Storbritannias

Sunday, 26 March, 16:47

Nyheter om Storbritannias

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 22 mar 23 kl. 17:57

Storbritannias statsminister har frigitt skattemeldingene sine

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har frigitt skattemeldingene sine. De viser at han betalte over 1 million pund i skatt over tre år fram til april 2022..

NRK - I førrgår: 14:07

Prins Charles til Frankrike i sommar

– Det gjev inga meining å ha kong Charles på besøk midt i landsdekkande demonstrasjonar, sa president Emmanuel Macron i dag. Tidlegare i dag blei det kjend at Storbritannias konge utset det planlagde statsbesøket til Frankrike. Det skjer på grunn av demonstrasjonane mot Macron-regjeringa sin planlagde pensjonsreform.

NRK - I førrgår: 10:53

Overraskende økning i detaljhandelen i Storbritannia

Detaljhandelen i Storbritannias vokste mer enn ventet forrige måned og ligger nå på samme nivå som før pandemien. Økingen var på 1,2 prosent, ifølge nye tall fra det statistiske sentralbyrået ONS, gjengitt av Bloomberg. Økonomer som deltok i en Bloomberg-undersøkelse i forkant ventet langt lavere vekst.

Aftenposten - 20 feb 23 kl. 15:08

Storbritannias statsminister kritiserer Roald Dahl-endringer: – Skjønnlitteraturen bør bevares

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har meldt seg på i debatten om endringene i Roald Dahls bøker..

NRK - 20 feb 23 kl. 15:12

Storbritannias statsminister kritiserer Roald Dahl-endringer

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har meldt seg på i debatten om endringene i Roald Dahls bøker. Han synes ikke noe om oppdateringene. Sunak er av dem som ikke har noe til overs for at kjente barnebøker som «Heksene» og «Charlie og sjokoladefabrikken» får en delvis endret språkdrakt, melder BBC.

NRK - 22 mar 23 kl. 17:57

Sunak skattet én million pund over de siste tre årene

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har frigitt skattemeldingene sine. De viser at han betalte over 1 million pund i skatt over tre år fram til april 2022. Sunak lovet første gang å frigi skattemeldingene sine i forbindelse med partilederkampen som han tapte mot Liz Truss i fjor sommer.

NRK - 22 mar 23 kl. 15:19

Boris Johnson nektar for at han har villeia parlamentet

Storbritannias tidlegare statsminister Boris Johnson avviser nok ein gong at han førte parlamentet bak lyset då han sa han ikkje kjende til planane om ulovlege festar i Downing Street under pandemien. Johnson møter i ettermiddag for granskingskomiteen som har etterforska det som har fått namnet «partygate». I høyringa sa han, ifølge Reuters, at dei trudde dei følgde koronareglane, og at det ikkje finst bevis for at statsministeren på førehand var varsla om at tilstellinga var ulovleg..

NRK - 22 mar 23 kl. 15:19

Boris Johnson blir spurt ut om «partygate»

Storbritannias tidlegare statsminister Boris Johnson møtte onsdag ettermiddag til høyring i komiteen som har etterforska det som har fått namnet «partygate». Granskinga skal finne ut om han laug for parlamentet då han sa at han ikkje visste at festar i Downing Street var i strid med koronarestriksjonane. Då opninga starta sa Johnson at han ikkje laug for parlamentet når han sa at han ikkje visste samankomstane var brot på restriksjonane.

NRK - 22 mar 23 kl. 09:55

Boris Johnson vil stemme mot Nord-Irland-avtale

Storbritannias tidlegare statsminister Boris Johnson seier han onsdag vil stemme mot Nord-Irland-avtalen mellom Storbritannia og EU som er meint å løyse handelsproblema etter brexit, melder AFP. Johnson seier i ei fråsegn at han meiner avtalen gjer at det framleis vil gjelde EU-reglar i Nord-Irland, og at britane ikkje får dra nytte av brexit..

NRK - 22 mar 23 kl. 09:55

Johnson og Truss vil stemme mot Nord-Irland-avtale

Storbritannias tidlegare statsministrar Boris Johnson og Liz Truss seier dei vil stemme mot Nord-Irland-avtalen mellom Storbritannia og EU som er meint å løyse handelsproblema etter brexit, melder AFP. Johnson seier i ei fråsegn at han meiner avtalen gjer at det framleis vil gjelde EU-reglar i Nord-Irland, og at britane ikkje får dra nytte av brexit..

NRK - 21 mar 23 kl. 13:32

Johnson: – Jeg villedet ikke Underhuset med vilje

Boris Johnson fastholder at han ikke har gjort noe galt, og at det aldri var hans mening å villede Parlamentet i forbindelse med «partygate». Onsdag skal Johnson møte i en parlamentarisk granskningskomité for å forsvare seg mot anklagene om at han løy for Parlamentet mens han var Storbritannias statsminister. Tirsdag ble hans 52 sider lange forsvarsskrift offentliggjort.

NRK - 18 feb 23 kl. 16:55

Storbritannias statsminister: – En global krig

Storbritannias statsminister Rishi Sunak fordømmer landene som har støttet Russlands krig i Ukraina, og beskriver ifølge nyhetsbyrået Reuters konflikten som en «global krig». Uttalelsen kom via Sunaks kontor etter et møte mellom USAs visepresident Kamala Harris og den britiske statsministeren i München. – De var enige om at Putins krig i Ukraina er en global krig, både med hensyn til konsekvensene for mat- og energisikkerhet og når det gjelder følgene for internasjonalt aksepterte normer som suverenitet, heter det i uttalelsen lørdag..

NRK - 19 mar 23 kl. 09:34

Storbritannia håper å sende migranter til Rwanda

Storbritannias innenriksminister håper å deporterer migranter til Rwanda med fly før sommeren, sier en kilde i departementet. Kilden erkjenner samtidig at utsendingen avhenger av at flere juridiske stridsspørsmål avklares. – Vi jobber for at det skal skje så raskt som mulig, sier innenriksminister Suella Braverman til journalister i Rwandas hovedstad Kigali.

NRK - 17 mar 23 kl. 12:59

Britisk etterretning: Russland rykker fram i Bakhmut

Russiske styrker har gjort framgang i kampen om den østlige ukrainske byen Bakhmut, ifølge etterretning fra Storbritannias forsvarsdepartement. Flere russiske militære enheter har fått fotfeste på vestbredden av elven Bakhmutka, som tidligere har utgjort fronten i kampen om å få kontroll over byen, heter det i etterretningsrapporten publisert fredag. Kampene om byen har utviklet seg til å bli ett av de blodigste slagene i den drøyt ett år lange krigen.

NRK - 16 mar 23 kl. 17:05

Varslede streiker i Storbritannias helsevesen avblåses

Nytt lønnstilbud går nå til uravstemning, melder flere medier. Regjeringen har bekreftet at den gir et betydelig nytt lønnstilbud til NHS-ansatte i England, inkludert en engangsbonus som fagforeninger sier utgjør 2,5 milliarder pund, melder The Guardian..

NRK - 16 mar 23 kl. 08:54

Hunt glad for kriselån til sveitsisk bank

Storbritannias finansminister Jeremy Hunt seier han er glad for at den sveitsiske sentralbanken har gått inn med eit kriselån til Credit Suisse. – Eg synest nyheitene vi har høyrt frå styresmaktene i Sveits er gledelege, men eg vil ikkje seie meir enn det, sa Hunt til Sky News. Han seier han følger situasjonen i Sveits nøye..

NRK - 12 mar 23 kl. 13:57

Vil ikke utelukke at barn kan pågripes

Storbritannias finansminister utelukker ikke at barn kan bli pågrepet dersom forslaget til nye asyllover blir vedtatt. Jeremy Hunt sier til BBC at loven skal ha egne ordninger for barn, men vil ikke kommentere om barn kan bli arrestert. Internasjonale avtaler innebærer at barn ikke skal kunne pågripes og sperres inne i asylsaker.

NRK - 10 mar 23 kl. 16:37

Storbritannia betaler interneringsleir i Frankrike

Storbritannia skal betale Frankrike 480 millioner pund de neste tre årene for å slå ned på migranter som forsøker å ta seg til landet over Den engelske kanal. Som del av avtalen skal britene bidra til finansiering av en interneringsleir i Frankrike. I tillegg skal det sendes grensepolitifolk fra begge landene til land som ligger langs de mest brukte rutene for menneskesmugling.

NRK - 07 feb 23 kl. 13:58

Storbritannias statsminister med omfattende regjeringsendringer

Storbritannias statsminister Rishi Sunak har gjort vesentlige endringer i regjeringen i et forsøk på å skape økonomisk vekst og takle energikrisen. Inn som ny partiformann kommer som ventet Greg Hands, som til nå har vært handelsminister. Men den største endringen er omorganiseringen av tre departementer.

NRK - 08 mar 23 kl. 16:15

Sunak bes om å frigi skattemeldingene sine

Storbritannias statsminister Rishi Sunak bes igjen om å offentliggjøre skattemeldingene sine, noe han flere ganger har lovet å gjøre. Sunak sa at han ville legge fram skattemeldingene sine «veldig snart» i spørretimen onsdag. Han lovte først å gjøre dette under toryenes lederkamp i fjor sommer.

E24 - 05 feb 23 kl. 06:46

Det går mot comeback for Storbritannias kortest sittende statsminister

Storbritannias tidligere statsminister Liz Truss, som hadde jobben i 44 dager, ser ut til å gjøre seg klar for et politisk comeback, melder britiske medier..

VG - 05 feb 23 kl. 02:28

Det går mot comeback for Storbritannias kortest sittende statsminister

Storbritannias tidligere statsminister Liz Truss, som hadde jobben i 44 dager, ser ut til å gjøre seg klar for et politisk comeback, melder britiske medier..

NRK - 07 mar 23 kl. 01:25

Storbritannias og Rwandas ledere om menneskesmugling

Den britiske statsministeren Rishi Sunak og Rwandas president Paul Kagame diskuterte migrasjonssamarbeid og tiltak mot menneskesmugling mandag kveld. De to snakket sammen på telefon, og begge har forpliktet seg til å sikre at dette viktige partnerskapet blir vellykket, heter det i en uttalelse fra den britiske statsministerens kontor. Sunak og Kagame diskuterte også den stadig økende volden i Kongo og internasjonal innsats for å få til en fredelig løsning der, heter det videre.

NRK - 05 mar 23 kl. 01:44

Prins Harry sier marihuana har hjulpet ham å takle traumer

Storbritannias prins Harry sier i et nytt intervju at hans bruk av blant annet marihuana har hjulpet ham med å takle traumer og smerte. I en samtale med traumeeksperten Dr. Gabor Mate lørdag delte prinsen sine opplevelser med flere narkotiske stoffer.

NRK - 03 mar 23 kl. 06:24

Storbritannia rammet av grønnsakkrise

Britene har i to uker måttet rasjonere inntaket av salat, agurk og tomater som følge av mangel på friske grønnsaker. I mange butikker har grønnsakhyllene vært tomme, og de fleste supermarkeder har innført regler for hvor mange salatposer eller paprika folk kan kjøpe. Myndighetene gir dårlig vær i Spania og Nord-Afrika skylden og varsler at situasjonen kan vedvare i opptil en måned.

NRK - 02 mar 23 kl. 13:48

Johnson: Vanskeleg å godta Nord-Irland-avtalen

Storbritannias tidlegare statsminister Boris Johnson meiner det ville vere vanskeleg å stemme for den nye Nord-Irland-avtalen mellom Storbritannia og EU som skal løyse handelsproblema etter brexit. – Eg synest det er vanskeleg å stemme for dette, fordi eg meiner det burde ha vore gjort annleis, sa han, ifølge Reuters..

NRK - 01 mar 23 kl. 11:08

Demonstrasjoner mot Equinor-planer

Demonstranter har samlet seg i protest mot Equinors planer for oljefeltet Rosebank utenfor Shetland. Protesten skjer utenfor konferansehotellet der Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette Marit skal ta del på en konferanse om fornybar energi. En energiavtale skal signeres av utenriksminister Anniken Huitfeldt og Storbritannias olje og energiminister Grant Shapps..

NRK - 01 mar 23 kl. 07:33

Lufthansa-reklame forbys i Storbritannia

En reklameplakat for det tyske flyselskapet Lufthansa forbys i Storbritannia på grunn av misvisende miljøpåstander, har landets reklametilsyn bestemt. Reklameplakaten, som var i bruk i juni i fjor, viste et bilde av et fly sett forfra der undersiden var byttet ut med en jordklode. – Lufthansa-gruppen.

NRK - 28 feb 23 kl. 11:09

Sunak i Nord-Irland for å selge ny avtale med EU

Storbritannias statsminister Rishi Sunak er i Nord-Irland for å selge en ny avtale med EU. – Det handler om hva som er best for befolkningen i Nord-Irland, sier Sunak. Avtalen ble lagt frem av Sunak og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen mandag kveld.

NRK - 28 feb 23 kl. 02:55

Mål om kjønnsbalanse nådd i Storbritannia

Det er nå kvinner i 40 prosent av styrevervene i Storbritannias 350 største børsnoterte selskaper, noe som gjør at målet deres om kjønnsbalanse er nådd. Målet om 40 prosent kvinner i styreverv skulle nås innen utgangen av 2025, men ble nådd tre år før tiden. Rapporten om dette understreker at milepælen er bemerkelsesverdig da målene om kjønnsbalanse i selskapene har blitt inngått frivillig, og ikke som et pålegg fra regjeringen.

NRK - 27 feb 23 kl. 16:39

Sunak: Ny Nord-Irland-avtale sikrer fri handel i Storbritannia

Storbritannia og EU har inngått en ny avtale som skal løse den betente striden tilknyttet den såkalte Nord-Irland-protokollen i kjølvannet av brexit. Storbritannias statsminister Rishi Sunak og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen møtte pressen i England mandag ettermiddag for å kunngjøre enigheten. – Vi har endret den opprinnelige protokollen, sa Sunak da han presenterte det han beskriver som det nye Windsor-rammeverket.

NRK - 26 jan 23 kl. 17:55

Storbritannia skal levere stridsvogner til Ukraina innen mars

Innen mars vil Storbritannias leveranser av Challenger 2-stridsvognene ankomme Ukraina, ifølge britenes forsvarsdepartement. – Intensjonen er at stridsvognene vil være i Ukraina i slutten av mars, sa Storbritannias minister for forsvarsinnkjøp, Alex Chalk, i parlamentet torsdag. Allerede neste uke vil ukrainske soldater begynne opplæring i bruk og vedlikehold av stridsvogner i Storbritannia.

Klartale - 24 feb 23 kl. 13:15

Hvor vil fotballen ende?

Mange elsker fotball. Men nå er flere redde for at den blir annerledes.Før var det vennskap, samarbeid, moro og glede som var hovedfokus.

NRK - 24 feb 23 kl. 00:34

Sunak ber om raskere våpenhjelp til Ukraina

Storbritannias statsminister Rishi Sunak kommer fredag til å be G7-landene om å gi Ukraina våpen raskere. Dette kommer fram i en uttalelse som 10 Downing Street har sendt ut, melder AFP. – For at Ukraina skal vinne denne krigen, og for at denne dagen skal komme raskere, må de få en avgjørende fordel på slagmarken.

Klartale - 25 okt 22 kl. 13:00

Hvem er Rishi Sunak?

Rishi Sunak blir den nye lederen for det konservative partiet. Og blir dermed Storbritannias neste statsminister.Etter flere uker med politisk kaos ble Sunak det nye lederen.

NRK - 22 feb 23 kl. 18:40

Britisk forsvarsminister: Stridsvogner til Ukraina til våren

Britiske Challenger-stridsvogner kan sendes til Ukraina til våren, opplyser Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace, som også varsler økt våpenproduksjon. I et intervju med nyhetsbyrået Reuters sier han at Storbritannia har begynt å «varme opp» samlebåndene for å kunne erstatte våpen som er sendt til Ukraina. Han sier også at Storbritannia vil øke produksjonen av artillerigranater for å hjelpe Ukraina med å slå tilbake de russiske styrkene.

Aftenposten - 17 feb 23 kl. 20:55

Sunak: Positive Nord-Irland-samtaler, men mer arbeid gjenstår

Storbritannias statsminister Rishi Sunak beskriver brexitsamtalene om Nord-Irland med EU som positive..

E24 - 17 feb 23 kl. 20:55

Sunak: Positive Nord-Irland-samtaler, men mer arbeid gjenstår

Storbritannias statsminister Rishi Sunak beskriver brexitsamtalene om Nord-Irland med EU som positive. Men en ny avtale er ennå ikke klar..

NRK - 13 feb 23 kl. 18:13

Dronning Camilla smittet av covid

Storbritannias dronning Camilla har testet positivt for covid, opplyser Buckingham Palace ifølge Reuters. Alle dronningens avtaler er avlyst denne uka..

NRK - 11 feb 23 kl. 00:33

Det offisielle emblemet til kong Charles' kroning offentliggjort

Kong Charles' offisielle emblem hedrer monarkens kjærlighet til naturen og inkluderer nasjonalblomstene til de fire landene som utgjør Storbritannia. Det er teknologiselskapet Apples tidligere sjefdesigner Johny Ive som står bak emblemet. Emblemet prydes av Englands rose, Skottlands tistel, Wales' påskelilje og kløveren til Nord-Irland.

E24 - 10 feb 23 kl. 09:45

Storbritannia unngikk så vidt resesjon i fjerde kvartal

Storbritannias BNP registrerte nullvekst i fjerde kvartal, etter å ha krympet 0,3 prosent i tredje kvartal i fjor, viser tall fra landets statistiske sentralbyrå (ONS)..

Dagbladet - 08 feb 23 kl. 20:18

- Ingen sympati for egne

Onsdag kveld holder Storbritannias statsminister Rishi Sunak og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj en felles pressekonferanse..

Dagbladet - 08 feb 23 kl. 20:18

-Leder ikke til noe godt

Onsdag kveld holder Storbritannias statsminister Rishi Sunak og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj en felles pressekonferanse..

NRK - 07 feb 23 kl. 00:33

Venter endringer i den britiske regjeringen

Tirsdag skal Storbritannias statsminister Rishi Sunak kunngjøre en rekke endringer i regjeringen sin, ifølge britiske medier. Sunak skal også utnevne ny formann for Det konservative parti, og endringer i regjeringen kan føre til at det opprettes nye ministerposter, skriver avisen The Times. Ifølge Financial Times er det ventet at statsministeren skal bryte opp departementet med ansvar for industri, forskning, energi og klimaendringer (BEIS)..

NRK - 06 feb 23 kl. 14:41

Israel har gjer jordskjelv-hjelp til Syria og Tyrkia

Statsminister i Israel Benjamin Netanyahu har gitt grønt lys for å senda hjelp til jordskjelvramma Syria, etter at Syria sjølv bad om hjelp, melder nyheitsbyrået AFP. Netanyahu sa at han også ville senda hjelp til Tyrkia, og la til at hjelpa ville bli sendt snart. Israel og Syria har ingen diplomatiske forbindingar mellom seg, og har vore i konflikt sidan staten Israel blei oppretta i 1948.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com