Splittet

Tuesday, 16 July, 15:01

Nyheter om Splittet

Dagbladet - 08 jul 24 kl. 22:05

Splittet Frankrike gikk til venstre

De franske velgerne avviste ytre høyre og ga venstresida en overraskende seier i parlamentsvalget søndag. Men det blir ikke lett å regjere Frankrike framover, skriver Einar Hagvaag..

VG - 02 jul 24 kl. 07:20

Forskere: Valget i Frankrike kan svekke EU

Høyresidens frammarsj i Frankrike kan føre til et mer Splittet Europa og et mindre handlekraftig EU, frykter forskere..

NRK - 17 jun 24 kl. 12:19

LO-sjefen: – Denne avtalen er ikke god nok

– Våre medlemmer er tydelige. Denne avtalen er ikke god nok og derfor har styret i LO Stat forkastet den, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik. Medlemmene i LO-Stat stemte mandag ned årets lønnsoppgjør.

Aftenposten - 13 jun 24 kl. 12:11

Ser dette kartet kjent ut? Det viser hvordan folk stemte i Tyskland.

Et Splittet Tyskland og et fullstendig mørkeblått Frankrike. Stemmetallene viser noen oppsiktsvekkende trender..

VG - 12 jun 24 kl. 21:20

Håper hjembyen kan redde ham

Velgerne i Joe Bidens fødeby er like Splittet som i resten av USA. Det betyr trøbbel for presidenten..

E24 - 10 jun 24 kl. 13:57

Forvaltere Splittet i synet på shippingaksje

Mens forvalterne i Sisseners aksjefond kvittet seg med aksjen etter kraftig kursoppgang, økte forvalter Martin Mølsæter shippingveddemålet..

VG - 06 jun 24 kl. 02:45

Forsker om Putin-utspill: – Langsiktig strategi for å spre uro og splittelse

Russland-forsker mener presidenten heller bensin på bålet og bygger opp under forestillingen om at USA er dypt Splittet..

NRK - 14 apr 24 kl. 21:07

Israels krigskabinett Splittet om svar på Iran-angrep

Israels krigskabinett går inn for et svar på Iran-angrepet, men er Splittet når det gjelder tidspunkt og omfang av et slikt motsvar, sier israelske embetsmenn. Krigskabinettet, der fem av regjeringens medlemmer er med, møttes søndag for å drøfte situasjonen etter Irans rakett- og droneangrep natten før. Krigskabinettet består blant andre av statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Yoav Gallant og kabinettminister Benny Gantz.

NRK - 20 maj 24 kl. 03:56

Taiwans nye president tatt i ed

Lai Ching-te ble mandag tatt i ed som Taiwans nye president etter at han vant valget på den selvstyrte øya i januar. Innsettelsen skjer mens Kina øker det militære og diplomatiske presset mot Taiwan, som de anser for å være en del av Kina. I tillegg til å ha en stor og mektig nabo som ser på ham som en separatist, må Lai også håndtere en Splittet nasjonalforsamling der opposisjonen higer etter å utfordre ham.

NRK - 04 maj 24 kl. 10:38

Skattefeiden avblåst i MDG

Spørsmålet om MDG skal gå inn for å redusere formuesskatten eller beholde den som i dag, har vært en av stridsspørsmålene på landsmøtet i helgen. Partiets to nestledere var Splittet i synet. Mens Ingrid Liland har argumentert for å redusere formuesskatten, ville Lan Marie Berg beholde dagens skatt, fordi den «sikrer bred fordeling av skattebyrden og forhindrer at det blir flere nullskatteytere.

NRK - 10 apr 24 kl. 11:01

Friidretten først ute med pengepremie for OL-gull

For første gang skal Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) dele ut pengepremier for et OL-gull. 535.000 norske kroner venter de 48 friidrettsvinnerne.

Dagbladet - 18 feb 24 kl. 21:33

USA mer Splittet enn noen gang

USA har opplevd mange splittelser som depresjonen, borgerrettighetsbevegelsen og Vietnam-krigen. - Ingen har Splittet landet mer enn Donald Trump, sier norsk ekspert..

NRK - 18 mar 24 kl. 20:27

Gambias folkevalgte vil oppheve forbud mot kjønnslemlestelse

Et klart flertall av representantene i Gambias nasjonalforsamling har stemt for å oppheve en lov fra 2015 som forbyr kjønnslemlestelse av kvinner. Forslaget om lovendring har vært gjenstand for hissig debatt og Splittet det vestafrikanske landet i flere måneder, og under den første avstemningen i nasjonalforsamlingen mandag demonstrerte flere hundre utenfor. – Den nye loven skal sikre religiøs lojalitet og kulturelle normer og verdier, sa Almameh Gibba under debatten.

NRK - 14 dec 23 kl. 02:01

Jordmødre er Splittet om abortgrense

Jordmorforbundet er Splittet i spørsmålet om abortutvidelse. I 2021 sa 26 prosent av medlemmene at de ville reservere seg hvis abortgrensa ble utvidet til 18 uker. I undersøkelsen fra 2021 svarte også halvparten av jordmødrene at vil bruke reservasjonsretten dersom selvbestemt abort utvides til uke 22.

NRK - 28 feb 24 kl. 12:16

Kontrollkomiteen Splittet om Tonje Brenna (Ap): Får kritikk fra flertall

Fjoråret ble preget av en rekke politiske skandaler knyttet til habilitet. Nå legger Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité fram sine konklusjoner. Brenna får kritkk fra flertallet, men Høyre og Frp går for sterk kritikk, som er en strengere reaksjonsform..

E24 - 27 feb 24 kl. 06:00

Forvaltere Splittet i synet på Norwegian

Forvaltere går i hver sin retning i Norwegian etter aksjeoppturen. Mens Robert Næss solgte, lastet Leif Eriksrød opp med flyaksjer..

NRK - 10 feb 24 kl. 05:45

Utenriksministeren om EUs fjerde energipakke: Det kan komme noe til våren

Deler av EUs fjerde energipakke er nødvendigvis ikke så langt unna, sier utenriksminister Espen Barth Eide. Han avviser at de har en tidsplan. Regjeringen jobber nå med hvordan deler av EUs fjerde energipakke kan innføres i Norge.

VG - 08 feb 24 kl. 00:24

UD og Listhaug fyrer løs mot hverandre: – Oppsiktsvekkende naivt

Regjeringen og Frp-lederen er Splittet i synet på Norges håndtering av Midtøsten-krisen..

NRK - 07 feb 24 kl. 16:23

Guterres: FNs sikkerhetsråd er «fastlåst»

FNs generalsekretær Antonio Guterres advarte onsdag om at verden er «i en tid fyllt av kaos» og med et dypt Splittet sikkerhetsråd som ikke er i stand til å ta samarbeide om å løse kritiske situasjoner i verden. – Under den kalde krigen bidro veletablerte mekanismer til å styre supermaktsforhold. I dagens verden mangler slike mekanismer.

NRK - 07 feb 24 kl. 14:56

Miljøbevegelsen om EU-resolusjon: – Knusende kritikk

EU-parlamentet vedtok onsdag en resolusjon som går mot Norges planer om utvinning av havbunnsmineraler. Norsk miljøbevegelse mener EU sender et tydelig signal. – Resolusjonen er en knusende kritikk av de norske planene for gruvedrift på havbunnen.

NRK - 07 feb 24 kl. 14:56

Miljøbevegelsen om EU-resolusjon: – Flaut for Norge!

EU-parlamentet vedtok onsdag en resolusjon som går mot Norges planer om utvinning av havbunnsmineraler. Norsk miljøbevegelse mener EU sender et tydelig signal. – Dette er flaut for Norge!

NRK - 05 feb 24 kl. 06:54

EU-parlamentet Splittet om norsk mineralutvinning på havbunnen

EU-parlamentet er nærmest delt i to når det gjelder synet på Norges åpning for mineralutvinning på havbunnen i Barentshavet. Et knapt flertall er kritiske. Åpningen skal skje trinnvis og gruvedriften kun tillates dersom det ikke er skadelig for miljøet.

Aftenposten - 04 feb 24 kl. 09:23

Er det greit å gå til fots i løypene? Det norske folk er Splittet.

Nå har det norske folk sagt sitt.

Aftenposten - 02 feb 24 kl. 08:39

Fredag blir det klart om Kristiansand kommune blir Splittet. Ansatte frykter for jobbene sine.

Mange ansatte i Kristiansand kommune kan få nye arbeidsoppgaver eller bli tvunget til å flytte. I dag blir det klart..

VG - 05 dec 23 kl. 20:16

Foreslår helt ny abortlov: Splittet utvalg

Regjeringens abortutvalg er Splittet om selvbestemmelsestidspunktet, gir råd om hva som kan erstatte abortnemndene – og ser på om selvbestemt flerlingabort igjen burde tillates i Norge..

NRK - 10 jan 24 kl. 12:32

Høyre lover å ikke re-reversere fylkene

Fylkene som er Splittet opp av regjeringen, blir ikke tvangssammenslått igjen, lover Høyre-leder Erna Solberg til NTB. – Vi har ikke tenkt å reversere det som regjeringen nå har gjort. Det ville jo bare bety å kaste bort mer penger på å lage nye prosesser som går fram og tilbake, sier Solberg.

Aftenposten - 10 jan 24 kl. 06:33

Høyre lover å ikke re-reversere fylkene

Fylkene som er Splittet opp av regjeringen, blir ikke tvangssammenslått igjen, lover Høyre-leder Erna Solberg..

VG - 03 jan 24 kl. 07:19

Norge og Sverige Splittet før nøkkeletapper: – Jeg ville ikke gjort det

DAVOS (VG) Norge bor samlet i høyden før de viktige Tour de Ski-etappene i Davos, mens den svenske troppen har fordelt seg i høyden og lavlandet..

Aftenposten - 03 jan 24 kl. 07:19

Norge og Sverige Splittet før nøkkeletapper: – Jeg ville ikke gjort det

DAVOS (VG) Norge bor samlet i høyden før de viktige Tour de Ski-etappene i Davos, mens den svenske troppen har fordelt….

NRK - 09 nov 23 kl. 07:29

President i Myanmar: – Landet kan bli Splittet

Militærjuntaen i Myanmar opplever nå den største motstanden siden militærkuppet i 2021. Juntaen utfordres av angrep fra flere hundre geriljagrupper i nord, nordøst, nordvest og sørøst i landet. Bevæpnede geriljagrupper i grenseområdet til Kina utgjør ikke minst en stor utfordring for militærjuntaen.

NRK - 14 dec 23 kl. 10:22

Sp-topp: Splittelse i abortutvalg

Senterpartiets helsepolitiske talsperson Lisa Marie Ness Klungland viser til at abortutvalget ikke er samstemt i sin anbefaling om å flytte grensen for selvbestemt abort til 18. svangerskapsuke. − Utvalget er Splittet fra uke 12 til uke 22 når det gjelder grensen for selvbestemt abort, sier Klungland i en kommentar.

NRK - 08 dec 23 kl. 08:23

Bloomberg: USA og palestinske myndigheter jobber med Gaza-plan

Den palestinske selvstyremyndigheten på Vestbredden har samtaler med USA om hvordan Gaza skal styres etter at krigen er over, melder Bloomberg. Bloomberg siterer den palestinske statsministeren Mohammad Shtayyeh, som også åpner for et politisk samarbeid med Hamas etter at krigen er over. Den foretrukne løsningen er ifølge Shtayyeh at Hamas inngår i en ny Gaza-regjering, som en del av Den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO).

VG - 06 dec 23 kl. 03:23

Ukrainske ledere Splittet: – Ærlige generaler

Uenighet mellom politiske og militære topper i Ukraina har kommet til overflaten de siste ukene. Eksperter VG har snakket med, mener at generalene bare har vært ærlige om hvordan det står til på bakken i krigen..

NRK - 05 dec 23 kl. 20:49

Regjeringsutvalg Splittet om abortgrense

I midten av desember kommer forslag om de største endringene av abortloven på 45 år. TV 2 skriver at utvalget ikke er helt enige i alt. – Det blir dissens på selvbestemmelsestidspunktet – noe som vel ikke er overraskende, sier Kari Sønderland, som er lederen av utvalget.

NRK - 26 nov 23 kl. 16:23

Krever at flere må gå

Leder for Starts supportergruppe Tigerberget og talsmann for supportergrupperingen Londsia sier det vil være rart om ikke flere enn daglig leder Terje Marcussen må gå fra klubben. – Det vil være rart hvis ikke flere må ta hatten og gå. Her holder det ikke med fine ord.

Aftenposten - 08 okt 23 kl. 23:23

Gjengen er Splittet. Et hemmelig møte i Stockholm kan være dårlig nytt for «Den kurdiske reven».

«Den kurdiske revens» nettverk er Splittet. Brudd på de uskrevne reglene kan være grunnen..

Aftenposten - 16 nov 23 kl. 19:38

Sporten tåler ikke at han mislykkes

KOMMENTAR: Langrenns-Norge er mer Splittet enn noen gang. Hvem er i stand til å samle trådene?.

NRK - 11 nov 23 kl. 09:11

Amerikanerne Splittet i synet på Gaza-krigen

Et flertall av demokrater i USA mener Israel går for langt i sine angrep mot Gaza, mens hver tredje republikaner mener angrepene bør trappes opp. 40 prosent av de spurte mener Israel har gått for langt i sine angrep mot Gazastripen, mens 38 prosent mener den militære maktbruken har vært passe kraftig. 18 prosent mener Israel bør trappe opp angrepene, viser en måling foretatt for AP.

E24 - 11 nov 23 kl. 07:24

Geopolitisk pandemi

Verden blir farligere. USA er Splittet. Og snart er det presidentvalg igjen..

E24 - 10 nov 23 kl. 06:00

Forvaltere Splittet i synet på oljeaksjer

To forvaltere går hver sin vei med penger i oljeselskaper. Tor Thorsen i Fondsfinans kjøper ikke oppkjøpsryktene..

NRK - 09 nov 23 kl. 07:29

Opprør i grenseområdet utfordrer militærregimet

Bevæpnede geriljagrupper i grenseområdet til Kina utgjør en stor utfordring for militærjuntaen. – Dersom regjeringen ikke effektivt håndterer hendelsene i grenseområdet, kan landet bli Splittet opp, sa Myint Swe, ifølge Global New Light of Myanmar, skriver AFP. Myint Swe fungerer som president for Myanmar, med støtte av den militære juntaen..

Aftenposten - 05 nov 23 kl. 17:10

Fikk godkjentstempel fra Høyesterett. Nå står neste strid for døren.

Regjeringspartnerne Arbeiderpartiet og Senterpartiet er Splittet i synet på EUs Ren energi-pakke..

VG - 25 okt 23 kl. 09:25

Kamp i dag: Flertallet kjemper for de uføre

Det ligger an til pensjonsdrama på landsmøtet i Fellesforbundet om avtalefestet pensjon (AFP) for 900.000 ansatte, etter at redaksjonskomiteen er Splittet. Åtte støtter en fornyet ordning, fem vil beholde dagens..

E24 - 19 okt 23 kl. 20:55

LO Splittet før skjebnehelg: Intern krangel om pensjonsordning for 900.000 nordmenn

Til helgen kan det mektige Fellesforbundet si nei til ny AFP-ordning. Det blir likevel ikke siste ord i debatten..

E24 - 18 okt 23 kl. 10:13

Venter rentefest i DNB – Splittet om aksjen før tallslipp

Analytikerne venter at rentefesten fortsetter i storbanken. Investeringsdirektør Gaute Eie tror likevel at toppen nærmer seg etter at bankene har hatt «overnaturlig høye» marginer..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com