Største

Sunday, 14 August, 11:28

Nyheter om Største

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 aug 22 kl. 10:20

Sverige er Europas Største eksportør av strøm

Sverige har nå passert Frankrike som Europas Største eksportør av strøm, ifølge energianalyseselskapet EnAppSys. Frankrike eksporterer vanligvis mer strøm enn de importerer, men problemer ved landets atomkraftverk har endret på dette. Mens landet i første halvår i fjor hadde en netto strømeksport på 21,5 terawattimer (TWh), måtte de i første halvår i år importere 2,5 TWh for å dekke etterspørselen.

NRK - 23 jun 22 kl. 20:38

Norges 500 Største bedrifter med rekordoverskudd i fjor

Norges 500 Største bedrifter hadde et samlet overskudd på 477 milliarder kroner i 2021, ifølge Kapital. Tallene viser en voldsom snuoperasjon fra året før. I det første koronaåret, 2020, hadde de 500 Største bedriftene et rekordlavt overskudd på 67 milliarder kroner.

NRK - 27 jul 22 kl. 15:06

Stor diamant funnet i Angola

En stor rosa diamant på 170 karat har blitt funnet i Angola. Den hevdes å være den Største av denne typen edelsten som er funnet på 300 år, melder nyhetsbyrået AP. Diamanten fikk navnet «Lulo Rose», oppkalt etter diamantgruven Lulo der den ble funnet.

NRK - 04 aug 22 kl. 14:21

Tegn til bedring på verdens Største korallrev

Korallmengden har økt på store deler av Great Barrier Reef, verdens Største korallrev. Undersøkelser fra tidligere i år, som kommer frem av en ny rapport, viser at 36 prosent av den nordlige delen av revet var dekket av harde koraller. Det er det Største koralldekket som er regisrert på 36 år, men forskere advarer om at veksten raskt kan snu, skriver The Guardian.

NRK - 28 jul 22 kl. 07:35

Største rosa diamant på over 300 år

Ein stor rosa diamantstein er funnen i Angola. Det er truleg det Største funnet av denne typen edelstein på over 300 år. – Denne rekordstore og spektakulære rosa diamanten som er funnen i Lulo viser at Angola framleis er ein viktig aktør på verdsscenen, seier Angolas minister for mineralressursar, som har det passande namnet Diamantino Azevedo.

NRK - 11 aug 22 kl. 11:17

Disney+ forbi Netflix

Disney-konsernets inntekter skyter i været samtidig som streamingplattformen Disney+ nå har gått forbi Netflix og trolig er verdens Største. Disney+ fikk 14,4 millioner nye abonnenter i det siste kvartalet, mens Netflix på sin side mistet nesten 1 million abonnenter. Disney+ har nå 221 millioner abonnenter, mens Netflix har 220,7 millioner.

Klartale - 03 aug 22 kl. 09:07

Hege Riise tar over som sjef for landslaget

– Å få lede Norges A-landslag er det Største. Jeg er stolt og glad over å få tillit til å lede laget og teamet. Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på utfordringen.

NRK - 09 aug 22 kl. 00:30

Vil kutte ølproduksjonen

Verdens Største øleksportør må produsere mindre øl på grunn av tørken, mener Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador. Mexico var verdens klart Største øleksportør i 2021, med dobbelt så høye inntekter som Nederland som er nummer to på lista- Nå er landet rammet av tørke. Presidenten ber derfor ølprodusentene vise ansvar.

NRK - 07 aug 22 kl. 12:11

Ukraina: Arbeidar ved atomkraftverk skadd i angrep

Ein arbeidar ved atomkraftverket i Zaporizjzja i Ukraina har blitt skadd, ifølge det statlege atomkraftselskapet Energoatom. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Atomkraftverket i Zaporizjzja er det Største i Europa.

NRK - 07 aug 22 kl. 12:11

Ukraina: Fare for atomkatastrofe – DSA følgjer situasjonen tett

Ein arbeidar ved atomkraftverket i Zaporizjzja i Ukraina har søndag blitt skadd, ifølge det statlege atomkraftselskapet Energoatom. Det melder nyheitsbyrået Reuters. Atomkraftverket i Zaporizjzja er det Største i Europa.

NRK - 2 timer siden

Langt færre står utenfor arbeidslivet

I løpet av 2021 ble det 31.000 færre som sto utenfor arbeidslivet. Det er den Største nedgangen siden Nav begynte beregningene i 2017.

NRK - 04 aug 22 kl. 15:02

Japan: Kinesiske raketter landet i landets økonomiske område

Kinesiske raketter har for første gang landet innenfor Japans økonomiske sone, ifølge Japans forsvarsminister. Samtidig har Kinas utenriksminister avlyst et møte med sin japanske kollega. Kina holder for tiden sin Største militærøvelse noensinne rundt øya Taiwan, og forholdet til nabonasjonene er anspent.

NRK - 31 jul 22 kl. 18:30

Putin utpeker USA og Nato som de Største truslene

I en ny doktrine til landets marine utpeker president Vladimir Putin USAs «mål om å dominere verdenshavene» og Natos utvidelse som Russlands Største trusler. Doktrinen ble undertegnet under en høytidelighet i forbindelse med den russiske marinens dag i St. Petersburg søndag.

E24 - I førrgår: 20:03

Thon-topp vil ha samme strømstøttemodell som private

Regjeringen jobber for tiden med strømstøtte til næringslivet. En av Norges Største hotellkjeder mener folk flest og reiselivsnæringen bør få den samme typen støtte..

NRK - 04 aug 22 kl. 13:26

Storbritannias sentralbank hever renta til 1,75 prosent – Største hopp siden 1995

Bank of England øker styringsrenta med 0,5 prosentpoeng til 1,75 prosent. Økningen er den Største på over 27 år. Rentenivået i Storbritannia er nå det høyeste siden den globale finanskrisen i 2008.

Aftenposten - 02 aug 22 kl. 19:35

RBKs nysignering hisset på seg svenske fans: – Det var kanskje dumt

Han ble hentet som 15-åring til Nordens Største klubb og hisset i sommer på seg fansen til Sveriges Største klubb..

NRK - 28 jul 22 kl. 07:35

Største rosa diamant på over 300 år

Ein stor rosa diamant er funnen i Angola. Det er truleg det Største funnet av denne typen edelstein på over 300 år. – Denne rekordstore og spektakulære rosa diamanten som er funnen i Lulo viser at Angola framleis er ein viktig aktør på verdsscenen, seier Angolas minister for mineralressursar, som har det passande namnet Diamantino Azevedo.

Klartale - 24 jun 22 kl. 10:33

Mange tror årets feiring vil bli tidenes Største

Oslos gater fylles igjen med festglade folk, regnbueflagg og fargerike flåter.– Etter to år med pandemi har det gått opp for mange hvor viktig det er for dem å feire Pride. Det er fantastisk å være tilbake til normale tilstander.

NRK - 1 time siden

Mann tiltalt for oppbevaring av hasj og hvitvasking av flere millioner kroner

En mann i 30-årene er tiltalt for å ha oppbevart over 20 kilo hasj, samt hvitvasking av over 4 millioner kroner. Tiltalepunktene som omhandler oppbevaring av hasj, strekker seg over en periode fra juni 2018 til august 2020. Mannen skal ifølge tiltalen ha mottatt leveranser på mellom 2 og 10 kilo hasj på en rekke ulike steder i Oslo og omegn.

NRK - 3 timer siden

Oljeselskapet Saudi Aramco med rekordoverskot

Det saudi arabiske oljeselskapet, Saudi Aramco, har gått med 48,4 milliardar dollar i overskot i andre kvartal 2022, etter at den russiske invasjonen av Ukraina og lettingar av koronarestriksjonane i mange land har fått etterspørselen og oljeprisane til å auka, melder AFP. Også i førre kvartal gjekk verdas Største oljeselskap med rekordoverskot, då på 39.5 milliardar dollar..

NRK - 3 timer siden

Rekordoverskot for oljegiganten Saudi Aramco

Det saudiarabiske oljeselskapet, Saudi Aramco, har gått med 48,4 milliardar dollar i overskot i andre kvartal 2022, etter at den russiske invasjonen av Ukraina og lettingar av koronarestriksjonane i mange land har fått etterspørselen og oljeprisane til å auka, melder AFP. Også i førre kvartal gjekk verdas Største oljeselskap med rekordoverskot, då på 39.5 milliardar dollar..

Aftenposten - 2 timer siden

Fra flyktningleir til verdens Største scener. Slik ble «bryllupssangeren fra Gaza» en global popstjerne.

Den Norgesaktuelle sangeren Mohammed Assaf har flere millioner følgere på Instagram og egen voksfigur på Madame Tussauds….

NRK - 6 timer siden

Ber om sanksjoner mot russisk atomindustri

Ukrainas president oppfordrer Vesten til å innføre sanksjoner mot Russlands kjernekraftindustri, som følge av kampene ved Europas Største atomkraftverk. Russland bruker kjernekraftverket i Zaporizjzja sør i Ukraina til å skremme folk og som utpressing overfor Ukrainas ledere og hele verden, uttalte president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale sent lørdag kveld. (NTB).

Klartale - 31 jul 22 kl. 07:00

Norway Cup tilbake etter to år

Lørdag ble det markert at årets turnering er i gang. De første kampene blir spilt søndag. Og det er nok en gang Bækkelagets Sportsklub som er vert for turneringen.

Aftenposten - 12 timer siden

Hva er viktig i Nederlandsk politikk nå? – Kumøkk!

I sommer har kukaker vært det Største problemet i nederlandsk politikk..

NRK - 18 timer siden

Mann terrorsiktet etter råkjøring i Aarhus

En mann som kjørte bil i høy hastighet gjennom en gågate i Aarhus 18. juli, er siktet for terrorforsøk, skriver Ekstra Bladet. Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling dagen etter hendelsen, men fengslingsmøtet ble holdt bak lukkede dører.

E24 - Igår: 10:00

«Nye» ethereum skal bli en klimavinner: – Vil drastisk endre økonomien

Verdens nest Største kryptovaluta skal eliminere nesten all energiforbruk. Det kan få store konsekvenser for ethereum-minere..

NRK - Igår: 08:25

Bidens klima- og helseplan godkjent av Kongressen

Eit fleirtal i Representantanes hus i USA har godkjend president Joe Bidens klima- og helseplan «Inflation Reduction Act», skriv CNN. 220 stemte for, og 207 stemte mot langs partilinjene. Fire republikanarar avstod frå å stemma.

Aftenposten - Igår: 08:00

Nå skal andre få kjenne på den samme smerten: «That f ... Norwegian monster»

OM FOTBALL: Erling Braut Haaland (22) er allerede vår Største idrettsstjerne i historien, men det er lett å glemme at….

Aftenposten - Igår: 16:45

Befester posisjonen som Norges Største band

Det unge rapkollektivet Undergrunn er en energisk vekkerklokke i sommerdøsen på Øya..

Aftenposten - Igår: 16:45

Undergrunn befester posisjonen som Norges Største hiphop-gruppe

Det unge rapkollektivet Undergrunn er en energisk vekkerklokke i sommerdøsen på Øya..

Aftenposten - Igår: 16:05

Messis tårer var ikke siste kapittel i Barcelonas mareritt. Nå anklages klubben for å drive utpressing.

Barcelona er et av idrettsverdenens Største klubbnavn. Spørsmålet er hvor lenge det fortsetter dersom det ikke ryddes….

Aftenposten - Igår: 16:05

Marerittet fortsetter – ett år etter tårene

Barcelona er et av idrettsverdenens Største klubbnavn. Spørsmålet er hvor lenge det fortsetter dersom det ikke ryddes….

Aftenposten - Igår: 12:55

24 millioner i boks, men Rema er fortsatt ensom som storsponsor

Over ni måneder etter lanseringen av Kolstads megasatsing, fortsetter jakten på de Største sponsorene..

NRK - 06 aug 22 kl. 17:12

Ukraina: Deler av kjernekraftverk ødelagt i angrep

Deler av kjernekraftverket i Zaporizjzja har blitt hardt rammet og ødelagt av militærangrep, ifølge kraftverkets ukrainske operatør Energoatom. Ødeleggelsene blant annet har ført til at den ene reaktoren ved kraftverket er ute av drift, og det har kommet alvorlige skader på en stasjon der det oppbevares nitrogen og oksygen i tillegg til på en hjelpebygning, melder Energoatom på Telegram. Angrepene skjedde fredag, og både Russland og Ukraina anklager hverandre for å stå bak.

Dagbladet - I førrgår: 22:09

Årets Største: -Styggmoro!

Leif Erik Østby (38) fikk en opplevelse av de sjeldne da han var ute på Mjøsa med samboeren mandag kveld..

NRK - 06 aug 22 kl. 11:23

Blinken på Filippinene: Skal nedskalere spenningen i Taiwanstredet

USA er fast bestemt på å trappe ned spenningen i Taiwanstredet, sier den amerikanske utenriksministeren Antony Blinken under sitt besøk på Filippinene lørdag. – Vi står alle ved våre partnere. Etter at Kina gjennomførte rundt ti rakettangrep mot Taiwan for to dager siden, har vi hørt fra allierte og partnere over hele regionen som er dypt bekymret for de destabiliserende og farlige handlingene, sier Blinken.

NRK - 26 jul 22 kl. 17:58

Norge om gasskutt: – Støtter EUs arbeid

EU-kommisjonens beslutning om at medlemslandene skal kutte 15 prosent i bruken av naturgass for å bli uavhengig av Russland, får støtte av regjeringen. – Norge støtter EUs arbeid for å gjøre seg uavhengig av import av russisk energi, og har blitt enige med EU om å forsterke samarbeidet på energiområdet for å sikre tilgang på gassressurser på kort og lang sikt, sier statssekretær Elisabeth Sæther til NTB. EU-kommisjonen sluttet seg tirsdag til en plan om frivillig kutt i gassforbruket på 15 prosent fra 1.

NRK - I førrgår: 18:02

FN-alarm etter nye angrep på atomkraftverket i Ukraina

Torsdag blei det rapportert om nye bombeangrep mot atomkraftverket Zaporizjzja i Ukraina. Russland og Ukraina skylder på kvarandre for angrepa. Begge sa det var 10 treff mot kraftverket sitt administrative kontor og mot brannstasjonen.

E24 - I førrgår: 14:23

Bred krypto-oppgang: Ethereum stiger 12 prosent

En stor ethereum-endring nærmer seg. Den nest Største kryptovalutaen har steget nesten 80 prosent den siste måneden..

NRK - I førrgår: 13:46

Guterres ber om stans av angrep mot atomkraftverk

FNs generalsekretær António Guterres ber i ei utsegn Russland og Ukraina stoppe militær aktivitet ved og rundt atomkraftverket i Zaporizjzja. Han har kome med liknande utsegner tidlegare i samband med at det har vore angrep mot kraftverket, som er Europas Største..

E24 - 04 aug 22 kl. 13:10

Største renteheving i Storbritannia på 27 år

Bank of England kommer med sin første doble renteheving siden 1995..

Aftenposten - 04 aug 22 kl. 13:10

Største renteheving i Storbritannia på 27 år

Bank of England kommer med sin første doble renteheving siden 1995..

VG - 11 aug 22 kl. 07:57

Disney+ forbi Netflix på streaming-toppen

Disney-konsernets inntekter skyter i været. Samtidig har streamingplattformen Disney+ nå gått forbi Netflix og trolig blitt verdens Største..

NRK - 04 aug 22 kl. 03:38

Kina starter stor-øvelse ved Taiwan

Kina innleder torsdag de Største militærøvelsene noensinne i farvannene rundt Taiwan etter besøket til kongressleder Nancy Pelosi. Pelosi reiste fra Taiwan onsdag etter et kort besøk som utløste rasende reaksjoner fra Kina, som anser det selvstyrte Taiwan som en del av sitt territorium. Øvelsene med skarp ammunisjon finner sted i en rekke områder rundt Taiwan, noen steder bare 20 kilometer fra kysten.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com