Strømmen

Thursday, 30 June, 09:01

Nyheter om Strømmen

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 25 maj 22 kl. 12:22

Norge kan få for lite strøm neste vinter

Ifølge Statnett er det mer risiko for strømforsyningen enn det pleier. Tirsdag meldte de om at det nå blir ekstra beredskap for å sikre strøm sør i Norge. Situasjonen er endret fra normal til stram.

Klartale - 15 jun 22 kl. 11:25

Nå kan du sjekke om du betaler for mye for strøm

Er du helt sikker på hvor du kjøper strøm? For mange i Norge er det bare blitt en vane å betale prisen det koster å bruke strøm. Noen har aldri byttet leverandør.

Klartale - 11 maj 22 kl. 08:24

Norge skal satse mye mer på havvind, sier Støre

Det er stor enighet om at Norge har behov for mer strøm i årene framover. Regjeringen ønsker at noe av denne skal komme fra havvind. De har tidligere sagt at de vil gjøre det lettere å bygge store anlegg med slik strøm i Norge.

Klartale - 15 jun 22 kl. 13:58

Aasland vil se på hvor de kan stoppe Strømmen på kalde dager

Tirsdag fikk Aasland råd om hva som bør bli gjort med strømnettet i Norge de neste årene. Da fikk han en rapport fra Strømnettutvalget. Aasland er olje- og energiminister.

NRK - 28 maj 22 kl. 08:27

Lørdag tjener strømkunder i Sør-Norge penger på Strømmen

Statens strømstøtte får uvanlige utslag lørdag. Kraftig prisfall gjør at kunder i Sør-Norge med markedspris, tjener penger på Strømmen fram til klokken 17. Det viser et regnestykke investeringsdirektør Robert Næss i Nordea har gjort, skriver E24.

NRK - Igår: 16:24

Haukeland satte beredskap etter strømbrudd

Haukeland sykehus satte tirsdag ettermidag grønn beredskap og kalte inn ekstra mannskap etter strømbruddet i Bergen i ettermiddag. 4300 strømkunder mistet Strømmen, også sykehuset ble rammet – Jeg kan bekrefte at vi ble rammet av strømbruddet og at det er satt i gang møter i beredskapsledelsen. Vi kartlegger omfanget og hvordan dette eventuelt påvirker driften, sier kommunikasjonsdirektør Erik Vigander til NRK.

Klartale - 19 maj 22 kl. 12:05

Strøm kan bli enda dyrere

Synes du strømregninga er dyr? Strømmen kan bli enda dyrere, mener direktoratet NVE. Det kan bli for lite strøm.

Klartale - 12 maj 22 kl. 12:00

Slik kan du spare penger

54 kroner. Det som kostet 1.000 kroner i april i fjor, koster nå 54 kroner mer.

Klartale - 25 maj 22 kl. 08:57

Én av åtte har måttet låne penger for å betale Strømmen

Vinteren var tøff for mange. Store deler av Sør-Norge har måttet betale mye penger for Strømmen. Nå viser ny undersøkelse at én av åtte måtte låne penger for å få betalt regninga.

Klartale - 19 apr 22 kl. 12:59

Ekspert sier det blir rekordhøy pris på strøm denne sommeren

– Prisene er normalt lavere på sommeren enn om vinteren. Det sier Tor Reier Lilleholt til avisa E24. Han er analyserer strømpriser.

NRK - 24 maj 22 kl. 10:24

Langvarige strømbrudd for halvparten av befolkningen

54 prosent av strømkundene her i landet opplevde langvarige strømbrudd i 2021. Samtidig var leveringspåliteligheten 99,987 prosent. Det kommer fram i statistikken fra Reguleringsmyndigheten for energi (RME) i Norges vassdrags- og energidirektorat.

NRK - 15 jun 22 kl. 17:25

Industrien kan skru av Strømmen

Olje- og energiminister Terje Aasland mener kraftkrevende bedrifter kan koble ut Strømmen i perioder. Direktør for Innovyn Norge, Nils Eirik Stamland, har også foreslått en liknende løsning der industrien kan få tilgang på kraft mot et løfte om å kutte Strømmen i krisesituasjoner..

E24 - 15 jun 22 kl. 06:16

Aasland foreslår å skru av Strømmen til bedrifter på kalde dager

Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) mener store bedrifter kan koble ut Strømmen i perioder for å spare forbrukerne for dyre investeringer i strømnettet..

Aftenposten - 22 jun 22 kl. 17:07

Prisforskjellen øker videre: 84 øre dyrere strøm i sørvest

Torsdag betaler strømkundene i Sørvest-Norge 84 øre kilowattimen mer for Strømmen enn kunder i Oslo og Bergen..

E24 - 22 jun 22 kl. 16:52

Prisforskjellen øker videre: 84 øre dyrere strøm i sørvest

Torsdag betaler strømkundene i Sørvest-Norge 84 øre kilowattimen mer for Strømmen enn kunder i Oslo og Bergen..

NRK - 30 maj 22 kl. 17:51

Nesten 1000 uten strøm i Trondheim

I følge Adresseavisen er 945 kunder fra Tensio uten strøm på Ila og Ilsvika i Trondheim. - Det har oppstått en feil i det elektriske nettet som har ført til avbrudd i strømforsyningen. Vi arbeider med saken og det er foreløpig usikkert når Strømmen vil være tilbake, står det på nettsiden til selskapet..

NRK - 29 maj 22 kl. 12:59

Strømprisen stiger Sør-Norge

Prisen på strøm i Sør-Norge fortsetter å stige etter en tre dagers «dipp» tidligere denne uka. Det viser tall fra kraftbørsen NordPool. I morgen vil Strømmen i snitt koste 1,74 kroner per kilowattime (kWh) i Oslo og Bergen før nettleie og avgifter.

E24 - 28 maj 22 kl. 07:23

Frem til klokken 17 tjener du penger på Strømmen i Sør-Norge

Statens strømstøtte får uvanlige utslag lørdag. Desto mer strøm kunder i Sør-Norge bruker frem til lørdag ettermiddag, jo lavere blir strømregningen for mai..

E24 - 28 maj 22 kl. 07:23

Frem til klokken 17 lørdag tjener du penger på Strømmen i Sør-Norge

Statens strømstøtte fikk uvanlige utslag lørdag. Desto mer strøm kunder i Sør-Norge brukte frem til klokken 17, jo lavere ble strømregningen for mai..

Klartale - 12 maj 22 kl. 07:00

Du må regne med å få mindre for pengene dine

Du går på jobb og tjener penger. Men viktige ting som mat, strøm, drivstoff og tjenester koster mer. Du må regne med å få mindre for lønna di.

Aftenposten - 23 jun 22 kl. 07:26

50 varmegrader og stadige strømbrudd. Er Irak i ferd med å koke over?

ISTANBUL (Aftenposten): Det politiske kaoset vil ingen ende ta. I mellomtiden mister folk Strømmen i kvelende hetebølger..

E24 - 21 jun 22 kl. 11:39

Regjeringen: En vanlig familie sparer over 17.000 kroner på strømstøtten i år

Uten støtte hadde en familie med et relativt vanlig forbruk betalt over 50.000 kroner for Strømmen i år, ifølge regjeringens beregninger..

Aftenposten - 28 maj 22 kl. 09:54

I dag tjener du penger på Strømmen i Sør-Norge

Statens strømstøtte får uvanlige utslag lørdag. Desto mer strøm kunder i Sør-Norge bruker de neste timene, jo lavere….

NRK - 10 apr 22 kl. 12:17

Store deler av Nigeria uten strøm i tre dager

For tredje dagen på rad er store deler av Nigeria uten strøm som følge av at landets strømnett har brutt sammen. Det er ikke første gang at det nasjonale strømnettet bryter sammen, og i april har det allerede skjedd to ganger. Myndighetene mener problemet skyldes vandalisme, men landets infrastruktur er også i svært dårlig stand.

Aftenposten - 07 jun 22 kl. 07:11

Aftenposten mener: Lav strømpris er ikke gratis

Strømmen er verdifull. Den kan ikke være for billig..

Aftenposten - 28 apr 22 kl. 10:33

Strømkrisen: – Et solcellepanel til under 1000 kroner sørger for Strømmen jeg trenger

– Jeg tenkte først at jeg skulle koble til Strømmen, men så ble det med tanken. Pål W..

NRK - 11 maj 22 kl. 08:30

Ukraina vil stenge gassledning fra Russland til Europa

Ukraina sier de vil stanse Strømmen av naturgass gjennom et transittpunkt, som leverer nesten en tredjedel av drivstoffet som ledes fra Russland til Europa. Ukrainas gassnettverk GTSOU har varslet det russisk statseide selskapet Gazprom at de vil stoppe Strømmen av gass til Europa via Sokhranivka-forbindelsen fra i dag, skriver BBC. Bakgrunnen er at GTSOU mener at russiske soldater har sendt gass til russisk-støttede separatistområder i Donbas-regionen.

NRK - 27 maj 22 kl. 17:31

Kyiv Independent: Strømmen tilbake i Kyiv-regionen

Områdene rundt Ukrainas hovedstad Kyiv har fått både strøm- og gasstilførselen tilbake, melder Kyiv Independent på Telegram. Mobildekningen er 76 prosent tilbake, skriver nyhetsstedet..

VG - 10 jun 22 kl. 11:51

SV utfordrer forsvarsministeren: – Vi kan ikke ha unge som lever i limbo

Flere partier kritiserer Forsvaret for å bruke for lang tid på sikkerhetsklareringer. Frp går imot Strømmen og mener rikets sikkerhet må komme først..

NRK - 09 jun 22 kl. 12:55

Frankrike etterforsker mulig dekkoperasjon på atomkraftverk

Franske myndigheter etterforsker påstander om at ansatte ved et eldre kjernekraftverk sørvest i landet dekket over flere alvorlige feil. En ingeniør ved Tricastin-kraftverket varslet politiet i oktober 2021 om at kjernekraftverket ikke hadde fortalt sikkerhetstilsynet ASN om hendelsene, eller forsøkt å tone dem kraftig ned. Blant annet skal det ha dreid seg om et uforklarlig tilfelle av overspenning ved en av reaktorene i 2017, og oversvømmelser på kraftverket året etter.

NRK - 05 maj 22 kl. 22:32

Kan bli dyrere strøm

Fredag vil spotprisen på strøm være i snitt 209,4 øre/kWh i Sør-Norge. Det er over 20 ganger dyrere enn prisen i Nord-Norge, der prisen vil være 10,9 øre/kWh. Og Strømmen kan bli dyrere.

NRK - 11 apr 22 kl. 19:16

Flere tusen uten strøm i Åsane og på Askøy

Rundt 3000 husstander i Åsane er rammet av et stort strømbrudd, melder BKK. Også på Askøy har rundt 1000 husstander mistet Strømmen, melder Norgesnett. Pressevakt i BKK, Rolf Sanne-Gundersen, sier de jobber med å løse problemet.

NRK - 25 mar 22 kl. 20:35

Lover Baltikum hjelp hvis Russland kutter Strømmen

Statnett og søsterbedriftene i Danmark, Sverige og Finland lover hjelp til de baltiske landene dersom Russland skulle kutte strømforsyningen deres. – I et slikt tilfelle vil landene behøve strøm fra det nordiske strømnettet. De baltiske landene har redusert importen av strøm fra Russland for ikke å risikere en alvorlig situasjon dersom de brått skulle bli koblet av det russiske nettet, skriver Fingrid.

E24 - 07 maj 22 kl. 20:45

Søndag har Sør-Norge igjen Nord-Europas dyreste strøm

For sjuende gang i år har Sør-Norge søndag den dyreste Strømmen i Nord-Europa. Det skjer til tross for at døgnprisen er den laveste på to uker..

VG - 07 maj 22 kl. 18:28

SMS-ropene om hjelp

Kjøleskapet er tomt, budsjettet er oppbrukt og strømregningen venter. «Hva skal vi gjøre, betale Strømmen eller sulte?».

NRK - 06 maj 22 kl. 23:03

Eksplosjon på aluminiumsverk på Husnes

Det har vært en eksplosjon ved Hydros aluminiumsverk på Husnes i Kvinnherad ved Haugesund fredag kveld, melder VG. – Det har vært en liten eksplosjon, med påfølgende røykutvikling på Husnes. Det har skjedd i en likeretter, en innretning som konverterer høyspentstrøm til strøm, som vi bruker på verket, forteller pressetalsperson Anders Vindegg til avisen.

NRK - 06 maj 22 kl. 19:33

Over 100 ganger dyrere strøm i sør natt til lørdag

I en time natt til lørdag koster Strømmen i Sør-Norge hundre ganger mer enn i Midt- og Nord-Norge – to øre i nord, og to kroner i sør. På det meste natt til lørdag er prisen 102 ganger høyere i sør enn i nord. Mellom klokken to og tre i natt er prisen på 1,96 øre kilowattimen i Midt- og Nord-Norge, mens den er 1,98 kroner kilowattimen i sør, melder E24..

E24 - 20 maj 22 kl. 10:53

Dragsuget

Følg pengene, heter det. Og da går Strømmen på helt lovlig vis ut av landet og til attraktive skatteparadis..

NRK - 18 mar 22 kl. 07:58

Vil ha makspris på strøm

Rødt-politiker Sofie Marhaug mener regjeringen nå må revurdere synet på makspris på strøm. – Vi mener at man må innføre en makspris på strøm på 35 øre, sammen med oppdekningsplikt og strengere eksportreguleringer med strengere krav til standen i kraftmagasinene. Konkurransedirektør Tina Søreide advarer mot negative konsekvensene.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

E24 - 27 apr 22 kl. 13:18

Strømprisen stiger til det dyreste i april

Strømmen blir dyrest på Østlandet torsdag, og havner over 2 kroner kilowattimen også ellers i Sør-Norge..

NRK - 10 maj 22 kl. 19:45

Ukraina bremser Strømmen av russisk gass til Europa

Ukraina vil redusere mengden av russisk gass som passerer landet på vei til Europa med en tredel, opplyser selskapet som kontrollerer nettet av rørledninger. Ifølge GTS gjør Russlands krigføring det umulig å inspisere rørledninger i enkelte områder av landet og sikre at gasstransporten er trygg, særlig i Luhansk-regionen i Øst-Ukraina. Tirsdag opplyste GTS på nettsiden sin at beslutningen vil innebære at rundt 32,6 millioner kubikkmeter gass per dag ikke vil nå sitt bestemmelsessted i Europa.

NRK - 15 mar 22 kl. 02:18

Strømmen tilbake i Tsjernobyl

Det er strøm igjen ved Tsjernobyl-kraftverket, etter at den mandag var nede, i følge det internasjonale atom-energibyrået IAEA. Meldingen om at Strømmen var borte mandag, kom tre dager etter at Ukraina sa til Det internasjonale atomenergibyrået IAEA, at de hadde mistet kontakten med kraftverket, som var åstedet for en verste atomkatastrofen i verden i 1986..

NRK - 22 mar 22 kl. 09:46

Strømmangel i Japan

Japans regjering advarer innbyggerne mot strømbrudd som følge av forrige ukes jordskjelv der flere kullfyrte kraftverk stanset. Myndighetene oppfordrer nå både husholdninger og bedrifter til å spare på Strømmen, til tross for at Tokyo-regionen nå opplever snø og kulde og behovet for oppvarming er stort. Fire mennesker omkom og over 230 ble skadd i jordskjelvet som rammet utenfor kysten av Fukushima i forrige uke.

NRK - 05 maj 22 kl. 19:35

Tilbakekaller Coop rullade med bringebær

Coop kaller tilbake «Coop rullade med bringebær» da produktet er merket med feil etikett «Svissrull». Produktet inneholder lupinmel, som er et allergen som da ikke er merket på ingredienslisten til produktet. Varen kan medføre helserisiko for personer med allergi, skriver Coop Norge i en pressemelding.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com