Størst

Tuesday, 28 November, 12:09

Nyheter om Størst

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 21 sep 23 kl. 12:46

Slik vil de styre Norge

Kommune- og fylkestingsvalget er over. Flere kommuner er fortsatt ikke enige om hvem som skal bestemme. Enkelte forhandler med hverandre, mens andre er blitt enige.

VG - 2 timer siden

Norske elever: Størst nedgang i kunnskap om demokrati

Norske 14-åringer kan mindre om demokrati og medborgerskap enn tidligere, viser en internasjonal undersøkelse. Norske elever hadde Størst tilbakegang av alle..

NRK - 21 nov 23 kl. 14:50

«Bamsegutt»-serien blir tema i Debatten

Den omstridte serien «Ingen elsker Bamsegutt» blir tema for Debatten på NRK tirsdag kveld. Det opplyser programleder Fredrik Solvang på sin Instagram-konto. – Det er de siste dagene blitt sagt at NRK som landets Største mediehus, med Størst gjennomslagskraft, må være ekstra påpasselig med fakta og presseetikk.

NRK - 20 nov 23 kl. 07:44

Fem fylker står for nesten all verdiskapning i sjømatnæringen

Fylkene Nordland, Vestland, Troms og Finnmark, Møre og Romsdal og Trøndelag står for 90 prosent av verdiskapningen i sjømatnæringen. Verdiene som ble skapt på sjømat i fjor, økte med 36 prosent fra året før og var på 71 milliarder kroner, viser en rapport fra matforskningsinstituttet Nofima. Regner man med ringvirkninger, var den totale verdiskapingen på 109 milliarder kroner.

Aftenposten - 7 timer siden

Dagens quiz: Tirsdag 28. november 2023

Hva heter lederen for Partij voor de Vrijheid, som nylig ble Størst i det nederlandske valget?.

NRK - 23 nov 23 kl. 07:42

Ytre høgre-parti ser ut til å bli Størst i Nederland

Geert Wilders og hans ytre høgre-parti PVV ser ut til å bli det Største partiet i Nederland etter valet onsdag. Men partiet er avhengige av å samarbeide med andre parti for å kunne kome i regjering. PVV ligg an til å få 37 mandat, men treng 76 for å kunne få fleirtal.

NRK - 25 nov 23 kl. 11:45

Prisjakt: Lavere snittrabatt under årets Black Friday

Snittrabatten gikk ned fra 16 til 7 prosent fra fjorårets Black Friday til årets, ifølge prissammenligningstjenesten Prisjakt. 19 prosent av de 6,1 millioner prisene som tjenesten overvåker, hadde sitt bunnivå fredag. Det er en nedgang på 2 prosentpoeng fra i fjor, skriver Din Side.

NRK - 20 nov 23 kl. 10:32

Her er flest fornøyd med kollektivtilbudet

Reisevaneundersøkelsen 2022 for de syv Største byregionene i landet viser at 82 prosent var fornøyd med kollektivtilbudet i Tromsø. Dette er den høyeste andelen av de syv byregionene. På landsbasis oppga 53 prosent at de hadde svært eller god tilgang til kollektivtilbudet der de bor.

NRK - 24 nov 23 kl. 08:15

Fanget 183 tonn pukkellaks i sommar

I 2023 blei det for første gong fanga meir pukkellaks, både i tal fisk og vekt, enn atlantisk laks i norske fjordar. Det vart fanga til saman 183 tonn pukkellaks, ein auke på 112 tonn frå 2021. Samtidig gjekk fangsten av atlantisk laks ned med 21 tonn frå 134 tonn i 2022.

NRK - 18 nov 23 kl. 05:51

Sør-Korea vil innføre forbud mot å spise hunder

Sør-Korea vil innføre en ny lov med forbud om å spise hundekjøtt. – Det er på tide å få sutt på striden om den eldgamle skikken, i en tid med økt bevissthet rundt dyrs rettigheter, sa politisk leder for regjeringspartiet, Yu Eui-dong fredag, melder nyhetsbyrået Reuters. Den koreanske tradisjonen, med å spise hunder, har fått kritikk fra andre land.

NRK - 20 nov 23 kl. 19:47

Omsatte for 212 millioner i forrige uke

Norges Råfisklag melder at foreløpige omsetningstall for uke 46 viser en omsetning på 212 millioner, mot 322 millioner kroner uken før. – Som normalt mot slutten av året består det meste av råfisklagets omsetning av sjøfryst fisk og skalldyr, som svinger i takt med leveransene fra den havgående flåten, skriver Norges Råfisklag om fisket i forrige uke fra Finnmark til og Nordmøre. – Torsken var suverent Størst i verdi når det gjelder omsetningen av sjøfryst råstoff med hele 70 millioner kroner.

VG - 14 nov 23 kl. 15:09

Høyre klart Størst på ny VG-måling: – Velgerne vil ikke straffe Erna

Ap får ingen oppsving av Støres nye, friske pust i regjeringen, mens velgerne nekter å straffe Erna etter hennes skandalehøst..

Dagbladet - 18 nov 23 kl. 21:00

Se opp i natt

Vender du blikket mot himmelen i natt kan du få med deg den årlige meteorsvermen. Størst sjanse er etter midnatt, ifølge en astrofysiker..

NRK - 13 nov 23 kl. 16:07

Ny leder på plass i den polske nasjonalforsamlingen

Pro-EU-blokken i Polen sikret seg en første seier i nasjonalforsamlingen mandag da deres kandidat Szymon Holownia ble valgt til underhusets leder. – Etter denne avstemningen kan ingen tvile på at et flertall i dette parlamentet er klar til å ta makten, sa Holownia, en tidligere TV-vert som startet sitt eget sentrumsparti. Regjeringspartiet Lov og Rettferdighet (PiS) ble Størst i valget i Polen 15.

NRK - 09 nov 23 kl. 08:12

SSB: Arbeidsstyrken fortsetter å øke

I tredje kvartal i 2023 var arbeidsstyrken i Norge på i overkant av tre millioner personer. Det er en økning på 51.000 personer siden tredje kvartal i 2022.

NRK - 06 nov 23 kl. 20:12

Polens president ber Mateusz Morawiecki forsøke å danne regjering

Polens president Andrzej Duda kunngjør mandag kveld at han vil be sittende statsminister Mateusz Morawiecki danne ny regjering. Regjeringspartiet Lov og Rettferdighet (PiS) ble Størst i valget 15. oktober, men har ingen tydelig vei til flertall i nasjonalforsamlingen.

Klartale - 27 okt 23 kl. 13:30

Lørdag kaster jorda skygger på månen

Lørdag kan vi se en delvis måne-formørkelse. Sola, jorda og månen står nemlig på linje i verdensrommet lørdag kveld. Når det skjer, treffer skyggene fra jorda månen.

NRK - 27 okt 23 kl. 09:31

Går inn for kraftig brems i leting og utbygging av olje og gass, bekrefter utvalgsleder til NRK

– Skal vi kutte 90–95 prosent av utslippene, er det egentlig ikke snakk om hva vi skal kutte. Det er egentlig snakk om hva de små utslippene som skal være igjen i 2050. Det sier Martin Skancke, siviløkonom og leder av Klimautvalget 2050 til NRK, samme dag som utvalget leverer sin rapport «Omstilling til lavutslipp: Veivalg for klimapolitikken mot 2050».

NRK - 02 nov 23 kl. 07:40

Tilbakegang for Høyre

Høyre går tilbake tre prosentpoeng, men er fortsatt Størst i NRKs partibarometer for november. Partiet får en oppslutning på 24,6 prosent. For regjeringspartiene er det ennå ingen opptur å spore, viser den fersk meningsmåling.

NRK - 31 okt 23 kl. 09:22

FHI: Økt risiko for dødfødsel etter infeksjon med covid-19

Kvinner som hadde covid-19 infeksjon under svangerskapet, hadde en økt risiko for dødfødsel, ifølge Folkehelseinstituttet. Det viser en stor, ny nordisk studie. Risikoen var Størst blant de som hadde infeksjonen i perioden da delta-varianten av viruset sirkulerte, skriver Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

NRK - 31 okt 23 kl. 09:13

Studie viser samanheng mellom dødfødslar og covid-19

Kvinner som hadde covid-19 infeksjon under svangerskapet, hadde ein auka risiko for dødfødsel. Risikoen var Størst blant dei som hadde infeksjonen i perioden då delta-varianten av viruset sirkulerte, skriv Folkehelseinstituttet i ei pressemelding..

NRK - 31 okt 23 kl. 09:13

FHI: Studie viser samanheng mellom dødfødslar og covid-19

Kvinner som hadde covid-19 infeksjon under svangerskapet, hadde ein auka risiko for dødfødsel, ifølgje Folkehelseinstituttet. Det viser ein stor, ny, nordisk studie. Risikoen var Størst blant dei som hadde infeksjonen i perioden då delta-varianten av viruset sirkulerte, skriv Folkehelseinstituttet i ei pressemelding.

Klartale - 28 okt 23 kl. 06:15

Isen vil fortsette å smelte

En isbrem er en stor isbre. De kan være flere hundre meter tykke. Isbremmer strekker seg fra land og ut i sjøen.

NRK - 23 okt 23 kl. 04:23

Utdanningsforbundet ber kunnskapsministeren ta tak i vold mot lærere

Den økende volden mot ansatte i skolen er uholdbar. Påtroppende leder Geir Røsvoll i Utdanningsforbundet ber kunnskapsministeren om å ta tak. Lærere er blant yrkesgruppene med Størst risiko for å bli utsatt for vold, skriver Klassekampen.

Klartale - 11 sep 23 kl. 21:33

Høyre kan juble også i fylkene

Årets lokalvalg er også valg på nye fylkesting. Også her ser Høyre ut til å bli Størst. Det viser de første tallene, ifølge Valgdirektoratet.

NRK - 27 okt 23 kl. 07:46

Lørdag kan du se årets eneste måneformørkelse i Norge

En delvis måneformørkelse vil være synlig i hele landet lørdag kveld, om været tillater det. Det er snakk om en delvis måneformørkelse, da en liten del nederst på måneskiven vil ligge i skyggen fra jorda. Dette er den eneste måneformørkelsen vi vil kunne observere i Norge i år.

E24 - 27 okt 23 kl. 06:00

Resultatslipp fra laksekjempene: – Kan svinge mye

Det er duket for årets kanskje mest spennende kvartal for lakseoppdretterne. Her får du analytikertips om hva det du bør se etter som kan gi Størst børsutslag..

Aftenposten - 26 okt 23 kl. 16:15

«Omveishandel» til Russland for 215 milliarder kroner

Tyrkia og Kasakhstan er blant landene som har sett Størst «overflødig» import etter Russlands invasjon av Ukraina..

E24 - 26 okt 23 kl. 13:46

Analyse: «Omveishandel» til Russland for 215 milliarder kroner

Tyrkia og Kasakhstan er blant landene som har sett Størst «overflødig» import etter Russlands invasjon av Ukraina..

NRK - 23 okt 23 kl. 05:58

Høyresiden vant valget i Sveits.

Folkepartiet (SVP), som drev valgkamp på å motarbeide masseinnvandring og «woke-galskap», ble valgets store vinner i Sveits med 29 prosent. Valgkampen har vært preget av utspill om innvandring, prisstigning og identitetspolitikk. Sosialdemokratene har kommet på andreplass med 18 prosent.

NRK - 17 okt 23 kl. 09:21

Det går mot regjeringsskifte i Polen

Det regjerande partiet i Polen, Lov og rettferd (PiS) blei det Største partiet i valet søndag, men dei mista fleirtalet i parlamentet. Det viser dei endelege valresultata, melder Reuters. PiS fekk 35,38 prosent av stemmene, medan Borgarplattforma, som blir leia av tidlegare statsminister Donald Tusk, blei nest Størst med 30,7 prosent av stemmene.

NRK - 11 sep 23 kl. 23:30

– Vi skal bli Størst i 2025

Jonas Gahr Støre la ikke skjul på at han mener Ap skal være landets Største parti da han talte til sin egen valgvake. – Vårt mål er selvfølgelig å være landets Største parti og jeg kan love dere og alle andre som følger norsk politikk at vi skal gjøre alt vi kan for å bli Størst igjen om to år, sa Støre..

NRK - 05 okt 23 kl. 17:31

Slovakia stansar våpenstøtte til Ukraina

Inntil ei regjering er forma i Slovakia, stansar landet våpenstøtta til Ukraina. Partiet Smer, leia Robert Fico, fekk 23,3 prosent av stemmene i valet førre veke, og fekk med det Størst oppslutning. – Slovakia har større problem enn bandet sitt til Ukraina, sa Fico dagen etter valsigeren var eit faktum.

NRK - 10 okt 23 kl. 06:21

Flere asylsøkere i Europa

Det har kommet mer enn 800.000 asylsøknader i EU, Norge og Sveits så langt i år. Det er det høyeste tallet siden 2016.

NRK - 12 okt 23 kl. 15:22

Færre kjører i ruspåvirket tilstand

Færre bilførere blir tatt for å kjøre i ruspåvirka tilstand. Sør-Øst politidistrikt er det distriktet i landet med Størst nedgang i antall anmeldelser for ruspåvirka kjøring i år. Det viser nye tall fra Utrykningspolitiet.

NRK - 11 sep 23 kl. 21:00

Prognose: Høgre ser ut til å bli Størst

Høgre ligg an til å bli landets Største parti i kommunevalet, viser NRKs prognose. Det er første gong på nesten 100 år at Arbeidarpartiet ikkje er Størst ved val. Sist Høgre var Største parti i valet var i 1924.

NRK - 15 sep 23 kl. 16:51

Samtaler om nytt byråd på mandag

Fungerende ordfører Eira Martinsen Garrido i Bergen kommune skal førstkommende mandag ha møter med alle gruppelederne i det nyvalgte bystyret. Målet er å finne ut hvilke byrådslederkandidater som har Størst støtte til å danne nytt byråd, skriver kommunen i en pressemelding. – Som fungerende ordfører har jeg en plikt etter kommuneloven og bystyrets reglement om å gi i oppdrag å danne et nytt byråd til den byrådslederkandidaten som kan samle Størst oppslutning i bystyret, sier hun..

NRK - 25 sep 23 kl. 06:04

Økning av studenter som ber om psykisk helsehjelp

Siden semesterstart 15. august har over 800 studenter bedt om hjelp hos SiO psykisk helse. – Ser vi på tallene våre fra 2015 sammenlignet med i fjor har det vært en kjempestor økning, sier Trond Morten Trondsen, direktør for SiO helse.

Klartale - 12 sep 23 kl. 14:02

Kjemper om makta i de store byene

Høyre er Størst i landet. De fikk flest stemmer. De har gjort det bra i mange kommuner.

NRK - 09 sep 23 kl. 02:46

Høyre Størst blant høyt utdannede

Med en oppslutning på 26,6 prosent er Høyre klart Største parti på en måling blant høyt utdannede. Arbeiderpartiet er nest Størst med 18 prosent, og deretter følger SV med 12,5 prosent. Det viser en måling gjennomført av Respons Analyse på oppdrag for Akademikerne.

Klartale - 05 sep 23 kl. 20:15

De unge vil ha Høyre og Frp

Ungdommer har stemt i dag (tirsdag). Og nå er resultatet fra skolevalget klart. De unge vil ha Høyre og Fremskrittspartiet (Frp).

NRK - 29 sep 23 kl. 14:11

UD: Norge strammer inn regler mot russiske biler

Utenriksdepartementet opplyser til TV 2 at Norge innfører ytterligere innstramninger av sanksjonene mot Russland. – Det er viktig at sanksjonene er effektive slik at vi i Størst mulig grad forhindrer inntekter som den russiske staten trenger til å finansiere krigen, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt. De nye restriksjonene innebærer blant annet at russiskregistrerte personbiler med ni eller færre seter ikke lenger kan føres inn i Norge.

NRK - 29 sep 23 kl. 11:15

Færre enn én av ti stemte ved kirkevalget

275.036 medlemmer i Den norske kirke benyttet seg av stemmeretten under kirkevalget. Det gir en oppslutning på 9,07 prosent blant de stemmeberettigede.

Aftenposten - 28 sep 23 kl. 18:00

Høyre Størst i ny måling: – Jeg setter utrolig stor pris på det etter disse ukene

Høyre overgår valgresultatet i fersk kommunemåling. Nasjonalt ligger partiet på stedet hvil..

NRK - 11 sep 23 kl. 21:17

Vanylven først med ferdig resultat

Vanylven kommune er den første kommunen med eit ferdig opptalt resultat. Industri og Næringspartiet har fått flest røyster (322) og får 4 representantar i kommunestyret. Venstre og Senterpartiet får like store grupper, med fire representantar kvar.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com