Stockholm

Saturday, 03 December, 22:39

Nyheter om Stockholm

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 21 nov 22 kl. 07:51

Snøen skaper trafikkaos i Stockholm

Det er trafikkaos i Stockholm som følge av det kraftige snøværet. Folk blir bedt om å holde seg hjemme. Snøfallet har ført til nærmest full stopp på en rekke jernbanelinjer, og de fleste bussavgangene er også innstilt som følge av snøværet.

NRK - 19 nov 22 kl. 10:50

21 personer pågrepet i stor narkoaksjon i Sverige

Svensk politi har pågrepet 21 personer i en stor narkoaksjon i Stockholm. Det har blitt beslaglagt 41 kilo kokain og 165 kilo cannabis. Ifølge politiet har den beslaglagte narkotikaen en anslått verdi på mellom 50 og 100 millioner svenske kroner, tilsvarende mellom 47,9 millioner og 95,8 millioner norske kroner.

NRK - 08 nov 22 kl. 08:17

SJ gjeninnfører hurtigtog mellom Oslo og Stockholm

Fra 11. desember skal det gå fem tog mellom Oslo og Stockholm i hver retning på hverdager. Tre av dem er hurtigtog.

NRK - 08 nov 22 kl. 08:07

SJ gjeninnfører hurtigtogene mellom Oslo og Stockholm

Fra 11. desember skal det gå fem tog mellom Oslo og Stockholm på hverdager, hvorav tre av dem er hurtigtog. Det skjer fordi de flerårige arbeidene på linjen på norsk side skal avsluttes, skriver SJ i en pressemelding.

NRK - 25 nov 22 kl. 18:22

Fengslet svensk-russer anklages for bånd til russisk militær etterretning

Mannen i 60-årene som ble pågrepet i en stor Säpo-aksjon i Stockholm denne uka, er siktet for grov etterretningsvirksomhet mot Sverige og USA. Det kom fram da mannen ble varetektsfengslet i Stockholm tingrett fredag. Aktor Henrik Olin sier at mannen har forbindelser til den russiske militære etterretningstjenesten GRU.

Aftenposten - 25 nov 22 kl. 18:08

Spionsiktet svensk-russer varetektsfengslet i Stockholm

En mann i 60-årene med bakgrunn fra Russland er varetektsfengslet i Stockholm tingrett, siktet for grov ulovlig….

NRK - 25 nov 22 kl. 17:30

Spionmistenkt russer varetektsfengslet i Stockholm

Den russiske mannen i 60-årene som ble pågrepet og siktet for spionasje i Sverige tirsdag, er fengslet i Stockholm tingrett. Mannen ble pågrepet sammen med sin kone i en storstilt politiaksjon i grålysningen tirsdag. Spesialpoliti firte seg ned fra to av forsvarets helikoptre da de slo til mot parets villa i Stockholmsområdet.

NRK - 28 okt 22 kl. 14:10

Irans ambassadør får ikke delta på Nobel-seremonien i Stockholm

Irans ambassadør i Sverige får ikke være til stede når årets nobelpriser skal deles ut i Stockholm 10. desember. Nobelstiftelsen begrunner dette med den urolige situasjonen i Iran, hvor mange demonstranter er blitt drept.

Klartale - 27 okt 22 kl. 16:30

Roxette-Maries klær skal hjelpe fattige

Marie Fredriksson var én av to i gruppa Roxette. Den svenske popduoen er kjent i hele verden. I 2019 døde Fredriksson etter lang tids sykdom.

NRK - 08 nov 22 kl. 17:37

Nytt møte mellom Erdogan og Kristersson om Nato-søknaden i Stockholm i slutten av måneden

Tirsdag møttes Tyrkias president Erdogan og Sveriges statsminister Ulf Kristersson for å blant annet diskutere Nato-søknaden. Det blir et nytt møte mellom Erdogan og Kristersson om Nato-søknaden i Stockholm i slutten av november. – Jeg håper på mer positiv fremgang ved neste møtet, sier Erdogan, ifølge SVT.

E24 - 08 nov 22 kl. 07:35

SJ girer opp: Gjeninnfører hurtigtog mellom Oslo og Stockholm

Etter pandemi og flere års arbeid på skinnene, vil det svenske togselskapet SJ gi full gass. Fra midten av desember vil det gå fem tog i hver retning mellom Oslo og Stockholm..

VG - I førrgår: 14:01

Svenske forskere tester mulig hormonfritt prevensjonsmiddel for kvinner

Forskere på Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm tester nå en gel som kan blokkere spermiens vei til livmoren, som et hormonfritt prevensjonsmiddel..

NRK - 04 nov 22 kl. 14:19

«Verdas dyraste» kjærleiksbrev blir stilt ut i Stockholm

Eit 150 år gammalt kjærleiksbrev verdt 10 millionar svenske kroner blir stilt ut på ei frimerkeutstilling i Täby, nord for Stockholm, denne helga. Grunnen til at brevet blir kalla verdas dyraste, er at frimerket er trykt med feil farge, og er frå 1845, ifølge SVT. Brevet avslører ei hemmeleg og forboden kjærleikshistorie mellom to tremenningar..

Klartale - 28 nov 22 kl. 13:52

Prosessen for å bli med i Nato fortsetter

Sverige og Finland har tidligere ikke vært medlem av forsvars-samarbeidet Nato. Det ønsket de å bli etter Russland angrep Ukraina. Men alle Nato-landene må være enige.

NRK - 25 nov 22 kl. 21:19

Sverige, Finland og Tyrkia: Fremgang i Nato-forhandlingene

Representanter fra Sverige, Finland og Tyrkia møttes fredag i Stockholm om Nato-avtalen som ble inngått i sommer. Landene melder om fremgang i forhandlingene. Ifølge en felles uttalelse har Sverige og Finland tatt skritt for å møte Tyrkias krav, melder Sveriges Radio.

Aftenposten - 25 nov 22 kl. 18:08

Spionsiktet svensk-russer anklages for bånd til russisk militær etterretning

En russiskfødt mann i 60-årene er varetektsfengslet i en måned i Stockholm tingrett, siktet for grov….

NRK - 25 nov 22 kl. 07:37

Spionmistenkte brødre risikerer livstidsdom i Sverige

Brødrene møter i retten fredag, anklaget for å i årevis ha spionert for den russiske etterretningstjenesten GRU. Nesten hele rettssaken i Stockholm tingsrätt vil gå bak lukkede dører. Kun 30 minutter av aktors åpningsinnlegg skal etter planen være offentlig, av hensyn til de sensitive opplysningene i saken.

NRK - 24 nov 22 kl. 20:04

Seks hundre ungdommer går til klimasøksmål mot Sverige

Klima- og ungdomsorganisasjonen Aurora varsler et klimasøksmål mot den svenske staten for det de kaller utilstrekkelige tiltak mot klimaendringene. Søksmålet vil bli fremmet som et gruppesøksmål, og til sammen over 600 ungdommer vil derfor være en del av det, melder Aurora i en pressemelding. – Den svenske staten har aldri behandlet klimakrisen som den krisen den er, og den nye regjeringen signaliserer tydelig at de heller ikke har tenkt å gjøre det.

Aftenposten - 24 nov 22 kl. 18:17

Spionasjemistenkt løslatt etter stor politiaksjon i Sverige

En av de to som ble pågrepet i en stor aksjon i Stockholm, mistenkt for spionasje, er løslatt..

NRK - 24 nov 22 kl. 17:41

Svenske medier: Spionasjemistenkt russisk kvinne løslatt

En av de to russerne i 60-årene som ble pågrepet i en storstilt aksjon i Stockholm tirsdag, mistenkt for spionasje, er løslatt. Den svenske påtalemyndigheten opplyser om løslatelsen i en pressemelding. Mistankene mot kvinnen består, og senest klokka 12 fredag må aktor beslutte om også mannen skal løslates.

NRK - 24 nov 22 kl. 13:23

Russland avviser blankt spionsak i Sverige

Russlands UD betegner spionsaken fra Sverige med to pågrepne russiske statsborgere som antirussisk hysteri. Utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova sa torsdag, ifølge det statlige nyhetsbyrået Interfax, at Russland ikke har fått noen informasjon om denne saken fra svenske myndigheter. – Etter vårt syn er rapporteringen om dette i svenske medier en del av et bredere antirussisk hysteri i den vestlige verden.

NRK - 30 okt 22 kl. 09:24

Kobra på rømmen fanget i Stockholm

Kongekobraen Sir Vääs, som har vært på rømmen i Stockholm i over en uke, er fanget, opplyser Skansen-Akvariet. Den fire meter lange asiatiske giftslangen rømte fra terrariet sitt ved akvariet lørdag i forrige uke, noe som umiddelbart utløste en slangejakt i den svenske hovedstaden. Fredag ble det opplyst at rømlingen var blitt funnet ved hjelp av et overvåkingskameraet, og at den ikke hadde stukket langt av gårde.

Klartale - 23 nov 22 kl. 12:10

Flere blir pågrepet for spionasje for Russland

– Her var det et behov for å pågripe de mistenkte. Og det måtte skje raskt, sa Fredrik Hultgren Friberg tirsdag. Han er pressekontakt i Säpo.

VG - 22 nov 22 kl. 09:58

To spionmistenkte pågrepet i Sverige

De to ble pågrepet av det svenske sikkerhetspolitiet i en aksjon i Stockholm-området..

Klartale - 01 okt 22 kl. 06:00

Klar for ferie på skinner?

Mange skal nok ut på reise i høstferien. Noen skal bruke bil, og noen fly. Men det er også mulig å bruke tog.

NRK - 26 okt 22 kl. 01:28

Ambassadører er uønsket

Ambassadørene fra Russland og Belarus slipper ikke inn på seremonien når årets nobelpriser skal deles ut i Stockholm 10. desember. – Som følge av krigen i Ukraina har Nobelstiftelsen valgt å ikke invitere ambassadørene fra Russland og Belarus til nobelprisseremonien i Stockholm, heter det i en kunngjøring fra stiftelsen.

NRK - 24 sep 22 kl. 01:19

Person pågrepet etter eksplosjon i Stockholm

En person er pågrepet etter en eksplosjon som blåste ut vinduer på en boligbygning i Stockholm natt til lørdag. Eksplosjonen skjedde på Södermalm og forårsaket materielle skader på en flermannsbolig. Flere vinduer ble knust på bakkeplan.

NRK - 22 sep 22 kl. 23:16

Kraftig smell i boligområde i Solna ved Stockholm

Det har blitt meldt om kraftig smell ved en flermannsbolig i Solna nord for Stockholm torsdag kveld, melder Aftonbladet. – Vi har fått mange telefoner, sier talsperson for politiet Daniel Wikdahl. Smellet ble hørt helt inn til Stockholm sentrum, skriver avisen.

NRK - 22 sep 22 kl. 23:16

Kraftig eksplosjon i boligområde i Solna ved Stockholm

Det ble meldt om kraftig smell ved en flermannsbolig i Solna nord for Stockholm torsdag kveld, skriver Aftonbladet. – Vi har fått mange telefoner, sier talsperson for politiet Daniel Wikdahl. Smellet ble hørt helt inn til Stockholm sentrum, skriver avisen.

NRK - 09 nov 22 kl. 12:40

Turbinstans ved kjernekraftreaktor i Sverige

Kjernekraftverket Oskarshamn 3 har blitt stanset i løpet av formiddagen på grunn av turbinstopp. Expressen skriver at turbinstansen skjedde klokken 10.43 i dag.

NRK - 09 nov 22 kl. 08:59

Flyr har signert intensjonsavtale om charterflygninger

Flyr medler at de har signert en intensjonsavtale om charterflygninger for danske Skinetworks om å fly fra Stockholm og Gøteborg til utvalgte skidestinasjoner i Alpene. Skinetworks er Skandinavias største tilbyder av pakkereiser for skiturister, skriver selskapet i en pressemelding. Tidligere onsdag morgen gjorde det kriserammede flyselskapet det kjent i en børsmelding at de sier ja til det alternative forslaget til finansiering som ble lagt fram tirsdag.

Aftenposten - 08 nov 22 kl. 07:35

SJ girer opp: Gjeninnfører hurtigtog mellom Oslo og Stockholm

Etter pandemi og flere års arbeid på skinnene, vil det svenske togselskapet SJ gi full gass..

NRK - 05 nov 22 kl. 06:59

FN kritiserer Sveriges innsats mot rasisme

Eksperter fra FN oppfordrer Sverige til å trappe opp innsatsen mot systematisk rasisme. Sverige bør intensivere innsatsen for å bekjempe systematisk rasisme og gjenopprette tilliten mellom politi og minoritetsgrupper. Det er konklusjonen fra FN-eksperter som har tilbrakt den siste uken i Sverige.

Aftenposten - 09 okt 22 kl. 11:17

Raskere Stockholm-tog kan gi én million færre flyreiser. Men det kan koste mer enn det smaker.

Å korte ned reisetiden på tog mellom Oslo og Stockholm vil være positivt på mange områder, viser ny mulighetsstudie..

E24 - 09 okt 22 kl. 08:18

Hurtigtog til Stockholm kan gi 1 million færre flyreiser

En studie viser at en hurtigtogsforbindelse mellom Oslo og Stockholm kan føre til at én million flyreiser vil erstattes med tog..

Aftenposten - 09 okt 22 kl. 08:18

Hurtigtog til Stockholm kan gi én million færre flyreiser

En studie viser at en hurtigtogsforbindelse mellom Oslo og Stockholm kan føre til at én million flyreiser vil erstattes….

E24 - 09 okt 22 kl. 08:18

Hurtigtog til Stockholm kan gi en halv million færre flyreiser

En studie viser at en hurtigtogsforbindelse mellom Oslo og Stockholm kan føre til at omkring en halv million flyreiser blir erstattet med tog..

NRK - 09 okt 22 kl. 04:06

Hurtigtog Oslo-Stockholm kan gi 1 million færre flyreiser

En studie viser at en hurtigtogsforbindelse mellom Oslo og Stockholm kan føre til at én million flyreiser vil erstattes med tog. Jernbanedirektoratet og det svenske Trafikverket har studert mulighetene for en raskere toglinje mellom de to hovedstedene. I studien kommer de fram til at en åpning i 2040, kan føre til at så mye som én million flyreiser vil erstattes med tog.

NRK - 09 okt 22 kl. 04:06

Hurtigtog Oslo-Stockholm kan gi 500.000 færre flyreiser

En studie viser at en hurtigtogsforbindelse mellom Oslo og Stockholm kan føre til at 500.000 flyreiser vil erstattes med tog. Jernbanedirektoratet og det svenske Trafikverket har studert mulighetene for en raskere toglinje mellom de to hovedstedene.

NRK - 04 okt 22 kl. 23:37

Kvinne skutt i Stockholm

En kvinne ble lettere skadd i en skyteepisode i Skarpnäck sør i Stockholm tirsdag kveld. Politiet mener hun kan være et tilfeldig offer. Skytingen fant sted i 21-tiden, ifølge politiet.

NRK - 08 sep 22 kl. 10:21

Boligprisfallet fortsetter i Sverige

I Stockholm-regionen falt prisene på leiligheter med 3 prosent i august. Nedgangen er på 11 prosent de siste tre månedene. Det viser nye tall fra Svensk Mäklarstatistik som ble lagt fram torsdag.

VG - 28 okt 22 kl. 09:14

Stockholm: Kongekobraen er lokalisert – fanget på film

Etter nesten en ukes leting er kongekobraen som rømte fra sitt hjem på Skansenakvariet funnet i nærheten av terrariet sitt..

NRK - 25 okt 22 kl. 14:54

Jimmie Åkesson får ikke delta på Nobel-festlighetene

Alle de andre svenske partilederne deltar på festlighetene i forbindelse med nobelprisutdelingene i Stockholm – men heller ikke i år får Jimmie Åkesson være med. Nobelstiftelsens styre har ikke sett grunn til å revurdere sin tidligere beslutning om å ikke invitere Sverigedemokraternas partileder, skriver stiftelsen i en kommentar til nyhetsbyrået TT. At partiet i det siste valget ble Sveriges nest største og er støtteparti for regjeringen, endrer ingenting: – Nobelprisene hviler på en respekt for vitenskap, kultur, humanisme og internasjonalisme.

NRK - 25 okt 22 kl. 14:18

Kles- og interiørkjeden Indiska er konkurs

Den svenske kles- og interiørkjeden Indiska, som tidligere også hadde butikker i Norge, er konkurs. Gjeld fra pandemitiden skal være årsaken. Styret i Indiska vedtok i løpet av tirsdagen å begjære seg konkurs ved tingretten i Stockholm etter at den svenske skatteetaten ikke godkjente en selskapsrestrukturering.

NRK - 25 okt 22 kl. 12:21

Wallin dømt igjen i ankedomstol

Den svenske lagmannsretten har opprettholdt dommen mot skribenten Cissi Wallin for å ha anklaget journalisten Fredrik Virtanen for voldtekt. Tingretten i Stockholm fant i 2019 Wallin skyldig i grov ærekrenkelse. Hun ble dømt til betinget fengsel og 100 dagbøter på 50 svenske kroner, i tillegg til å betale 90.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com