Starte

Sunday, 26 March, 17:17

Nyheter om Starte

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 mar 23 kl. 13:53

REC Solar planlegger å Starte opp produksjon igjen

Solcelleprodusenten REC Solar Norge planlegger å Starte opp igjen produksjonen med over 100 ansatte. Det kommer fram i en pressemelding. Selskapet med fabrikker i Kristiansand og Porsgrunn permitterte de fleste av de 250 ansatte i september i fjor blant annet på grunn av de høye strømprisene.

NRK - 06 mar 23 kl. 14:35

– Det er tidlig å Starte med forsoningsarbeid

Mandag har Sannhets- og forsoningskommisjonen høringsmøte på Stortinget. Årsaken til at kommisjonen ble oppnevnt, er for å granske fornorskningspolitikk og urett. En del av kommisjonens mandat er forsoning.

NRK - I førrgår: 09:12

Familien åpner Nerdrum-museum

Øde Nedrum og moren Turid Spildo har bestemt seg for å åpne et eget og permanent utstillingssenter for Odd Nerdrums kunst. Det skriver de på sin egen nettside Nerdrum.no.

Aftenposten - 20 mar 23 kl. 14:09

Tøft å Starte uken med å lage middag? Her er det mandagsåpnet i Oslo

På mandager er det alltid så styrete å finne et sted å spise ute. Mange har stengt..

Klartale - 20 mar 23 kl. 06:03

Våren kan irritere vettet av oss

– Pollen-sesongen pleier å Starte nå i disse dager, sier Helle Grøttum til Klar Tale. Hun er generalsekretær i LHL Astma og allergi. Samtidig varierer været fortsatt.

Aftenposten - 21 feb 23 kl. 05:36

Her leter forskerne etter innsekter og dyr. Målet er å finne ut hva som kan Starte en ny pandemi.

Norske, europeiske og thailandske forskere leter etter insekter og dyrearter som kan smitte mennesker og Starte en ny….

Aftenposten - 19 mar 23 kl. 10:46

Null bevegelse mellom staten og samene: Den verbale dragkampen er nådeløs

Det er null bevegelse mellom regjeringen og reindriftssamene. – Ingen holdbar begrunnelse for å Starte en utredning..

NRK - 17 mar 23 kl. 13:55

Nkom Starter umiddelbar tilsyn av ladestasjoner

Etter at det svenske Elsäkerhetsverket har vedtatt et omsetningsforbud i Sverige for to elbilladere fra Easee, har Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) nå besluttet å Starte tilsynssak mot selskapet. Det skriver de i en pressemelding. De vil også kontrollere flere ladestasjoner på det norske markedet.

E24 - 17 mar 23 kl. 08:43

Venter oppgang på Oslo Børs

Etter oppgang på Wall Street og Asia-børsene, og en styrking av oljeprisen, tror analytikerne dagen vil Starte i positivt terreng for Børsen..

NRK - 17 mar 23 kl. 04:54

Nye trikker i Oslo er forsinket

Så langt har det kommet 21 av totalt 87 nye trikker til hovedstaden. Nå er det stor usikkerhet om når de resterende 66 kan leveres. Den spanske leverandøren CAF har nemlig varslet om problemer med å få tak i deler til trikkene, skriver Aftenposten.

NRK - 17 mar 23 kl. 03:18

Italia vil bygge bro til Sicilia

Den italienske regjeringen puster nytt liv i den langvarige drømmen om å bygge en bro som knytter øya Sicilia til fastlandet. Regjeringen godkjente et påbud torsdag som åpner for bygging av en «solid forbindelse mellom Sicilia og Calabria», heter det i en pressemelding. Målet er å raskt få godkjent planer om å bygge den 3,2 kilometer lange broen, som vil gå fra byen Messina på Sicilia og til Calabria-regionen helt sørvest på den italienske halvøya.

NRK - 16 mar 23 kl. 16:14

Kina og Ukraina snakker sammen

Kina oppfordrer Russland og Ukraina til å Starte samtaler for fred, så raskt som mulig. Den kinesiske utenriksministeren Qin Gang snakket i dag på telefonen for første gang med sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba. Dette skjer samtidig som den kinesiske presidenten Xi Jinping innen kort tid skal møte Russlands president Vladimir Putin i Moskva.

NRK - 16 mar 23 kl. 10:37

Ber om 17 års fengsel etter Frogner-drapet

Mannen som er tiltalt for å ha skutt og drept Fevziye Kaya Sørebø (50) på Frogner i Oslo, bør få 17 år i fengsel, mener påtalemyndigheten, skriver VG som først omtalte saken. Mannen erkjente straffskyld da saken Startet i Oslo tingrett mandag 6. mars.

NRK - 15 mar 23 kl. 23:07

Vidar Kleppe kastet ut av Norgesdemokratene

Vidar Kleppe er kastet ut av partiet han var med på å danne i 2002. Det kommer fram i en pressemelding fra partiet, som nå kaller seg Norgesdemokratene. – Det er med beklagelse vi må meddele at Vidar Kleppe har valgt å forlate Norgesdemokratene for å Starte egen liste.

Aftenposten - 15 mar 23 kl. 18:29

Skandalerammet gigantprosjekt i Midt-Norge får ny toppsjef – varsler tydelige grep

– Vi må Starte med å anerkjenne opplevelsen ansatte i kommuner og sykehusene har med bruken av systemet, og ikke minst….

NRK - 15 mar 23 kl. 03:33

Honduras vil bryte med Taiwan og knytte bånd til Kina

Honduras, et av 14 land med offisielle diplomatiske forbindelser til Taiwan, vil knytte seg til Kina, sier president Xiomara Castro. Castro sa i valgkampen i 2021 at Honduras kunne komme til å kutte forbindelsene med Taiwan og heller innlede forbindelser til Kina, men i januar 2022 sa hun at hun håpet å opprettholde forbindelsene til Taiwan. Hun tvitrer tirsdag kveld at utenriksminister Eduardo Reina er instruert til å Starte arbeidet med å etablere forbindelser til Kina, uten å presisere om dette betyr at landet bryter forholdet til Taiwan eller ei..

NRK - 14 mar 23 kl. 12:35

Utvidelse av Ullersmo fengsel skal koste over 300 millioner kroner

Ullersmo fengsel i Ullensaker skal få 76 nye fengselsplasser, og bygningsmassen skal rustes opp. Kontrakten til Statsbygg ligger på 320 millioner – pluss moms. Statsbygg skal bygge 96 celler, ny helseavdeling, undervisningsrom, verksteder og kontorer.

VG - 13 mar 23 kl. 22:47

Bohinen sentral da Salernitana rystet AC Milan

San Siro (VG) (AC Milan – Salernitana 1–1) Emil Bohinen (24) fikk Starte da Salernitana tok med seg poeng på San Siro..

VG - 13 mar 23 kl. 16:43

Hoppkvinnene må vente: Snøvær utsetter konkurransestart på Lillehammer

Akkurat nå venter de på et nytt jurymøte 16.50. Da får man forhåpentligvis vite mer om når kvinnenes hopprenn på Lillehammer kan Starte..

Aftenposten - 13 mar 23 kl. 16:44

Hoppkvinnene måtte vente: Ny start satt til tidligst klokken 17

Etter det jurymøte blir det nå konkurransestart tidligst 17.00. En halvtime etter da rennet egentlig skulle Starte..

NRK - 10 mar 23 kl. 22:52

EU og USA skal forhandle om mineraler

USAs president Joe Biden og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen er enige om å Starte forhandlinger om mineraler som brukes i elbilbatterier. De to møttes i Det hvite hus fredag for å prøve å løse striden rundt Bidens støtte til klimavennlig teknologi. Stridens eple er den amerikanske milliardskattepakken som kalles Inflation Reduction Act (IRA).

E24 - 10 mar 23 kl. 22:30

EU og USA skal forhandle om mineraler

USAs president Joe Biden og EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen er enige om å Starte forhandlinger om mineraler som brukes i elbilbatterier..

NRK - 10 mar 23 kl. 16:14

Macron og Sunak enige om å reStarte forholdet

Frankrikes president Emmanuel Macron tok imot britenes statsminister Rishi Sunak fredag. De to er enige om å Starte på nytt med blanke ark etter flere år med gnisninger. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor.

Klartale - 08 mar 23 kl. 11:11

– Gi bedre muligheter for innvandrere med høyere utdanning

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 07 mar 23 kl. 09:29

Den tiltalte i Frogner-drapssaken ber om unnskyldning

41-åringen som er tiltalt for drapet på Fevziye Kaya Sørebø (50), Startet sin forklaring i retten med å be de etterlatte om unnskyldning. – Jeg vil Starte med å be om unnskyldning til etterlatte og familie og håper at vi kan forsones en gang i framtiden, sa 41-åringen da han tirsdag Startet sin forklaring i Oslo tingrett. 50 år gamle Fevziye Kaya Sørebø ble drept med ni skudd ute på gaten i Tostrups gate på Frogner i Oslo 28.

Klartale - 07 mar 23 kl. 08:51

Kina advarer USA

USA har advart Kina mot å sende våpen til Russland. Qin Gang holdt pressekonferanse tirsdag. Han er Kinas utenriksminister.

NRK - 06 mar 23 kl. 11:05

Norwegian Crystals med milliard-kontrakt på europeisk solcelle-produksjon

Glomfjord-baserte Norwegian Crystals utvider samarbeidet med en av verdens største energi-investeringsselskap, EIT InnoEnergy. De kaller avtalen et stort steg mot å gjenoppbygge europeisk solcelleindustri. Levering er planlagt å Starte i 2024, i første omgang til 2028, med mulighet for forlengelse i tre år til.

Klartale - 06 mar 23 kl. 06:00

Synes du forskning er vanskelig å forstå?

Kommunikasjon og forståelse av tekst er langt fra enkelt. Og spesielt innenfor forskning kan det være enda vanskeligere.Veronica Kvalen Pilskog er forsker.

NRK - 03 mar 23 kl. 12:55

Legger ned produksjon i Murmansk

Kirkenes-selskapet Barel avvikler sin produksjon i Murmansk etter 20 år, melder Sør-Varanger avis. Bedriften sier til avisa at 20 av de 35 ansatte i Murmansk vil Starte å jobbe i Kirkenes. Sanksjonene er grunn til at satsingen i Russland legges ned..

NRK - 02 mar 23 kl. 16:32

Aasland: – Lei meg

Torsdag ettermiddag møter Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap), landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp) og sametingspresident Silje Karine Moutka pressen etter at de har hatt et møte. Aasland Startet pressekonferansen med å takke sametingspresidenten for et godt møte. – Jeg vil likevel Starte med å rette fokus mot parten i denne saken som dette primært dreier seg om, nemlig reindriftssamene på Fosen.

VG - 02 mar 23 kl. 11:44

USA investerer to milliarder på Rygge: – Stor betydning for Norges sikkerhet

Regjeringen har nå godkjent at det amerikanske luftforsvaret kan Starte investeringer knyttet til mottak av kampfly på Rygge flystasjon..

NRK - 28 feb 23 kl. 18:39

Kvænangsfjellet stenges kl 21:00 for å Starte bilberging

E6 Kvænangsfjellet stenges kl. 21:00 grunnet berging av vogntoget som i går blåste over ende. – Det pågår kolonne på fjellovergangen nå, men kl.

NRK - 28 feb 23 kl. 18:39

Kvænangsfjellet stenges kl. 21:00 for å Starte bilberging

E6 over Kvænangsfjellet stenges kl. 21:00 tirsdag kveld grunnet berging av vogntoget som i går blåste over ende. – Det pågår kolonne på fjellovergangen nå.

NRK - 27 feb 23 kl. 10:20

Tror det blir vanskelig å finne brannårsaken i Kragerø

Politiet er i gang med å avhøre vitner for å prøve å finne årsaken til den store brannen i Kragerø i helgen. Terje Sandik, som er seksjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, sier at det fortsatt må gjøres en del arbeid på stedet før de tekniske undersøkelsene kan Starte, men at det forhåpentligvis kan skje i morgen. Han tror det kan bli vanskelig å finne årsaken til brannen, blant annet fordi ett av byggene allerede er revet.

E24 - 26 feb 23 kl. 06:00

Én eller flere av disse kan bli slukt i 2023

Når og hvis Solstad Offshore får refinansiert og nye Dof stiger opp til ny børsnotering etter konkursen, kan fusjonsspillet Starte..

NRK - 24 feb 23 kl. 17:54

Anklager Departementenes sikkerhetsorganisasjon for å bryte med grunnlovfestede rettigheter

Samene og miljøaktivistene som demonstrerer i Olje- og energidepartementet (OED) mener at Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) systematisk forsøker å hindre utøvelse av deres lovmessige rett til frie ytringer og demonstrasjon. Det skriver deres advokat, Maria Hessen Jacobsen, i en pressemelding. Demonstrantene oppgir at DSS har låst inn demonstrantene for å regulere deres bevegelsesfrihet og i perioder nektet de å få mat og drikke, samt begrenset medias tilgang til området demonstrantene befinner seg i.

Klartale - 24 feb 23 kl. 15:15

Kunstig intelligens tar verden med storm

Kunstig intelligens er blitt en del av vår hverdag. Det fører til at store teknologi-selskap satser stort på det.Klar Tale har tidligere laget en sak om kunstig intelligens.

NRK - 24 feb 23 kl. 05:45

Der Spiegel: Kina vurderer å sende droner til Russland

Russland er angivelig i samtaler med en kinesisk produsent om kjøp av 100 droner med levering i april. Det skriver det tyske magasinet Der Spiegel. Magasinet skriver, uten å sitere noen spesifikke kilder, at den kinesiske droneprodusenten Xian Bingo Intelligent Aviation Technology har opplyst at selskapet forbereder seg på å ferdigstille 100 prototyper av dronen ZT-180.

NRK - 23 feb 23 kl. 01:30

Putin varsler økt satsing på atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin sier at landet hans i tiden fremover skal fokusere mer på landets atomstyrker og øke produksjonen av hypersoniske raketter. Putins tale var innspilt i anledning fedrelandsforsvarernes dag, en offentlig høytidsdag som går tilbake til sovjettiden. Dagen markeres torsdag, skriver NTB.

NRK - 21 feb 23 kl. 12:09

Vedum varsler enorme kostnader som følge av krigen

Krigen i Ukraina koster Norge dyrt, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). I revidert nasjonalbudsjett skal han redegjøre for de enorme kostnadene. – Kostnaden for krigen er mye større enn det Sp og Ap til sammen hadde som valgløfter høsten 2021, sa Vedum i et foredrag på Universitetet i Oslo tirsdag formiddag, ifølge VG.

NRK - 20 feb 23 kl. 11:32

PwC skal evaluere Follobanen

Bane Nor har bede PwC i samarbeid med underleverandørar kartlegge årsakene til at banen måtte stenge kort tid etter opninga 11. desember 2022. Det melder Bane Nor i ei pressemelding.

NRK - 18 feb 23 kl. 01:45

Russland vil fremme forslag om etterforskning av Nord Stream-eksplosjonene i Sikkerhetsrådet

[Merknad: NTB / Reuters / ] Russland vil be FN om å etterforske sabotasjen på Nord Stream-gassrørledningene i Østersjøen. FNs sikkerhetsråd skal i neste uke stemme over en russisk resolusjon, der FNs generalsekretær António Guterres blir bedt om å Starte en internasjonal, uavhengig etterforskning av eksplosjonene som ødela to gassrørledninger mellom Russland og Tyskland, og hvem som kan stå bak, skriver Reuters. En resolusjon må bli godkjent av minst ni medlemsland i Sikkerhetsrådet, og ingen av de faste medlemmene USA; Storbritannia, Frankrike, Kina eller Russland må legge ned veto.

VG - 17 feb 23 kl. 15:24

Ber Justisdepartementet om lov til rusreform i Oslo

Sosialbyråd Usman Ahmad Mushtaq har søkt Justisdepartementet om å få Starte en lokal rusreform i Oslo, etter at politiet avviste forslagene..

VG - 17 feb 23 kl. 15:24

Ber Justisdepartementet om lov til rusreform i Oslo

Oslo byråd har nå søkt Justisdepartementet om å få Starte en lokal rusreform i Oslo, etter at politiet avviste forslagene..

E24 - 16 feb 23 kl. 13:35

NRK: Ønsker delvis og rask oppstart av Rec Solar

Det har vært stille i fabrikken siden Starten av september. Nå sier Rec Solar at de håper å Starte opp igjen produksjon snart..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com