Stor

Sunday, 14 August, 11:37

Nyheter om Stor

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 11 aug 22 kl. 06:00

Ingen garanti for at passproblemene tar slutt i år

Folk har ventet i lange køer for å skaffe seg nye pass det siste halvåret. Flere steder må folk vente i mange måneder for å få bestille seg et pass eller nasjonalt ID-kort. Og noen steder har alle timene fram til oktober og november vært opptatt.

Klartale - 5 timer siden

Ett år med Taliban

Taliban tok makta i Afghanistan igjen. 15. august 2021 rykket soldater inn i kontorene til regjeringen.

NRK - I førrgår: 08:43

Båt har køyrt på land i Stor fart – rykker ut med helikopter

Ein båt i Gandsfjorden i Sandnes har køyrt på land i Stor fart, skriv Hovudredningssentralen. Alle naudetatar og redningshelikopter rykker ut. Redningshelikopter har lokalisert båten ved Lihalsen..

Aftenposten - I førrgår: 07:00

Du trenger ikke en Stor hage for å plante et tre. Det holder lenge med en krukke.

Du trenger ikke en Stor hage for å plante et tre. Det holder lenge med en krukke..

NRK - 10 aug 22 kl. 04:36

Tankesmie: Eksplosjon på Krim neppe et uhell

Eksplosjonen på en militærbase på den annekterte Krim-halvøya skyldes trolig ikke et uhell, mener tankesmia Institute for the study of war. Russland hevder det var ammunisjonslagre på Saki-basen som eksploderte etter at brannsikkerhetsreglene ikke ble overholdt. Men det var samtidig en eksplosjon på en annen militærbase, som russerne også sier skyldes brann i ammunisjonslagre.

NRK - 05 aug 22 kl. 13:16

Flere flytter på hytta for å få strømstøtte til fritidsboligen

Flere hytteeiere flytter permanent på hytta for å få rett på strømstøtte til tross for at regjeringen har bestemt at den kun skal gjelde husholdninger. – Vi har fått mange adresseforandringer den siste tiden fra byen til ulike hyttekommuner. Vi går ut fra at dette i Stor grad gjelder folk som vil sikre seg strømstøtte i boligen de oppholder seg mest igjennom året, sier generalsekretær Audun Bringsvor i Norsk Hyttelag til Nationen.

NRK - 05 aug 22 kl. 08:39

Stor auke i cruisetrafikk i Oslo

I år kjem 171 cruiseskip med 425.000 passasjerar til Oslo. Så langt har 80 av skipa kome, skriv NTB.

NRK - 04 aug 22 kl. 10:36

Stor skogbrann i Berlin

En Stor brann har brutt ut i byskogen Grünewald i Berlin, melder NTB og AFP. Brannen startet etter eksplosjoner i et av politiets ammunisjonslagre, hvor det fortsatt er eksplosjoner, ifølge brannvesenet. Både gammel ammunisjon fra andre verdenskrig, fyrverkeri og sprengstoff skal være lagret i skogen.

E24 - 03 aug 22 kl. 21:41

Advarer om Stor usikkerhet: – Grønne skip legges på is

Planer om nye, grønne skip kommer ikke lenger enn til tegnebrettet. Ifølge Rederiforbundet legges prosjekter på is på grunn av Stor usikkerhet..

Aftenposten - 03 aug 22 kl. 14:30

Trump påvirker fortsatt republikanerne. Det kan ha Stor betydning fremover, mener forsker.

Republikanske kandidater har knivet om å få støtte fra Donald Trump. Natt til onsdag viste det seg å ha Stor verdi..

NRK - 03 aug 22 kl. 13:27

Bistandsadvokat: – Sjokk og Stor sorg

– Jeg har snakket med mine klienter litt tidligere i dag. Det er barna etter de avdøde, og de har mottatt budskapet om drap med sjokk og Stor sorg, sier bistandsadvokat Øystein Skurdal til NRK. Han representerer to voksne barn, en sønn og en datter, til det drepte ekteparet i 80-årene i Otta.

Aftenposten - 02 aug 22 kl. 14:34

Drapet på Al-Qaida-lederen er en Stor seier for USA. At han befant seg i Kabul er en Stor bekymring.

Al-Qaida-lederen Ayman al-Zawahiri ble drept på balkongen i et hus i sentrum av Kabul..

NRK - 2 timer siden

Langt færre står utenfor arbeidslivet

I løpet av 2021 ble det 31.000 færre som sto utenfor arbeidslivet. Det er den største nedgangen siden Nav begynte beregningene i 2017.

NRK - 19 timer siden

Mann terrorsiktet etter råkjøring i Aarhus

En mann som kjørte bil i høy hastighet gjennom en gågate i Aarhus 18. juli, er siktet for terrorforsøk, skriver Ekstra Bladet. Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling dagen etter hendelsen, men fengslingsmøtet ble holdt bak lukkede dører.

NRK - Igår: 10:43

Helsemyndighetene har rustet opp før koronahøsten

Koronahøsten er i anmarsj. Helsemyndighetene står klar med 50 millioner selvtester og systemer for smittesporting. Når gradestokken kryper nedover, er det Stor sjanse for at smittekurven går motsatt vei.

Klartale - Igår: 16:45

Flere får seg jobb i Norge

Det er langt over prosenten for de siste 35 årene. Det er kun slått over perioden 2007-2008. Det samme gjelder noen kvartaler mellom 1998 og 2002.

Klartale - Igår: 14:00

– Hets kan gjøre at samer har mindre ytringsfrihet

Alle i Norge kan si nesten hva de vil. Grunnloven paragraf 100 beskytter denne rettigheten. Men hvordan står det til med ytringsfriheten i Norge?

NRK - Igår: 13:40

Venstre ber om kommunal vaktordning for Freya

Oslo kommune må setje opp ein kommunal vaktordning ved alle dei større badeplassane med tanke på Freya. Det meiner politikar Marit Kristine Vea (V) som sit i bystyret i Oslo. – Eg meiner at Oslo kommune bør omdisponere tilsette frå til dømes Bymiljøetaten, som får i oppdrag å halde folk unna dersom Freya kjem tilbake til Oslo, skriv ho i ein e-post til NRK.

E24 - Igår: 12:08

Stor etterspørsel etter norsk agurk

Selv om produseres mer norsk agurk en beregnet, er etterspørselen større enn det produsentene klarer å levere. Nå importeres agurk for å møte pågangen..

Klartale - I førrgår: 11:30

Hva vil skje med Taiwan?

Taiwan heter offisielt «Republikken Kina». Og har vært en del av Kina lenge. Men folk fra begge steder er uenige.

NRK - I førrgår: 09:36

Estland stenger grensene for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av Schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - I førrgår: 03:06

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har Stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

NRK - I førrgår: 15:36

Taliban-topp drept i bombeangrep i Kabul

En av Talibans religiøse ledere ble torsdag drept på arbeidsplassen sin i Afghanistans hovedstad Kabul. Ifølge Taliban-myndighetene dreier det seg om Rahimullah Haqqani. Talsmannen Bilal Karimi bekreftet dødsfallet og kalte Haqqani en «Stor personlighet og akademisk figur.

NRK - I førrgår: 14:51

Tørke og sult har drevet over 1 million somaliere på flukt

Tørke og matmangel har drevet over 1 million somaliere på flukt, og landet trues av en sultkatastrofe av dimensjoner, advarer Flyktninghjelpen og FN. − Milepælen på 1 million må sette i gang alarmklokkene for Somalia. Sult herjer over hele landet, og vi ser stadig flere familier som er tvunget til å flykte fra alt de eier fordi det er tomt for både vann og mat i landsbyene deres, sier Flyktninghjelpens landdirektør Mohamed Abdi.

E24 - I førrgår: 14:23

Bred krypto-oppgang: Ethereum stiger 12 prosent

En Stor ethereum-endring nærmer seg. Den nest største kryptovalutaen har steget nesten 80 prosent den siste måneden..

NRK - 15 jul 22 kl. 01:52

SAS: Fortsatt Stor avstand

Det er fortsatt Stor avstand mellom SAS og pilotene. Det sa forhandlingsleder Marianne Hærnes i SAS på vei ut av meklingen i Stockholm natt til fredag. – Det er Stor avstand fortsatt, men nå har vi sittet i nærmere 17 timer og forhandlet så nå har vi behov for å sove litt, sa Hærnes til pressen.

NRK - 11 aug 22 kl. 09:47

Åtvarar mot ekstrem varme i Storbritannia

Britiske meteorologar åtvarar mot hetebølge med temperaturar opp mot 37 grader i delar av Storbritannia dei neste dagane, skriv BBC. Varmen kjem truleg til å påverke helse, transport og arbeidsvilkår. Det er også sendt ut varsel om at det er eksepsjonelt høg fare for brannar i England og Wales denne helga, og veldig Stor fare for skogbrannar i delar av Skottland..

VG - 11 aug 22 kl. 09:28

MC-lærer om ulykkessommeren: - Jeg tror ingen har svaret

TYRIGRAVA (VG) Motorsyklister utgjør en Stor andel av døde i trafikken. Flere i MC-miljøet peker på mer opplæring..

NRK - 28 jul 22 kl. 13:20

Stor skogbrann på den tysk-tsjekkiske grensen

Skogbrannen som herjer i et område ved grensen mellom Tsjekkia og Tyskland, sprer seg og truer med å svi av Store deler av en nasjonalpark. Parken Ceske Svycarsko (tsjekkiske Sveits) er et populært utfluktsmål for turister. Brannen startet i helgen og så en stund ut til å være under kontroll.

NRK - 11 aug 22 kl. 05:49

Zelenskyj taler på giverkonferanse i Danmark

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj holder åpningstalen på giverkonferansen for Ukraina i København torsdag. Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) deltar på giverkonferansen fra Norge. Zelenskyj holder sin tale via en videoforbindelse.

VG - 10 aug 22 kl. 21:06

Rekordtallene Haaland jakter: – Kan bryte alle barrierer

Erling Braut Haaland (22) har gjort det til vane å sette den ene rekorden etter den andre. VG har gjort en Stor gjennomgang av noen av scoringsrekordene som nordmannen kan slå..

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 19:24

Norge sender ørnehjelp til Irland

Det var Stor interesse blant publikum og presse da norske ørneunger ble sluppet ut i Irland..

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 19:30

Dagens quiz: Torsdag 11. august 2022

Hvilken roman av Vigdis Hjorth fikk Stor oppmerksomhet i norsk offentlighet i 2016?.

NRK - 10 aug 22 kl. 18:52

FN ventar Stor auke i korneksport frå Ukraina

Etter semje mellom Russland, Ukraina, Tyrkia og FN, ventar FN no at talet på skip som fraktar korn frå Ukraina vil auke i nær framtid. – Talet på innkommande fartøy er venta å vakse ettersom avtaler på korn blir inngått, sa den mellombelse FN-koordinatoren Frederick Kenney, ifølge Reuters..

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 16:27

Stor test av spisestedene på Øyafestivalen: Her får du den beste maten

Fra en til seks på Øyamaten.

Dagbladet - 10 aug 22 kl. 14:48

- Øya må skjerpe seg

Når Øyafestivalen denne uka er tilbake etter to år med corona, er det til Stor fortvilelse for enkelte naboer på Tøyen..

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 12:15

Tor var Stor. Tors hode var det dobbelte av andre hoder

Tor Halmrast (1951–2022).

Klartale - 10 aug 22 kl. 12:00

Disse gutta redder folk fra kulde og dyr strøm

– Det gjorde vondt å si nei til folk, sier Per Christian Orby. Han er sjef for veden hos Lier Asvo i Viken.– Smertefullt, sier kollega Linda Bogar Kleven.

NRK - 10 aug 22 kl. 10:11

Stor auke i flypassasjerar

I juli reiste 4.201.183 passasjerar til, frå eller via Avinors lufthamner.

NRK - 10 aug 22 kl. 09:38

Hellas: Båt med opptil 80 mennesker om bord forliste

Greske myndigheter har iverksatt en Stor redningsaksjon øst for øya Kárpathos i Hellas. En båt med mellom 60 til 80 migranter om bord sank i løpet av natten, melder AP. Onsdag melder kystvakten at 29 menn har blitt reddet opp fra vannet så langt.

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 09:29

Flyttet fra moderne funkishus til gammel gård: – Jeg vil bare være her hele tiden

Caroline Schjærve Sagafos har alltid drømt om et usjenert småbruk med Stor hage og masse plass..

NRK - 27 jul 22 kl. 15:06

Stor diamant funnet i Angola

En Stor rosa diamant på 170 karat har blitt funnet i Angola. Den hevdes å være den største av denne typen edelsten som er funnet på 300 år, melder nyhetsbyrået AP. Diamanten fikk navnet «Lulo Rose», oppkalt etter diamantgruven Lulo der den ble funnet.

Aftenposten - 10 aug 22 kl. 06:30

Mange studenter gjør en klassisk feil. Tre steg for å lære bedre.

Å begynne på høyere utdanning kan være en Stor overgang..

Klartale - 10 aug 22 kl. 06:00

Slik er det å være smittet med apekopper

– Jeg merket de første symptomene 11. juli, sier Silver Steele til Klar Tale. Han er en av de over 18.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com