Strømpriser

Saturday, 01 October, 18:49

Nyheter om Strømpriser

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 19 sep 22 kl. 13:06

Folk gjør opprør mot dyr strøm

– Jeg nekter å betale strømregninga, sier Sascha Liberté. Andre må gjøre som de vil, men selv er han bestemt.Han står utenfor Stortinget.

Klartale - 01 aug 22 kl. 10:28

Regjeringen vurderer makspris på strøm

Det er to ulike varianter av makspris på strøm. Men begge disse har ulemper, sier statsminister Jonas Gahr Støre.I 2022 har strømprisen fortsatt vært dyr.

Klartale - 16 sep 22 kl. 08:39

Kaller inn til pressekonferanse om strømstøtte til næringslivet

Både private og bedrifter sliter med høye strømregninger. Nå har regjeringen laget en plan for hvordan de vil støtte næringslivet. Planen presenteres på en presse-konferanse.

NRK - 19 sep 22 kl. 12:30

Venstre: Regjeringen kan ikke vente på SV

Venstre-leder Guri Melby vil ha hastebehandling av forslagene om nye strømtiltak på Stortinget. Hun vil ikke vente på mulige forhandlinger mellom regjeringspartiene og deres foretrukne budsjettpartner SV. – Regjeringen bør prioritere folk og bedrifter over vennskapet sitt med SV.

NRK - 19 aug 22 kl. 10:41

Nye tall: Strømstøtten vil koste 41 milliarder i år

Nye beregninger fra Finansdepartementet viser at staten vil bruke 40,7 milliarder kroner på strømstøtte i 2022. Det er 18 milliarder mer enn de trodde i mai. − Dette viser at regjeringen har møtt strømkrisen med sterke tiltak.

NRK - 07 sep 22 kl. 00:05

Økonomiprofessor glad for høye Strømpriser

Samfunnsøkonom og professor, Victor D. Norman, mener Norge burde glede seg like mye over økte Strømpriser som høy oljepris. Han viser til at stat og kommune tjener så mye på dette at de kan kompensere strømkundene og likevel sitte igjen med gevinst..

NRK - 21 sep 22 kl. 14:23

NVE: Lavere Strømpriser og import til det Sør-Norge

Kraftproduksjonen i Sør-Norge er fortsatt svært lav for årstida, ifølge NVE. Det meldes om lavere Strømpriser og vedvarende nettoimport til det sørlige Norge. Ukeprisen i det sørlige Norge i forrige uke var 325 øre per kilowattime (kWh).

Aftenposten - 05 sep 22 kl. 07:23

Strømpriser i sør på nær 6 kroner mandag

Mandag blir det høyest Strømpriser i Sør-Norge. På det meste vil strømprisen i dette området ligge på 5,81 kroner per….

NRK - 02 sep 22 kl. 13:00

Makspris på 5,31 kroner per kWh for strøm lørdag

Lørdag blir det høyest Strømpriser i Sørvest-, Vest- og og Sørøst-Norge. Mellom klokken 19 og 20 vil strømprisen ligge på 5,31 kroner per kilowattime (kWh). Det viser foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool.

NRK - 28 aug 22 kl. 19:30

Østerrike vil at EU skal skille strøm- og gasspriser

Østerrike ber EU om å koble Strømpriser fra gasspriser for å hindre den i å stige ytterligere på grunn av ringvirkninger fra Ukraina-krigen. – Elektrisitetsprisene må ned. Vi kan ikke la Putin bestemme hver dag hva energiprisene skal være, sa statsministeren i Østerrike Karl Nehammer søndag.

NRK - 01 sep 22 kl. 14:50

Sør-Norge: Makspris 5,83 kroner fredag

Fredag blir det høyest Strømpriser i Sørvest-, Vest- og og Sørøst-Norge. Mellom klokken 8 og 9 på morgenen vil strømprisen der ligge på 5,83 kroner per kilowattime (kWh). Det viser foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool.

NRK - 15 sep 22 kl. 23:07

Kilder til NRK: Presenterer strømstøtte fredag

Regjeringens plan er å legge fram en ordning med strømstøtte til næringslivet fredag klokken 10, etter det NRK får opplyst. Det har de siste dagene pågått et intenst arbeid med å få på plass en ordning med støtte til norske bedrifter som er rammet av høye Strømpriser. Regjeringen, LO, NHO og Virke har vært involvert i arbeidet.

NRK - Igår: 11:31

EU-landene enige om krisetiltak for energimarkedet

EUs energiministre ble fredag enige om tre krisetiltak som skal dempe effekten av skyhøye Strømpriser. – Avtale! melder det tsjekkiske formannskapet på Twitter få timer etter at EU-landenes energiministre møttes til et ekstraordinært møte i Brussel.

NRK - 30 aug 22 kl. 09:55

Stortingsrepresentant krever at Sørvest-Norge får inntektene fra utenlandskablene

Stortingsrepresentant Marius Arion Nilsen (Frp) mener Sørvest-Norge må få ta del i kraftmilliardene som i dag havner hos Statkraft. – Sørlendingene har alle ulempene ved å være så tett knyttet til Europa, men vi får ingen av fordelene. Vi har høye Strømpriser, høyere nettleie og mindre kraftproduksjon på grunn av lav fyllingsgrad.

Klartale - 04 aug 22 kl. 14:22

Vedum lover mer i støtte til strøm

Strømmen er fortsatt dyr i Norge. Partiene i opposisjon på Stortinget vil presse regjeringen til en bedre ordning med støtte.Men nå lover finansministeren at det kommer.

NRK - 16 sep 22 kl. 10:01

Regjeringens strømordning vil treffe rundt 20.000 bedrifter og koster 3 milliarder kroner

Regjeringens strømordning vil treffe rundt 20.000 bedrifter og koster 3 milliarder kroner Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) legger fredag formiddag fram en pakke med tiltak som er rettet mot næringslivet som er rammet av høye strømutgifter. Pakken inneholder en rekke ulike elementer, som direkte støtte, lånegaranti og støtte til energitilskuddsordninger.

NRK - 15 sep 22 kl. 06:05

Øker pris på slakting etter høye strømutgifter

Høye Strømpriser fører til at matprodusenten Nortura i Tønsberg øker prisene på slakting. Konsernet har vanligvis årlige strømutgifter på 150 millioner kroner, men i år ligger regninga an til å bli 600 millioner kroner. Konsernsjef i Nortura, Anne Marit Panengstuen, mener det er på høy tid at regjeringen kommer med strømstøtte også til næringslivet..

VG - I førrgår: 13:10

Faktisk.no: Norske Strømpriser blant de laveste i Europa

Historisk er strømprisen uten sidestykke. Men sammenlignet med andre europeiske land, er strømmen fortsatt svært billig for norske husholdninger..

NRK - 10 aug 22 kl. 05:12

Skyhøye Strømpriser kan stenge alpinanlegg

Høye Strømpriser og fare for rasjonering kan bety kroken på døren for en rekke små og mellomstore skianlegg i Norge, skriver Dagens Næringsliv. I et skriv sendt til statsministeren, finansministeren og kulturministeren i forrige uke, etterlyser bransjeorganisasjonen Norske alpinanlegg og fjelldestinasjoner tiltak fra staten. Noen av de største kostnadene for et alpinanlegg er nemlig kunstsnøproduksjon, som krever store mengder strøm.

NRK - 12 sep 22 kl. 13:01

Makspris på 4,68 kroner per kWh for strøm tirsdag

Tirsdag blir det høyest Strømpriser i Vest-, Sørøst- og Sørvest-Norge. Mellom klokken 19 og 20 vil strømprisen der ligge på 4,68 kroner per kilowattime (kWh), skriver NTB. Det viser foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool..

NRK - 06 sep 22 kl. 13:09

Makspris på 5,45 kroner per kWh for strøm onsdag

Onsdag blir det høyest Strømpriser i Sørvest-, Vest- og og Sørøst-Norge. Mellom klokken 19 og 20 vil strømprisen der ligge på 5,45 kroner per kilowattime (kWh). Det viser foreløpige tall fra strømbørsen Nord Pool.

NRK - 18 sep 22 kl. 03:11

Johansen ber folk i Oslo være forberedt på krisetider

Oslos byrådsleder Raymond Johansen ber folk i Oslo om å forberede seg på krisetider. I et intervju med Aftenposten sier han at folk være forberedt på krisebudsjett og tøffe tiltak for å spare strøm. – Vi er på full fart inn i en dyrtid, med høyere Strømpriser, med økte matvarepriser og pumpepriser.

NRK - 16 sep 22 kl. 10:23

Reagerer på strømstøtten: – For tidlig å avslutte ordningen ved nyttår

Det har de siste dagene pågått et intenst arbeid med å få på plass en ordning med støtte til norske bedrifter som er rammet av høye Strømpriser. Fredag ble strømstøtteordningen presentert av næringsminister Jan Christian Vestre. Høyre er glad for at ordningen nå er på plass, men mener regjeringen er bakpå: – Det er for tidlig å avslutte ordningen allerede ved nyttår.

NRK - 16 sep 22 kl. 07:34

Støre om strøm

Det har de siste dagene pågått et intenst arbeid med å få på plass en ordning med støtte til norske bedrifter som er rammet av høye Strømpriser. Regjeringen presenterer en ordning med strømstøtte til næringslivet fredag klokken 10, etter det NRK får opplyst..

NRK - Igår: 12:00

Regjeringen foreslår å øke strømstøtten for september

Regjeringen foreslår som varslet å forsterke ordningen som skal hjelpe husholdninger med å håndtere rekordhøye Strømpriser. Fra september foreslås det at kompensasjonsnivået i ordningen økes fra 80 prosent til 90 prosent, skriver regjeringen i en pressemelding..

NRK - 17 aug 22 kl. 13:07

Ny strømprisrekord

Torsdag blir det høyest Strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokken 18 og 19 vil strømprisen der ligge på 5,89 kroner per kilowattime (kWh). Det viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool.

E24 - I førrgår: 12:24

Dale Fabrikker konkurs – skylder på høye Strømpriser

Datasenteret som drev i lokalene har flyttet virksomheten til Nord-Norge på grunn av de høye strømprisene..

NRK - 13 sep 22 kl. 11:24

Nedstenging av svensk atomreaktor forlenges til januar

Nedstengingen av en reaktor på kjernekraftverket Ringhals på den svenske vestkysten forlenges fram til slutten av januar. Det kan øke risikoen for strømbrudd. Reaktoren Ringhals 4 kunne ikke starte opp igjen etter sommerens vedlikehold fordi en viktig komponent gikk i stykker under oppstarten.

NRK - 31 jul 22 kl. 08:39

Slakter må betale åtte ganger mer i strøm

Kjøttselskapet Jens Eide ligger an til å betale nesten 10 millioner kroner for strøm i år, mot 1,5 millioner i fjor. Det rammer selskapet hardt. – Det er så respektløst av regjerende myndigheter at det ikke kan beskrives.

E24 - 10 aug 22 kl. 06:20

Skyhøye Strømpriser kan stenge alpinanlegg

Høye Strømpriser og fare for rasjonering kan bety kroken på døren for en rekke små og mellomstore skianlegg i Norge, skriver Dagens Næringsliv..

E24 - 09 aug 22 kl. 17:52

Tidligere sentralbanksjef mener tiden for lave Strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere Strømpriser i fremtiden..

Aftenposten - 09 aug 22 kl. 17:52

Tidligere sentralbanksjef mener tiden for lave Strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere Strømpriser i fremtiden..

NRK - 28 aug 22 kl. 13:19

Ny strømrekord i Sørvest-Norge

Mandag blir det høyest Strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokka 18 og 19 vil strømprisen der ligge på 8,22 kroner per kWh. Det viser foreløpige tall fra nettsidene til strømbørsen Nord Pool.

VG - 25 sep 22 kl. 10:08

Politikerne om strømskvis: Dette er de villige til å ofre

Politikerne våre må ta et valg, ifølge NVE-sjefen – skal vi bygge flere kraftverk i urørt natur, leve med høyere Strømpriser eller ofre klimamålene? Dette svarer politikerne..

Klartale - 12 aug 22 kl. 10:41

Mange småbedrifter er redd for å gå konkurs

SMB mener det haster med å få på plass en strømpakke til bedriftene. SBM er en organisasjon for bedrifter. De har gjort en undersøkelse.

Klartale - 28 jul 22 kl. 12:57

Strøm koster mer enn noen gang

Strøm er dyrt for tiden. Det koster mer å dusje, koke pasta og lade bilen.Men torsdag blir strømmen dyrere enn noen sinne.

NRK - 07 sep 22 kl. 18:38

Esa godkjenner klimakvote-kompensasjon

Esa godkjenner den norske klimakvote-kompensasjonen til kraftkrevende og konkurranseutsatt industri. Regjeringen måtte først jenke seg etter dyre krav. Esa, som er overvåkingsorganet for EØS-avtalen, har godkjent ordningen som skal hjelpe kraftkrevende og konkurranseutsatt industri, slik som produsenter av jern og stål.

E24 - 20 jul 22 kl. 20:35

Venter høye Strømpriser uavhengig av gassrør: – Dette kan bli stygt

Norske forbrukere må stålsette seg for høyere Strømpriser – uavhengig om gassen igjen vil strømme gjennom Nord Stream 1 i morgen, mener analytiker..

NRK - 21 sep 22 kl. 10:30

Finansbyråden: Liten tro på at Vedum blir frelser

– Vi foreslår kraftige grep for at vi fortsatt kan bygge byen vår. Stigende renter, enorme Strømpriser og høye materialkostnader, kan ikke ignoreres, for da blir fallet stort, sier finansbyråd Per Arne Larsen (V) som legger frem bybudsjettet på vegne av byrådet. Ifølge Larsen vil strømutgiftene for Bergen kommune øke med over en halv milliard kroner det neste året.

Aftenposten - 21 sep 22 kl. 09:15

Fem strømgrep bedriften din kan gjøre nå

Høye Strømpriser gjør at bedriftsledere må ta grep. Den beste starten er å skifte til et enkelt og prisgunstig digitalt….

Aftenposten - 03 aug 22 kl. 17:18

Statnett vil ha mer overføring av kraft og likere Strømpriser i nord og sør. SV og Sp er mot

Mer overføring av kraft og jevnere Strømpriser mellom nord og sør. Det blir resultatet om Statnett får det som de vil..

Klartale - 20 sep 22 kl. 08:37

Nordmenn er blitt mer positive til vindkraft på land

Flere blir mer og mer positiv til å bygge vindkraft på land. Nesten fire av ti sier ja til å bygge. Mens tre av ti sier nei.

NRK - 19 sep 22 kl. 15:09

Strømpris-konsekvenser skal kartlegges for universiteter og høyskoler

Universitets- og høgskolerådet (UHR) skal kartlegge hvilke økonomiske konsekvenser økte Strømpriser får for driften av universitets- og høyskolesektoren. Det skjer etter at flere institusjoner har alt uttrykt bekymring for prisnivået og konsekvensene av økte kostnader, opplyser rådet på sin hjemmeside. – Dagens prisnivå rammer også universitets- og høyskolesektoren, som får økte kostnader som følge av situasjonen.

VG - 19 sep 22 kl. 14:57

Ekspert om strøm-møtet: – Kan slå tilbake mot politikerne

Stortinget avbryter den møtefrie perioden for et krisemøte om skyhøye Strømpriser. Men ikke et eneste forslag blir vedtatt..

NRK - 19 sep 22 kl. 10:53

Aasland advarer foran krisemøtet om strøm

Mandag legger regjeringen fram sin plan for å motvirke energikrisen og galopperende Strømpriser i Norge. Det er ventet at opposisjonen stiller med over 80 forslag. Olje- og energiminister Terje Aasland advarer mot å vedta tiltak som øker offentlig pengebruk..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com