drift dersom Streiken vedvarer. Konflikten dreier seg om lønnskrav og rett til vedlikeholdstrening for mannskapet.

NRK - 15 mar 23 kl. 18:32

Politisk Streik stanser kollektivtrafikken i Oslo

Torsdag ettermiddag er det varslet full stans på flere av linjene til Ruter, når de ansatte vil gå ut i et kvarters politisk Streik. Oslo Sporveiers Arbeiderforening vil Streike mellom klokken 15.30 og 15.

Klartale - 30 dec 22 kl. 06:00

Disse sakene preget Norge i 2022

Januar:1. januar: En 28 år gammel mann blir drept med kniv i Haugesund. To menn tidlig i 20-årene blir siktet i saken.

NRK - 14 mar 23 kl. 12:05

Flere hundre industriarbeidere ut i Streik

Opp mot 500 personer fra rundt 20 bedrifter i Raufoss Industripark gjennomfører tirsdag formiddag en politisk Streik mot høye strømpriser. – Dette er et virkemiddel vi sjelden bruker, men som vi føler vi i desperasjon nå må bruke, sier leder i fellesforbundets Raufoss Jern- og Metallarbeiderforening, Bjørn Sigurd Svingen. Bedriftene fra industriparken gikk ut portene samlet og videre til et torgmøte i Raufoss sentrum.

NRK - 13 mar 23 kl. 11:48

Tusenvis av leger i Streik i Storbritannia

Flere tusen britiske leger gikk mandag ut i en tredagers Streik med krav om økt lønn. Det skjer samme uke som lærere, togansatte og embetsmenn Streiker. Legene Streiker fordi de mener lønnen de siste årene ikke har økt i tråd med inflasjonen i Storbritannia, og at de derfor har hatt et lønnskutt på 26 prosent siden 2008.

NRK - 03 mar 23 kl. 19:57

Kollektivtrafikken i Oslo stanser på grunn av Streik 16. mars

Det blir 15 minutter med politisk Streik blant førere av trikk, T-bane og buss i Oslo den 16. mars. Bakgrunnen er en protest mot dårlig strømpolitikk.

NRK - 17 timer siden

500.000 skolebarn rammet av Streik i Los Angeles

Rundt en halv million skolebarn gikk glipp av undervisningen da offentlig skoleansatte i storbyen Los Angeles startet en tre dager lang Streikeaksjon tirsdag. Titusenvis av skolebussjåfører, kantinearbeidere, spesialpedagoger og andre ansatte i USAs nest største skoledistrikt har lagt ned arbeidet. De er de mest lavtlønte ved byens offentlige skoler og Streiker i protest mot det de beskriver som «fattigdomslønninger».

NRK - I førrgår: 03:51

TogStreik i Finland, alle tog står

I Finland stanset alle passasjertog ved midnatt natt til mandag på grunn av Streik. I helgen har jernbaneforbundet RAU og arbeidsgiverne forhandlet om en ny lønnsavtale, uten å bli enige, skriver YLE. Ifølge fagforeningen er lokomotivførernes hviletidsbestemmelser sentralt i uenigheten.

NRK - 18 mar 23 kl. 07:41

Søppelet flyt i Paris etter Streik

Søppel hopar seg opp på fortaua i Paris. Rundt 10.000 tonn med søppel er ikkje henta, ifølgje bystyresmaktene.

NRK - 18 mar 23 kl. 06:13

Truer med å Streikelamme Heathrow i påsken

Vel 1400 sikkerhetsvakter på London-flyplassen Heathrow varsler Streik i 10 dager fra 31. mars på grunn av uenighet om lønn, skriver Sky News. Streiken vil ifølge sikkerhetsvaktenes fagforening Unite bety store forsinkelser i påsken.

VG - 21 feb 23 kl. 01:35

Helsepersonell planlegger omfattende Streik i England

Hundretusener planlagte operasjoner står i fare for å bli avlyst i England. Leger varsler en 72 timers Streik..

E24 - 20 feb 23 kl. 21:18

LO truer med Streik: – Det blir en tøff vår

Lederne i de to største og mektigste forbundene i LO tar et generaloppgjør med lederlønnsgalopp og truer med Streik, fordi deres medlemmer i fjor ble de store lønnstaperne..

NRK - 20 feb 23 kl. 16:40

Lederne i de to største forbundene i LO truer med Streik

Fellesforbundet og Fagforbundet mener deres medlemmer ble de store lønnstaperne i fjor. Nå truer de med Streik før vårens lønnsoppgjør. Eggum sier at lønnskravet kan bli mellom 4,8 og 5,4 prosent denne våren, noe han mener vil gi økt reallønn og sørge for at bedriftene ikke taper konkurranseevne mot utlandet.

VG - 20 feb 23 kl. 15:40

LO truer med Streik: - Det blir en tøff vår

Lederne i de to største og mektigste forbundene i LO tar et generaloppgjør med lederlønnsgalopp og truer med Streik, fordi deres medlemmer i fjor ble de store lønnstaperne..

NRK - 17 mar 23 kl. 03:36

89.000 rammet av tysk flyplasStreik

Det er Streik på flyplassene i Düsseldorf, Köln, Stuttgart og Karlsruhe fredag, og 681 flygninger blir innstilt. Rundt 89.000 passasjerer blir rammet, ifølge de tyske flyplassenes interesseorganisasjon ADV.

NRK - 20 feb 23 kl. 07:40

Streik i Politisk kvarter

Tema i Politisk kvarter måndag er om Streik lønner seg for arbeidstakarane og kva vi kan vente oss når Teknisk Beregningsutvalg legg fram sin foreløpige rapport i dag..

Dagbladet - 16 mar 23 kl. 10:17

- Først kom corona, nå kommer pesten

Paris' gater fylles opp av søppel på grunn av Streik. - Jeg er redd rottene snart vil komme, sier Caroline Chesnay..

NRK - 16 mar 23 kl. 07:53

Streikar etter togulukke i Hellas

Torsdag går arbeidarar i Hellas ut i ei 24 timar lang Streik i protest mot problema som ligg bak togulukka som kravde 57 liv i februar. Det er også varsla demonstrasjonar i fleire byar. Streiken vil blant anna ramme fly- og ferjetrafikken til og frå landet, melder AFP.

NRK - 15 mar 23 kl. 18:38

StorStreik i Storbritannia

Hundretusenvis av britiske arbeidere la onsdag ned arbeidet i protest mot finansminister Jeremy Hunts forslag til statsbudsjett. Alt fra leger og sykepleiere til lærere, akademikere, togførere og BBC-journalister sluttet opp om onsdagens Streik, med krav om lønnsvekst i takt med inflasjonen, styrkede pensjonsrettigheter og sikkerhet for jobbene. Streiken førte blant annet til full stans på T-banen i London, og 130.

NRK - 15 mar 23 kl. 10:55

JournalistStreik i Hellas etter togulukke

Greske journalistar har gått ut i Streik og krev full gransking av togulukka som kravde 57 menneskeliv i februar. Streiken starta ved midnatt natt til onsdag, og varer i eitt døgn. Det kjem difor ikkje aviser på torsdag, og radio og TV sender reprisar, dokumentarar, musikk eller filmar..

NRK - 17 feb 23 kl. 07:20

Tyskland: Streik ved sju flyplasser

Fredag er det Streik på sju tyske flyplasser. Blant annet rammes knutepunktene Frankfurt og München. Over 300.

NRK - 16 feb 23 kl. 02:27

Streik i ideelle og private barnehager

42 ansatte i ideelle og private barnehager i Trondheim, Drøbak, Oslo, Asker, Stord og Stavanger går torsdag ut i Streik. Ifølge Fagforbundet tas det første Streikeuttaket ut fra arbeidstidens begynnelse. Meklingen startet onsdag etter brudd i forhandlingene i januar.

NRK - 12 mar 23 kl. 19:03

Søpla tårner seg opp i Streikerammede Paris

Tusenvis av tonn med søppel har hopet seg opp i den franske hovedstaden etter en uke med Streik. De Streikende arbeiderne protesterer mot myndighetenes planer om å heve pensjonsalderen i Frankrike fra 62 til 64 år. Senatet stemte torsdag for forslaget.

NRK - 12 mar 23 kl. 17:51

Norwegian rammes av tysk storStreik

Passasjerer som mandag skal fly med Norwegian fra Hamburg eller Berlin, rammes av storStreik blant sikkerhetspersonell på tyske flyplasser. Mandag er det varslet Streik blant sikkerhetspersonell på flyplasser i Berlin, Hamburg, Hanover og Bremen. Norwegians flytrafikk berøres av Streiken, opplyser flyselskapet til Dagbladet..

NRK - 15 feb 23 kl. 17:40

Streik stenger flyplassen i München

Flyplassen i München blir stengt fredag på grunn av en Streik blant de ansatte..

NRK - 15 feb 23 kl. 03:14

Flyplass-Streik i Tyskland fredag

Fagorganiserte i tyske Verdi går ut i Streik ved flere flyplasser fredag. Frankfurt og München, to av Europas travleste flyplasser, er blant dem som rammes. Også ved flyplassene i Hamburg, Stuttgart, Dortmund, Hannover og Bremen vil sikkerhets- og bakkehåndteringsarbeidere Streike.

NRK - 08 mar 23 kl. 14:49

Nye sammenstøt mellom politi og demonstanter i Hellas

Gresk politi bruker tåregass mot demonstranter i Athen onsdag, etter at noen av demonstrantene har kastet stein og bensinbomber. Det melder Reuters. Rundt 50.

NRK - 08 mar 23 kl. 12:22

23.000 demonstrerte i Athen

Rundt 23.000 personer demonstrerte i Hellas' hovedstad Athen onsdag, opplyser gresk politi. Demonstrantene viste sinne over landets verste togulykke i forrige uke, der 57 personer omkom.

NRK - 08 mar 23 kl. 12:22

Gresk politi: 50.000 demonstrerer i Athen

Rundt 50.000 personer demonstrerer i Hellas' hovedstad Athen onsdag, opplyser gresk politi. Det skriver AFP.

Klartale - 06 mar 23 kl. 12:50

Store protester i Hellas etter ulykke med 57 døde

I Hellas har det vært store protester. I Aten demonstrerte 12.000 mennesker søndag.

Klartale - 13 jan 23 kl. 06:00

Syke folk får ikke hjelp

Sykehusene i Storbritannia sliter. Folk er syke. Men det er for lite plass på sykehusene.

NRK - 05 feb 23 kl. 21:41

Britiske helsearbeidere før tidenes Streik: – Ingen vil snakke med oss

Mandag går britiske helsearbeidere ut i tidenes største Streik. Myndighetene stiller ikke opp som motpart, hevder fagforeningene. Tusenvis av sykepleiere og ambulansearbeidere går ut i gatene i det som skal være den største britiske helseStreiken i historien.

NRK - 02 mar 23 kl. 05:23

Greske jernbanearbeidere går ut i Streik

Det greske fagforbundet for jernbanearbeidere har varslet en 24-timersStreik torsdag som følge av togkollisjonen som tok livet av over 40 personer. Streiken er for å protestere blant annet mot at jernbanenettet har blitt neglisjert av flere påfølgende regjeringer, melder den greske avisen Kathimerini. Ifølge avisen vil det ikke gå noen tog i Hellas torsdag.

NRK - 10 jan 23 kl. 16:40

Britisk Streikeforslag får hard kritikk fra fagbevegelsen

Britiske fagforbund misliker at regjeringen vil innføre en minstestandard på offentlige tjenester slik at ansatte blir tvunget til å jobbe under Streik. Ifølge Downing Street kommer enkelte ansatte i offentlig sektor til å bli tvunget til jobbe under en Streik, melder BBC. Ordningen er ment å gjelde ambulansemannskap, brannmenn og jernbanearbeidere, slik at de kan tilby grunnleggende tjenester også under en Streik.

VG - 28 feb 23 kl. 16:52

Parat: Streik i Norsk Luftambulanse fra søndag

Et flertall av medlemmene i Parat har sagt nei til et forhandlingsforslag det var enighet om med NHO..

NRK - 28 feb 23 kl. 16:46

Parat: Streik i Norsk Luftambulanse fra søndag

Meklingsdelegasjonene til Parat og NHO Luftfart ble i natt enige om å sende forhandlingsforslaget på uravstemning. Et flertall av medlemmene, blant redningsmenn i Norsk Luftambulanse helikopter, har sagt nei til det fremlagte forslaget, heter det i en pressemelding..

Aftenposten - 28 feb 23 kl. 15:28

Lærere trenger et nytt lønnssystem

Kristin Clemet stiller spørsmål i Aftenposten om lærerne trenger en ny Streik eller en ny strategi..

NRK - 28 feb 23 kl. 09:40

Sri Lanka innfører Streikeforbud før storStreik

Den srilankiske regjeringen forbyr Streik i flere nøkkelsektorer. Det skjer dagen før en planlagt storStreik i protest mot høye skatter og utgifter. Misnøyen har økt med president Ranil Wickremesinghe over kutt i pengebruken og skatteøkninger.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com