SpaceX

Monday, 27 June, 07:58

Nyheter om SpaceX

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 20 maj 22 kl. 12:21

Elon Musk anklaget for blotting

En flyvertinne har anklaget Elon Musk for seksuelt krenkende atferd. Det skriver den amerikanske avisa Insider. Han eier romfart-selskapet SpaceX.

E24 - 20 maj 22 kl. 06:37

Business Insider: SpaceX inngikk forlik med kvinne som rettet anklager mot Elon Musk

En flyvertinne inngikk forlik med SpaceX i 2018 etter å ha anklaget grunnlegger Elon Musk for seksuelt krenkende atferd, ifølge Business Insider..

Aftenposten - 20 maj 22 kl. 06:37

Business Insider: SpaceX inngikk forlik med kvinne som rettet anklager mot Elon Musk

En flyvertinne inngikk forlik med SpaceX i 2018 etter å ha anklaget grunnlegger Elon Musk for seksuelt krenkende….

VG - 20 maj 22 kl. 03:11

Business Insider: SpaceX inngikk forlik med kvinne som rettet anklager mot Elon Musk

En flyvertinne inngikk forlik med SpaceX i 2018 etter å ha anklaget grunnlegger Elon Musk for seksuelt krenkende atferd, ifølge Business Insider..

NRK - 14 maj 22 kl. 06:17

SpaceX-rakett med 53 satellitter skutt opp

En SpaceX-rakett med 53 satellitter om bord ble fredag ettermiddag lokal tid skutt opp fra romfartsbasen Vandenberg i California. Minutter etter oppskytningen landet første trinn av bæreraketten på et droneskip i Stillehavet, mens det andre trinnet førte raketten inn i bane rundt jorden. (NTB).

NRK - 25 apr 22 kl. 19:38

Romturister tilbake på jorda etter første helprivate reise

Deltakerne på den første helprivate reisen til Den internasjonale romstasjonen (ISS) er tilbake på jorda etter en vellykket landing utenfor kysten av Florida. Om bord i Dragon-fartøyet fra SpaceX satt tre rike forretningsmenn som har betalt 55 millioner dollar hver for turen. Summen tilsvarer over 500 millioner kroner.

NRK - 26 maj 22 kl. 05:11

Boeings Starliner-kapsel er tilbake på jorda

Boeing romkapsel Starliner har landet på jorda etter en ubemannet tur til Den internasjonale romstasjonen ISS. Kapselen landet like før klokka 17 onsdag lokal tid i ørkenen i New Mexico, seks dager etter at den startet ferden. Den ubemannede romferden var den siste testen for Starliner før mennesker skal tas med på en ny testrunde, muligens innen året er omme.

NRK - 21 maj 22 kl. 06:13

Musk lover skoler i Amazonas internett

SpaceX-gründer Elon Musk er i Brasil hvor han lover å gi internett-tilgang til 19.000 skoler i grisgrendte strøk. Det skal han gjøre med sitt Starlink-system som består av et nettverk av satellitter.

NRK - 21 maj 22 kl. 03:36

Boeing-romkapsel framme på ISS

Boeings ubemannede romkapsel Starliner har i natt koblet seg til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Nasa sier den ubemannede romferden er vellykket. Testflygingen skal legge grunnlaget for framtidig transport av astronauter med Starliner.

NRK - 20 maj 22 kl. 03:41

Elon Musk anklaget for blotting

En flyvertinne inngikk i 2018 forlik med SpaceX etter å ha anklaget grunnlegger Elon Musk for seksuelt krenkende atferd, ifølge Business Insider. Avisa viser til en skriftlig erklæring fra en venn av flyvertinnen og andre dokumenter, blant annet epostkorrespondanse. Kvinnen ble oppfordret til å ta utdanning som massør, og Musk skal ifølge dokumentene ha vist henne sin penis og bedt om sex mens hun gav ham massasje.

NRK - 04 mar 22 kl. 06:10

Månen er i ferd med å bli treft av romskrot

Tre tonn romsøppel, sannsynlegvis ein gammal rakett, er i ferd med å treffa månen, skriv NTB. Nedslaget vil laga eit stort, evig krater. Fredag treff rakettrestane baksida av månen i ei fart på rundt 9.

Klartale - 28 apr 22 kl. 08:48

Astronauter skal forske på hvordan vi kan være lengre på månen

Fire nye astronauter har kommer fra til Den internasjonale romstasjonen (ISS). Turen tar rundt 16 timer. Kjell Lindgren, Bob Hines, Jessica Watkins og Samantha Cristoforetti er de som kom fram.

NRK - 28 apr 22 kl. 05:06

Nye astronauter til ISS

Tre amerikanske og en italiensk astronaut har landet på Det internasjonale romstasjonen (ISS). Nasa-astronautene Kjell Lindgren, Bob Hines og Jessica Watkins, samt Samantha Cristoforetti fra Den europeiske romfartsorganisasjonen (Esa), reiste på et Dragon-fartøy fra SpaceX. De fire skal erstatte astronautene som nå befinner seg på ISS.

NRK - 25 apr 22 kl. 20:56

Handelsstans i Twitter-aksjen

Handel med Twitter-aksjen er stansa måndag i påvente av nyheiter frå selskapet om forhandlingane med SpaceX-grunnleggar Elon Musk om kjøp av Twitter. Fleire medium har meldt at Musk og Twitter kan bli einige om ein kjøpsavtale i løpet av måndag..

NRK - 25 apr 22 kl. 15:44

Twitter-aksjene går opp med 3,9 prosent

Selskapet Twitter Inc. sine aksjer har stige med 3,9 prosent under kjøpsforhandlingane mellom Twitter og SpaceX-grunnleggar Elon Musk, melder nyheitsbyrået AFP. Fleire amerikanske medium melder at det er venta at Musk og Twitter vil koma til einigheit rundt kjøpet måndag..

NRK - 25 apr 22 kl. 15:44

Twitter-aksjane stig med 3,9 prosent

Selskapet Twitter Inc. sine aksjar har stige med 3,9 prosent under kjøpsforhandlingane mellom Twitter og SpaceX-grunnleggar Elon Musk, melder nyheitsbyrået AFP. Fleire amerikanske medium melder at det er venta at Musk og Twitter vil koma til einigheit om kjøpet måndag..

NRK - 25 apr 22 kl. 14:21

Amerikanske medium: Twitter nærmar seg salsavtale med Elon Musk

Selskapet Twitter kan nå ein avtale med SpaceX-grunnleggar og Tesla-investor Elon Musk om kjøp av den sosiale nettverkstenesta Twitter, seier kjelder til The New York Times og Bloomberg. Ifølge ein person med kjennskap til forhandlingane mellom Musk og Twitter, seier til Bloomberg at dei kan bli einige i løpet av måndagen om alt går som planlagt..

NRK - 09 apr 22 kl. 15:12

Tre turister fraktet til verdensrommet

Elon Musks SpaceX skal ha fraktet tre betalende turister og en tidligere NASA astronaut til den internasjonale romstasjonen, skriver CNN..

NRK - 09 apr 22 kl. 15:12

Tre turister fraktet til verdensrommet: "Milepæl"

Elon Musks SpaceX skal ha fraktet tre betalende turister og en tidligere NASA astronaut til den internasjonale romstasjonen, skriver CNN. Ifølge Reuters er dette det første helt private laget med astronauter som blir sendt til den internasjonale romstasjonen (ISS). Reuters skriver at de skal gjennomføre et vitenskapsoppdrag, og at turen blir hyllet som en milepæl i kommersiell romfart..

NRK - 09 feb 22 kl. 20:15

Satellittar slått ut av bane

40 små satellittar som er skotne opp av SpaceX sist veke, er i ferd med å nå atmostfæren til jorda og brenne opp etter at dei blei ramma av ein solstorm. Solstormen gjorde at det blei auka tettleik i atmosfæren, som igjen bremsa satelittane då dei var på veg ut i verdsrommet, opplyser SpaceX. Mannskap på bakken prøvde å redde satelittane, men lukkast ikkje..

E24 - 29 mar 22 kl. 21:19

Elon Musk kommer til Norge

Tesla- og SpaceX-gründer Elon Musk vender tilbake til oljemessen ONS i Stavanger til høsten..

E24 - 14 mar 22 kl. 03:36

Musk: Tesla og SpaceX ser betydelig inflasjonspress

Elon Musk skriver på Twitter at både elbil- og romselskapet hans nylig har opplevd økte priser på råvarer og logistikk..

NRK - 06 mar 22 kl. 00:47

Elon Musk vil sende flere Starlink til Ukraina

Etter at internett er nede i flere deler av Ukraina har president Volodymyr Zelenskyj igjen snakket med romfartsselskapet SpaceX-sjef Elon Musk. Ifølge Zelenskyj vil Musk sørge for at Ukraina vil motta flere Starlink satellitt-internetterminaler neste uke Starlink er et satellittbasert nett som kan dekke hele planeten, og som nå er i en utprøvingsfase. – Jeg er takknemlig for støtten Musk gir med ord og handlinger, tvitrer Zelenskyj.

E24 - 03 mar 22 kl. 23:05

Musk gir advarsel om bruk av Starlink i Ukraina

SpaceX-sjef Elon Musk advarer mot at den satellittbaserte internettjenesten kan være et potensielt mål for russiske angrep..

NRK - 27 feb 22 kl. 00:25

Elon Musk setter opp Starlink i Ukraina

SpaceX-eier Musk skriver på Twitter at Starlink nå er aktiv i Ukraina, og han skriver at flere terminaler er på vei. Starlink er et satellittbasert nett som skal dekke hele planeten, men som fortsatt er i en utprøvingsfase. Internett er nede i deler av Ukraina, og landets visestatsminister Mykhailo Fedorov har bedt Elon Musk om å sette opp Starlink for å sikre ukrainerne nett..

E24 - 08 okt 21 kl. 16:25

CNBC: SpaceX verdt mer enn 100 milliarder dollar

Romfartsselskapet SpaceX, eid av Elon Musk, nådde denne uken en verdi på over 100 milliarder dollar. Milepælen nås etter aksjesalg blant noen av selskapets toppinvestorer..

NRK - 09 nov 21 kl. 05:13

Astronauter tilbake fra ISS

En Dragon-romkapsel fra SpaceX har landet trygt på jorda med fire astronauter som har tilbrakt et halvt år på Den internasjonale romstasjonen ISS. Kapselen landet i sjøen utenfor Florida ved 4.30-tiden i natt norsk tid..

NRK - 07 nov 21 kl. 16:02

Sterk vind forsinker astronautretur

De fire astronautene som skal reise hjem fra romstasjonen ISS, har fått utsatt hjemreisen nok en gang på grunn av dårlig vær, skriver NTB Romkapselen skulle ha dratt fra Den internasjonale romstasjonen (ISS) søndag. Men sterk vind ved landingsstedet utenfor kysten av Florida har ført til at returen fra ISS er utsatt til tidligst mandag, opplyser Nasa. Romkapselen skal etter planen lande i sjøen natt til tirsdag norsk tid.

E24 - 04 nov 21 kl. 18:04

Bezos’ romfart-selskap tapte søksmål etter Musks måne-kontrakt

Jeff Bezos' romfartsselskap Blue Origin saksøkte Nasa etter at de ga milliardkontrakt for månelanding til rivalen SpaceX, eid av Tesla-gründer Elon Musk. Nå har en føderal rett dømt i disfavør Bezos og hans selskap..

E24 - 17 aug 21 kl. 06:20

Blue Origin saksøker Nasa for å ha gitt månekontrakt til SpaceX

Jeff Bezos' romfartsselskap Blue Origin saksøker Nasa for å ha gitt en stor kontrakt knyttet til utforskning av månen, til Blue Origins rival SpaceX..

NRK - 19 sep 21 kl. 01:10

Romturister tilbake på jorden

Klokken 01:08 norsk tid traff romkapselen SpaceX Dragon havet utenfor kysten i Florida, etter tre dagers reise i verdensrommet..

VG - 17 sep 21 kl. 02:51

Alt vel med romturistene

Alt er vel med de fire sivile romturistene som onsdag ble skutt opp fra Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX, ifølge selskapet..

NRK - 17 sep 21 kl. 00:23

Alt vel med romturistene

Alt er vel med de fire sivile romturistene som onsdag ble skutt opp fra Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX, ifølge selskapet. Mannskapet er «friske, fornøyde og hviler», heter det i en uttalelse torsdag, den første siden avreisen fra Cape Canaveral kvelden i forveien. De fire amerikanerne har «reist 5,5 ganger rundt jorden, fullført den første runden med vitenskapelige undersøkelser, og nytt et par måltider» før de gikk til sengs, heter det videre.

Dagbladet - 16 sep 21 kl. 08:57

- Risikerer livet

Fire romturister ble skutt opp fra Kennedy Space Center i Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX natt til torsdag norsk tid. - Ikke uten risiko, sier NRKs romfartsekspert Hallvard Sandberg..

Aftenposten - 16 sep 21 kl. 05:52

Sivile romturister skutt opp fra Florida

Fire sivile romturister ble skutt opp fra Kennedy Space Center i Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX natt til….

Dagbladet - 16 sep 21 kl. 04:11

Romturister skutt opp

Fire sivile romturister ble skutt opp fra Kennedy Space Center i Florida med en Falcon 9-rakett fra SpaceX natt til torsdag norsk tid. Click to add subtitle.

NRK - 13 sep 21 kl. 12:18

Ny milliardær til rommet

Den 38 år gamle milliardærer Jared Isaacman og tre andre amerikanere blir onsdag etter planen de første romturistene som sendes opp i bane rundt jorda uten profesjonelle astronauter om bord. Isaacman har chartret et romfartøy av typen Crew Dragon av Elon Musks selskap SpaceX. Det skal bringe de fire amerikanerne lenger ut i rommet enn Den internasjonale romstasjonen (ISS).

E24 - 28 aug 21 kl. 16:36

Musk rammes av samme oksygen-problem som Atlantic Sapphire

Det er ikke bare oppdrettsselskapet Atlantic Sapphire som sliter med mangel på flytende oksygen. Det samme gjør Elon Musks private romselskap SpaceX..

NRK - 17 aug 21 kl. 06:24

Saksøker Nasa etter månekontrakt

Jeff Bezos' romfartsselskap Blue Origin saksøker Nasa for å ha gitt en stor kontrakt knyttet til utforskning av månen, til Blue Origins rival, Elon Musks SpaceX. Kontrakten har en verdi på 2,9 milliarder dollar, i overkant av 25 milliarder kroner, og dreier seg om bygging av USAs neste månelandingsfartøy..

NRK - 16 apr 21 kl. 06:57

Ny SpaceX-oppskyting neste uke

Elon Musk og romfartsselskapet SpaceX har fått tommelen opp fra NASA for en ny bemannet romferd allerede neste uke. Den planlagte oppskytingen skal skje neste torsdag. Det vil være den tredje bemannede romferden på mindre enn ett år for SpaceX..

Aftenposten - 27 jul 21 kl. 07:57

Jeff Bezos tilbyr Nasa to milliarder dollar i rabatt for månelandingsfartøy

Kontrakten på bygging av landingsfartøyet for en framtidig måneferd er allerede gitt til Elon Musks selskap SpaceX, men….

NRK - 30 mar 21 kl. 16:02

SpaceX-rakett krasjlandet

En ubemannet rakett fra SpaceX krasjlandet tirsdag etter en prøveferd i Texas. Dermed led den samme skjebne som tre av forgjengerne som eksploderte etter landing 4. mars, melder TV-stasjonen WKMG.

Aftenposten - 16 maj 21 kl. 21:37

Norsk SpaceX-selskap har fått navn etter Musks megaprosjekt

SpaceX sniketablerte seg i Oslo med selskapet «Steam Systems». Nå har selskapet fått navnet «Starlink Norway» etter Elon….

E24 - 16 maj 21 kl. 21:37

Norsk SpaceX-selskap har fått navn etter Musks megaprosjekt

SpaceX sniketablerte seg i Oslo med selskapet «Steam Systems». Nå har selskapet fått navnet «Starlink Norway» etter Elon Musks megaprosjekter, som leverer bredbånd fra satellitter i verdensrommet..

E24 - 06 maj 21 kl. 06:13

Vellykket oppskyting av SpaceX-raketten Starship

På femte forsøk greide SpaceX å lande raketten Starship uten at den eksploderte på basen i Texas..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com