Stemte

Mandag, 14 Juni, 21:12

Nyheter om Stemte

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - Igår: 18:34

Sveits Stemte ned miljø og klimalov

Sveits har hatt folkeavstemning om en rekke nye lover. Blant annet Stemte 62 prosent mot å et forbud mot synsetiske plantevernmidler. Dermed fulgte de regjeringens råd.

NRK - 03 juni 21 kl. 16:23

Stortinget Stemte ned rusreformen

Som ventet gikk regjeringen på en smell da Stortinget Stemte over rusreformen torsdag. Et flertall bestående av Ap, Sp og Frp sa nei til den omstridte rusreformen..

NRK - 02 juni 21 kl. 20:35

Estland avvikler pelsdyrnæringen

Estland innfører forbud mot pelsdyroppdrett og pålegger pelsdyroppdrettere å avvikle næringen innen utgangen av 2025. Det vedtok den estiske nasjonalforsamlingen onsdag i en avstemning der 55 representanter Stemte for mens 19 Stemte mot..

Aftenposten - 30 april 21 kl. 08:00

Nei, vi Stemte ikke for å «drepe babyer». Vi Stemte for å gi kvinnen mer makt.

Det var ingen på landsmøtet som Stemte for å drepe babyer..

NRK - 28 mai 21 kl. 18:28

Republikanere stanset gransking

Republikanere i det amerikanske senatet har stanset opprettelsen av en uavhengig kommisjon, som skulle granske hendelsene som førte til stormingen av kongressen januar i år. Det melder AFP. Alle 50 demokrater i senatet Stemte for kommisjonen, men måtte få med seg ti republikanere for å få gjennomslag for forslaget.

NRK - 28 mai 21 kl. 05:50

Norge avsto i Palestina-avstemning

Norge avsto fra å stemme da WHOs øverste organ vedtok å granske helsesituasjonen i de israelskokkuperte områdene. 82 land Stemte for en resolusjon om slik gransking, blant dem Frankrike, Spania, Belgia, Sveits og Portugal. 14 land Stemte imot, blant dem Israel, USA og Storbritannia, mens Norge var blant 40 land som avsto fra å stemme..

NRK - 16 mai 21 kl. 10:33

Sier nei til nasjonalt mobilforbud

Høyres landsmøte sier nei til et nasjonalt forbud mot mobilbruk i skolen. Partiet vil la den enkelte rektor bestemme regler for mobilbruk i klasserommet. 287 delegater Stemte imot forbudet, 50 Stemte for..

E24 - 12 mai 21 kl. 22:04

Aksjonærer reagerte på Astrazeneca-bonus - Oljefondet Stemte for

Flere større aksjonærer forsøkte å forhindre en økning i bonusprogrammet for Astrazeneca-ledelsen. Oljefondet Stemte for kompensasjonspakken og peker på egne retningslinjer..

NRK - 9 timer siden

Sveits sliter med utslippskutt

Sveits vil få problemer med å oppfylle kravene i Paris-avtalen om å senke utslipp av klimagasser. Det er resultatet av helgens folkeavstemning, der regjeringens forslag til tiltak fikk 49 prosent av stemmene, mens 51 prosent Stemte mot. Målet om å senke utslippene med 50 prosent i forhold til år 1990 skulle nås med en ny drivstoffavgift og en avgift på flybilletter.

NRK - 11 juni 21 kl. 08:48

Kastet ut fra delstatsforsamlingen

Republikaneren Mike Nearman, som slapp flere hundre rasende demonstranter inn i Representantenes hus i Oregon i desember, er utvist fra delstatsforsamlingen. Både demokrater og republikanere Stemte for resolusjonen som hadde stemmefordelingen 59–1..

E24 - 09 juni 21 kl. 20:15

Norwegian-sjefen kan tjene 44 millioner kroner på to år

Ved full uttelling kan ledelsen i Norwegian over noen år motta aksjer verdt en halv milliard kroner. Folketrygdfondet Stemte imot den nye ordningen for lederlønn på generalforsamlingen i forrige uke..

VG - 09 juni 21 kl. 12:09

Full forvirring rundt vaksinering i utlandet: – Noen har fått vaksinasjon etterregistrert

Coronavaksiner tatt i utlandet kan etterregistreres ved å fremvise dokumentasjon, var beskjeden både Thomas Sørensen og Leonardo Carone fikk fra fastleger og Helse Norge. Men det Stemte ikke..

NRK - 03 juni 21 kl. 16:48

Samiske synspunkter skal høres

Med 71 mot 14 stemmer vedtok Stortinget en endring i Sameloven som skal sikre at samiske synspunkter blir hørt også i lokalpolitikken. Myndighetenes konsultasjonsplikt blir nå lovfestet, og den skal gjelde både for både stat, fylkeskommuner og kommuner. – Konsultasjoner handler om at myndighetene plikter å ta oss med tidlig inn i beslutningsprosesser, hvor målet er å oppnå enighet om en sak, sier sametingspresident Aili Keskitalo (NSR).

Klartale - 03 juni 21 kl. 11:08

Stemte for å sende asylsøkerne ut av landet

Danmark har vedtatt en lov gjør det mulig å ha mottaks-sentre for asylsøkere i andre land..

NRK - 26 mai 21 kl. 09:16

Lange køer til stemmeurnene

Presidentvalget i Syria startet onsdag i de regjeringskontrollerte områdene i landet. Sittende president, Bashar al-Assad, Stemte tidligere i dag på lokalt fjernsyn. Sendingene i landet viste også lange køer inn mot valglokalene..

Dagbladet - 23 april 21 kl. 03:25

Avslører hva han Stemte framfor Trump

Den tidligere republikanske presidenten, George W. Bush, avslører at han ikke Stemte på fjorårets republikanske kandidat i presidentvalget, Donald Trump. I stedet skrev Bush inn navnet på sin egen tidligere utenriksminister, Condoleezza Rice..

NRK - 25 mai 21 kl. 11:33

Sier nei til homofilt ekteskap

Parlamentet i Litauen Stemte tirsdag ned forslaget om å legalisere ekteskap mellom to av samme kjønn. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Det var parlamentsmedlem Tomas Vytautas Raskevičius som fremmet forslaget.

VG - 20 mai 21 kl. 03:49

Reagerer på motstand mot gransking: – Jeg tror det er Trump som kontrollerer det

35 republikanere Stemte sammen med demokratene for å opprette en uavhengig gransking av Kongress-stormingen 6. januar. Republikanske ledere motsetter seg forslaget..

NRK - 20 mai 21 kl. 02:06

Flertall for uavhengig gransking

Et flertall i Representantenes hus Stemte for en uavhengig gransking av stormingen av Kongressen i januar. Det er uklart om forslaget får nok støtte i Senatet. Demokratene mener en gransking er avgjørende for å komme til bunns i hva som skjedde 6.

Klartale - 16 april 21 kl. 18:31

Stemte nei til rusreform

Det blir fortsatt forbudt med bruk av narkotika i Norge. Arbeiderpartiets landsmøte Stemte nei til avkriminalisering av narkotika..

NRK - 19 mai 21 kl. 10:36

Skrev om gift: Vil prøve den snart

Den terrortiltalte 16-åringen ble i dag konfrontert med en internettsamtale 1. februar. Gutten skrev en melding til en bekjent på internett om giften han hadde laget.

Aftenposten - 18 mai 21 kl. 12:15

Bare supporternes representanter støtter boikott av Qatar-VM

Det var bare supportermiljøets to utvalgsmedlemmer som Stemte for boikott i norsk fotballs utredning av neste års VM i….

E24 - 15 mai 21 kl. 17:06

Høyre vil bevare Norsk Tippings spillmonopol

Høyre-politikerne som ville skrote enerettsmodellen tapte den spillpolitiske thrilleren på partiets landsmøte. Både statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie Stemte for å beholde dagens modell..

NRK - 15 mai 21 kl. 14:59

Legning skal ikke avgjøre

Det skal være livsførsel, ikke legning, som avgjør hvem som kan være blodgiver, mener Høyre. Landsmøtet Stemte for formuleringen om at partiet vil sikre trygge blodleveranser gjennom objektive giverkriterier basert på livsførsel, ikke legning og funksjonsnedsettelse. I dag må menn som har sex med menn vente tolv måneder etter siste seksuelle kontakt før de kan gi blod..

NRK - 15 mai 21 kl. 14:43

Vil ikke ha generell bevæpning

Flertallet på Høyres landsmøte Stemte mot generell bevæpning av politiet..

E24 - 14 mai 21 kl. 20:44

Høyres landsmøte sier nei til å redusere statens eierskap i Equinor

Høyres landsmøte Stemte ned et forslag om å selge seg ned i oljeselskapet Equinor med 190 stemmer mot 146..

VG - 14 mai 21 kl. 18:59

Haaland på årets lag – vant avstemning

Borussia Dortmund-spiss Erling Braut Haaland (20) fikk flere stemmer enn Bayern Münchens målkonge Robert Lewandowski (32) da supportere Stemte frem årets lag i Bundesliga..

VG - 14 mai 21 kl. 18:59

Haaland kåret til årets spiller

Borussia Dortmund-spiss Erling Braut Haaland (20) fikk flere stemmer enn Bayern Münchens målkonge Robert Lewandowski (32) da supportere Stemte frem årets spiller og lag i Bundesliga..

VG - 14 mai 21 kl. 18:59

Haaland kåret til årets spiller i Bundesliga

Borussia Dortmund-spiss Erling Braut Haaland (20) fikk flere stemmer enn Bayern Münchens målkonge Robert Lewandowski (32) da supportere Stemte frem årets spiller og lag i Bundesliga..

NRK - 10 april 21 kl. 08:28

Får ikke begrense bibelgrupper

California har lagt ned forbud mot enkelte religiøse samlinger i private hjem for å begrense smittespredning, men nå sier amerikansk høyesterett nei. Fem konservative dommere Stemte for at smittevernrestriksjoner ikke kan gjelde for religiøse samlinger i private hjem, som for eksempel bibelgrupper og bønnemøter. De tre liberale dommerne og høyesterettsjustitiarius Stemte imot.

VG - 12 mai 21 kl. 11:04

Liz Cheney holdt nådeløs sparket: – Truer demokratiet

Det melder Reuters, som siterer republikaneren Adam Kinzinger. Avgjørelsen var ventet, etter at Cheney har gått hardt ut mot USAs tidligere president Donald Trump. Hun Stemte i tillegg for å stille Trump for riksrett, fordi hun mener han oppildnet til hans tilhengeres angrep på Kongressen 6.

VG - 12 mai 21 kl. 11:04

Liz Cheney holdt nådeløs mot Trump – nå er hun sparket fra lederstilling i partiet

Det melder Reuters, som siterer republikaneren Adam Kinzinger. Avgjørelsen var ventet, etter at Cheney har gått hardt ut mot USAs tidligere president Donald Trump. Hun Stemte i tillegg for å stille Trump for riksrett, fordi hun mener han oppildnet til hans tilhengeres angrep på Kongressen 6.

NRK - 09 mai 21 kl. 11:39

Delt om forskjellsbehandling

Frps landsmøte vedtok å ta med ordet «legning» i listen med grupper som må beskyttes mot forskjellsbehandling. Flere delegater sa de var overrasket over at debatten ikke var tilbakelagt i partiet. Leder Sylvi Listhaug Stemte mot forslaget..

NRK - 03 mai 21 kl. 01:16

Småby Stemte for å forby abort

Innbyggerne i byen Lubbock i Texas har stemt for å forby abort i en folkeavstemning. Avgjørelsen vil trolig føre til langvarig kamp i rettssystemet. Politikerne i Lubbock hadde egentlig avvist lovforslaget fordi de mente det vil binde byen til en dyr rettsstrid..

NRK - 30 april 21 kl. 18:56

KrF Stemte for atomvåpenforbod

Kjell Magne Bondevik og KrFU fekk med seg fleirtalet av landsmøtet på å vedta at Noreg burde slutte seg til FN-avtalen om forbod mot atomvåpen. Landsmøtet var delt om Noreg som Nato-land burde skrive under på ein slik avtale..

Aftenposten - 27 april 21 kl. 12:20

Besvimte like før OL-kvalifisering. Bryteren hadde fått korona.

Oskar Marvik forberedte seg til kamp om OL-billetten. Så kjente han at det var noe i kroppen som ikke Stemte..

VG - 21 april 21 kl. 21:01

I fjor mente Ap at tog-forslaget var «useriøst» - tirsdag Stemte de for

Mens Arbeiderpartiet i fjor nærmest latterliggjorde SV og Frps forslag om bygging Nord-Norgebanen, stemmer de nå for akkurat samme forslag..

NRK - 13 feb. 21 kl. 21:51

Senatet dømmer ikke Donald Trump

Tidligere president Donald Trump er frikjent for andre gang i riksrett. 43 Stemte for skyldig mens 57 Stemte for ikke skyldig. Syv republikaner Stemte for å dømme Trump..

NRK - 13 feb. 21 kl. 21:51

Senatet frikjente Donald Trump

Tidligere president Donald Trump er frikjent for andre gang i riksrett. 43 Stemte for skyldig, mens 57 Stemte for ikke skyldig. Syv republikaner Stemte for å dømme Trump for å ha oppildnet mobben til å angripe Kongressen 6.

Klartale - 20 april 21 kl. 15:57

Ja til Nord-Norgebanen

Stortinget Stemte tirsdag for å starte arbeidet med en togbane fra Fauske til Tromsø..

NRK - 20 april 21 kl. 02:02

Laschet valgt som kanslerkandidat

Tyskland ga sentralstyret i Angela Merkels kristeligkonservative parti CDU natt til onsdag klar støtte til Armin Laschet som kandidat til forbundskansler. 77,5 prosent Stemte for Laschet, mens 22,5 prosent ville ha CSUs Markus Söder..

NRK - 16 mars 21 kl. 20:30

Vil ta miljøvern inn i grunnloven

Nasjonalforsamlingen i Frankrike har med stort flertall stemt for et lovforslag om å innlemme miljøvern og klimakamp i grunnloven. 391 representanter i nasjonalforsamlingen Stemte for 47 Stemte mot. Senatet skal behandle saken i mai..

VG - 16 april 21 kl. 17:34

Ap-landsmøtet lyttet til Støre: Vraker rusreformen

Arbeiderpartiets landsmøte Stemte fredag ettermiddag nei til en generell avkriminalisering av narkotika. Dermed havarerer regjeringens forslag til rusreform i Stortinget..

Aftenposten - 09 april 21 kl. 17:16

Amazon-ansatte Stemte mot å opprette egen fagforening

Amazon-ansatte fikk ikke flertall for å organisere seg. Netthandelsgiganten har passert grensen som sikrer….

E24 - 09 april 21 kl. 17:05

Amazon-ansatte i Alabama Stemte mot å opprette fagforening

Amazon-ansatte fikk ikke flertall for å organisere seg. Netthandelsgiganten har passert grensen som sikrer flertall, selv om det fortsatt gjenstår stemmer å telle..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt