Stemte

Mandag, 02 August, 21:26

Nyheter om Stemte

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 07 juli 21 kl. 15:03

Löfven valgt til statminister

Mindre enn halvparten av Riksdagen Stemte nei. Dermed er Stefan Löfven godkjent som statminister. Nå får han danne regjering.

NRK - 07 juli 21 kl. 15:03

Löfven valgt til statminister igjen

Mindre enn halvparten av Riksdagen Stemte nei. 116 Stemte ja, 173 Stemte nei og 60 Stemte blankt. Dermed er Stefan Löfven godkjent som statminister.

NRK - 13 timer siden

Få deltok i folkeavstemning

Bare sju prosent deltok i en folkeavstemning i Mexico søndag om hvorvidt tidligere presidenter skulle rettsforfølges for korrupsjon. Av dem som Stemte, var det bare to prosent som Stemte imot. Oppslutningen ligger langt under de 40 prosent som er nødvendig for at den juridiske prosessen skal kunne komme i gang, sier den nasjonale valgkommisjonen.

NRK - 13 juni 21 kl. 18:34

Sveits Stemte ned miljø og klimalov

Sveits har hatt folkeavstemning om en rekke nye lover. Blant annet Stemte 62 prosent mot å et forbud mot synsetiske plantevernmidler. Dermed fulgte de regjeringens råd.

NRK - 09 juli 21 kl. 12:25

Dropper støtte til republikanere

Bilgiganten Toyota ønsker ikke lenger å gi pengestøtte til republikanske politikere som Stemte nei til å godkjenne Joe Bidens seier under presidentvalget i USA i fjor høst. Den japanske bilprodusenten snur etter at de har fått hard medfart i sosiale medier, inkludert trusler om at folk vil slutte å kjøpe biler fra Toyota, skriver NTB. Sist uke meldte nettstedet Axios at Toyota og andre selskaper hadde gitt penger til 147 kongressmedlemmer som i januar Stemte mot å godkjenne valgresultatet..

NRK - 25 juni 21 kl. 03:28

Folkeavstemning om abortlov

I Gibraltar var det torsdag folkeavstemning om å endre abortloven. Ved brudd på den strenge abortloven i dag, kan man risikere å bli straffet med livsvarig fengsel. Lovendringen handlet om å tillate abort der en kvinnes fysiske eller mentale helse er i fare, eller når det er fare for at et foster kan dø av fysiske mangler, skriver BBC News.

E24 - 27 juli 21 kl. 19:45

Oljefondet tapte avstemning: Wizz Air-sjefen får gullkantet bonusordning

Generalforsamlingen i Wizz Air Stemte for en ny bonusordning for toppsjefen, som er blant de største gitt til et selskap på London-børsen, ifølge Financial Times..

Aftenposten - 21 juni 21 kl. 09:27

Et flertall i riksdagen Stemte for mistillit mot Stefan Löfvens rødgrønne regjering

Sveriges regjering er felt i en mistillitsavstemning i Riksdagen. 181 representanter Stemte for..

NRK - 16 juni 21 kl. 12:58

Byrådet i Oslo går av

Et flertall av bystyrets representanter Stemte for mistillit mot Lan Marie Berg. Byrådsleder Raymond Johansen har stillt kabinettspørsmål, og hele byrådet må derfor gå av. Forslaget ble fremmet av Frp, og alle opposisjonspartiene Stemte for mistillit.

NRK - 18 juli 21 kl. 03:21

Ransforsøk i Bergen

En person skal ha blitt truet med kniv i et ransforsøk i Bergen. Politiet søkte etter mistenkte og fant etter kort tid en person som Stemte med skildringen de hadde fått av fornærmede. De fant også kniven, melder Vest politidistrikt på Twitter..

VG - 13 juli 21 kl. 22:28

Industrisamfunnet Arbeiderpartiet tapte

SAUDA (VG) Arbeiderpartiet har tradisjonelt hatt stålkontroll på oppslutningen i de norske industristedene. Men ved sist valg Stemte selv fagforeningssjefen på smelteverket i Sauda på Senterpartiet. Hva skjedde?.

NRK - 11 juli 21 kl. 06:07

Murkowski får utfordrer i Alaska

Lederne for Alaskas republikanske parti har valgt en utfordrer til senator Lisa Murkowski, som har vært en hard kritiker av Donald Trump. Kelly Tshibaka stiller som utfordrer i nominasjonsprosessen foran valget neste år. Trump har lovet å støtte utfordrere til alle republikanere som ikke støttet ham i Kongressen.

NRK - 09 juli 21 kl. 11:03

Löfven presenterer nye statsråder

For to uker siden ble den svenske statsministeren Stefan Löfven felt i en mistillitsvotering, fremmet av Sverigedemokraterna. I dag annonserte Löfven nye statsråder i den nye regjeringen. Onsdag Stemte Riksdagen over om Löfven skulle få mulighet til å danne ny regjering.

NRK - 09 juli 21 kl. 11:03

Löfven presenterte nye statsråder

For to uker siden ble den svenske statsministeren Stefan Löfven felt i en mistillitsvotering, fremmet av Sverigedemokraterna. I dag annonserte Löfven nye statsråder i den «nye» regjeringen. Socialdemokraterna og Miljöpartiet beholder regjeringsmakten, som de har hatt siden 2019.

NRK - 09 juli 21 kl. 11:03

Löfven presenterte «nye» statsråder

For to uker siden ble den svenske statsministeren Stefan Löfven felt i en mistillitsvotering, fremmet av Sverigedemokraterna. I dag annonserte Löfven nye statsråder i den «nye» regjeringen. Socialdemokraterna og Miljöpartiet beholder regjeringsmakten, som de har hatt siden 2019.

VG - 07 juli 21 kl. 22:13

Svekket regjering

Stefan Löfven kan danne ny regjering i Sverige, vel to uker etter at et flertall i Riksdagen Stemte for mistillit. Men Löfven er en svekket statsminister. Den neste regjeringskrisen kan komme allerede i høst..

NRK - 03 juni 21 kl. 16:23

Stortinget Stemte ned rusreformen

Som ventet gikk regjeringen på en smell da Stortinget Stemte over rusreformen torsdag. Et flertall bestående av Ap, Sp og Frp sa nei til den omstridte rusreformen..

NRK - 02 juni 21 kl. 20:35

Estland avvikler pelsdyrnæringen

Estland innfører forbud mot pelsdyroppdrett og pålegger pelsdyroppdrettere å avvikle næringen innen utgangen av 2025. Det vedtok den estiske nasjonalforsamlingen onsdag i en avstemning der 55 representanter Stemte for mens 19 Stemte mot..

Aftenposten - 30 april 21 kl. 08:00

Nei, vi Stemte ikke for å «drepe babyer». Vi Stemte for å gi kvinnen mer makt.

Det var ingen på landsmøtet som Stemte for å drepe babyer..

E24 - 05 juli 21 kl. 07:50

Opec+ møtes igjen i dag: Saudi-Arabia søker enighet

Oljeprisen stiger i forkant av at oljekartellet Opec+ møtes igjen mandag ettermiddag. Medlemslandene Stemte over en produksjonsøkning på fredag, men har foreløpig ikke kommet til enighet..

E24 - 05 juli 21 kl. 07:50

Høyeste oljepris på tre år før Opec+ møtes igjen

Oljeprisen stiger til sitt høyeste nivå på tre år i forkant av dagens Opec-møte. Medlemslandene Stemte over en produksjonsøkning på fredag, men har foreløpig ikke kommet til enighet..

NRK - 05 juli 21 kl. 07:42

Urfolkskvinne vant valg i Chile

Chiles grunnlovsforasmling har valgt en kvinne fra urfolket mapuchene til sin president. 62 år gamle Elsa Loncón ble valgt med 96 av 155 mulige stemmer. – Jeg takker alle for å ha stemt for en mapuche og kvinne til å endre dette landets historie.

NRK - 28 mai 21 kl. 18:28

Republikanere stanset gransking

Republikanere i det amerikanske senatet har stanset opprettelsen av en uavhengig kommisjon, som skulle granske hendelsene som førte til stormingen av kongressen januar i år. Det melder AFP. Alle 50 demokrater i senatet Stemte for kommisjonen, men måtte få med seg ti republikanere for å få gjennomslag for forslaget.

NRK - 28 mai 21 kl. 05:50

Norge avsto i Palestina-avstemning

Norge avsto fra å stemme da WHOs øverste organ vedtok å granske helsesituasjonen i de israelskokkuperte områdene. 82 land Stemte for en resolusjon om slik gransking, blant dem Frankrike, Spania, Belgia, Sveits og Portugal. 14 land Stemte imot, blant dem Israel, USA og Storbritannia, mens Norge var blant 40 land som avsto fra å stemme..

VG - 29 juni 21 kl. 10:24

De som ikke overlever

Vi må sikre et bedre og tryggere behandlingstilbud. Vi må sikre hjelp, ikke straff. Og vi må lære av våre feil.

Aftenposten - 25 juni 21 kl. 14:21

Bestekompisen stusset over dansk EM-komet: – Det Stemte ikke helt for ham

Mikkel Damsgaard (20) er en av sommerens stjerneskudd på den internasjonale fotballhimmelen..

VG - 25 juni 21 kl. 14:21

Bestekompisen stusset over dansk EM-komet: – Det Stemte ikke helt for ham

Mikkel Damsgaard (20) er en av sommerens stjerneskudd på den internasjonale fotballhimmelen. Det var det lite som tydet på for et år siden..

NRK - 25 juni 21 kl. 06:28

Gibraltar vil ha abortlettelser

Innbyggerne i Gibraltar har i en folkeavstemning sagt ja til å lette på abortlovene, som er blant de strengeste i verden. 62 prosent Stemte for å tillate abort når kvinnens fysiske eller psykiske helse står på spill, eller om fosteret har fysiske skader som gjør at det ikke vil overleve..

NRK - 21 juni 21 kl. 17:51

Fifa svarer på NFFs boikott-nei

Søndag ble det avgjort på Norges Fotballforbunds ekstraordinære kongress at Norge ikke skal boikotte 2022-VM i Qatar. Det internasjonale fotballforbundet Fifa truet NFF med fire konkrete sanksjoner ved en eventuell boikott, men slik ble det altså ikke. Fifa reagerer slik på nei-avgjørelsen i Norge: – Fifa ønsker avgjørelsen som falt på det norske fotballforbundets ekstraordinære kongress velkommen, og ser frem til å fortsette samspillet med NFF i denne viktige saken, skriver Fifa i en uttalelse til NRK mandag.

Klartale - 21 juni 21 kl. 11:11

Riksdagen har stemt ja til mistillit mot Sveriges regjering

Nasjonal-forsamlingen i Sverige Stemte for mistillit mot regjeringen. Statsministeren må slutte eller holdt nytt valg..

Dagbladet - 21 juni 21 kl. 08:27

Historisk nederlag: Löfven felt

Fra talerstolen ble han kalt arrogant og hans regjeringsprosjekt for ansvarsløs. Så Stemte Riksdagen i Sverige for å felle statsminister Stefan Löfven..

NRK - 20 juni 21 kl. 18:48

Stemte nei til boikott

Fleirtalet i Fotball-Noreg har stemt nei for ein boikott av VM i Qatar, som skal spelast i november og desember 2022. Avgjerda kom på eit ekstraordinært forballting som Norges Fotballforbund arrangerte i dag..

NRK - 19 juni 21 kl. 14:57

Vann med 61,95 prosent av stemmene

Ebrahim Rasi vann med 61,95 prosent av stemmene i presidentvalet i Iran. Det melder nyheitsbyrået AFP. Det var berre 48,8 prosent i landet som Stemte.

NRK - 19 juni 21 kl. 00:10

37 prosent Stemte i Iran-valg

Valgdeltakelsen i Iran ble på 37 prosent, melder nyhetsbyrået Fars. Landets valgkomite beStemte at stemmelokalene skulle holde åpent til kl. 2 (23.

NRK - 18 juni 21 kl. 22:11

FN ber om våpenboikott mot Myanmar

FNs hovedforsamling fordømmer militærkuppet i Myanmar og ber medlemslandene innføre våpenembargo. 119 land Stemte for resolusjonen, mens 36 land avsto fra å stemme. Hviterussland var alene om å stemme nei.

NRK - 16 mai 21 kl. 10:33

Sier nei til nasjonalt mobilforbud

Høyres landsmøte sier nei til et nasjonalt forbud mot mobilbruk i skolen. Partiet vil la den enkelte rektor bestemme regler for mobilbruk i klasserommet. 287 delegater Stemte imot forbudet, 50 Stemte for..

NRK - 17 juni 21 kl. 16:19

Bevarer Obamacare

Høyesterett i USA har avvist søksmålet mot tidligere president Barack Obamas helsereform. Dermed beholder millioner av amerikanere helseforsikringen, skriver New York Times. Av ni høyesterettsdommere, Stemte sju for og to mot bevaring av helsereformen.

Aftenposten - 16 juni 21 kl. 13:24

Reaksjoner på byrådets avgang: – Raymond Johansen står opp for laget sitt

Oslo bystyre Stemte onsdag morgen for mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg. Det vekker allerede reaksjoner..

NRK - 16 juni 21 kl. 06:29

OAS fordømmer Nicaragua

Organisasjonen for amerikanske stater (OAS) fordømmer i en uttalelse pågripelsene av presidentkandidater i Nicaragua og ber om umiddelbar løslatelse. I et virtuelt møte Stemte 26 land for uttalelsen. De siste ukene har Nicaraguas president Daniel Ortegas regjering pågrepet 13 framtredende opposisjonspolitikere, deriblant fire presidentkandidater, foran høstens valg.

NRK - 15 juni 21 kl. 03:36

Krav om frie valg i Mali

Et flertall av de 15 landene i FNs sikkerhetsråd ber Mali holde et fritt og rettferdig valg neste år uten at de nåværende lederne bak militærkuppet får delta. Norge var blant landene som sluttet seg til kravet. Sikkerhetsrådet Stemte også for å forlenge mandatet til FNs stabiliseringsstyrke MINUSMA med ett år.

E24 - 12 mai 21 kl. 22:04

Aksjonærer reagerte på Astrazeneca-bonus - Oljefondet Stemte for

Flere større aksjonærer forsøkte å forhindre en økning i bonusprogrammet for Astrazeneca-ledelsen. Oljefondet Stemte for kompensasjonspakken og peker på egne retningslinjer..

NRK - 14 juni 21 kl. 11:51

Sveits sliter med utslippskutt

Sveits vil få problemer med å oppfylle kravene i Paris-avtalen om å senke utslipp av klimagasser. Det er resultatet av helgens folkeavstemning, der regjeringens forslag til tiltak fikk 49 prosent av stemmene, mens 51 prosent Stemte mot. Målet om å senke utslippene med 50 prosent i forhold til år 1990 skulle nås med en ny drivstoffavgift og en avgift på flybilletter.

NRK - 11 juni 21 kl. 08:48

Kastet ut fra delstatsforsamlingen

Republikaneren Mike Nearman, som slapp flere hundre rasende demonstranter inn i Representantenes hus i Oregon i desember, er utvist fra delstatsforsamlingen. Både demokrater og republikanere Stemte for resolusjonen som hadde stemmefordelingen 59–1..

E24 - 09 juni 21 kl. 20:15

Norwegian-sjefen kan tjene 44 millioner kroner på to år

Ved full uttelling kan ledelsen i Norwegian over noen år motta aksjer verdt en halv milliard kroner. Folketrygdfondet Stemte imot den nye ordningen for lederlønn på generalforsamlingen i forrige uke..

VG - 09 juni 21 kl. 12:09

Full forvirring rundt vaksinering i utlandet: – Noen har fått vaksinasjon etterregistrert

Coronavaksiner tatt i utlandet kan etterregistreres ved å fremvise dokumentasjon, var beskjeden både Thomas Sørensen og Leonardo Carone fikk fra fastleger og Helse Norge. Men det Stemte ikke..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt