Storbritannia

Mandag, 14 Juni, 19:22

Nyheter om Storbritannia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 6 timer siden

Studier: Rammes av langtids-covid

Rapporter fra blant annet Russland, Storbritannia, og Bangladesh viser til at kvinner rammes hardest av senskader etter koronasykdom..

NRK - 6 timer siden

Homofile får donere blod

Homofile og bifile menn kan nå begynne å donere blod i Storbritannia. De vil imidlertid bli stilt spørsmål om deres nylige seksuelle oppførsel, helse og reiser, før en individuell risikovurdering foretas. De som har hatt samme seksualpartner de siste tre månedene, vil nå være kvalifiserte til å donere, melder AFP..

NRK - 11 timer siden

Kina hardt ut mot G7

Kina anklager G7-landene for løgn og ryktespredning etter at menneskerettighetssituasjonen i Xinjiang-provinsen og Hongkong ble tatt opp. – G7-gruppen utnytter Xinjiang-relaterte spørsmål til politisk manipulasjon og innblanding i Kinas indre anliggende, noe vi tar sterkt avstand fra, sier en talsperson for den kinesiske ambassaden i Storbritannia i en uttalelse..

NRK - 18 timer siden

Laseres som Stoltenberg-arvtaker

Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace lanserer tidligere statsminister Theresa May som en mulig ny Nato-sjef. Wallace sier May kan være en kandidat til å ta over som Nato-sjef etter Jens Stoltenberg neste år. May var statsminister i Storbritannia fra 2016 til 2019..

NRK - 19 timer siden

Utsetter gjenåpning i Storbritannia

Den planlagte gjenåpning av det britiske samfunnet blir utsatt med fire uker, opplyser regjeringskilder til Sky News. Delta-varianten, som også ventes å bli dominerende i Norge, gjør at neste trinn i gjenåpningen ikke kan tas 21. juni slik planen opprinnelig var..

NRK - 20 timer siden

Biden har ankommet Brussel

USAs president Joe Biden ankom søndag kveld Brussel foran to dager med toppmøter i Nato og EU. Presidenten kom direkte fra Storbritannia, der han har vært på G7-toppmøtet. Han ble ønsket velkommen av Belgias statsminister Alexander De Croo..

NRK - Igår: 18:58

Biden på te hos dronningen

President Joe Biden og førstedame Jill Biden dro rett fra G7-toppmøtet i Cornwall til Windsor for å drikke te med dronning Elizabeth søndag. Teselskapet markerte slutten på Bidens besøk i Storbritannia. Han reiser nå videre til Brussel der han skal delta på Nato-toppmøtet..

Aftenposten - Igår: 17:15

Mens broren flyktet til USA, har prins William fått en umulig oppgave: Å redde Storbritannia fra kollaps.

BRUSSEL (Aftenposten): Storbritannia knaker i sammenføyningene. Nå vil slottet sende prins William til Skottland for….

NRK - Igår: 14:22

Merkel roser Biden

Tysklands statsminister Angela Merkel sier USAs president Joe Biden sørget for nytt momentum under helgens G7-møte i Carbis Bay i Storbritannia, som avsluttes søndag. – Det er ikke slik at verden ikke lenger har problemer fordi Joe Biden er valgt som president i USA, sier Merkel. – Men vi kan jobbe med løsninger til disse problemene med et nytt momentum.

NRK - Igår: 14:08

Klimaforpliktelse på G7-møte

G7-landene forplikter seg til å få opp tempoet for å begrense klimaendringene, framgår det av slutterklæringen etter G7-toppmøtet i Storbritannia, som avsluttes søndag. Landene forplikter seg til å sikre grønn omstilling og minske utslipp av klimagasser. Utslippene skal ned til netto null så raskt som mulig og senest innen 2050, ifølge erklæringen..

NRK - Igår: 14:04

EU vil øke vaksineproduksjonen

G7-landene, som består av Storbritannia, USA, Canada, Japan, Frankrike, Tyskland og Italia, er enige om å trappe opp både produksjon og leveranse av koronavaksine globalt. Det sier EU-president Charles Michel søndag. – Prioriteten er å sikre at vi kan møte behovet for vaksiner, og her har EU tatt lederskap.

NRK - Igår: 07:38

– Historisk klimabeslutning for G7

Søndag skal Storbritannia, USA, Canada, Japan, Frankrike, Tyskland og Italia samle seg bak felles miljøforpliktelser på G7-møtet i England. Naturhistorikeren David Attenborough (95), som skal holde tale på møtet, sier at toppmøtet står overfor historiens viktigste klimabeslutning. – Avgjørelsene vi tar dette tiåret, spesielt beslutningene som de fremste økonomisk avanserte landene tar, er de viktigste i menneskehetens historie, sier han..

E24 - I førrgår: 14:11

Business as usual

Vi nordmenn har vært vant til en åpen dør til Storbritannia, og har brukt den flittig..

NRK - I førrgår: 11:52

EU til Johnson: – Hold løftet

Europakommisjonens president Ursula von der Leyen ber den britiske statsministeren Boris Johnson holde Brexit-avtalen landet har med EU, melder Reuters. Den franske presidenten Emmanuel Macron tilbyr å fornye forholdet mellom Storbritannia og Frankrike om Johnson holder løftet..

NRK - 11 juni 21 kl. 15:07

335 millioner i skattesmell

Hedgefondet som oljefondssjef Nicolai Tangen bygde opp i Storbritannia havnet i en stor skattetvist mens han fortsatt ledet det. Nå er det inngått forlik. Tangens opplysninger viser at han sitter igjen med en skatteregning på 335 millioner kroner, skriver VG..

Aftenposten - 11 juni 21 kl. 15:07

Nicolai Tangen fikk 335 millioner i skattesmell i Storbritannia

Hedgefondet som oljefondssjef Nicolai Tangen bygde opp i Storbritannia havnet i en stor skattetvist mens han fortsatt….

E24 - 11 juni 21 kl. 15:07

Tangen fikk 335 millioner i skattesmell

Hedgefondet som oljefondssjef Nicolai Tangen bygde opp i Storbritannia havnet i en stor skattetvist mens han fortsatt ledet det. Nå er det inngått forlik..

VG - 11 juni 21 kl. 15:03

Tangen fikk 335 millioner i skattesmell

Hedgefondet som oljefondssjef Nicolai Tangen bygde opp i Storbritannia havnet i en stor skattetvist mens han fortsatt ledet det. Nå er det inngått forlik..

NRK - 11 juni 21 kl. 14:16

Tyskland letter på restriksjoner

Tyskland åpner opp for reiser til land med færre nye koronasmittede enn 50-200 per 100.000 innbyggere per uke. Restriksjonene fortsetter imidlertid ved hjemkomst fra land der nyere virusvarianter sirkulerer, som Storbritannia og India..

NRK - 11 juni 21 kl. 14:16

Tyskland hever reiserestriksjoner

Tyskland åpner opp for reiser til land med færre nye koronasmittede enn 50-200 per 100.000 innbyggere per uke fra 1. juli.

NRK - 11 juni 21 kl. 11:42

– Vaksinen mindre effektiv

En ny rapport fra Public Health England viser at deltavarianten, som kom fra India, er 60 prosent mer smittsom enn alfavarianten, som oppsto i Storbritannia. Det skriver Sky News. Det britiske folkehelseforetaket sier også at vaksinene er mindre effektive mot deltavarianten av koronaviruset..

Klartale - 11 juni 21 kl. 10:18

Mutert virus bidrar til mer smitte i Storbritannia

91 prosent av ny smitte i landet er med et mutert virus..

E24 - 11 juni 21 kl. 06:40

Tusener permitteres i British Airways

British Airways permitterer tusener av ansatte, også på ledernivå, som følge av forsinkelser i folks reiseplaner etter nedstengningen i Storbritannia..

NRK - 11 juni 21 kl. 06:11

Flyselskap permitterer tusener

British Airways permitterer tusener av ansatte, også på ledernivå, som følge av forsinkelser i folks reiseplaner etter nedstengningen i Storbritannia. Flyselskapet bekreftet torsdag at ansatte som var satt inn i aktivt arbeid igjen etter at regjeringen i London satte 17. mai som oppstartsdato for internasjonale reiser, nå blir permittert igjen..

NRK - 10 juni 21 kl. 23:30

Storbritannia donerer vaksinedoser

Storbritannia gir bort 100 millioner AstraZeneca-doser til utviklingsland. Planen er å donere 5 millioner doser innen utgangen av september. De resterende 95 millioner dosene vil bli donert innen nyttår, opplyser statsminister Boris Johnson i en pressemelding.

NRK - 10 juni 21 kl. 23:30

G7 skal skaffe 1 milliard doser

G7-landene er enige om å utvide den globale kapasiteten for vaksineproduksjon og skaffe minst 1 milliard doser koronavaksiner til hele verden. G7-lederne skal enes om dette målet på G7-møtet i Sørvest-England i helgen. Det kunngjorde det britiske vertskapet for G7-møtet sent torsdag kveld.

NRK - 10 juni 21 kl. 16:39

Biden møtte Johnson i surfeparadis

President Joe Biden og statsminister Boris Johnson møttes torsdag ettermiddag for første gang som statsledere ved surfeparadiset Carbis Bay i Cornwall sørvest i England. Møtet fant sted i forkant av G7-møtet i Plymouth i Storbritannia, der Biden deltar på sin første utenlandstur som amerikansk president..

NRK - 10 juni 21 kl. 16:21

Deltavarianten dominerer

91 prosent av alle nye tilfeller av koronasmitte i Storbritannia er nå av deltavarianten. Det til tross for at landet leder vaksinekappløpet i Europa. Det opplyste helseminister Matt Hancock på en pressekonferanse torsdag, melder Reuters..

NRK - 10 juni 21 kl. 13:38

EU krever virusgransking

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen er blant EU-toppene som nå gjør som USAs president Joe Biden og krever granskning av hvor koronaviruset kom fra. – Det er svært viktig at vi lærer om koronavirusets opprinnelse, sa von der Leyen torsdag, foran G7-toppmøtet i Storbritannia. Også EU-president Charles Michel sier det trengs full åpenhet..

Aftenposten - 10 juni 21 kl. 04:14

Sky (12) klar for OL

Det er bare å merke seg navnet: Sky Brown (12). 12-åringen er tidenes yngste OL-deltager for Storbritannia..

VG - 10 juni 21 kl. 04:14

Sky (12) klar for OL

Det er bare å merke seg navnet: Sky Brown (12). 12-åringen er tidenes yngste OL-deltager for Storbritannia..

NRK - 09 juni 21 kl. 21:09

Biden har landet i Storbritannia

Joe Biden har ankommet Storbritannia, som er første stopp på den presidentens Europa-reise. I kveld ska han etter planen tale til medlemmer av det amerikanske luftforsvaret som er stasjonert der. Torsdag venter møte med statsminister Boris Johnson..

NRK - 09 juni 21 kl. 19:50

Smitteøkning i Storbritannia

Storbritannia opplever økende smittespredning og registrerte onsdag 7.540 nye smittede, det høyeste antallet siden 26. februar.

NRK - 09 juni 21 kl. 17:18

Frp støtter frihandelsavtalen

Fremskrittspartiet har bestemt seg for å si ja til den nye frihandelsavtalen med Storbritannia, skriver NTB. Dermed får avtalen etter alle solemerker flertall i Stortinget. Avklaringen kommer etter et møte i Frps stortingsgruppe onsdag..

NRK - 08 juni 21 kl. 14:48

Advarer mot «pølsekrig» med EU

EU advarer britene mot å utsette innføringen av kontroll med kjøtt som sendes til Nord-Irland. Avisen Daily Telegraph skriver at dersom nordirske butikker ikke får selge kjøtt fra resten av Storbritannia, kan det gå mot «pølsekrig» med EU. – Dersom Storbritannia igjen handler på egen hånd i de kommende ukene, vil ikke EU nøle med å reagere resolutt for å sikre at Storbritannia oppfyller sine folkerettslige forpliktelser, sier visepresident Maros Sefcovic i EU-kommisjonen..

E24 - 08 juni 21 kl. 13:29

Britisk ambassadør om ny handelsavtale: Mener det ble for mye fokus på ost og fisk i debatten

Etter nesten et år er med forhandlinger er frihandelsavtalen klar. Den britiske ambassadøren tror ikke nordmenn forstår hvor viktig avtalen er for Storbritannia..

NRK - 08 juni 21 kl. 10:12

Mer enn 800 arrestert

Politiet i Australia, Østerrike, Canada, Danmark, Estland, Finland, Tyskland, Ungarn, Lithauen, New Zealand, Nederland, Norge, Skottland, Sverige, Storbritannia og USA har overvåket 70 millioner meldinger mellom kriminelle gjennom 18 måneder. Det har fært til hundrevis av politioperasjoner: Mer enn 800 arrestasjoner, mer enn 700 lokasjoner ransaket, forteller sjefen for Europol under en pressekonferanse..

NRK - 07 juni 21 kl. 13:13

11,6 milliarder mer til atomvåpen

En ny rapport viser at de ni landene med atomvåpen har økt pengebruken på feltet med 11,6 milliarder i 2020, målt opp mot 2019. Dette på tross av pandemi og økonomiske krisetider. Til sammen tilsvarer dette at atommaktene brukte over 1,1 millioner kroner i minuttet på våpnene sine.

NRK - 07 juni 21 kl. 10:13

Klimakrisen verre enn pandemien

Økonomien til verdens rikeste land vil rammes dobbelt så hardt av klimakrisen som de har under pandemien. Det viser forskning. G7-landene, verdens største industriland (Storbritannia, USA, Japan, Canada, Frankrike, Tyskland og Italia), vil tape 8,5 prosent av sine brutto nasjonalprodukt årlig innen 30 år hvis temperaturen stiger med 2,6 grader, noe som er sannsynig med dagens klimapolitikk.

NRK - 07 juni 21 kl. 01:54

Ber G7 bidra til vaksinering

En rekke tidligere statsministre og presidenter ber G7 om å betale to tredeler av de 66 milliarder dollarene som trengs for å vaksinere verdens fattigste land. Oppfordringen kommer i et brev The Guardian har sett i forkant av denne ukas G7-toppmøte i Cornwall i Storbritannia. I det heter det at regjeringssjefene i G7-landene Storbritannia, USA, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan og Canada må sørge for at 2021 blir et «vendepunkt for det globale samarbeidet».

E24 - 06 juni 21 kl. 08:45

Den britiske ambassadøren om ny handelsavtale: Mener det ble for mye fokus på ost og fisk i debatten

Etter et år er med forhandlinger er frihandelsavtalen klar. Den britiske ambassadøren tror ikke nordmenn forstår hvor viktig avtalen er for Storbritannia..

VG - 04 juni 21 kl. 19:27

Dårligere enn EØS

Den tydeligste føringen i frihandelsavtalen med Storbritannia, er synliggjøringen av hvor god EØS-avtalen er..

VG - 04 juni 21 kl. 15:12

Ny handelsavtale klar: Britene får tollfrie kvoter på kylling og herretruser

Ifølge statsminister Erna Solberg (H) har regjeringen ivaretatt landbrukets behov for skjerming i den nye handelsavtalen med Storbritannia som var klar fredag. Men Norges Bondelag er langt fra fornøyd med alt..

NRK - 04 juni 21 kl. 15:08

Eksperter advarer om delta-variant

Delta-varianten av koronaviruset, tidligere kjent som den indiske varianten, kan være opptil 50 prosent mer smittsom enn alfa-varianten, advarer indiske eksperter. – Tidligere infeksjon og delvis vaksinering er ikke nok til å hindre at den sprer seg, heter det i en indisk rapport som ble offentliggjort fredag. I Storbritannia er nå delta-varianten den dominerende, og smittetallene der er på det høyeste siden slutten av mars..

Klartale - 04 juni 21 kl. 15:00

Avtale med Storbritannia

Norge har kommet frem til en ny avtale med Storbritannia. Avtalen handler om fri handel mellom landene..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt