Stoltenberg

Saturday, 02 December, 13:10

Nyheter om Stoltenberg

NRK - 18 timer siden

Stoltenberg: – Klima er en viktig sak for Nato

Jens Stoltenberg, generalsekretær i Nato, er også til stede under det 28. klimatoppmøte som startet i Dubai torsdag. Han sier at klima er en viktig sak for Nato fordi klimaendringer påvirker sikkerhet.

NRK - 23 timer siden

Politiet må se på drapssak på nytt

Førstestatsadvokat Hilde Stoltenberg har bedt politiet å gjøre en ny gjennomgang av drapet på Ole Aamodt. Det bekrefter hun overfor NRK fredag ettermiddag. I 2012 ble Webjørn Jensen dømt til 12 års fengsel for drapet på Aamodt.

NRK - 20 nov 23 kl. 19:18

Stoltenberg uroet over ønske om å splitte Bosnia

Nato-sjef Jens Stoltenberg er i Bosnia. Han uttrykker bekymring over den bosnisk-serbiske republikkens ønske om løsrivelse. I tillegg advarer han mot «skadelig utenlandsk innblanding» i Bosnia – blant annet fra Russland.

NRK - 25 okt 23 kl. 10:08

Stoltenberg: Våpeninvesteringer er ikke uetisk

Nato-sjef Jens Stoltenberg mener det ikke er uetisk å investere i forsvarsindustrien. Han ber Nato-land øke sine investeringer. Det var oppfordringen Stoltenberg kom med da han onsdag deltok på Natos industriforum i Stockholm.

NRK - 09 nov 23 kl. 14:20

Stoltenberg: Iran og Hizbollah må holde seg unna Gaza

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sa torsdag at krigen i Gaza ikke må bli en stor regional konflikt. – Krigen i Gaza må ikke bli en stor regional konflikt. Iran og Hizbollah må holde seg utenfor denne kampen, sa Stoltenberg til journalister i Berlin.

NRK - 21 timer siden

Stoltenberg ber igjen Tyrkia slippe Sverige inn i Nato

Nato-sjef Jens Stoltenberg møtte fredag Tyrkias president på klimatoppmøtet i Dubai og gjentok at det er på tide at Tyrkia sier ja til svensk Nato-medlemskap. – Jeg møtte president Erdogan i morges og gjentok mitt budskap om at tiden er inne for å fullføre innmeldingsprosessen for Sverige, sier Stoltenberg etter møtet med Recep Tayyip Erdogan i Dubai. Tyrkia og Ungarn er de eneste landene som fortsatt ikke har sagt ja til å slippe Sverige inn i forsvarsalliansen.

NRK - Igår: 16:37

Jens Stoltenberg deltar på klimakonferansen

1. desember vil Natos generalsekretær Jens Stoltenberg delta på Fns klimakonferanse i Dubai. Stoltenberg vil delta i en paneldiskusjon og snakke om hvordan Nato håndterer sikkerhetsutfordringer som følge av klimaforandringene..

NRK - 11 okt 23 kl. 18:46

Stoltenberg: Støtten til Ukraina er ikke svekket

Støtten til Ukraina vil ikke bli svekket som følge av konflikten mellom Israel og Hamas, slår Natos generalsekretær Jens Stoltenberg fast. – Dagens møte har klart vist at Nato-landene er der for Ukraina, sa Stoltenberg på en pressekonferanse i Natos hovedkvarter i Brussel, der Nato-landenes forsvarsministre er samlet onsdag og torsdag. Stoltenberg viser til at det onsdag kom en lang rekke nye løfter om våpen til Ukraina, deriblant nye luftforsvarsyster, ammunisjon, flere F-16-fly samt flere ulike hjelpepakker.

NRK - 28 nov 23 kl. 11:40

Skuffa over at Sverige ikkje er med

Nato-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før Natos utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor Nato-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

NRK - 28 nov 23 kl. 08:16

Stoltenberg forventer at Tyrkia og Ungarn ratifiserer Sveriges Nato-medlemskap

Generalsekretær Jens Stoltenberg i Nato sier tirsdag at han forventer at Tyrkia og Ungarn ratifiserer Sveriges medlemskap i forsvarsalliansen «uten videre forsinkelser». Det skriver Reuters, som siterer ungarske medier. Stoltenberg gir ikke noe tidspunkt for når dette vil skje, men sier ungarske myndigheter har sagt at de ikke vil være det siste medlemslandet til å ratifisere Sveriges medlemskap..

VG - 29 nov 23 kl. 12:24

Stoltenberg om Putins Russland: Kraftig svekket av krigen

Store menneskelige tap og svekket politisk innflytelse: Jens Stoltenberg mener Vladimir Putin taper på flere fronter..

NRK - 12 okt 23 kl. 15:26

Stoltenberg: Nato oppnevner koordinator for antiterror

Nato har innfridd et krav fra Tyrkia om å oppnevne en egen koordinator for antiterror, opplyser Nato-sjef Jens Stoltenberg. Kunngjøringen kom på en pressekonferanse på Natos forsvarsministermøte onsdag. – Terrorisme fortsetter å være den mest direkte trusselen for alliansen.

VG - 29 nov 23 kl. 01:08

Stoltenberg: Derfor er krigene i Ukraina og Gaza ulike

BRUSSEL (VG) Natos generalsekretær Jens Stoltenberg mener det er en tydelig forskjell mellom Russlands krig i Ukraina og Israels krig mot Hamas, men at internasjonal lov gjelder i alle konflikter..

NRK - 11 okt 23 kl. 09:07

Stoltenberg varsler samlet svar hvis gassrørledningangrep blir bekreftet

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier at Nato vil komme med et samlet svar dersom det viser seg at gassrørledningen Balticconnector ble angrepet. – Dersom det kan bevises at det var et angrep på gassledningen i Østersjøen, møtes det av et samlet og besluttsomt svar fra Nato, sa Stoltenberg under et pressemøte med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj før Natos forsvarsministermøte onsdag. Under pressemøtet varslet Stoltenberg også at støtten til Ukraina vil trappes opp i løpet av de kommende dagene.

Klartale - 04 nov 23 kl. 06:00

– Vi mistet kontrollen

Boken forteller mye om hvordan forholdet mellom kronprinsen og kronprinsesse Mette-Marit. Det ble mye styr da de ble kjærester. Kronprinsessen var alenemor før de to ble sammen.

NRK - 27 nov 23 kl. 12:20

Russland bruker migrasjon for å ramme vesten, sier Stoltenberg

Det har vært kaos på de finske grensene den siste uken. Finland mener Russland har organisert en migrasjonsstrøm mot grensene. – Dette er nok et eksempel på hvordan Russland bruker migrasjon som et verktøy for å legge press på europeiske land.

NRK - 21 nov 23 kl. 14:37

Nato-sjefen sier volden i Kosovo er uakseptabel

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa de seneste voldelige opptøyene i Kosovo er uakseptable og at gjerningsmennene må stilles for retten da han tirsdag besøkte Serbia. – Jeg regner med at alle partene bidrar til å redusere spenningen og at alle avstår fra å eskalere situasjonen, sa Stoltenberg under et besøk i Serbias hovedstad Beograd. Uttalelsen gjenspeiler vestlige bekymringer for stabiliteten i den urolige Balkan-regionen, som opplevde en rekke kriger på 1990-tallet.

NRK - 25 okt 23 kl. 08:18

Jagland: Feil å utnevne Stoltenberg til sentralbanksjef

Tidligere Arbeiderpartileder Thorbjørn Jagland sier Jens Stoltenberg aldri burde blitt utnevnt til sentralbanksjef. – Man kan ikke ha en situasjon der en uavhengig institusjon som sentralbanken må være, skal styres av en som regnes som venn av statsministeren. Jagland mener utnevnelsen er et eksempel på en økende kameraderikultur i Norge, der venner gir hverandre verv og posisjoner.

NRK - 24 okt 23 kl. 14:05

Kristersson har ingen dato for når Sverige blir Nato-medlem

Sveriges statsminister Ulf Kristersson har ingen konkret dato for når Sverige kan bli medlem av Nato. Heller ikke Nato-sjef Jens Stoltenberg vil si noe om det. Men både Kristersson og Stoltenberg har tro på at Ungarn snart vil gi grønt lys, etter at saken nå er sendt til behandling i Tyrkias nasjonalforsamling.

NRK - 23 okt 23 kl. 17:46

Stoltenberg: – Ser fram til Sverige som fullverdig medlem

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg seier han ser fram til ei snar avstemming i Tyrkias parlament for å ratifisere Sverige sin Nato-søknad. Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan la måndag fram eit forslag om å ratifisere svensk medlemskap for det tyrkiske parlamentet. – Som eg sa til president Erdogan då vi snakka i helga, så vil dette gjere alliansen sterkare og sikrare, seier Stoltenberg.

NRK - 15 nov 23 kl. 09:11

Estlands statsminister lanserer seg som Stoltenbergs etterfølger

Estlands statsminister Kaja Kallas sier hun ønsker å bli vurdert til jobben som Nato-sjef når Jens Stoltenberg går av. I en tale på en konferanse holdt av politikknettstedet Politico i Washington tirsdag, svarte Kallas ja da hun ble spurt om hun kunne tenke seg jobben, skriver nyhetsbyrået Reuters. Kallas har vært blant de mest fremtredende kritikerne i EU og Nato av Russland.

NRK - 28 sep 23 kl. 13:56

Stoltenberg i Kyiv – ber allierte om å gi meir

Torsdag møtte Natos generalsekretær Jens Stoltenberg den ukrainske presidenten i Kyiv for å diskutere landets luftforsvar. Stoltenberg roste Ukraina for å gradvis vinne tilbake territorium i krigen, og la til at Russland er utestengd frå viktige interasjonale forum og er «redusert til å be om våpen frå regime som Iran og Nord-Korea». Stoltenberg kalla Kyiv for eit hjarte i den «frie verda»: – Ukraina er nærare Nato enn nokon gong, sa han.

VG - 10 nov 23 kl. 22:05

Stoltenberg i Berlin: Advarte mot «trump»

BERLIN (VG) Jens Stoltenberg advarer sterkt mot at båndene mellom USA og Europa svekkes. I en tale i Berlin fredag kveld tok han et oppgjør med europeisk og amerikansk nasjonalisme. Og han nevnte «trump»..

VG - 10 nov 23 kl. 05:06

Stoltenberg om oppsagt nedrustningsavtale: – Verden blir farligere

BERLIN (VG) Alle de tre store avtalene om nedrustning og våpenbegrensning mellom øst og vest har nå havarert. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sier at det gjør verden enda farligere..

NRK - 09 nov 23 kl. 13:48

Stoltenberg: Nato-land støtter humanitær pause

– Nato-allierte land støtter en humanitær pause i krigen mellom Israel og Hamas, slik at nødhjelp kan fraktes inn i Gaza, sier Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg..

NRK - 08 nov 23 kl. 18:08

Stoltenberg: Nato støttar humanitære pausar i Gaza

Generalsekretær i Nato Jens Stoltenberg seier at dei allierte i forsvarsalliansen støttar pause i angrep på Gaza for å få humanitær støtte inn..

Dagbladet - 08 nov 23 kl. 15:50

Stoltenberg: - Støtter humanitær pause

Jens Stoltenberg, generalsekretær i Nato, sier at Nato støtter humanitære pauser. Dette er den 33 dagen i krigen mellom Israel og Hamas..

NRK - 13 okt 23 kl. 19:40

Svensk avis: Stoltenberg forventer svensk Nato-medlemskap innen november

I en intern melding til Natos medlemsland skriver Nato-sjef Jens Stoltenberg at han antar at Sverige blir med i Nato neste måned. Det skriver svenske Dagens Nyheter. – Mange allierte gir uttrykk for utålmodighet.

NRK - 28 nov 23 kl. 20:48

Sveriges utenriksminister etter Tyrkia-møte: – Nato-ja om noen uker

Tyrkia vil godkjenne vår Nato-søknad om noen uker, sier Sveriges utenriksminister Tobias Billström. Tirsdag møtte Billström sin tyrkiske motpart Hakan Fidan i forbindelse med Natos utenriksministermøte i Brussel. – Da sa han at han håper at Sverige skal kunne bli medlem innen et par uker, sier Billström til nyhetsbyrået TT.

NRK - 28 nov 23 kl. 17:32

Nato med storinnkjøp av overvåkingsfly

Nato-landene er enige om å anskaffe seks nye fly for å erstatte den aldrende flåten med AWACS-overvåkingsfly. – Det er den største enkeltanskaffelsen i Natos historie, sier generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i Brussel tirsdag. Produksjonen av seks nye Boeing E-7A Wedgetail fly begynner neste år, og de første flyene vil stå klare i 2031, ifølge Nato-sjefen.

NRK - 11 okt 23 kl. 18:26

Stoltenberg: – Israel har rett til å forsvare seg selv

Nato-sjef Jens Stoltenberg snakket i en tale i dag om tilskuddene og hjelpen alliansen vil gi Ukraina framover i krigen Russland fører i landet. Krigen i Midtøsten ble raskt et tema. – Israel har rett til å forsvare seg selv.

Dagbladet - 27 nov 23 kl. 12:45

- Farligste på flere tiår

Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, møtte pressen før toppmøtet mellom Natos utenriksministere..

NRK - 27 nov 23 kl. 12:10

Nato-sjef Jens Stoltenberg ber om at våpenhvilen i Gaza forlenges

På en pressekonferanse mandag ber Natos generalsekretær om at våpenhvilen i Gaza forlenges. Flere aktører presser mandag på for at våpenhvilen, som i utgangspunktet går ut mandag, skal forlenges med flere dag..

VG - 27 nov 23 kl. 11:38

Opplysninger til VG: Rutte storfavoritt til å overta etter Stoltenberg

BRUSSEL (VG) Den neste generalsekretæren i Nato heter trolig Mark Rutte (57). Nederlands avtroppende statsminister er en av tre europeiske toppledere som er interesserte i jobben..

NRK - 10 okt 23 kl. 15:28

Stoltenberg: Nato er klare til å dele informasjon

Jens Stoltenberg sier Nato er klare til å dele informasjon om gasslekkasjen i Østersjøen. – Nato står klare til å støtte berørte allierte, sier Stoltenberg..

NRK - 04 jul 23 kl. 11:17

Stoltenberg fortsetter som Nato-sjef: - Jeg er beæret

Jens Stoltenberg blir sittende som generalsekretær i Nato i enda et år, fram til 1. oktober 2024. Forlengelsen ble gjort offentlig tirsdag, og vil bli støttet av alle Nato-landenes ledere under toppmøtet i Vilnius neste uke.

NRK - 31 okt 23 kl. 14:27

Jens Stoltenberg: – Vi fordømmer Hamas sitt terrorangrep.

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg tala til Nordisk Råd under Nordisk Råds 75. sesjon i dag. – Vi fordømmer Hamas sitt terrorangrep.

VG - 20 nov 23 kl. 13:59

Slik blir «Kvelden før kvelden» på NRK

Robert Stoltenberg og Ingrid Gjessing Linhave leder et av årets mest populære TV-program..

VG - 24 okt 23 kl. 14:04

Stoltenberg: Tror Ungarn raskt vil slippe Sverige inn i Nato

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg venter nå at også Ungarn raskt vil godkjenne den svenske søknaden om medlemskap i Nato. Tyrkias parlament går nå i gang med å behandle saken om godkjenning..

NRK - 16 nov 23 kl. 08:13

Trond Giske: – Det er krise i Arbeiderpartiet

Tidligere Ap-topp Trond Giske ga denne uken ut boken «Verdt å slåss for», der han blant annet tar et oppgjør med det han mener er en tillitskrise i Arbeiderpartiet. – Det er krise i Arbeiderpartiet. Vi er på et nivå vi knapt har vært på tidligere.

NRK - 15 nov 23 kl. 19:55

Nato kjøper nye overvåkingsfly

Natos aldrende AWACS-fly skal erstattes med nye fly basert på den velkjente modellen Boeing 737. De nye flyene heter E-7A Wedgetail, og Nato skal i første omgang anskaffe seks. Kontakten med Boeing skal signeres i løpet av neste år, og de første flyene skal være klare for tjeneste i 2031.

Dagbladet - 15 nov 23 kl. 09:38

Vil ha jobben til Nato-Jens

Estlands statsminister Kaja Kallas sier hun ønsker å bli vurdert til jobben som Nato-sjef når Jens Stoltenberg går av..

Klartale - 13 nov 23 kl. 15:30

Dette er «Maskorama»-hintene

Programmet der kjente personer skjuler seg bak masker og synger foran publikum har startet. Programmet heter «Maskorama».Vi som ser på skal finne ut hvilken person som skjuler seg bak masken.

NRK - 17 okt 23 kl. 07:36

Stoltenberg fordømmer angrepet i Brussel

Natos-sjef Jens Stoltenberg skriv på meldingstenesta X at han fordømmer angrepet i Brussel måndag kveld. To svenske fotballsupporterar blei skotne og drepne, og ein tredje person er alvorleg skadd. – Eg fordømmer dei fryktelege angrepa på uskuldige sivile i Brussel i Belgia i går kveld.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com