Stormflo

Sunday, 19 May, 03:43

Nyheter om Stormflo

VG - 05 feb 24 kl. 08:19

Uvær i California: - Ekstremt farlig

Kraftig regn og vind hamrer løs på den amerikanske delstaten. Myndighetene advarer om livsfarlig Stormflo flere steder..

NRK - 29 jan 24 kl. 15:55

Veien til Hammerfest sykehus er stengt

Det er meldt Stormflo, store bølger og kraftig vind i Hammerfest på mandag. Det var en risiko for at Fuglenesveien, særlig med Mollafjæra kunne bli stengt. På mandagsettermiddag ble veistrekningen til Hammerfest sykehus og Hammerfest lufthavn stengt på grunn av uværet..

VG - 22 jan 24 kl. 20:50

Krisestab i Mandal: - Spent på om alt kommer på en gang

Ismasser, Stormflo og høyvann - i Lindesnes kommune forbereder de seg på en trippel trussel..

NRK - 19 okt 23 kl. 18:37

Uvær skaper bekymring for land rundt Østersjøen

Det er ventet uvær i kystområder i Tyskland, Sverige og Danmark i helgen. Uværet kan blant annet føre til Stormflo og flom. Ifølge den tyske værtjenesten DWD er det ventet vindkast på opptil 30 meter i sekundet, skriver nyhetsbyrået DPA.

NRK - 22 dec 23 kl. 10:47

Stormflo i Danmark

Stormen Pia har i natt presset store mengder hav-vann ned gjennom Kattegat. Danmarks meteorologiske institutt har sendt ut et uvær-varsel for kyster og fjorder sør i Kattegat. De betegner været som veldig farlig.

NRK - 31 aug 23 kl. 05:03

Store skader etter "Idalia"

Etter å ha herjet Floridas vestkyst med vind og voldsomme regnbyger, svekket Idalia seg idet ekstremværet vendte seg mot Georgia og Carolina-delstatene. Stormen forlot Florida onsdag ettermiddag og dro videre til Georgia. Da var den nedgradert til en tropisk storm.

NRK - 29 aug 23 kl. 12:17

Storm oppgradert til orkan – evakuering ved Florida-kysten

Den tropiske stormen Idalia er tirsdag oppgradert til orkan, og det er utstedt varsel om Stormflo ved kysten av Mexicogolfen i Florida. Flere beboere evakueres. Stormvarslerne sier Idalia trolig kommer til å vokse til å bli en farlig og stor orkan tidlig onsdag.

NRK - 20 okt 23 kl. 09:14

Kastrup venter fleire kanselleringar på grunn av uvêr

Kastrup København lufthavn venter fleire forseinkingar og kanselleringar både fredag kveld og moglegvis laurdag som følge av uvêr, skriv flyplassen på sin eigen X/Twitter. Så langt er 71 av 750 planlagde tilkomster og avganger kansellert. Det er sendt ut farevarsel for meget farlig vêr ved den sørlege kysten i Danmark.

NRK - 19 okt 23 kl. 09:18

Danskebåten kansellerer avganger

Som følge av uværet med sterk vind og Stormflo i Danmark har ferjeselskapet Fjord Line innstilt avganger mellom Kristiansand og Hirtshals. Også Color Line følger situasjonen tett, skriver Dagbladet. Fjord Line har kansellert ferjeavgangen fra Hirtshals i Danmark til Kristiansand klokka 17.

VG - 04 sep 23 kl. 23:17

Ethan (10) satt åtte timer på en grein for å flykte fra flommen

Gutten berget livet, men faren er fortsatt savnet. Nå er tre bekreftet døde i en Stormflo som har rammet store deler av Spania..

NRK - 30 aug 23 kl. 23:38

"Idalia" er ikke lenger orkan

Amerikanske værmyndigheter kunngjorde onsdag kveld at ekstremværet «Idalia» har gått fra å være en orkan til å bli en tropisk storm. De advarer likevel mot risiko for flom, Stormflo og sterk vind. Idalia traff nordlige deler av Florida onsdag ettermiddag, men beveger seg nå mot delstaten Georgia med vindstyrke på over 100 kilometer i timen.

NRK - 30 aug 23 kl. 21:48

Orkanen Idalia: Trur ikkje South Carolina vil bli like ille som andre orkaner

Guvernøren i delstaten South Carolina i USA, Henry McMaster, trur ikkje orkanen «Idalia» vil ramma delstaten like hardt som tidlegare orkander, skriv CNN. – Men han vil bli øydeleggande, sa McMaster på ein pressekonferanse onsdag. Orkanen er venta å treffa den sørlege delen av delstaten seinare i natt.

NRK - 30 aug 23 kl. 18:41

USA: Ein kvart million heimar utan straum etter orkanen Idalia

Guvernøren i Florida i USA, Ron DeSantis, haldt onsdag kveld norsk tid ein pressekonferanse om herjingane til orkanen «Idalia». Ifølge guvernøren står over 263.000 husstander utan straum i delstaten, melder CNN.

NRK - 30 aug 23 kl. 08:15

Vindkast på 468 km/t kan ramme Florida

«Idalia» er klassifisert som en kategori 4-orkan, og nærmer seg kysten av Florida i USA. Når den treffer land kan vindhastigheten være på 130 meter i sekundet – noe som tilsvarer 468 kilometer i timen. I mange områder er folk bedt om å evakuere.

NRK - 30 aug 23 kl. 08:15

Vindkast på 200 km/t kan ramme Florida

«Idalia» ventes å bli en kategori 4-orkan, og den nærmer seg kysten av Florida i USA. Natt til onsdag ble vindhastigheten målt til 193 kilometer i timen. Det er ventet at de vil øke i styrke innen de treffer land.

NRK - 19 jun 23 kl. 00:08

Reuters: Ventet at Biden vil gi 600 millioner dollar til klimainvesteringer

Det er ventet at USAs president Joe Biden vil kunngjøre et tiltak for klimaprosjekter på rundt 600 millioner dollar under et besøk i Palo Alto i California mandag. Det tilsvarer rundt 6,3 milliarder norske kroner. Pengene skal investeres i kystsamfunn rundt om i landet, for å bekjempe klimaendringer, sier en ansatt i Det hvite hus som ikke ønsket å bli navngitt, skriver nyhetsbyrået Reuters.

NRK - 14 maj 23 kl. 08:21

Kraftig syklon har nådd kysten av Bangladesh og Myanmar

Flere hundre tusen er evakuert i forkant av syklonen Mochas ankomst. Nesten én million myanmarske rohingyaflyktninger bor i området som ventes å bli rammet. Det melder nyhetsbyrået AFP.

NRK - 23 okt 22 kl. 16:08

Orkanen Roslyn har slått inn over Mexicos stillehavskyst

Orkanen Roslyn traff søndag vestkysten av Mexico som en kategori 3-orkan. Det melder USAs nasjonale orkansenter NHC. Innbyggerne i området er dermed rammet av voldsom vind, kraftig Stormflo og muligheten for lokale oversvømmelser.

NRK - 29 sep 22 kl. 05:07

CNN: Stormflo på 5,5 meter i Fort Myers

Orkanen «Ian» er nedgradert i til en kategori 2-storm, men skademeldingene bare øker. Enorme regnmengder, Stormflo og kraftig vind har ført til omfattende skader, oversvømmelser, og strømbrudd for over 2 millioner husstander. De hardest rammede områdene har fått mer regn enn de normalt får på 2-3 måneder.

NRK - 11 nov 22 kl. 01:07

Fire døde i stormen «Nicole» i Florida

Minst fire mennesker har mistet livet da den tropiske stormen «Nicole» torsdag traff østkysten av Florida. Stormen fortsetter nordover gjennom Georgia og til Sør- og Nord-Carolina fredag. Uværet har ført til oversvømmelser, jordskred, strømbrudd og Stormflo.

NRK - 25 okt 22 kl. 14:55

Minst 24 døde hittil under syklon i Bangladesh

Minst 24 mennesker har mistet livet, og rundt 8 millioner er uten strøm etter at Bangladesh tirsdag ble rammet av syklonen Sitrang. Myndighetene opplyser at 10.000 boliger og 6.

NRK - 24 okt 22 kl. 10:24

Hundretusener evakueres i Bangladesh

Hundretusener av mennesker er i ferd med å evakueres i Bangladesh før en syklon treffer det lavtliggende landet. Syklonen Sitrang beregnes å treffe land tirsdag morgen, ifølge meteorologene. Det som bekymrer mest, er at en Stormflo på rundt tre meter skal legge områder med tre millioner mennesker under vann.

NRK - 04 okt 22 kl. 06:42

Mer enn en halv million orkanrammede husstander uten strøm i USA

Nesten en uke etter at orkanen Ian traff Florida, er mer enn en halv million husstander fortsatt uten strøm. Minst 78 mennesker er bekreftet omkommet av uværet, 71 i Florida, fire i North Carolina og tre på Cuba siden orkanen feide over den karibiske øya 27. september, og Florida en dag senere.

NRK - 01 okt 22 kl. 00:58

42 døde i orkanen «Ian» som har nådd Sør-Carolina

Orkanen «Ian» har nå beveget seg innover land i Sør-Carolina i USA. Vindstyrken er nå nede i kategori 1, men myndighetene advarer om livsfarlig Stormflo, oversvømmelser og fare for strømbrudd. Det er ifølge CNN så langt meldt om 42 døde da orkanen tidligere i uka herjet i delstaten Florida..

NRK - 30 sep 22 kl. 20:07

Biden: Orkanen «Ian» kan bli en av de verste i historien

USAs president Joe Biden sier i en tale fredag at han frykter ødeleggelsene etter orkanen «Ian» kan bli de verste i amerikansk historie. Han har gjort alle tilgjengelige grep for å redde liv, sa Biden, ifølge Reuters. – Vi begynner først nå å se omfanget av ødeleggelsene.

NRK - 29 sep 22 kl. 23:31

Orkanen «Ian» øker i styrke, truer Sør-Carolina

Orkanen «Ian» øker igjen i styrke idet den svinger ut over Atlanterhavet etter å ha krysset Florida, der den har etterlatt seg enorme ødeleggelser, melder CNN. Det er sendt ut farevarsel i delstatene Georgia, Sør- og Nord-Carolina. Det amerikanske orkansenteret har beregnet at orkanen vil treffe Sør-Carolina på fredag.

NRK - 29 sep 22 kl. 04:48

Stormflo på 3,6 meter i Florida

Florida-guvernør Ron DeSantis sier til CNN at Stormfloen som følge av orkanen «Ian» er oppe i 3,6 meter i flere områder i natt. DeSantis sier at han venter rapporter om omfattende skader fra store deler av delstaten i dagene framover..

Aftenposten - 28 sep 22 kl. 20:56

Orkanen Ian pisker opp Stormflo, vind og flom

Kraftig vind og regn rammet Florida onsdag da orkanen Ian la seg rett under den sterkeste kategorien 5, og truet med….

NRK - 08 mar 22 kl. 07:55

20 døde etter flom i Australia

Antall døde etter flommen som herjer Australias østkyst er oppe i 20. Tirsdag ble det som trolig er en mor og hennes sønn funnet i Sydney, melder AFP. Et voldsomt uvær med kraftig regn, vind og Stormflo har oversvømt hus, skylt vekk biler og fått bygninger til å kollapse de siste dagene – og ennå er det ikke over.

Aftenposten - 29 aug 21 kl. 20:20

Orkanen «Ida» har truffet land i USA med Stormflo og vindkast på 240 km/t

Vinder på 240 km/t og Stormflo på fem meter idet orkanen traff den amerikanske golfkysten..

NRK - 13 sep 21 kl. 21:46

Tropisk storm på veg mot Texas

Den tropiske stormen «Nicholas» er på veg langs kysten av Texas, og ser ut til å styrke seg før han kjem inn over land. Det er venta at stormen skal føre til flaum, farleg Stormflo og kraftige vindkast, ifølge USAs nasjonale orkansenter i Miami..

NRK - 28 aug 21 kl. 07:02

Orkanen Ida kan bli kategori-4

Folk i risikoområder i New Orleans hamstret fredag varer i påvente av orkanen Ida, som like før rammet vestspissen av Cuba på sin ferd mot vest. Orkanen ble en kategori 1-storm med vindstyrke på 33 sekundmeter da den feide i land på Isla de la Juventud og i Pinar del Rio-provinsen lengst sørvest på Cuba. Over 10.

NRK - 27 aug 21 kl. 05:20

Advarer mot tropisk storm

Den tropiske stormen «Ida» har rettet seg mot den amerikanske golfkysten. Det kan være en risiko for Stormflo, orkan og kraftig nedbør søndag og mandag. Spesielt langs kysten av Louisiana.

NRK - 22 aug 21 kl. 15:32

Henri svekt til tropisk storm

Uvêret Henri blei nedgradert frå orkan til tropisk storm før det er venta å treffe land på USAs austkyst seinare søndag, opplyser amerikanske meteorologar. Millionar av menneske i New England og på Long Island i New York førebur seg på Stormflo og andre overfløymingar, kraftig vind og straumbrot. Sjølv om uvêret er noko svekt, åtvarar meteorologane om kraftig nedbør og risikoen for auka vasstand medan Henri rasar over Atlanteren..

NRK - 21 aug 21 kl. 17:24

Orkan på vei mot USAs østkyst

Uværet Henri har styrket seg til en orkan på vei mot Long Island og det sørlige New England, varsler det amerikanske orkansenteret. Henri nådde lørdag en vindhastighet på opptil 33,5 meter i sekundet og ventes å holde seg på eller nær orkans styrke når den treffer land. Meteorologene mener uværet mest sannsynlig vil treffe land på Long Island her eller i Connecticut søndag ettermiddag.

NRK - 04 jul 21 kl. 07:10

Cuba evakuerer folk før orkan

Cuba har startet evakueringen av folk på sørkysten før den tropiske stormen Elsa feier inn med sterk vind og kraftig nedbør. Myndighetene frykter Stormflo og oversvømmelser og har åpnet tilfluktssentre for dem som blir evakuert..

NRK - 02 jul 21 kl. 18:07

Årets første orkan herjer i Karibia

Værsystemet Elsa ble oppjustert til orkan fredag og er dermed årets første av sitt slag i Atlanterhavet denne sesongen. Skoler, virksomheter og flyplasser i det østlige Karibia er stengt i påvente at Stormflo og jordskred..

VG - 17 nov 20 kl. 02:18

Orkanen «Iota»: – Det som kommer mot oss nå er en bombe

Stormflo, styrtregn, jordras og død er varslet idet orkanen «Iota» treffer Mellom-Amerika natt til tirsdag..

VG - 17 nov 20 kl. 02:18

«Iota» herjer i Mellom-Amerika: – Kraftigste orkanen som har truffet nicaraguansk jord

Det er varslet Stormflo, styrtregn, jordras og død etter at orkanen «Iota» traff Mellom-Amerika natt til tirsdag. Mange tusen er evakuert..

Dagbladet - 09 nov 20 kl. 06:22

Advarer om farlig Stormflo

Det tropiske uværet Eta har truffet Florida etter å ha passert Cuba på sin ferd fra Mellom-Amerika, hvor rundt 200 har mistet livet eller er savnet..

Aftenposten - 03 nov 20 kl. 08:10

Orkanen Eta tiltar i styrke – treffer Mellom-Amerika tirsdag

Det er varslet Stormflo, ekstremt kraftig vind og jordskred når orkanen Eta tirsdag treffer flere land i Mellom-Amerika med dødelig styrke..

NRK - 26 aug 20 kl. 22:00

Frykter voldsom Stormflo

Orkanen Laura er oppjustert til en svært farlig kategori fire-orkan, opplyser USAs nasjonale orkansenter. Meteorologer frykter at den vil føre til en voldsom Stormflo som kan oversvømme lokalsamfunn langs kysten av Texas og Louisiana..

NRK - 29 okt 20 kl. 02:26

Orkanen Zeta traff Louisiana

Orkanen «Zeta» har ført til oversvømmelser og strømbrudd i den amerikanske delstaten Louisiana. Voldsomme regnmengder, kraftig vind og Stormflo på over to meter truer store områder ved New Orleans. Takene har blåst av en rekke bygninger..

NRK - 29 okt 20 kl. 02:26

Orkanen «Zeta» traff Louisiana

Orkanen «Zeta» har ført til oversvømmelser og strømbrudd i den amerikanske delstaten Louisiana. Voldsomme regnmengder, kraftig vind og Stormflo på over to meter truer store områder ved New Orleans. Takene har blåst av en rekke bygninger..

Aftenposten - 07 okt 20 kl. 07:00

Ukens grønne tips: Disse boligene ligger dårligst an ved flom, ras og Stormflo

Kan man risikere ikke å få forsikret huset sitt?.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com