Straff

Thursday, 30 June, 08:54

Nyheter om Straff

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 02 jun 22 kl. 19:38

Mann slipper Straff for overgrep mot mindreårig niese

En 59 år gammel mann slipper Straff for overgrep mot sin niese da Gulating lagmannsrett anser saken som foreldet. Han ble dømt for overgrep mot en annen niese. Mannen var tiltalt for overgrep mot to av sine nieser.

NRK - 11 timer siden

R. Kelly dømt til 30 års fengsel for menneskehandel og overgrep

Artisten R. Kelly er dømt til 30 års fengsel for menneskehandel og seksuelle overgrep, melder nyheitsbyrået Reuters. 55-åringen vart i fjor funne skuldig, men har venta i over sju månader på Straffa.

NRK - 21 timer siden

Alle på brua til «Helge Ingstad» handla uaktsomt

Det meiner Riksadvokaten. I går vart det kjend at Forsvarsdepartementet får ti millionar kroner i føretaksStraff etter fregattkollisjonen i 2018. I sin konklusjon skriv Riksadvokaten at det er grunnlag for personleg Straff til navigatøren som hadde ansvaret om bord, men at og "brobesetningens samlede atferd må karakteriseres som uaktsom".

NRK - I førrgår: 05:18

Ghislaine Maxwell får dommen tirsdag

30. april ble det klart at Ghislaine Maxwells dom for å ha medvirket til en rekke overgrep mot jenter helt ned i 14-årsalderen, ble stående etter at en domstol i New York har avvist anken hennes. Men det er først i dag, tirsdag, at det blir kjent hvor lang Straff hun får.

VG - I førrgår: 17:16

«Paradise Hotel»-vinner Markus Grønberg dømt for voldtekt: - Dypt skuffet

Markus Nikolai Grønberg (23) anket etter at han i tingretten ble dømt til over fire år fengsel for voldtekt av en mindreårig jente. Nå har lagmannsretten dømt han til samme Straff..

Klartale - 24 maj 22 kl. 16:15

Hva vil USA gjøre for å få henne fri?

17. februar ble Brittney Griner pågrepet på flyplassen i Moskva i Russland. Basketball-spilleren fra USA har vært i fengsel siden.

Klartale - 24 maj 22 kl. 14:55

20 prosent flere folk ble Straffet med døden

2021 var et år hvor mange ble henrettet. Det er folk som er dømt til døden som Straff.Minst 579 personer ble drept som følge av loven.

Klartale - 24 jun 22 kl. 11:00

Forslaget skal forby homoterapi

Homoterapi blir også kalt «konverterings-terapi». Det er behandlinger med mål om å endre personers seksuelle orientering. Det er en omstridt behandling.

NRK - 23 jun 22 kl. 13:12

Aktor vil ha skjerpet Straff etter Prinsdal-drapet

Aktor ber om 15 års fengsel for 22-åringen som er tiltalt for drapet på en ung mann i Prinsdal i januar 2020. I tingretten ble han dømt til 13 års fengsel for drap og grov kroppsskade på 21 år gamle Halil Kara utenfor Prinsdal Grill. For en 23-åring som i tingretten ble dømt til 11 års fengsel for medvirkning, har aktor lagt ned påstand om fengsel i 14 år.

VG - 22 jun 22 kl. 10:50

Straff er et sidespor

Men surrogati bør forbli ulovlig i Norge..

Aftenposten - 21 jun 22 kl. 20:15

Er barneministeren opptatt av å gjøre det beste for barn i Norge? Det virker ikke sånn.

Å legge opp til en debatt om Straff og avskilting av foreldre er definitivt ikke veien å gå..

NRK - 21 jun 22 kl. 13:38

To års fengsel for grov vold

Tingretten ga en oslomann strengere Straff enn påtalemyndigheten ba om, etter grov mishandling av sin tidligere kjæreste. Dommen ble to års fengsel, mens aktor ba om halvannet år. Volden likner på drapsforsøk, mener flertallet blant dommerne.

NRK - 20 jun 22 kl. 10:43

Den overgrepsdømte mora i Alvdal-saken blir ikke prøveløslatt

Oslo tingrett har bestemt at den overgrepsdømte mora i Alvdal-saken ikke blir prøveløslatt. Rettens avgjørelse er basert på at det fortsatt er fare for gjentakelse av alvorlige seksuallovbrudd. Kvinna ble i 2011 dømt til en tidsbestemt Straff på 15 år for langvarige seksuelle overgrep mot sine to yngste barn og to nabobarn i Alvdal i Nord-Østerdal..

NRK - 16 jun 22 kl. 17:57

Lagmannsretten hevet Straff etter machete-angrep

Lagmannsretten har hevet Straffen fra seks til åtte års fengsel for 27-åringen som i mars ble dømt for machete-angrep mot to menn i Tromsø i august i fjor. Mannen sto tiltalt for to drapsforsøk, men ble bare dømt for det ene tilfellet da saken i mars var oppe for Nord-Troms tingrett. Nå har Hålogaland lagmannsrett dømt mannen for begge drapsforsøkene.

NRK - 08 apr 22 kl. 16:14

Rusavhengig slepp Straff for brukardose

I ein dom mot ein rusavhengig person som hadde fire gram heroin til eige bruk har Høgsterett bestemt at vedkommande ikkje skal få noko Straff sjølv om handlinga var ulovleg. Det melder Høgsterett i ei pressemelding. " Den riktige reaksjonen i slike saker er etter Høyesteretts syn Straffutmålingsfrafall etter Straffeloven § 61.

NRK - 08 apr 22 kl. 16:14

Vil ikkje Straffe rusavhengige med brukardosar

I ein dom mot ein rusavhengig person som hadde fire gram heroin til eige bruk har Høgsterett bestemt at vedkommande ikkje skal få noko Straff sjølv om handlinga var ulovleg. Det betyr at domstolane må endre praksis slik at rusavhengige framover vil sleppe Straff når dei blir tatt med mindre enn fem gram heroin, amfetamin eller kokain til eigen bruk. " Dette innebærer at det ikke utmåles noen Straff, selv om handlingen er ulovlig", skriver Høgsterett i ei pressemelding.

NRK - 09 jun 22 kl. 14:41

Aktor ber om 9,5 år for overgriper i Tromsø

Mannen i 20-årene i Tromsø er funnet skyldig i å ha forgrepet seg på 13 barn, og for å ha utnyttet en ukrainsk flyktning til å skaffe seg seksuell omgang. Aktor, Trude Kvanli, mener det er hensiktsmessig at mannen dømmes til forvaring. Hun la ned påstand om en tidsbegrenset Straff på fengsel i ni år og seks måneder.

VG - 07 jun 22 kl. 05:22

Baneheia-saken: Jan Helge Andersen risikerer ny Straff

Dersom den nye Baneheia-etterforskningen ender med full frifinnelse for Viggo Kristiansen, kan politiet Straffeforfølge Jan Helge Andersen for drap og falske anklager..

E24 - 04 jun 22 kl. 17:01

EU i spagat mellom russisk Straff og matkrise

Mens en rekke sanksjoner Straffer den russiske økonomien, blokkerer Russland gass- og kornleveranser til Europa og Afrika. FN-sjefen varsler matkrise..

Klartale - 03 jun 22 kl. 08:31

Politiet pågrep mann etter at Millehaugen rømte

Politiet pågrep en mann i Oslo. Han kan hjulpet Stig Millehaugen. Politiet etterlyser mann som er dømt for to drapMillehaugen er dømt for to drap.

NRK - 02 jun 22 kl. 22:11

Flere politioperasjoner i søket etter Millehaugen

Politiet bekrefter til VG at der pågår flere politioperasjoner i søket etter Stig Millehaugen. – Vi har flere operasjoner gående og ønsker ikke å bekrefte noe mer konkret nå, opplyser politiinspektør Trude Maren Buanes i Oslo politidistrikt til VG rett før klokken 22 torsdag. Buanes er pressekontakt i saken som omhandler søket etter Millehaugen.

NRK - 02 jun 22 kl. 18:56

Ny Millehaugen-aksjon

Politiet aksjonerer torsdag kveld mot en bolig i Oslo. Etter det NRK får opplyst er aksjonen knyttet til jakten på ettersøkte Stig Millehaugen. Dobbeltdrapsdømte Millehaugen rømte etter permisjon fra Trondheim fengsel 1.

NRK - 02 maj 22 kl. 12:19

Dømt til sju års fengsel for knivstikking

Den 51 år gamle mannen som knivstakk en kvinne i Fagerheimgata i Oslo i august i fjor, er i Oslo tingrett dømt til fengsel i sju år. Kvinnen var et tilfeldig offer. Hun ble knivstukket gjentatte ganger, og hun fikk store indre blødninger.

NRK - 02 jun 22 kl. 07:22

VG: Millehaugen skal ha fløyet til Oslo

Dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen skal ha fløyet fra Trondheim til Oslo onsdag formiddag, ifølge anonyme kilder til VG. Millehaugen har vært etterlyst etter at han ikke returnerte til Trondheim fengsel etter permisjon onsdag. Verken politiet eller Avinor har villet bekrefte eller avkrefte om Millehaugen har reist fra Trondheim, skriver avisa videre.

NRK - 01 jun 22 kl. 18:28

Politiet etterlyser dobbeltdrapsdømt

Politiet leter etter dobbeltdrapsdømte Stig Millehaugen (53) etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel etter permisjon. Etter det NRK får opplyst, er det slått såkalt riksalarm hos politiet. Det vil si at Millehaugen erinternt etterlyst hos politiet i hele landet.

Klartale - 01 jun 22 kl. 12:24

Fotballspiller dømt for mishandling av katt

Et videoklipp der Kurt Zouma mishandler katten sin ble spredt. Etter det ble mange svært sinte på han.Den franske landslags-spilleren innrømmet Straffskyld i saken.

NRK - 01 jun 22 kl. 11:51

Fikk lavere Straff for drapsforsøk

En mann som i fjor ble dømt til 6,5 års fengsel for et drapsforsøk på Holmlia i Oslo får redusert Straffen sin. Lagmannsretten senker Straffen til fem år og ni måneder. De begrunner det blant annet med lang saksbehandlingstid.

NRK - 30 maj 22 kl. 15:13

Dømt for voldtekt av stedatter

En 39 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til seks år og seks måneders fengsel for grov voldtekt av barn under 14 år. Det er samme Straff han fikk i tingretten, skriver Stavanger Aftenblad. Mannen anket skyldspørsmålet, men møtte ikke opp da saken skulle behandles lagmannsretten.

NRK - 30 maj 22 kl. 06:36

Reineier må møte på nytt i retten

Mannen som fikk mildere Straff for fyllekjøring fordi han var reineier, må gjennom en ny rettssak. Politiet anket saken, og lagmannsretten har bestemt at den skal behandles på nytt i oktober. Det vakte oppsikt da Indre og Østre Finnmark tingrett brukte urfolksretten som argument i saken.

NRK - 26 maj 22 kl. 05:13

Twitter betaler milliardbeløp

Twitter har gått med på å betale 150 millioner dollar i Straff i et forlik over anklager om misbruk av brukerinformasjon. Søksmålet ble fremmet av det amerikanske justisdepartementet, som mener selskapet har handlet i strid med retningslinjene til konkurransemyndigheten FTC. Mer enn 140 millioner brukere ga mellom mai 2013 og september 2019 Twitter telefonnummer eller epostadresser for å styrke sikkerheten til kontoene sine med tofaktorautentisering, ifølge amerikanske myndigheter.

Aftenposten - 22 maj 22 kl. 12:57

Straff og nedtur for Hauger: – Bekmørkt

Det meste har gått galt for Dennis Hauger (19) i Formel 2-helgen i Barcelona..

VG - 22 maj 22 kl. 12:57

Straff og nedtur for Hauger: – Bekmørkt

Det meste har gått galt for Dennis Hauger (19) i Formel 2-helgen i Barcelona..

Aftenposten - 22 maj 22 kl. 12:57

Straff og nedtur for Hauger: – Jeg er irritert

Det meste har gått galt for Dennis Hauger (19) i Formel 2-helgen i Barcelona..

VG - 22 maj 22 kl. 12:57

Straff og nedtur for Hauger: – Jeg er irritert

Det meste har gått galt for Dennis Hauger (19) i Formel 2-helgen i Barcelona..

E24 - 19 maj 22 kl. 22:57

H&M må tilbakebetale 350 millioner etter å ha holdt igjen gavekort

Klesgiganten H&M skal ulovlig ha tilbakeholdt gavekort til en verdi av over 178 millioner kroner i New York, og må som Straff tilbakebetale nesten det dobbelte..

Klartale - 18 maj 22 kl. 10:30

Bråthen erkjente i retten Straffskyld for både drap og angrep

– Jeg erkjenner Straffskyld. For hele tiltalen, sa Espen Andersen Bråthen onsdag. Han hadde blitt spurt av Liv Synnøve Taralsrud om han erkjente Straffskyld for hele eller deler av tiltalen.

Klartale - 18 maj 22 kl. 10:30

Spilte opptak fra ofre i frykt under rettssaken etter Kongsberg-drapene

– Jeg erkjenner Straffskyld. For hele tiltalen, sa Espen Andersen Bråthen onsdag. Han hadde blitt spurt av Liv Synnøve Taralsrud om han erkjente Straffskyld for hele eller deler av tiltalen.

VG - 16 maj 22 kl. 08:47

Cezinando i retten: - Ser tilbake på det med anger

Kristoffer Cezinando Karlsen har erkjent at han var med på å stjele designmøbler for 380.000 kroner. Politiet har foreslått en Straff på 120 dager fengsel..

VG - 16 maj 22 kl. 08:47

Cezinando erkjenner luksustyverier: – Ser tilbake på det med anger

OSLO TINGRETT (VG) Kristoffer Cezinando Karlsen har erkjent at han var med på å stjele designmøbler for 380.000 kroner. Politiet har foreslått en Straff på 120 dager fengsel..

NRK - 13 maj 22 kl. 10:27

Anker dom for knivstikking

Statsadvokaten anker dommen mot 51-åringen som knivstakk en kvinne i Fagerheimgata i Oslo i august i fjor. Mannen ble i Oslo tingrett dømt til sju års fengsel for å ha knivstukket kvinnen gjentatte ganger. Hun var et tilfeldig offer og fikk store indre blødninger.

NRK - 08 apr 22 kl. 16:14

Høgsterett endrar praksis for brukardosar med narkotika

I ein dom mot ein rusavhengig person som hadde fire gram heroin til eige bruk har Høgsterett bestemt at vedkommande ikkje skal få noko Straff sjølv om handlinga var ulovleg. Dommen avklarar ny reaksjonspraksis når rusavhengige har mindre enn fem gram heroin, amfetamin eller kokain til eigen bruk, melder Høgsterett i ei pressemelding. " Den riktige reaksjonen i slike saker er etter Høyesteretts syn Straffutmålingsfrafall etter Straffeloven § 61.

Klartale - 09 maj 22 kl. 09:59

Norske havner er stengt for russiske skip

Forbudet er for flere typer skip som seiler under russisk flagg. Det gjelder blant annet skip på mer enn 500 tonn som blir brukt i internasjonal handel. Det gjelder også for noen yachter og fritidsfartøy, skriver regjeringen.

Aftenposten - 05 maj 22 kl. 12:40

Får ikke hevde de er billigst. Straffer også to av toppsjefene.

Forbrukertilsynet gir tre strømselskaper Straff for å ha brukt «udokumenterte billigstpåstander» i markedsføringen..

E24 - 05 maj 22 kl. 12:02

Milliongebyr til strømselskaper: Straffer også to av toppsjefene

Forbrukertilsynet gir tre strømselskaper Straff for å ha brukt «udokumenterte billigstpåstander» i markedsføringen..

Klartale - 04 maj 22 kl. 10:26

EU vil forby å medlemsland å kjøpe olje fra Russland

– I dag foreslår vi å forby all russisk olje i Europa. Det sa Ursula von der Leyen onsdag. Hun fikk applaus fra politikerne i Den europeiske union (EU).

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com