Sputnik-kjøp

Fredag, 07 Mai, 17:40

Nyheter om Sputnik-kjøp

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 18 timer siden

Russland med ny Sputnik-variant

Russiske helsemyndigheter har godkjent en ny variant av Sputnik V-vaksinen som bare skal trenge én dose for å gi full effekt. Navnet på den nye vaksinen er Sputnik Light, og den skal være identisk med den første dosen som blir gitt av den opprinnelige Sputnik V..

NRK - 31 mars 21 kl. 03:38

Diskuterte Sputnik-vaksinen

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin har diskutert Sputnik-vaksinen. De tre lederne diskuterte den russiske vaksinen i et videomøte tirsdag, opplyser Merkels talsmann Steffen Seibert. I en uttalelse fra Moskva heter det at trioen diskuterte muligheten for felles produksjon og distribusjon av Sputnik V-vaksinen i EU-land.

NRK - 10 timer siden

Ny Sputnik-vaksine godkjent

I Russland har myndighetene godkjent en ny variant av Sputnik V-vaksinen. Den har fått navnet Sputnik Light og gis i bare en dose. Forsøkene på mennesker er fortsatt ikke fullført..

NRK - 13 april 21 kl. 08:22

India godkjenner Sputnik-vaksinen

India har gitt grønt lys til bruk av den russiske koronavaksinen Sputnik V, opplyser et indisk legemiddelselskap til AFP. Landet er inne i en stor smittebølge. Sputnik har allerede avtaler i India om å produsere 852 millioner doser.

NRK - 09 mars 21 kl. 16:57

Italia skal produsere Sputnik

Russland har undertegnet en avtale om å produsere 10 millioner Sputnik V-vaksiner i Italia i løpet av året. Det er den første kontrakten om vaksineproduksjon som Russland inngår med EU, melder det italiensk-russiske handelskammeret. Målet er å få produsert 10 millioner vaksinedoser i løpet av inneværende år.

NRK - 29 april 21 kl. 16:46

Russisk vaksineprodusent saksøker

Produsenten av den russiske Sputnik V-vaksinen går til sak mot Brasils legemiddeltilsyn, Anvisa, som nektet å godkjenne vaksinen. Ifølge Anvisa ble det funnet levende adenovirus som kunne kopiere seg selv i vaksinedosene som ble undersøkt. Sputnik-produsenten har hele tiden hevdet at viruset de bruker i sin vaksine ikke kan reproduseres..

NRK - 29 april 21 kl. 06:50

Levende forkjølelsesvirus i Sputnik

Brasils helsemyndigheter sier at de har funnet levende forkjølelsesvirus som kunne kopiere seg selv i flere forsendelser av Russlands Sputnik V-koronavaksine, melder AFP. Brasil har innført importforbud mot vaksinen, opplyser landets legemiddeltilsyn..

NRK - 22 april 21 kl. 12:00

Skal se på Sputnik-vaksine sammen

Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) skal se videre på Sputnik V-vaksinen sammen med EUs legemiddeltilsyn (EMA), opplyser WHO. Neste runde med vurdering av den russiske koronavaksinen begynner 10. mai og varer til ut i juni, melder Reuters..

NRK - 19 april 21 kl. 15:53

– Sputnik-vaksine over 97% effektiv

Den russiske koronavaksinen Sputnik V skal være 97,6 prosent effektiv mot covid-19, ifølge forskeren som har ledet arbeidet med å utvikle vaksinen. Resultatene er basert på data fra 3,8 millioner mennesker, melder Reuters..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 21:58

Finland vil ha Sputnik

Finske myndigheter er godt i gang med forhandlingene om å skaffe seg den russiske coronavaksinen Sputnik V..

NRK - 02 feb. 21 kl. 16:42

– Sputnik-nyhet er svært gledelig

At den russiske koronavaksinen Sputnik er 91,6 prosent effektiv er en svært gledelig nyhet. Det mener medisinsk fagdirektør Steinar Madsen ved Statens legemiddelverk. Resultatene kommer frem i en analyse publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet.

VG - 09 april 21 kl. 17:05

Russlands ambassade: Norge har ikke vist noen interesse for Sputnik-vaksinen

Russiske representanter har ved minst to anledninger kontaktet den norske regjeringen om Sputnik-vaksinen. Helseminister Bent Høie vil ikke avsløre Norges posisjon i vaksineforhandlinger..

Aftenposten - 09 april 21 kl. 16:16

Regjeringen avslo møter om Sputnik-vaksinen med Russland før påske

Den norske regjeringen avslo russisk fremstøt om Sputnik-vaksinen. De pekte på EU-samarbeidet..

Aftenposten - 09 april 21 kl. 16:16

Regjeringen avslo møter med Russland om Sputnik-vaksinen

Den norske regjeringen avslo russisk fremstøt om Sputnik-vaksinen. De pekte på EU-samarbeidet..

NRK - 22 mars 21 kl. 14:59

Til Russland for å vurdere Sputnik

Eksperter fra det europeiske legemiddeltilsynet EMA skal besøke Russland i april for å vurdere de kliniske forsøkene som er gjort med Sputnik V-vaksinen. EMA skal vurdere om vaksinen kan brukes i EU. Vaksinen er allerede tatt i bruk i noen EU-land..

NRK - 19 mars 21 kl. 19:55

Klar til å bestille Sputnik V

Tyskland vil bestille den russiske Sputnik V-vaksinen dersom den blir godkjent av Det europeiske legemiddeltilsynet (EMA), sier statsminister Angela Merkel. Merkel legger til at Tyskland vil kunne sikre seg forsyninger av vaksinen selv om andre EU-land ikke vil det. – Min mening har i lengre tid vært at vi bør bruke alle vaksiner som er godkjent av EMA, sa hun på en pressekonferanse etter et møte med flere delstatsministre i dag.

NRK - 08 mars 21 kl. 15:39

EU-regulator advarer mot Sputnik

Styrelederen i EUs legemiddeltilsyn EMA mener det vil være som en «russisk rulett» å gi nødgodkjenning til den russiske koronavaksinen Sputnik V. EMAs styreleder Christa Wirthumer-Hoche mener det foreløpig ikke er nok data på hvor trygg vaksinen er..

NRK - 20 feb. 21 kl. 08:13

88 mill. Sputnik-doser før sommeren

Russland produserer 88 millioner doser av koronavaksinen Sputnik V i første halvdel av 2021. Det melder Russlands visestatsminister Tatjana Golikova. 30,5 millioner av dosene vil produseres i første kvartal i år, ifølge Golikova..

NRK - 19 april 21 kl. 12:59

Norske vaksineturister til Russland

Et norsk reiseselskap sender vaksineturister til Russland hvor de får koronavaksinen til Sputnik. – Fram til slutten av mai har vi mer enn 600 passasjerer som er booket for å fly til Moskva, sier medeier Albert Sigl i World Visitor til VG..

NRK - 19 april 21 kl. 12:59

Sender vaksineturister til Russland

Et norsk reiseselskap sender hovedsaklig tyske vaksineturister til Russland hvor de får koronavaksinen til Sputnik. – Fram til slutten av mai har vi mer enn 600 passasjerer som er booket for å fly til Moskva, sier medeier Albert Sigl i World Visitor til VG..

VG - 19 april 21 kl. 10:07

Norsk selskap sender vaksineturister til Russland

Rundt 50 personer fikk i helgen Sputnik V-vaksinen på et hotell i Moskva etter å ha blitt fløyet til Russland. Bak turen står et norsk reiseselskap – med hjelp fra den politiske bevegelsen til Vladimir Putin..

NRK - 07 feb. 21 kl. 18:23

Ungarn godkjenner Sputnik V-vaksine

Ungarn godkjenner den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser myndighetene i landet, melder AFP. Miklos Kasler, som er ansvarlig minister for helsefeltet i Ungarn, sier at den offisielle testingen er over, og at vaksineringen kan starte, skriver NTB..

NRK - 06 feb. 21 kl. 14:40

Myanmar godkjenner Sputnik V

Myanmar har godkjent den russiske Sputnik V-vaksinen mot koronaviruset. Over 20 land har nå godkjent denne vaksinen. Ifølge det medisinske tidsskriftet The Lancet viser en ny studie at vaksinen er 91,6 prosent effektiv..

NRK - 05 feb. 21 kl. 13:38

Russisk vaksine kan komme til Norge

Arbeidet med å få den russiske vaksinen Sputnik V godkjent i Europa har startet. Skjer det, er den også godkjent for bruk i Norge. – Det er snakk nå om godkjenning av Sputnik V i Europa.

NRK - 04 feb. 21 kl. 19:29

Palestina får Sputnik V-vaksine

Palestinske myndigheter har inngått avtaler med fire vaksineleverandører. Torsdag kom 10.000 doser av den russiske Sputnik V-vaksinen.

Dagbladet - 02 feb. 21 kl. 16:49

Legemiddelverket om Sputnik-vaksine: - Svært lovende

Den russiske covid-19-vaksinen Sputnik V er 91,6 prosent effektiv, ifølge en analyse publisert i det medisinske tidsskriftet The Lancet..

NRK - 03 april 21 kl. 06:40

Argentinas president covid-smittet

Argentinas president Alberto Fernandez har testet positivt på en koronatest på bursdagen sin. – På slutten av dagen, etter å ha målt temperaturen til 37,3 grader og fått svak hodepine, fikk jeg tatt en hurtigtest som viste positivt utslag, skrev Fernandez på Twitter like etter midnatt natt til lørdag lokal tid. Presidenten skrev at han er i isolasjon og følger alle retningslinjer mens han venter på resultat fra ordinær koronatest.

NRK - 22 jan. 21 kl. 02:37

Merkel vil samarbeide om Sputnik

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel tilbyr Russland samarbeid med koronavaksinen Sputnik V, på betingelse av at den blir godkjent i EU. Merkel tilbyr Russland støtte fra det tyske legemiddelverket Paul-Ehrlich-Institut i godkjenningsprosessen..

NRK - 01 april 21 kl. 10:22

Ny statsminister i Slovakia

Tidligere finansminister Eduard Heger er utnevnt som ny statsminister i Slovakia. Heger tar over for partikollega Igor Matovic som utløste en politisk krise da han bestilte to millioner doser av Sputnik V-vaksinen uten å informere de andre partiene..

NRK - 28 mars 21 kl. 18:41

Statsminister tilbyr å bytte plass

Slovakias statsminister Igor Matovic tilbyr seg å bytte plass med sin egen finansminister og partikollega Eduard Heger. Det er et forsøk på å løse en krise i koalisjonsregjeringen etter at Matovic bestilte Sputnik V-vaksine uten å informere de andre partiene..

VG - 25 mars 21 kl. 10:21

Her kan du velge hvilken vaksine du vil ha

BEOGRAD (VG) Pfizer, AstraZeneca, Sputnik og Sinopharm. Det er bare å si hvilken du foretrekker..

NRK - 23 mars 21 kl. 23:51

Putin fikk koronavaksine

Russlands president Vladimir Putin ble tirsdag vaksinert mot koronaviruset. Hans talsmann Dmitrij Peskov ville ifølge nyhetsbyrået Tass ikke si hvilken vaksine Putin fikk. Russland har produsert flere egne vaksiner, blant dem Sputnik V..

NRK - 23 mars 21 kl. 23:51

Putin fekk koronavaksine

Russlands president Vladimir Putin blei tysdag vaksinert mot koronaviruset. Talsmannen hans, Dmitrij Peskov, ville ifølgje nyheitsbyrået Tass ikkje seie kva for vaksine Putin fekk. Russland har produsert fleire eigne vaksinar, blant dei Sputnik V..

NRK - 22 mars 21 kl. 14:59

Til Russland for å vurdere vaksine

Eksperter fra det europeiske legemiddeltilsynet EMA skal besøke Russland i april for å vurdere de kliniske forsøkene som er gjort med Sputnik V-vaksinen. EMA skal vurdere om vaksinen kan brukes i EU. Vaksinen er allerede tatt i bruk i noen EU-land..

NRK - 22 mars 21 kl. 02:31

– Ikke bruk for russisk vaksine

EU-kommissær Thierry Breton sier unionen ikke trenger Russlands koronavaksine Sputnik V og at immunitet kan oppnås ved europeisk vaksineproduksjon. Uttalelsen, som har utløst en kraftig reaksjon fra den russiske produsenten, kom i et intervju med den franske TV-kanalen TF1. – I dag har vi kapasitet til å levere 300 til 350 millioner doser innen slutten av juni.

NRK - 11 jan. 21 kl. 11:31

1,5 millionar har fått Sputnik V

1,5 millionar menneske verda over har fått den russiskproduserte Sputnik V-vaksinen. Det opplyser styresmaktene. I Russland har 800 000 personar fått vaksinen..

Klartale - 04 mars 21 kl. 10:36

Søker om å få godkjent Sputnik V i EU

Russland er ett av landene som har laget vaksine mot korona. Det er nå søkt om at den blir godkjent til bruk i EU og Norge..

VG - 04 mars 21 kl. 10:13

Sputnik V-vaksinen vurderes for godkjenning i Norge og EU

Den russiske vaksineprodusenten har blitt tatt inn i godkjenningsprosessen av Det europeiske legemiddelkontoret (EMA)..

E24 - 04 mars 21 kl. 10:19

Sputnik V-vaksinen vurderes for godkjenning i Norge og EU

Den russiske vaksineprodusenten har blitt tatt inn i godkjenningsprosessen av Det europeiske legemiddelkontoret (EMA)..

NRK - 04 mars 21 kl. 10:06

Skal vurdera russisk vaksine

Legemiddelbyrået i EU skal vurdera om den russiske koronavaksinen Sputnik V skal bli godkjent for bruk i EU og Noreg. Det opplyser byrået i ei pressemelding..

NRK - 23 des. 20 kl. 18:00

Argentina godkjente Sputnik-vaksine

Argentina har hastegodkjent den russiske Sputnik V-koronavaksinen, og den kan nå tas i bruk for behandling mot koronasykdom i landet, melder landets helsemyndigheter på Twitter..

NRK - 02 mars 21 kl. 08:59

Vurderer vaksinereiser til Moskva

Det tyske flyselskapet Lufthansa vurderer å sette opp reiser til Moskva der passasjerer blir vaksinert med den russiske covid-19 vaksinen "Sputnik". Årsaken til utspillet er at tilgangen til koronavaiksine er for liten og at vaksineringen i Europa går for sakte, ifølge nettstedet intellinews..

NRK - 21 feb. 21 kl. 18:43

Gaza får titusener av vaksinedoser

Rundt 20.000 doser av den russiske Sputnik V-vaksinen ankom søndag Gaza fra De forente arabiske emirater. Koronavaksinen ankom det palestinske området gjennom Egypt, ifølge en AFP-journalist.

NRK - 20 feb. 21 kl. 09:52

Får vaksiner fra Russland og Kina

Mexico får i disse dager de første leveransene av koronavaksiner fra Russland og Kina. Begge vaksinene krever to doser. Når det gjelder Sputnik-vaksinene er de to dosene ulike og kan ikke byttes om.

NRK - 16 feb. 21 kl. 18:36

Ungarn tar i bruk kinesisk vaksine

Ungarn har nå mottatt 550.000 doser av den kinesiske Sinopharm-vaksinen, melder NTB. Landet har også allerde tatt i bruk den russiske koronavaksinen Sputnik V.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt